نظر منتشر شده
۱۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223971
چرا ژاپن اسلامی نشدیم؟(قسمت دوم)
موانع پیشرفت
هادی شریفی، 4 اردیبهشت 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۹
تبدیل شدن ایران به یک کشور پیشرفته و در عین حال با ارزش های بومی، آرزوی بسیاری از مسئولین پیشین، فعلی و آینده کشور بوده، است و خواهد بود.

در یادداشت اول پاسخ‌هایی به این پرسش داده شد که چه موانعی در راه تبدیل شدن ایران به چنین کشوری وجود دارد، در ادامه نیز به مواردی اشاره می‌شود که در صورت تداوم این موارد نه تنها باید قید ژاپن اسلامی شدن را بزنیم بلکه باید منتظر بمانیم تا به یک کشور فقیر آفریقایی تبدیل می‌شویم.

چهارم: اقتصاد و فساد اداری؛ حال که برخي مسئولین ما رویای تبدیل شدن به كشوري مترقي را در سر دارند، نحوه برخورد با فساد را در کشوری مانند ژاپن را با ذکر چند نمونه نشان می‌دهیم تا ان‌شاءالله از مسئولین ژاپن نحوه برخورد با فساد را یاد بگیرند:

الف : وزیر کشاورزی ژاپن خودکشی کرد، وزیر کشاورزی ژاپن ساعاتی پیش از حاضر شدن در پارلمان این کشور برای پاسخگویی به برخی سؤالاتنمایندگان در مورد فساد مالی خودکشی کرد. وزیر کشاورزی ژاپن در چند ماه گذشته با اتهام فساد مالی مواجه بود چون برای یک دفتر کار، که همه هزینه های آن توسط دولت پرداخت می‌شده است، بالغ بر ۲۳۰ هزار دلار هزینه دریافت کرده بود. وی همچنین از یک تاجر ژاپنی که به خاطر تخلفات مالی تحت پیگرد قانونی بوده، کمک مالی دریافت کرده بوده است.

ب: وزير کشاورزی جديد ژاپن استعفا داد؛ تاکهيکو اندو، وزير کشاورزی ژاپن، تنها يک هفته پس از حضور در کابينه شينزو آبه، نخست وزير، به خاطر تخلفات مالی از سمت خود کناره گيری کرد. آقای اندو روز شنبه، يکم سپتامبر ۲۰۰۷، اذعان کرده بود که شرکت کشاورزی خصوصی وی در گذشته قانون شکنی کرده است. او گفت در سال ۱۹۹۹ شرکتش با زياد جلوه دادن خسارات ناشی از يک توفان به محصولات کشاورزی، به ناحق چیزی حدود ده هزار دلار از دولت دريافت کرد.

ج: نخست وزیر ژاپن از قدرت کنار رفت، آقای آبه در سخنانی گفت که در پی رسوایی‌های مالی چند تن از اعضای کابینه و ناکامی حزب در انتخابات مجلس علیای این کشور، احساس می‌کند که اعتماد مردم را از دست داده و باید از مقام خود کناره گیری کند.

این سه استعفا همگی به فاصله چند ماه سال ۲۰۰۷ در ژاپن اتفاق افتاده است، اما در عوض عواقب اختلاس و فساد در کشور ما کاملاً برعکس کشوری مانند ژاپن است.

الف: افشای ویژه خواری ۶۵۰ میلیون یورویی، بعد از اینکه ویژه خواری ۶۵۰ میلیون یورویی برای کمیسیون اصل ۹۰ محرز شد آقای نعمت زاده به دفاع از عملکرد خود می‌پردازد، رئیس دولت و نهادهای نظارتی نیز تاکنون سکوت اختیار کرده‌اند.

ب: دریافت کارت هدیه نمایندگان مجلس از سعید مرتضوی، بعد از افشای این موضوع نه تنها هیچ نهادی با این نمایندگان برخورد نکرد بلکه نمایندگان از کار خود دفاع کردند. حمید رسایی در صحن علنی مجلس در این ارتباط گفت : صحبت من این است که هیئت رئیسه باید اسامی را اعلام کند چه اشکالی دارد و مگر نمایندگان خطایی کرده‌اند کارت هدیه گرفته‌اند؟ این موضوع سبب سوءتفاهم و حمله به مجلس شده است که گویی انگار نمایندگان یک تخلف و حتی خدای نکرده دزدی انجام داده‌اند.

ج: تخلفات گسترده در سازمان تأمین اجتماعی، در گزارش تحقیق و تفحص از این سازمان می‌خوانیم : در بررسی اسناد و مدارک این سازمان برخیمبالغ پرداخت شده در سال ۹۱ و شش ماهه اول ۹۲ آمده است: این مبالغ شامل تحویل ۵۰۰ میلیون ریال کارت هدیه اختصاصی به آقای رحیمی معاوناول وقت رئیس‌جمهور، یک میلیارد ریال و به آقای عباسی سرپرست وقت اقتصاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یک میلیارد ریال به آقایشیخ‌الاسلامی معاون وقت اجتماعی رئیس‌جمهور ۵۰۰ میلیون ریال کارت هدیه به سرپرست وقت وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکصد میلیون ریالبن فروشگاه رفاه به مدیرعامل خبرگزاری موج، یکصد میلیون ریال کارت هدیه به مدیرعامل وقت ایرنا مبلغ یکصد میلیون ریال کارت هدیه به ستاد نماز جمعه تهران و همچنین پرداخت یکصد میلیون ریال کارت هدیه به پرسنل نهاد ریاست‌جمهوری و مدیر مسئول روزنامه آرمان می‌شود.

همه این افراد نیز در حال گذران امور هستند و هیچ برخوردی با آن‌ها نشده است، علاوه بر این‌ها تا کنون بعد از چند سال به پرونده معاون اول رئیس جمهور رسیدگی نشده است. متهمان انواع و اقسام اختلاس‌ها یا آزادند و یا فراری و هیچ‌کدام از پرونده‌ها به سرانجام نرسیده است.

به این دلیل است که سازمان بین‌المللی شفافیت در آخرین رده بندی کشورهای جهان بر اساس شاخص ادراک فساد اعلام کرد ایران در بین ۱۷۷کشور رتبه ۱۴۴ قرار دارد. کشور ما در رده بندی جهانی ادراک فساد در سال ۲۰۱۲ رتبه ۱۳۳ را بدست آورده بود که بر این اساس در گزارش امسال ۱۱پله سقوط کرده است.

پنجم: اقتصاد و نظام آموزشی
۵-۳-۴، ۵-۳-۳-۱، ۶-۳-۳ و ۳-۳-۳-۳ این‌ها تغییرات سه دهه گذشته در نظام آموزشی ایران است، آدمی می‌ماند که این تیم فوتبال است یا نظام آموزشی که این همه تغییر به خود دیده و هیچ‌کدام از تغییرات نه تنها سیستم آموزشی را کارآمد نکرده بلکه بدتر نیز کرده است.

هیچ کس در رابطه‌ی تنگاتنگ نظام آموزشی (کیفیت و کمیت آموزشی) و رشد اقتصادی شک ندارد، رابطه ای که دو سویه است. چرا که نظام آموزشی قوی قطعاً اقتصادی قوی را می‌سازد و البته اقتصادی قوی می‌تواند تداوم بخش و توسعه بخش نظام آموزشی باشد. آموزش به عنوان اصل اول حرکت در چرخه اقتصادی ست چرا که آموزش خوب و هدفمند، نیروی انسانی قوی و کار بلد را تربیت و آماده می‌کند. ویقیننا همه میدانیم نیروی انسانی مهم‌ترین ضلع مثلث (نیروی انسانی، سرمایه، امکانات) حرکت اقتصادی می‌باشد.

نظام آموزشی ما، قادر به ایجاد شوق آموختن و عطش دانستن در صاحبان آیندۀ این سرزمین نیست بلکه مانع آن هم می‌شود. ساختارها، فضاها و روش‌ها، اصلاً خلاقیت پرور نیستند، نظام آموزشی ما حافظه گرا، جزئی‌کار و کمّیّت‌ بین است. پرورش فرهیختگی از راه عقلانیت، علم آموزی، هنر ورزی، پرسشگری و تفکر انتقادی با گفت‌وگو و بحث و همپرسی در فضای خودمانی، وجود ندارد و در عوض سایۀ سنگین ایدئولوژی و سیطره سیاست در آن دیده می‌شود.

به نظر شما این نظام آموزشی پاسخگوی نیازهای اقتصاد ما در حوزه پرورش نیروی انسانی هست؟ از میزان ساعتی که در روز برای آموزش قرار داده می‌شود تا بسیاری مسائل کمی و کیفی دیگر همه در حضور توانای نیروی انسانی در چرخه اقتصاد و به تبع آن قدرمتندی اقتصاد نقش دارند. نظام آموزشی کشور ما، یک نظام اجتماعی نابرابر است.

از نمونه این نابرابری‌ها می‌توان به نابرابری‎های طبقاتی اشاره کرد که شکل فاحش آن، پولی شدن دانشگاه‎های کشور است. مورد بعد، نابرابری سرزمینی است. ایران به عنوان یک واحد جغرافیایی با معنای تاریخی خاص خود، در آن نابرابری‎هایی دیده می‎شود. نابرابری سیاسی، از دیگر موارد نابرابری‏‎ها است. همان طور که بارها دیده‌ایم بسیاری از افراد بدون هیچ ضابطه‎ای در مقطع دکتری جلو آمده‎اند که تمام آن، ریشه‎های سیاسی و مدیریتی دارد.

نابرابری جنسیتی نیز از نابرابری‎هایی است که بحث‎های زیادی به دنبال داشته است. این نوع نابرابری را در سیاست‎گذاری‎های کشوری نیز می‎بینیم. از دیگر نابرابری‎ها در این حوزه، نابرابری‎ها بر مبنای شهرت است که در سمینارها و مجلات وجود دارد؛ داورهایی که هر روز داورتر می‎شوند. در واقع گروهی خاص از افراد وجود دارد که همیشه داور هستند؛ و به موجب شهرت این نابرابری به وجود می‎آید. یا مثال واضح‎تر آن در مقالات استاد-دانشجو است که اسم استاد در ابتدا می‎آید. نابرابری‎هایی در بخش مدیریت است که ناشی از موقعیت است. کسانی که به طور مرتب مدیر گروه می‎شوند. این امر ناشی از موقعیت افراد است که منجر به نابرابری آموزش عالی شده است.

اتلاف سرانه آموزش در مدارس ما محسوس و آشکار است. به دلیل تعطیلی‌های مختلف سرانه آموزش کمتر شده است، به عنوان مثال، ساعات درسي سالانه دوره ابتدايي ۸۵۰ ساعت است. اما تقويم آموزشي مدارس بسيار لاغرتر و نحیف‌تر است. در عمل بخشي از زمان درس روزانه مدارس به سود زنگ تفريح و مراسم آغازين و مناسبت‌های مختلف مدرسه، تلف می‌شود و هر دو ساعت آموزشي كه بايد يك زنگ ۹۰ دقيقه يي باشد در عمل حدود ۷۰ تا ۷۵ دقيقه تقليل می‌یابد. علاوه بر اين، با در نظر گرفتن تعطيلي پنجشنبه‌ها و احتساب روزهاي تعطيل رسمي و غيررسمي و بين التعطيلين و تعطيلات بين امتحاني و تعطيلات آلودگي هوا و پيشواز نوروز از چهارشنبه سوري و... عملابرنامه آموزشي سالانه مدارس از ۸۵۰ ساعت، به كمتر از ۶۰۰ ساعت تقليل يافته است.

فراستخواه در مورد کیفیت بد نظام امورشی ما می آورد: یک شاهد از مشکل کیفیت آموزش در ایران، آزمون‌های «تیمز» و «پرلز» است. این آزمون‌ها را انجمن بین‌المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی (IEA) که نهادی غیر انتفاعی و غیر دولتی است از چند دهه پیش، چهار- پنج سال یک بار، در دنیا برگزار می‌کند. هدایت علمی آزمون‌ها با دانشگاه علوم تربیتی بوستون آمریکاست و در آن کشورها با روش‌های معتبر فنی سنجیده می‌شوند.

پرلز (PIRLS) دربرگیرندۀ مطالعۀ بین‏المللی پیشرفت سواد خواندن است و در آن بررسی می‌شود که دانش آموزان در مدارس تا چه حدی، خواندن و درک مطلب یاد می‌گیرند و توانایی‌ ساخت‌ معنا به دست می‌آورند؟ تیمز (TIMSS) نیز در برگیرندۀ مطاﻟﻌﻪ ﺑـﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠـﯽ روﻧـﺪ ﭘﯿﺸـﺮﻓﺖ رﯾﺎﺿـﯿﺎت و ﻋﻠـﻮم است واینکه دانش آموزان چقدر در تحصیلات پایۀ ریاضیات و علوم واقعاً پیشرفت می کنند؟ ایران فقط از دهه ۷۰ شمسی در این آزمون ها شرکت می کند و آخرین آن در بهار سال ۹۰ اجرا شد. نتایج بسیار نگران کننده بود. در همۀ آزمون ها پایین تر از متوسط بین‌المللی بودیم. دانش آموزان ایرانی در آموزش پایۀ ریاضی و نیز خواندن و درک مطلب، پیشرفت و کیفیت لازم را ندارند. به طور میانگین فقط سی-چهل درصد پاسخ های شان به سؤالات، صحیح است.
 
علیرضا نوئی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۳۷:۴۱
اصلی مانع پیشرفت فساد اداری و فساد مالی هست ، می بینیم که در چند سال گذشته که تخلفات زیاد شده چطور اقتصاد ما سقوط کرد . عدم وجود اراده برای مبارزه با فساد نیز علت دیگر است ، اقدام دیروز رئیس دستگاه قضا در برکناری رئیس سازمان زندان ها عالی بود کاش بقیه هم یاد بگیرند اما از رئیس دستگاه قضا می خواهیم به همین جدیت و قدرت مفسدان اقتصادی را برای همیشه از صحنه کشور حذف کند بخصوص مسئولینی که درگیر فسادند . (2100959) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۸:۴۵
تحقیقات آقای شریفی و همینطور آقای سالار که در چند نوبت در الف درج شده اند، گواهی ساده بر امکان مقابله با فساد حتی در پیچیده ترین سیستمهای اداری/مالی است.
دستگاههای نظارتی کشور هم با داشتن واخدهای R&D حتما بر این موضوعات واقف هستند.

از سوی دیگر قانون بسیار خوبی هم ( قانون ارتقاءسلامت نظام اداری و مقابله با فساد ) در مجلس شورای اسلامی تصویب و به دولت ابلاغ شده است.

حال، که دلایل لزوم مقابله با فساد اداری / مالی مشخص است، راهکار مقابله با فساد مشخص است، تجربه سایر کشورها مشخص است، میزان آلودگی سازمانهای (بخصوص اقتصادی مثل بانکها و بورس و بیمه ها و مبادی ورود کالا و ... ) کشور مشخص است، باید دریافت که چرا وقتی همه چیز مشخص و مهیاست، پس چرا مبارزه ای با فساد صورت نمی گیرد؟

از آقایان شریفی و سالار دعوت می کنم تا تحقیق بعدی ایشان با موضوع ( مقاومت موجود در مقابله با مبارزه علیه فساد اداری مالی ) باشد. شاید به این ترتیب حجت بر مدیران ذیربط تمام شود. (2101008) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۴۷:۵۰
اگر احمدی نژاد بجای ایران در ژاپن ظهور کرده بود الان ژاپن شده بود ایران !!! (2101457) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۰۶:۲۳
جالب بود . دیگه هم کسی حسرت ژاپن را نمی خورد. (2101957) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۷:۴۷:۵۳
بخشی از سایت الف به مقالات متخصصین مردمی اختصاص دارد.
بتازگی این مطلب منتشر شده که دلیل مهمی از عدم پیشرفت را نشان میدهد.

http://alef.ir/vdcjvte8muqe8oz.fsfu.html?223816

در بخشی از آن

بدنه مديريتي دولت (احمدی نژاد) كه مسئول اصلي اجراي سياست هاي كلان اقتصادي، اجتماعي و سياسي آن بود به دليل سو مديريت سهوا و يا عمدا كشور را در شرايط وخيمي قرار داد.
هنوز هم بيش از ۸۰ درصد اركان مديريتي و كارشناسي لايه هاي اجرايي دولت در دستان منسوبين دولت احمدي نژاد قرار دارد.


حقیقتا یکی از دلایل عدم پیشرفت در طول سالیان گذشته، دایره ی بسته ی مدیران ارشد و میانی بوده طوری که در حال حاضر روسای بزرگترین مراکز اقتصادی کشور (بانکهای خصوصی و دولتی - بورس اوراق بهادار- سرمایه گذاری خارجی -بیمه ها ) 10 سال است که در دست افراد خاصی می گردد
حال آنکه اقتضا می کند برای دوری از شائبه و ایجاند باندهای مدیریتی، روسای مراکز اقتصادی مرتبا در حال تغییر باشند. (2102701) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۹:۱۶
چند روز از انتشار این مطلب میگذره
اما امیدوارم نویسنده مقاله نظر مرا بخواند
اگر در نظرات مردم در سایت الف توجه کنید (بجز مزد بگیران کامنت گذار از 2 جناح) می بینید که راهکارهای بسیار جالبی برای اقتصاد و توسعه یافتگی در مردم وجود دارد که مدیران ما یا قادر به فهم آنها نیستند یا صرفه دارد.
لذا یکی از دلایل عدم پیشرفت، سبقت مردم از مسئولین در فهم اقتصادی است (2107799) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۵:۳۰
نیازی به این همه صحبت نیست
چرا ژاپن اسلامی نشدیم ؟؟؟

چون تنبل و راحت طلب هستیم
چون هی می گوییم حق حق حقم را خوردند و بردند
چرا جوان ما به اندازه ژاپنی تلاش نمی کند ؟ چون می خواهد راه صد ساله را یک شبه برود

ما باید خودمان را اصلاح کنیم
کمی از تن پروری دست بکشیم

همین (2101081) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۰۰:۰۶
با خواندن این مقاله یاد رانت 3000 سهمیه دکتری افتادم.

گویا موضوع بدست فراموشی سپرده شده و پس فردا این 3000 دکتر قلابی فارغ التحصیل خواهند شد و مدیریت جامعه رو بدست میگیرند.

با مدیریت اون دکتر قلابی های فردا، بسیار زود تبدیل به ژاپن خواهیم شد. (البته منظورم شهر هیروشیما ی ژاپن که با خاک یکسان شد) (2101354) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۷:۲۵:۳۷
مردم تنبل و راحت طلب نیستند، ذاتا هیچ فرقی هم با مردم جاهای دیگر جهان ندارند، گره واقعی در نگاه سیستم به مردم و آموزش مردم و جلب اعتماد مردم است.
هیچ کارمندی به اینکه اگر ساعات مفید کاری خود را افزایش دهد حاصلی هم خواهد داشت ایمان و اعتماد ندارد. (2103719) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۶:۵۱
رسانه ی آزاد نداریم واسه همین. (2101092) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۷:۰۳:۰۴
متأسفانه در شریط امروز ما ، در مورد هر چیزی فقط "ظاهر" آن اهمیت دارد ، نه واقعیت ، جوهره و"باطن" آن ؛
در یک مثال که مشتی از خروارهاست ، نمونۀ "خودپرداز" ها بسیار واضح و گویاست ؛
نهایت تلاش ها و اهم اقدامات انجام شده توسط مسئولین ، به نصب دستگاه ها در خیابونها که جلوی چشم همۀ مردم است ، معطوف میشه و برعکس توانائی و کارائی "سرور" ها که البته از دیدگان دوراست و در پشت صحنه قرار دارد ، اصلا و ابدا اهمیتی ندارد و .......نتیجه آن می شود که چند روز آخرهرماه و چند روز اول هرماه و تعطیلات و...... ، خودپرداز ها تعطیلند و مردم علاف !!!!؛ (2101834) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۹:۲۱
وقتی رسانه ی آزاد جای خودشو به رسانه دولتی بده و خبرنگارا بشن مجیز گو ، ژاپن اسلامی هم میشه کره ی شمالی (2101106) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۵۳:۴۰
دمت گرم مجیزگوی محترم. مجیزگو ننوشته بودما عوضشش کردی دی
ولی مجیزگو بهتره (2101334) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۶:۵۵:۱۷
نمیدونم چند نفر نکته ای که تو این 2 تا کامنت بالایی بود رو گرفتن
ولی خیلی باحال بود
کلی خندیدم (2101826) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۴:۰۶
مشکل اصلی اصلاح فرهنگ کار و زندگی مردم است.
اصولا ما ایرانی ها در زمینه ی نظم و انظباط و برنامه ریزی زیاد خوب کار نمیکنیم.
اساسی ترین عیب مردم ما هم همین است. مشکلات دیگه نظیر فساد و ..هم در اصل از همین عیب ناشی میشود چرا که مسولین و قانونگذاران ما هم جزیی از همین مردم هستند.
اکثر عیبهایی که ما از مسولین خود میگیریم در زندگی خودمان و نحوه ی تصمیم گیریهای خودمان هم وجود دارد و تنها فرقش در حوزه ی اثر ش است.
یعنی اگر ما هم جای مسولین خودمان قرار بگیریم شاید بهتر از انها عمل نکنیم. (2101125) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۲۴:۴۷
کار مردم ما شده نق زدن و ایراد گرفتن . دریغ از یه قدم کار عملی. (2101153) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۳:۳۹
البته برکنار نشد ارتقا یافت در ایران هرکس بخواد ارتقا پیدا کند باید تخلف داشته باشد هرچه بزرگتر ارتقا بیشتر (2101206) (alef-13)
 
م.م
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۲:۲۳
اصلا "ژاپن اسلامی" خودش تناقضه. (2101391) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۲۴:۱۸
وقتى رئيس جمهور مملكت براى بعد از رياست جمهورى خودش از شورايى كه خودش رئيس اونه مجوز دانشگاه تو تهران مى گيره و بعدش هم ١٦ ميليارد پول از جيب رياست جمهورى به همون دانشگاه كمك مى كنه و در نهايت هم آب از آب تكون نمى خوره و همه چيز ختم به خير مىشه چه انتظارى داريم؟ اين كجاش اسلاميه كجاش ژاپنى!؟!؟ (2101638) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۵۲:۱۴
حالا همین رئیس جمهور که گفتین برمیگرده و رای هم میاره این خط این هم نشون (2101703) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۰۷:۴۶
اخه تو مملکتی که امثال بابک خان و روساش هستند شما چنین توقعاتی دارین؟ من اینده زیمبابوه خاورمیانه رو می بینم
و از شما چه پنهون دیگه تو این کشور به چشمام هم اعتماد ندارم (2101960) (alef-13)
 
کیانی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۹:۵۷:۴۲
رییس دستگاه قضا بعد از رسوایی کتک زدن زندانیان مجبور شد رییس زندان را بردارد تازه ارتقا درجه هم گرفت.از عدالت خبری نیست.بقیه هم درسشونو حفظ هستند درستکاری و مهرورزی را هم قبلآ یاد گرفتند (2102092) (alef-10)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۲۰:۴۷:۳۷
اگر اقای احمدی نزاد در سال84 با رای بسیار بالا، ریئس جمهور شد، دلیلش وعده انتخابی ایشان در مبارزه با فساد و افشای لیست کذایی در جیب بود و گرنه مردم نه اشنایی با ایشان داشتند و نه ایشان توانایی در اداره کشور. این به ان معنا است که مردم از اواسط دوره اقای خاتمی،مهمترین مشکل کشور را فساد میدانستند و حاضر بودند کشور را به شخصی نا بلد به امور کشورداری بسپارند در قبال افشا و توقیف مفسدین. با این وجود مسئولین انگار نه انگار، کک شان هم نگذید.این در شرایطی است که در حالی که مردم مصرانه دنبال دستگیری اقازاده ها بودند،مسئولین شروع به ساخت صورتهایی برای محاکمه بودند و همه دیدند که بعد از انتخابات ،مه افرید خسروی و بابک زنجانی ظهور کردند با ارقام بسیار بزرگتر و چند نفر صراف و کاسب خرده پا. مسئولین به جای لبیک به خواست مردم، افرادی را اورده و انها را در زد و بند ها داخل کرده و سپس دستگیر کردند. عین فیلم سینمایی و دریغ از یک اقازاده که دستگیر شده باشد. هر چند سیستم بی رگ تر از این حرفاست تا به خواست مردم عمل کند. (2102135) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۳:۳۰:۰۱
دنبال آن 100 تا 150 میلیارد دلاری باشید که زمان مدیر پاک به خزانه ریخته نشد!!!
این مبلغ صد ها برابر مبالغی است که آقا زاده ها میل کرده اند!!! (2104542) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۲۱:۲۳:۱۹
اولین دلیل فساد مربوط به ضعف دشتگاه قضا است. قاضی ها و نظارین با رشوه خریداری میشن و بنابراین برخورد اندک انجام گرفته نیز بی اثر است. (2102163) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۵:۱۹:۵۹
آقای نوئی عزیز،رئیس سازمان زندان ها برکنار نشد بلکه ترفیع گرفت ، این مطلب که بارها توسط مسئولین محترم دستگاه قضا اعلام شد. (2102646) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۰۱:۱۱:۴۷
البته سخنگوى دستگاه قضا گفت اين جابجائى هيچ ربطى به اتفاقات اوين نداشته و يك نوع ترفيع هست به ايشان (2104492) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۰:۰۱
منوپل های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مانع اصلی رشد کشورمان در زمینه های مختلف است (2100973) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۵:۴۲
اصل خود مردم هستند و نحوه ی کار کردنشان.
بازدهی کاری یک ایرانی را مقایسه کنید با یک ژاپنی.
اهمیت دولت در مراتب پایین تر است. (2101134) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۴۲:۴۵
خدا خیرت بده میگه مونوپل است یعنی انحصاره یعنی کاری از مردم ساخته نیست شما میگی اصل مردم هستند باید بیشتر کار کنند؟
کجا و چگونه کار کنند؟!!!!!!!!!!!!!! (2101669) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۰:۲۲:۴۳
کارآفرینی (2102877) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۲۳:۱۷:۲۴
اقای کارافرین یا انتروپور تشریق یبیارین داخل کشور ببینید چه فضادی برای کارافرینی فراهم است بنده خدا سه سوت ادمو فیتیله پیچ میکنن (2104324) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۱۵:۳۲
آره درسته منم فکر میکنم همه مشکلات زیر سر همین پلو است هم ار من است هم از پلو که خوب دم نکشیده بعنی آشپزش خوب نبوده باید پلو رو از جای دیگری بخریم آشپزش رو هم عوض کنیم همه چی درست میشه (2101625) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۴۴:۳۲
سرانه مطالعه پائینه صف یارانه و بنزین شلوغه پلو هم پلوهای سابق هیچ وقت ژاپن نمیشیم کامنتها هم که سراسر نبوغ است انتقاد هم بکنی فحش بهت میدن (2101674) (alef-13)
 
بسیجی واقعی فاقد کارت
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۱:۲۱
دیروز صدا و سیمای ضرغامی داشت قیمت بنزین رو در سایر کشورها به نمایش میذاشت تا مثلا" به حساب خودش با دولتِ تهدید در اقناع افکار عمومی ملت ، برای افزایش قیمت بنزین همکاری کرده باشه !
میگفت بنزین در فرانسه لیتری 4000 تومان و در انگلیس 6000 تومان و در ترکیه 8000 تومان است !!!!!!!!!
اینو گفت و نگفت که بابا ریال ایران بی ارزشه که در مقایسه با دیگر ارزها جای حرف برای گفتن نداره
دیگه نگفت که اونا به $ و پوند و لیر حقوق میگیرن ، نه به ریال !!!
تا وقتی رسانه مثلا" ملی !!! ما ( میلی برادر ضرغامی ) مایه توهین به درک و شعور ملت است ؛ ما هیچگونه پیشرفتی نخواهیم داشت (2100978) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۷:۲۲
درود خداوند بر تو بسیجی واقعی بدون کارت عضویت (2100998) (alef-13)
 
محمد حسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۰:۵۲
چه حوصله ای داری تو !!!!
که هنوز میشینی پای رادیو تلویزیون میلی !!! (2101016) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۶:۳۸
اقای محمد حسن حالا هر کی ماهواره ندیده باشه فکر میکنه چه خبره ؛ ادم عاقل از هر جائی مطلبی فرا میگیره نه اینکه چشم و گوشو مغز رو بسپاره به مطالبی که منابعش یا معلوم نیست یا معلوم الحاله
اونموقع نتیجه اش این میشه که بعضی از کامنتهای اینجا از فرط بی سوادی ادم رو به خنده میندازه (2101088) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۲۵:۰۰
این که مال صدا وسیمای خودمون مال ماهواره نیست تو روز روشن دارند دروغ به خورد مردم میدن (2101274) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۰۳:۴۸
اون بابا میگه چشم و گوش ها رو باز کن همه رو ببین مطالعه داشته باش تا بی جهت حرف بقیه رو تکرار نکنی حالا هر کی میخواد باشه ماهواره یا خورشیدواره (2101368) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۲۴:۰۰
حالا تو دور ور ندار واسه ما ....کارمند صدا وسیما (2101983) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۲:۲۹
ریاست این بابا بر صدا و سیما مادام العمر شده ؟!
6 ماه پیش 10 سالش تموم شد که !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2101022) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۵:۴۰
با یه همچین صداو سیمایی ، نه تنها پیشرفت نمیکنیم بلکه به قعر دره پیشرفت سقوط خواهیم کرد (2101037) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۰:۵۸
مصلحت سنجی پدر کشور رو در اورده (2101114) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۰۹:۵۳:۰۱
آفرین زدی به هدف
اگه قانون پیاده بشه هرچیزی سرجای خودش قرار میگیره (2109749) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۸:۲۶
تا زمانی که از بقیه توقع اصلاح داشته باشی و از خودت غافل باشی همینه.
راه اصلاح اینه که هرکی در حوزه ی اثر خودش قدمی در راه پیشرفت برداره.
اکثر ما فقط بلدیم نق بزنیم و عیبهای دیگری را رصد کنیم اما موقع کار کردن خودمان که میشه ... (2101140) (alef-13)
 
عبداله
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۶:۲۸:۱۷
شما ميزان ترافيک و استفاده از ماشين را در ايران با کشور هاي پيشرفته مقايسه کن متوجه ميشوي که در ايران هم بنزين خيلي ارزانتر است و هم خداراشکر وضع مردم خوبه , نمونه اش يکطرفه شدن جاده تهران شمال هرهفته و برنامه ريزي برا ي دو طبقه کردن اتوبان تهران کرج و همينطور دائم توسعه جاده هاي بسمت شمال , فکر ميکني کجاي دنيا اينقدر پول مفت دارند که هميشه در حال تفريح و خوشگذراني باشند . (2101768) (alef-13)
 
بی نام
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۰:۲۳:۴۹
عزیز من وقتی هیچ جایی برای شادی نیست، تنها راه مردم همین رستوران رفتن و شمال رفتن است. درهای همه شادیهای ارزان را بسته‌اید. کجای دنیا تنها راه شادی رستوران رفتن و شمال رفتن است؟ بقیه درها را باز بگذارید ببینید مردم با حداقلها هم میخواهند شاد باشند (2102439) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۸:۰۲:۵۷
دوست عزیز شما چه جوری این اطلاعات رو در مورد میزان استفاده از وسایل نقلیه در ایران و خارج از کشور بدست آوردید؟!!

درک بعضی از ایرانی نسبت به نحوه زندگی در خارج از کشور کاملا برعکسه (2102706) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۰۳:۱۴
خیلی جالب میشه که با همین قیمت دلار یک مقایسه ای بین حقوق مردم و قیمت ماشین هم بکنند... (2101953) (alef-13)
 
دانشجوی اقتصاد
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۰۸:۵۸
نمی خواهم کار صدا و سیما را تطهیر کنم اما لازم بدانیم که مقایسه درآمد ما با کشورهای اروپایی قیاس مع الفارق است. درآمد سرانه ما بدون محاسبه نفت 4000 دلار در سال است و با محاسبه نفت 10 تا 12000 دلار در حالیکه درآمد سرانه بسیاری از کشورها در موضوع مقایسه شما بالای 40000 دلار است. دستمزد و حقوق تابعی از تولید سرانه است نه قیمت بنزین. بنابراین طبیعی است که حقوق یک فرانسوی باید 10 برابر ایرانی باشد چون تولید سرانه شان 10 برابر تولید سرانه ماست. (2102955) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۳:۰۵
مسئولین ما کمی از مسئولین ژاپن یاد بگیرند . (2100985) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۳:۳۴
مسئولین ژاپن که کارت هدیه نمیگیرن (2101028) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۷:۵۳
مردم هم خیلی کمتر از مردم ژاپن یاد بگیرند، زودتر مشکلات حل می شود. (2101051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۹:۴۴
درد اصلی مردم هستند نه مسولین.
برا مثال زندگی کاری خودت را با یه ژاپنی مقایسه کن. به نتایج خوبی میرسی. (2101144) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۳:۴۱
به خاطر اینه که هنوز ما نفهمدیم نفت هم یک روز تمام خواهد شد (2100989) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۲:۳۰
آری دوست عزیز برای همین می گوییم انرژی هسته ای . بعد آقای زیبا کلام پا می شه میگه انرژی هسته ای به چه درد می خوره ؟

آقای زیبا کلام یه روز نفت تموم می شه (2101067) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۰:۱۹
من منظورم تنبلی ایرانی هاست نه انرژی
هزینه نگهداری و تولید انرژی هسته ی بسیار بالاست و خطرناک
انرژی ها نو مانند باد و موج دریا و خورشید جایگزینه بهتریه
بهش میگن انرژی پایدار (2101196) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۶:۳۸:۰۰
اقای 1982 در شگفتم توسط الف سانسور نشدی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2101792) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۲۶:۳۵
چه ربطی داره ! بحث سر فساد اقتصادی هستش شما میری تو فاز هسته ای.... (2101279) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۰۵:۵۴
انرژی هسته ای فعلا یک ونیم درصد توان تولید برق ما هم نیست الکی هر کی چیزی گفت تکرار نکنیم (2101375) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۵:۰۸:۳۲
توواقعا در مورد انرژی هسته ای نگهداری وتولید ان چه میدونی؟ (2103495) (alef-13)
 
حسنی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۳:۵۲
این مجلس این همه تحقیق و تفحص می کنه به چه دردی میخوره ؟ از این تحقیق و تفحص ها که هیچ چیزی عوض نمی شود و بلکه تخلفات بیشتر می شود پس پول ملت را هدر ندهید . (2100990) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۴:۵۷
وقتی همین سایت الف جرات نداره برخی نظرات رو منتشر کنه چه امیدی به اصلاح هست؟ (2100993) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۷:۴۳
تا زمانی که به دنبال تقلید هستیم وضعمون همینه دهها سال است اقتصادخوانان الگوهای وارداتی رو که زمینه موفقیت ان حتی در سرزمینهای اصلی که مراحل پیشرفت را طی کرده اند نیز مورد تردید واقع شده؛ بعنوان علم اقتصاد به خورد کشور میدهند و نظریاتی را که فقط در خدمت امپریالیسم بوده و موجب جریان خروج یک سویه سرمایه های مادی سرمایه های علمی و منابع گوناگون از کشورهای پیرامونی مثل ما؛ و به نفع کشور مرکزی مثل امریکاست ؛ میشود به عنوان بازار ازاد و منطق بازار و امثال ان در لفافه دهن پر کن علم اقتصاد می پیچند و به سیاستمداران میقبولانند در فلاکت خواهیم بود حتی اگر بیشترین نفت و گاز و منابع دنیا راداشته باشیم
چرا؟
چون اقایان اقتصاد خوان از خود دانشی برای عرضه کردن ندارند
طنز تلخ انکه علیرغم 25 سال پیاده کردن الگوهای بازار ازادی و خروج صدها میلیارد سرمایه دلاری به سمت اروپا و امریکا و کانادا و حتی امارات و ترکیه و خروج مغزهای تحصیل کرده و به غارت رفتن بیت المال و اختلاف طبقاتی شدید هنوز هم با استیصال همان حرفها را تکرار میکنند و همان راه را ادامه میدهند ایا غافل از این هستند که سپردن امور به بازار به این معنی است که هر کسی در هر جا هست همان مناسب اوست؟ ایا ما توان رقابت با تکنولوژی را در دنیای جنگل گونه را داریم؟ ایا سپردن اقتصاد به بازار با شرایط فعلی دادن تیغ دست زنگی مست صاحبان نفوذ و قدرت و ثروت نامشروع نیست؟ (2101000) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۹:۴۹:۵۲
همانطور كه در مقاله أمده اموزش ما مشكل دارد پس اقتصاد دان نيز تربيت نمي شود و به قول شما بي سواد است و خالقيت ندارد . شايد استفاده از اقتصاد دان خارجي بهتر باشد مثل مربي خارجي. (2102085) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۰۷:۳۷:۲۰
شما تنهايي انقدر فكر كردي اين توهمات را نوشتي!!!! كاملا مشخصا كه كوچك ترين دركي از اقتصاد بازار ازاد نداري و تو ذهن خودت توهم ساختي... (2107101) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۲:۵۰
علت اصلی:
1-افراد به اصطلاح مسئول (بهتر است بگوییم گماشته، زیرا مسئول کسی است که در مقابل عملکردش باید پاسخگو باشد) کمترین شایستگی را برای تصدی پست ها دارند.
2- این افراد به توجیه عملکرد ضعیف خود با توسل به مواردی مثل متظاهر به آداب شرعی و دینداری، و فاکتورهای دیگری که هیچ سنخیتی با تصدی پست مربوطه ندارد ، می پردازند.
3- خلاصه کار را باید به کاردان سپرد تا امور اصلاح شود. در غیر اینصورت رانت، فساد، اختلاس و موارد دیگر که امروزه شاهد آن هستیم و ناشی از حلقه های خاص از افراد مشخص است و شایستگان خانه نشین را به آن راهی نیست بیشتر خواهد شد. (2101023) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۲۲:۵۲
علت اصلی من و تو هستیم و این مسولینی هم که گفتی جزیی از ما هستند.
تا زمانی که متوجه مسولیت خود نشویم و از دیگران متوقع باشیم بهتر از این نمیشیم.
میتونی تضمین بدی که اگه از فردا تو مسول شدی بهتر از اینا کار کنی و این انتفادها شامل خودت نشه؟ (2101148) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۰۰:۲۹
خب مساله اینه که من با این افکارم که مصلحت گرا نیستم هیچ وقت مسئول نمیشم. (2101356) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۰۹:۵۸:۴۲
آفرین به شما گل گفتی (2109755) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۳:۰۱
متاسفانه تویسنده عزیز باز هم به معلول ها اشاره داشته...
دیوانسالاری دولتی
ضعف بخش خصوصی
عفب ماندگی بخش صنایع خدماتی
عدم نظارت نهادهای مدنی

از علل اساسی فساد دستگاههای دولتی است
تا زمانیکه عمده اقتصاد ما تابع دولت و نهادهای حکومتی است وضعیت به همین منوال خواهد بود. (2101025) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۷:۱۳
گونی سیب زمینی احمدی نژاد و سبد کالای روحانی مانع پیشرفت این ملت است . (2101047) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۰:۵۷
دادا فقط محمودی بود مملکتو از ریل خارج کرد (2101387) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۹:۲۹
با وجود چنین مسئولانی ، نباید خودمان را با ژاپن مقایسه کنیم بلکه باید خودمان را با زیمبابوه و گوآتمالا و مالی مقایسه کنیم . (2101057) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۴:۵۸:۱۵
وبا وجود چنین ملتی هم .... (2101591) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۵:۱۵
نصف اقتصاد ما مثل بسیاری از نهاد اصلا ناظری ندارند. (2101079) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۷:۳۶
مسئولین ما هم پس از اختلاس با سر بلندی بر سر مردم فریاد می زنند که چرا تهمت می زنید (2101096) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۸:۴۸
دموکراسی عامل و باعث پیشرفته اگر 4 رکن اصلی دموکراسی وجود داشته باشه جامعه اگر در بیابان هم باشه به سعادت و رفاه میرسه (2101104) (alef-13)
 
امیر حامد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۲:۱۳
زیرا بجای "واقعی" بودن "شعاری" بودن و تظاهر را مشی خود کرده ایم. برای آنکه متملقین را دوست داریم و منتقدان را دشمن می شماریم. (2101120) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۷:۵۵
ما ايرانيها خوب حرف مى زنيم ولى هنگامى كه پاى عمل مى رسد همه مان لنگ مى زنيم و منافع شخصيمان را به منافع جمعى ترجيح مى دهيم، مثال نحوه رانندگى، جا زدن در صف ووووو

هميشه و همه جا بخش خصوصى منفعت طلب و شايد هم متمايل به فساد باشد ولى همه جا حكومتها و دستگاه قضا جلوى كجروى آنها مى ايستد، حالا اين را با مملكت گل و بلبل خودمان مقايسه كنيم.، اگر بخواهيم مثال بياوريم آنوقت همين comment مربوطه فيلتر خواهد شد، و مشكل از همين جاست كه فقط كلى گويى مى كنيم و كسى جرات ورود به مصداق ندارد. (2101138) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۴:۰۷
جالب اينجاست كه همين comment را هم ويرايش كرده ايد. خوب البته شما هم حق داريد ولى فكر مى كنم پاسخ سوال در همين رفتار تحميل شده به ماست. هميشه مصلحت خواص جاىگزين راستى و درستكارى مى شود. البته شيوه اسلامى خلاف اين است
حسنات الابرار سيئات المقربين. (2101415) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۵:۱۹
همه ی مردم اینطور نیستن. هنر دموکراسی اینه که افراد شایسته رو بر صدر بنشونه. و هنر رسانه حرفه ای اینه که اولا آزاد باشه و ثانیا صداقت داشته باشه تا آینه ی عملکردها ی مسئولین مختلف باشه. باید وزنه ی مردمسالاری رو بیشتر کنیم. هرچه بیشتر مسئولین انتصابی رو تبدیل کنیم به مسئولین انتخابی اونقدر فساد کمتر خواهد شد. مثلا دانشگاه ها خودشون رئیس انتخاب کنند و .. (2101420) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۱۹:۰۷
اینجا هم میگند نگید چون دشمن سو استفاده میکنه
چرا قرار داد کرسنت بررسی نمیشه هفته گذشته رسایی تا خواست از قرار داد کرسنت حرف بزنه لاریجانی گفت کسی حق نداره راجع به این موضوع صحبت کنه چون مصلحت نیست
ابن طرز تفکر که کسی هیچی نگه چون دشمن سو استفاده میکنه موجب شده تا همه با خیال راحت شروع به اختلاس و فساد و دزدی کنند و در نهایت کشور به این روز بیفته فسادهایی در این کشور رخ میده که حتی در کافر ترین کشورها هم رخ نمیده فامیل بازی باند بازی
چرا جاسبی مجددا به دانشگاه آزاد برگشت؟
چرا فرزندان هاشمی رفسنجانی مجازات نمیشوند؟
چرا هایی که اگر بنویسم این کامنت تائید نمیشه برای اینکه کامنتها تائید بشه مجبوریم طوری بنویسیم که تائید بشه (2101142) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۳۳:۴۲
یکی از مشکلات طرز تفکر شماست. از نظر شما اگه اینواریا فساد کنند باید سرپوش گذاشت ولی اگه اونوریا فساد کنند باید جار زد. شما تکلیفتو با خودتو و فساد مشخص کن و بدون فساد اینوری اونوری نداره. ماجرای کرسنت هم از نظر من یک قرارداد خیلی بدی بود که باید بررسی بشه و همچنین اینکه قرارداد رو یکطرفه بدون در نظر گرفتن قواعد بین المللی فسخ کردن و بعد سوزندن گازی که طبق همین قرارداد بسیار بد کرسنت ده ها میلیارد دلار سود عاید کشور میکرد...
اگه قرارداد کرسنت رو فساد در نظر بگیریم فسخ این قرارداد طبق توضیح فوق خیانته. (2101436) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۳۷:۲۶
چرا فقط خطاهای یک جناح رو ذکر کردی؟ چرا نمیگی پرونده معاون اول احمدی نژاد به کجا رسید؟چرا از فساد مالی بزرگ در تامین اجتماعی در زمان سعید مرتضوی حرفی نمیزنی؟چرا از 16 میلیاردی که زمان احمدی نژاد از حساب ریاست جمهوری برای دانشگاه ایرانیان برداشته شد چیزی نمیگی؟چرا؟... (2101442) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۹:۵۲:۵۶
دولت احمدی نژاد پاک ترین دولت بود و هیچ فسادی در اون دولت اتفاق نیفتاده این حرفها همون حرفهای یدخواهان احمدی نژاد هست که هیچ مدرک و سندی ندارند در ثانی احمدی نژاد قصد داشت جواب اینها رو بده که خود روحانی قبول نکرد (2102090) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۳۲:۴۵
بزرگترین مانع پیشرفت همین ذهنیت بود که "باید ژاپن اسلامی" شویم" (2101169) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۳۳:۱۱
ژاپن کشوری وابسته بوده و حیات و ممات ان به دست امریکاست . ما بهتر است کشورهای مستقلی مثل کره شمالی و ونزوئلا را الگو قرار دهیم . (2101171) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۵۴:۴۳
هر کشوری خوبیها و بدیهای خاص خودش را داره. (2101468) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۵۷:۵۷
یحتمل بجز دو کشوری که دوست عزیز مثال زدند. (2102023) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۴۳:۲۷
با تشکر تحلیل شما بسیار پخته و جامع بود. (2101185) (alef-13)
 
Ehsan
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۴۵:۳۷
چند عامل داره که نشدیم
۱) فرصت طلبی
۲)تن پروری
۳) اسراف کار بودن
۴) حرص و طمع پول
۵) بیسوادی و کم مطالعه کردن کتابهای مختلف
۶)چشم و هم چشمی
۷)قانع نبودن به هیچ چیز
۸)فرد گرایی
۹) فقط غر غر کردن بی دلیل
۱۰) دو رویی
۱۱)دروغ گفتن بی حد و اندازه
۱۲) همه کس و همه چیز و مقصر دانستن الا خودمون

اونایی یه سر از مقامات کشور مینالید . از فضا که نیومدن اونا هم از همین جامعه هستن (2101187) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۵۴:۵۸
نه احسان
این صفاتی که اسم بردی از اول تولد که همراه کسی نیست

در طول عمر ما، مدیرانی با خصوصیتهایی که گفتی این خصایص رو به ما آموزش میدن. پس ریشه برمیگرده به مدیریت جامعه. اقتصادی/انضباطی/فرهنگی/آموزشی

برای مثال وقتی فرزند من ببینه والدینش با دوز و کلک و رانت و ویژه خواری داره روزگار میگذرونه و اون داره با لقمه حروم بزرگ میشه، قبح فساد براش از بین میره.

والدین جامعه هم مقامات و مدیرانش هستن. (2101341) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۳۵:۱۵
پس جامعه و سیستم طوریه که از بین مردم خوب هاشو انتخاب نمیکنه. (2101438) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۴۱:۳۷
از مواردی که نوشتید فقط با شماره 5 موافقم. بقیه موارد در اوایل انقلاب نه اینکه نبودند اما خیلی به چشم نمی آمدند، ولی ما با مدیریتمان آنها را تعمیم و گسترش دادیم یا به عبارتی نهادینه کردیم. علت اصلی جای دیگر و چیز دیگری است. (2101448) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۴:۵۹:۴۱
بسیار عالی بود هموطن

مشکل خودمانیم (2101597) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۴۷:۱۷
در ژاپن نظرات رو زیر همه اخبار درج می کنند نه اینکه بخش نظرات مربوط به برخی اشخاص رو غیر فعال کنند یا اینکه 90% نظرات یک خبر رو سانسور کنند. یکی از دلایل که ژاپن نشدیم خود شمایید آقا (2101188) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۸:۳۶
هیچ اراده ای برای رفع مشکلات نیست که اگه بود بالاخره وضعیت دیر یا زود بهبود پیدا می کرد. فساد سیستماتیک با حرف و شعار برطرف نمی شه عزیزم. با سانسور نظرات و بستن نظرات و دروغ و دروغ و دروغ درست نمی شه. (2101214) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۵۵:۴۹
خودت تا حالا چه کار مثبتی انجام دادی؟ به جز ایراد گرفتن و فاز منفی دادن؟ (2101470) (alef-13)
 
مهدی میرزائی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۰۳:۱۷
من قبول ندارم که ژاپن کشوری مترقی است. لو فرض که چند تا تلویزیون یا
رادیو میسازند. اما از نظر معنویات و باورهای دینی به گرد ما نمیرسند.
و این ها است که باعث افتخار ما است. در مورد خطاهای بعضی مدیران هم
شاهد هستیم که قوه محترم قضائیه با صلابت و سرعت رسیدگی میکند که
نمونه های آن فراوان است. اینکه بوق های استعماری ما را در کدام مرتبه
جهانی قرار میدهند هم کوچکترین اعتباری ندارد و نباید به آن توجه کرد.
به حول و قوه الهی در آتیه خیلی نزدیک کشوری نمونه از نظر اخلاق و رفتار
هستیم و افتخار میکنیم که جهان به ما حسادت میکند البته و ما هم باید اعتنا
نکنیم چون همه این ها جاسوس هستند و نابود خواهند شد به زودی. (2101228) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۵۷:۴۲
فکر میکنم نمره انظباطت بیسته ؟................برادر من اخلاق ومعنویات کجا ............یک بنده خدایی برایم میگفت که برای استفاده از سهمیه ..........رفتم پیش مسئول وگفتم یک کاری بکن وچون اشنایی بود کار درست شد ومن از سهمیه ............در ارشد استفاده کردم حالا بگو در معنویت اول هستیم (2101345) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۷:۳۶
اگر این قدر در معنویات قوی هستیم چرا یکی از فاسد ترین ها در رده بندی هستیم؟ اختلاس دزدی رشوه اون هم از فداکاری بی سابقه در مواردی مثل بنزین و یارانه و غیره؟ نکنه شما فقط به ریش بلند کردن میگی معنویات؟!!! (2101426) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۷:۵۸
به همین خیال باش آقای معنوی و دینی ونمونه اخلاقی یه آمار از دزدی ،جنایت ،قتل،خیانت و کارهای خلاف به قول شما دین در کشور خودمان را با ژاپن مقایسه کن بعد این این صحبت ها را بفرما (2101427) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۹:۲۷
قیاس مع الفارغ (2101430) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۲۸:۳۴
مع الفارق (2101648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۳۶:۲۳
تو باید فضانورد شی زیادی تو فضا سیر میکنی!!! (2101440) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۵۶:۳۳
داری کنایه میزنی یا؟ (2101474) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۰۳:۰۱
اگه شما با دینی که داری نتونی دنیای خودت رو که توش هستی و میبینی آباد کنی ، مطمئن باش دنیایی که توش نبودی و هنوز ندیدیش رو عمرا اگه بتونی بسازی (2101604) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۷:۳۷:۰۴
جکت با حال بود نمی دونم از کدوم معنویت حرف می زنی معنویت که با دروغ و فساد جور در نمیاد تو زندگی خودت رو خوب با دقت نگاه کن ببین اصلا یک روز می توانی بدون د روغ گفتن و ریا کاری زندگی کنی اونوقت از معنویت حرف بزن (2101892) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۰۹:۰۹
کشک بدم خدمتتون؟ برای سابیدن خوبه ها.. (2101964) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۹:۲۶:۲۳
شوخی بود دیگه؟ (2102060) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۸ ۱۰:۰۰:۵۷
میرسی انشالله از پیشرفت های روز افزون اخلاق تو کشور مشخصه (2109758) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۰۴:۱۳
درس انشاء همیشه زجر آورترین درس بوده. بهترین نویسنده های دنیا مطالعه را خوراک فکری برای تولید متن و نوشته می دانند. ولی از دانش آموز ما بدون کمترین مطالعه ای انشاء نوشتن را می خواهند!؟ محصول آموزش و پروش ما بهترین و زبده ترین تست زن های دنیا هست. اما از پرورش هیچ خبری نیست. هیچ فارغ التحصیلی از اداب زندگی روزمره چیزی یاد نمیگیرد. درکی از قانون و اجتماع ندارد. تعامل با حتی دنیای نزدیک به خود (کوچه خیابان، بازار، خرید، سهم، شراکت، حقوق متقابل) را یاد نمیگیرد. تنها هدف مجسم در ذهن یک دانش آموز قبولی در کنکور و سعادت هست و در نقطه مقابل بدبختی، هیچ بودن، دلال بودن و سربار بون!! حتی فارغ التحصیلان ارشد و دکتری ما هم هنوز هدف خود از زندگی را پیدا نکرده اند!!! اگر نه با این کسادی بازار کار بدنبال دکترا، پست دکتر، پست پست دکترا .. نبودند. این قصه سر دراز دارد ولی تا وقتی اقای رسایی کارت هدیه را حق ذاتی نماینده مجلس می داند سخن از مبارزه با فساد یعنی کشک!!! (2101230) (alef-13)
 
پرمصرف
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۰۶:۰۶
اتلاف اصراف هدردادن منابع یکی ازمهمترین دلایل عقب ماندگی ماست .نمونه های متعددی می توان اورد .به چندتا اشاره می کنم :
1-اتلاف موادغذایی . چقدرنان دورریز داریم ؟؟ ته قابلمه کدام خانواده است که حداقل نیم کیلو برنج خراب ودورریخته نشود ؟؟ درعروسیهاومیهمانیها چقدرغذادورریخته می شود ؟؟
2-اتلاف اب .بیشمارمثال دارد: درکشاورزی که بیدادمی کند .در حمام رفتن متعدد(دوستی دارم که میگویدمن هرروزدوش می گیرم !)ماشین شستن و.. حتی دقت نمایید فلاش تانک دستشویی باهربارکشیدن دسته اش 10لیتراب قابل شرب راصرف سنگ توالت می کند (راه حل دارد).و.....
2-درمصرف بیش ازحدسوخت : این همه ماشین توی خیابان خداوکیلی کاردارند؟؟همسایه مادرزمستان شعله بخاری رابالا می برد بعدپنجره رابازمی کند؟ می گه لذت داره !!
کجای دنیااینگونه نعمات خدا راحرام می کنند ؟؟
فرهنگ مردم ماخیلی پایین است .سوء مدیریت هم بیدادمی کند. همه فقط به فکرکلاه خودشان هستند. (2101231) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۳۳:۱۲
وزیرکشاورزی ژاپن میگه من به ناحق ده هزار دلار گرفتم ولی مسئولین ما میگن ما ویژه خواری کردیم یا کارت هدیه گرفتیم و این یعنی که این حق ما بوده. تفاوت همین جاست که یکی به اینکه این ناحق است معترف است و دیگری به اینکه این حق من است اصرار دارد. (2101294) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۴۱:۱۶
مقایسه این دو اقتصاد قیاس مع الفارق است. اقتصاد ژاپن بر اساس کار و سرمایه بنا شده است ولی اقتصاد در ایران بر پایه پول بی صاحب نفت. ما کشوری هستیم که ملتش اعتقاد به خرج کردن از سرمایه دارند. آنها ملتی هستند که میدانند اگر کار نکنند از بین میروند. فسار و رانت و همه این مصائب هم فقط به دلیل خرج بی حساب و کتاب ا ز سرمایه های خدادادی است در حالی که کار کردن و سعی و تلاش ملت ژاپن را صیقل داده و ساختار اجتماعی آن را اصلاح کرده است و ما منتظریم دولت سرمایه ملی را سر هر ماه بدهد خرج کنیم . بی آنکه در قبال آن کاری کرده باشیم .
آب هم که تنبلی کند و جاری نشود میگندد. (2101309) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۴۱:۲۱
در کشوری که برای گرفتن اسکناس نو باید پارتی داشته باشی اوضاع خرابتر از این حرفهاست. باید فکر بنیادین کرد ,چشمها را باید شست...! (2101310) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۴۱:۵۸
کاش یه روز ژاپن اسلامی بشیم . (2101312) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۸:۱۱
می شیم
شما چرا عجله داری؟!!؟!؟!؟!؟!؟!؟ (2101428) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۴۵:۳۷
تا زمانی که در ایران قانون فصل الخطاب نشود و ملاک ارزشیابی هر کسی فقط و فقط کارنامه کاری و رفتاری وی در اجتماع و نیز قدرت هیچ کسی فرا قانونی نباشد و همچنین که بسیار هم مهم است قوه قضائیه مستقل از تاثیر هرگونه نهاد و ارگان و سازمان و اشخاص نباشد هیچ گاه مسئولین و مدیران خرد و کلان ابایی از رانت و رشوه و تخلف های انچنانی نخواهند داشت چرا که هر زمان هر شخصی در هر جایگاهی حس کند فرا قانونی و فرا قدرتیست بوده و عملکرد وی نظارت و ارزشیاب نشده و نقد نمیشود آنگاه هست از جاده درستی خارج شود (2101318) (alef-10)
 
محبوب از تبریز
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۴۹:۵۹
در کشور های پیشرفته مردم درجه یک و دو و خواص نداریم تمام مسولان در مقابل عملکردشان جوابگو هستند در کشور های انها دستگاههای عریض و طویل که بودجه کشور را ببلعد و جوابگو نباشد نداریم در کشورهای متمدن مسولان با ادب هستند و به کسی توهین نمی کنند در ان کشور ها ازادی بیان و قلم هست ولی در کشور ما ازادی بعد از بیان وجود ندارد مسولان انها به مردمشان دروغ نمی گویند در ان کشور ها انتقاد از رییس جمهور زندان ندارد انها به منافع کشورشان فکر می کنند ولی ما به منافع خودمان ........................ (2101325) (alef-10)
 
مازندرانی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۵۲:۱۳
اقای محبوب شما ادم اگاه و فهمیده ای هستید افرین (2102011) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۵۳:۳۳
داستان ایران شبیه این بازیهای استراتژیکه!
در این بازیها باید خیلی حساب شده و با تفکر و توجه به منابع محدودی که داری بازی رو اداره کنی، مگر اینکه رمز تقلبی داشته باشی و منابعت یه دفعه زیاد بشه حالا می تونی با نادیده گرفتن خیلی از استانداردهای بازی آیتم های مورد نیازت رو بخری و بازی رو بگذرونی...
نفتی که ایران داره حکم همون منابع بظاهر نامحدوده که تا بوده و هست باعث نادیده گرفتن بسیاری از استانداردهای مورد نیاز اداره کشور شده و وای بروزی که این منبع یا دسترسی به اون محدود و یا تموم بشه... (2101333) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۲:۵۸:۲۱
كجا وكي وتوسط كدام مقام مسئول قضائي اعلام شد كه رئيس زندانها بركنار شده است. تو همين سايت خودتان اعلام نموديد كه آقاي اژه اي سخنگوي قوه قضائي اعلام نمود پست جديد اسماعيلي (رئيس قبلي زندانها) بمعناي ارتقاء درجه است.
لطفا از خدا خجالت بكشيد و مردم را كمتر سركار بگذاريد. (2101346) (alef-13)
 
کیان
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۰:۲۵
زیرا در ایران دو حزب نداریم بلکه فقط یک حزب داریم که تمام قدرت را در اختیار دارند( البته هر دو حزب فقط به فکر جیبشان هستند) از طرفی قانون فقط مربوط به ضعفا است!! کدوم قانون در مملکت اجرا می شود، اینقدر این مسئولین چشمشون رو می بندند که آخر ..................... (2101384) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۳:۵۲:۰۲
چرا ژاپن اسلامي نشديم ؟
زيرا ژاپني نيستيم ، ايراني هستيم
مشكل در تفاوت فرهنگي است
ما فاقد تقيد فرهنگي هستيم ، شايد به عده ايي بربخورد !
اما تقيد ما به فرهنگ بومي خودمان بيشتر است يا ژاپني ها ؟ يا هندي ها ؟ يا پاكستاني ها ؟
پوشش مردم اين كشور ها را از گذشته تاكنون ملاحظه كنيد . آيا عموم اينگونه جوامع دچار تغيير محسوس در نوع لباسشان ايجاد شده است ؟
بنده براي خريد شلواري كه به اصطلاح كلاسيك باشد ( فاق بلند باشد ) با مشكل جدي روبرو هستم .
جامعه ما به شكل افراطي ، نامتعارف ترين و ضد اخلاقي ترين پوشش هاي غربي را كه مختص قشر خاصي در آن جوامع ميباشد انتخاب ميكنند .
آيا اين بي هويتي فرهنگي نيست ؟
به نظر بنده مردم ژاپن و پاكستان و هند و نپال مقيد ترين مردم به فرهنگ اصيل و بومي خويش هستند .

اين تنها در بحث پوشش است در مسائل ديگر اعم از 1- راست گويي 2- وقت شناسي 3- احساس مسوليت 4- پركاري و ....... فاقد فرهنگ مشابه هستيم .
خداوند عاقبت همه ما را ختم به خير نمايد . (2101463) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۵۳:۰۰
گفتین تفاوت فرهنگی یاد اون دیپلمات افتادم (2102014) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۴:۱۵:۴۹
در رابطه با این مساله که اساتید دانشگاه اسم خودشون رو در مقالات اول قرار میدن این رو بگم که در آیین نامه ارتقای اساتید هیچ فرقی نمیکنه اسم استاد اول باشه یا دانشجو. بنابراین اگر استادی این کار رو کرده باشه (که خیلی کم اتفاق میفته) شاید خواسته دانشجو رو تنبیه کنه وگرنه برای خودش نفعی نداره. (2101514) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۲۰:۱۲:۱۱
اين طور كه ميگيد نيست. اسم اول و دوم امتياز متفاوت دارد. مشكل در قانون ارتقا است (2102102) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۶:۱۲:۳۴
بخشی از آیین نامه جدید ارتقا که از سال 91 اجرایی شده اینه:

تبصره 7- امتياز كليه مقالات و خلاصه مقالات موضوع بندهاي«3-1» الي«3-5» صرفاً بر اساس جدول ذيل بند«3-1» فرم شماره«3» شناسنامه علمي محاسبه می‌گردد. در مواردی که مقاله، مستخرج از پایان‌نامه یا رساله دانشجو باشد امتیاز نفر اول به استاد راهنما تعلق مي‌گيرد.

یعنی فرقی نمیکنه استاد اسم اول باشه یا نه.
لینکش هم اینجاست:
www.yu.ac.ir/uploads/shivehnameh%20ejraee_684.doc (2103600) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۴:۵۶:۵۸
به نظر من برای ژاپن اسلامی شدن باید تک تک افراد جامعه در هر پست و مقامی که هستند(کارمند/کارگر/رفتگر/دانشجو/استاد/مدیر کل/وزیر و ......)احساس مسئولیت نسبت به جایگاهی که دارند داشته باشند و اگر دیدند که افراد بالادستی کار نمیکنند آنها دست از کار نکشند زیرا اینطوری جامعه ما فلج میشود و سعی کنند ابتدا به خود فکر کنند که آیا در جایگاهی که هستند وظیفه خود را به درستی انجام میدهند یا خیر....موضوع دیگری که بنده کاملا تایید میکنم بحث انگیزه کار و تلاش در کشور ژاپن است که بنده از یکی از دوستانم که مدتی را در آن کشور سپری کرده آگاه شدم که آنها واقعا در مقابل ما شاید قابل قیاس از لحاظ کار و تلاش نباشند و ما باید سعی کنیم به موضوع کار بیشتر تمرکز کنیم./ (2101588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۵:۵۲:۴۳
واقعا به دو نکته خوب اشاره نمودین
مسایل مالی را که همه میدونن.
مسله آموزش هم واقعا مهم هست به دلاسل پیشرفت کشوری مانند کرده جنوبی کهنگاه کنید عامل اصلی پیشرفتشون اصلاح و ارتقا سیستم آموزشی یوده است. مخصوصا مدارس و مقاطع پایین. که البته ما هر سال داره بدتر میشه.
وزیر آموزش پرورش جدید هم ما نه صداشونو فهمیدیم تا حالا نه طرحی ازشون شنیدیم!

در مورد دروغ هم میتونیم در کشور صحبت کنیو که دروغ هم داره آسیب حدی به ما میزنه. دروغ به خصوص در رده های بالا کشور را به نابودی میکشونه (2101704) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۷:۱۷:۴۶
تا 100 سال آینده همه مشکلات تقصیر احمدی نژاده (2101854) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۵۴:۲۷
احمدینژاد به اندازه کافی جیره خوار تربیت کرده که بله تا 100 سال مقصر باشه چشماتو باز کن ساده ببین چه افتضاحی از فساد و اختلاس برپا کرد (2102018) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۵:۱۶:۱۶
تورو هم بارانت فرستاده دکتر شی یا وام بلاعوض گرفتی از بیت المال (2103512) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۷:۴۰:۰۷
ايران به اندازه كل كاركنان دولت ژاپن فقط مدير دولتي دارد..! اين خبر واقعيت دارد. با اين وضعيت ما تا 50 سال آينده تركيه يا مالزي اسلامي هم نمي شويم چه برسه به ژاپن اسلامي. (2101898) (alef-13)
 
از استان بوشهر
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۷:۴۵:۲۱
بهتر است آقاي ترقي تعداد كاركنان كميته امداد در سراسر كشور را اعلام كند . همين تعداد فراوان كاركنان و تعداد ساختمانهاي فراوان اين نهاد كه به هر حال به مصرف انرژي و سرمايش و گرمايش ساختمانها و حمل و نقل و .... نياز دارند تكان دهنده است. ايران كشوري است كه گران اداره مي شود. ضمنا سري بزنيد به استان بوشهر ببيند حدود چندده هزار نفر فقط كارمند بنياد شهيد دارد در حالي كه خيلي كمتر كاركنان اداره دارايي بوشهر است و اين در حالي است كه در كل استان بوشهر فقط يك متخصص ريشه دندان وجود دارد مي توانيد تحقيق كنيد. هنوز به جز مركز استان و شهر برازجان در شهرهاي ديگر بوشهر مركز ام آر آي وجود ندارد. در اين آمار خيلي واقعيتهاي تلخ خوابيده است. تعداد نيروهاي مسلح ما را با ژاپن مقايسه كنيد ببينيد چندبرابر است خوب اينها تجهيزات مي خواهند حقوق مي خواهند و ... نگوييم ژاپن دشمن ندارد چرا ژاپن هنوز هم با چين بسيار مشكل دارد. (2101911) (alef-13)
 
ناصر هشترودی
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۷:۴۷:۲۵
در زمان اختلاس خیلی از این اقایان که میخاهند فیلم روز زن را پخش کنند انموقع هم بودند .اقایان تورا خدا دیگر جانماز اب نکشید (2101916) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۰۵:۳۵
به نظرمن علت عقب افتادگی کشور ما عدم اجرای قوانین و تصمیم گیری های عجولانه غیرکارشناسانه جهت حفظ و جلب ارای انتخاباتی و تحکیم موقعییت سیاسی و سواستفاده احتمالی برخی از اطرافیان تصمیم سازان می باشد . یا بهتر بگوییم برنامه جامع و پایدار وجود ندارد . (2101955) (alef-13)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۸:۴۸:۲۵
ما ایران اسلامی بشیم ژاپن اسلامی پیشکش (2102005) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۹:۰۴:۰۰
تنها وقتی اقتصاد مقاومتی خواهیم داشت که کشوری صنعتی شویم و وقتی صنعتی خواهیم شد که آموزش در دانشگاه ها و دبیرستان ها عملی شود نه مثل الان فقط تئوری و این نیازمند این است که کمی کمتر تحریم باشید تا بتوانید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته به کشور بیاورید و در دانشگاه ها بگذارید و البته روسای دانشگاه ها هم به جای ساختن ساختمان های بی خاصیت و کاشتن گل و بلبل در حیات دانشگاه، به تجهیز کارگاه ها و آزمایشگاه ها بپردازند و البته نخبگان پرورش داده شده هم از کشور نروند که متاسفانه تا الان میرفتند و بعلاوه اینکه از اختراع و اکتشاف حمایت مالی شود تا به محصول تبدیل شود نه اینکه تنها با نام پایان نامه در کتابخانه ها خاک بخورد. (2102031) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۹:۰۴:۳۱
تا رشوه در ادارات ما بی نهایت زیاد باشد به جایی نمی رسیم. (2102032) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۴ ۱۹:۳۵:۳۲
دروغ نگوییم و به قانون عمل کنیم همه چیز درست میشه (2102065) (alef-10)
 
سید صادق
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۶:۵۱:۵۹
من بیش از ده سال است که با دانشمندان ژاپنی همکاری دارم و این همکاری نیز هر روز رو به گسترش است. با تجربه‌ای که من از سیستم ژاپن دارم تفاوت‌های اساسی بین فرهنگ خودمان و فرهنگ ژاپنی می‌بینم که اساسا مانند ژاپن شدن برای ما دست کم در بازه زمانی از حدود قرن محال به نظر می‌رسد:

- به لحاظ اجتماعی، آنچه در ژاپن اهمیت دارد «مهارت» (skill) است. اما در ایران «مدرک» (degree) اولویت بسیار زیادی بر مهارت دارد. برای همین هم ایرانی‌ها حتی اگر وزیر و استاندار و سرلشگر هم بشوند، باز احساس نیاز به عنوان «دکتر» دارند و به هر زور و ضربی شده ولو از موسسات جعلی مزین به نام «آکسفورد» و «کمبریج» این عنوان را برای خود «تهیه» می‌کنند.

- به لحاظ شخصیتی‌ یک فرق مهمی‌ که من بین یک فرد ژاپنی و یک فرد نوعی ایرانی می‌بینم این است که در ژاپن حتی پروفسورهای معروف و مهم نیز در مورد اظهار نظرهای خود بسیار محتاط‌ هستند و حرف‌های خود را بسیار دقیق می‌زنند. اما در ایران ما در هر سطحی از دانش و تجربه که باشیم، تقریبا بی‌محابا راجع به همه چیز رای و نظر داریم و در اغلب موارد نیز نظر خود را نافذ و برتر از دیگران می‌دانیم.

- به لحاظ ارزش ذاتی کار و انضباط در جامعه ما فکر نمی‌کنم نیاز به توضیح باشد... بعید است کسی در ایران حتی اگر بخواهد بتواند در همه مسایل زندگی با انضباط و دقیق عمل کند.

- به لحاظ سلسله مراتب کاری و اجتماعی، در ژاپن کسی که در راس یک سازمان قرار می‌گیرد قطعا و بدون شک و تردید همه سلسله مراتب از پایین‌ترین نقطه هرم تا بالاترین نقطه را طی کرده است و لذا به لحاظ تجربه و سواد علمی در زمره بهترین‌های سازمان خود است و این را در عمل ثابت کرده است نه با کاغذ‌هایی که این روزها در خیابان انقلاب ایران قابل تهیه است! برای همین در ژاپن به ندرت پیش می‌آید که کسی که در راس یک سازمان قرار میگیرد سنی کمتر از ۵۰ یا ۶۰ سال داشته باشد. اما در ایران یک جوانک ۲۸ ساله می‌شود مدیر سایپا و بعد هم نماینده مجلس و غیره. به راستی میزان درک و تجربیات و پختگی یک جوانک ۲۸ ساله که درگیر غرور و مسایل ۲۸ سالگی‌ است در چه سطحی است که بتواند برای یک صنعت عظیم تصمیم بگیرد؟ یا چه ادراکی از پیچیدگی‌های جامعه در هم تنیده و قروقاطی ما دارد که بخواهد به عنوان نماینده مجلس برای مردم تصمیم بگیرد؟ طرفه اینکه همین جوانک اصرار هم می‌کند که همزمان با وظایف بسیار سنگین و کمرشکن نمایندگی، همزمان دانشجوی دکتری هم بشود و هر طوری شده آن عنوان لعنتی دکتر را هم کسب یا تهیه کند!

- به لحاظ اهمیت صداقت، یک مثال عرض می‌کنم: یک پروفسور مهم دانشگاه تسوکوبا چند سال پیش مورد ظن و تردید قرار می‌گیرد که دقت لازم را در به دست آورد داده‌های آزمایشگاهی اعمال نکرده و داده‌های دروغ گزارش کرده است. یک کمیته حقیقت‌یاب تشکیل شده و نهایتا آن پروفسور معروف که رییس یک مرکز پلاسما بوده به کلی اخراج می‌شود (برای تفاوت معنای رییس در ایران و ژاپن به بند قبل مراجعه کنید). در ایران فردی ۸ سال معنای آمار و حتی جدول ضرب سوم ابتدایی را به سخره می‌گیرد و جدول ضرب جدیدی مبتنی بر هوای نفس می‌سازد و با دروغهایش کل جامعه را ویران می‌کند، اما به جای بازخواست و محاکمه و سرکوب کردن چنین فردی، تلاش می‌شود هاله نوری نیز برای وی بافته و پرداخته شود.


- می‌توان همین لیست تفاوتها را ادامه داد. اما نه فایده‌ای دارد و نه دردی دوا می‌کند... (2102672) (alef-10)
 
حلیم
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۶:۵۹:۰۳
ایا اصلا اراده ای برای زابن شدن وجود دارد زابن بیش کش ترکیه شدن بنابراین اول به بینیم کجای کاریم (2102673) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۸:۴۴:۱۹
شما در تيتر جواب خودتو دادي. ژاپن اسلامي (2102729) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۰:۴۱:۱۱
اقا ژاپن اسلامی نخواستیم مواظب باشید افغانستان اسلامی نشیم (2102915) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۳۴:۱۹
یکی از ارکان پیشرفت سخت کوشی است . (2103010) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۳۴:۳۷
فرهنگ در پیشرفت تاثیر بسزایی دارد . (2103013) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۳۵:۰۷
لطفا اقتصاد دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا را هم مطالعه بفرمایید . (2103016) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۱:۴۱:۴۹
با سلام
نظر شما در مورداین بخشنامه چیه

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی بخشنامه‌ای به شبکه بانکی ضوابط صدور کارت هدیه و بن کارت را جهت اجرا ابلاغ کرد.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس این بخشنامه صدور و عرضه کارت هدیه و بن کارت بی‌نام و بیش از مبلغ 2 میلیون ریال ممنوع است. ضمناً کارتهای هدیه و بن کارتها بنا به درخواست مشتری صادر و حداکثر به مدت شش ماه دارای اعتبار است و مانده مصرف نشده کارتها و بن کارتها پس از انقضای مدت مزبور، صرفاً در شعبه صادرکننده قابل دریافت است.

همچنین بانک مرکزی در راستای اجرای مؤثر این مصوبه، مؤسسات اعتباری را موظف کرده است تمهیدات لازم در این خصوص از جمله صدور کارت صرفاً برای متقاضیانی که نزد مؤسسه اعتباری دارای حساب سپرده شامل قرض‌الحسنه و سرمایه‌گذاری مدت‌دار هستند، مجاز گردد. بر همین اساس درج نام دارنده کارت که همانا دارنده حساب سپرده نزد مؤسسه اعتباری است، بر روی کارت الزامی است.

کارت هدیه چند میلیونی توسس کدوم بانک صادر شده و....؟!! (2103031) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۱۳:۱۳:۵۴
تمام مشكلات اين مملكت از مصلحت انديشي هاست. اگر عقلانيت و حاكميت قانون در كشور وجود داشته باشد شاهد چنين فجايعي نخواهيم بود. (2103248) (alef-13)
 
قاسم
۱۳۹۳-۰۲-۰۶ ۱۳:۲۴:۴۷
الان ب کره ش رسیدیم صبر داشته باشیم ب اونجا هم میرسیم!!!!! (2105407) (alef-13)
 
جلا
۱۳۹۳-۰۲-۰۷ ۱۱:۳۶:۴۲
به نظرمن بزرگترین رفراندوم درایران علیرغم میل دولت برگزارشد این دولت باید استعافادهد.
مردم خسته است (2107584) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.