صخره سخت مقاومت و پرتگاه نتانیاهو

بیژن ایرانی، گروه جهان الف،   4030817039 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
صخره سخت مقاومت و پرتگاه نتانیاهو

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به تازگی در اقدامی جنجالی و معنادار، یوآف گالانت وزیر جنگ اسرائیل را برکنار کرد. رویدادی که با بازتاب های منطقه ای و بین المللی قابل توجهی همراه شده و تحلیل های مختلفی در این اربطه ارائه می شود. 

شمار زیادی از سیاستمداران اسبق رژیم صهیونیستی، برکناری وزیر جنگ اسرائیل آن هم در شرایط جنگی این رژیم را یک ضربه مهلک بر پیکره اسرائیل ارزیابی کرده اند و از تبعات نامطلوب آن برای رزیم اشغالگر قدس سخن می گویند.

باید این نکته را مد نظر داشت که یوآف گالانت وزیر جنگ سابق صهیونیست ها، هم حزبی نتانیاهو در حزب لیکود بود و به نوعی بساری وی را فرد دوم این حزب قلمداد می کردند. گالانت در بسیاری از موضوعات با نتانیاهو اختلاف نظر داشت و برخی از تحلیلگران بر این باور بودند که او سودای نخست وزیری رژیم اشغالگر قدس را دارد. 

از این رو، برکناری گالانت توسط نتانیاهو را به نوعی بایستی در قالب ملاحظات و رقابت های حزبی در فلسطین‌اشغالی درک کرد و نتانیاهو با این حرکت خود عملا یکی از مهمترین رقبایش در حزب لیکود را حذف کرد و به زعم خود نوعی حاشیه امنیت را برای خود ایجاد کرده است.

 نتانیاهو با برکناری یوآف گالانت و انتصاب فردی نظری یسرائیل کاتس وزیر خارجه اسبق اسرائیل به عنوان وزیر جنگ اسرائیل، عملا خود این وزارتخانه صهیونیست ها را به دست گرفته است. در این راستا، از رهگذر تحولات مذکور، عملا تسلط نتانیاهو و طیف افراطیون متحد وی بر معادلات جنگی صهیونیست ها افزایش پیدا کرد. پیش از این گزارش های مختلفی از اختلافات عمیق میان گالانت و نتانیاهو با محوریت مدیریت جنگ‌های اسرائیل منتشر شده بود. حال نخست وزیر اسرائیل میدانی باز را پیش روی خود برای پیشبرد دستورکارهای مطلوبش می بیند. 

با این حال، مساله اصلی این است که این رژیم هنوز با صخره سخت مقاومت در منطقه رو به رو است و این گزاره نیز از سوی طیف منتقدان نتانیاهو مطرح می شود که ماجراجویی های بیشتر از سوی اسرائیل می تواند صورت حساب های به مراتب سنگین تری را روز دست صهیونیست ها قرار دهد. 

جالب اینکه اندکی قبل از برکناری گالانت، هرتزی هالوی فرمانده اتش اسرائیل نیز در موضع گیری معنادای تاکید کرد که اسرائیل در جنگ غزه شکست خورده و باید شجاعت اعتراف به این مساله را داشته باشد و هر چه سریعتر از رهگذر یک توافق با حماس زمینه را برای بازگشت اسرای اسرائیلی فراهم سازد. خودِ یواف گالانت نیز پس از برکناری اعتراف کرد که عقب نشینی ارتش اسرائیل از لبنان به دلیل قدرت حزب الله رخ خواهد داد. موضوعی که به هیچ عنوان قابل کتمان نیست. 

انتظار می رود که عرصه سیاست و معادلات امنیتی و اجتماعی در فلسطین اشغالی پس از برکناری یوآف گالانت ماهیتی بحرانی‌تر و پُرتنش تراز قبل به خود بگیرد. کما اینکه تنها اندکی پس از برکناری گالانت شاهد بودیم که شمار زیادی از چهره های شناخته شده سیاسی در فلسطین اشغالی از طرفداران خود خواستند که به خیابان ها بریزند و علیه دولت نتانیاهو دست به اعتراض بزنند. از نگاه آن ها، نتانیاهو با این حرکت خود بیش از پیش اسرائیل را به لبه پرتگاه برده است. موضوعی که نباید از آن به سادگی گذشت.