حمله دوباره هکرها و ادامه رسوایی طرفداران هیلاری کلینتون/ آیا ترامپ با پوتین همدست شده است؟

بخش بین الملل الف، 9 مرداد 95

9 مرداد 1395 ساعت 12:24


ستاد انتخاباتی دمکرات های کنگره آمریکا اعلام کرد که روز جمعه (دیروز) هدف حمله سایبری قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ها، مردیت کلی، سخنگوی ستاد اعلام کرد که تحقیقات نشان می دهد که این حمله هم مشابه حمله های سایبری اخیر بوده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از برخی منابع آگاه نوشت که شبکه اطلاعاتی مورد استفاده ستاد انتخاباتی کلینتون هم هدف حمله سایبری روز جمعه قرار گرفته است. اکنون پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) پیگیر تحقیقات این پرونده است.

حمله های سایبری به دمکرات ها در هفته های اخیر موجب افشای ده ها هزار ایمیل شخصی مقام های کمیته ملی این حزب شده است که نشان می دهد آن ها از همان ابتدای رقابت ها، مخفیانه از کلینتون حمایت می کردند و در صدد توطئه علیه برنی سندرز نامزد رقیب او بودند. این اتفاق باعث شد دبی واسرمن شولتز، رهبر حزب دمکرات در مجلس نمایندگان این کشور، پیش از برپایی کنگره سراسری این حزب از سمت خود کناره گیری کند.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه گذشته در مصاحبه با «ان‌بی‌سی»، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا روسیه برای نفوذ در انتخابات هشتم نوامبر تلاش می‌کند، مدعی شده هر چیزی ممکن است. اوباما ضمن اشاره به باور کارشناسان مبنی بر دست‌داشتن روس‌ها در این اقدام، تأکید کرده اکنون مطمئنیم روس‌ها سیستم‌های ما، اعم از سیستم‌های دولتی و خصوصی را هک کرده‌اند. رئیس‌جمهوری آمریکا در حالی تأکید کرده هنوز نمی‌تواند انگیزه‌های مستقیم پشت این افشاگری را تشخیص دهد، اما می‌داند دونالد ترامپ بارها ولادیمیر پوتین را ستایش می‌کند.

اریک شولتز سخنگوی کاخ سفید روز جمعه در این رابطه متذکر شد: وزیر خارجه تصریح کرده بود که مدتی است نگران فعالیت های روسیه در فضای مجازی هستیم. گمان نمی کنم این آخرین باری باشد که در این رابطه صحبت می کنیم.

مادلین آلبرایت، اولین وزیر خارجه زن آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری بیل کلینتون، نیز ضمن اشاره به اظهارات ستایش‌آمیز ترامپ در قبال رئیس‌جمهور روسیه که او را رهبری قوی خطاب کرده، پیروزی نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات را هدیه‌ای به ولادیمیر پوتین دانسته و با نگرانی هشدار داده آنچه ما از اقدامات اخیر روسیه فهمیده‌ایم، آن است که پوتین مایل به پیروزی ترامپ در انتخابات است. او که در روز دوم کنوانسیون ملی دموکرات‌ها در فیلادلفیا سخن می‌گفت، در اشاره به ماجرای افشای ایمیل‌های کمیته ملی دموکراتیک آمریکا، اظهار کرده احتمالا پای هکرهای روس وابسته به کرملین در میان است.

ستاد انتخاباتی کلینتون هم این رسوایی را به دولت روسیه مرتبط دانسته و مدعی شده بود که کاخ کرملین برای حمایت از ترامپ، دست به تخریب دمکرات ها زده است.

رابی موک، مدیر ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون، روز یکشنبه این موضوع را علنی کرد: کارشناسان به ما می گویند که عوامل دولت روسیه در سامانه انفورماتیک حزب دمکرات نفوذ کرده و همه ایمیل های حزب را هک کرده و در سایت های مختلف اینترنتی، انتشار داده اند. آن چه که آزاردهنده تر است این است که به گفته همین کارشناسان این اقدام از سوی روسیه و برای کمک به دونالد ترامپ، صورت گرفته است.

اما مسکو هر نوع دخالت در امور داخلی آمریکا را رد می کند.

جولیان آسانژ، مؤسس وب‌سايت ویکی‌لیکس، نسز در مصاحبه‌ای که با شبکه «سی‌ان‌ان» داشته، ضمن اشاره به اثرات سیاسی شگرف ایمیل‌های افشاشده در فضای انتخابات ماه نوامبر، اظهار کرده تیم مشاوران انتخاباتی هیلاری کلینتون درصدد است تا با انحراف افکار عمومی به سوی ردپای احتمالی روس‌ها در این افشاگری، بر مسئله اساسی که همانا حمایت غرض‌ورزانه مرکزیت حزبی از نامزد مطلوب خود در برابر رقیب سوسیالیستش بوده، سرپوش بگذارد.

دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه چهارشنبه هفته گذشته خطاب به هکرهای روسیه گفته بود که اگر پشت پرده حمله های سایبری هستند، بیش از ۳۰ هزار ایمیل مفقود شده کلینتون در زمان تصدی وزارت خارجه آمریکا را هک و افشا کنند. این در حالی است که کارشناسان می گویند این ایمیل ها ممکن است حاوی اطلاعات امنیت ملی باشد و درخواست از یک کشور خارجی برای هک آن ها، اوج حماقت نامزد جمهوریخواهان است.

فارغ از صحت و سقم ادعای کمپین انتخاباتی کلینتون، برخی موضع‌گیری‌های بین‌المللی ترامپ در طول رقابتهای انتخاباتی اخیر و همچنین، پیغام‌های محبت‌آمیز رد و بدل شده میان او و ولادیمیر پوتین – رئیس جمهور روسیه – بوضوح نشان می‌دهد که او در مقایسه با هیلاری کلینتون که هیچگاه دوست روسیه نبوده است، گزینه مطلوب این کشور برای ریاست جمهوری آمریکاست.

نیویورک تایمز ماه گذشته در تحلیلی در این باره نوشت در صورت پیروزی ترامپ و تحقق وعده‌های انتخاباتی او، خروج نیروهای آمریکا از سه منطقه کلیدی جهان یعنی آسیای شرقی، اروپا و خاورمیانه باعث آزادی عمل روسیه در این مناطق خواهد شد. کمااینکه علاوه بر اروپا، اکنون تعارض منافع روسیه و آمریکا در منطقه خاورمیانه و دریای جنوبی چین نیز به وضوح قابل مشاهده است


کد مطلب: 377109

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdce7f8xojh8fzi.b9bj.html?377109

الف
  http://alef.ir