سخنان صریح روحانی خطاب به گروههای سیاسی/ توضیحات درباره تشکیل کابینه

بخش داخلی الف، 8 تیر 92

8 تير 1392 ساعت 12:12


رئیس جمهور منتخب مردم با بیان اینکه حضور پرشور جوانان در انتخابات چهره کشور را تغییر داد، تاکید کرد که حضور حماسی مردم در انتخابات در تاریخ باقی خواهد ماند.
 
به گزارش «نسیم»، مهمترین محورهای سخنان حجت‌الاسلام روحانی در همایش افق رسانه در سالن همایش های صدا و سیما بدین شرح است:
 
-از ملت فهیم و موقع شناس ایران تشکر میکنم که با حضور کم نظیرشان و درک شرایط بین المللی عظمت بزرگی را در تاریخ ایران آفریدند. این برگ زرین نه تنها در یاد مردم ایران بلکه در یاد تاریخ باقی خواهد ماند.

-شاید صداو سیما نتوانست همه آن حضور پر عظمت را به معرض دید قرار دهد.حضور و نشاط در انتخابات خود پیروزی بود و این حضور نقطه عطفی در تاریخ کشورمان بود.در خلق این عظمت همه ما دست قدرت و حکمت الهی را مشاهده می کنیم و او بود که دلها را به سمت این شکوه تاریخی هدایت کرد.

-رهنمودهای مقام معظم رهبری از آغاز تا پایان نقشی بی بدیل ایفا کرد از سخنرانی ایام نوروز تا صبح انتخابات و تدبیر ایشان راه را برای حضور و حماسه باز کرد. بزرگان و فرهیختگان و مراجع در این زمینه نقش داشتند.صداو سیما بی تردید نقش پر رنگی داشت.

-در تحقیقات آینده زوایای حضور و نقش همه باید مشخص شود. در نقاط دور افتاده تنها از طریق صدا و سیما مردم توانستند ویژگی های نامزدها را بررسی کنند و نامزد مورد نظر خود را برگزینند.در این انتخابات صندوق رای در افکار عمومی بویژه افکار جوانان در جایگاه خودش قرار گرفت و شاید کمتر چیزی ما داریم که برای مشروعیت نظام بتواند جایگزین صندوق رای شود.

-این انتخابات تمام شبهات در رابطه با مشروعیت نظام پاسخ داد و این گرد و غباری که فرونشسته بود را پاکیزه کرد.
-مردم سالاری، آزادی و دموکراسی را مشاهده کردند. ما در این منطقه در انتخابات پیشتاز بودیم.

-جمهوری اسلامی برامده از صندوق رای است. این انتخابات یک فرصت استثنایی برای همه بود و همه باید پیام این انتخابات را بگیرند و احترام بگذارند و عمل کنند. مردم در این انتخابات اعلام کردند که عاشق کشورشان، سرنوشتشان و اهداف ملی شان هستند و گفتند ما خواهان تغییر و تحول هستیم. حضور و رای مردم بسیار گویا است و هیچ ابهامی در آن وجود ندارد.

-دولت آینده باید در چارچوب رای اکثریت حرکت کندو اکثریت مردم ایران رای به اعتدال، عقلانیت، خردورزی، مشورت، راه کارشناسی و دوری از افراط و خود سری دادند؛ این رای کاملا روشن است و همه باید تسلیم این رای باشند و دولت آینده هم همینطور. دولت آینده باید در همین چارچوب حرکت کند و از افراط و تفریط دوری کند. پیام مردم در این انتخابات صلح و آشتی وحدت ملی و انسجام ملی، دوری از خشونت، قانون گرایی و شفافیت بود.

-رای اکثریت مردم مبنای حرکت آینده در این کشور خواهد بود و دولت خود را موظف می داند به نظر اکثریت احترام بگذارد. دولت پاسدار حقوق همه ملت است و دولت وظیفه دارد مردم را در اجرای قانون و فرصت ها یکسان ببیند. از همه صاحب نظران می خواهم تا گفتمان اعتدال را بارور کنند.

-مردم در این انتخابات می خواستند به هه بگویند اعتدال قانون و عدالت. هیچ کس در این کشور فراتر از قانون نیست و همه مقامات در ذیل قانون تعریف می شوند یعنی قانون اسلام و قانون جمهوری اسلامی که پیروی از آن لازم اتباع است.اعتدال بدون قانون و ارتباط دوسویه یعنی دولت با مردم و مردم با دولت امکان پذیر نیست. اعتدال به دنبال اقتصاد مردمی و آزاد است البته با نظارت و هدایت دولت.

-ما در شادی های بعد از انتخابات مردم که سه عید با هم یکی شد، یعنی اعیاد شعبانیه، پیروزی در صحنه سیاسی و پیروزی در صحنه ورزشی، از رسانه ملی و نیروی انتظامی که آستانه تحمل را بالا بردند تشکر می کنم. جامعه نیاز به تذکر دارد اما عزت مردم باید محفوظ باشد و کسی به عزت مردم توهین نکند. نباید خیلی سخت‌گیری کنیم، مردم ما خودشان اخلاق‌مدار هستند و چارچوب‌های اخلاقی و اسلامی را رعایت می‌کنند، حواسشان جمع است و باید به کسی که حواسش جمع نیست تذکر دوستانه داد؛ با دخترها و پسرها باید همانند دخترها و پسرهای خودمان سخن بگوییم.
 
روحانی با بیان اینکه عزت مردم باید محفوظ شود، گفت: تحقیر مردم قابل قبول نیست اما تذکر و یادآوری قابل قبول است، لذا امیدوارم زمینه شادی‌های مردم فراهم شود و همه مردم خوشحال و شادمان باشند.
-از صداو سیما میخواهم تا گفتمان اعتدال را بسط دهد و باز کند.

-اعتدال در سیاست خارجی نه تسلیم است و نه ستیز ، نه انفعال است و نه تقابل. در روابط خارجی با شرایط ویژه ای مواجه هستیم و جهان در حال گذار است. هنوز نظام جایگزین دوقطبی در دنیا ایجاد نشده است و همه در حال تلاش، چانه زنی و کنش گری در صحنه بین المللی هستند. در این دوران اگر محاسبه قدرت درست انجام نشود و قدرت ملی را پایین تر و همچنین بالاتر ببینیم خطرناک است. برداشت ما باید مطابق شرایط جهانی و بازی سایر بازیگران و قدرت خودمان باشد. اگر محاسبه درست انجام شود می توانیم رفتار محاسبه شده بهتری برای منافع خود داشته باشیم . ایران میتواند در این فرصت نقش تاریخی خود را ایفا کند .

- جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین قدرت منطقه ای باید بتواند نقش خود را ایفا کند و برای این کار ما نیاز به اعتدال داریم. موفقیت ها و عدم موفقیت هایی در سال های گذشته بوده است و امروز باید به فکر فردا با شیم چراکه شرایط ویژه ای کشورمان دارد.  دشمن می خواهد چهره جمهوری اسلامی را چهره امنیتی معرفی کند. ما برای شکستن این نقشه دشمن نیاز به تدبیر و قدم های اساسی داریم.

- گفتمان اعتدال در سیاست خارجی مبتنی بر واقع بینی مطابق با ارزش ها، آرمانگرایی و اتکا به توان ملی و تعامل سازنده با جهان؛ اما تعامل با دیگران از جایگاه برابر و منافع و احترام متقابل و تنش زدایی و اتماد سازی متقابل.
-برخی می گفتند اگر صحنه انتخابات آنقدر قشنگ است ما هم می آمدیم.

-در این دوره انتقالی تلاشمان این است که به بهترین شکل سپری شود و با رئیس جمهور محترم تعاملاتی را انجام دادیم. به مردم می گویم دولت آینده به وعده های خود وفادار است و قدم به قدم با کمک مردم مشکلات را با هم پشت سر می گذاریم. اما این مشکلات نیاز به زمان دارد. توقعات مردم در چارچوب امکانات کشور و دولت خواهد بود.

-کابینه آینده یک کابینه فراجناحی با تکیه بر شایسته سالاری خواهد بود و این دولت وامدار هیچ جزب و جناحی نیست البته به شرط اعتدال.

-با وجود همه مشکلات که در دوران تبلیغات بیان کردم من کاملا به آینده امیدوارم و مطمئن هستم به اذن خداوند و حضور مردم خواهیم تووانست از مشکلات عبور کنیم و آینده ای را برای مردم بوجود آوریم.

-از صداو سیما که در غیبت احزاب قدرتمند مجبور است بار مطالبات مردم و دولت را بر دوش بکشد می خواهم همه تلاش ها با حفظ استقلال رسانه ملی و افزایش اعتبار اثر بخشی صدا و سیما برای پیشبرد برنامه های دولت در راستای بهبود زندگی مردم انجام وظیفه کند. از صدا و سیما می خواهم گفتمان اعتدال را در تمام ابعاد برای مردم با حضور صاحبان نظر و اندیشه بیشتر تشریح کند.

-گمانه زنی هایی در خصوص کابینه می شود که من باید بگویم این ها گمانه زنی است و تصمیم قطعی در این مورد گرفته نشده است.

-باید مضمون پیام رسانه سطح افزایش آگاهی مردم باشد.قشری نگری یکی از مشکلاتی است که جامعه ما با آن موجه بوده است.

-رسانه باید از برخورد دوگانه از انعکاس واقعیت ها پرهیز کند. نباید فرقی میان مرکز کشور و شهرهای دورافتاده باشد.
-نمی شود ظلمی در یک کشور دشمن بود بگوییم ظلم است و ظلمی که در یک کشور دوست بود بگوییم ظلم نیست. باید حواسمان باشد در دام معیارهای دوگانه گرفتار نشویم. باید اعتماد مخاطب بالاترین سرمایه یک رسانه است. در بستر زمان و تعامل با مردم و مخاطبین بصورت قطره قطره جمع خواهد شد. مواظب باشیم این قطره ایی که تبدیل به یک سد شده است را از دست بدهیم. سبد رسانه ای مردم امروز تک رسانه ای نیست.

-من هم در زمانی جزو خانواده صدا و سیما بودم و سرپرست صدا و سیما بودم و بیش از سه سال در اینجا خدمتگزاری کردم. سخن امام را با عنوان اینکه صدا و سیما یک دانشگاه عمومی است را مورد توجه قرار دهیم. باید به دو وجه آن یعنی عمومیت و دانشگاه، توجه کنیم. سلیقه رسانه ملی باید برآیند سلیقه های عمومی باشد. اولویت فعلی در رسانه بازآفرینی و تحکیم جامعه به رسانه داخلی است و خوش آمد گویی به دیدگاه ها است. باید هم فضا را باز و امن کنیم برای افکار مختلف. باید امید بخشی واقع گرایانه به جامعه را داشته باشیم.

-حکومتی که ریشه در حمایت مردم دارد و از حضور رای دهندگان مشروعیت می یابد نه تنها از رسانه آزاد نمی هراسد بلکه از آزادی قانون مند رسانه ها استحکام بیشتری می یابد.


کد مطلب: 191447

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdof0f5yt0no6.2a2y.html?191447

الف
  http://alef.ir