نظر منتشر شده
۱۰۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 211513
برگ سبز ناجا سند رسمي است یا سند دفترخانه؟
كشمكش چند ساله بر سر پول معامله نقل و انتقال خودرو
بخش داخلی الف، 22 دی 92
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۳
اختلاف دفترداران اسناد رسمي‌ و پليس بر سر موضوع نقل و انتقال سند مالكيت خودرو، كه از چند سال پيش شروع شده بود، همچنان ادامه دارد. از يك طرف سردفتران اسناد رسمي كه زيرنظر قوه قضائيه فعاليت مي كنند، معتقدند «برگ سبز ناجا سند رسمی نیست» و از سوي رئيس پليس راهوار مي گويد: «سند سبز صادر شده از سوی پلیس همچنان رسمی است»

بخش خصوصي به دنبال سود است

ظهر دیروز دو خبر به فاصله‌اي نزديك بر روي خروجي خبرگزاري‌ها قرار گرفت. سردار اسکندر مومنی رئيس پليس كشور در نشست خبري گفت: «رفتن به دفتر اسناد رسمي كاري اختياري است.»

سردار مومني در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او در مورد اظهارات اخیر کانون سردفتران مبنی بر لزوم نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی مطرح شده بود پرسید، که وی در پاسخ اظهار داشت: «قوانین و مقررات مشخص است و بخش خصوصی به دنبال سود بیشتر است. ما فراقانونی عمل نمی کنیم و قانون به صراحت اعلام کرده است حتی آخرین شکایت این افراد در خصوص این موضوع در دیوان عدالت اداری رد شده است. سند سبز صادر شد از سوی پلیس بر اساس ماده ۲۲ قانون همچنان رسمی است. ما نمی گوییم که خریداران به دفاتر اسناد رسمی بروند و نروند چرا که این موضوع اختیاری است اما بر اساس قانون ثبت اموال غیرمنقول اجباری است و اموال منقول اختیاری، ما هم همین بخشنامه را اجرا می کنیم. نیمی از مردم هم که خودروهای صفرکیلومتر خریداری می کند به دفترخانه ها نمی روند و همین سند رسمی مبنای کار پلیس است.»

اما در طرف ديگر رئيس كانون سردفتران نیز، با برگزاري نشستي خبري با اشاره به سخنان آيت‌الله لاريجاني رئيس قوه قضائيه گفت: «نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی صورت گیرد.»

محمدرضا دشتی اردکانی در خصوص آخرین وضعیت نقل و انتقال سند خودرو، گفت: «در نیروی انتظامی فقط تعویض پلاک انجام می شود و در چند شهر نیروی انتظامی اعلام کرده بود نیازی نیست خریداران خودرو به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند. » رییس کانون سردفتران و دفتریاران اضافه كرد: «تفسیر قانون با مجلس است و همانطور که سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس اعلام کرد، نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود. در دادگاه سند رسمی مورد قبول است و نیز برگه سبز فقط برای تعویض پلاک می باشد و جزو اسناد رسمی نیست.»

كشمكش طولاني بر سر پول معامله

پيشينه جنجال بر سر ثبت مالكيت خودرو در دفاتر اسناد رسمي از جايي شروع شد مجلس در طرحي مردم را موظف مي كرد تا علاوه بر راهنمايي و رانندگي معاملاتشان را در دفاتر نيز ثبت كنند. به اعتقاد دفترداران پس از نقل و انتقال و دريافت برگ سبز افراد بايد اين معامله را در دفترخانه ثبت كنند اما پليس مي گويد نيازي به اين كاري نيست. بخشي از اين مشكل مربوط به طرح ثبت‌آني است كه از يك طرف طراحان طرح معتقدند به منظور كاهش واسطه‌گري‌ها و سوءاستفاده‌هاي احتمالي آن را اجرايي كردند، از طرف ديگر سردفتران مي‌گويند زيرساخت‌هاي IT مربوط به اين طرح هنوز آماده نشده است.

يك سال بعد از طرح نمايندگان كه از سوي شوراي نگهبان نيز رد شد، سرهنگ احمد رستمی معاون فنی - مهندسی پلیس راهور ناجا گفت: «مالکان خودروها برای نقل و انتقال نیازی به مراجعه به دفترخانه‌ها ندارند». در اولين واكنش كانون سردفتران نسبت به آن موضع‌گيري كرد و مسلم آقاصفري نايب رئيس‌اين كميسيون در اطلاعيه توضيح داد: «با تعویض پلاک، فقط و صرفا پلاک خودرو تعویض می‌شود و برگ سبز صادره از مراکز تعویض پلاک نیز شناسنامه خودرو است و نه سند مالکیت و نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی الزامی است.»

به اعتقاد كانون سردفتران «قانون‌گذار ثبت نقل و انتقالات خودرو را طبق مصالح عامه و بنا به ضرورت اجتماعی و نظم عمومی، در دفاتر اسناد رسمی الزامی تشخیص داده» آقاصفري توضيح مي‌دهد كه براساس همين قانون وظيفه راهنمایی و رانندگی ‍«صرفا بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمه‌ها و دیون معوق و تعویض پلاک است.»

دعوا بر سر چيست؟
به نظر مي رسد دعواي اصلي بر سر پولي است كه مردم بايد براي ثبت اين معامله پرداخت كنند. يك طرف درآمد حاصل از اين معامله به جيب نيروي انتظامي مي‌رود و طرف ديگر بخش خصوصي و دفترداران هستند كه از محل دريافت هزينه ثبت معامله منتفع مي‌شوند. پليس معتقد است براساس وظيفه قانوني مجبور است تا اين نقل و انتقال را ثبت كند. در سوي ديگر دفترداران و قوه قضائيه نيز معتقدند درصورت عدم ثبت معامله، هيچ سندي رسمي نيست. با اين همه و در حالي كه شوراي نگهبان قانوني در سال ۸۹ قانون اجبار براي ثبت معامله در دفاتر اسناد رسمي را رد كرد، مشخص نيست چرا اين كشمكش ادامه دارد. رئيس كانون سردفتران درباره رد اين قانون توسط شوراي نگهبان گفته ملاك تفسير قوانين عادي مجلس است. او تاكيد كرده: «همانطور که سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس اعلام کرد، نقل و انتقال خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود. در دادگاه سند رسمی مورد قبول است و نیز برگه سبز فقط برای تعویض پلاک می باشد و جزو اسناد رسمی نیست.»
 
1360
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۰۸:۴۴
ما نفهميديم چند جا بايد پول بديم تعرفه واردات 140 درصدي خودرو داخلي قيمت نجومي
سند محزر
سند ناجا
خلافي
بيمه
معاينه
االافي يك روزه تعويض پلاك
ماليات ارزش افزوده
بسه ديگه بابا هر بلاي ميخوان سر ما در ميارن
من به شخصه راضي نيستم اين پولارو بدم (1902938) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۱:۰۸
همه به فكر خويشن باز قراره هزينه رو دوش مردم بزارن (1903023) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۵:۴۳
هزینه نقل و انتقال در دفترخونه رو بکنن هزار تومان، ببینم بازم مدعی میشن که اونجا باید سند بخوره؟! (1903294) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۱:۱۸
پس کی نوبت رفاه واسایش برای این ملت میرسه چراه برای نقل وانتقال خودرو دو روز باید بدوئی خواهشا تو این فقره بزارین مردم خون بجگر نشن (1903025) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۲:۱۹
این یه بحث تحصصی حقوقی هست. حالا نمیدونم چرا قراره عموم نظر بدن. منم خودم تخصصی ندارم ولی میدونم حداقل و بهرحال برای گرفتن "سند وکالت" تعویض پلاک باید به دفتر اسناد رفت. مگه اینکه فروشنده و خریدار همون موقع معامله با هم پاشن برن مرکز تعویض پلاک! ضمنا انتقال ماشین چند ده میلیونی و گاهی چند صد میلیونی رو نمیشه با خط موبایل مقایسه کرد. (1903029) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۵:۰۸:۱۹
واقعا نمیدونم شما که صاحبنظر نیستی چرا نظر می دبد !!!
گویا از قیمت سیم کارت ها هم چند سال بی خبرید . (1905570) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۹:۳۶:۴۷
نکنه خودن ذی نفعی کلک (1905774) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۲:۱۰:۳۳
دوست عزيز مي شه بفرماييد توي دفتر خونه جز اينكه پول بگيرن و چند تا برگه رو سياه كنن چه كاري انجام مي دن؟ حتي خودرو مورد معامله رويت نمي شه، در حالي هنگام تعويض پلاك و صدور سند هم اصالت خودرو هم نداشتن شاكي، توقيف نبودن و عدم خلاف، عوارض شهرداري، سند كمپاني و ... بررسي ميشه و در سيستم چك ميشه. (1906146) (alef-13)
 
بدرالدین
۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۱۹:۲۳:۳۲
از نظرات همه متشکر. نشون میده هر کس حرفی برا گفتن داره. ولی من به عنوان یک غیر صاحب نظر غیرمتخصص پیشنهاد میکنم ببینید در کشورهاییکه در سال 18 میلون ماشین نو و چندین برابر این رقم ماشین دست دوم نقل و انتقال میشه چکار میکنند. من به عنوان شاهد برای شما میگویم: خریدار و فروشنده با همدیگر میروند به راهنمایی و رانندگی. فروشنده در قسمت مالک و فروشنده پایین برگ سبز خودرو را امضا میکند و خریدار سمت دیگر برگ را. قیمت فروش درج میگردد و یک اپراتور یا منشی راهنمایی و رانندگی، نه جناب سروان، مالیات نقل و انتقال را محاسبه کرده و همان جا دریافت میکند. سپس پلاک های قدیمی را تحویل میدهند و یک جفت پلاک جدید به نام خریدار جدید ثبت گردیده و به او تحویل میشود. همین. نه خلافی میخواهند نه اصالت خودرو به کسی غیر از خریدار و فروشنده مربوط است. جریمه ها هم دلیلی بر جلوگیری از انجام یک معامله نیست. هر چیز جای خود دارد. جریمه های پارکینگی روی خودرو است و اگر از حدی بگذرد ماشین را با یا بدون حضور صاحب هر جا شناسایی کنند به پارکینگ میبرند. جریمه های حین رانندگی به نام راننده ثبت است و اگر نپردازد حکم جلب او صادر میشود. میبینید ما در این کشور خدای به هم پیچوندن کارها هستیم و بد جنسی را اسمش را میگذاریم مدیریت . راحت بروید از آنها که خوب بلدند تقلید کنید و اینقدر با این حقوق های ده میلیونی با بی خردی مردم را اذیت نکنید. (1911083) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۲:۲۸
اخه یکی نیست به این محضر دارا بگه که این چه قانونیه برای خودتون راه انداختین همه کار ها رو نیروی محترم انتظامی میکنه ( پلاک برگ سبز کارت ماشین کارت سوخت ) و حتی اصالت ماشین رو توسط کارشناسای این کار تعین میکنه نهایت 40 هزار تومان برای این همه خدمات از ما میگیره آما این محضر خونه ها وقتی میری کل جیبت رو خالی میکنن میفرستنت میری خونه تازه غیر اینکه بقول خودشون حق ثبت و حق محضر رو میگیرند اینها رو هم اضافش میکنن مالیات ارزش افزوده حق ایجاد پرونده هزینه کپی که جالبه همه این موارد طبق قانون خودشون بعهده محضره میگیرند بعد که اینها رو دادی موقع تحویل مدارک هم باید یه پول شیرینی هم بدی که بقول سردفتر نسبتا گرامی انعام کارکنا رو ازت میگیره برای یک تیکه کاغذ (1903030) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۰۶:۳۸
با سلام

دوست عزیز برای همون تیکه کاغذ , در حال حاضر چنانچه ماشینی رو از کسی بخرید و محضر نرید و تعویض پلاک هم انجام شود و خدای ناکرده فروشنده ماشین به شما فوت نماید , ماشین جز املاک ورثه محسوب میگردد (حتی اگر قبل از فوت وکالت به شما داده باشند برای فروش و تعویض پلاک و ...) و کلا دست شما به جایی بند نیست مگر با کلی گرفتاری.

در حال حاضر دادگاه و قوه قضاییه , فقط و فقط سند محضری را رسمی میدانند! (1903150) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۹:۳۸
خیر با استعلام از پلیس بعنوان مرجع قانونیمی توان مالک را مشخص نمود.
ضمنا زمان نقل و انتفال هم در پلیس مشخص است.
بنظر من می توان حتی کاغذ بازی روند نقل و انتقال در پلیس را هم همچون کشور های پیشرفته با انجام تغییراتی در فرم سبز کاهش داد.
بدینصورت که در قسمت پائین فرم سبز مشخصات خریدار نوشته شود و با احراز هویت در ادارات پست ویا پلیس +10و سایر مدارک مورد نیاز از جمله معاینه پرداخت مالیات ها و جرایم و ثبت اثر انکشت و کنترل تمام مدارک ... برای صدور سند جدید به ادارات ذیربط پلیس ارسال نمود. سند جدید توسط پلیس به نام خریدار صادر و تاییدیه آنهم برای فروشنده ارسال کردد. (1903306) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۴۵:۴۱
متشكرم دوست محضر دار!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1903566) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۵:۵۶:۳۲
برادر من زمانی که فروشنده در تعویض پلاک پولشو تا قرون اخر میگیره امضا هم میکنه دیگه ورثه چه کاره است شما وکیل وصی ورثه هستید بابا برادر عزیز یه گواهی امضا یاید صدتا دفتر خونه را بگردی تا اخر با هزار منت که ما از این کارا را نمیکنیم وقت نداریم برای ما نمی صرفه منت ابدارچی بکشی .دو سه برابر فقط به ابدارچی بدهی تا کارت انجام بشه بابا پول مفت خوردن هم اندازه داره خدا پدر مادر نیروی انتظامی پلیس راهوار بیامورزه ودعا میکنیم که این ملت از دست دفتر خونه نجات داد پلیس راهنمایی و رانندگی متشکر متشکر............. (1904050) (alef-13)
 
مصلح
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۸:۰۰:۴۸
آخه برادر من پس با این حساب کسی که ماشین صفر میخره و فقط برگ سبز داره مالک نیست!!!
روی برگ سبز مشخصات مالک نوشته شده
دفترداران زور میگند به قول یکی از همین نظر دهندگان اگه حق الثبت رو 1000 یا حتی 10هزارتومن بکنند همین دفترداران اعلام میکنند برگ سبز سند قطعی است (1904456) (alef-10)
 
مومنی
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۰:۰۷:۲۵
اقا من کارمند دفتر خونه ام همین هایی که میگن سند لازم نیست موقعی که ماشین میخان بخرن میگن بریم محضر من برگه سبز رو قبول ندارم مثل خیلی از پولیسا ضمنا موقعی هم کارت میوفته تو اگاهی برای دزی لوازم یا خود ماشین خود اگاهیچی ها میگن برو سند محضری بیارو این صحبت های ریس راهور هم برا منافع خودش وسدارهای نیروی انتظامی که تو شرکت ناجی پژوهش که متولی تعویض پلاکه سهام دارند وگرنه اینا دلشون برا من تو نمیسوزه برا خودشون دوکون دستک ساختن هی این پلاک اون پلاک رومیدن میگیرن یهپول یا مفت هم از مردم می گیرن (1905426) (alef-13)
 
عبدلی
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۹:۳۸:۲۷
این قلمو یادشان رفته قابل ملاحظه دفتر دارن و هوادارانشان جهت پیگیری (1905777) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۵۷:۵۰
علاوه برهمه موارد ذکر شده دفترخانه ها با کمال پر رویی تعرفه را هم رعایت نمی کنند دولا چهار لا حساب می کنند.
در هرحال چه ثبت در دفاتر اجباری بشود یا نشود امور مربوط در پلیس انجام می کیرد. بنابراین آنچه پلیس مطرح می کند کاهش هزینه نقل و انتقال است. نه افزایش در حالیکه دفاتر مدعی هستند باید چیزی هم به آنها داده شود. یعنی کاعذ بازی اضافی این است بدبختی ما که رئیس قوه هم از آن دفاع می کند.

در اغلب کشور های پیشرفته فرم سند بکونه ای است که در قسمت پائین آن بخش نقل و انتقال دارد. فروشنده با تکمیل آن بنام خریدار و زدن اثر انکشت خود در ادارات پست، خریدار را مشخص می کند. این فرم از طریق پست برای پلیس ارسال می شود و پلیس هم سند جدید بنام خریدار تهیه می کند و برای خریدار ارسال و تاییدیه آن را نیز برای فروشنده ارسال می کند.
اینکه این روند هم در پلیس طی می شود اضافی است و صرفا برای پرداخت خلافی ها و یا معاینه و کنترل سرقت است. که این روند نیز از سوی پلیس به شکل دیکری انجام می کیرد. چون پلیس ما عاجز از کنترل ها است مردم را به این شکل تحت کنترل قرار کی دهد.
بنظر من می توان این روند کار پلیس را هم کاهش داد. پلیس در سیستم خود باید زمان معاینه ها را مشخص نماید. اکر اتومبیلی در زمان مشخص برای معاینه مراجعه ننمود. باید در لیست توقیف و یا حداقل ارسال اخطار قرار کیرد بمحض انجام معاینه نیز در سیستم پلیس ثبت شود. همین طور برای پرداخت جرایم می توان انجام داد. (1903275) (alef-13)
 
s
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۲:۴۱:۳۸
شما و امثال شما که از قانون چیزی نمیدونید چرا راجع به مسائل حقوقی اظهار نظر میکنید اگه قرار باشه که محضر دارها برای خودشون قانون در بیارن که دفتر خانه ها میشه قهوه خانه مش قنبر کارهاتونو قانونی نکنید ببینید که ان روز این پلیسهای باز نشسته میتونن کاری براتون بکنن. (1905187) (alef-13)
 
یک سردفتر از اصفهان
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۲۳:۴۱:۵۰
من یک سردفتر هستم تا حدودی کلام شما را درک میکنم چون گاه گاهی ما هم مانند بقیه ی مردم آن طرف میز می ایستیم و این هزینه ها را می پردازیم ولی جهت تنویر افکار عمومی عرض می کنم در دفترخانه برای یک اتومبیل چندین هزینه دریافت می شود که همه بر اساس قانون است
1- حق الثبت که برابر با نیم درصد قیمت ارزش گذاری خودرو بر اساس جدول دارایی است که همه ساله در ابتدای سال میلادی برای اتومبییل خارجی و ابتدای سال خورشیدی برای اتومبیل داخلی از سوی اداره دارایی اعلام و وصول و به خزانه ی دولت واریزمی شود
2- مالیات بر ارزش افزوده که در سال جاری معادل 6 درصد حق التحریر دریافتی دفترخانه است و پس از وصول جمع آوری و هر سه ماه یک بار به خزانه دولت واریزمی شود
3- عواض خودرو که برابر با یک دهم درصد قیمت خودرو طبق جدول فوق الذکر است و به حساب شهرداری ها واریز می شود
4- مالیات نقل و انتقال که معادل یک درصد قیمت خودرو طبق جدول فوق الذکر بوده که پس از وصول به حساب دارایی واریز می شود
5- حق التحریر دفترخانه که نحوه ی محاسبه ی آن درسایت های کانون های سردفتران و دفتریاران توضیح داده شده و آن هم بر اساس مبلغ جدول فوق الذکر محاسبه و از 30 هزار تا 200 هزار بسته به قیمت خودرو متغییر است که اگر مبلغ مذکور و نحوه ی تقسیم آن را بین کارکنان دفاتر توضیح دهم طولانی است اما در نهایت سردفتر حدود 40 درصد از مبلغ حق التحریر را به طور خالص دریافت خواهد کرد

اما صحبت نهایی این است که متاسفانه مخالفان این رویه و نیروی محترم و واقعا زحمت کش انتظامی این نکته را نمی گویند که بیشتر این وجه از آن دولت است نه از دفاتر و آیا اگر بر فرض این امر از دفاتر خارج و به نیروی انتظامی محول شود آیا دولت حاضر است از این مبالغ بگذرد ؟؟؟؟؟
آیا هزینه واقعا کم خواهد شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اما در خصوص پول شیرینی عرض کنم موافقم و کسی شما را مجبور نمی کند ؟؟؟؟؟؟؟؟ پرداخت نکنید
اصلا یک راه به شما می گویم که مطمئن باشید بر فرض اگر یک ریال یا حتی یک میلیارد ریال در دفترخانه پرداخت کردید حتما طبق مقررات است و آن هم این راه است که هزینه ی دفترخانه را با کارت عابر بانک و تنها با دستگاه خود دریافت (pos) سازمان ثبت که پس از پرداخت نشان بانک ملی و نشان سازمان ثبت در بالای رسید صادره از دستگاه چاپ شده پرداخت نمایید ضمنا در سیستم جدید تنظیم سند کلیه ی هزینه های یک سند رسمی در انتهای سند چاپ می شود و شما فقط موظف به پرداخت همان مبلغ هستید نه بیشتر
موفق باشید (1907406) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۵۹:۵۱
محضر!
علافي! (1903135) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۶:۵۰:۵۵
یه دفتر اسناد برای انتقال سند دوبرابر از من پول گرفت چون دوبار تعویض پلاک شده بود (1904215) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۸:۳۲:۳۱
موضوع دفترخانه در این مورد ( و بلکه در موارد دیگر ) از خنده دار ترین موارد بوروکراسی بی منطق در ایران است ولی اشکالی نداره آخه جهان سومی بودن باید از این موضوعات خنده دار داشته باشه !! و گرنه جهان سوم نمیشه !!

ضمنا دوستان خیلی تلاش نکنند این موضوع پول توشه و حتما در این کشور راه حل عقلانی پیدا نخواهد کرد !

جالبه که نظرات مردمی بالای 90 % حکایت از مخالفت داره و نمایندگان همین مردم در مجلس به سندیت دفتر خانه ها رای داده اند !!! (1905674) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۴:۰۳:۴۷
نویسنده محترم مقاله، مسئله به این سادگی که شما طرح کردید نیست لطفا عنایت فرمایید:
هزینه های نقل و انتقال خودرو به سه بخش تقسیم می شود:
1- مالیات نقل و انتقال (واریز به خزانه دارایی و سهم مجریه)
2- حق الثبت (واریز به حساب اداره ثبت و سهم قوه قضائیه)
3- حق التحریر (حق الزحمه ثبت و سهم دفاتر اسناد رسمی)
عموم مردم تصور می کنند که تمامی هزینه نقل و انتقال خودرو به جیب دفاتر اسناد رسمی می رود که تصور اشتباهی است. متاسفانه دفاتر اسناد رسمی در نوک پیکان قرار گرفته اند تا برای دولت و قوه قضائیه درآمد کسب کنند - امری که خودشان چندان تمایلی به آن ندارند- و البته دولت و قوه قضائیه هم همیشه تمام کاسه و کوزه ها را برسر دفاتر اسناد رسمی می شکنند.

پلیس در هنگام تعویض پلاک هیچ کدام از این هزینه ها را اخذ نمی کند و به جای آن هزینه چهارم یعنی:
4- هزینه تعویض پلاک
را اخذ می کند.
الآن مسئله این است که طبق قانون پیش بینی شده است که بخشی از درآمدهای دولت و قوه قضائیه از محل نقل و انتقال خودرو صورت گیرد و الآن پلیس به طور یک جانبه قانون را دور می زند. گرچه این دور زدن قانون به کام مردم خوش است چون هزینه کمتری پرداخت می کنند، اما از سوی دیگر درآمدهای دولت کاهش می یابد. تا الآن دولت و قوه قضائیه خودشان را پشت دفاتر اسناد رسمی پنهان کرده اند تا همه تقصیرها را به گردن دفاتر بیاندازند. اما اصل قضیه برسر در آمدهای دولت و قوه قضائیه است. در حال حاضر دفاتر اسناد رسمی زیادی هستند که اصلا سند خودرو ثبت نمی کنند. چون به دخل و خرجش نمی ارزد. بخصوص با سیستم ثبت باصطلاح آنی سند که ثبت هر سند خودرو را تا سه چهار ساعت به تاخیر می اندازد. (1906407) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۹:۲۷:۲۳
با توجه به هزینه بالا ى ثبت در دفتر خانه اینجانب 3 ماشن فروخته ام و حا ضر نیستند انتقال سند انجام دهند و من گرفتار شده ام (1907010) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۴۱:۴۷
مشخص است که این موضوع برای عده ای منفعت مالی دارد، در غیراینصورت یکبار برای همیشه و به صورت رسمی مشخص می کردند که نیازی به رفتن به دفتراسناد رسمی برای خودرو وجود ندارد. واقعا این دفاتر اسناد رسمی برای چاپیدن مردم فعالیت می کنند. برای 10 دقیقه کار، 200 تا 300 هزار تومان پول می گیرند. من که هر بار جمه ارقام سند رو انجام می دهم با پولی که از من گرفته اند، همخوانی ندارد. (1902984) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۲:۰۰
سلام و ضرورتی ندارد چون اصل شناسائی ماشین برگ سبز میباشد نه اونی که محضر میده. (1903027) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۲:۴۲
به نظر من هيچ نيازى به ثبت در دفاتر نداره، واين ثبت فقط يه هزينه اضافيه كه سردفتر داران از مردم ميگيرن،اگه غير اينه شما بگيد. همه ما ميدونيم که اموال منقول هىچ نيازى به ثبت در دفاتر اسناد رسمى ندارد, يه مثال بارز در اين مورد مگه کسى موبايلى رو که ميخره ميره تو دفاتر ثبت ميکنه! (1903032) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۲:۴۶
برای اطلاع می گم فقط 30 درصد هزینه ای که در دفتر خانه پرداخت می شه برای محضره بقیه اون برای دارایی وثبته که دفتر خونه ها مجبورن از مردم بگیرن وبه حسابشون بریزن (1903033) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۲:۵۵
خيرزيرابهترين مرجع قانوني كه صدورپلاك وبرگه سبزاست وصحت شماره موتوروبقيه شماره هاي خودروراتايين ميكند رهكشا است ومسوليت مشكلات قانوني خودرو رابعده ميگيردودفاتر ثبت فقط پول بدون زحمت به مردوم تحميل ميكنند (1903034) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۳:۰۶
بطور كلي افزايش بروكراسي و كاغذبازي از ترفندهاي اخذ مبلغ از افراد است با ارجاع مالكين خودرو به دفاتررسمي در اصل براي دفاتر اسنادرسمي نون درست ميشه و بخشي از اشتغالزائييه كه دولتها ازاون بعنوان ابزارتبليغاتي استفاده ميكنن قبلا اين پولو بنگاهها ميگرفتن بعد از بنگاهها خارجش كردن دادن به دفاتر اسنادرسمي حالا ميخوان بدن به يه ارگان ديگه كه بي نصيب نباشن وگرنه در مجموع هيچ فرقي به حال مردم نميكنه و شايد بدتربشه كه بهتر نميشه مطمئن باشين (1903035) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۳:۱۵
کاری است غیر ضروری مانند سند تلفن که قبلا محضر می رفتیم حالا خود مخابرات انجام می دهد. وقتی اصالت خودرو و تشخیص هویت در پلیس انجام می شود دیگر این کار غیر ضروری است و دیر یا زود از بین خواهد رفت با تصویب یا بدون تصویب مجلس. چرا ملت را علاف می کنند برای کار بیخود؟ الان عصر تکنولوژی است خوب است محضر دار ها به هزار تا کار دیگر خود برسند و این قدر سر این کار چانه نزده و ملت را سرکیسه نکنند که پول حلال نیست (1903036) (alef-13)
 
1360rr
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۳:۲۸
بنده در خارج از کشور ماشین خریدم. بعد از توافق و پرداخت پول فروشنده روی کارت سبز ماشین دو تا خط کشید و درشت روی آن نوشت « فروخته شد» سپس با فرمی که از قبل توسط دو طرف پر شده بوده و همچنین برگه خلافی و کنترل فنی خودرو به پلیس مراجعه کرد و ماشین به نام بنده شد بدون اینکه یک یورو به کسی یا جایی پولی پرداخت کنم. با بررسی خرید و فروش در سایر نقاط دنیا تازه متوجه می شوید در ایران چه مبالغ ناحقی از مردم گرفته می شود که نه شرعی است و نه قانونی. (1903037) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۱:۴۶:۱۳
سلام کاش میفرمودید ماشین را چند خریدید و ایا قیمت یک خودرو با همان مدل و مشخصاتی که حضرتعالی خریدید در ایران چند است؟ آیا این سرمایه که برای بسیاری از مردم ما حیاتی است میشود سرسری معامله کرد؟ اگر فروشنده محجور یا ممنوع المعامله بود چی؟ شمای خریدار برای دریافت خسارت به پلیس مراجعه میکنید؟ بزرگوار بیائیم انصاف داشته باشیم اگر دولت مالیات و حق الثبت را میبخشید اینهمه جنگ و دعوا نبود واگرنه مراکز تعویض پلاک هم خصوصی هستند و هرسال هزینه هایشان را بالا میبرند مخصوصا هزینه های جنبی که به خزانه نمیرود مثل پرینت مجدد رونوشت حق ورودیه و پارکینگ و .... (1905527) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۳:۳۷
اخه مشكل اينجاست وقتي پاي ادم به دادگاه باز ميشه خود قوه قضاييه سند سبز ماشين رو ملاك قرار ميده ، نه اسناد كه تو دفتر خانه زده ميشه (1903039) (alef-13)
 
س
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۲:۴۴:۴۹
شما برای دیدن حقایق نیاز به یک عینک فوق مدرن دارید. (1905195) (alef-13)
 
علی حیدری
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۲:۵۹:۵۲
ایها الناس پولی که دفاتر اسناد رسمی بابت خودرو دریافت میکنند بخش عمده ان بحساب اداره ثبت و دارایی واریز میشه و بخش کمی به حساب سردفتر میره که از اون محل باید کلی عوارض و مالیات بده اگه راهنمایی و رانندگی خیلی دلش بحال مردم میسوزه به این موضوع پاسخ بده جدیدا" راهنمایی و راهنمایی و رانندگی بخشنامه کرده که برای تعویض پلاک موتور سیکلت نیاز به بیمه موتور نیست یعنی راهنمایی و رانندگی داره برای گرفتن 30 الی 35 هزار تومان پول با جون مردم بازی میکنه اگه موتور سیکلت بدون بیمه پلاک بشه و اجباری برای بیمه برای مردمی که اکثر راننده های آن جوانان سرکش هستند و با یک تصادف منجر به قتل چه معضلات اجتماعی و مالی برای خودش و مردم درست میکنه جالبه که راهنمایی و رانندگی که یک عامل باز دارنده اعمال غیر قانونی است در روز روشن داره نقض قانونی میکنه بیچاره مردم . (1905226) (alef-13)
 
اسدی
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۴۱:۵۷
ثبت نقل و انتقال خودرو در دفترخانه پول زوری است که از مردم گرفته می شود (1902986) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۴۲:۴۷
کار اشتباهی است.ما باید 2 جا برویم و 2 بار پول بدهیم. (1902988) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۴۵:۰۵
سلام
اتفاقا باید گفت اگر سند رسمی برای خودرو صادر نشه دیگه محلی برای دعوا توی دادگاه باقی نمی ماند و پرونده های قضایی به شدت سبک تر می شوند و برای مهریه و چندغاز بدهی پراید آدم رو از زیر پاش بیرون نمیکشن.
درضمن شما هزینه ثبت رو نزدیک به صفر کن بین چند درصد مردم میرن برای ثبت رسمی.؟ (1902991) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۳:۰۲:۲۴
دوست عزیز متاسفانه سطح سواد مردم رو پایین نگه داشتن تا این چیز ها رو ندونن. وگرنه حق با شماست (1905231) (alef-13)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۴۸:۱۴
در هیج کجای دنیا ، برای نقل و انتقال خودرو به مراکز ثبت رسمی مراجعه نمیشود. این کار وظیفه پلیس است. گو اینکه اگر پلیس این کار را انجام دهد، درامد حاصل صرف بهتر شدن خدمات پلیس و کمتر شدن تصادفات و ترافیک خواهد شد و پلیس منابع مورد نیاز جهت مکانیزه کردن کنترل ترافیک را بدست میاورد در ضمن وقت مردم هم کمتر تلف میشود. امروزه انتقال خودرو از طریق دفترخانه 3 روز وقت ارباب رجوع را میگیرد. زمینه هم برای انجام کار خلاف بیشتر مهیاست چرا که به کرات دیده شده دفترخانه با داشتن سابقه دوستی با نمایشگاه ها ،نسبت به ثبت بدون وجود مالک اقدام کرده اند.اخذ امضا از فروشنده و باز گذاشتن سند تا زمان فروش هم امکان کلاهبرداری در بین نمایشگاه داران را افزایش داده که این خود خلاف در ثبت است و تقریبا حالت عادی و عرف پیدا کرده است. واسطه ها با خرید خودرو و باز گذاشتن سند، اقدام به رفع عیوب و صاف کاری خودرو شده و به فروش میرسانند و چون فروشنده و خریدار هم دیگر را نمی بینند.قطعا در حق خریدار اجهاف میشود. (1902996) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۵۷:۵۰
فقط ملت بدبخت باید یه پول مفتی را باید به دفتر دار بدن (1903015) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۵۷:۵۸
مگر مردم تلویزیون خانه شان رامیفروشند در دفترخانه ثبت میکنند
مگر مردم ماشین لباسشویی میفروشند در دفترخانه ثبت میکنند

بازی سرمردم در میاورند این دفتر خانه دارها و حمایتها میکنند از اینها کسانی که جیبشان صدا میکند . (1903017) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۰۲:۰۶
فقط پول زوره و افزایش بوروکراسی در دولت به اصطلاح الکترونیک!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1903028) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۰۹:۵۹:۵۰
مشخص است که دعوا بر سر چیست.... سالانه سه میلیون خودرو خرید و فروش می شوند و این یعنی میلیاردها درآمد (1903020) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۱۳:۵۲
با سلام :جای تاسف است بجای تحلیل قانونی از موارد مطروحه با روشهای نامتعارف و بابرچسب مالی و مادی از موضوع نقل و انتقال خودرو دفاع می نمائیم . بموجب ماده 123 اصلاحی قانون ثبت و ماده 42 و 43 قانون مالیات بر ارزش افزوده مالیات و حق الثبت به حساب خزانه عمومی واریز میشود و سهم دفاتر از حق التحریر بسیار ناچیز بوده و می باشد . ماده 29 قانون اخذ جرائم و سر تحولات ان در مجلس و شورای محترم نگهبان تکلیف را روشن نموده است . بجای تحریف ناجوانمردانه قانون بدنبال تغییر قانون باشیم . (1903058) (alef-13)
 
اسماعیل
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۱۷:۰۲
با توجه به اینکه هر از چندگاهی دوستان مسئول سر این مسئله به جان همه می افتند، چندتا نکته که خودم در مرکز تعویض پلاک مشهد دیدم را خدمت دوستان عرض می کنم؛
1. شخص رییس راهنمایی و رانندگی خراسان رضوی این ادعای پلیس را قبول ندارد و برای انتقال قطعی سند خودرویش به محضر مراجعه کرد.
2. حدود 3 ماه قبل که جهت تعوقض پلاک ماشینم به مرکز مذکور مراجعه کردم، ازم آخرین سند قطعی اتومبیل را خواستند.
3. اگر به شیوه ای که سردار می فرماید، دو نفر معامله کردند، و پس از مدتی شخص فروشنده از دنیا برود، خریدار باید برای انتقال قطعی سندش دنبال وراث مرحوم بدوند.
نتیجه اینکه مسئولان ابتدا یک مسئله رو در مجلس محترم و شورای نگهبان به قطعیت برسانند و سپس آن را رسانه ای کنند تا برخی افراد کم اطلاع دچار خسران نشوند.تشکر (1903065) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۷:۳۳
باید مکانیزمی طراحی شود تا همه مسایل مروبط به نقل و انتقال خودرو در مراکز پلیس+10 انجام شود . (1903365) (alef-13)
 
علی بوستانی
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۵۳:۳۷
با سلام
این بسیار جالب است که دولت در تمام بخشها تا میبیند که پول کلانی در یک موضوع در حال جابجائیست و در این میان سهم عمده شامل حال آن نمیشود سعی در بهم زدن بازی مینماید!! اگر توجه داشته باشید در این مطلب سهم خواهی راهنمائی و رانندگی از این نقل و انتقال است و میگوید دیگی که برای من نمیجوشد میخواهم که سر...... در آن بجوشد و تلاش زیادی میکند که هزینه ثبت به بخش خصوصی نرسد در حالیکه هزینه های تعویض پلاک کم نیست و تماماً سهم راهنمائی و رانندگیست. این تمامیت خواهی دولتی ها.......... (1903130) (alef-13)
 
محمد رضا
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۴۰:۰۱
با سلام از این کشورهای جدید حوزه خلیج فارس یاد بگیرید این مسایل را ، ظرف 10دقیقه کار تنظیم سند ونقل و انتقال خودرو در مراکز پلیس آنهم با مبلغ ناچیزی انجام می شود . تا کی باید ملت تاوان بی خردی و ندانم کاری و طمع ورزی اقایان بدهند. (1903220) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۲۴:۲۷
مطمئنی ندانم کاری و بی خردی است؟ (1903339) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۷:۱۰:۲۶
تومطمئنی باخردی ؟ (1904294) (alef-13)
 
amin
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۴۳:۰۱
اولا که مجری خودرو ها نیروی انتظامیست.
خودرو دزدیده بشود برای ناجا سند سبز و کمپانی مهمه
ناجا اینهمه هزینه کرد که پلاک ملی رو بیاره واسه همین قضایا.
حالا سازمان ثبت زور داره براش که پول مفتی که میگرفت از جیبش بره.
هرچند وقت یکبار هم که یه گفتی میزنند و یه سروصدایی میشه ولی باز میگند که مردم که دارند چول میدند !!!پس چی!!! بزار بدند!!!
ازماست که برماست!!!! (1903226) (alef-13)
 
قلاوند -سردفتر76شوش
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۵۵:۳۲
نویسنده محترم در نوشتار خود دچار تناقض گویی شده است از طرفی یک بحث اختلاف نظر حقوقی را مطرح کرده که بهر حال در هر زمینه ای این اختلاف نظرات که دیدگاه های حقوقی طرفین متنازع را می رساند وجود دارند وما دراکثر مسائل این اختلافات را می بینیم در عین حال ایشان نتیجه گرفته اند که این اختلاف بر سر پول آن است گرچه درآمد حاصل از آن برای طرفین حائز اهمیت می باشد اما اینکه نویسنده محترم با وجود طرح اختلاف حقوقی طرفین در انتهای بحث دعوای اصلی را پول دانسته خلاف انصاف است
بنده بعنوان یک سر دفتر واقعا برای ایتکه مردم گرفتار این دوگانگی نباشند ودو جا هم هزینه نکنند دوست دارم قضیه بطور قانونی ومنطقی حل وفصل گرددولو اینکه موضوع انتقال در دفاتر کلا لغو گردد اما باید قانونی باشه نه سلیقه ای واین کار فقط از طریق مجلس محترم قابل حل است
اما یک نکته دیگر اینکه انتقال سند خودرو در دفاتر از لحاظ درآمد فقط بتفع دفاتر نیست بلکه بیشترین نفع را خزانه دولت می برد زیرا برای هر انتقال بایدمالیات وحق الثبت به حساب خزانه واریز گردد درحالی که انتقال در راهنمایی این درآمد دولت حذف شده است
بهر حال ما تبع قانون هستیم قانون از مجاری خودش اصلاح شوند ما تابع هستیم (1903270) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۱۲:۴۹
من دررابطه با این موضوع ازقوانین 9کشور اروپایی وچند کشور اسیایی بهره گرفتم اصلا اتومبیل درکشورهای مورد نظر دردوجا ثبت نمیشود فقط اداره پلیس وبعضا هم بیمه ها این کاررا انجام میدهند که حتی دربعضی ازکشورها هیچ هزینه هم ندارد بهرحال بهتراست مورد به نیروی انتظامی محول گردد وقضیه فیصله پیدا کند و وقت مردمهم بیخودی تلف نشود اگر دفاتر ثبت موردی سراغ دارند که درسایر کشورهادرثبت انجام میشود مواردی را اعلام نایند باتشکر. (1903313) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۲۶:۳۷
بنظر من گواهى نيروى انتظامى در نقل و انتقال خودرو كافيست و الزام به سند در دفاتر اسناد رسمى فقط براى اخاذى ! ان صنف ميباشد ، مثل بسيارى ديگر از امور كه همزمان هر كسى براى خودش كاشبى راه انداخته،در خيلى از كشورها كواهى ازدواج ، معاملات خانه و خودرو، صدور شناسنامه و خيلى امور ديگر با شهردارى هاست كه البته اينجا نميشود چون پول يا مفت نفت هست و ادارات عريض و طويل،شما فقط بشماريد ببينيد مسئله ساده مسكن در اين كشور افت زده چند متولى دارد، وزارت مسكن،بنياد مسكن نظام منهدسى، شهردارى ، وووو (1903341) (alef-13)
 
دفتریار ار کرج
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۷:۲۷:۱۹
آقا یا خانمی که ثبت سند رو اخاذی میدونین!!! من نمیدونم شغل شما چیه؟! ولی هر شغلی یه تخصصه که برای رسیدن بهش زحمت کشیده شده و از هفت خان باید بگذری اگه اینجوری بخواین فکر کنین نصف مردم دنیا مشغول زورگیری و اخاذی هستن......من هم منکر فساد اداری و دستگاه های عریض و طویل و....غیره در کشورمون نبودم و نیستم ولی باید بدونید دفاتر اسناد رسمی سابقه تقریبا 90 ساله در این کشور دارن و اولین نمونه واگذاری کار دولت به بخش خصوصی هستن....مثل دفاتر مخابرات و پیشخوان دولت که درین چند ساله بوجود اومدن......میخوام بپرسم وقتی دفاتر اسناد بودن مراکز تعویض پلاک کجا بودن؟ پس این کار متولی داره طبق قانون و همه چی مشخصه ولی نیروی انتظامی این قضیه رو میخواد با زور حل کنه که منطقی نیست......در پایان هم بازهم موافقت خودمو با انجام کار بوسیله مراکز تعویض پلاک اعلام میکنم چون معطلی مردم کم میشه ولی باز هم اعتقاد دارم که دولت و ثبت بازهم پولشونو خواهند گرفت...فکر میکنم بخشی از حق الثبت به سازمان بهزیستی مربوط باشه.... (1904354) (alef-13)
 
اسدی
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۰:۲۳:۴۴
آقای محضر دار 90 سال پیش میشه بگید چند تا ماشین تو ایران بوده
نکنه تو محضر میرفتن خر بنام میزدند ما نمیدونستم
اکه برای دفتر دارا اسناد رسمی منافع نداشت این حرف رو نمیزند و نمیگفتند که نیرو انتظامی هیچ کارست
اگه نیرو انتظامی هیچ کاره است چرا تصادف میکنی فوری زنگ میزنی نیرو انتظامی
اگه نیر انتظامی هیچ کاره است چرا یرقتی از ماشینت میشه زنگ میزنی نیرو انتظامی
کمی فکر منافع نباش ماشالا حق التحریر هاتون هم که کلی افزایش پیدا کرد پس همون برید تو کار نقل انتقال ملک املاک براتون کافیه (3196880) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۰:۱۹
به لحاظ حقوقی هر سندی که صحیح باشد قابل اراده به دادگاه است. قرار نیست دادگاه فقط به اسناد رسمی ترتیب اثر دهد. در حقیقت اسناد عادی نیز در صورتی که صحیح باشند می توانند مورد استناد قرار بگیرند حتی اگر یک سند دست نویس باشد. با این حساب سندی که نیروی انتظامی صادر کرده قطعا برای دادگاه معتبر خواهد بود.لذا ادعای اینکه این سند فاقد اعتبار در دادگاه است درست نیست و خریدارن نگران عدم اعتبار سند سبز نیروی انتظامی نباشند. (1903349) (alef-13)
 
دفتریار از کرج
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۳۶:۱۳
من هم با آقای قلاوند موافقم
نقل و انتقال خودرو در دفاتر بیشتر به نفع دولت و قوه قضاییه هست. بیشتر هزینه محضر مربوط به حق الثبت و مالیات نقل و انتقال هست که به حساب دولت و قوه قضاییه میره...اگر هم روزی ثبت اسناد خودرو از دفاتر گرفته بشه این پول ها از طریق دیگری از مزدم گرفته میشه...البته کار و الافی مردم بسیار کمتر میشه....ولی باید به این نکته توجه کرد که این قانون مربوط به دورانی هست که مراکز تعویض پلاک وجود نداشتن .... (1903526) (alef-13)
 
س
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۴۹:۵۱
در سال 87يك خودرو ريو خريداري نمودم به محضر رفتيم و وكالت نامه گرفتيم جهت تعويض بلاك روز بعد جهت سند قطعي مراجعه كردم سر دواندن خلاصه چند ماهي طول كشيد وبعد دفتر خانه به علت تخلفات تعطيل شد سند ووكالت نامه رو به دفتر خانه ديگر بردم تمام حضينه ها هم پرداخت كردم قرار شد صاحب نمايشگاه جهت امضا مراجعه كند چند روز بعد كه جهت دريافت سند رفتم گفتن سندها زياد است وبايد بگرديم پيدا كنيم از ان زمان تا به حال حنوز دارند به دنبال سند ميگردند منهم به علت اخباري كه نيروي انتظامي مبني بر اجباري نبودن سند محضري منعكس كردديگر پيگيري نكردم .حالا ماندم تكليف چيست .در اخر دفتر داان محترم قبول كنند كه در صنفشان بسياري از همكارانشان با نمايشگاه داران اتومبيل تواني ميكنند و حتي بايك تلفن بدون حتي يك امضا ماشين به نام ميزنند و الحق پول زيادي از مردم ميگيرند (1903591) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۵۹:۵۷
همه بدانید که پلیس دارد علناً و در روز روشنپول زور می گیره د به دلایل ذیل:
1- هر شخصی برای بار اول که صاحب خودرو میشود باید مبلغی ( حدود 30 یا 40هزار تومان) بابت پلاک خودرو بپردازد.
2- متاسفانه وقتی همین شخص خودروی خود را بفروشد و دوباره خودروی جدیدی بخرد باید همین مبلغ 30 یا 40 هزار تومان رابرای پلاکی که یکبار خریده و صاحب قطعی آن محسوب میشود بپردازد . این درحالی است که هزینه انتقال و صدور کارت خودرو و برگ سبز نیز بصورت جداگانه از مشتری دریافت میشود .
آیا مقامات مسئول به این دزدی علنی توجه فرموده اند . البته وقتی رقمهای دزدی بالاتر و بیشتری در جامعه وجود دارد کسی متوجه این دزدیهای کوچک نمیشود .
این است عدالت !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1903641) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۰:۵۹:۳۹
برادر عزیز پولی که دفترخونه میگیره پول زور نیست نه انکه دفتر خونه ها مجانی کار میکنند. (1905502) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۵:۱۱:۳۲
باسلام
به نظر بنده حق با پلیس هست ایا ملاکین خودرو وقتی خودروی خودرا از شرکت سازنده تحویل گرفتند به دفترخانه مراجعه کردند یا همان برگ سبز ؟پس مرجعی که باید بداند مالک این خودرو کیست با پلیس هست دفترخانه ها قریب به اتفاق انها خارج از تعرفه از مشتری حق الثبت دریافت میکنند و کسی هم پاسخگو نیست برای نمونه
بنده در تابستان در خیابان رازی یک دستگاه موتورسیکلت برای فرزندم خریداری کردم که دفتر خانه از وی بیش از 14000تومن اضافه حق التحریریه گرفت که با اعتراض بنده فقط 5000ان مسترد شد و به بازرسی کانون سردفتردارن تماس گرفتم البته با 3-4روز متوالی نتوانستم با بازرسی صحبت کنم که اپراتور وصل کرده به حفاظت و سپس از طریق حفاظت به بازرسی وصل شدم حالا فکر می کنید چه جوابی شنیدم بازرسی محترم گفت بیا حضوری شکایت کن ما تلفنی پاسخگو نیستیم خوب بنده از میدان ازادی بخواهم بروم تا خ شریعتی باید 20000تومن پول اژانس بدم تازه اگر حقم گرفته بشود ازخیرش گذشتم
نمونه دیگر در ماه 8 یعنی ابان ماه یک دستگاه پراید داشتم و ان را فروختم اقای دفتر دار از من بیش از میلغ 50000اومن اضافه دریافت کرد وقتی معترض شدم گفت چ.ن ما نلاین هستیم من از طرف شما این پول را پرداخت کردم گفتم این حق اثبت و حق التخریریه ثبت شده با مبلغ در خواستی شما مطابقت ندارد باز بناچار پرداخت کردم میدانید چرا؟ چون سیستمی نیست که از انها توضیح بخواهد و به شکایات مردم رسیدگی کند پس حق با پلیس هست (1903919) (alef-13)
 
طباطبائی
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۲:۰۲:۲۲
دوست عزیز
نحوه نوشتار و اطلاعات ارائه شده بیانگر این است که حضرتعالی بیشتر برای سرگرمی در این بحث مشارکت فرمودید و بنظر میرسد جوانی باشید که خود را سرگرم کرده است ولی خوب ما ایرانی ها عادت داریم در هر موضوعی خود را داخل و صاحب نظر بدانیم ....
عزیز من ... شما بهتر بود میفرمودید بابت سند موتور یا پراید چقدر پرداخت کرده اید اضافه بودن آن را دوستان میفهمیدند و منطقی تر بود ثانیا کانون در شریعتی نیست بلکه اول مطهری چهارراه شیرازی است ثالثا کانون سردفتران حفاظت ندارد یک اتحادیه صنفی است و رابعا بزرگترین گناه دورغ است که امروزه موجب تفنن ما شده است اللهم الجعل عواقب امورنا خیرا (1905536) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۵:۲۷:۴۹
آقا فقط پول را بده فقط تو درست میگی همه این بهانه ها گرفتن حق بوق است هیچی نیست (1903970) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۸:۰۸:۴۹
خب چراوقتی کارخانه ماشین را می فروشد سند محضری نمی دهد هان انجا لازم
نیست ولی خریدار برای فروش یعدی باید سرکیسه شود . (1904481) (alef-10)
 
طباطبائی
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۲:۰۶:۴۵
عزیز من
همان قانونی که به پلیس اجازه تعویض پلاک داده و همان قانونی که به دفاتر اجازه تنظیم سند داده همان قانون برگ سند کمپانی را بعنوان اولین سند شرکت تولید کننده رسمی شناخته و انتقال ماشین از طرف تولیدکننده یا وارد کننده را به نام اولین خریدار معاف از مالیات انتقال و حق الثبت دانسته است و راهنمائی را مکلف به دادن شماره انتظامی به آن کرده است چرا مغلطه میکنیم ؟ خدا را خوش نمی اید شعور مردم را به بازی بگیریم برای مطامع شخصی خود ... (1905537) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۰۷:۵۳:۱۳
قانون در مورد اموال منقول و غیر منقول هم یه چیزایی میگه، دروغ گفتن تنها خلاف واقع گفتن نیست جناب قانون مدار. (1987194) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۸:۱۴:۰۹
دیگه همه میدونن اکثر دفاتراسنادمثلا رسمی کانون کلاهبرداری وزدوبندوسندسازی
وجعل وامورخلافه واینها باید بایک عزم ملی از این درامد های من دراوردی کنارروند . (1904501) (alef-10)
 
خسرو
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۰:۱۶:۲۲
برگزاری یک رفراندام (1904877) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۱:۴۳:۵۴
سلام
به نظر بنده تمامی این مشکلات از زمانی آغاز شد که راهنمایی و رانندگی برای هدف "دسترسی به موقع به دارندگان خودروها و برقراری نظم و امنیت ترافیکی"، طرح تعویض پلاک خودروها را به راه انداخت؛ اصل موضوع برقراری نظم و امنیت که وظیفه‌ی پلیس نیز هست کاملاً قابل دفاع است، اما آیا این مهم به روش‌هایی به مراتب سهل‌تر امکان پذیر نبود؟ چرا در هر بار نقل و انتقال خودرو این پلاک بی‌چاره باید از روی این ماشین کنده و روی ماشین دیگر نصب شود؟ نمیشد که همچون طرح قبلی طرحی در نظر گرفته می‌شد که فقط اطلاعات دارندگان خودرو در سیستم راهنمایی و رانندگی تغییر کند و نیازی به تعویض پلاک نباشد؟ و این تغییر اطلاعات و بازدید اصالت خودرو به عنوان مثال در دفاتر پلیس+10 یا مراکز خدمات خودرویی که در سطح شهر وجود دارند توسط همکاران نیروی انتظامی انجام بشه؟ چرا مردم برای تعویض پلاک خودرو باید به مراکزی که در خارج یا حاشیه شهرها در نظر گرفته شده مراجعه کنند یا در بعضی استان‌ها حتی سفری به شهرهای همجوار داشته باشند؟ تا جایی که حقیر جویا شدم حتی موضوع تعویض پلاک از جمله مواردی بوده که قرار بوده جزء خدمات دفاتر پلیس +10 باشد؛ حال سؤال اینجاست که این مراکز تعویض پلاک از کجا سردرآوردند؟ شرکت به اصطلاح خصوصی که متصدی این امر شده چه ماهیتی دارد و توسط چه کسانی اداره می‌شود؟ آیا در خصوصی سازی باید اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی متصدی امری، شرکتی را ایجاد کنند و همان امور را با حجاب شرکت تجاری انجام دهند؟ اگر قرار است شرکتی خصوصی امر تعویض پلاک را انجام دهد و سندی که صادر می‌شود سند رسمی باشد (که چون صلاحیت پلیس ثبت نقل و انتقال خودرو نیست، سند صادره در این خصوص رسمی نیست) چرا باید ثبت نقل و انتقال خودرو از یک نهاد خصوصی که از سال 1316 در سراسر کشور (از 1307 در شهرهای بزرگ) تشکیل شده و قوانین و آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های بسیاری شرایط کاری آنها را به نظم درآورده‌ و توسط 4 نهاد (کانون سردفتران و دفتریاران، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ادارات ثبت و سازمان بازرسی کل کشور) بازرسی می‌شوند گرفته شود؟ آیا خودرو همچنان که در کشور ما یک کالای سرمایه‌ای و بعد از ملک غیرمنقول مهمترین دارایی مردم است در کشورهای اروپایی و غیره نیز (همانطور که عزیزان فرموده‌اند) کالای سرمایه‌ایست؟ آیا به لحاظ حمایت از دومین سرمایه اصلی مردم نیاز به حمایت دولت از نقل و انتقال خودرو و تشریفاتی بودن نقل و انتقال آن احساس نمی‌شود؟ به نظر، نمایندگان مردم این مهم را به درستی دریافتند و رأی به نقل و انتقال آن در دفاتر اسناد رسمی دادند؟؛ در فرضی که تعویض پلاک آخرین مرحله باشد در صورت وقوع اشتباهی در احراز هویت فروشنده چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ دولت؟ شرکت راهگشای ناجی پارس؟ یا پیمانکار یا کارمند حقوقی؟ در حالی که قوانین در صورت وقوع چنین اشتباهی مستقیماً سردفتر را مسؤول پرداخت خسارت خریدار دانسته است و چه بسا سردفترانی که بدون هیچ ابزار دقیقی برای اینکار، تمام سرمایه عمر خود را در قالب خسارت پرداخت نموده‌اند؟؛ چرا چون پرداخت پول کمتر که به مذاق مردم خوش می‌آید، وسیله تبلیغات گسترده بعضی شده در حالی‌که در صورتی که اگر قرار باشد تعویض پلاک آخرین مرحله نقل و انتقال خودرو باشد، مالیات و عوارض و غیره و همان حق‌التحریر دریافتی دفاتر اسناد رسمی که سهم ناچیزی از پرداختی مردم به دفاتر است در شکل و فرمت و نام دیگری از مردم اخذ خواهد شد؟ (توجه شما را به هزینه‌های دریافتی دفاتر اسناد رسمی در خصوص نقل و انتقال پراید مدل 83 جلب می‌کنم: مالیات نقل و انتقال 300.000 ریال، حق‌الثبت 150.000، مالیات بر ارزش افزوده 24.840 ریال و حق‌التحریر 414.000 ریال مجموعاً 888.840 ریال که 60 درصد حق تحریر مربوط به سردفتر و محل ارتزاق وی و پرداخت حقوق کارکنان و هزینه‌های دفتر می‌باشد) ؛ به نظر می‌رسد در دوران فعلی که بنا بر اجرای صحیح و دقیق قانون گذاشته شده است (نه دور زدن آن و ارائه تفاسیر عجیت و قریب) همه باید قانون را فصل الخطاب قرار بدیم و در صورت هرگونه ابهامی، از مرجع آن که مجلس است نظر تفسیری بخواهیم، ضمن اینکه باب اصلاح قانون و ارائه طرح و لوایح پخته به مجلس بسته نشده است. (1905075) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۰:۴۶:۱۲
برادر محترم برای تعویض پلاک یک ساعت وقت کافی است دوم اینکه عقب جای پارک نمیگردی سوم اینکه خودروی که خریداری میکنی از تمام جهات مورد برسی واصالت خودرو وپرداخت جرایم وپلاکی که بنام خود شخص صادر میشود وبا هزینه چهل هزار تومان به اتمام میرسد والا اگر یک سند در دفتر خونه میخواهی بزنی یک هفته برو بیا داری و هم قیمت ماشین باید بدی به محضر اخرش هم مسئول دفتر خونه میگه برو یه هفته دیگه بیا تاسند حاضر بشه حال پول چای ابدارچی سر جای خودش خدا پدر ومادر نیروی انتظامی راهنمایی ورانندگی را بیامرزه که ما را از دست شما نجات داد. (1905480) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۵:۰۹:۲۵
سال قبل ى پرادو خریدم فروشنده بنده خدا1000000تومان تو دفتر خانه ازش گرفتن، دلم سوخت براش
چند روز پیش فروختمش 2400000تومن ازم گرفتن، !! خدایی، مسئولین محترم پول زور نیست از مردم میگیرین! !! (1905571) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۵:۱۰:۰۰
کاملا مشخص است که شغل شما چیست . (1905572) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۲:۱۸:۰۷
بر خلاف اون چیزی که گفته میشه نقل و انتقال خودرو سالیان دراز است که باید با تشریفات انجام میشده حتی مصوبه شورای انقلاب هم نگفته بود اختیاری بلکه گفته بود در راهنمایی و رانندگی که آن هم چون آیین نامه نوشته نشد اجرا نشد و قانون بعدی ثبت در دفاتر را الزامی دونست . این مهمان ناخوانده تعویض پلاک در اومد و حالا میخواد صاحب خونه بشه چرا خدا میدونه چه منافعی برای چه کسایی داره؟
خداییس مردم راضین نقل و انتقالشونو سر کوچه یا نزدیک محل کار انجام بدن یا برن توی مراکز انگشت شمار در حاشیه شهر؟
به طور مثال در کرج بیش از 200 دفترخونه وجود داره ولی فقط یه مرکز تعویض پلاک قزلحصار حالا وردآورد رو هم بهش اضافه کنید دوتا داره!!! مردم در دفاتر راحت ترند تعداد وکالت های تنظیمی و مراجعه مردم به دفاتر هم شاهد مدعاست.
مردم فریبی تا چه حد؟ از ضعف علم حقوقی مردم استفاده میکنن!!!! (1905139) (alef-10)
 
س
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۲۲:۵۸:۱۴
دوست عزيز فكر كنم شما ان روزها كه تعويض بلاك نبود را فراموش كرده ايد براي ياد اوري ميگوييم . بعد از چند دست كه سند اتومبيل بين افراد ردو بدل ميشود تازه متوجه ميشدند خودرو دزدي است .اين يكي از مسائل بود كه با كمك كاشناسي در تعويض بلاك برطرف گرديد . طرف با ماشين ميزد به شخصي طبق ادرس سند مراجعه ميكنند ميبينند ادرس براي شخصي است كه ماشين چند سال بيش متعلق به او بوده . خلاصه كنم بايد قبول كنيم طرح تعويض بلاك خيلي موفق و كارا بوده و بسيار مفيد (1909131) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۲۲:۳۴:۴۶
چند وقت پیش جهت نقل و انتقال صلح غیر منقول ملکی به یک دفتر خونه که از طرف بانک مسکن معرفی شده بود رفتم پس از پرس و جو از صاحب دفتر درباره هزینه و حق الزحمه محضر به من گفتن مبلغ زیادی نمیشه و از اعلام دقیق مبلغ خودداری کردن و تفره رفتن . من هم رفتم یه محضر دیگه سوال کردم بهم گفتن حدود 150 هزار تومن میشه باز از یه جای دیگه سوال کردم اونا هم گفتن 140 هزار تومن . جالب اینجاست که روز امضای اسناد ملکی 220 هزار تومن ازمن پول گرفتن این جدا از 40 هزار تومن اولیه ای بود که بابت مکاتبات و 35 هزار تومنی که سر آخر بابت هزینه استعلامات از من گرفتن. حالا شما خودتون قضاوت کنید به جای 150 هزار تومن 300 هزار تومن ازم پول گرفتن یعنی دوبرابر نرخ واقعی . حالا یه سوال از قوه قضاییه چرا باید نهادهایی که زیر نظر این قوه فعالیت میکنن اینجوری سر مردم کلاه بزارن و هیچ کسی هم نظارت نکنه آیا بهتر نیست بساط این کلاه برداریها تو روز روشن جمع بشه و وظایف نقل و انتقالات به مراجع ذیصلاح سپرده بشه . مثل نیروی انتظامی و شماره گذاری خودرو . هرجای کشور که بابت نقل و انتقال خودرو مراجعه کنید 35 هزار تومن بابت پلاک میگیرن 3500 تومن بابت پست کارت ماشین. (1905170) (alef-13)
 
فلاح
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۰:۲۴:۴۵
اینجانب در تاریخ 18 دی ماه پس معامله یک دستکاه کامیون برای تعویص پلاک به مرکز تعویض پلاک خاوران با فروشنده مراجعه کردیم در عرص یک ساعت اعم ار بازدید پرداخت خلافی پست بانک تحویل پلاک فروشنده وتحویل پلاک جدید خریدار وباخیال راحت از معامله کار به اتمام رسید وبا هزینه چهل هزار تومان واقعا جای تشگر وتقدیر از نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی ورانندگی دارد خدا قوت (1905445) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۱:۰۵:۳۹
نفراتتون ( بکناتون ) را زیاد کنید فقط ما ملت را تو صف نگه ندارید (1905509) (alef-13)
 
طباطبائی
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۲:۳۲:۵۷
باسلام و عرض ادب
یک سردفترم و امیدوارم بدون مراجعه به وجدان متهم به منفعت گرائی نشوم .... دعوای مطروحه ذاتا مادی نیست بلکه بحث صلاحیت است متاسفانه از سال 81 با بوجود آمدن شرکت خصوصی وابسته به نیروی محترم انتظامی که برای اشتغال بازنشستگان ایجاد شد تلاش برای بدست گرفتن نقل و انتقال خودرو اغاز شد و نیروی انتظامی به یکباره مدعی شد ثبت انتقال منقول و خودرو اختیاری است ... سئوال من این است ایا همزمان با ابداع پلاک های لیزری و کشوری ثبت آن اختیاری شد یا قبلا هم بود؟ ایا ماده 1287 قانون مدنی و ماده 22 قانون حمل و نقل و ترانزیتی کشور از آن سال تصویب شد یا از قدیم الایام هم وجود داشت؟ آقایان جواب دهند چرا قبل از این ابتکار جمع شده در کشورهای دیگر ، مردم را برای یک کار جزئی در راهنمائی و رانندگی حتی بازدید موکول به ارائه سند رسمی محضری میگردند و برای آوردن یک رونوشت سند مفقود شده بین اسناد متعدد مردم را به دورترین نقاط کشور (محل تنظیم سند رسمی) اعزام میکردند؟ چرا برای یک تغییر شماره موتور و شاسی و غیره افراد را به دفاتر میفرستادند تا تعهد رسمی بدهند و هزینه ای پرداخت کنند ؟ ایا تعهد مالک نزد مامور محترم راهنمائی بعنوان مامور رسمی آن زمان رسمی نبود ولی حالا هست؟ و هزاران سئوال بی جواب دیگر ..... پس بحث پول نیست بحث جدال بر سر لحاف ملاست ...بزرگواران در مراکز تعویض پلاک بفرمایند افراد محجور و بیماران خاص و ممنوع المعامله را چگونه کنترل میکنند؟ اگر شخصی مصادره اموال باشد پاسخ خریدار بینوا را چه کسی خواهد داد؟ دولت؟ طبیعتا خیر زیرا خواهند گفت قانون نقل و انتقال خودرو با سند رسمی در دفترخانه معلوم کرده است .... اگر شما بخواهید سندی را به فرزند خود صلح نمائید و تا زمان حیات خود اختیار فسخ را داشته باشید آیا نیروی انتظامی قادر است عقد صلخ را در این سند باصطلاح رسمی خود درج کند؟ اگر فرزند شما بهممرکز تعویض پلاک مراجعه و آن را بنام دیگری تعویض پلاک و به قول آقایان انتقال دهد حق شما را چه کسی اعاده خواهد کرد؟ کاش کمی هم در اظهارنظرهایمان خدا را و وجدان را درنظر میگرفتیم ... متاسفانه عادت شده است بریا بسیاری از ما که خود را برای ورود به هر مبحثی ذیصلاح میدانیم و بدون اطلاع و تخصص لازم وارد معرکه میشویم و شعور مردم را هدف امیال خود قرار میدهیم ... دروغ بزرگترین گناه است ولی برای ما سرگرمی شده است
بیشتر از مصاحبه های غیر منطقی از این اظهارنظرهای توام با بی انصافی خجل و شرمنده شدم که اگر دیگرانی از جهان فارسی بدانند و بخوانند از اینهمه مجمل و علم بدون محدویت ما نظردهندگان اینترنتی امروز ما در مورد ما و دین ما چه خواهند گفت؟ اقایی میفرمایند چرا سردفترداران برای یک کار چند دقیقه ای فلان مبلغ میگیرند (هنوز تلفظ سردفتر را هم نمیدانند) و دیگری میگوید چرا برای تنظیم سند نیم ساعت یا یک ساعت معطل بمانیم .... یکی از داخل میگوید یکی از خارج در حالیکه بحث یک موضوع حقوقی است و امنیتی و انتظامی .... خداند عاقبت همه ما را بخیر گرداند و قانونمداری را سرلوحه کار ما و مردمداری حقیقی را وظیفه ما .... سردفتر 3 یزد (1905541) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۴:۴۵:۵۵
مردم را چی فرض کردین !!!!! (1905564) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۲۲:۳۶:۵۵
اقای سردفتر دقیقا بحث پول است وچاپیدن مردم اگر پلیس برای یک عده اشتغال

ایجاد کرده ثبت اسناد هم توهر کوچه ای چند دفترخونه باز کرده تو کوچه ما ۵تا کنار

هم خب معلومه که کاروبار انها ازسکه می افته بس کنید دوشیدن ملت را . (1907298) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۰۸:۴۹:۲۲
با سلام
مواردی که گفتید تا به نحوی ثبت سند در دفتر خانه ها را منطقی جلوه دهید تماما موراد خاص هستند. در کلیت موضوع نیازی نیست تا برای احقاق حق مالکیت نسبت به خودرو به سند ثبتی احتیاج باشد و سند سبز ناجا مکفی خواهد بود. در موارد خاص مثل محجوریت و... می بایست به دفاتر اسناد و در مواردی به دادگاه مراجعه نمود که منافاتی با اصل موضوع در اثبات حق ندارند. (1907639) (alef-13)
 
س
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۲۳:۰۶:۵۸
با سلام خدمت شما اگر نيروي انتظامي تا قبل از انبه قول شما سند محضري را قبول داشت دليلش نبود زيرساخت ها براي اجرايي كردن ان بوده و يكي از دلايل به وجود امدن وبرنامه ريزي پلاك ملي هم همين بود درست است صحبت شما يك زمان نياز بود مردم در دفتر خانه نقل وانتقال انجام دهند ولي امروز با وجود فراهم امدن زير ساختها بايد يك نهاد اين كار رو انجام بدهد كه با توجه به نقش پليس در مراحل صدور كارت سبز . كارت خودرو .تعويض پلاك و مهمتر اصالت خودرو . بهتر است توسط نيروي انتظامي انجام شود وان قسمت از درامد كه توسط دفتر داران به دولت وقوه قضاييه پرداخت ميشود را نيروي انتظامي دريافت و به حساب ان دو قوه واريز نمايد .يا حداقل دفتر خانه ها در مراكز تعويض بلاك شعبه داشته باشند و كار زير نظر يك نهاد مشخص ودر يك مكان انجام شود (1909149) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۴:۵۲:۰۱
بر اساس قانون ثبت اموال غیرمنقول اجباری است و اموال منقول اختیاری (1905565) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۰:۱۴:۱۰
حرف حساب. يك كلام، ختم كلام. (1980270) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۴:۵۶:۳۳
پس ار امروز برای دریافت سند رسمی سیم کارت و تلویزیون و یخچالمون با در دست داشتن مدارک و همراه داشتن کارت بانکی به نزدیکترین بنگاه اسناد رسمی محل مراجعه کنیم . (1905568) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۵:۰۰:۵۲
لطفا همه مخصوصا دفتر داران توجه کنند !
به استناد ماده واحده قانون اصلاح ماده (22) قانون حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مصوب 17/6/1388 « مسئولیت صدور گواهینامه رانندگی،اسناد مالکیت و پلاک خودرو در قلمرو جمهوری اسلامی ایران برعهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است...»
ماده 1287 قانون مدنی، همه اسنادی که در فرایند شماره گذاری و تعویض پلاک توسط پلیس راهنمایی و رانندگی صادر می شود جزو اسنادرسمی محسوب و از اسناد مثبته مالکیت خودرو بوده و عنوان «سند مالکیت خودرو» است و این صلاحیت عام بوده و شامل تمامی وسایل نقلیه نو یا دست دوم است
ماده 1284 - سند عبارت است از هر نوشته که در مقام دعوی یا دفاع قابل استناد باشد .
ماده 1286 - سند بردو نوع است - رسمی و عادی
ماده 1287 - اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مامورین رسمی در حدود صلاحیت آنها و برطبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند رسمی است . (1905569) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۵:۱۲:۴۵
انشااله به زودی با توجه به ماده 1287 قانون مدنی ، من بعد برای خرید و قروش املاک و مستقلات دیگر نیازی به مراجعه به دفاتر نیست . (1905575) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۷:۵۶:۲۵
سلام آقا این شرکته که الان داره کار تعویض پلاک رو انجام میده همزمان با طرح تعویض پلاک تشکیل شده! رو سایتش در قسمت معرفی، زده برای خصوصی سازی بدین شکل:(مؤسسه راهگشا در راستاي اجراي تبصره ذيل اصل 44 قانون اساسي در جهت واگذاري بخشي از خدمات نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران در حوزه امور راهنمايي و رانندگي به بخش خصوصي ، درآذر ماه 1379 تأسيس گرديده ...) اینم لینکش http://btnrahgosha.ir/page.php?39 اما خودتون در آگهی تأسیس با لینک زیر:
http://www.gazette.ir/Detail.asp?NewsID=915397778826316&paperID=995312390830535
ببینید چه اشخاصی این شرکت باصطلاح خصوصی رو تأسیس کردند؛ از همه جالب تر اینکه در لینک زیر ببینید همین آقای اسکندر مؤمنی در حال حاضر رئیس هیأت مدیره این شرکت کاملاً خصوصیه:!!!
http://www.gazette.ir/Detail.asp?NewsID=910672618558351&paperID=916348231894078
البته به نظر میرسه عزیزان فکرشم نمیکردن اینهمه تخلف کنن و هیشکی پیدا نشده بهشون بگه بالای چمشتون ابروست.
ای کاش هر نهاد و شخصی به فکر انجام وظیفه قانونیه خودش بود، اینهمه مرگ و میر در جاده‌های این کشور داره اتفاق می‌افته و اون وضع خودروهامونه اینجوری تمام قد آقایان در مسائل وارد نمیشن حالا باید در این خصوص دید چه منافعی هست که چندین ساله بی خیال نمیشن. خودشون ماشین میخرن میرن دفترخونه سند میزنن به مردم میگن نرید. آره دیگه این مراکز بعضاً عریض و طویل رو راه انداختن خودشون بازنشسته هاشون و بچه هاشون و فامیلاشون رفتن سر کار فارغ از اینکه این امور رو میتونست بخش خصوصی واقعی انجام بده و آمار بیکاری و فجایع اجتماعی و انسانی اون کم بشه، حالا میخوان دفاتر رو هم از کار بیکار کنن و چه بلایی سره خانواده اونا میاد توجهی ندارن. (1905630) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۰۹:۲۴:۴۰
اولا اینکار نیاز به بررسی های زیر دارد
1- بررسی حقوقی
2- بررسی فنی
3- سرویس دهی
4- قانون مداری
5- مشتری مداری -- یاهمان منافع مردم



از آنجایی که در کشور ما هیچکدام از گزینه های بالا در نظر گرفته نمیشود

الان بحث بر روی منافع حزبی گروهی یا جناحی است (باید دید کی داره از اینجا نون میخورده )
اما هستند دلسوزانی که میخواهند اصل قضیه زیر سوال نره

در خصوص واگذاری بحث های حقوقی هست که واقعا در اختیار پلیس نیست
اما هزینه های دفاتر باید خیلی کاهش پیدا کنه

و همچنین فرایند پلیس باید اصلاح بشه
چون هر وقت ما با پلیس کار داریم انگاری ما نوکر پلیس هستیم

این هم بماند که سر دفترها هزینه ها و سرویس دهی شان دست کمی از پلیس نداره (1905756) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۳ ۱۱:۲۰:۵۲
جناب سردفتر محترم شاید در شهر شما تعداد مراجعین دفترخانه تحت مدیریت شما و مراجعات به مراکز نقل وانتقال محدود باشد .بحث بر سر مستند قانونی و عمل و واقعه حقوقی نیست بحث بر سر کلاشی ، پول، وقت بی ارزش شده مردم ،سود جویان و دفاتر پر ازدحام با اعمال شاقه است .شکر خدا جدیدا ثبت در دفاتر اسناد ،الکترونیکی ومتصل به شبکه های نظارتی شده وگرنه کما فی سابق یه ماشین با سند باز ده دست میچرخید برای انتفاع بیشتر دفترخانه در جذب دلالان ثابت وارجاع کار های بیشتر آیا این سوالاتی که مطرح کردید آن زمان مطرح نبود !!!! خلاصه به هر صورت خواست همه حتی شمااینه که مرجعی مشخص کنن که فقط در کوتاه ترین زمان با بهترین خدمات بدون رفیق بازی اسناد قانونی دست مراجعین بدن این خیلی سخته آیا!!!!!!!!!!! (1906023) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۰۹:۴۵:۲۲
من به عنوان سردفتر اسناد رسمی 105 قم یک سؤال از مردم شریف ایران دارم و آن این است که آیا قانون معیار قضاوت است یا نه؟ اگر قانون معیار است چرا قانون مصوب مجلس را که نقل و انتقال خودرو را به دفاتر اسناد رسمی محول کرده را زیر پا می گذارند؟ اولا مجلس برگ سبز نیروی انتظامی را شناسنامه خودرو و پلاک خریدار می داند نه چیز دیگر. ثانیا همان مجلس برای انتقال اموال اعم از منقول و غیر منقول مالیات وضع کرده و دفاتر اسناد رسمی در یک قسمت از اموال یعنی اموال منقول از قبیل خودرو موظف به دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو از فروشنده هستند و مبلغ آن را که طبق تعرفه امور مالیاتی به دفاتر اعلام شده مستقیما به خزانه ملی واریز می کنند همانطور که مالیات نقل و انتقال منزل و ملک را دارایی اخذ می کندو به خزانه ملی واریز می کند. حال این مبالغ دریافتی حق است یا نا حق دفاتر چه گناهی دارند جز اینکه دفاتر از خود کارمندان را به کار می گیرد و مزد آنها را پرداخت می کنند و کار مجانی به دولت انجام می دهند. اگر نیروی انتظامی دل سوز مردم است تلاش کند مالیات خودرو و ملک را در مجلس با ارائه لایحه و هر اقدامی دیگر معاف گرداند. ما سردفتران تا چند وقت پیش موظف بودیم از مردم کارت پایان خدمت و یا معافیت اخذ کنیم و بعد سند بزنیم به ما گفتند برای انتقال سند نیازی به پایان خدمت نیست ما هم از مردم پایان خدمت نمی خواهیم و اگر مجلس به ما بگوید از مردم مالیات نگیرید ، حق ثبت نگیرید ما هم از مردم اخذ نمی کنیم. ثالثا اگر دفاتر اسناد رسیم برای نقل و انتقال خودر مبلغی را به عنوان حق تحریر اخذ می کنند بخاطر یک برگ سند نیست . دفاتر در طول عمر دفترخانه که حقوقی است و با مرگ سردفتر نیز از بین نمی رود و تداوم دارد جوابگوی مردم ، قوه قضائیه، دولت و ... در هر زمان و هر سالی خواهد بود. دفاتر سالهای سال یک برگ را بایگانی و پیش خود نگه می دارد که اگر روزی در خصوص سندی سؤال شود پاسخگو باشد. و همانطور که سردفتر محترم 3 یزد فرمودند بحث حقوقی است چرا که هنوز برادران ما در نیروی انتظامی فرق تفویض وکالت با وکالت را نمی دانند و مردم را بخاطر اینکه در عنوان وکالت نیست بلکه تفویض وکالت است به دفترخانه بر می گردانند و ... آنها یا باید از حقوقدانان و فارغ التحصیلان حقوق استفاده کنند و به کار بگیرند که این هزینه بر است و یا اینکه مردم را سردرگم کنند که می کنند و دیگر اینکه از کجا ممنوع المعامله های از قبیل محجورین و ممنوعین معامله را تشخیص خواهند داد و در نهایت من به عنوان سردفتر اسناد رسمی اعلام می کنم شاخص قانون است و اگر مجلس نیروی انتظامی را در خصوص فوق متصدی اعلام کند ، ما سر تعظیم به قانون می نهیم و می دانیم که روزی رسان خداوند است و اگر قانون دفاتر اسناد رسمی را موظف به این امور دانسته پس برادران نیروی انتظامی سر تعظیم واحترام به قانون بنهند. (1907684) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۸ ۲۰:۲۴:۴۰
اين قانوني كه ميفرماييد مصوب مجلسه كي تصويب شده و متنش چيه؟! (1980288) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۰-۲۴ ۲۰:۲۶:۲۸
همه ارگانها بدنبال سر كيسه كردن مردم هستند وواقعا انصاف ووجدان از سازمانهاي دولتي خارج شده واصلا به مردم اعتماد ندارند. (1908804) (alef-13)
 
دفتردار !
۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۰۹:۱۴:۳۵
سلام به هموطنان عزیز
من هم به قول شما و نگارنده مطلب یک دفتردار هستم.
خواهش می کنم مطلب من را بی طرفانه بخوانید.
در ابتدا تمنا می کنم ما را هم از مردم بدانید ، نه در مقابل مردم.
ما هم در این جامعه زندگی می کنیم. ما هم ماشین می خریم ، می فروشیم.
ما هم ملک می خریم و می فروشیم و ...

چرا فکر می کنید ما پول زیاد و زور از شما می گیریم.
خود من و شما به کسانی که در مجلس قانون را تصویب می کنند رای دادیم.
دفاتر اسناد رسمی هم مجری قانون هستند.

اصلاً کاری به این حرفها نداریم

می دانید تعرفه ای که ما طبق قانون از شما دریافت می کنیم و پس از کسر مالیات و حقوق کارمندان و ... مابقی را خرج امورات زندگی شخصی خود می کنیم ، هر 4 سال 1 بار و آن هم اگر صلاح دیده شود ، بازنگری و در صورت لزوم اصلاح می شود؟
می دانید این یعنی چه؟
شما 4 سال پیش ، بنزین لیتری چند می زدید؟ نان را چند می خریدید؟ اتومبیل شما چقدر ارزش داشت؟ ملک شما چطور؟ و هزاران هزار مثال دیگر
اما ما همچنان با همان تعرفه قدیم کار می کنیم. مگر ما روبات هستیم؟ خرج و مخارج نداریم؟
این هم فدای سر شما


اما در مورد اتومبیل:

در مورد بحث حقوقی صحبت نمی کنم ، چون حتی اگر شما کمی مطالعات حقوقی داشته باشید ، فرق سند رسمی و عادی را می دانید. معنی قانون و ... را می دانید.

حالا که اونقدر فکر می کنید ما هزینه زیاد از شما می گیریم ، لطفا ، توروخدا بعد از خواندن این مطلب یه سر به مدارک اتومبیل خود بزنید. پایین برگ سبز چی نوشته؟
ننوشته مالیات و عوارض و ...

من مرده ، شما زنده ، پلیس هم این پول را از شما خواهد گرفت.
علاوه بر این ما مبلغی به عنوان حق التحریر از شما می گیریم ، اما پلیس پول پارکینگش را هم از شما می گیرد. پول پلاک را هم از شما می گیرد. چند وقت دیگه هم چیزی تحت عنوان حق مشاور حقوقی از شما خواهد گرفت.(مهر کارشناس حقوقی را در برگه تاییدیه نقل و انتقال ببینید) و چند مورد دیگه که حتما به ذهن خلاق پلیس خواهد رسید.

چون دفاتر اسناد رسمی و پلیس کاره ای نیستند که بخواهند بودجه مملکت را کم کنند. کل این پول ها باید به خزانه دولت ریخته شود. پس در نهایت شما باید این هزینه را بپردازید.

حتی خود موسسه راهگشا هم یک شرکت خصوصی است که سرداران پلیس از اعضاء این شرکت هستند. توروخدا یه سر به سایت روزنامه رسمی بزنید خودتون ببینید.

بله. دعوا سر پول است. چون ما هم مثل شما مردمیم ! (1909582) (alef-13)
 
کوسلی
۱۳۹۲-۱۰-۲۵ ۱۰:۳۱:۵۹
من که خودرو از نمایندگی گرفته ام غیر از برگه سبز چیز دیگری ندارم (سند محضری از دفاتر رسمی) .
یه کار کنید از همان اول صاحبان اولیه تشریف ببرند دفاتر وصف بیاستند وپول بدهند وسند دریافت نمایند.
ایجاد اشتغال برای ایرانیان عزیز وجلو گیری از............... (1909728) (alef-13)
 
حسنی
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۰:۰۳:۴۱
به گزارش خبرنگار انتظامي فارس، مدتي است كه بر سر ثبت مالكيت خودرو جنجالي به راه افتاده و عده‌اي سعي دارند عليرغم صراحت قانوني مبني بر اينكه مسئوليت اسناد مالكيت و پلاك خودرو با پليس است، ‌قانون ديگري را بيافرينند. اما بررسي وضعيت نقل و انتقال و ثبت خودرو در كشورهاي مختلف نشان داد كه سيستم قضايي در 7 كشور نقشي در اين زمينه نداشته و ندارند. در كشور هلند، اداره پست مركزي به عنوان مسئول و مرجع ثبت و نقل و انتقال شناخته شده است و اين گونه خدمات را به شهروندان هلندي ارائه مي‌دهند. در اسپانيا نيز اداره بيمه اين كشور مسئول و مرجع ثبت و نقل و انتقال وسايل نقليه به شمار مي‌رود. در ايرلند نيز اداره ماليات چنين وظيفه‌اي را برعهده دارد. بر اساس اين گزارش، مسئول و مرجع ثبت و نقل و انتقال وسايل نقليه در كشور روسيه بر عهده سازمان بازرسي ايمني بزرگراه‌ها در وزارت كشور با عنوان سازمان «GIBDD» است، كه با دادگستري و قوه قضائيه ارتباطي ندارد. همچنين در كشور انگلستان مركز صدور پروانه‌هاي رانندگي«DVLA» امكان نقل و انتقال پلاك خودرو را فراهم مي‌سازد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد، ‌در كشور آفريقاي جنوبي نيز اداره مستقلي تحت عنوان، اداره ثبت وسايل نقليه موتوري مسئول و مرجع ثبت و نقل و انتقال وسايل نقليه است. در ايالات متحده آمريكا نيز سازمان«DNV» مسئول و مرجع ثبت و نقل و انتقال وسايل نقليه است كه قاعدتاً‌ تحت نظارت پليس فعاليت مي‌كند. ‌ طبق قانون مسئوليت اسناد مالكيت و پلاك خودرو با پليس است جنجال بر سر نقل و انتقال خودرو در كشورمان در حالي بي‌دليل به راه افتاده است كه طبق ماده 22 قانون حمل و نقل و عبور كالاهاي خارجي از قلمرو جمهوري اسلامي ايران؛ مسئوليت صدور گواهينامه رانندگي،‌ اسناد مالكيت و پلاك خودرو در قلمرو جمهوري اسلامي بر عهده نيروي انتظامي است. قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علني روز سه‌شنبه 17 شهريور سال 88 در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده و در 7 مهر سال 88 نيز به تأييد شوراي نگهبان رسيده است. انتهاي پيام/ش (3196857) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.