نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 32610
بخش مسكن از ركود خارج مي‏شود؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۱۱:۳۲
بازار مسكن در موقعيتي خاص و پرابهام قرار گرفته است.
پس از جهش كم سابقه سال‏هاي 85 و 86 كه طي آن قيمت هر متر مربع آپارتمان طي دو سال به بيش از دو برابر افزايش پيدا كرد، از اواسط بهار 1387، بازار مسكن وارد ركودي رمزآلود و سخت شده است.

يك مشاور املاك فعال در منطقه شمال شرق تهران درباره ركود فعلي در بازار املاك معتقد است يك آپارتمان نوساز در مناطق متوسط تهران كه در تابستان 86 حدود متري 2 ميليون تومان قيمت داشت، در بهار 1387 به حد نهايت و بي‏سابقه خود يعني حدود متري سه ميليون تومان رسيد اما از خردادماه 87 به تدريج آثار ركودي وسيع در بازار مسكن نمايان شد به طوري كه همان آپارتمان نوعي دراواخر شهريورماه 1387 به حدود متري 2.5 ميليون تومان رسيده است.

مسكن چرا و چگونه در سال‏هاي 85 و 86 گران شد

درباره دلايل افزايش قيمت مسن در دو سال اخير دلايل فراواني گفته شده است. كارشناسان اقتصادي مهمترين دليل اين جهش كم سابقه را، رشد كم سابقه نقدينگي طي سال‏هاي 84 تا 86 مي‏دانند به طوري كه طي شهريورماه 84 تا شهريورماه 86 حجم كل نقدينگي در اقتصاد ايران دو برابر شده است. تاريخ اقتصاد ايران چنين رشدي در نقدينگي را صرفاً در سال 1354 به ياد مي‏آورد، زماني كه فوران درآمدهاي نفتي، شاه مغرور را به دو برابر كردن بودجه‏هاي عمراني كشاند و اقتصاد ايران را به «بيماري هلندي» دچار كرد.

به عقيده كارشناسان اقتصادي، جهش دو سال اخير در بازار مسكن، دقيقاً از همين موضوع «بيماري هلندي» يعني ورود ارزهاي نفتي به كشور در اثر افزايش قيمت جهاني نفت و تبديل دلارهاي نفتي به ريال براي تأمين هزينه طرح‏هاي عمراني رو به گسترش دولت ناشي شده است.

افزايش قيمت جهاني نفت و بيماري هلندي به دو شكل به اقتصادهاي نفتي مثل ايران ضربه مي‏زند از يك سو بازار كالاهاي قابل واردات مانند لوازم خانگي را تحت تأثير قرار مي‏دهد چرا كه دلارهاي نفتي وارد كشور شده در داخل كشورهايي مانند ايران كاربردي ندارند و از آنجا كه دولت به ريال ما به ازاي آنها شديداً نياز دارد، به ناچار به واردكنندگان اجازه مي‏دهد در ازاي خريد دلارهاي دولت كالاي بيشتري وارد كنند. از سوي ديگر در مورد كالاهاي غيرقابل واردات مانند مسكن، از آنجا كه نقدينگي سرگردان ايجاد شده در اقتصادهاي ضعيف نگهداشته شده‏اي مانند ايران جذب توليد و سرمايه‏گذاري مفيد نمي‏شود، صاحبان نقدينگي، بهترين جا براي در امان ماندن از تورم رو به گسترش را بخش مسكن و خريد آپارتمان با هدف حفظ ارزش‏ پول خود مي‏دانند.
در سال‏هاي 1385 و 1386 ضعف نظام مالياتي براي جلوگيري و مهار خريدهاي سوداگرانه مسكن و نيز تداوم سياست‏ها و رويه‏هاي ضد توليدي موجود، حجم بي‏سابقه‏اي از نقدينگي را به سمت بخش مسكن هدايت كرد و قيمت زمين و مسكن در شهرهاي مختلف به شكل كم سابقه‏اي افزايش يافت.

دلايل توقف رشد قيمت و آغاز ركود در بهار 87

مواجهه دولت با افزايش قيمت مسكن ابتدا انكار و سپس مزاح و مطايبه بود. اما رشد شديد قيمت مسكن در سال 85 به حدي بود كه حتي صداي نزديك‏ترين طرفداران رئيس جمهور را هم بلند كرد به طوري كه سواي مخالفت‏هاي سياسي منتقدان دولت فعلي، كار به اعتراض و تذكر پي‏درپي ائمه جمعه در خطبه‏هاي نمازجمعه هم كشيد.

دولت فعلي كه تا آن موقع به طرح‏هاي نسبتاً‌ ديربازده و بعضاً خوش خيالانه‏اي مانند واگذاري زمين‏هاي 99 ساله دلخوش كرده بود، مجموعه‏اي از سياست‏ها را پيش كشيد كه مهمترين آنها آغاز برنامه‏اي براي اخذ ماليات سنگين از خانه‏هاي خالي و نيز اخذ ماليات از معاملات مكرر زمين و مسكن بود. هرچند عملي شدن چنين طرح‏هايي به مقدمه‏چيني و بسترسازي گسترده نياز دارد اما فقط طرح آن در بهار 87 كافي بود تا سوداگران كلان زمين و مسكن احساس خطر كنند و به تدريج پول‏هاي خود را از اين بازار خارج كنند.

علاوه بر اين تا بهار 1387، طي دو سال قيمت مسكن به شكل سرسام‏آوري افزايش پيدا كرده بود و كارشناسان اين بازار انتظار توقف روند افزايش قيمت و به  اصطلاح تركيدن اين حباب را مي‏كشيدند.

اتفاق ديگري كه در بهار 87 بخش مسكن را در ركود فرو برد، تغيير رئيس كل بانك مركزي در زمستان 86 و اتخاذ سياست انقباضي و به اصطلاح آقاي مظاهري، سه قفله‏كردن خزانه بانك‏ها بود. سياستي كه تزريق پول براي خريد مسكن را به شدت كاهش داد و بخش بزرگي از تقاضاي بالفعل را از اين بازار خارج كرد.

از سوي ديگر، شتاب كم سابقه دولت براي خصوصي‏سازي و فروش سهام شركت‏هاي بزرگ دولتي، بورس سهام را از سال 86 با رونق قابل ملاحظه‏اي روبه‏رو كرده بود و به اين ترتيب در بهار 87 كه سرمايه‏هاي سرگردان آماده خروج از بازار مسكن مي‏شدند، پناهگاي در بورس سهام تهران براي خود يافتند.

چنين بود كه از اواسط بهار 87 به تدريج سرمايه‏هاي سرگردان از دلالي ملك خارج شد و طوفان تورمي كه دو سال بخش مسكن ايران را درنورديده بود، آرام گرفت.

بخش مسكن كي از ركود خارج مي‏شود؟

با ركود بخش مسكن هرچند التهاب تورمي، اقتصاد ايران را نگران نمي‏كند اما كارشناسان اقتصادي را از يك جهت سخت به فكر فرو برده است. چرا كه بخش مسكن با صدها كسب و كار كوچك و بزرگ از ذوب آهن و سيمان گرفته تا توليد كليد و پريز و شيشه و شيرآلات و ... در ارتباط است و چنانچه بخش مسكن وارد ركود شود نه فقط هزاران كارگر روزمزد اين بخش بيكار مي‏شوند، بلكه هزاران كارخانه تأمين كننده اين بخش نيز دچار مشكل فروش مي‏شوند. اتفاق ناگواري كه هم‏اكنون در اقتصاد ايران در حال وقوع است.
متأسفانه سياست‏هاي اقتصادي سردرگم، ناگهاني و احساسي دولت هم شركت‏هاي ساخت و ساز و سرمايه‏گذاران واقعي در بخش مسكن را هم دلسرد كرده است.

اما پاسخ اين سوال كه بخش مسكن كي از ركود خارج مي‏شود بسيار پيچيده است و به شرايط و پارامترهاي گوناگون بستگي دارد. در واقع پاسخ به اين سوال به اما و اگرهاي بسياري بستگي دارد:

1- آيا دولت به عادت خود در برداشت از حساب ذخيره ارزي و رشد بي‏ضابطه هزينه‏هاي عمراني و نقدينگي ادامه خواهد داد؟ مجلس هشتم كه چشم بسته به لايحه برداشت 15 ميليارد دلاري از حساب ذخيره ارزي رأي داده است و اگر اين لايحه به تصويب نهايي برسد و اجرايي شود بايد در انتظار خير تورمي جديدي در بخش مسكن باشيم.

2- آيا فضاي سرمايه‏گذاري در توليد و كسب و كارهاي رقيب مسكن همچنان سرد و پردافعه خواهد بود؟ ظاهراً كه دولت به اين موضوع توجهي ندارد و قصدي براي تحول واقعي در شرايط ضدتوليدي موجود ندارد به همين دليل، سرمايه‏هاي خارج شده از بخش مسكن پناهگاه جذابي در بخش توليد نخواهد يافت و احتمالاً در آينده‏اي نه چندان دور مجدداً تاخت و تاز خود را در املاك از سر خواهند گرفت.

3- آيا بورس اوراق بهادار روزهاي پررونقي را در پيش رو دارد؟
پاسخ سوال فوق بلي است. حتي اگر پرونده هسته‏اي همين‏طور استخوان لاي زخم باقي بماند، اجراي سياست‏هاي كلي اصل 44 و اشتهاي دولت براي فروش سريع‏تر شركت‏هاي دولتي در بورس، كورسوي اميدي براي جذب نقدينگي سرگردان به بازار سهام و اوراق بهادار را زنده و روشن نگه خواهد داشت. روزي كه رونق نسبي موجود در بازار سهام به پايان برسد، بايد در انتظار گرم‏شدن مجدد بازار مسكن بود.

4- علاوه بر همه اينها، ماه‏هاي آينده در اقتصاد ايران تحولات بزرگ و غيرقابل پيش‏بيني رخ خواهد داد. اجراي طرح تحول اقتصادي مي‏تواند شوك بزرگي به اقتصاد ايران وارد كند و اين بدن بيمار را يا به كشتن دهد و يا شايد درمان كند. آنچه مسلم است اينكه ايجاد شوك در اقتصاد و ارايه اخبار غافلگير كننده كه بدبختانه دولت فعلي عاشق انجام آن است، هرگز به نفع بخش مسكن نيست چرا كه ايجاد نااطميناني در اقتصاد سرمايه‏هاي سرگردان را دوباره به بازار مسكن سوق خواهد داد.

خلاصه كلام اينكه بازار مسكن و ساخت و ساز وارد دوران ركودي عميق و رازآلود شده است و خروج از اين بحران به مسايل پيچيده و متعددي بستگي دارد.
 
با توجه به اينكه بخش مسكن اخيراً يك جهش بزرگ را تجربه كرده، خبرگان بخش مسكن، ايجاد رونق جديد دراين بخش را حداقل در كوتاه مدت منتفي مي‏دانند.

بنابراين با احتمال زياد ركود فعلي در بازار مسكن حداقل تا پايان سال 87 ادامه خواهد داشت و اين شرايط براي كساني كه قصد خريد آپارتمان يا ملك دارند، شرايط دلپذيري است. فراموش نكنيم كه در شرايط ركود، همه فروشنده‏اند و حاضر مي‏شوند براي فروش ملك رو به سقوط‏شان شرايط خوبي براي خريدار نقدي در نظر بگيرند.


 
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۱۲:۵۷:۴۸
man fekr mikonam kheyli khosh binane fekr kardin in rukud modate bishtari ham tul mikeshe ghavanine eqtesadi va nemudar ha neshun midan ma baraye yek dureye 3-4sale varede rukud dar kharido furush mishim chon mardome adi tavanaiee kharid nadaran kesaiee ke mitunan bekharan dalal ha hastan ke dige tu in 2sale sari varede bazar shodan va kharidan pas be in zudi ha nabayad montazere roshde gheymat ya kharej shodan az rukud bashim (83826)
 
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۱۳:۳۹:۲۵
بهبودی خواهد نمود البته قانون مالیاتی خوبی راهم باید داشته باشیم و اجرا کنیم (83840)
 
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۱۳:۵۴:۱۳
با عوض شدن رئيس بانك مركزي و در صورت اجراي سياست انبساطي يعني وام دادن.. شكي نيست دوباره شاهد رشد تورم در همه كالاها منجمله مسكن ( كه قابل واردات ) نيست خواهيم بود. (83828)
 
مجيد خجسته
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۱۳:۵۴:۲۶
ركود فعلي بازار مسكن و احتمال تبيين سياستهايي از سوي برخي از مسولان دولت ودخالتشان در اين بخش براي .. در جهت تقليل ( موقتي ) قيمت مسكن اثار سو وخطر ناكي دارد كه در 4پنج سال اينده نمود پيدا ميكند و خريداران اتي ميبايست خسارات سنگين فعلي را جبران نمايند . بحث و تبادل افكار وتوجيه براي اثبات اين مدعي از حوصله اين كادر خارج است و نياز به بحث مفصل دارد با اين حال بهتر است علاوه بر تحصيل نظر مشورتي علما و افراد باسواد و تحصيل كرده در اين رشته و علم اقتصاد حتما براي اتخاذ تصميم مقضي به سراغ اهل فن و با تجربه گان هم برويم (83823)
 
amin
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۱۵:۱۰:۳۹
age ronagh yani se barabar shodane gheymat, sad bar rukud behtare. age sad dar sade mardomam bikar shan miarze ke gheymate maskan bala nare. kar che fayidei gharare dashe bashe vaghti ba pulesh nashe sarpanah dasht (83857)
 
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۱۹:۵۱:۴۱
چرا از ارزان شدن مسكن ناراحتيد ؟ بايد گفت كه مسكن در خريد و فروش دچار ركود است نه در ساخت و ساز . همه خوب مي دانيد كه امروز پر رونق ترين دوران ساخت ساز را طي مي كنيم و اين را بدانيد كه به علت سود آوري بخش مسكن تنها بخش اقتصاد كه هيچ وقت تعطيل نمي شود همان مسكن است . بالاخره نزديك انتخابات ما بايد شاهد اينگونه عصبانيت ها از جانب مخالفان دولت باشيم . چطور وقتي كه دولت براي رونق اقتصاد پول خرج مي كند فقط نگران تورم مي شويد اما همين كه يك بخش به سمت ثبات مي رود با ناراحتي از كاهش قيمت حرف مي زنيد . بالاخره همه چيز براي آقاي احمدي نژاد در حال جفت و جور شدن است . خدا او را تنها نمي گذارد . (83885)
 
ناظمیان
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۲۰:۴۴:۲۹
رشد سریع وبی ضابطه قیمت مسکن از اواسط سال 85 تا پایان سال 86 به دلایل زیر انجام پذیرفت 1-وامهای تحت عنوان وامهای زود بازده که بدون کوچکترین نظارتی وبا راحتترین تسهیلات پرداخت شد و به دلیل کسادی کلیه کارهای اقتصادی اکثر وامها به طرف مسکن سوق پیدا کرد 2-وامهای صنعتی که مشابه وضعیت ذکر شده در بند 1 میباشد 3-وام خرید مسکن توسط بانکهای خصوصی باارزش 70/ قیمت واقعی ملک (83890)
 
زارع
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۲۰:۴۶:۳۷
باسلام :به نظر اینجانب باتوجه به جهش بی سابقه قیمت دردوسال اخیر (که باعث ترکیدن حباب قیمت شده است )وهمچنین شروع روند نزولی قیمتهای جهانی نفت وفلزات ومصالح که آثارآن درداخل کشور کاملا مشهود می باشد(مثل کاهش قیمت میلگرد)و باتوجه به نظر برخی که تقاضای بالای سالیانه برای مسکن رادلیلی برای رونق مجددمی دانند این نکته راباید یادآور شد که باتوجه به قیمتهای بسیاربالا برای یک واحد مسکونی اکثرقریب به اتفاق این متقاضیان توانایی خرید رادارا نمی باشد .بنابراین به نظر اینجانب روند رکود وکاهش قیمت به مدت طولانی ادامه خواهد داشت . (83891)
 
مستاجر بدبخت
۱۳۸۷-۰۷-۱۱ ۲۱:۱۴:۴۹
شما همش چسبیدید به خرید مسکن بابا فکر به حال ما اجاره نشینها بکنید
چرا باید بنگاهها بر اساس قیمت اجاره درصد بر دارند ؟
خوب معلوم است که انها می روند سراغ اجاره های سنگین تا درصد بیشتر بردارند
(((((چرا حق الزحمه بنگاهها را ثابت نمی کنید؟))))
وقتی مبلغ توان اجاره مان را می گوییم با توهین می گویند بفرمایید بیرون نداریم
چرا میگذارید یک عده بنگاه دار با زندگی خانوادگی اعصاب مردم بازی کنند باور کنید؟
اصلا این اقایان چکار می کنند که اینهمه حق الزحمه می گرند
من که زبانم مو در اورد کسی به فکر اصلاح این بنگاهیها نیست (83868)
 
محمد
۱۳۸۷-۰۷-۱۲ ۰۰:۵۰:۲۱
با سلام

به نظر میرسد :
1- در پی این رکود یک ورشکستگی سخت برای محتکران مسکن که پول های نامشروع خود را ( شستشوی پول ) تبدیل به مسکن کرده و باعث گرانی مسکن شده اند پیش بینی می شود و دلایل این ورشکستگی گام به گام پدیدار خواهد شد که بانک های وام دهنده نیز از این ورشکستگی بی نصیب نخواهند ماند .
2- در حال حاضر نشانه های این ورشکستگی پدیدار شده است و خروج نقدینگی بصورت ارز از ایران به عمیق شدن این ورشکستگی کمک کرده است و با توجه به پیوستگی مقوله اقتصاد و سیاست در رابطه با حوادث آینده که بصورت قریب الوقوعی ( برای جلوگیری از تخریب از روند رو به جلو توسط گروههای رانتی از این حوادث نامی برده نمی شود ) در حال پدیدار شدن است باعث خواهد شد ، شاهد وقوع مناظری با ابعاد بسیار بزرگتر در زمینه اقتصادی باشیم که پس از پذیرش قطعنامه 598 اتفاق افتاد باشیم و بازندگان اصلی این وقایع کسانی خواهند بود که باعث گرانی مسکن و...
3- دیگر مسئله ای که به این ورشکستگی کمک خواهد کرد و سرعت آن را بیشتر خواهد کرد کم کردن حجم گردش پول است و با اجرای سیاست های انقباضی بانک مرکزی سرعت این ورشکستگی بیشتر خواهد شد .
4- کاری که در حال حاضر باید دولت انجام دهد جلوگیری از وام مسکن توسط بانک های خصوصی و دولتی برای خرید مسکن می باشد و بانک ها باید تنها برای ساخت مسکن های فردی وام پرداخت کنند .
5- با توجه به کمبود نقدینگی و عدم توانایی افراد برای پرداخت اقساط بانکی با مبالغ بالا وام ها برای اعاده سرمایه خود مجبور به توقیف املاک خواهند شد و با فروش املاک با قیمت واقعی قیمت مسکن ارزش واقعی خود را پیدا خواهد کرد و این موضوع طی یک سال آینده در ایران اتفاق خواهد افتاد . (83919)
 
مشاور املاک
۱۳۸۷-۰۷-۱۲ ۰۴:۳۸:۰۷
دلایل واقعی رکود اینها نیست. دولت فعلی در سال 85 و 86 آزادانه و در دفعات متوالی و مکرر درخواست برداشت از صندوق ذخیره را میداد و مجلس موافقت می کرد. مجلس فعلی در سال 87 فقط دوبار و در مبلغ محدود 5 میلیارد دلار اجازه برداشت داده است. این پول به طور مستقیم و غیر مستقیم تبدیل به ملک می شد. امسال پولی در کار نبود که تبدیل به ملک شود. (83939)
 
جواد
۱۳۸۷-۰۷-۱۲ ۱۴:۰۱:۲۲
به نظر من يكي از دلاليلي كه مي توان به ركود بازار مسكن ربط داد ولي نويسنده محترم نگفتند اينه كه بعد از افزايش حيرت انگيز قيمت مسكن عملا بخش زيادي از جامعه و بالاخص زوج هاي جوان توان پرداخت چنين رقم هاي نجومي را ندارند وعملا خونه هاي ساخته شده روي دست فروشنده ها باد كرده. (83971)
 
روزنامه نگار
۱۳۸۷-۰۷-۱۲ ۲۰:۳۴:۴۸
من به عنوان يك روزنامه نگار فقط اشاره به خلاصه‌اي از تحقيقات و نتايج مصابحه هايي كه با كارشناسان بخش مسكن كرده ام مي كنم:

1- ميزان نياز فعلي كشور به توليد مسكن جديد با توجه به نرخ ازدواج ها حدود يك و نيم ميليون واحد مسكوني است كه به اين ميزان بايد سرريز تقاضاهاي سال هاي گذشته كه بيش از 3 ميليون واحد است را اضافه كنيم، يعني اگر ما تا 6 سال آينده سالي 2 ميليون واحد توليد كنيم در سال هفتم ميزان توليد و عرضه مسكن به يك تعادل نسبي خواهد رسيد. (توجه: وجود خانه هاي قديمي و بدون استاندارد در مناطق روستايي و برخي مناطق شهري جزو آمار نيازها قرار دارد).

2- بر اساس آمار موجود كه از طريق وزارت كار و وزارت صنايع كسب شده است، كل ظرفيت موجود كشور براي توليد مسكن سالانه حدود 500 هزار واحد است نه بيشتر. يعني ما حتي اگر بتوانيم مصالح مورد نياز توليد را كه بسيار هم هزينه بر با واردات تأمين نماييم، اصلا نيروي انساني لازم براي توليد 2 ميليون واحد مسكوني در كشور وجود ندارد. به عبارتي تغيير در شيوه هاي ساخت و ساز تنها را نجات كشور و بي خانمان ها از وضعيت موجود است.

نتيجه گيري: ركود فعلي در بخش ساخت، خريد و فروش مسكن فقط ركودي مقطعي است كه آن هم به دليل سياست هاي بانك مركزي در ايجاد محدوديت براي پرداخت وام هاي مسكن به وجود آمده است. به شما قول مي دهم ( متأسفانه) در ماه هاي پاياني سال شاهد جهش فوق العاده اي در بهاي مسكن خواهيم بود. اميدواريم كه عقلانيت و بهره گيري از تجارب ديگر كشورها شيوه كار مسئولان كشور باشد تا شايد شاهد پايان يافتن داستان چند ده ساله مسكن و افزايش قيمت ها در كشور باشيم. (84062)
 
موافق
۱۳۸۷-۰۷-۱۲ ۲۲:۵۷:۴۸
لطفا به وضعيت بنگاه دارها رسيدگي كنيد. اصلا انصاف و منطق و قانون سرشان نميشود. (84084)
 
امیر
۱۳۸۷-۰۷-۱۳ ۰۸:۲۰:۰۵
آی مردم ، کجای دنیا دیدین برای پشت میز نشینی به صورت درصدی پول بگیرن . این آژانس های مسکن چرا اینقدر پول زور از مردم می گیرن . این مملکت واقعا بی صاحابه . اگه کسی بود که دنبال حق مردم بود ، این مشکل رو حل می کرد . وقتی این مسئله به این سادگی رو نیم تونن یا نمی خوان حل کنن ، معلومه که بقیه مشکلات هم حل نباید بشه . (84129)
 
ج
۱۳۸۷-۰۷-۱۳ ۰۹:۰۸:۵۳
سلام
بنده خودم خانه اجاره اي را از طريق مراجعه به سايت هاي اينترنتي پيدا و با خود صاحبخانه به طور مستقيم وارد معامله شدم و اجاره نامه مان را نيز در دفتر خانه با هزينه بسيار كمتر از بنگاه ها و با اعتبار به مراتب بيشتر ثبت كرديم و الان نيز بعد از چند ماه بسيار راضي هستم.
به ساير مستأجرين نيز توصيه مي‌كنم همين طور خانه اجاره كنند. (84145)
 
سعید
۱۳۸۷-۰۷-۱۳ ۱۱:۰۵:۴۸
تورم و رکود بازار مسکن دارای دلایل زیادی است ولی ریشه همه این مشکلات بی ارزش شدن واحد پولی در ایران است
شما در ایران نمیتوانید برای چند سال بعد خود برنامه ریزی کنید چون نمیتوان تورم را پیشبینی کرد و با رشد تورم و کم ارزش شدن واحد پول ،رقابت کرد ولی میتوان از آن سوء استفاده کرد
ریسک در بازار ایران بسیار زیاد است و کنترل ثبات آن در اختیار دولت نیست ولی در مورد بی ثبات کردن آن میتوان روی دولت حساب کرد
باسوادها در ایران کمتر از زرنگها درآمد دارند و محور درآمد سواد نیست بلکه با هر میزان سواد در هر زمینه ای میتوان کار دیگران را انجام داد ( غیر از کارهای تخصصی که آنهم به دلیل حمایت نشدن و نبود بخش چشمگیر پژوهش و ریسک بالای آن منتفی است )
اگر خرید و فروش سیم کارت نباشد مردم به سراغ ماشین و مسکن میروند و اگر آنها هم نباشد به دنبال وامهای زود بازده و اگر آن هم نباشد راههای دیگری هست
همیشه در ایران راههای قانونی برای درآمدهای غیر قانونی وجود دارد مهم این است چه کسانی زرنگتر بوده و سریعتر آن راه ها را پیدا کنند
به فرض که مشکل مسکن حل شد با بقیه مشکلات چه کنیم
ریشه همه مشکلات و بدبختیهای ایران یک چیز است ؟ بی سوادی و ضعف مدیریت
جالب اینجاست احتمال حل شدن این مشکل با داشتن مدارک بالای تحصیلی حل نخواهد شد (چون منظور ،سواد واقعی در زمینه های تخصصی است) و انتظار نداریم هیچ وقت نیز حل شود مگر اینکه روزی نفت ما تمام شود و درآمدهای خدادادی از بین برود و مجبور باشیم روی حساب و کتاب دقیق کار کنیم و برای آینده برنامه ریزی کنیم (84164)
 
یک خبرنگار پارلمانی
۱۳۸۷-۰۷-۱۳ ۱۱:۲۳:۳۲
یکم) «زماني كه فوران درآمدهاي نفتي، شاه مغرور را به دو برابر كردن بودجه‏هاي عمراني كشاند و اقتصاد ايران را به «بيماري هلندي» دچار كرد»
تا جایی که یادم می‌آید یک زمانی همه می‌گفتند که پهلوی‌ها در این مملکت کار عمرانی نمی‌کردند و کارشان فقط مونتاژ و واردات بود و از ساخت سد و نیروگاه و ... خبری نبود.
دوم) متاسفانه گزارش فوق به جای نگاه کارشناسی به مقوله التهاب و رکود در بازار مسکن، آن را بهانه‌ای برای حمله به عملکرد دولت قرار داده است.
سوم) علت افزایش قیمت مسکن به گفته کارشناسان، تولید کم و در نتیجه انباشت تقاضا در سال‌های گذشته، افزایش نقدینگی در جامعه، عدم نظارت بر بازار مسکن و تبدیل مسکن به کالای سرمایه‌ای، درد مزمن «وجود موانع بر سر راه تولید و ناامیدی سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی»، ورود سرمایه‌های مشکوک به بازار مسکن و جنجال رسانه‌ای برای التهاب‌آفرینی و سوداگری در این بخش، می‌باشد.
چهارم) متاسفانه نویسنده محترم بین رکود در بازار «خرید و فروش» و بخش تولید، فرق نگذاشته است! چراکه برخلاف رکود در بازار خرید و فروش(دلالی)، بر اساس آمار و به گفته کارشناسان، تولید مسکن در دو سال اخیر جهش فوق‌العاده‌ای داشته است. این امر را حتی می‌توان با چشم غیرمسلح، در کوچه‌پسکوچه‌های شهر به خوبی مشاهده کرد.
پنجم) افزایش بی‌سابقه تولید سیمان در کشور و خروج آن از سبد حمایتی و کاهش 50 درصدی قیمت آن، کاهش 30 درصدی قیمت آهن و ... برخلاف تحلیل این گزارشکر محترم، نویدبخش رونق بیشتر بخش تولید مسکن می‌باشد.
ششم) به نظر می‌رسد، فرق نگذاشتن بین بازار خرید و فروش(دلالی) و بخش تولید مسکن و القای حس رکود به هر دو بخش، از سوی کسانی دنبال می‌شود که با سوداگری در بازار مسکن، سودهای کلانی به دست آورده‌اند و اکنون با حرکت بخش مسکن در مسیر صحیح خویش (افزایش تولید و تقاضای واقعی) منافعشان در خطر افتاده است، و متاسفانه گزارشگر محترم در حالی که بیشتر به فکر منفی نشان‌دادن عملکرد دولت بوده است، خواسته یا ناخواسته در دام سوداگران مسکن تنیده است. (84167)
 
sasan
۱۳۸۷-۰۷-۱۳ ۱۵:۲۲:۴۵
salam
tenha rah brae jlogeery az afzaeesh masksn maleeat babt khanehaey khalee vendadan vam msken ve slb malkeet besh az do khaneh meebashd (84201)
 
با خبر
۱۳۸۷-۰۷-۱۴ ۰۵:۵۸:۴۷
دیشب شرایط پرداخت وام مسکن 30 میلیونی مشخص شد .
نمیدونم آیا این کار باعث افزایش و یا کاهش قیمت مسکن در یک سال آینده خواهد شد یا خیر ؟

ضمنا بانکها رو فراموش نکنید که سرخود وامهای میلیاردی (به قول رئیس جمهوی 1000 میلیارد تومان برای یک نفر) در اختیار افراد سودجو به هر عنوان و اعتبار ، تخصیص دادند و اینطوری شد که پول به بازار مسکن تزریق شد و بقیه اش رو که خودتون بلدید . (84275)
 
۱۳۸۷-۰۷-۱۴ ۱۳:۳۱:۲۶
من نمی دونم چرا تا یک بحثی پیش میاد همه میگن این مخالف دولته . این راستیه . این چپیه . دیگه باید خجالت کشید.مردم در سختی هستند و باید برای مشکاشون فکری کرد وگرنه راست و چپ باید بزنن به بیابون.!1 (84342)
 
۱۳۸۷-۰۷-۱۴ ۱۳:۵۲:۴۴
ما عادت کردیم به جای اصل موضوع و کار کارشناسی ایراد و گناه رو به گردن دیگران بندازیم از آقایانی که از کار املاک ایراد می گیرند و آن را فقط پشت میز نشینی میدانند میخواهم بپرسم چند ساعت در روز کار میکنند ؟ ما در املاک 12 ساعت در روز سر کار هستیم و بر عکس نظر بعضی از مردم کار بسیار مشکلی است .گرانی مسکن هیچ ربطی به مشاورین املاک دارد.سعی کنیم عمقی فکر کنیم آیا گرانی پودر شوینده مربوط به تولید کنندگان آن است یا به یکسری عوامل مربوط است؟گرانی مسکن معلول علتهای زیادی است. آیا تا به حال از خود نپرسیده اید که اگر املاک کار زایدی است چرا حذف نمی شود وچطور در کل دنیا یک کار تخصصی است؟ (84351)
 
۱۳۸۷-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۱:۵۳
خوب دوست عزيرمان بهتر است توضيح دهند كه در مدت 12 ساعتي كه سر كار املاك هستند چه كار مفدي انجام ميدهند و در معامله اي كه صورت ميگيرد ، بنگاه چه نقشي دارد من كه مستاجر هستم ميبينم كه بنگاهدار فقط منتظر عقد قرارداد و گرفتن كارمزد است و بسرعت پاي خود را از معامله كنار ميكشد و در بحث خاتمه قرارداد اجاره و تصفيه حساب مالك و مستاجر هيچ نقشي ندارد بنظر من بايد 50 درصد كارمزد بنگاه پس از خاتمه قرارداد به بنگاه داده شود. بنگاه ظاهرا بايد كارشناسي قيمت انجام دهد ولي ميبينم كه به خريدار قيمت بالا ميدهد تا پس از چانه زني ، ملك به قيمت بالايي فروش برود و درصد خود را بگيرد و مرتبا خريدار را دستپاچه ميكند تا كار خريد صورت بگيرد حالا بماند كه بعضي از بنگاهها ، گاهي خود نقش واسطه در خريد و فروش را انجام ميدهند و به اين ترتيب بدون آنكه كاري انجام بدهند با كلاه گذاشتن روي سر فروشنده و خريدار، كلي در اين معامله سود ميكنند بنظر من بنگاهها نقش كاتاليزور و شتاب دهنده در افزايش قيمت و نقش كند كننده در كاهش قيمت مسكن را بعهده دارند و كلا در جهت ناسالم شدن وضع اقدام مينمايند (91538)
 
۱۳۸۷-۰۸-۲۱ ۱۳:۳۱:۵۶
خوب دوست عزيرمان بهتر است توضيح دهند كه در مدت 12 ساعتي كه سر كار املاك هستند چه كار مفدي انجام ميدهند و در معامله اي كه صورت ميگيرد ، بنگاه چه نقشي دارد من كه مستاجر هستم ميبينم كه بنگاهدار فقط منتظر عقد قرارداد و گرفتن كارمزد است و بسرعت پاي خود را از معامله كنار ميكشد و در بحث خاتمه قرارداد اجاره و تصفيه حساب مالك و مستاجر هيچ نقشي ندارد بنظر من بايد 50 درصد كارمزد بنگاه پس از خاتمه قرارداد به بنگاه داده شود. بنگاه ظاهرا بايد كارشناسي قيمت انجام دهد ولي ميبينم كه به خريدار قيمت بالا ميدهد تا پس از چانه زني ، ملك به قيمت بالايي فروش برود و درصد خود را بگيرد و مرتبا خريدار را دستپاچه ميكند تا كار خريد صورت بگيرد حالا بماند كه بعضي از بنگاهها ، گاهي خود نقش واسطه در خريد و فروش را انجام ميدهند و به اين ترتيب بدون آنكه كاري انجام بدهند با كلاه گذاشتن روي سر فروشنده و خريدار، كلي در اين معامله سود ميكنند بنظر من بنگاهها نقش كاتاليزور و شتاب دهنده در افزايش قيمت و نقش كند كننده در كاهش قيمت مسكن را بعهده دارند و كلا در جهت ناسالم شدن وضع اقدام مينمايند (91539)
 
محمد مهدي
۱۳۸۷-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۴:۴۱
با توجه به اينكه جذبه هاي خاصي براي سرمايه گذاري پولهاي سرگردان در جامعه وجود ندارد لذا ركود حاكم در بازار مسكن چندان طولاني مدت نخواهد بود ضمنا\" ركود فعلي ضربه و لطمه شديدي به بازار كار داشته و قطعا\" باعث افزايش نرخ بيكاري پنهان در جامعه خواهد بود. مضافا\" عرضه و تقاضاي موجود باهمديگر هم خواني نداشته و تقاضاي موجود باعث افزايش شديد اجاره بها خواهد بازهم دلالان به همين سمت متمايل خواهند شد . با تشكر (84358)
 
علی
۱۳۸۷-۰۷-۱۵ ۰۸:۵۷:۱۱
گران شدن قیمت مسکن از سال 83 شروع شده و در پان سال بعضاً تا چندین برابر نیز شده است و به این دولت مربوط نیست. (84447)
 
javad
۱۳۸۷-۰۷-۱۵ ۱۲:۲۵:۴۸
سلام به مسولان سایت بخصوص اقای توکلی از این شیوه خوب گفتگو
اگر مسکن از حالت کالا خارج شود قطعا قیمت ان متعادل خواهد شد برای دستیابی به این منظور رعایت موارد ذیل ضروری میباشد
1-مالیات سنگین بابت خانهای خالی
2 \" \" \" کسانی که بیش از یک واحد مسکونی دارند.
3-افزایش سود بانکها جهت ایجاد انگیزه و سوق دادن نقدینگی
بسوی بانکها.
4-فعال نمودن بورس جهت جذب نقدینگی
5-تولید انبوه مسکن در اطراف شهرهای بزرگ بجز تهران وواگذاری ومنتقل نمدن کارمندان
6- جلوگیری از پرداخت وام مسکن
اجرای موارد فوق مستلزم این است که نمایندگان محترم مجلس بحران مسکن ومشکلات مردم را ناشی از افزایش اجاره وملک بطور کامل حس نمایند (84491)
 
علير ضا عامري صفي آبادي
۱۳۸۷-۰۷-۲۲ ۰۲:۲۸:۴۱
جهت كاهش قيمت مسكن مي بايست سياست ها و بر نامه ريزي هاي كوتاه مدت ؛ميان مدت و بلند مدت داشته باشيم كاهش قيمت در ماه هاي اخير بدليل عدم قدرت خريد مردم ، سيا ستهاي انقباضي دولت ، خروج نقدينگي از دست مردم به انحا مختلف و همچنين عدم اعتماد به بازار مسكن بوده است لذا همانطور كه شاهديم قيمت مسكن در يك بازه كوتاه مدت و حداقل تا يك سال با ركود مواجه خواهد شد در اين راستا طرح مسكن 99 ساله يك طرح نسبتا بلند مدت محسوب مي شود و در حال حاضر فقط نقش كنترلي بر بازار مسكن ايفا كرده است چرا كه اولا بخشي از نقدينگي مردم و بانكها را به خود معطوف كرده و ثانيا به لحاظ رواني عطش خريد مسكن را در بين متقاضيان كاهش داده است و اگر سياست هاي دولت خوب مديريت و برنامه ريزي و اجرا شود در بلند مدت مي تواند نتايج خوبي داشته باشد ولي بزرگترين خطر كه در حال حاضر به كمين بخش مسكن نشسته است عدم سياست ها و برنامه ريزي كار بردي ميان مدت 2 تا 5 سال آينده است كه مي بايست دولت جدي تر به آن فكر كند به طور مثال چه بهتر بود كه اين وام هاي 30 ميليون توماني انبوه سازان را به توليد مسكن تحريك مي كرد نه شخصي سازان تك واحدي را ؛ البته شخصي سازان هم به دليل قيمت بالاي زمين قادر به استفاده از اين وام ها نخواهند بود و اگر هم از آن استفاده كنند قيمت تمام شده مسكن بالا خواهد بود كه اين امر مطلوبي در اقتصاد نمي باشد در حال حاضر جمعيت جوان كشور بيشترين تعداد را بين جمعين كل كشور به خود اختصاص داده است به طوري كه جوانان آماده به ازداج تا سال 1390 با رشد صعودي پيش مي روند و احتمالا اگر توليد مسكن تا ظرف حدكثر دو سال اينده به پيشرفت قابل توجه اي نرصد بيم آن مي رود كه يك تورم شديد ديگر در بخش مسكن در اوايل سال 1389 و 1390 داشته باشيم و همچنين بالا رفتن اجاره بها ي مسكن نيز قطعا قابل توجه خواهد بود در پايان يك پيشنهاد به ذهن اين حقير رسيده است و آن اينكه با تو جه به كاهش قيمت فولاد در جهان وهمجنين افزايش توان ظرفيت توليد سيمان در داخل كشور كه احتمالا تا يك سال آينده بازار به همين شكل ادامه پيدا مي كند بيايد و از همين امروز وام ساخت با بهره پايين وهمچنين عدم نياز به سپرده گذاري به انبوه سازان بدهيم و از انها بخواهيم كه واحد هاي آپارتماني با مترا‍ژ زير 50 متر بسازند و فعلا كشور را از بحران نجات دهند و مطمين باشيد اگر قيمت ها مناسب باشد تقاضا وجود دارد و اما سوال اخر آيا دولت به موقع بازار تشنه خريد مسكن را كه فعلا مردم روزه نخريدن گرفته اند را سيراب مي كند و با بجاي سازوكار توليد مسكن ، در كوتا ه ترين زمان ممكن به تزريق نقدينگي كنترل نشده بين مردم و دلالان سودجو و فرصت شناس مي پردازد و خدايي نكرده جوانان را كم كم نسبت به آرزوي داشتن يك آپارتمان كوچك بي اعتماد مي كنند ؟ اگر جوانان و بي خانمانان به آرزوي خود نرسند بدون ترديد دلالان و مافياي سود جويي و تورم به آرزوي خود خواهند رسيد ! (85470)
 
علير ضا عامري صفي آبادي
۱۳۸۷-۰۷-۲۴ ۰۰:۰۲:۱۳
با تشكر از دوستاني كه اين سايت را راه اندازي كرده اند پيشنهاد مي شود اخبار جديد را در بالاي صفحه درج بفر ماييد ضمنا در خصوص قيمت مسكن به عرض برسانم تا زماني كه نسبت تقاضا از عرضه بيشتر باشد قيمت مسكن صعودي خواهد بود اگر چه ممكن است در بعضي اوقات مثل شرايط فعلي ، قيمت مسكن شكل نزولي و يا ركود پيدا كند ولي قطعا بعد از مدتي دوباره منحني رشد قيمت را شاهد خواهيم بود و آن موقع زماني است كه سرمايه هاي سرگردان دست از سر بازار بورس و توليد و و سكه و غيره بر مي دارند و مسكن را براي به سود رسيدن انتخاب كنند و در آن موقع دوباره اين چرخه تكرار مي شود و مسكن گران مي شود و متاسفانه در اين جور مواقع خود مردم هم از ترس اينكه مسكن دارد گران مي شود به خريد اقدام مي كنند و بازار را براي اين افراد سود جو گرم تر مي كنند و اين موضوع باعث مي شود قيمت به شكل كاذب و سرسام اور صعود كند اي كاش مردم ما حداقل به اين افراد كمك نكنند و همين كه شنيدند مسكن مي خواهد گران شود آنها ديگر به جرگه سود جويان نپيوندند و اقدام به خريد نكنند (85893)
 
۱۳۸۷-۰۸-۰۵ ۱۷:۰۴:۵۴
آنچه باعث گرانی مسکن میشود عدم تطابق راهکارها با واقعیت بازار و عدم اجرای راهکارها در بستر جامعه است.این که به صرف قولی بازار راکد شود در صورت عدم اجرای آن قول یا راهکار بازار راه خود را میرود.این رسم بازار است (87063)
 
عليرضا عامري صفي آبادي
۱۳۸۷-۰۸-۰۷ ۱۹:۱۱:۳۰
واقعیت این است که بحران گرانی مسکن كه در ايران انجامید امری اقتصادی و ناشی از دلایل متعدد نظیر نقدینگی، وام‌های بانکی، مشکلات مزمن و ساختاری اقتصاد، کمبود تولید، گرانی مصالح و چندین عامل دیگر بود با این حال تمام کارشناسان اذعان دارند که بخش مهمی از این مشکل نیز ناشی از انتظارات تورمی و شرایط روانی حاکم بر بازار و جامعه ایران بوده است.
به طوري كه اگر رسانه‌های کشور اعم از صدا و سیما، روزنامه‌ها، سایت‌های اینترنتی و خبرگزاری‌ها اندکی محتاطانه ‌تر به بحران مسکن می‌پرداختند و هر روز بر افزایش دوباره قیمت مسکن تاکید نمی‌کردند، امروز شاهد افزايش بسيار بالاي مسكن نبوديم به هر حال ركود فعلي بازار مسكن ناشي از آن افزايش كاذب و غير واقعي بود و مطمننا زماني كه قيمت مسكن واقعي شد دوباره خريد وفروش رونق مي گيرد و اگر دقت نكنيم اين چرخه در آينده دوباره تكرار مي شود. (87620)
 
محمود
۱۳۸۷-۰۸-۰۹ ۰۳:۱۰:۳۱
رکود پیش آمده در واقع توقف همراه با نگرانی نسبت به آینده ی مسکن است و هرگز به معنای پیروزی دولت در پایین آوردن قیمت مسکن نیست گرچه چنین نتیجه زودگذر و اندکی هم داشته باشد...نمی توان گفت مسکن ارزان شده..اخر نسبت به چه زمانی ارزان شده؟ مثلا آپارتمانی که در گفتگوی بالا به متری سه ملیون تومان رسید و حالا دو و نیم ملیون تومان شده هنوز نیم ملیون تومان گران مانده! مثل این هست که مثلا یک کالا که فرضا دویست تومان بوده در گرانی بشود 400 تومان و بعد در رکود بشود سیصد تومان...آیا این کالا ارزان شده؟!...
به نظر من اگر کسی پولی دارد بهتر است زمین یا مسکنش را حالا بخرد.... زمین و مسکن همیشه رو به گرانی ست... متاسفانه دولت خیال می کند معضل مسکن حل شده...قشر بزرگی از مردم بی مسکن و اجاره نشین هستند و اجاره ها بسیار بالا رفته و کنترلی هم روی آن نیست.... دوست عزیزی که می گوید چرا از ارزانی مسکن ناراحت هستید بداند که مسکن ارزان نشده و هنوز دور از دسترس است.... (88009)
 
نادر هدايتي
۱۳۸۷-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۴:۴۳
به نظر من دولت با سياست سركوب تقاضا در بخش مسكن متقاضيان مسكن را پشت سدي نگاه مي دارد و همزمان سازندگان مسكن را از اين بخش فراري مي دهد.
كه در آينده نه چندان دور اين خيل عظيم متقاضي و عدم وجود مسكن متناسب با تقاضا باز هم باعث افزايش پلكاني قيمت مسكن خواهد شد
بياييد در اين قرن بيست و يكم قبول كنيم كه قيمت هر كالايي را عرضه و تقاضا تايين مي كند نه بنگاه و قصاب و بقال و ... (89639)
 
تورج دانشور
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۱۹:۰۰:۳۷
در شرايط فعلي با ركود در بازار مسكن و سياست‌هاي دولت در جهت ساماندهي اين بخش شاهد افت قيمت زمين و مسكن هستيم. اينكه برخي از كارشناسان امر معتقدند اين كاهش قيمت مقطعي است، تا زماني كه عرضه و تقاضا متعادل نشود، قيمت مسكن كاهش پيدا نمي‌كند، استدلال صحيحي نيست. چراكه در دوره قبل وقتي قيمت مسكن افزايش يافت، توليد افت پيدا نكرده بود كه حالا با كاهش قيمت يا افزايش توليد انتظار داشته باشيم در قيمت مسكن تغييري ايجاد شود. در حال حاضر روند كاهشي قيمت مسكن از بحران جهاني نشات گرفته است، چراكه در تمامي دنيا قيمت مسكن پايين آمده است. در شرايط فعلي بازهم قيمت مسكن و زمين پايين مي‌آيد و اين موضوع اميدواري‌هاي بسياري در اين بخش ايجاد مي‌كند تا به سمت ارزاني خانه برويم. (90295)
 
عليرضا عامري صفي آبادي
۱۳۸۷-۰۸-۱۸ ۲۳:۱۲:۳۴
خوشبختانه در حال حاضر با توجه به كاهش قيمت زمين و همچنين مصالح ساختماني اعم از فولاد سيمان آجر قير و ... بسياري از انبوه سازان و همچنين مردم عادي تحريك به ساخت مسكن شده اند و طي چند هفته گذشته شاهد رونق در بخش ساخت و ساز در كشور بوده ايم كه البته اين روند رو به افزايش است و با توجه به اينكه كاهش بسياري از مصالح ناشي از قيمت هاي جهاني است و حداقل تا يك سال ديگر اين ركود در جهان ادامه دارد پيش بيني مي شود فعلا قيمت مصالح بالا نرود و روند ساخت و ساز گرمتر شود ضمن اينكه در بخش سيمان هم بازار داخلي روزهاي خوبي را سپري مي كند همچنين اين روزها مسكن مهر نقدينگي سرگردان مردم و بانك ها را به سمت خود جذب كرده است و با توجه به اينكه فعلا شرايط ساخت و ساز مهيا است احتمالا پيشرفت قابل قبولي از خود به نمايش بگذارد اميد است كه دولت از اين فرصت به خوبي استفاده كند و مردم هم كمك كنند به طور مثال كساني كه در مسكن مهر ثبت نام كرده اند پول هاي خود را بي دليل خرج نكرده تا به موقع بتوانند در مرحله ساخت به مشاركت با دولت بپردازند به طور كلي در حال حاضر تمام عوامل داخلي و خارجي و حتي آب وهوايي موقعيت خوبي براي ساخت وساز و همچنين كاهش روز افزون قيمت مسكن ايجاد كرده است كه ذيلا به طور موردي به برخي از آنها اشاره مي شود:
1-كاهش قيمت زمين كه مطمئننا ادامه دار خواهد بود
2-كاهش نقدينگي بانك ها در پرداخت وام هاي بي مورد
3-كاهش قيمت مصالح به طور جدي در داخل و خارج كشور
4-مسكن مهر و جذب نقدينگي عوام مردم و جذب وام 14 ميليوني از بانك ها در راستاي ساخت مسكن
5-ركود بازار جهاني مسكن و انگيزه خريد مسكن در كشورهاي خارجي و به تبع آن فروش املاك داخلي كشور
6- آب وهواي مناسب فعلي براي ساخت كه احتمالا امسال به همين شكل ادامه پيدا كند
7-افزايش انگيزه ساخت وساز در شرايط فعلي
8-تصويب قانون پرداخت وام 30 ميليون توماني ساخت
9-فروش مستغلات بانكي
10-كاهش قيمت نفت و دلايل ديگر (90850)
 
كارشناس مسكن
۱۳۸۷-۰۹-۰۹ ۱۹:۰۳:۳۱
با سلام
به نظر من قيمت مسكن كاهش پيدا نكرده است و هنوز هم قيمت مسكن بالاتر از قدرت خريد مردم عادي و مخصوصا جوانان مي باشد البته ممكن است خانه اي كه قبلا 500 ميليون تومان در بازار سياه رونق گرفته بود در بازار فعلي 450 ميليون ويا حتي 400 ميليون هم عرضه شود ولي عموما آپارتمان ها و خانه هاي زير 100 ميليون تومان كاهش قيمتي از خود نشان نداده است و حداكثر شايد 5 و نهايتا 10 درصد زير قيمت به فروش رود و من پيش بيني مي كنم دوره ركود بازار مسكن حداقل دو سال ديگر هم ادامه پيدا مي كند چراكه قيمت ها هنوز دستيافتني نيست و اگر فرض كنيم قيمت مسكن سال ديگر افزايش پيدا كند به طور حتم بيش تر از همين 5 تا 10 درصدي كه الان ركود پيدا كرده نخواهد بود چراكه قدرت خريد افراد كه معمولا از بانك ها هم كمك مي گرفتند تا 2 سال ديگر قابل ترميم نيست لذا پيشنهاد من به كساني كه مي خواهند با خريد مسكن در بازار فعلي و فروش آن در سال آينده به سود برسند زهي خيال باطل است و اگر فقط براي سكونت خود مي خواهند مسكن بخرند تا از مستاجري راحت شوند با دقت كامل و حوصله دست به خريد بزنند و بدانند كه صعود قيمت مسكن حداقل تا 2 سال ديگر جزئي است و از ترس اينكه نكند مسكن دوباره گران شود بي گدار به آب نزنند كه خدايي نكرده بعد از خريد مسكن پشيمان نشوند و با توجه به كاهش قيمت مصالح ساختماني در چند ماه گذشته احتمالا ساخت و ساز رونق گرفته وقيمت ها واقعي تر مي شود (94199)
 
۱۳۸۷-۰۹-۲۸ ۱۲:۰۷:۳۱
منبع اين مقاله كيست يا چيست ؟ (96376)
 
askan
۱۳۸۷-۰۹-۳۰ ۱۵:۵۳:۱۰
ba drod
motasefane sharayete keshwar be jai resyde ke ehtemal sarazir shodane sarmayeha be bazare maskan wa jaheshe dobareye gheymathe maskan besyar zyad shode ast
dar dakhele keshwar bazare saham be shedat oft dashte wa in amr baese khoroje sarmayeha az in bazar mishawad
az anjai ke baghyeye ghesmathaye eghtesad niz dar rokod gharar darad
pas tebghe tajrobeye salhaye gozashte inbazare amlak khahad bod ke mahale jazbe in sarmaye mishawad

Etefaghe dighari ke khely haeze ahamyat ast rokode eghtesady da dubai ast ke ta alan mantagheye amni az dide kesani bod ke mikhastan sarmayeye khod ra az sharayte fely dar keshwar nejat dadeh wa be eghtesade amne emarat mibordaan.
in afrad niz baghymandeye pole khod ra be bazare maskane iran tazrigh khahan kard wa in niz dalyle dighary khahad bod ke base jaheshe dobarye
gheymate maskan khahad shod.
khoda be dademan beresad (96518)
 
عليرضا عامري صفي آبادي
۱۳۸۷-۱۰-۰۱ ۱۶:۵۷:۰۰
با سلام خدمت تمام دوستان در پاسخ به عزيزي كه اظهار نظر كرده اند كه با توجه به ركود سهام در داخل كشور سرمايه ها وارد بازار مسكن مي شوند بگو يم كه اين طور نيست چراكه تنها 2 درصد سرمايه و پول كشور در بخش بورس قرار دارد و كشور ايران اساسا بورس قدرتمندي ندارد كه با سقوط و يا ركود ان اتفاق خاصي در اقتصاد كشور پديدار شود به طور مثال سهم بورس در اقتصاد كشور تركيه 25 درصد و در كشور هاي توسع يافته اروپا و آمريكا اين سهم بالاي 70 درصد است و براي همين هم با سقوط بورس اين كشورها اقتصاد آنها با چالش جدي روبه رو مي شود اقتصاد ما يك اقتصاد دولتي وسردرگم است و هر كسي شخصا سرمايه خود را به بازي مي گيرد با زبان ساده تر اصلا ما بورسي نداريم كه از ركود آن هراسي داشته باشيم مطمين باشيد اگر هم افزايش قيمت در بخش مسكن داشته باشيم به دليل ركود بورس نيست شايد بورس يك درصد تاثير گذار باشد كه اميدواريم با اجراي صحيح اصل 44 و ساير موارد ...بورس در كشور ما جايگاه خود را پيدا كند. در كشور ما همواره مافياي قدرت وثروت كه متاسفانه به طور مستقيم ويا غير مستقيم از حمايت دولت بهره مند هستند دقيقا مي دانند چه زماني بازار مسكن را داغ كنند و آن زماني است كه خود مردم هم پتانسيل كمك به آنها را داشته باشند ودر حال حاضر مطمئن باشيد حداقل سال ديگر شاهد افزايش قيمت نخواهيم بود البته شايد 5 تا 10 درصد افزايش قيمت بوجود آيد اگر آمار افزايش نرخ مسكن را از ساله اي گذشته كه اخيرا هم چاپ شده است نگاه كنيم خواهيم ديد جهش هاي مسكن معمولا هر 3 الي 4 سال يكبار به طور جدي رخ مي دهد و آن هم به ان دليل است كه خود مردم هم توان مالي خود را ترميم كرده و به سهم خود در اين افزايش قيمت شريك خواهند شد و مطمئنا توان مالي مردم حداقل تا 2 سال ديگر قابل ترميم نيست مخصوصا با اين وضع بد وام دهي بانك ها و بازپرداخت مردم (96654)
 
رضای
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۱۰:۱۹:۲۱
دولت توانای ساخت مسکن را ندارد شرایط فعلی مثل گرسنه گذاشتن افراد به امید غذا است اما در واقع غذایی در کار نیست بعد از مدتی ادم گرسنه هجوم می اورد سیل عظیمی از جوانان بی مسکن هستند در کجای ایران حتی برای 10/ از نیازمندان مسکن ساجته شده (99052)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۱۷:۴۲:۳۰
در پاسخ به عزيزي كه گفته است سيل گرسنه هجوم مي آورند و بازار مسكن را با تورم مجدد روبه ر و مي كنند بايد گفت اين سيل در حات حاضر پولي در بساط ندارن و حداقل تا 2 سال هم به قدرت خريد لازم نخواهند رسيد لذا بازار مسكن فعلا تكاپويي نخواهد داشت و با توجه به شرايط بد اقتصادي بانكها قدرت وام دهي تا 2 سال ديگر به طور جدي نخواهند داشت ضمن اينكه بخش عظيمي از اعتبارات به بخش مسكن مهر اختصاص پيدا كرده است البته افزايش قيمت مسكن تا 10درصد امكان پذير است ولي اينكه عده اي تصور كنند بازار مسكن بعد از عيد امسال آنچنان رونقي پيدا مي كند كه مسكن دوباره افزايش قيمت چشمگيري داشته باشد كاملا غلط است و طبق شواهد بسياري در سال آينده امكان افزايش قيمت مواد غذايي را پيش بيني مي كنند و جايي براي افزايش قيمت مسكن نخواهد بود و البته عده اي هميشه وجود دارند كه دوست دارند مسكن بيش از حد گران شود تا از قبال آن به سود برسند وما بايد سعي كنيم حداقل با تحليل هاي خود كمك به آنان نكنيم (99081)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۱۷:۵۹:۲۸
اگر واقعا مسكن در سال آينده گران مي شود پس چرا انبوه سازان به طور جدي وارد ساخت نمي شوند آنها بهتر از هر كسي مي دانند كه مسكن حداقل تا 2 سال ديگر با ركود مواجه است ضمن اينكه الان ميلگرد وسيمان و ساير مصالح ساختماني به اندازه كافي ارزان شده است . و تمام دوستاني كه فكر مي كنند مسكن گران مي شود پيشنهاد مي دهم بروند و خانه بسازند كه اين فرصت خيلي خوبي است و اگر مشكل آنها نبود پول است پس بدانند همان كساني كه پول براي ساخت ندارند پول براي خريد هم نخواهند داشت پس در نتيجه مسكن گران نخواهد شد من پيشنهاد مي دهم در حال حاضر جوانان به شكل مشاركتي با كساني كه مورد اعتماد هستند به ساخت آپارتمان هاي بالاي 4 واحد مشغول گردند و با اين كار به خود كمك كنند چرا كه به اين شكل قيمت تمام شده مسكن براي آنها 40درصد ارزان تر تمام مي شود ضمن اينكه الان مصالح ارزان است و جوانان نبايد اين فرصت را از دست بدهند و مسكن مهر بي ترديد به طور جدي از افزايش بي رويه قيمت مسكن جلوگيري مي كند چرا كه حجم انبوهي از پول از دست مردم جمع شده است و بخش عضيمي از اعتبارات بانك ها را به خود اختصاص داده است به هر حال اين طرح نتيجه بخش خواهد بود به شرط اينكه دلالان سود جو با آن مبارزه نكنند كه متاسفانه برخي از اين افراد از بدنه دولت هم مي باشند (99082)
 
عليرضا عامري صفي آبادي
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۱۸:۱۰:۵۳
به نظر من بعضي از دلالان كه مدتي است از ركود بازار ناراحت هستند مي خواهند با شعارهاي مسكن گران مي شود دوباره به گران شدن مسكن دامن بزنند ولي خوشبختانه كساني كه هميشه تحريك شده و به خريد خانه مي پردازند فعلا پولي در بساط ندارند و بايد قسط وام هايي كه در سال گذشته گرفته اند را به بپردازند و مافياي قدرت هيچ وقت به تنهايي و با تكيه بر پول خود نمي تواند بازار مسكن را داغ كند چرا كه همكاري مردم لازم است و دلالان و بنگاه داران بهتر است فعلا از سود هاي گزافي كه در سال هاي گذشته به جيب زدند فعلا قناعت كنند و قصه نخورند چرا كه آنها در سال 85 و 86 راه صد ساله را يك شبه رفتند هر چند كه هنوز به آرزوهاي تمام نشدني خود نرسيده اند (99083)
 
ali
۱۳۸۷-۱۲-۱۹ ۱۸:۳۷:۲۰
alan dar hale hazer ghymate aparteman dar hawaliye otobane emam ali jonob mantagheye 13 k chan sal sakht bashe metri chand khobe k mamele beshe??????? (108254)
 
Amir Hossein
Norway
۱۳۹۱-۰۶-۲۷ ۲۱:۲۷:۳۲
بزک نمیر بهار میاد کمبیزه با خیار میاد (957566) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.