نظر منتشر شده
۱۰۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 373093
متهم خطای پزشکی در ایران: پزشکان یا ساختار نظام سلامت؟
میثم مهدیار، 27 تیر 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۴
در چندسال گذشته بارها اخباری از فجایعی که به واسطه خطاها و مسئولیت ناپذیری پزشکان ایرانی رخ داده در رسانه ها منتشر شده و مباحثات زیادی به راه انداخته است. در مورد اخیر مرگ عباس کیارستمی بواسطه خطای پزشکی باعث واکنش برخی سینماگران و بازتاب آن در شبکه های اجتماعی شد.

اما گویا این مباحثات از سویی تاثیری بر سیاست گذاری ها برای کاستن از خطاهای پزشکی نداشته و از سوی دیگر تکرار این خطاها به نوعی به درگیری و به عبارت بهتر شکاف اجتماعی میان مردم و پزشکان منجر شده و البته در این میان البته خدمات برخی پزشکان زحمت کش و منصف نیز نادیده گرفته شده است.

اما آیا باید شخص پزشکان را هدف قرار داد یا ساختار نظام سلامت؟

۱- متهم ردیف اول نه پزشکان بلکه درمان محوری و پزشک سالاری
به واسطه درمان محوری و درنتیجه پزشک سالاری منحط نظام سلامت ایرانی که دلایل تاریخی، جهانی ومحلی دارد، پزشکان به سوژه هایی پرقدرتی تبدیل شده اند که از سویی منابع مالی بسیاری را به سوی خود جذب کرده و از سوی دیگر کسی و یا نهادی را یارای آن نیست تا آنان را به واسطه مسئولیت و خطاهایشان پشت میز پاسخگویی فراخوانَد. به طور مثال در ایران بسیار متجاوز از استاندارهای جهانی، یک پزشک متخصص تا نزدیک به ۵۰ بیمار را در طول یک روز ویزیت می کند و یا یک جراح چندین عمل جراحی را در طول روز انجام می دهد و ازین رو کیفیت تشخیص تنزل یافته و یا خطاهای فاحشی را شاهد هستیم.

به نظر می رسد در ایران به واسطه پزشک سالاری به نوعی ساختارهای سیاسی در خدمت منافع صنفی پزشکان قرار گرفته و مثلا نظام پزشکی به مثابه یک ارگان صنفی شانی بسیار فراتر یافته و با اعمال قدرت، نقشی حاکمیتی و سیاست گذارانه گرفته و از این رو با اعمال نفوذ در ساختارهای سیاسی اداری و قضا علاوه بر ایجاد نابرابری های ساختاری اقتصادی و اداری و سیاسی به نفع پزشکان، مانع از اجرای عدالت علیه پزشکان شده است.

مثلا در پرونده های خطاهای پزشکی کمیسیونی از نمایندگان پزشکی قانونی( که زیر نظر قوه قضائیه قرار دارد ولی پزشک هستند)، دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی حضور و قضاوت می کنند. ترکیب ناعادلانه این کمیسیون که کفه ترازو را به سمت صنف پزشکان سنگین می کند در حقیقت آنان را مطمئن از رای های صادره کرده و از این رو مسئولیت پذیری آنان را کاهش می دهد.
حضور پزشکان در مجلس در قامت کمیسیون سلامت نیز اهرم قدرتی برای هدایت سیاست های نظام سلامت به نفع پزشکان متخصص شده است.

۲- نظام آموزش پزشکی در ایران
از یک سو محتوای پوزیتویستی این نظام دانشی که در آن انسان را صرفا واجد ساختاری فیزیولوژیکی و مکانیکی می داند و آن را به مثابه ابژه علوم تجربی مطالعه می کند و در نتیجه امکان ارتباط، همدلی و گفتگوی پزشک و بیمار را به حداقل می رساند و نهایتا بیمار به مثابه یک شی بیجان پولدار در نظر پزشک ظاهر می شود کیفیت خدمات پزشک را به حداقل می رساند.
از سوی دیگر صورتِ این نظام آموزشی نیز دچار مشکلات عدیده ای است که در آن دانشجوی پزشکی به مثابه یک ماشین طوطی وار محفوظات صرفا از اسامی و اصطلاحات و مهارت ها پرشده و به مرور باعث از خودبیگانگی آنها از رشته شان می شود.

از همه مهتر دانشجو از سطح استاجری تا رزیدنتی به مثابه یک برده بی مزد در خدمت دانشگاههای علوم پزشکی قرار می گیرد و در سالهای پرشمار تحصیل علیرغم فعالیت های درآمدزا برای مراکز درمانی آموزشی اما از حقوق اولیه خود شامل تامین مناسب نیازهای اقتصادی و رفاهی محروم می ماند و شاید همین سختی های دوران تحصیل است که به نحوی باعث می شود برخی پزشکان با هر وسیله و روشی دنبال جبران آن سالها باشند و دریافتهای نجومی هم آنان را اقناع نکند.

۳-ستاد بنگاهدار
آنچه که باعث شده این قبیل نقدها به اصلاحات ساختاری نظام سلامت منجر نشود را شاید بتوان در ساختار معیوب ستاد وزارت بهداشت دید. حضور پزشکان متخصص در قامت وزیر و معاونین که تقریبا در هیچ کشور توسعه یافته ای نمونه ندارد باعث بازتولید و تداوم درمان محوری و پزشک سالاری در نظام سلامت ما شده است.

از آن هولناک تر اینکه علیرغم تاکید قانون برنامه توسعه پنجم مبنی بر اینکه اعضای ستادی وزارت بهداشت نباید از بخش خصوصی باشند می بینیم مسیولیت وزارت بهداشت (مانند دیگر وزارتخانه های کلیدی دولت یازدهم) با بنگاهدارانی است که در هلدینگ های بزرگ بخش خصوصی سلامت کشور سهم دارند. شاید همین مجموعه اتفاقات است که طرح تحول سلامت دولت روحانی را که امید می رفت اشکالات ساختاری نظام سلامت ما را تحلیل برد با شکست فاجعه باری مواجه کرد و علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین بر منابع مالی عمومی نابرابری های ساختاری و نارضایتی های نظام سلامت را تشدید کند.
*صبح نو
 
کلمات کلیدی : خطای پزشکی
 
ارش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۴:۴۸:۰۹
خوب يه مقدار فكر كنيد كه ايا ميشه غير پزشك در مورد خطاي پزشكي نظر بده؟ چه جوري ميتونه وقتي اطلاع نداره قضاوت كنه. مثلا ميشه يه خياط بياد راجع به درصد خطاي يك خلبان نظر بده؟ تفكرم خوبه والا. الان در كمسيون هاي پرونده پزشكي موارد زيادي هست كه پزشك محكوم ميشه. ولي تبرئه بيشتره چون شكايت ها بيخود هستن. بايد اين رو بفهميد كه پزشك خدا نيست. و درصدي عارضه در هر كاري وجود داره اين به معني قصور نيست. در ضمن هر وقت خواستيد سيستم پزشكي و اموزشش و بقيه چيز هاشو نقد كنيد يه لحظه به سيستم مهندسي و نتيجه هاي اون كه حداكثر مثلا يه پرايده فكر كنيد و متوجه بشيد كه اگر چه ايراداتي در سيستم پزشكي ايران هست بازم نسبت به اين كه كشور جهان سومي هستيم حداقل از بقيه ي رشته هامون نسبت به دنيا عقب افتادگي كمتري داره (3828049) (alef-13)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۱۱:۰۷
از نظر حقوقی حرف شما بی ربط است، در مورد خطای یک خلبان، مهندس و پزشک و بقال و آشپز و راننده فقط قانون است که توسط قاضی معتمد نظر می دهد اما وقتی موضوع نیاز به پرسش تخصصی داشت این قاضی است که بطور حضوری یا غیر حضوری از یک یا چند متخصص بطور چداگانه و بدون اشاره به اصل شکوائیه و نام بردن از شاکی و متشاکی طرح سئوال و اعلام نظر می کند. (3828524) (alef-13)
 
ارش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۰:۳۰:۳۲
الان دقيقا همينه. بيمار ميتونه به نظام پزشكي ، پزشك قانوني و دادسرا جداگانه شكايت كنه. پرونده ميره هيئت بدوي كه پزشك عمومي و پرستار داره بعد تا چهار سطح كه هر سطح بالاتر متخصص و فوق اخصص بيشتر مورد اعتماد هستند نظر ميدن. شش سطح مجازات درون نظام پزشكي شامل توبيخ و در نهايت ابطال پروانه وجود داره. در دادسرا هم ديه هست. پس ميبينيد كه اطلاعاتتون كامل تيست. ولي همه جاي دنيا بر عكس ايران اين حق رو به پزشك كه اين جا متهم هست ميدن كه خسارت وقتشو اگه شكايت بدون اساس و منجر به تبرئه بشه بگيره. الان ايران شده سنگ مفت و گنجشك مفت بيمار به هر دليل ميره شكايت ميكنه ميگه شايد گرفت. برا همين تعداد پرونده بيش از حده و تبرئه هم زياده. راه حل اينه كه اول بيماري كه ميخواد شكايت كنه بره بدونه اگه بيخود كلي وقت پزشكو گرفت از اون ور بايد خسارت بده خواهيد ديد كه شكايت الكي كم ميشه (3828778) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۲:۳۶:۵۰
از خودت حرف در نیار.قاضی بدون اشاره به موضوع تحقیق میکنه!!!!!!سطح اطلاعاتت معلوم شد (3829270) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۱:۰۹:۱۳
شما که پزشک نیستید قضاوت کنید : بیماری به علت مولتیپل مایلوما و پروتئنیوری در بخش نفرولوژی بستری می‌شود نفرولوژیست جهت درمان نیاز به بیوپسی کلیه می‌بیند . پلاکت بیمار ۹۸۰۰۰ است و به دنبال بیوپسی بیمار دچار خونریزی شدید گوارشی شده و فوت می‌کند . فرزندان بیمار از پزشک مربوطه شکایت می‌کنند و علت خونریزی گوارشی را بیوپسی گرفتن می‌دانند. به نظر شما حق با فرزندان بیمار است یا نه؟؟ (3829676) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۷ ۰۳:۴۷:۵۲
ببینم حتما موردی که پزشک پول پروتز از بیمار گرفته و پروتز نکاشته هم باید ی تیم فوق تخصص از حداقل 20گرایش رشته ی پزشکی نظر نهایی رو اعلام کنن چون که مربوط به حوزه ی پزشکی هست . (3937564) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۱۴:۱۱
چرا نشه مگه یه قاضی به همه علوم اگاهه که میتونه در همه موارد رای بده الا پزشکی نظریه کارشناس اون رشته که خودش سه نفره پنج نفره و هفت نفره هست میاد پیش قاضی حالا قاضی نماینده وجدان عمومیه که با توجه به نظریه کارشناس غیر ذی نفع رای میده مگه همه جای دنیا اینطور نیست کجا مثل ایرانه؟
همین مغلطه را مدام تکرار میکنین که انگار پزشکان چی هستن
یه سوال ایا تا حالا یک مورد فقط یک مورد شده که همون کمسیون شما در نظام پزشکی خطای فاحشی (که میدونید و میدونیم که کم هم نبوده ) رو تشخیص داده باشه که منجر به ابطال پروانه پزشکی شده باشه؟
یعنی نداشتیم اصلا؟
معلومه دید صنفی دارن جون ادم رو هم مثل همه چیز با پول میسنجن میگن دیه دادیم
خطای فاحش به نظر من علاوه بر دیه حتما باید منجر به ابطال کامل پروانه بشه
در تمام اصناف داریم پروانه وکالت باطل میشه قاضی اخراج میشه مهندس سلب صلاحیت میشه و الی اخر فقط پزشکان خطا نمیکنن خدا رو شکر
مسخره تر از این نداریم (3828531) (alef-13)
 
رر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۹:۳۰:۳۹
مورد هست که پروانه باطل شده منتها ابطال پروانه به این راحتی ها نیست و باید یک سری چیز ها مثل تعمدی بودن و نداشتن دانش کافی و ... ثابت بشه که تو اکثر مواقع پزشکان تعمدی تو کارشون ندارن.دلیل اینکه میبینید به نسبت شکایات پروانه های کمی ابطال میشه اینه که خیلی از شکایات بیخودن طرف ادنوکارسینومای استیج ۴ پانکراس داشته پزشک گفته عمل بشه ۲ هفته بعد عمل فوت کرده بعد شکایت کردن از پزشک!(این نوع سرطان به صورت بالقوه کشنده ترین سرطانه)یا طرف بینیش رو عمل کرده از ظاهرش خوشش نیومده اومده شکایت کرده!اکثر موارد این جورین (3829501) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۳۱:۳۴
دوست عزیز همه جای دنیا قاضی پرونده های پزشکی یه پزشکه میفهمی؟ (3829601) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۳۳:۳۶
رو هوا حرف زدن راحته برو جست و جو کن بعد نظربده تا به حال صدها پزشک بودن که پروانه شون باطل شده. مشکل اصلی نظام سلامت ما اینه که مردم نسنجیده و نفهمیده حرف میزنن (3829607) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۱:۱۴:۵۸
جناب آقای نویسنده !! با توجه به اینکه شما خطای پزشکی در فوت آقای کیارستمی را محرز می‌دانید لطفاً به وزارت بهداشت اعلام کنید تا وقت مردم و اولیا دم مرحوم و نیز چند ده نفری که قرا. است پرونده پزشکی را بررسی کنند ، بیهوده تلف نکنند. یعنی شما حتی نیاز به پرونده پزشکی ایشان در فرانسه که فوت به علتی نامربوط به بیماری اولیه رخ داده ندارید؟؟؟! (3829681) (alef-11)
 
یک پزشک
United States
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۱:۴۱:۰۸
اعتراض پزشکان از جمله این حقیر که خود را نه سرور که خدمتگزار دردمندان می‌دانم به این نیست که خطایی صورت نگرفته و اگر هم گرفته باشد پزشک خطاکار را مجازات نکنید بلکه به این است که اولاً مهلت دهید تا موضوع کاملاً بررسی شود از جمله پرونده مرحوم آقای کیارستمی در فرانسه . ثانیاً اینکه پزشکان مملکت فرزندان آین خاک و بومند و سودجویی یک گروه اندک را به همه تعمیم ندهید. اتفاقاً همین گروه اندک اگر درآمدهای نجومی دارند در اصل به خاطر استقبال خود شما مردم از آنهاست که با سختی و خواهش و تمنا می‌خواهید این ها شنا یا بیمارستان را درمان کنند در حالیکه همین درمان در مراکز دولتی به نحو احسن ارائه می‌شود.
در پاسخ به هموطنان که می‌گویند نظر کارشناسی لازم نیست عرض شود که چطور است که تصادف دو خودرو در مواردی که مقصر کاملاً مشخص است و حتی خود فرد مقصر هم پذیرفته است باز نیاز به نظر کارشناس آن یعنی افسر راهنمایی و رانندگی دارد؟؟؟ بخصوص اگر که تصادف منجر به آسیب ولو مختصر به کسی شده باشد. اگر پرونده بیماری کسی را در اختیار فردی غیر پزشک متخصص بگذارند ، آن فرد حتی قادر به خواندن آن پرونده هم نخواهد بود آنهم به علت استفاده از اصطلاحات پزشکی به کار رفته. بنده تا به‌حال چندین پرونده پزشکی مورد شکایت را بررسی کرده و نظر داده‌ام. اولاً نه شاکی و نه متشاکی نمی‌دانند که پرونده جهت کارشناسی به کدام پزشک ارجاع شده است و اصلاً معذوریتی برای داوری وجود ندارد . ثانیاً مگر من پزشک این قدر بی انصاف که حق بیماری را که دچار خسران شده زیر پا بگذارم؟؟ اما باور کنید که بعضی از شکایاتی که از پزشکان می‌شود به حدی غیر منطقی است که شگفت زده می‌شوید. بیماری از یک متخصص قلب و عروق شکایت کرده بود که به دنبال آنژیوگرافی فلج شده است و زیر بغل و کشاله ران گوشت اضافی آورده است. در جلسه رسیدگی خود را به زمین می انداخت که یعنی فلج شده و نمی‌تواند راه برود و به کمک عصا راه می رود. پس از پایان جلسه وقتی که از ساختمان نظام پزشکی خارج شدم دیدم که بدون کمک عصا راه رفتن که نه در حال دویدن است که به اتوبوس برسد !!!! (3829721) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۲۵:۰۶
مثل قبل اموزش پزشکی بیوفته دست وزارت علوم یا میخوایین کل کشور رو مثل پزشکی نابود کنید اموزش مهندس رو بدین دست وزارن صنعت اموزش حقوقدان رو بدین دست وزارت دادگستری و الی اخر
چرا اموزش پزشکی از وزارت علوم منفک شده
یادمون هست همون دورانی که پزشکان رو مثل همه جای دنیا وزارت علوم تربیت میکرد هم پزشکان دید انسانی تری داشتن هم مشکلات حاد کمتر بود هم هر صنفی ارزش خودشو داشت
همه چیز دست خودشونه مافیا دارن انحصار اموزش گرفتن ایران شده بهشت پزشکان و جهنم بقیه تحصیل کردگان
دقت کردبن پزشک مهاجر نداریم به نظرتون چرا؟
همه تحصیل کردگان در همه علوم و همه مقاطع مهاجرت میکنن دریغ از یک پزشک عمومی
راستی چرا کسی گاردی به پزشکان عمومی نداره چون تا حدودی انحصار از بین رفته تعداد داره زیاد میشه رقابت شکل میگیره طرف احساس خدایگانی بهش دست نمیده ولی اونقدر دوره دستیاری رو کم پذیرش میکنن که انحصار از بین نره خودشون برگزار میکنن خودشون مصاحبه خودشون هم رد میکنن (3828555) (alef-13)
 
ارش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۰۹:۰۵
اتفاقا يكي ازدبيشترين امر هاي مهاجرت رو پزشكان دارند . بيا ببين از ورودي هاي پزشكي خود ما حداقل سي درصد الان در امريكا دارن تخصص ميگيرن. ميتونيد تعداد ايراني هاي مشغول تحصيل در دوره تخصص در امريكا رو با سرچ ساده دربياريد چون امار رزيدنت هارو به تفكيك كشور اعلام ميكنن. حداقل بيست درصد ظرفيت فارغ التحصيل هاي دانشگاه هاي اصلي و مادر ايران الان اونجان. بدون اطلاع نظر ندهيد. اينترنت در دسترس و قابل سرچ هست (3828850) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۰:۰۵:۵۱
عزیزم شما که میفرمایید پزشک مهاجر نداریم یه سرچی کنید و محل زندگی رتبه های تک رقمی کنکور تجربی ورودی سال 80 تا 84 را بیابید تا ببینید بیشتر از 70 درصد آنها ایران نیستند. (3829109) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۳۳:۰۰
قابل توجه دوستان پزشکی که مدام میگن ما خاص تریم باهوش تریم و بیشتر درس خوندیم
میگم اگه بقیه علوم مثل رباتیک بیو مکانیک بیوالکتریک و بقیه علوم مهندسی مرتبط که پیشرفته ترین دستگاههای تشخیص و درمان و کمک درمانی پزشکی رو ساختن در کنار پیشرفت و تلاش رشته هایی مثل شیمی که تحقیقات دارویی و درمانی رو دارن نبودن شماها احتمالا الان باید همچنان جوشونده درست میکردین و گل گاوزبون میسابیدین
اگه پزشکی تونست بدون کمک سایر علوم تشخیص درست و درمان درست انجام بده بعد بیاد از خاص بودن حرف بزنه
علوم در هم تنیده هستن ارجحیت معنا نداره چون بدون هم بی معنا میشن
دقت کردین پزشکی از وقتی پیشرفت کرد که مهندسی و فیزیک و شیمی پیشرفت کردن قبل از اون چه کمک خاصی میتونستن به انسان کنن تا همین صد سال پیش
ببینید از کی متوسط عمر بشر بالا رفت و درمان ها جوابگو شدن
انصاف و منطق چیز بدی نیست (3828574) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۰۳:۵۴
آقا شما فنی ها خوبید...خیلی خوب... (3828832) (alef-11)
 
فرهنگ پرور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۱:۲۱:۱۳
مشکل حاکمیت بلامنازع پزشکان به خصوص متخصصان حل نخواهد شد, مگر زمانی که بازار انحصاری که ایجاد کرده‌اند شکسته شود.
در سایر کشورهای دنیای اطراف ما پزشکان توانای زیادی هستند که در کشور خودشان هرگز درآمدهایی مثل ایران ندارند, این عده اگر با یک روش سیستماتیک و رقابتی وارد بازار پرسود ایران شوند, دیگر هیچ بیماری مجبور نمی‌شود پشت درب اتاق عمل تمام لک خود را واگذار کند تا از درد و رنج عزیزش بکاهد. (3829691) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۴۱:۰۸
خیر دوست عزیز قیاست ایراد داره
دلیل پیشرفت پزشکی در ایران تجهیزات بروز خارجی هست نه الزاما پیشرفت اموزش پزشکی
خودت هم خوب میدونی وضع اموزش پزشک در ایران چقد ایراد داره
اگه تجهیرات جدید جهانی مهندسی رو به ما بدن که بدلایل سیاسی نمیدن صنعت ما هم همین وضع پزشکی رو داشت ظاهری شیک و باطنی داغون
وقتی از پیشرفت یه علم حرف بزن که مثلا پزشکان ایرانی طی پنجاه سال اخیر کارشون منجر به یه جهش جدید در علم روز دنیا یا درمان یه بیماری لاعلاج شده باشه وگرنه با بهترین تجهیزات رده نخست دنیا تشخیص و درمان که کار پزشک نبوده کار اون دستگاه بوده چطور هرچی میشه میگین برو ام ار ای بگیر خوب راست میگی بدون اون تشخیص بده
سفسطه و مغلطه که نشد هنر
اینم مثل درمان کردنتون میمونه (3828594) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۲:۴۹:۵۴
در علم و دانش پزشگان همین بس که پس از هفت سال انگلیسی خوندن یه کتاب 504 واژه رو هم حفظ نیستن بعد من فارغ التحصیل مهندسی با تحصیل از روی جزوات فارسی، 4 زبان زنده دنیا رو بلدم و دو زبان خارجی را با سه چهار جمله اول متکلم، اصالت محلی و شهری طرف خارجی رو هم تشخیص می دم (3829836) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۰۰:۲۸:۴۲
عجب نابغه ای هستی
افرین که امدی و مطرح کردی (3833308) (alef-11)
 
Belgium
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۴۹:۵۰
من شهروند و دکتری ازمایشگاه عرض می کنم ی جان به قربان همان دکتر هندی های سابق متعهد در ایران (3828611) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۰۵:۵۱
عزیزم جوش نیار از پایه همه نظام اموزشی مشکل داره باید طرحی نو در اندازند یا زیم .. نمیدونم. (3828646) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۱۲:۱۷
ما خواستار حضور نمایندگانی از مردم عادی در این کمیسیون ها هستیم که حداقل از دست و دلبازی های آشکار برای چم پوشی از خطاهای آشکار پزشکی جلوگیری بشه.
در ضمن نویسنده این کامنت بیش از همه می داند که سیستم نظارت بر پزشکان وجود ندارد و در کشور ما به خدا سپرده شده است. فقط در صورتی که بیمار بیچاره بفهمد و بتواند و بخواهد شکایت کند، بررسی شروع می شود. (3828657) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۰۸:۳۷
چرا انقدر ناعادلانه به پزشکان حمله میکنین ؟ مگه فرماندهان ارتش نظامی نیستند؟ پس چرا نمیگین ارتش نظامی سالاری شده؟ مگه قوه قضاییه رو قضات اداره نمیکنن؟ چرا نمیگید قوه قضاییه قاضی سالاری شده؟ (3828849) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۵۷:۴۵
بقیه کشورها میشه اما ایران نمیشه؟ (3828938) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۲:۲۵:۴۵
شايد لازم باشد نظام قضايي ايران يك تحول اساسى نمايد و بر اساس هيئت منصفه به بسيارى از امور اتهامى بپردازد ،
مدير كارخانه اى كه اتوبوس و يا اتوموبيل غير استاندارد و خطرناك توليد نموده كجا بايد محاكمه شود و چه خسارتى را به مصرف كننده ميپردازد
كجا و كدام محكمه اى ميتواند يك پزشك خطا كار و بيمسئوليت و سوداگر را محاكمه نموده و خسارت صدمه خورده را از اوبستاند آيا ميتوان فقط به نظام پزشكى تكيه نمود
يك مامور پليس و يا يك قاضى خلاف كار در حيطه كارشان را كجا و چه كسى عيان و شفاف محاكمه ميكند . (3828971) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۴۵:۲۱
پزشکان در این کشور تافته جدا بافته اند و آزادند هر کاری که دلشان خواست انچام دهند و کسی نمی تواند به آنها یگویند بالای چشان ابرو است:
- آزادند در برخورد با بیمار از هر نوع الفاظی استفاده کنند.
- آزادند از بیمار هر چقدر خواستند چه زیر میزی و چه روی میزی دریافت کنند.
- آزادند که در محل کار با هر نوع لباسی همراه با کراوات ظاهر شوند.
- آزادند، حتی اگر قصورشان باعث مرگ بیمار بشود.
تمامی این موارد به خاطر ساپورت اتحادیه صنفی بنام نظام پزشکی است. (3829435) (alef-11)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۳ ۰۹:۲۳:۳۶
برادر من الان علوم گستردگی داره درست ولی محققین هم زیاد و فراوان می باشند این طور نیستکه دیگر کسی نمی تواند در یک زمینه ای مثل علوم پزشکی با وجود نداشتن اجازه درمان نتواند تحقیق و علم اموزی بکند الان در دنیا سازمان های وجود داره که با کمک پزشکان و غیر پزشکان تحقیق و پایش خدمات سلامت را به عهده دارند موضوع انسان ها و حق حیات است نه علوم مکرم پزشکی اصلن مهمه که بفهمیم
پزشکان وجود دارن چون بیماران وجود دارند نه اینکه بیماران وجود دارن چون پزشکان هستن (3841815) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۴:۵۵:۱۱
هر دو دست در دست هم دارند و وضع را به اینجا کشاندن که شدن از ما بهتران (3828066) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۰۷:۵۷
چند روز پیش یه مقاله خوندم راجع به تخلفات سفارت آلمان در ایران و اینکه به جای اینکه به مردم وقت مصاحبه برای ویزا بدن عملا وقتهاشون رو می فروشن. و این خودش کاملا پاسخ سوال شماست.یکم فکر کنیم.چی میشه که یه آلمانی که از یه کشور به شدت قانونمند میاد در اینجا به این شکل رفتار میکنه؟واضحه.نبود نظارت و عدم وجود قانون برای جریمه اون فرد و جلوگیری از بروز جرم.همونطور که تقریبا اکثر ایرانی هایی که به خارج از کشور میرن به شدت قانونمدار میشن و حتی مثلا یک آشغال هم در خیابان نمی ریزن. چون می دونن اونجا باید قانون مدار بود. (3829371) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۱۱:۵۱
وقتی قانون حاکم نیست وقتی که مادیات حاکم شده متاسفانه انسانیت رخت بر میبندد و انی میشود که شده (3828102) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۱۲:۱۱
بیشتر مشکلات ناشی از نظام پزشکی است. من نمی دانم که چرا قوای مقننه و مجریه و قضاییه با این اتحادیه صنفی کاری نداشته و به شکایات مردم در این مورد رسیدگی نمی کنند. کانون های وکلا، نویسندگان، روزنامه نگاران و... در این چندین و چند سال مورد چتر نظارتی قرار گرفته اند اما نظام پزشکی به حال خود رها شده تا هر کاری که می خواهد کرده و تمام قد از تخلفات عریان پزشکان حمایت کند. (3828103) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۱۸:۲۰
پذیرش رشته پزشکی باید مثل رشته علوم قضایی و سایر رشته های بورسیه , تحقیقات محلی , بررسی عدم سوپیشینه , مصاحبه حضوری داشته باشد تا کسانی که برای کسب ثروت به این رشته روی می آورند را در فرآیند گزینش حذف کند در رشته پزشکی باید اخلاق و تعهد در اولویت باشد. (3828118) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۴۳:۵۱
اره اینجوری خیلی خوب میشه
دیگه همه پسرخاله پسر عمو در میان
پیشنهاد عالی هست.همین سهمیه هیات علمی و رزمندگان و ...بسه به خدا (3828906) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۱:۴۹:۵۸
به عنوان یک پزشک با نظر متین شما کاملا موافقم احسنت (3829244) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۲:۳۳:۲۳
ظرفیت ها باید زیاد کنن که نصف ایران بشن دکتر! بعد این نصفه برن پیش اون نصفه! (3829266) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۳۳:۰۸
سئوال شما مثل سئوال معروف مرغ و تخم مرغ هست وزارتخونه وقتی دست پزشکان هست پس نظام درمان و پزشکان یکی هست دلیل تمام مشکلات هم این هست لطفا مقاله بنویسید در کشورهای پیشرفتع از لحاظ سیستم درمان ساختارچگونه هست (3828142) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۳۵:۲۲
باورتون نمیشه من پزشک متخصص دیدم در تهران از ساعت 4 تا 8 شب بیش از 60 نقر رو ویزیت میکرد دیگه حالا قبل ساعت 4 چه میکرد خدا داند. این دوستان اومدن اول اموزش پزشکان رو از وزارت علوم منفک کردن بعد ظرفیتها رو کم کرده و تا تونستن انحصار ایجاد کردن الان به همین دلیل هم پزشک سالاری داریم و هم خطای بالا و هم بد اخلاقی پزشکان و توهم و غرور این دوستان رو شاهد هستیم چون میبینه مشتری داره هر چی میتونه زور میگه گاه پرخاش هم میکنن و...کلا داستانش طولانیه (3828147) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۲۸:۲۵
متاسفانه مردم بیشتر پزشکانی را ترجیح میدهند که از نااگاهی انها در امور پزشکی سو استفاده مینمایند وبه نوعی کلاهبرداری میکنند. پزشکی که دارو کمتر تجویز میکند از اندوسکوپی و اکو و MRI و ... درمواقع لازم و ضروری استفاده میکند بیسواد محسوب شده ومردم اقبالی برای وی نشان نمی دهند . پزشکان زیادی هستند که به خاطر رعایت علمی اندیکاسیون ها بیکار هستند. (3828564) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۰:۴۲:۴۴
اینطوری هم نیست اخلاق و رفتار و..هم مهمه برخی پزشکان به خاطر رفتارشون توسط مردم تنبیه میشن (3828797) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۳:۰۵:۰۹
حق با شماست، عموی من که پزشک هست، وقتی نیاز به مطالعه داشت یواشکی به یک بهانه ای می رفت یه اتاق دیگه که کتاباشو گذاشته بود و مطالعه می کرد و بعد برمی گشت پیش مریض، می گفت اگه مریض ببینه دارم مطالعه می کنم می گه این دکتره هیچی بلد نیست از روی کتاب نگاه می کنه دیگه نمی یاد اینجا (3829024) (alef-11)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۱۴:۵۲
دقیقا
من خودم یه گزشک عمومی می شناسم به سختی دارو می ده و بیشتر داروهای سنتی و ......
خودم به علت بیماریم که نمی تونم داروی دیگه ای مصرف کنم همیشه ازش راضی بودم
به عنوان مثال گرفتگی کمر منو که با 4 آمپول خوب نشده بود رو با 3 جلسه ماساژدرمانی خوب کرد و خیلی هم عالی
مشکل مردم اینه که بیخود برا یه عده سر ودست میشکنن (3829562) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۴۱:۲۶
دو تا پزشک اصفال تو شهرمون میشناسم یکی پیر و بداخلاق با اطلاعات 20 سال پیش و دیگر جوون و بهروز و خوش اخلاق، حدس بزنین مطب کدومشون جای سوزن انداختن نیست.
ایراد از فکر این مردمه (3829619) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۱۴:۳۹
با جدا شدن آموزش پزشکی از وزارت علوم، به جای آموزش درست به دانشجویان، از آنان در بیمارستانها بیگاری می کشند.... شد آن چه نباید می شد. (3828661) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۰۷:۰۷
هرکی فکر میکنه اون پزشک متخصص نمیتونه درعرض 4ساعت 60 ویزیت انجام بده خب پیشش نره....مجبورش نکردن که....اون پزشک هم کارت دعوت نفرستاده برای کسی...از ماست که بر ماست...فقط بلدیم غر بزنیم.... (3828842) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۴۶:۱۵
دوست عزیز من در یکی از روستاهای استان بوشهر هستم.دمای ساعت ۱۰ شب ۴۱ درجه هست.شهر یا روستای دالکی.حقوقم هم ۱۹۰۰ هست.در خدمت شما عزیزان هستم.چرا تهران میری و یک نفر رو میبینی.به ما مناطق محروم زدگان هم سری بزنید (3828914) (alef-11)
 
تقوي منش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۳۹:۳۴
اين مطلب فقط مختص امور پزشكي نيست در تمامي زمينه ها مشكل داريم كه در 10 سال اخير بسيار بدتر شده حال بايد براي اين اپي دمي راهكار مناسب بدهيم. (3828162) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۶:۳۴:۵۳
بله ولی جان ادمها بسیار مهمتره و خطاش غیر قابل جبرانه و میزان اعتماد به نفس و توهم و مافیا بازی در وزارت بهداشت هم به مراتب بیشتره جان بیمار نمیتونه بهانه ای برای کاسبی باشه هیچ کشوری چنین اجازه ای رو نداده قانون هست اینجا طرف هر چند تا بخواد میتونه عمل کنه هر چند تا بیمار میتونه ویزیت کنه هر اخلاقیاتی میتونه داشته باشه و...کلا وضعیت قابل قبولی نیست هر جایی یک حداقل قانونی داره ولی در مورد پززشکان چنین چیزی رو بنده نمی بینم فقط طلبکاری و حمله به مردم و ما درس خوندیم و شما بیسوادین و...تا حالا شنیدیم یک نفرشون تا حالا پاسخگو نبوده هر کسی هم وارد مساله میشه رو میان علیهش تجمع میکنن یاهحوم میارن سریال در حاشیه یادتونه؟
به نظر من قابل قیاس نیست و قابل قبو.ل هم نیست که بگیم جامعه مشکل داره من پزشک هم هر کاری دلم بخاد میکنم (3828301) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۰۹:۳۰
درسته که جان انسانها مهمه اما نمیشه گفت مشکلات سیستم پزشکی مهمتر از سیستمهای دیگه است. همه به هم ربط دارند. (3828652) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۲:۴۹:۱۴
خودت گفتی دیگه چون جان ادمها مهمتره پس سیستم پزشکی هم بسیار اهمیت داره و خطاش قابل جبران نیست ببم جان (3829004) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۴۳:۲۴
اضافه کنید:
1-کم کردن تعداد پزشک (ضریب پزشک ایران 0.89 و تاجیکستان 1.918)
2-دادن کارانه های کلان به پزشکان از محل مالیات بر ارزش افزوده و هدفمند کردن یارانه ها (جیب مردم)
3-گرفتن آموزش پزشکی از وزارت علوم و الحاق آن به وزارت بهداشت خودشان در گذشته
4-تلاش برای تحت اختیار دراوردن بیمه ها تا هیچ مقاومتی از جانب آنها درهنگام بالا بردن تعرفه ها به وجود نیاید.
5-کمبود بیمارستان
6-ضعف در نظارت و جانبداریها در شکایت ها از پزشکان
7-مافیای لوازم پزشکی و پروتز و دارو
9-ضعف در برخورد متناسب و بازدارنده و شدید با پزشکان متخلف (3828170) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۷:۵۰:۲۲
عطاری ها رو هم اضافه کن تازه دارن میرن سراع اونها که یجوری بیارنشون زیر مجموه خودشون و برنامه هایی دارن که انحصار رو کامل کنن (3828485) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۳:۵۹:۰۵
تغذیه را که دادن پزشک عمومی , داروخانه در منطقه سه هم دادن پزشک عمومی , تربیت بدنی و روانشناسی بالینی هم که میخوان بیارن واسه وزارت بهداشت کلا همون عطاری مونده که بیارن وزارت بهداشت که بساط طب سنتی جمع کنن همش دارو شیمیایی بدن خورد ملت... (3829098) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۹:۱۹:۵۸
شاید اغراق باشه اما رییساشان درحال یک جوری به قدرتمندشدن مثل یک حزب فکرمیکنند.در روانپزشکی قدرت رادرحال قبضه هستند ومیگویند روانشناسی زیرنظر ماباشد.درنظام پزشکی برای خودشان دادسرا وبازداشتگاه دارند.پزشکی قانونی درمالکیت آنهاست.حتی به روانکاو جهانی درایران انگ روانپریش زدند ومنظوشان این است که بگویند ما مادرزاد روانکاو هم هستیم. (3831415) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۰۰:۱۴
کم بودن ضریب پزشک باید از طریق آزمون لیسانس به پزشکی جبران بشه , چقدر جوانان نخبه دهه شصتی داریم که بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۴ فقط بدلیل ظرفیت پایین پزشکی وارد رشته های کارشناسی و فنی مهندسی شدند و الا الان ظرفیتها نسبت به دوران ما در پزشکی چهار برابر و در مهندسی چهل برابر شده و این در حالی است که دهه شصت رکورد رشد جمعیت دنیا بود و دهه هفتاد رکورد کاهش جمعیت دنیا , فکر میکنین دروغ میگم برین تحقیق کنین الان درصدهای کنکور قبول شدگان پزشکی , مهندسی و حقوق بشدت تنزل پیدا کرده که این امر باعث ورود افراد تنبل (در صورتی که کم هوش فرض هم نکنیم) وبی مسولیت به رشته های مهم می شود. (3828507) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۰:۴۳:۴۱
تعداد فارغ التحصیلان مهندسی در هر سال در ایران طبق آمار فوربز 233 هزار نفر است.
فارغ التحصیلان پزشکی خیلی بیشتر از 3 هزار تا نیست. (3828799) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۳۰ ۱۴:۵۹:۴۶
اگر در آن سالها ظرفیت پزشکی کم بوده و شما فقط به پزشکی علاقه داشتی نباید انتخاب رشته میکردی.
الانم یه بار از امکانات دولتی استفاده کردید و ظلمه دوباره دولت خرج تحصیلتونو در رشته ی پزشکی بده.
ضمن اینکه سنتونم بالا رفته و نهایتا بعد از گرفتن مدرک پزشکی 20 سال میتونید در این کشور کار کنید که بازم توجیهی نداره دولت واستون هزینه کنه.
ضمنا رشته ی ریاضی یا مهندسی دلیل بر نخبه بودن نیست و اینکه شما فکر کنید اگه فرصت شرکت در کنکور رشته ی تجربی رو داشته باشید رتبه ی دو رقمی میشید سخت در اشتباهید.
بیشتر از این فکر خودتونو درگیر نکنید و بدون تلف کردن عمرتون یا امید به تغییر قوانین کنکور برید دنبال یه شغل درست و حسابی یا فنی حرفه ای
کامنتهای دیگه هم از شما دیدم که میگید لیسانسه ها بیان کنکور تجربی بدن. الان دولت خرج شما کرده درس های مهندسی یاد گرفتید اینها چه ربطی به پزشکی داره؟ هیچ جای دنیا این قانونی که شما میگید نمیذارن که اول بری لیسانس مهندسی بگیری بعد بری رشته ی پزشکی!
از بس اومدی سایت الف تو کامنتها دیدی نوشتند پزشک ها حقوق چند صد میلیونی میگیرن هوا برت داشته خودتم پزشک شی ولی اینجوری ها که فکر میکنی نیست. (3834607) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۴۳:۲۸
(ضریب پزشک ایران 0.89 و تاجیکستان 1.918)

پس چرا از تاجیکستان برای درمان میان ایران؟ (3829622) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۵:۴۹:۳۶
انچه موجب تاسف بیشتر میشود این است که سیاستگذاران از مدته پیش این مطالب را میدانند و هیچ اقدام موثری نکرده اند و همه چیز به تقدیر و تشکر از وزیر، معاونان، نمایندگان و بزرگان مافیا در این حیطه ختم میشود. (3828186) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۶:۲۰:۰۱
خواهشا به این بحث پلاکاردی که پزشک بیمارستان حم بالا برده و به مهرجویی توهین کرده هم بپردازید (3828269) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۰۶:۱۶
آین نشانه ای دردناک از مظلومیت جامعه فرودستان و مستضعفان این کشور و از طرفی علامتی هولناک از بیماری عمومی خود برتر بینی و سقوط شدید ارزشهای انسانی در جامعه ماست.وقتی پزشک معالج برای جان بیماری مثل عباس کیارستمی ذره ای اهمیت قایل نشده و برای تعطیلات نوروزی خود او را رها کرده و پرواز می کند گمان می کنیدبا یک بیمار تهی دست و گمنام چه خواهد کرد ؟ و وقتی پاسخ انتقاد فردی چون مهرجویی آنهم در قبال مرگ فردی مثل کیارستمی چنین توحش و یورش کلامی کینه توزانه و مستکبرانه ای است گمان می کنید در برابر اعتراض بستگان یک بیمار از طبقه کارگر یا روستایی محروم چه جواب کوبنده و خرد کننده ای خواهد بود؟؟وقتی مسیولین کشور ما نمی توانند عواقب اجرای عجیب و غریب طرح به اصطلاح سلامت و پرداخت دستمزدهای کهکشانی به بهانه کتاب سلامت آمریکا!!را بدون در نظر گرفتن اوضاع اقتصادی کشور خود درک کند و با استخاره برای وزارتخانه ای که با درد و رنج مردم در ارتباط است وزیر انتخاب می کنند چه انتظاری جز ظهور رفتارهای اینچنینی از حضرات می توان داشت؟ (3828518) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۳:۰۵:۱۱
یعنی واقعا به نظر شما یک پزشک حق ندارد از تعطیلات رسمی خودش به همراه خانواده استفاده کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3829025) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۲۹:۲۱
توهین مهرجویی بسیار بدتر از اقدام اون پزشک بوده. کمی عقل هم خوبه (3828684) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۳۵:۵۴
در پى حرکت اهانت‌آمیز یکى از پزشکان بیمارستان جم ، داریوش مهرجویى یادداشتی را منتشر کرد.

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:

«در پاسخ به رفتار فرد پلاکارد به دست مقابل بیمارستان جم؛

آقای دکتر، سعى نکنید بی‌لیاقتی، بی‌کفایتى و بی‌مسئولیتی خود و برخی همکارانتان را زیر نقاب الفاظی نظیر صنعتی سنتی که فقط خودتان معنای آن را می‌دانید و احتمالا سخت گرفتارش هستید پنهان نمایید.

حیف از روپوش سفید پاکى که بر تن شماست.

بهتر بود به‌جای این دلقک‌بازی‌ها خود شما به عنوان یک پزشک هرچه زود‌تر آشکار می‌کردید که چه کسی و چه کسانی باعث مرگ دلخراش کیارستمی عزیز ما شدند.

انگار باید براى شما بازهم تاکید کنم که خطاب من به کل جامعه پزشکى نبوده و نیست، فقط خطاب به پزشکانى است که در طول درمان کیارستمى سهل‌انگارى کردند و تمام شواهد و مدارک آن نزد خانواده کیارستمى موجود است.

بد نیست فیلم آسمان محبوب من را ببیند که چگونه از یک پزشک متعهد و با وجدان که جان خود را فداى بیمارانش مى‌کند، تقدیر کرده‌ام.»


منبع: خبرگزاری ایلنا (3828693) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۳۳:۱۵
من به عنوان یک شهروند بابت این کار مهرجویی دستش را می بوسم که سر این دکترهای پول پرست رو به خاک ذ لت مالید (3828889) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۲:۰۱:۱۷
استاد مهرجویی کاملا حق داشت (3828945) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۵۳:۱۳
این مطلب برام جالبه که توهین مهرجویی به کل جامعه پزشکی هیچی نیست
و توهین ی پزشک به مهرجویی رو باید تجزیه و تحلیل کرد.
بعد هم میگید قدرتتتت قدرت قدرت پزشکان
اقای مهرجویی توهین کرد به کل جامعه پزشکی بهش پرداخته شد؟ (3828927) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۴۵:۴۵
به توهین مهرجویی به جامعه پزشکی هم بپردازید. یااین کهاونها اسمشون هنرمنده و نباید بشون گفت بالا چشتون ابروه ولیبه پزشکان بکی احمق اشکال نداره (3829629) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۷:۱۳:۳۸
تخلف پزشک مثل هر تخلف دیگر باید در دادگاه‌های مستقل با وجود امکان دفاع متهم و وجود هیئت ژوری باشد. (3828399) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۳۱:۰۶
"ايا ميشه غير پزشك در مورد خطاي پزشكي نظر بده؟ چه جوري ميتونه وقتي اطلاع نداره قضاوت كنه. مثلا ميشه يه خياط بياد راجع به درصد خطاي يك خلبان نظر بده؟ تفكرم خوبه والا. " کاملا درست گفته (3828686) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۷:۴۸:۵۵
تلویزیون نشان می داد که با قول قرار دادن پروتز در شانه بیمار میومدن بیماران رو جراحی میکردن و بعد پروتز رو کار نمیذاشتن بیمار بیچاره هم فکر میکرده پروتز رو این بزرگواران که الگوی ما باید باشند کار گذاشتن ولی در عکس اشغه ایکس یک نفر متوجه شده بود که بله دوستان فقط بیمار سالخورده رو جراحی و شل و پل کردن برای اینکه تظاهر کنن که جراحی کردن!! تعداد بیماران هم 50 تا شده تا حالا و جالبه که چند تیم پزشکی هم این کار رو کردن!! (3828481) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۸:۵۳:۱۹
هر دو مقصرند.

لازم به ذکر است که حضور موثر و عملیاتی سازمان بازرسی کل کشور با توجه به تعداد قابل توجه اشتباهات و سهل انگاریهایی که در سالهای اخیر از طرف پزشکان و بیمارستانها رخ داده و همگی شاهد آن بوده ایم به شدت مورد نیاز است.

آقا این قضیه یک ناظم مقتدر و نترس لازم داره والا تا قیام قیامت همین آش و همین کاسه خواهد بود.

ساختار پزشکی و سلامت کشور باید تواماً توسط سازمان نظام پزشکی و سازمان بازرسی کل کشور کنترل و رصد شود. (3828618) (alef-11)
 
جهان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۹:۱۷:۳۱
تا زمانی که وزیر پزشک و همه کاره شدن نظام پزشکی باشد هم تعرفه ها غیر منطقی بالا میرود و هم بدلیل وضعیت مالی بالا توجه نمی کنند باید سهمیه پزشکی بالا رود و آموزش پزشکی به وزارت علوم بر گردد. (3828663) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۰:۲۳:۱۴
متهم اصلی من بیمار هستم.. (3828762) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۲۴:۳۴
درست میگی ! به این دلیل > پزشکی در یک شهر، خیلی معروف بود و روزی 100 نفر را ویزیت میکرد و همگان عقیده داشتند با یک نسخه خوب میشوند، روبروی مطب این، پزشک دیگری بود که کمتر از 10 نفر را در روز ویزیت میکرد . روزی این پزشک دوم با قیافه مبدل سر کوچه می ایسته و نسخه های مریضهای پزشک اول را نگاه میکنه ، می بینه که در همه نسخه ها دو دارو حتماً هست اول آنتی بیوتیک و دوم کورتون . تازه میفهمه باید چکارکنه تا مریضها قبولش داشته باشند! (3829402) (alef-11)
 
حبیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۳۵:۲۹
قوانین رسیدگی به تخلفات پزشکی به نفع پزشکان تنظیم وناعادلانه است بدترازان!هیچ عمل جراحی درهیچ بیمارستان دولتی وخصوصی.بدون اخذرضایت نامه وسلب حق شکایت صورت نمی گیرد!!!!!!!!!!چه کسی بایدجلواین ظلم رابگیرد؟ (3828894) (alef-11)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۱:۵۰:۲۶
ساختار درمان در ایران با کشورهای اروپایی کاملا متفاوت است کدام کشور اروپایی اینقدر مطب پزشک دارد؟ جای پزشک عمومی درمانگاه و پزشک متخصص بیمارستان است نه کوجه و خیابان (3828925) (alef-11)
 
مرجان
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۲:۳۱:۴۶
دوچیزدراین دنیاصدایی نداردمرگ بیچارگان و فسادآقازادگان (3828978) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۳:۰۶:۰۹
بهترین کار اینه که یه مدت تحریمشون کنین وقتی مرض میشین پیششون نرید . (3829027) (alef-11)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۳:۴۷:۱۷
فقط یه نگاه به رزومه جرمی هانت وزیر بهداشت بریتانیا بندازید به عنوان نمونه.وزیر بهداشت کشوری که یکی از نمونه ترین نظام های سلامت دنیا رو داره یک فارغ التحصیل دانشگاه آکسفورد در رشته های فلسفه و اقتصاده. فقط مقایسه بکنید با کشور ما که از رئیس و مدیر بیمارستان در دورافتاده ترین شهرستانها تا وزیر و معاونین و کمیته اخلاق وزارتخانه و... همه پزشکند.

یک فارغ التحصیل فوق لیسانس بیوشیمی بالینی شاغل در آزمایشگاه بیمارستان با حقوق یک و پونصد. (3829080) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۰:۰۵:۳۹
سیستم را هم که خود همین پزشکان طراحی و پیاده سازی کرده اند. اگر مشکلی هست از جانب منفعت طلبی و مسئولیت ناپذیری همین پزشکان هست . (3829108) (alef-11)
 
استاد دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۲:۴۵:۲۴
از نگاه درست و عمیق به موضوع از الف تشکر می کنم. (3829274) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۵:۲۳:۵۳
حتی ساختار را هم پزشکان بوجود می اورند.

در همه حال عامل انسانی و در اینجا پزشکان پایه تخلفات بوده اند. (3829303) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۰۲:۲۸
در جامعه ای که عقلانیت و اخلاق بمیرد به هرجا نظر کنی ویرانه ایست. (3829365) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۰۶:۲۶
آقا اين بنده خداها مثل معلمان و .... حقوقشون كمه !!!!!
حقوقشون و چند برابر كنيد ، درست ميشه ؟؟؟ !!!!! (3829368) (alef-11)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۰۶:۲۷
مسئولان نظام پزشكي خود پزشك هستند لذا وقتي شكوائيه اي به نظام پزشكي ارسال مي شود چون اعضاي نظام هم نقاط ضعف در پزشكي داشته اند لذا تمام تلاششان را مي كنند تا پرونده به نفع پزشكي كه ازش شكايت شده خاتمه يابد تا آن پزشك نقاط ضعف آنها را آشكار نكند.كار بجايي رسيده كه يك منشي يا كارمند ساده نظام پزشكي براحتي مي تواند با گرفتن مبلغ اندكي از پزشكان روال پرونده را به نفع پزشك مورد نظر عوض كند و جالب اينكه وقتي گزارش ميدهي مي گويند شما به جامعه پزشكي توهين مي كني.وقتي اوضاع نظام پزشكي اين است شكايت خودمون را به وزارت بهداشت كنيم اونجا هم كه وزير سفت و سخت حمايتشون مي كنه .پس بگيد حامي مردم بدبخت كيه؟ (3829369) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۱۳:۱۵
متهم اصلی نظام سلامت است و خطاهای فردی ریشه در نظام سلامت ناکارآمد و نابسامان دارد. علت ریشه ای این نامبسامانی هم ادغام آموزش پزشکی در وزارت بهداری بود که تسلط بلامنازع اعضای هیات علمی بر نظام سلامت را باعث شد و مدیران توانمند برای نظام سلامت نه تربیت شدند و نه بکار گرفته شدند(البته استثناهایی هم داریم) شاید در ابتدا ادغام این دو قسمت مفید به نظر می رسید(وزارتی که می خواهد کارسلامت کند تربیت نیروی انسانی مورد نیاز را هم خودش انجام دهد) ولی در عمل باعث نابسامانی نظام سلامت شد ضمن اینکه به کیفیت آموزش پزشکی هم بسیار ضربه زد. اگر این طرح خوب بود دلیلی نداشت تنها کشوری که اینکار را کرده فقط ایران باشد و هیچ کشور دیگری از اینکار تبعیت نکند. (3829377) (alef-11)
 
mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۸:۴۱:۲۷
در زمینه ی پزشکی باید چهار کار صورت بگیره
1-حذف عنوان دکتر از پزشک عمومی ومتخصص و تنها کسی حق داشتن مدرک دکترا پزشکی هست فوق تخصص هست
2-تفکیک وزارت بهداشت ودرمان به دو وزارت یعنی وزارت بهداشت(که در زمینه ی پایین آوردن آمار امراض درون جامعه باید نقش داشته باشد ) و وزارت درمان
3-رفتن پزشکی زیر مجموعه ی وزارت علوم
4-رسیدگی به قصورات پزشکی هم باید به کمیته ای خارج از وزارت بهداشت واگذار شود که پزشک تنها نقش مشاور داشته باشد (3829430) (alef-11)
 
شورانگیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۰۹:۰۰:۲۷
تنها کاری که وزیر بهداشت کرد پر کردن جیب همکاران پزشکش با پول جیب بیماران و پول بیت المالی است که از محل مالیات بر ارزش افزوده و هدفمندی یارانه ها باید خرج کشور می شد بوده است.

پزشک سالاری در ایران غوغا می کند. خود را نخبه می دانند و فرای قانون از هر لحاظ!!! (3829455) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۱۸:۵۲
"کمیسیونی از نمایندگان پزشکی قانونی( که زیر نظر قوه قضائیه قرار دارد ولی پزشک هستند)، دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی حضور و قضاوت می کنند"

خوب مهندسها بیان خطای پزشکی رو تشخیص بدن یا ورزشکارها و سیاستمدارها؟

"حضور پزشکان در مجلس در قامت کمیسیون سلامت نیز اهرم قدرتی برای هدایت سیاست های نظام سلامت به نفع پزشکان متخصص شده است"

یعنی مهندس و معلم و استاد دانشگاه تو مجلس نیست؟ همه باید باشن غیر پزشک؟ یا اینکه پزشکها باید برن تو کمیسیون کشاورزی و اقتصاد؟ (3829570) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۲۶:۱۵
چرا بی وجدانی و سهل انگاری و به هیچ شمردن جان انسان توسط پزشکان کاسب عمدا تحت عنوان« خطای پزشکی » عنوان می شود؟ (3829590) (alef-11)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۲۸:۵۸
دانشجو از سطح استاجری تا رزیدنتی علیرغم فعالیت های درآمدزا به مثابه یک برده بی مزد در خدمت دانشگاههای علوم پزشکی قرار می گیرد

مشکل نظام آموزش پزشکی واقعا مشهوده. هم برده کشی از دانشجویان پزشکی و هم عدم آموزش قوی به سایر رشته های پزشکی. در کشورهای پیشرفته سهم بالایی از درمان به عهده پرستاران هست ولی در ایران عمده فعالیت پرستاران دادن دارو تجویز شده و مستند سازی است. ضمن اینکه بیش از کمبود پزشک در مملکت کمبود پرستار وجود داره و این امر باعث شده دانشجویان پرستاری ترم سه به بالا مشغول کار بشن و عملا سطح تجربه و علم کادر پرستاری رو پایین بیارن و فشار مضاعف به پزشک مرکز درمانی منتقل بشه. طبیعتا کار بیشتر و سخت تر و بدون آرامش توقع درآمد بیشتر و نجومی رو هم به دنبال داره. تصورکنید ساعت 1 نیمه شب پزشک رو از خواب بیدار میکنن که نتایج آزمایشات فلان بیمار کاملا خوبه یا فلان دارو که فلان میلیگرم نوشتین میشه چند قطره؟

نظام آموزش به همه کادر درمانی باید اصلاح بشه و با ایجاد تعادل بین نیاز به کلیه کادر درمان و مراکز درمانی ونظام ارجاع مناسب مشکلات اینچنینی رو کم کنیم (3829594) (alef-11)
 
Hosein
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۰:۵۷:۱۲
نظام سلامت را خود پزشکان نوشته اند آنهم از نوع متخصص
پس اگر مشکل از نظام باشد نیز به خودشان باز می گردد. (3829650) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۱:۲۵:۳۴
واى إز بيمارستان طالقاني ومدرس خداي من كشتارگاه حقوق پرستار وخدمه وپزشكان را نداده بودن اي خداي من فاجعه بود بيچاره مردم من يك ماه در اون جهنم بودم تا به بيمارستان لاله برم پسرم را وپزشكان همان بودن با تخصص هاي بسيار بالا كه پنج بار جواب كرده بودن نجات دادن از همه پزشكان لاله تشكر مينمايم 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 (3829698) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۱:۳۰:۳۷
این نقد خیلی خوب بود مستقل از درآمد باید عملکرد سیستم درمان نقد بشه حرف خیلی زیاد ههست اما با انحصار گروهی از پزشکان سلامت جامعه رو به گروگان گرفتن (3829704) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۲:۵۱:۴۴
تا وقتي معاون وزارت بهداشت خودش بر پست دومش در طرح كارانه بر درامد نجومي خودش نظارت مي كند و نميگذار د پاي بازرسي بانجا برسد همين اش وهمين كاسه است
و در ضمن معيار پزشك خوب انسانيت و اخلاق و انصاف و تعهد او نزد خداوند است نه نمره نه مقام ونه شهرت (3829837) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۳:۵۹:۵۷
با سلام : یادتون هست قدیمیا می گفتند هرکس به پزشک خودش دروغ بگه درحقیقت به خودش دروغ گفته ؟ مگر دروغ گفتن به مهندس یا معلم یا کاسب محله یا .... به خودت برنمیگرده ! برای چی فقط درمورد پزشک این ضرب المثل معروف شده . شاید علت این باشه که اگر به پزشک خودت دروغ بگی ممکنه اولین و آخرین دروغ زندگیت باشه و دیگه فرصت توبه و جبران اشتباه نداشته باشی . پس هدف اونها دفاع از پزشکان نبوده بلکه فقط وفقط دفاع از بیمار بوده یعنی ای بیمار عزیز ای رسانه عزیز ای مسئول محترم با دست خودت ، خودت رو به کشتن نده . اگر میگن دست به صندلی راننده نزنید بدلیل غرور و خود بزرگ بینی راننده نیست بلکه فقط برای حفظ جان شماست . از اول تاریخ انسان های فاسد در هر قشر ی وجود داشته اند و باید با اونها مبارزه کرد ولی با تأسف فراوان باید پذیرفت که رسانه های ما به هر دلیلی که ما نمی دانیم روش منطقی و درستی را در مورد پزشکان مملکت مان در پیش نگرفته اند و به اسم دلسوزی برای مردم راه غلطی را در پیش گرفته اند . (خدایا عاقبت همه ما را ختم به خیر کن ) والسلام (3829960) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۰۱:۴۱:۳۳
ممنون آقا یا خانم دکتر منصف! (منصف یعنی کسی که به منفع صنف خود می اندیشد!) (3831154) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۱۷:۱۲:۴۵
يكي از مشكلات عمده در كشور ما عدم اگاهي مردم از حقوق خود است البته آگاه هم باشند در موارد قابل توجهي تفاوتي در استيفاي حقوق نمي كند چون برخي سازمانها و بنگاههاي اقتصادي و ... پاسخگو نيستند
در اين ميان نكته اي قابل ذكر است:
برخي افراد پروتز نهاده شده در بدن آنها بايست خارج يا با پروتزي ديگر جايگزين شود حال سوال اينجاست پروتز خارج شده به جيب چه كسي مي رود؟؟؟؟؟ (3830341) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۸ ۲۰:۱۴:۴۸
سلام.من متوجه نیستم چراسازمان نظام پزشکی که یک سازمان حقوق صنفی
است مثل بقیه صنوف چرا مرجع نهایی رسیدگی به شکایت شاکیان هم میباشد؟ (3830718) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.