رمضانیه/ حکمت و حکومت علوی (8):

حاکم اسلامی در نتیجۀ عملکرد مدیرانش شریک است

بخش خارجی الف، 16 تیر 93

16 تير 1393 ساعت 19:54


موارد متعددی پیش آمده که وقتی در مورد خطاهای مدیران میانی صحبت می کنیم، می گوییم درست است فلان مدیر رده دوم و سوم ممکن است ایرادی داشته باشند، اما خطای آنها ربطی به مدیران ارشد ندارد.
اما نظر امیرالمومنین علیه السلام و مشی ایشان در حاکمیت غیر از این است! ایشان حاکم اسلامی را شریک در عملکرد مدیرانش می داند.

در سال ۳۶ هجری و پس از جنگ جمل، گزارشی از بد رفتاری ابن عباس فرماندار بصره، با قبیلۀ "بنی تمیم" به حاکم اسلامی یعنی امیرالمومنین علیه السلام می رسد. ایشان در نامه ای برای ابن عباس توضیح می دهند که چرا رفتارش با بنی تمیم غلط بوده و باید اشتباهش را جبران کند و او را از کیفر الهی بیم می دهند.
در خاتمۀ نامه، امام علی علیه السلام خطاب به فرماندار بصره می فرمایند:

" فَارْبَعْ اَبَاالْعَبّاسِ رَحِمَكَ اللّهُ فيما جَرى عَلى لِسانِكَ وَ يَدِكَ مِنْ خَيْر وَ شَرٍّ، فَاِنّا شَريكانِ فى ذلِكَ، وَ كُنْ عِنْدَ صالِحِ ظَنّى بِكَ، وَ لايَفيلَنَّ رَأْيى فيكَ. وَالسَّلامُ."

"پس مدارا کن ای ابالعباس! امید است آنچه از دست و زبان تو، از خوب یا بد جاری می شود، خدا تو را بیامرزد. چرا که من و تو در اینگونه رفتارها شریکیم. سعی کن تا خوش بینی من نسبت به شما استوار باشد، و نظرم دگرگون نشود، والسلام."


کد مطلب: 233541

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfjmd0yw6dmta.igiw.html?233541

الف
  http://alef.ir