درباره حضور جهانگیری در رقابت های انتخابات؛

کاندیدایی که ستادهای استانی ندارد و برنامه ی مستقلی از برنامه ای هم رییس جمهور فعلی ندارد/ پوششی‌ها نباید در مناظرات شرکت کنند

بخش سیاسی الف، 4 اردیبهشت 96

4 ارديبهشت 1396 ساعت 14:47


از پیش از آغاز ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری و در ادامه ثبت نام جهانگیری در انتخابات، نامزد پوششی مدنظر اصلاح طلبان برای سهم خواهی احتمالی در دولت آینده روحانی و در صورت پیروزی وی در تمامی محافل آنها مطرح شده بود که باعث دلخوری شدید روحانی نیز شده بود تا اینکه در دقایق آخر ثبت نام با رایزنی دو چهره اصلاح طلبان با روحانی وی متقاعد شد و جهانگیری به عنوان کاندیدای پوششی روحانی در انتخابات معرفی شد.

وی نیز پس از ثبت نام اعلام کرد که برنامه ای متفاوت با روحانی نخواهد داشت و در نقش حمایتی وی و تایید برنامه های دولت یازدهم در مناظره ها حضور خواهند داشت.

اتفاقی که حقیقت نژاد، تحلیلگر بی بی سی نیز در واکنش به آن توییت کرد که:  کاش جهانگیری معاون اول نبود، کاش یک اصلاح طلب دیگر کمک روحانی بود. واقعا جالب نیست کاندیدای انتخابات، در مناظره حرف رئیسش را تایید/ تقویت کند!.

بسیاری دیگر از اصلاح طلبان نیز نفس حضور کاندیدای پوششی در حمایت از روحانی را مفید دانسته اما حضورر معاون اول وی آن هم بدون هیچ ستاد مرکزی و استانی دارای وجه ای نامطلبوب ارزیابی کردند.

به گزارش الف، موسوی فعال سیاسی با تاکید بر اینکه شکل‌گیری پدیده‌ای بنام کاندیدای پوششی مقداری عجیب است و خیلی با روال سال‌های قبل همخوانی ندارد، تصریح کرد: این مدل خیلی سابقه متعارفی ندارد و یک بخشی از آن برمی‌گردد به عدم توانایی روحانی در اقناع مردم نسبت به عملکرد خودش.

وی افزود: ما در دوره‌های گذشته داشتیم که رئیس‌جمهورهای مستقر رقبای زیادی داشتند. مثلا آقای خاتمی 8-9 کاندیدا در مقابلش بود. یا سال 88 آقای احمدی‌نژاد در برابر سه کاندیدا بود.

موسوی ادامه داد: به‌ نظر می‌رسد این دوره آقای روحانی از خودش مطمئن نیست و احساس می‌کند اگر مورد انتقاد رقبا قرار گیرد دچار ضعف خواهد شد که کاندیدای پوششی برای رفع این مساله است.

موسوی با بیان اینکه سوال می‌شود که آیا آقای جهانگیری برای رقابت تمام عیار وارد صحنه شده است؟، اظهار داشت: حضور جهانگیری نمایشی است و برای دفاع از روحانی آمده که این خوب نیست و نشان ضعف رئیس‌جمهور تلقی می‌شود.

همچنین جواد لاریجانی در گفتگو با تسنیم و در پاسخ به این سؤال که یکی از نامزدهای انتخابات (اسحاق جهانگیری) رسماً اعلام کرده که برای کمک به روحانی وارد صحنه شده و اصطلاحاً کاندیدای پوششی است و نه واقعی، گفت:  "در بحث نامزدهای پوششی هم خیلی تردید و شبهه دارم". البته پیش از هرچیز باید بگویم که برای آقای روحانی تحقیرآمیز است که چند نفر بگویند "ما آمدیم تا در مناظره‌ها به آقای روحانی کمک کنیم". از این گفته‌ها این‌گونه برداشت می‌شود که گویا خود آقای روحانی ناتوان هستند و باید عده‌ای به کمک ایشان بیایند لذا این کار باعث تحقیر ایشان است.

وی همچنین وجود نامزدهای پوششی برای روحانی را موجب تضعیف او نیز توصیف کرد و در این باره گفت: افرادی که کاندیدای پوششی آقای روحانی محسوب می‌شوند، با توجه به اینکه هرکدام نماینده‌ یک قبیله و جناح هستند، همین طور که به پایان روند انتخابات نزدیک می‌شویم، به آقای روحانی می‌گویند "حالا که ما می‌خواهیم کنار رویم، پس باید این سه وزارتخانه را به تیم ما بدهی". لذا این تضعیف رئیس‌جمهور است.

او به وجه قانونی نامزدهای پوششی هم اشاره کرد و با تأکید بر اینکه "بنده درباره نامزد پوششی شبهه قانونی دارم، البته شورای نگهبان باید در این باره موضع قانونی را اعلام کند که کرده است" گفت: در هر حال به‌نظر من اگر شخصی اعلام کند "من نامزد هستم، ولی نامزد پوششی هستم"، به‌نظر من اصلاً چنین شخصی نامزد نیست. این سوء استفاده از امکانات نامزدی است. قانون برای کسی که نامزد می‌شود، امکاناتی برای تبلیغات و غیره گذاشته است لذا چنین شخصی حق ندارد دست به چنین کاری بزند چراکه این شخص اصلاً داوطلب نیست. برداشت من از قانون این است، افرادی که رسماً گفته‌اند کاندیدای پوششی هستند، اصلاً صلاحیت نامزدی ندارند حتی اگر رجال سیاسی و دینی باشند.

وی در ادامه سخنان خود در مورد کاندیداهای پوششی، از منظر عضویتش در شورای نظارت بر صدا و سیما گفت: بنده به‌عنوان عضو این شورا معتقدم کسانی که رسماً اعلام کرده‌اند فقط برای کمک به یک کاندیدای دیگر در مناظره‌ها و مباحث ریاست‌جمهوری شرکت‌ کرده‌اند و فقط کاندیدای پوششی هستند، حق شرکت در مناظره‌ها و برنامه‌های صدا و سیما برای ریاست جمهوری را ندارند.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی، مناظره‌ها را به مسابقه‌ای تشبیه کرد که شرکت‌کنندگان در آن حق «جر‌زنی» ندارند و این‌گونه توصیف کرد: در مسابقه نمی‌توانید پنج نفر دیگر را بیاورید تا به شما کمک کنند. مسابقه بین افرادی است که در آن شرکت کرده‌اند.

لاریجانی با تأکید بر اینکه "نباید اجازه دهیم امکانات وسیع تبلیغاتی کشور که میلیونها دلار هزینه‌ دارد، در این حمایت نا‌سالم هزینه شود"، اظهار داشت: البته ما قصد نداریم، انگیزه‌خوانی کنیم و افراد می‌توانند در لحظه آخر مصلحت بدانند که در انتخابات حضور پیدا نکنند اما به‌عنوان عضو شورای نظارت بر صدا و سیما معتقدم سازمان صدا و سیما حق ندارد کسی را که رسماً اعلام می‌کند "من صرفاً به‌عنوان کاندیدای پوششی آمده‌ام"، در مناظره‌ها شرکت دهد و برای ارائه برنامه‌هایش وقت در نظر بگیرد.


کد مطلب: 465471

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcefn8ezjh8pei.b9bj.html?465471

الف
  http://alef.ir