نظر منتشر شده
۵۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 475179
بررسی تشکیل صف‌های طولانی اخذ رای؛
رئیس کمیته فناوری ستاد انتخابات: علت کندی مراحل رای گیری به دلیل سیستم احراز هویت بوده/ وزیر کشور: سیستم احراز هویت کلاً از بین 5 تا 8 ثانیه زمان می‌برد، علت مشارکت مردم بود
بخش سیاسی الف،3 خرداد 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۱
به گزارش الف، در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، کندی مراحل رای گیری در حوزه های اخذ رای باعث  ایجاد صفهای طولانی و نارضایتی مردم شد که بسیاری علت آن را ثبت مشخصات در تعرفه ها  مشخصات رای دهندگان و راستی آزمایی آن درذ سیستم کامپیوتر می دانستند که همین امر موجب خسته و طولانی شدن آنها در صف های رای شده بود.



در همان ساعات اولیه ثبت نام گزارش خبرنگار الف از وضعیت صف رای دهندگان با واکنش مخاطبان الف همراه شد(‌اینجا)

امیر شجاعان رئیس کمیته فناوری و اطلاعات ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوال خبرنگار الف در مورد اینکه علت کندی مراحل رای گیری در حوزه های اخذ به دلیل دستگاههای خاص منظوره احراز هویت بوده است، گفت: دستگاههای خاص منظوره احراز هویت امنیت بالاتری دارند و موجب میشود تا اطلاعات افراد دقیق تر ثبت شود که این دستگاهها برای اولین بار در شهر تهران و درتمامی شعب وجود داشت که کاربران ما با این دستگاه خیلی آشنا نبودند و به رایانه عادت دارند که همین امر موجب کند شدن و صف های طولانی در انتخابات شد.
 
وی درعین حال گفت که به نظر بنده زمان معطلی در نوشتن برگه تعرفه بیشتر از استعلام است چراکه استعلام افراد و اعلام اسامی افراد بین 3 تا6 ثانیه طول میکشد که نشان میدهد که آیا فرد برای اولین بار است که رای میدهد و همچنین اصالت فرد را نشان می دهد که البته در برخی از شعب برخی از دستگاههای تجهیزات را به دستگاههای بارکد خوان مجهز کرده بودند.
 
رئیس کمیته فناوری و اطلاعات ستاد تاکید کرد: تجهیزات احراز هویت یا شعب مجهز به رایانه از امنیت بسیار بالاتری برخوردارند، به طوری که در داخل خود حاوی باطری هستند که در صورت قطعی برق می‌توانند به کار خود ادامه دهند و سرعت آن بالاتر است اما باید گفت که یکی از مشکلات ما آموزش بوده که باید مقداری در این زمینه وقت بیشتری گذاشته می‌شد.
 
شجاعیان خاطرنشان کرد: در حال مذاکره هستیم که مواردی اعم از درج برخی اطلاعات در فرآیند رای‌گیری حذف شود چراکه به هیچ عنوان از لحاظ فنی لازم نیست در اواخر روز رای‌گیری شورای نگهبان پذیرفت که در ته برگ‌های آراء فقط شماره ملی نوشته شود. امید است در انتخابات آتی با پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌های لازم این موارد را هم حذف کنیم و بر سرعت رای‌گیری افزوده شود.
 
رئیس کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: تجهیزاتی که داریم می‌تواند 10 هزار شعبه را به صندوق اخذ رای الکترونیکی مجهز کند و اگر تصمیم گرفته شود میزان تجهیزات را افزایش دهیم می‌توانیم انتخابات الکترونیکی را برای کل کشور توسعه می دهیم.
 
 اظهارات شجاعیان در حالی مطرح می شود که وزیر کشور شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه،‌ در پاسخ به این سؤال برخی معتقد بودند در هنگام اخذ رأی سیستم احراز هویت منجر به کند شدن فرایند رأی‌گیری شده بود، گفت: نه اینطور نیست چرا که در سیستم احراز هویت کلاً از بین 5 تا 8 ثانیه زمان می‌برد تا هویت افراد را شناسایی کند این کندی که اشاره داشتید مربوط به تراکم بسیار بالایی بود که در سیستم مشاهده می‌شد، در خود تهران نیز یک میلیون 150 هزار نفر نسبت به دوره قبل بیشتر پای صندوق رأی آمدند ما هم حدود 170 شعبه در تهران نسبت به دوره قبل بیشتر کردیم.

رحمانی فضلی همچنین در واکنش به اظهارات روز گذشته حسن روحانی درباره اینکه وی می توانست ۴ میلیون رای دیگر را به شرط گرفتن رای مردم درصف مانده جذب کند گفت: اینکه گفته شده 3 یا 4 میلیون نفر پشت صف ماندند، یک تخمین است؛ تخمین ما و وزارت کشور به عنوان مسئول انتخابات یک میلیون نفر است.
۱۳۹۶/۰۳/۰۷ ۱۲:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۵ ۱۲:۴۶
 
۱۳۹۶/۰۲/۳۰ ۱۶:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۹ ۱۷:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۷ ۱۰:۲۳
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۹ ۰۶:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۴ ۰۵:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۳ ۰۶:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۷ ۰۹:۵۹
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۴ ۱۷:۳۰
 
 
کلمات کلیدی : کندی فرایند رای گیری+انتخابات96+رای گیری+
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۲:۳۴
روز جمعه، ميليون ها ايراني كه در صف رأي بودند، موفق نشدند در انتخابات شركت كنند. به گفته رييس جمهور تعداد اين افراد بيش از سه ميليون نفر بوده است.
در اين باره نكات زير قابل توجه است:

١- هر چند همواره به مردم توصيه مي شود كه راي دادن را به آخر وقت موكول نكنند اما واقعيت اين است كه در همه انتخابات ها و مشخصا انتخابات ٢٩ ارديبشهت ٩٦ ، مردم از همان ابتداي صبج در شعب اخذ رأي حضور داشته اند و اين گونه نبوده كه بگوييم در ساعاتي مردم حضور نداشته اند و فقط آخر وقت رفته اند.

وانگهي بسياري از مردم بعداز ساعت ها ايستادن در صف و قبل از ساعات پاياني به دلايل مختلف از جمله خستگي يا داشتن كاري ديگر برغم ميل باطني صف را ترك كردند.

مقصر محروميت ميليون ها ايراني از رأي دادن كيست؟

بنابراين، هر چند توصيه به دادن رأي در اول وقت همچنان باقي است اما بايد تمهيداتي انديشه كرد تا مردم اينقدر معطل و معذب نشوند.

٢- مقصر اصلي جا ماندن ميليون ها ايراني از رأي دادن، بي هيچ ترديدي وزارت كشور است و شخص وزير كشور بايد در اين باره پاسخگو باشد و حتما عذرخواهي كند.

آيا وزارت كشور با سابقه برگزاري دهها انتخابات نمي توانسته پيش بيني كند كه به دليل همزماني انتخابات رياست جمهوري و شوراها، مردم بيشتر از حد معمول در شعبات اخذ رأي و صف ها معطل مي شوند؟!

چرا دستگاه هاي ثبت شماره ملي مجهز به باركدخوان نبودند و اپراتورها مجبور به ورود دستي اطلاعات بودند؟ چرا تعداد اپراتورها و متصديان رأي گيري كم بود؟ آيا نمي شد شعب بيشتري به رأي گيري اختصاص داد؟ آيا نمي شد شعبه هاي سياري را به حالت آماده باش تدارك ديد و به شعبه هاي شلوغ فرستاد؟

همه اين كارها شدني بود ولي وزارت كشوري كه به هر دليلي، وزيري ناهمسو با رييس جمهور آن را اداره مي كند، نخواست يا نتوانست به مهم ترين وظيفه خود به درستي عمل كند و بدين ترتيب حق ميليون ها ايراني ضايع شد و بيش از همه از آراي روحاني كاست.

٣- در دو ه هاي قبل، عرف اين بوده كه با فرارسيدن ساعت ٢٤ ، از كساني كه در شعبه هاي اخذ رأي حضور داشتند راي مي گرفتند ولي مراجعه كننده جديد را نمي پذيرفتند. اين بار اما رأس ساعت ٢٤ روند رأي گيري را قطع و كساني كه بعد از ساعت ها به سر صندوق رسيده بودند را بازگرداندند!

شوراي نگهبان و وزارت كشور بايد در اين باره و تفاوت عملكردشان با همه دوره هاي قبلي توضيح دهند.

٤- طبق قانون، انتخابات در روز جمعه برگزار مي شود.

طبق تجربه به ويژه در مناطق گرمسير بسياري از مردم از عصر به بعد رأي مي دهند و لذا هميشه ساعات پاياني با ازدحام رأي دهندگان مواجه هستيم.

بر اين اساس مجلس شوراي اسلامي مي تواند با اصلاح قانون، از حقوق ميليون ها شهروند ايراني در انتخابات آينده حراست كند و وزارت كشور را موظف كند كه مثلا تا ساعت ٢ بامداد هم رأي گيري را در شعبه هايي كه ازدحام دارند ادامه دهد. به نظر نمي رسد بعد ساعت ٢ بامداد تعداد قابل ملاحظه اي براي رأي دادن بروند. اين دو ساعت مي تواند جبران كاستي ها باشد و حقوق مردم را حفظ كند.

وقتي در يك مسابقه فوتبال وقت اضافه براي جلوگيري از تضييع حق دو تيم فوتبال در نظر مي گيرند چگونه است كه قانونگذار فكري به حال حقوق يك ملت نكرده است؟ هر چهار سال يك بار، اختصاص دو ساعت زمان بيشتر به مردم، جاي دوري نمي رود.

اسمش هر چه مي خواهد باشد: بي كفايتي، سياسي كاري يا خلأقانوني ؛ در هر حال محروميت ميليون ها شهروند از رأي دادن هم مصداق " حق الناس" است و عجالتا
توپ در زمين نمايندگان مجلس، تا با اصلاح قانون از حقوق موكلان خود دفاع كنند (4387776) (alef-13)
 
Allameh
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۳۶:۱۴
دیدم حیفه جوابت رو ندم
من به همراه خانواده چندین ساعت سر صف شعبه مسجد شفا یوسف آباد ایستاده بودم. فاجعه بود وضعیت اخذ رای و کندی کار

آخرشم گفتند تعرفه تمام شده و رای گیری به پایان رسیده

امثال من هم بسیار بودند و رای آنها به رئیسی
مثل ما که همه میخواستیم به رئیسی رای دهیم (4387961) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۵:۳۵
من ساعت 8.5 صبح در مشهد به شعبه خلوتی رفتم باز هم نزدیک دو ساعت معطل شدم.احتمالا اقایان وزارت کشور خوششان می آید مردم برای آنان در صف باستند.کشورهای دیگر را نگاه کنید چه خلوت و راحت رای می دهند.حداکثر ده دقیقه. (4389292) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۳:۲۶
ظاهرا از روی عمد تاخیر در رای گیری بود تا حوزه ها شلوغ تر از دفعات قبل برای خارجی ها بنظر برسد (4387976) (alef-3)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۹:۵۱
در مدرسه ای در کوچه گلستان سوم رای دادم. کلا 2 صندوق مستقر بود. ساعت 10:30 صبح وارد صف شدم و ساعت 13:00 از صندوق خارج شدم. جمعا 2/5 ساعت. بسیاری صف را به امید یافتن محلی خلوت تر یا بازگشت در ساعتی کم ازدحام تر ترک میکردند. بسیاری خانوادگی و همراه با کوکانشان نیز صف را ترک کردند. از برخی از همسایگان شنیدم صندوق مذکور در ساعت 10 شب ازدحامی به مراتب بیشتر از قبل از ظهر داشته است. به نظر من:

1. برگزار کننده انتخابات (وزارت کشور) پیش بینی و تدارک درستی برای این انتخابات نداشت.
2. ورود اطلاعات برای چک کردن کارت ملی اعم از کسانی که همراه داشتند یا نداشتند، حداقل 4 دقیقه برای یکنفر صرف وقت میشد. (4387983) (alef-2)
 
4 %ی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۰:۳۷
مشارکت امسال مردم هیچ تفاوتی با سال های گذشته نداشت .
این تجمع مردم فقط به خاطر کندی در عملیات ثبت و اخذ رای از مردم بود . (4387987) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۳:۴۲
منظورش 5 تا 8 دقیقه بوده (4387996) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۶:۵۶
در شهر های بزرگ باید برای شرکت در انتخابات یک پیش ثبت نام صورت گیرد و افراد در برخی از شعب تنها در صورتیکه ثبت نام کرده بودند رای دهند، اینگونه اگر ظرفیت شعبی مانند جماران یا ارشاد پر شد دیگر تجمع آنجا نشود. بعلاوه وقتی 5 میز برای بررسی شناسنامه و ارائه تتعرفه رای وجود دارد، خوب باید 5 دستگاه احراز هویت نیز باشد، وگرنه بهتر است آقایان بفرمایند هر شعبه تنها یک میز دارد! بنابراین هم مردم مقصر هستند و هم مسئولین، ضمنا وجود یک نسخه آنلاین که ترافیک شعب را حال با تاخیر نیم ساعته حتی نشان دهد مشکلی ندارد، کافیست یک نفر نیم ساعت یکبار 4 تا اطلاعات را به روز کند! (4388048) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۰:۰۴:۲۰
یک نکته دیگه هم عملکرد سنتی در اعلام نتیجه است. مثلا نتایج خیلی سریع باید روی سایت منتشر بشن. حتی برای شفافیت بیشتر بهتره که نتایج هر صندوق به تفکیک منتشر بشه. یا مثلا در هنگام شمارش در هر شعبه افراد عادی هم بتونن بعنوان تماشاگر حضور داشته باشن. (4388588) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۰:۰۸:۱۹
واقعا تاسف باره. یک موضوع به این مهمی که میتونه برای ایران همه از نظر سیاسی و اجتماعی و هم از نظر وجهه ایران در جهان مهم باشه انقدر ضعیف برگزار میشه! یک عده توی صف بودن و نتونستن رای بدن یک عده هم حتما به خاطر شلوغی منصرف شدن. (4388598) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۲:۱۸
همه حرف شما درست ولی اینکه وزیر را ناهمسو با رییس جمهور قلمداد کرده و با این ترفند اشتباهات وی در اداره انتخابات را مجددا به گروه مخالف آقای روحانی گذاشته اید غیر قابل قبول است. (4389285) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۲:۴۴
اصولگرایان اکثرا تا ظهر رای میدهند و افرادی که نتونستن رای بدهند اون هم در شهرهای بزرگ اکثرا اصلاح طلب بودند لذا به نفع اصولگرایان تمام شد به همین دو دلیل (4387779) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۴:۰۵
الان دقیقا از کجا فهمیدی که اونهایی که بعد از ظهر رای میدن اصلاحطلبها هستند؟؟؟؟؟ (4387857) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۱:۳۲
رحمانی فضلی فکر کنم بهتر است عوض شود. (4388041) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۷:۱۶
خیلی خیلی اشتباه می فرمایید و اصلا این صحبت شما درست نیست (4389294) (alef-13)
 
اسحاق
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۲۲:۳۷
علت اصلی طولانی و زمان بر شدن و اذیت شدن مردم
سیستم الکترونیکی شدن نبودش
چون من دیدم که برای شناسایی هر فردی حدود 20 ثانیه زمان میبرد

اما بعد از این میز دونفر کارشان هول دادن شناسنامه به نفر بعدی بود
یعنی
نفر سوم که یک نفر هم بود برای خیل عظیم مردم
کارش نوشتن مشخصات روی برگه های رای بود
یک نفر تنهای تنها
الباقی بیکار میگشتند
برای اذیت نشدن مردم باید تعداد این افرادیکه مشخصات روی برکه آرا مینویسند را زیاد کنند
همین مورد ساده
چون هر کسی بعد از یکساعت نوشتن
هم چشمش اذیت میشود و هم دستانش خسته میشود بنده خدا نیاز به یک دقیقه استراحت و بند شدن از صندلیش را دارد
همین مشکل بود و باید تعداد افرادیکه مشخصات مینویسن رازیاد کرد یا کلا نوشتن مشخصات بر روی تعرفه آرا را از بین ببرند و نیازی نباشد (4387811) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۲۶:۲۲
رییس جمهور می گوید ۴ میلیون موفق به رای دادن نشدند، وزیر کشور می گوید ۱ میلیون! (4387819) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۳۶:۰۹
وزیر کشور گفت برآورد ایشون از کسانی که تا ساعت 12 نتونستن رای بدن این بوده کسانی که در صف بودن
در طول سه ساعتی که که خودم در صف بودم حدود 50 اتومبیل که همه خانوادگی برای رای دادن اومده بودن با دیدن صف منصرف شدن و رفتن
با احتساب کساتی که به قصد رای گیری به حوزه های رای گیری اومدن ولی منصرف شدن تعداد رای دهنده ها میتونست به 45 میلیون برسه (4388216) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۲۹:۴۹
توجیهات آبکی می کنند
اگر مطمئن بودند این ۴ میلیون رای مال روحانی است دوبرابر مورد نیاز به آنها تعرفه میدادند، ولی چون مطمئن بودند این ۴ میلیون رای رییسی است در همان وسط روز هم رای گیری را در آن صندوق ها با تاخیر چند ساعته شروع کردند، هم تعرفه نرساندند، و هم قبل از ساعت ۱۲ شب رای گیری از مردم را متوقف کردند. (4388316) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۳۶:۴۰
هر وقت "فن آوری اطلاعات" از دست "فن آوری اطلاعات " چی ها در آمد کار مملکت سر و سامان میگیرد:
مدیران باید از " فن آوری اطلاعات " برای بالا بردن راندمان استفاده کنند و نه اینکه " فن آوری اطلاعات " چی " مدیریت " و اجرا کند.
این مشکل کل کشور را گرفته ولی در انتخابات تبلور یافت
همه جای کشور صحنه آزمایش و خطا شده و "سامانه "!!ها کمر مردم را خم کرده اند روش کار هم همان مثل قدیمی است:
یک مشت "فن آوری اطلاعات " چی با مدیرانی که خواهان "نه راندمان " " که کاهش کار اجرایی اشان " هستند مشغول دزدیدن "مناری " هستند " که بعدش " در میان بدبختی مردم بیچاره " مشغول کندن" چاهش هستند.
تا کی باشد که این روش کمر کشور را بشکند
کمی دقیق و عاقلانه بخوانید خیلی مفاهیم برایتان روشن میشود. (4387843) (alef-13)
 
Estonia
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۳۹:۱۶
علت عدم استفاده از بارکدخوان برای کارت های ملی بود و ورود دستی اطلاعات، در برخی موارد افرادی بودند که کارت ملی نداشتند لذا اطلاعات دستی انجام میشد، امابالای 80 درصد مردم کارت ملی دارند و میتوانست استفاده از بارکدخوان سرعت ورود اطلاعات را بیشتر کند.
جای تعجب است که محاسبه زمانی طول کشیدن ثبت اطلاعات کاملا قابل محاسبه بوده و چرا تصمیم که همه اطلاعات بصورت دستی ثبت شود، جای تعجب دارد! (4387847) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۵۲:۴۶
دستگاه های ما مجهز به بارکد خوان بودن . خودشون داشتن ولی ارسال اطلاعات و دریافت اونها چیزی حدود 40 ثانیه می گرفت. (4388260) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۵:۴۱
علت استقبال پر شور مردم و همزمانی دو یا سه انتخابات با هم بود

نوشتن اسامی شوراها و کد انها بسیار وقت گیر بود (4387860) (alef-3)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۰:۱۶
دلیل اصلی کندی فرآیند رای گیری استفاده از نیروهای رای گیری با تحصیلات پایین است. باید از دانشجویان و کارمدان ادارات استفاده شود نه بچه های دیپلمه و مساجد (4387872) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۳:۲۰
علت اصلی، انتخابات شورا و رییس جمهوری بصورت همزمان بود و اینکه بعلت مخالفت شورای نگهبان با الکترونیکی شدن رای گیری ، زمان رای گیری بسیار زیاد شده بود (4387880) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۷:۱۱
مگه اولین باره که انتخابات شوراها با ریاست جمهوری تو یه روز برگزار م یشه؟ (4388244) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۴:۳۹
دقیقا علت کندی اون دستگاه کد ملی بود (برای هر نفر به دلیل قطعی و وصلی سیستم بین 20 ثانیه تا 120 ثانیه ) (4387883) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۵:۲۷
در مناطق محروم و روستاها که رای با کاندید مخالف دولت بود کارشکنی ها هم شدید تر بود (4387889) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۷:۱۵
با این حساب روحانی بیش از 70 درصد رای داشت (4387895) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۰:۵۱
8 ثانیه ؟ به علت قطع و وصل سیستم حداقل هر نفر 50 ثانیه زمان میبرد (4387907) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۲:۱۶
سیستم اهراز هویت بسیار عالیه و باعث کندی نبود .

3 عامل باعث کندی و عدم رای دادن مردم شد .

1- نوشتن دستی مشخصات افراد رای دهنده در ورقه های تعرفه به وسیله عوامل اجرایی ....راه حل استفاده از سیستم مکانیزه و پرینتر با استفاده از کد ملی ، مثل زمانی که قبض پرداختی شما در بانک به وسیله پرینتر پرفراژ میشود

2- ادغام دو انتخابات ، برای کاهش هزینه ها خوبه ولی نوشتن اسامی طول میکشه

3- ضعف قانون انتخابات که حتما باید تا ساعت 24 جمعه تمام شود !!! آیا رای مردم که اینقدر ارزش دارد باید پشت درب حوزه بماند ؟؟؟ (4387912) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۰:۳۰
وزارت کشور باید شعبات رای رو دوبرابر میکرد (4387928) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۶:۲۷
علت ان است که انتخابات شورا را با ریاست جمهوری ادغام کردند وگرنه مشارکت در ریاست جمهوری از 50 درصد بالاتر نمیرفت . مشارکت در شورا بالا است چون همه میروند تا بتوانند به فامیل و دوستشان رای بدهند و نباید با ریاست جمهوری همزمان انجام شود . (4387933) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۴:۱۱
چقدر ما زحمت مي كشيديم كه شده ولو يك نفر را به راي دادن ترغيب كنيم و از اينطرف به علت ضعف عملكرد وزارت كشور ميليون ها نفر با ديدن صفهاي طولاني از راي دادن منصرف شدند. (4387942) (alef-2)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۵:۴۴
علت همون سیستم احراز هویت بود. 6 تا منشی معطل استعلام از دستگاه بودن. وگرنه نوشتن برگه ها توسط منشی حداکثر بیشتر از سی ثانیه طول نمیکشه (4387944) (alef-3)
 
همسایه مسجد ابوالفضل افسریه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۳۴:۱۷
5 تا 8 ثانیه ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
منو تا اومدن احراز هویت کنن ، 3 دقیقه گذشت !
سرعت سیستم هاشون هم پائین بود و اطلاعات دیر بالا میومد .
علت این جمعیت انبوه جلوی شعبات هم ، کندی در راه انداختن عملیات رای گیری بود .

والا هر سال حضور مردم در حدود 41 و 42 درصد است و امسال هم میزان مشارکت همین میزان بود (4387957) (alef-2)
 
...
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۳۴:۲۲
بنده کارمند فرمانداری هستم
کمبود دستگاه های احراز هویت و کندی انجام عملیات باعث این آبروریزی شد (4387958) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۲:۴۱
کلا افتضاح بود (4387991) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۴:۰۵:۵۸
اونایی که نتونستند رای بداند قریب به 80 درصدشون به اقای روحانی میخواستند رای بدند (4388018) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۹:۱۷
در جائی مردم نتوانستند رای بدهند که طبق نظر سنجی ها و بررسی های معتبر رئیسی بیشترین رای را داشت آمار مشارکتهای دوره های قبلی نیز همین را نشان می دهند. در تهران که روحانی بیشتر بود درصد مشارکت نسبت به دوره قبل بیشتر شده است. (4388249) (alef-2)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۱:۳۹:۲۷
اکثر در صف مانده ها در شهرهای بزرگ مخصوصا تهران بوده که رایشان هم بیشتر به روحانی بوده است. رای گیری نکردن از آنها بیشتر به ضرر آرای روحانی بود نه رئیسی. اگر میتوانستند از آنها هم رای گیری کنند آرای روحانی به بالای 25 میلیون نفر میرسید (4388712) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۵:۲۷:۵۲
مسئله شورای شهر بود که من خودم شاهد بودم که هر کسی میخواست به رئیس جمهور در کمتر از 3 دقیقه میتوانست رای دهد اما با شوراها بیشتر از 10 دقیقه حد اقل طول میکشید (4388185) (alef-3)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۹:۴۲
من در مدسه ای در منطقه 2 از ساعت 11 صبح در صف ایستادم تا اینکه ساعت 4.5 بعدازطهر رای دادم یعنی 5.5 ساعت معطل شدم ...به دلیل اینکه در حوزه مربوطه مجموعه کارمندان اخذ رای تنها برای یک صندوق ریاست جمهوری و یک صندوق شورا به مردم خدمت رسانی میکردند. اگر در همان حوزه صندوق های متعددی رابه همراه کارمندان مربوطه مثلا در 5 اتاق دیگر درنظر میگرفتند زمان معطلی ما به یک پنجم کاهش می یافت. بنابراین به وزارت محترم کشور پیشنهاد میکنم در دوره های بعدی در هر حوزه تعداد صندوق ها را به همراه کارکنان مربوطه افزایش دهند تا مردم با معطلی کمتری از حق شهروندیشان استفاده کنند. متشکرم. (4388287) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۲۶:۴۲
بنظر می رسد که مقصر اصلی خود وزارت کشور است چون فکر می کرد برنده انتخابات رئیسی است لذا طوری برنامه ریززی کرد که مردم نتوانند رأی بالایی به رئیسی بدهند و حالا که رکب خورده و دیده که پیش بینی اش نادرست بودهحالادارد گناه را به گردن دیگران می اندازد که باید استیضاح و محاکمه شود چون حدود چهار مییلون رأی سوحته است و اگر چهار میلییون نفر می توانستند رأی بدهند تعداد آرا 45 میلیون می شد یعتی حدود 90 درصد افراد واجدین شرایط رأی دادن (4388309) (alef-13)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۶:۳۴:۱۴
مهندسی انتخابات یعنی همین. کمبود تعرفه، پر شدن صندوق به‌واسطة کمبود صندوق در شعب پر جمعیت، تعرفه‌های بی‌مهر، دیر آغاز کردن رأی‌گیری، تغایر آمار صورت‌جلسه‌های اعلام‌شده توسط عوامل هر شعبه با آمارهای ارائه‌شده و ...، غالبا در مراکز و حوزه‌هایی که طبق نظرسنجی‌ها رئیسی جلو بوده، به کرات دیده و گزارش شده است. موارد کثیف دیگری مثل پیدا شدن رأی رئیسی زیر فرش مسجد، ممهور کردن آراء بدون مهری که به‌نام روحانی نوشته شده بوده و... را هم اضافه کنید. این‌ها همه مشاهداتی است که دوستان و آشنایان خود ما داشته‌اند، صرف اخبار واصله نیست.

جدای از همة این حرف‌ها، اگر وزارت کشور و ستاد انتخابات ریگی به کفش ندارند، چرا مثل همة ادوار تاریخ جمهوری اسلامی، رسما آمار صندوق‌ها و شهرها را اعلام نمی‌کنند؟ بوی بدی به مشام می‌رسه. بوی گند رأی کثیف (4388325) (alef-13)
 
طاهره
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۷:۰۳:۳۷
وزیرکشورشایسته دولت روحانی نیست بایدعذرخواهی کندواستعفادهد (4388357) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۷:۱۷:۵۷
یکی از علل کندی رای گیری این بود که از نیروهای مبتدی در حوزه های رای گیری استفاده شد. در مسجدی که من رای دادم نیروها واقعا ناشی بودند ومردم به زحمت افتادند علاوه بر این کمبود تعرفه حوزه هایی که رای اقای رییسی در انها بیشتر بود مشخص میکند که تمام این کاستی ها به عمد بوده است. (4388376) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۸:۵۲:۴۲
چرا از دستگاه های سریعتر مثل دستگاه های کارتخوان و بارکد خوان کارت ملی استفاده نکردند ؟ نمیدونم چرا تو این انتخابات تاریخ تولد رو مینوشتن . باید مردم سریع از احراز هویت رد میشدن . (4388490) (alef-13)
 
آیت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۸:۵۳:۰۹
بنده نماینده فرمانداری بودم . سیستم احراز هویت خیلی سرعتش کند بود . آخرش هم درست کار نکرد و خروجی نداد انصافا منشی ها با سرعت کار می کردند ولی باید منتظر سیستم اهراز هویت می شدند و این باعث شد شرمنده خیلی از مردم بشویم . (4388492) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۹:۰۱:۳۵
اگر از دستگاه های پیشرفته تر استفاده میکردند صف های طولانی تشکیل نمیشد و میزان مشارکت بالای 80 درصد هم میشد. وزارت کشورمیتونست با دستگاههای بارکد خوان تو 1 ثانیه 1 نفررو رد کنه . و این دوره نوشتن شماره ملی و تاریخ تولد دستی تو سیستم مینوشتن. (4388505) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۲۳:۴۲:۰۰
ثبت بصورت دستی بود (4388929) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۳-۰۴ ۰۳:۴۳:۴۷
تغییر کارت ملی که مجهز به نوار مغناطیسی باشد ضروری است. نه تنها برای انتخابات کاررا راحت می کند، بلکه در کارهای روزمره نیز کاررا راحت می کند. در انتخابات کارت ملی الکترونیکی می تواند مانند کارت بانکی با دستگاه اسکنر قابل خواندن و شناسایی باشد و حتی همانجا تعرفه را با شماره ملی پرینت کرده دست شخص دهد تا با سرعت همه رأی دهند. در اکثر کشورها تعرفه با استفاده از شماره ملی قبل از انتخابات بدست شهروندان می رسد و روز رأی گیری فقط رأی به صندوق انداخته می شود. ولی مراجعه مستقیم روز رأی گیری و گرفتن سریع تعرفه از دستگاه بهتر است زیرا احتمال رأی دادن توسط دیگران کم می شود. (4389117) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۵ ۲۰:۳۲:۱۰
وزیرکشورواقعا بی لیاقت است وبایداستعفا بدهدچون برنامه ریزی درستی برای برگزاری انتخابات نکرده است بایددریک اشل کوچک کاررای گیری بصورت آزمایشی تست میشدتا4ملیون رای باطل نمیشد.دراین دولت نبایدبه کارگرفته شود. (4392681) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.