توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

گروه سیاسی الف،   4030926062 ۹۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

 از حالا به فکر زمستان باشید 

روزنامه جوان نوشت:

دولتی‌های مجازی هشتگ «دو درجه کمتر» را ترند می‌کنند و وابستگان دولت هم بیرون از فضای مجازی به این پویش می‌پیوندند و کارناوال خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های دولتی هم این ترند و حامیانش را تیتر و خبر می‌کنند؛ با همین زنجیره قرار است مشکلات گاز و برق کشور حل شود! کسی منکر اصلاح الگوی مصرف ایرانی‌ها نیست، ولی این ماجرای دو درجه کمتر اصلاً شدنی نیست! این همه بوق و کرنا انگار یک کارکرد مهم‌تر هم دارد: القای ناترازی و بحرانی بودن شرایط و زمینه‌سازی برای تصمیم‌گیری‌های اعصاب‌خرد‌کن بیشتر و.... ان‌شاءالله که این همه ناراضی‌تراشی تعمدی نیست و ان‌شاءالله که این روند‌های معیوب، صرفاً به خاطر اعتماد و واگذاری امور به کارشناسان کارنابلدی است که چه‌بسا بدشان هم نیاید بر بدبینی‌ها و اعتراضات مردمی دامن بزنند؛ بگذریم. 

... فرهنگ غلط بدمصرف کردن ما حتماً باید اصلاح شود، اما راهش «دو درجه کمتر» نیست. جایی که حتی وزیر دولت چهاردهم، رئیس‌جمهور را در نمایشگاه و جلوی انظار عمومی برای چراغ‌های بیهوده روشن دست می‌اندازد، نمی‌توان انتظار داشت که «دو درجه کمتر» راه به جایی ببرد.  جایی که قرار بود مازوت نسوزانیم تا آلودگی هوا نداشته باشیم و حالا هم آلودگی داریم و هم برق قطع می‌شود و هم گاز نداریم، نمی‌توان انتظار داشت «دو درجه کمتر» مثمرثمر واقع شود. این پیش‌زمستان است آقای رئیس‌جمهور! پیش‌زمستان سختی که در آن با تعطیل کردن به خاطر سرمای پاییزی قرار بود کار‌ها درست شود، اما بدتر شده است! زمستان سخت‌تر در راه است؛ گاز هم قطع خواهد شد و «دو درجه کمتر» به کارتان نخواهد آمد! لااقل از همین حالا فکر شش ماه دیگر و تابستان باشید.

******

انتظار عقلانیت از نمایندگان مجلس

روزنامه فرهیختگان نوشت:

درحالی‌که هنوز مشکل شرکت نکردن نمایندگان در رای‌گیری به‌عنوان یک بی‌نظمی مشهود روی زمین مانده و رئیس مجلس هم هرازچندگاهی نسبت به این امر تذکر می‌دهد این روز‌ها ویدئوی تذکر‌های دیگری از قالیباف خطاب به نمایندگان در رسانه‌ها منتشر می‌شود که نشان می‌دهد مسئله بی‌نظمی در مجلس چالشی جدی در افزایش بهره‌وری بهارستان شده است. پس از آنکه ویدئوی تذکر قالیباف به نماینده قزوین درمورد داد نزدن در جایگاه هیئت‌رئیسه و نیز تذکر به علیرضا منادی نماینده تبریز مبنی بر اجتناب از رفتار‌های نمایشی در فضای رسانه‌ای پیچید روز گذشته میثم ظهوریان تصویر نامه خود به رئیس مجلس را منتشر کرد که نشان می‌داد دامنه رفتار‌های خلاف نظم برخی نمایندگان به سروصدا و تجمع در جایگاه هیئت‌رئیسه برای قرار گرفتن در کادر دوربین رسانه‌ها محدود نمانده و بعضا برخی شوخی‌ها از نمونه‌های دبستانی و الگو‌برداری می‌شود. اینکه نماینده‌ای پس از رای‌گیری بدون اطلاع نماینده دیگر رأی او را تغییر بدهد همان‌طور که نماینده مردم مشهد نیز در نامه خود گفته است هم خلاف‌شان نمایندگی است هم صحت رای‌گیری در مجلس را که امانت مردم است تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. رفع این وضعیت علاوه بر جدیت نیاز به ترمیم برخی ساز‌و‌کار‌های مدیریتی موجود و اعمال عینی برخی قوانین سلبی در برخورد با بی‌نظمی نمایندگان در صحن علنی مجلس است.

رفتار‌های پرهیاهو در صحن علنی مجلس به‌جای نمایش پویایی و فعالیت، می‌تواند به عاملی مخرب در کارآمدی و شأن مجلس تبدیل شود. نمایندگان مجلس به‌عنوان قانون‌گذاران وظیفه دارند در مسیر عقلانیت و بهره‌وری گام بردارند و با دانش و استدلال نقش مؤثری در پیشبرد اهداف ملی ایفا کنند. اما برخی رفتار‌ها مانند فریاد زدن، نزاع‌های لفظی و نمایش‌های تبلیغاتی نه‌تنها ارزش افزوده‌ای به فرآیند قانون‌گذاری نمی‌آورد، بلکه به اعتماد عمومی نیز آسیب وارد می‌کنند. پویایی مجلس زمانی معنا پیدا می‌کند که نمایندگان با رویکردی علمی و دقیق به مسائل کشور بپردازند. تدوین قوانین متقن و کارآمد، حذف قوانین زاید و ارائه راهکار‌هایی مبتنی بر منطق و استدلال ازجمله اقداماتی است که می‌تواند اثرات مثبت بلندمدت بر جامعه داشته باشد. این پویایی نیازی به صدا‌های بلند یا رفتار‌های نمایشی ندارد. درواقع، مجلس نهاد عقلانی تصمیم‌گیری است و این نوع رفتار‌ها آن را از مسیر اصلی خود منحرف می‌کند. 

******

سوپرانقلابی‌گری به‌دنبال انقلابی‌گری

روزنامه صبح‌نو نوشت:

سوپرانقلابی‌گری به‌طور خلاصه به دنبال تصاحب انقلابی‌گری است. این جریان می‌خواهد انقلابی‌گری را به‌عنوان یک ایدئولوژی افراطی و انحصاری خود مصادره کرده و از آن برای مشروعیت‌بخشی به نظرات تند و یک‌جانبه‌گرایانه استفاده کند. این نوع تفکر، نه‌تنها فاصله بین نسل‌های مختلف انقلاب را بیشتر می‌کند، بلکه هدفش ایجاد یک فضای رادیکال و مغایر با واقعیت‌های اجتماعی است.

در این راستا، این جریان حتی از توصیف‌هایی همچون «تحریرالشام» یا «ارتش سوریه» برای اعمال فشار و نادیده گرفتن دستاوردهای انقلاب استفاده می‌کند. آن‌ها در تلاش‌اند تا برای خود یک تصویر آرمانی بسازند که هیچ ارتباطی با واقعیت‌های جامعه و خواسته‌های مردم ندارد. این‌گونه جریان‌ها نه‌تنها آسیب‌هایی جدی به انسجام و اتحاد ملی وارد می‌آورند، بلکه تصور غلطی از انقلابی‌گری را در ذهن جامعه ایجاد می‌کنند.

نظرات آقایان کوشکی، ایزدی و غضنفری به‌ویژه در تحلیل و توصیف خود از جریان انقلابی، بیشتر شبیه به تلاش برای بازتعریف انقلابی‌گری به ‌صورت افراطی و انحصاری است. این رویکرد، به جای آنکه به تقویت اتحاد و همبستگی میان نسل‌های مختلف انقلاب کمک کند، موجب ایجاد شکاف‌های بیشتر در جامعه خواهد شد.

انقلابی‌گری به‌عنوان یک میراث تاریخی و اجتماعی، باید به‌طور واقعی و در راستای منافع مردم و کشور تفسیر شود، نه به‌عنوان ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به نظرات افراطی و تند.

******

محور مقاومت وابسته به اشخاص نیست 

سایت رجانیوز نوشت:

رژیم صهیونیستی و حامیانش در حال بهره‌برداری از سقوط سوریه هستند تا مقاومت را در تنگنا قرار دهند. به گفته افسران ارتش رژیم صهیونیستی برای اولین‌بار آسمان سوریه در دسترس کامل نیروهای این رژیم قرار دارد. این تحول علاوه بر ایجاد فضای آزادتر برای تجاوزات رژیم صهیونیستی، حلقه‌ای حیاتی از زنجیره مقاومت را از کار انداخته است. سوریه، به‌عنوان پلی برای انتقال تسلیحات و نیروها به لبنان نقشی حیاتی داشت و ازدست‌رفتن آن، فشار بیشتری بر ایران و متحدانش وارد خواهد کرد.اما آیا ایران می‌تواند با وجود این تهدید، همچنان محور معادلات منطقه باقی بماند؟ پاسخ به این سؤال، بستگی به اقدام جمهوری اسلامی در برابر تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی دارد. اگر ایران با تأخیر یا تردید به این اقدامات پاسخ دهد، دشمنان مقاومت تصور خواهند کرد قدرت ایران در منطقه به‌صورت بنیادین تضعیف شده است.

رژیم صهیونیستی، با اشتباه محاسباتی، سقوط سوریه را به معنای شکست محور مقاومت می‌داند و هرچند این تصور برای آن‌ها جذاب است، اما می‌تواند به عاملی برای نابودی‌شان تبدیل شود. ایران هنوز ابزارهای فراوانی برای پاسخ به این تجاوزات و تغییر معادلات دارد.وعده صادق ۳، نه‌تنها یک اقدام واکنشی، بلکه فرصتی استراتژیک برای بازگرداندن ابتکار عمل به محور مقاومت است.

دشمنان جمهوری اسلامی باید بدانند که هرچند سقوط دولت بشار اسد ضربه‌ای به محور مقاومت وارد کرده، اما این محور وابسته به اشخاص نیست و ایران با استفاده از ظرفیت‌های دیگر خود، می‌تواند پیامدهای این سقوط را مدیریت کرده و حتی تجاوزات رژیم صهیونیستی را به فرصتی برای بازدارندگی تبدیل کند. 

******

عجیب نیست که مخالفان اسلام در ایران حامیان سلفی‌ها در سوریه شده‌اند؟!

دکتر بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه در یادداشتی نوشت:

«بسیار جالب است، افکار عمومی در ایران را به سمتی هدایت می‌کنند که مردم روسری از سر بردارند و علیه حکومت دینی بایستند. همان‌ها در سوریه افکار عمومی را به سمت گرایش به ریش‌های بلند سلفی هدایت می‌کنند تا علیه حکومت سکولار بجنگند و یک حکومت سلفی با قوانین اسلامی و سفت و سخت بیاورند. 

بیاید کمی خودمان را از فریب‌های بزرگ رهایی بدهیم، بشار از آل‌سعود دیکتاتورتر است یا از آل خلیفه؟ آزادی‌های سیاسی و اجتماعی سوریه از عربستان سعودی کمتر است؟ هرآنچه غرب کوشید تا بن سلمان در عربستان اجرا کند، سال‌ها قبل در سوریه وجود داشت، نه دین اجباری بود، نه حجاب. مشروب هم سرو می‌شد. بین دختر و پسر هم دیوار نبود و... بروید فیلم‌های سوریه که قبل 2010 در یوتیوب بارگذاری شده‌اند را ببینید، کشوری توریستی که کنسرت‌های خارجی که الان در عربستان مد شده، در آنجا برگزار می‌شد... هیچ شباهتی به کشورهای عربی دیگر نداشت، از همه هم سکولارتر بود. اما اما و اما، برای اسرائیل یک تهدید بود و غرب این را نمی‌پذیرد. 

بحث نه بر سر دین شماست، نه دیکتاتور بودن یا نبودن حکومت شما و نه حتی سکولار یا مذهبی بودن آن... هر کدام از اینها به مقتضای نیاز آنها می‌تواند برای ما مردم این منطقه زیبا یا زشت جلوه کند ما مردم خاورمیانه کی می‌خواهیم به خود بیاییم و دست از بازیچه سیاست‌های غرب و شرق شدن برداریم، خدا می‌داند. هر روز سازی می‌زنند و ما هم به هر سازشان آنگونه که می‌خواهند می‌رقصیم.»

******

توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان

صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرآنلاین توصیه‌هایی را خطاب به مسعود پزشکیان مطرح کرده. بخش‌هایی از این مصاجبه به شرح زیر است:

* مهم ترین اولویت های کشور این است که وضعیت اقتصادی بهبود پیدا کند، امید جوانان را به آینده بیشتر کرده و مردم از این حالت بغض، کینه و نفرت یک مقدار فاصله بگیرند. اصرار به خروج از کشور برای نسل جوان کاهش پیدا کند، فقر، شکاف طبقای محدودتر شده و به محیط زیست، کاهش آلودگی هوا و از بین نرفتن جنگل ها توجه بیشتری کنند. بنابراین، بخشی از اهداف و آرمان های کشور با اهداف نظام یکسان بوده و بخشی دیگر از آن جدا هستند.

* جای تاسف بسیار دارد که وقتی کشور با مشکلات و معضلات بسیار عمیقی رو به رو است، عده‌ای تندرو اصرار ورزیده و لایحه ای را به نام عفاف و حجاب بدو بدو پشت درهای بسته مجلس ببرند و تصمیم بگیرند. سپس این قانون را به آقای پزشکیان بدهند و بگویند که این مصوبه مجلس به تایید شورای نگهبان رسیده و باید اجرا کنید.

* من مشکلات آقای پزشکیان را درک می کنم، مسائل مملکت را می بینم، اینکه محبوبیت آقای پزشکیان پایین تر نرفته، به نظر من جای شکرش باقی است. اما اجرای قانون عفاف و حجاب، آن کورسوی امید نسبت به دولت آقای پزشکیان را از بین خواهد برد، بنابراین، ایشان تنها یک گزینه دارد و این است که به هرشکلی که می تواند، جلوی اجرای قانون عفاف و حجاب را بگیرد. زیرا دیگر سرمایه اجتماعی برای نظام باقی نمانده است.

* اگر آقای پزشکیان تسلیم خواست تندروها شود، آن تتمه اعتباری که برایش باقی مانده از بین خواهد رفت. امیدوارم که ایشان بتواند در برابر تندروها بایستد. در برابر کسانی که با ۵ درصد یا ۱۰ درصد آرا به مجلس رفتند و نمایندگی ۸۰-۹۰ درصد مردم را ندارند. برای مثال از این قانون حجاب در بهترین حالت، ۱۰ تا ۱۵ درصد از مردم طرفداری می کنند و ۸۰ درصد با آن مخالف هستند.

******

معمای جدید شمخانی

روزنامه آرمان‌ملی نوشت:

برای کسانی‌که مصاحبه علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با رسانه منسوب به او یعنی «نورنیوز» را ندیده‌اند و می‌خواهند بدانند شمخانی در این مصاحبه چه گفت، همین جمله کافی است. «دریابان» به‌صورت غیرمستقیم اما عملا مستقیم، خود را مسئول و سیاست‌گذار همه مسائل و پرونده‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد. اگر اینطور است، که حداقل «دریابان» نشان داده این‌طور است، دیگر چه نیازی به وزارت امور خارجه، شورای عالی امنیت ملی یا شورای راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران؟ چرا عراقچی بابت چیزی که در اختیارش نیست و فقط یک مجری است، باید به نمایندگان جبهه پایداری جوابگو باشد؟ چرا مسئولیت چیزی که سیاست‌گذاری‌اش با شمخانی است، با خود شمخانی نباشد؟

مساله فقط این نیست که با حضور «دریابان» علی شمخانی (دستکم آن‌طور که خود گفت) دیگر وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی و شورای راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بلاموضوع شده‌اند و دیگر هیچ نقشی در سیاست‌گذاری ندارند. مساله این است که «دریابان» مسئولیت شکست یا پیامدهای سیاست‌های خود را هم نمی‌پذیرد. او رویکرد خود را به مراتب بهتر از رویکرد روحانی و ظریف معرفی کرده و گفته آن راه اشتباه بوده و راه من درست بوده است. اما وقتی راه شمخانی به هیچ جا نرسیده است، هیچ تحریمی رفع نشده، هیچ گره هسته‌ای باز نشده و اساسا هیچ تحولی رخ نداده، کدام افتخار؟ کدام دستاورد؟ کدام تحول در برنامه هسته‌ای ایران؟ می‌توان خلاصه جدیدی از این مصاحبه دریابان شمخانی با رسانه اختصاصی‌اش یعنی «نورنیوز» ارائه داد: من چهره اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران هستم، اما مسئول شکست‌ها و ناکامی‌ها دیگران هستند!

******

 تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر

سایت مشرق‌نیوز نوشت:

محمدرضا باهنر، از معاریف جریان اصولگرا و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در بخشی از یک میزگرد سیاسی در خبرآنلاین پیرامون ادعای فساد درباره برخی مسئولان گفته است:‌

«برخی می‌گویند فساد ساختاری است. من رکورد دارم و هفت دوره در مجلس بوده ام و شاید ۱۳۰۰-۱۴۰۰ نماینده را دیده ام که آمده اند و رفته اند. در مترو و تاکسی که می‌روید افکارعمومی تقریبا مدعی هستند که هر کسی در نظام جمهوری اسلامی یک دوره وزیر یا نماینده یا استاندار بوده بار خود را بسته و رفته است. در حالی که حس ششم من این را می‌گوید که حدود ۱۰-۱۵ درصد از مسئولین بار و بنه خود را بسته و رفته اند. ۱۵-۲۰ درصد مسئولین بعد از مسئولیت وضعشان از نظر زندگی و معیشت و اقتصاد بدتر شده است. ۶۰-۷۰ درصد هم همانی بوده اند و رفته اند. این که افکار عمومی تصور کند ۱۰۰ درصد مسئولین آمده اند و خورده اند و برده اند این خیلی بی مروتی در مورد نظام و مسئولین نظام جمهوری اسلامی است.شاید بعد از انقلاب بیش از ۲۰۰ وزیر داشته ایم. این وزرایی که آمده اند و رفته اند چند تای آنان فساد مالی و اخلاقی داشته اند؟ شاید به اندازه انگشتان دست هم نمی‌رسد. ولی همه ما متهم هستیم.»

*مسئله‌ای که باهنر پیرامون انگاره‌های ذهنی در مقوله فساد به آن اشاره کرده کاملا درست است و هستند کسانی که همواره از خوردن و بردن مسئولان و نمایندگان و غیره حرف می‌زنند! البته باید دانست که نظیر این شبهات و این حرف‌ها در همیشه‌ی تاریخ و ازمنه‌ها بوده است. لکن این وظیفه مراجع اجتماعی، صاحبان تریبون و خواص است که در مقابل این انگاره‌های برساخته ذهنی بایستند و نسبت به اصلاح ذهن جامعه اهتمام کنند.حقیقت این است که اگر کسی نباشد که جلوی فکرها و تحلیل‌های غلط قد علم کند و حرف درست بزند؛ آنگاه بطون اهالی جامعه از فکرها و تحلیل‌های حرام پر خواهد شد و چنین جامعه‌ای به جنگ با عقلانیت خواهد شتافت. در فقره ادعای فساد و میزان ادراک اجتماعی آن نیز لازم است که همین مراجع اجتماعی به صحنه بیایند و مستدلا اثبات کنند که چنین افکاری غلط است و واقعیت ندارد. همچنین است که باید به جامعه آموزش داد که هرگز حرف‌های بدون سند و محال را باور نکنند و اصطلاحا به احمق‌ها بها ندهند. این تربیت اگر در جامعه شکل بگیرد آنگاه هزینه ادعاهای غلط و حرف‌های بدون سند بالا خواهد رفت و دیگر کسی به‌خاطر لایک جمع کردن و ویو گرفتن؛ به سمت تحمیق مخاطب و طرح چنین حرف‌هایی نخواهد رفت.

******

بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

امیرحسین بانکی‌پور نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با شبکه اینترنتی دانشگاه تهران، در تشریح جزئیات قانون عفاف و حجاب، صبحت‌هایی را مطرح کرد. بخش‌هایی از این مصاحبه به شرح زیر است:

* افکارسنجی‌ها می‌گویند اکثریت جامعه حجاب را قبول دارند؛ این اکثریت گاهی ۸۰ درصد بوده و گاهی ۶۰ درصد. اما طبق همین نظرسنجی‌ها، اکثریت جامعه بگیر و ببند و گشت ارشاد را قبول ندارند. البته اکثریت خیلی چیزها را قبول ندارند، مانند سربازی. شما از دانشجویان نظرخواهی کنید، می‌بینید اکثریت آنان تمایل دارند به هر میزان که می‌خواهند، در کلاس‌های درس غیبت کنند و حذف نشوند. آیا می‌توان چنین چیزی را در دانشگاه‌ قانونی کرد؟

* هدف قانون عفاف و حجاب، کاهش برخوردهای خیابانی و هوشمندسازی جریمه‌ها بوده است. بر همین اساس ما در این قانون آورده‌ایم که فروشگاه‌ها و بانک‌ها باید دروبین‌های غیرامنیتی خود را به فراجا و قوه قضائیه وصل کنند تا بتوانیم متخلفین را شناسایی کنیم. گروه هدف این قانون کم‌حجاب‌ها نیستند، بلکه این قانون در پی مقابله با برهنگی، بدپوششی و بی‌حجابی است. بدپوششی یعنی بدن‌نمایی؛ یعنی همان لباس خانم احمدی در کنسرت فرضی.

* بر خلاف تمام دنیا، ما در ایران در ۴۰ سال اخیر برهنگی نداشته‌ایم. شالی که وسط سر قرار می‌گیرد، حجاب اسلامی محسوب نمی‌شود اما همین جلوی برهنگی را در تمام این ۴۰ سال گرفته است. در دو سال اخیر شاهد کشف حجاب بودیم و کسی هم با آن کاری نداشت. اکنون وضعیت به بدن‌نمایی و تاپ پوشیدن رسیده است. ما جامعه را ول می‌کنیم و بعد به حدی می‌رسد که صدای مردم درمی‌آید و به تنش اجتماعی منجر می‌شود.

* دولت که می‌گوید مخالف قانون عفاف حجاب است، پاسخ دهد که اگر کسی خواست در خیابان‌ها با پوششی مشابه خانم احمدی در آن کنسرت تردد کند، آن وقت باید چه کرد؟ اگر برخورد نکنیم و عده‌ای از این صحنه‌ها فریادشان بلند شد، آنگاه می‌خواهیم چه بکنیم؟ ما راه میانه‌ای را انتخاب کردیم تا به صورت مستمر و نه هیجانی، اصل حجاب در جامعه رعایت شود. هر فطرت سالمی می‌پذیرد که در دو سال اخیر جامعه نسبت به کشف حجاب ول شد. آیا در این دو سال، وضعیت فقط به کنار گذاشتن روسری ختم شد یا به بدن‌نمایی هم رسید؟

* اکنون کسانی که اوایل انقلاب به پیشانی دخترهای مردم پونز فرومی‌کردند، به ما برای تدوین این قانون‌ انتقاد می‌کنند. به علاوه تا همین چند ماه پیش، در روزنامه کیهان و گروه‌های ایتا به ما برای قانون عفاف و حجاب هجمه وارد می‌کردند و می‌گفتند شما برجام فرهنگی نوشته‌اید با این قانون در حال عقب‌نشینی در حوزه حجاب هستید. با وجود تمام انتقادات، ما از این قانون حمایت و بنده به طور کامل آن را گردن می‌گیرم. کسانی که نقد می‌کنند، اصلا متن قانون را نخوانده‌اند. انتقادات دولت نیز هیچ کدام منطبق بر متن قانون نبود.

* اگر یک قانون متعادل در زمینه حجاب نداشته باشیم، خصوصا در تابستان تنش‌های بسیاری ایجاد خواهد شد و هرج‌ومرج‌های اجتماعی رخ می‌دهد که به نفع هیچ کس نیست. اگر در تابستان ۵، ۶ صحنه مانند چیزی که در دانشگاه علوم تحقیقات دیدیم، در میادین شهر رخ دهد، چه تنش‌هایی بین مردم ایجاد خواهد شد؟ ما دغدغه خانواده را داریم. در تمام‌ دنیا، برهنگی خانواده‌ها را از هم پاشیده است. خانواده مهمترین چیزی است که برای ما مانده و ما باید آن را حفظ کنیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۰۰۸۳۱۲۰:۴۴:۲۷ ۱۴۰۳/۹/۲۶
حالا چون ۴۰ سال پیش یه عده ار روی حماقت و تعصب به پیشانی زنها پونز فرو کرده اند امروز شما حق پیدا می کنی که برخی مخالف سرسخت آن هستند
ناشناس۳۷۰۱۰۳۱۰۰:۱۰:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است بر همگان به هر آیین و دین و مذهب و عقیده و مرام که باشند فرض و واجب است در سطح جامع رعایت عفاف و حجاب را بنمایند و تخطی از قوانین و حدود دینی مستوجب تعزیر بر اساس قانون می باشد
ناشناس۳۷۰۱۲۴۶۰۹:۱۳:۱۸ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اگر هستند افرادی که با دیدن چند تار مو دختران و زنان دچار حواس پرتی می شوند، مربوط به خودشان است. لطفا به عموم مردم تعمیم ندهید!
ناشناس۳۷۰۱۴۴۲۱۱:۱۵:۴۵ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اولا چند تار مو نیست دوما حکم خداست سوما کسانی که تحت تاثیر قرار می گیرند به کل جامعه ضرر می زنند مثل اینکه شما پول زیادی را در پلاستیک شفاف قرار بدهی و در خیابان راه بروی و بگوئی بقیه نباید دزدی کنند حرفت صحیح است ولی آیا دزدی نمی کنند؟
ناشناس۳۷۰۱۲۴۹۰۹:۱۶:۱۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
وقتی رییس جمهور مملکت به پسر و داماد و دختر خودش در بالاترین قسمت هرم دولت پُست می دهد، وای به روابط موجود در لایه های زیرین دولت.
ناشناس۳۷۰۱۲۵۲۰۹:۱۹:۱۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
حجاب و فیلترینگ بحث های حاشیه ای هستند. مشکلات مملکت بسیار بیشتر و مهم تر از این ها است. حجاب و فیلترینگ را به عمد بُلد کرده اند، تا سطح توقعات مردم را در همین حد نگه دارند تا مردم سراغ مطالبات اساسی و مهم نروند.
ناشناس۳۷۰۱۴۶۹۱۱:۲۸:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۲۷
آزادی اینترنت بسیار مهم است و فرعی نیست
ناشناس۳۷۰۱۲۶۶۰۹:۲۷:۳۱ ۱۴۰۳/۹/۲۷
شنا اول اون سوره و آیه ای که حجاب را اجباری کرد و برای بی حجابی مجازات تعیین کرد را اینجا بیاور انچیز که همه می دونند اینه که حجاب فقط به همسران پیامبر و زنان مومن توصیه شده برو آیه ۱۴ سوره حجرات را بخون تا فرق مومن و مسلمان را متوجه بشی اسلام فقط حجاب داره و مبارزه با دزدی و ربا خواری و اختلاس نداره ؟؟
ناشناس۳۷۰۱۶۴۵۱۳:۳۳:۳۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
همین آیه ای که اشاره کردید به زنان پیامبر (ص) و مومن گفته مرتکب فحشا نشوید پس طبق نظر شما حرمت این کار فقط برای زنان پیامبر (ص) و مومن است و بقیه آزادند؟؟؟
عرفان۳۷۰۲۰۸۹۱۹:۰۰:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
زن و مرد ایرانی در طول تاریخ به پوشش باور داشته است و برای آن احترام قائل بوده ، اگر دین مبین اسلام هم بر حجاب تاکید داره، گواهی بر حقانیت باور درست ما ایرانیان است. اگر غیرت ندارید و نمی‌تونید خانواده خود را جمع کنید باید بمیرید، نه اینکه برای فرار از حجاب توجیه و حرف های صدمن یه غاز بتراشید بس کنید این همه سنگ اندازی و مانع تراشی ها را . حجاب و پوشش یعنی غیرت یعنی حرمت یعنی ادب، هر کس با آن مخالف است یعنی ایرانی نیست و غیرت و ادب ندارد.
ناشناس۳۷۰۱۲۶۹۰۹:۲۷:۴۵ ۱۴۰۳/۹/۲۷
مقامات از بی‌حجابی دشمن فرضی نسازند.
ناشناس۳۷۰۱۲۸۳۰۹:۳۷:۰۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
هم اکنون در بازار تهران، قیمت دلار 76،900 تومان است! آیا پزشکیان در مورد تبعات بالارفتن آسانسوری قیمت دلار برای مردم توضیحی دارد که بدهد؟
ناشناس۳۷۰۱۴۵۸۱۱:۲۱:۴۷ ۱۴۰۳/۹/۲۷
من پیامت را لایک کردم ولی صادقانه بگو این سوال را در زمان دولت قبلی هم مطرح کرده بودی؟
ناشناس۳۷۰۱۳۱۶۱۰:۰۰:۵۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اگر نظام ما جمهوری مبتی بر اسلام است پس لطفا فکری بکند که چگونه اشخاصی با 5 درصد آرای حوزه انتخابیه خود میتوانند برای کل جامعه قانون عفاف و حجاب وضع کنند ؟ آن هم نه در صحن علنی بلکه پشت درهای بسته !
ناشناس۳۷۰۱۵۷۲۱۲:۳۷:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
حجاب یکی از واجبات اسلام است و نماینده هم در بین مردم انتخاب شدن آن هم 42 درصد و بقیه هم می‌رفتند رای می دادن و این ربطی ندارد که چند درصد باشد برای رفتن به مجلس
ناشناس۳۷۰۱۶۳۱۱۳:۲۱:۵۱ ۱۴۰۳/۹/۲۷
عدالت جزو اصول دینه و فراموش شده اونوقت حجاب که نه اصول دینه و نه فروع دین شده معضل ذهن آقایون و جالبتر اینکه از پیامبر خدا هم سختگیر تر شده اند و می خواهند برای حجاب جریمه نقدی اجرا کنند !
ناشناس۳۷۰۱۰۴۹۰۰:۲۹:۵۳ ۱۴۰۳/۹/۲۷
با توجه به گران کردن شدید برق و گاز شورای ملی امنیت کشور قبل از صدور فیش های قبض برق و گاز به این مسله مهم ورود نماید و از بحرانی که برای مردم پیش می اید جلوگیری شود
ناشناس۳۷۰۱۲۷۸۰۹:۳۳:۴۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
رییس اتحادیه مرغداران: در صورت ادامه قطعی برق، ایران به واردکننده تخم‌مرغ تبدیل می‌شود!
ناشناس۳۷۰۱۲۷۹۰۹:۳۴:۲۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
علی بهره‌مند، رییس اتحادیه قنادان تهران گفت که تولیدکنندگان روغن، عرضه را کم کرده‌اند تا بتوانند روغن را گران کنند. او افزود: «چند روز مانده به شب یلدا، قنادان روغن کافی برای پخت شیرینی ندارند. موضوع را به دولت اعلام کرده‌ایم، اما جواب نمی‌دهند.»
ناشناس۳۷۰۱۲۳۰۰۸:۵۴:۱۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
آنانی که نقش سیاست خارجی را در مشکلات اقتصادی مملکت انکار می کنند تعمداً و تنها به خاطر منافع خودشان این گونه می گویند.
ناشناس۳۷۰۱۲۳۲۰۸:۵۵:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۲۷
وظیفه هر حکومتی تامین چهارچوب‌ها و نیازهای یک زندگی نرمال برای مردمش است. به جای حجاب و فیلترینگ فکر تامین آب و برق و گاز و خورد و خوراک و کار و......باشند، این آقایان!
ناشناس۳۷۰۱۲۶۵۰۹:۲۷:۲۳ ۱۴۰۳/۹/۲۷
کلمه «به جای» معنا ندارد به همه چیز باید رسیدگی شود
ناشناس۳۷۰۱۲۳۴۰۸:۵۷:۴۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اوضاع فعلی مملکت، حاصل سالها دیپلماسی تند خارجی است.
ناشناس۳۷۰۱۲۴۳۰۹:۱۱:۲۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
نتیجه دیپلماسی کند را هم دیدیم که تحریم ها کم که نشد زیادتر هم شد
ناشناس۳۷۰۱۲۷۷۰۹:۳۳:۳۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
سیاست خارجی تند در واگذاری منافع ملی و معطل کردن کشور به خاطر آنان
ناشناس۳۷۰۱۲۴۱۰۹:۰۸:۵۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
همیشه افراط و تفریط داشتند و فقط هم این نیست
ناشناس۳۷۰۰۸۳۶۲۰:۵۰:۱۰ ۱۴۰۳/۹/۲۶
حرفهای جناب بانکی پور منطقی است
ناشناس۳۷۰۱۰۲۵۰۰:۰۵:۰۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
در میان این همه هیاهو یکی نیست از مسولان بپرسد دلارهای آزاد شده از کشور کره که به قطر آمد و در مقابلش زندانی آزاد شد چرا به کشور تحویل نمیشود مگر قبلا اعلام نشد توافقات لازم صورت گرفته که دلارها به قطر آمد
ناشناس۳۷۰۱۱۶۰۰۶:۴۳:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اصولا اینکه یک نفر با تفکر بانکی پور که به راحتی آمار ۸۰ درصدی از طرفداران به طرز فکر خودش میسازد به خودش اجازه بدهد برای رفتار فرهنگی مردم یک کشور با هزاران سال سابقه تمدنی تکلیف معلوم کند و عدم تمکین به آن را مستحق جریمه و مجازات بداند حداکثر توهینی ست که میشود به مردم کرد مضاف بر اینکه باید بفهمد آنهاییکه به قول ایشان به پیشانی دختران پونز فرو میکردند بالاخره بعد از حدود نیم قرن متوجه اشتباهات خود شدند یعنی کشور باید نیم قرن دیگر هم معطل تصحیح تفکر افراطی امثال شما بشود؟!
ناشناس۳۷۰۱۳۵۳۱۰:۲۰:۴۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اولا هنوز مردم ایران اینقدر بی حیا نشدن دوم اینکه چرا آنها الان دنبال ترویج بدپوششی در جامعه همانند مدینه فاضله و می‌گویند هرکسی هر کاری خواست بکند؟!!!
ناشناس۳۷۰۱۵۳۳۱۲:۱۵:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
مردم ایران به هیچ عنوان بی حیا نیستند اتفاقا خیلی هم نجیب و شریف و صبور هستیم .
ناشناس۳۷۰۲۰۸۲۱۸:۵۴:۰۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
کامنت شما که میگی حرفهای بانکی پور منطقی است ،تقریبا ده برابر آرای مثبت،منفی گرفتی این همون فاصله افکار شما و بانکی پور با بقیه مردمه.. آقا ،رفیق ،هموطن.. اکثریت مردم کشور با افکار رادیکال شما و امثال بانکی پور مخالفند.
ناشناس۳۷۰۰۸۴۴۲۱:۰۵:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
طرفداران حجاب حتی اگر در اکثریت باشند حق ندارند عقاید مذهبی خود را به صورت قانون در بیاورند در غیر این صورت اگر اقلیت به اکثریت برسد حق دارند قوانین ضد مذهبی را تصویب کنند.
ناشناس۳۷۰۰۹۶۹۲۳:۰۲:۲۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
پس بقیه قوانین هم برداشته شود!!!
ناشناس۳۷۰۱۱۱۱۰۲:۰۶:۱۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
قوانین وحی منزل نیستند !
ناشناس۳۷۰۱۲۸۰۰۹:۳۴:۳۸ ۱۴۰۳/۹/۲۷
نه فقط قانون حجاب و دستور خدا وحی منزل نیست!!!
ناشناس۳۷۰۱۱۶۳۰۶:۴۹:۵۷ ۱۴۰۳/۹/۲۷
قوانینی که در هیچ کشور مسلمانی رایج نیست را نمی توانید تحمیل کنید
ناشناس۳۷۰۰۸۶۰۲۱:۲۶:۵۰ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اصلاح طلبانی که در دهه 60 پونز در پیشانی دختران بدحجاب فرو می کردند حالا موافق بی حجابی شده اند ؟!
ناشناس۳۷۰۰۹۸۲۲۳:۲۰:۲۶ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اون موقع این اصولگرا و اصلاح طلب وجود نداشت و همشون یکی بودند.این فیلم ها دیگه قدیمی شده
ناشناس۳۷۰۱۰۲۹۰۰:۰۷:۱۵ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اکبر گنجی معروف به اکبر پونز اصلاح طلب بود.
ناشناس۳۷۰۱۲۴۰۰۹:۰۸:۰۶ ۱۴۰۳/۹/۲۷
حزبش نبوده اشخاصش که بودن
ناشناس۳۷۰۱۱۶۲۰۶:۴۹:۲۳ ۱۴۰۳/۹/۲۷
همین مورد نشان میدهد مردم ایران گرفتار چه موجوداتی بوده اند
ناشناس۳۷۰۰۸۶۶۲۱:۳۰:۳۶ ۱۴۰۳/۹/۲۶
برخی اصلاح طلبان کاری کردند که تابستان و زمستان برق نداریم و با ایجاد نارضایتی عمومی اینگونه سرمایه های اجتماعی را نابود می کنند.
ناشناس۳۷۰۱۰۰۲۲۳:۴۳:۳۱ ۱۴۰۳/۹/۲۶
روحانی پاسخگو باشد چرا کشور را با 22 هزار مگاوات کسری برق تحویل داد ؟!
ناشناس۳۷۰۱۰۲۱۰۰:۰۱:۵۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
خودتان گفتید که تابستان ، سوخت نیروگاه‌ها رو سوزوندید و ذخیره سازی نکردید.
ناشناس۳۷۰۱۲۸۲۰۹:۳۶:۱۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
میزان ذخیره امسال با 2 سال قبل یکی هست شما بفرمایید چرا در این چند ماه اصلا ندادید!!
ناشناس۳۷۰۱۱۱۶۰۲:۱۰:۱۷ ۱۴۰۳/۹/۲۷
تقصیر نداری چون اصولگراها با قطع برق و سوخت کارخانه ها و مراکز صنعتی اجازه ندادن برق منازل شهری قطع بشه که شما فکر کنی وضعیت برق عالیه اما اصلاح طلبا واقعیت رو نپوشوندن !!
ناشناس۳۷۰۱۲۸۸۰۹:۴۰:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
خدارو شکر احمدی‌نژاد امد و ظرفیت برق را دوبرابر کرد و کل خاموشی ها را پایان داد و تا سالها دوستانتان با آن فیض بردن یا احداث ستاره خلیج‌فارس را ایجاد کرد وگرنه معلوم نبود چه بلایی سرملت می آوردید با برجام و آن شهید هم نمی خواست بر مردم سختی وارد شود قطع نمی کرد...
ناشناس۳۷۰۱۱۶۶۰۶:۵۳:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
دوران احمدی نژاد ، یادت هست با اون درآمد رویایی نفت ؟
ناشناس۳۷۰۰۸۷۸۲۱:۴۲:۳۱ ۱۴۰۳/۹/۲۶
بانکی پور فراموش نمیکنیم که با مردم ایران چگونه برخورد میکنی!
ناشناس۳۷۰۱۱۶۵۰۶:۵۲:۳۳ ۱۴۰۳/۹/۲۷
مطمئنا اگر بانکی پور در زمانی که عده ای به پیشانی دختران پونز فرو میکردند حاضر بود حتما بدتر از آن عمل می کرد.
ناشناس۳۷۰۰۸۷۹۲۱:۴۳:۴۰ ۱۴۰۳/۹/۲۶
آقای بانکی پور آنها دنبال اهداف سیاسی و امنیتی هستند
ناشناس۳۷۰۰۸۸۷۲۱:۵۰:۰۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
جناب زیبا کلام 2 سال هست قانون جدید درحالی بررسی و تدوین هست و لطف کنید شما و دوستانتان در دولت برای یک قانون ولو کم اهمیت اینقدر حاشیه سازی نفرمایید و حواس ها را پرت
ناشناس۳۷۰۱۰۲۲۰۰:۰۳:۵۸ ۱۴۰۳/۹/۲۷
این قانون در کدام جلسات صحن علنی مجلس تصویب شد؟!
ناشناس۳۷۰۱۲۷۰۰۹:۲۸:۰۱ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اصل آن در صحن علنی مصوب شده و برای بررسی بیشتر و هم اینکه سیاسی کاران هیاهو درست نکنید با روش دیگر قانون مانند اصل 85 بررسی شده
ناشناس۳۷۰۱۴۷۵۱۱:۳۲:۲۷ ۱۴۰۳/۹/۲۷
نگو هیاهو بگو نقد. لذا نقد زمان تصویب بهتر بود یا حالا؟ از طرفی این چه مصوبه علنی است که بعضی از نمایندگان از محتوایش بی اطلاع هستند؟
ناشناس۳۷۰۱۰۲۶۰۰:۰۵:۱۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
قانونی که چندین نماینده از محتوایش خبر ندارند!
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۰۰۸۸۸۲۱:۵۰:۲۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
تفسیرها و تحلیل های سایت ها را که می خوانیم هر چه بیشتر می خوانیم به نوعی حال مان را بیشتر می گیرند! شاید بپرسید چرا؟! برای اینکه هنوز سال اول دولت چهاردهم حتی به نیمه اش هم نرسیده است چنان از رئیس جمهور و دولتمردان ایشان انتقاد و شکوه و شکایت می کنند گویی این آقایان و خانم ها بعد از سپری شدن بیش از ۴۲ سال از عمر انقلاب منحصرا همین آقایان و خانم ها هستند که ناترازی ها و کمبودها و نقصان ها و گرانی ها و تورم و تحریم ها و غیره و ذالک را باعث شده اند! یک پیشنهاد کاهش دو درجه ای دما برای صرفه جویی در گاز آن چنان به نظر برخی از اهالی رسانه منتقد دولت چهاردهم گویی گران آمده است که با بدبینی عجیبی دولت را ناتوان از برطرف کردن این ناترازی ها قلمداد می کنند و به جای کمک به این دولت که خودشان هم می دانند تنها گناه دولت چهاردهم این است که وارث دولت های قبلی است به نظر می رسد بیشتر می خواهند مقابل این دولت جبهه بگیرند و خودشان را مصون از هرگونه خطا و اشتباهی در رویکردها و رفتارها و عملکردهای شان نشان بدهند در حالی که چنین نیست و لذا دقیقا به همین دلیل است که خواندن و رویت اینگونه مطالب نه تنها مفید نیستند بلکه خواسته یا ناخواسته متاسفانه موجبات حال گیری طرفداران رئیس جمهور و دولت چهاردهم را رقم می زند به طوری که من ناگزیرم شخص جناب آقای دکتر پزشکیان را تا به اینجا بدشانس ترین رئیس جمهور(و به عبارتی مظلوم ترین رئیس جمهور) از ابتدا تاکنون معرفی نمایم. والله اعلم
ناشناس۳۷۰۱۰۰۱۲۳:۴۰:۳۵ ۱۴۰۳/۹/۲۶
اقای پزشکیان مقصر نیست ! تحریمهای بانکی و نفتی نتیجه فتنه و اشوب غربگرایان در سال 88 است ناترازی برق و گاز و بنزین هم دستاورد دولت برجامه قبل از برجام اینقدر مشکلات جور واجور نداشتیم.
ناشناس۳۷۰۱۱۲۱۰۲:۲۳:۱۱ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اگر قبل از برجام‌ مشکلی نداشتیم پس چرا مذاکره کردیم ؟! یعنی شما نمیدانی قبل از برجام ما تحت بند ۷ شورای امنیت بودیم ؟! که معنی آن می شود شدیدترین تحریمها آنهم در سطح بین الملل ؟! یعنی حتی کشورهای دوست‌ هم حق رابطه اقتصادی با ما را نداشتند ؟! برجام اگر هیچ خاصیتی نداشت همینکه ما را از بند ۷ آزاد کرد کلی جای تقدیر داره ! در ضمن برجام باعث برگشت تحریمها نشد بلکه عدم اجرای آن باعث برگشت تحریمها شد البته فقط تحریمهای آمریکا نه شورای امنیت !!
امیر حسین سلطان/تهران۳۷۰۱۲۶۴۰۹:۲۷:۲۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
ضمن تایید کامل توضیحات تان درباره نظر هموطن گرامی از دو جنبه بی اطلاعی ایشان از آنچه منجر به برجام گردید قابل بررسی است: اول اینکه گروهی با وجود داشتن کم و بیش اطلاع از کم و کیف قضایا به هر دلیل ترجیح می دهند ما(بنده و شما و امثال بنده و شما) آنان را بی اطلاع از ماقبل برجام تصور کنیم،! دوم اینکه ایشان و دیگران را هم می توانیم در این باره واقعا بی اطلاع تلقی کنیم چرا که فرضا در رسانه ملی در دوران هشت سال قبل از دولت تدبیر و امید تقریبا تبلیغات جنبه یکسویه داشت و فرضا گفتگوهای رئیس جمهور وقت با صدا و سیما هم به گونه ای بود که گویی هیچ جای نگرانی نیست! (هیچوقت حالت مجری گفتگو با رئیس دولت های نهم و دهم را فراموش نمی کنم که آن چنان محو چهره ایشان می شد همچون مرید و مراد! و دریغ از طرح چهار تا سئوال چالشی) و این در حالی بود که نباید فراموش کنیم شرایط قبل از برجام چنان بود که حتی کشور همسایه و مسلمان، قطر نیز به عنوان یکی از پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد(عضو غیردائم) معمولا به قطعنامه های شورای امنیت بر علیه ایران رای می داد(مزید اطلاع بیشتر آن هموطن گرامی) با سپاس
ناشناس۳۷۰۱۱۷۰۰۷:۰۱:۰۳ ۱۴۰۳/۹/۲۷
وقایع سال ۸۸ دلایل متعدد داشت از جمله نارضایتی مردم .
ناشناس۳۷۰۱۲۹۰۰۹:۴۴:۰۷ ۱۴۰۳/۹/۲۷
تا قبل برجام 10 سال مذاکره می شد اما در دوره ایرانی های واقعی باجی داده نشد! در ضمن همان زمان تحریم شورای امنیت که بودیم اقتصاد ایران خیلی بهتر از الان بود چه برسد به این توافقات که اصل آن واگذاری منافع ملی هست و دخالت دیگران در امور داخلی ایران
ناشناس۳۷۰۱۲۷۴۰۹:۳۱:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
سالی که نکوست از بهارش پیداست گرانی نان، برق، خودرو، دلار، لبنیات و ... بعد شما میگید انتقاد نکنید؟؟؟ انتقاد نکنیم که دولت با خیال راحت در گران کردن بتازد؟؟؟ آقای پزشکیان از مشاوران درستی استفاده نمی کند مشاورانی که همش می گویند گران کن، آزادسازی کن و ...
ناشناس۳۷۰۰۹۱۲۲۲:۱۴:۰۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
جانم فدای رهبر فرزانه . فرمان بده ما حاضریم
ناشناس۳۷۰۰۹۱۶۲۲:۱۶:۵۰ ۱۴۰۳/۹/۲۶
کل کشورهای جهان و تمام کشورهای مسلمان که حجاب اختیاری دارند بیمار روانی و فاسد و متجاوز هستند ؟؟!!!!!!!!
ناشناس۳۷۰۰۹۷۴۲۳:۰۶:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۲۶
از وقتی به آن سمت رفتند بیشتر شده
ناشناس۳۷۰۱۳۹۵۱۰:۴۵:۵۳ ۱۴۰۳/۹/۲۷
بیشتر شده یعنی فاسد تر و متجاوز تر شده اند ؟؟؟؟!!!!!!!!!
ناشناس۳۷۰۰۹۱۸۲۲:۲۰:۲۶ ۱۴۰۳/۹/۲۶
در هیچ کشور مسلمانی موضوع پوشش زنها بحران نیست و مردم ما حق دارند که حق انتخاب داشته باشند
ناشناس۳۷۰۰۹۲۴۲۲:۲۳:۰۳ ۱۴۰۳/۹/۲۶
در اوج خطرات امنیتی و موجودیتی برای کشور از بابت بازگشت ترامپ و سقوط بشار و تحریم کمرشکن و آلودگی کشنده و ناترازی انرژی، کل کشور را درگیر لایحه حجاب کردن چه معنایی دارد؟
ناشناس۳۷۰۰۹۷۳۲۳:۰۶:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۲۶
ربطی ندارد
ناشناس۳۷۰۱۱۷۲۰۷:۰۵:۵۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
جناب ربطی نداره که همه جا با همین کامنت هستی وقتی توقع داری که مردم انواع ناترازی ها را که دولت ها و حاکمیت مسبب آن بوده اند را تحمل کنند باید با آنها مهربان باشی این قانون حجاب اخیر نه تنها مهربانانه و دوستانه نیست بلکه زورگویانه است چون در هیچ کشور مسلمان و غیر مسلمانی چنین قانونی نیست
ناشناس۳۷۰۱۲۶۲۰۹:۲۴:۵۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
مگر چند درصد مردم بی حجاب هستند؟ خب این چند درصد قانون را رعایت کنند تا جریمه نشوند. چرا شما به جای قانون از قانون شکن حمایت می کنید؟
ناشناس۳۷۰۱۴۴۱۱۱:۱۵:۲۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
شما می دونی عزت نفس و غرور یک ملت چیه ؟ از دختر بچه 9 ساله تا زن 90 ساله را از انتخاب پوشش و سبک زندگی محروم کرده هیچ کشور مسلمان و غیر مسلمانی اینطوری با مردمش رفتار نمی کنه جریمه نقدی به دلیل روسری ؟؟!! بستن حساب بانکی و ممنوع الخروجی و تمدید نکردن گواهینامه و پاسپورت و محرومیت از خدمات اجتماعی به دلیل روسری ؟؟؟
ناشناس۳۷۰۱۲۷۶۰۹:۳۲:۰۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
بی ربطش این هست که کشور فقط حجاب ندارد بلکه چیزهای دیگر هم دارد اما دنبال ماهی گیری از آب گل آلود هستید و حتی امنیتی کردن آن و اینقدر هم از کشورهای دیگر نگویید که ما هم بلدیم از همان کشورها برای شما بگوییم
آزاده۳۷۰۰۹۳۸۲۲:۳۲:۴۸ ۱۴۰۳/۹/۲۶
در این شرایط بسیار حساس طرح موضوعاتی مثل قانون حجاب جز دردسر بزرگ و چالش غیرقابل جبران هیچ سرانجامی قابل تصور نیست.
ناشناس۳۷۰۱۰۶۰۰۰:۳۸:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
لایحه حجاب ایجاد سرگرمی برای مردم است برای فرار از پاسخگویی از سایر مشکلات .
ناشناس۳۷۰۱۰۷۲۰۱:۰۰:۰۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
آقای بانکی پور تار موی زنان که حتی دین هم به شما اجازه دخالت در امور شخصی و فردی را نداده شده برای شما بحران. .
ناشناس۳۷۰۱۰۷۳۰۱:۰۰:۴۷ ۱۴۰۳/۹/۲۷
بانکی پور فقط موی زنان را می بیند اختلاس ها و ناحقی ها را نمی بیند .
ناشناس۳۷۰۱۱۲۳۰۲:۲۷:۴۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
به نظر می رسه قانون‌ حجاب با نیت ایجاد درگیری و نارضایتی درجامعه نوشته شده است !!
ناشناس۳۷۰۱۱۸۴۰۷:۲۹:۴۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
یکی هم بیاد برای جلوگیری از رانت و اختلاس و ربا و بی مسئولیتی و دروغ و..... سینه سپر کنه
ناشناس۳۷۰۱۲۳۹۰۹:۰۶:۰۳ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اقای عبدالکریمی یک دیکتاور در دنیا کمتر شود برای دنیا بهتر است تا کم نشود
ناشناس۳۷۰۱۲۵۸۰۹:۲۳:۳۴ ۱۴۰۳/۹/۲۷
اگر همان 10-15 دردصد مسئول فاسد را اعلام می کردید و روبروی چشم مردم آبرویشان را می بردید این نگاه در مردم ایجاد نمی شود.
ناشناس۳۷۰۱۲۹۱۰۹:۴۵:۴۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
چون غرب این تروریست ها را درست کرده و با ان بازی می کنند دنبال رو داخلی غرب هم طبیعی هست در همان مدار باشند
حسین۳۷۰۱۴۲۷۱۱:۰۴:۵۰ ۱۴۰۳/۹/۲۷
قرار نیست کسانیکه قانون نوشتن قانون شون برای همیشه باشه.نسل جدید قانون حجاب اجباری رو نمی خواد
ناشناس۳۷۰۱۵۰۰۱۱:۴۷:۳۵ ۱۴۰۳/۹/۲۷
جوان چرا در دولت قبل ابراز نگرانی نمی کرد ؟چه کسی ایده زمستان سخت اروپا را داد ؟؟؟
ناشناس۳۷۰۱۶۱۲۱۳:۰۴:۲۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
جناب آقای بانکی اگر در مورد اختلاس دزدی گرانی خودسرانه و ....... مثل حجاب و عفاف رفتار کنید. بد حجابی خودبخود حل میشود. در قانون اسلام کدام مجازات اشد دارد؟
حج۳۷۰۲۰۲۲۱۸:۲۵:۵۹ ۱۴۰۳/۹/۲۷
آقای عزیر پونز زمان قدیم بود که مردم در رفاه اقتصادی قرار گرفته بودند
خویی۳۷۰۲۱۰۷۱۹:۱۸:۰۵ ۱۴۰۳/۹/۲۷
دهه هاست که ما این مشکلات را داریم آقای پزشکیان چهار ماه است سرکار آمده آیا باید پاسخگوی مشکلات قبلی هم باشد
ناشناس۳۷۰۲۱۸۷۲۰:۳۸:۱۲ ۱۴۰۳/۹/۲۷
کسایی که پونز میزدن پیشونی دخترا منتقد حجاب شدن یعنی از کرده خودشون پشیمونن.باشه قبول ولی چه ضمانتی هست که چند وقت دیگه از پشیمونی خودشون دوباره پشیمون نشن؟؟؟ اینهمه اختلال شخصیت شوخی نیس!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  7. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  8. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  9. هم فرصت، هم تهدید!

  10. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  11. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  12. لطفا جوگیر نشوید!

  13. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  14. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  15. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  17. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  18. دیوانه یا عاقل؟!

  19. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  20. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  21. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  22. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  23. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  24. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  25. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

آخرین عناوین