توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 382156
پیشنهاد کتاب/ «تربیت بچه‌ها تربیت خود ماست»؛ نائومی آلدورت؛ ترجمه جهانشاه میرزابیگی؛ مهر ویستا
پدر و مادرها بخوانند
هادی حق‌پرست ؛ 27 مرداد 1395
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۰
«تربیت بچه‌ها تربیت خود ماست»
نویسنده: نائومی آلدورت
مترجم: جهانشاه میرزابیگی
ناشر: مهر ویستا؛ چاپ اول ۱۳۹۴
۲۲۱ صفحه، ۱۵۰۰۰ تومان

شما می‌توانید کتاب «تربیت بچه‌ها تربیت خود ماست» را تا یک هفته پس از معرفی با ۱۰ درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهر کتاب آنلاین خرید کنید.

****

گاه با اینکه برخی کتابها در روال معمول مطالعات‌مان جای نمی گیرند، اما از چنان جذابیتی برخوردارند که صرف نظر از نام و نشان معتبر نویسنده اثر،  با یک تورق به این نتیجه می رسیم که آن‌ها را به عنوان گزینه ای جدی برای یک فرصت مناسب منظور کنیم؛ «تربیت بچه‌ها تربیت خود ماست» یکی از همین جنس کتابهاست.
کتابی که به قول براد بلینتون پادزهری است برای روش‌های تربیت سنتی که در آنها تقریبا همه، باغبانِ باغی از انواع اخلال‌های عاطفی- روانی بوده‌ایم. راستی ما برای آمادگی ذهنی و تسلط بر تربیت و تعلیم کودکانمان چقدر فرصت گذاشته‌ایم؟ چقدر از تجربیات دیگران و روش‌های علمی استفاده کرده‌ایم؟ چقدر مطالعه کرده‌ایم؟

کتاب حاضر برای همه پدر و مادرهایی است که در رفتار و گفتارشان با فرزندان، تنها خود و احساس و علایق خود را می‌بینند و از درک شرایط و موقعیت و نیازهای فرزند خود عاجزند. این البته به این معنا نیست که پدر و مادر به هر آنچه که میل فرزند است تن و رضایت دهند، بلکه سخن بر سر التیام بخشیدن به فرزندان بدون تغییر شرایط است. این کتاب از آن دست کتاب‌های روان‌شناسی تربیتی است که می‌توان چندین بار آن را خواند و هر بار چیزهای تازه، یاد و در مراقبت و تعلیم و تربیت فرزند خود به کار گرفت.

باید از این کتاب به عنوان کتاب دم دستی یاد کرد، به معنای آن که جنبه کاربردی روزانه برای خانواده‌ها و حتی همه افراد در جامعه و ارتباطات می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. قطعا همه کسانی که این کتاب را می‌خوانند از خواندن لذت می‌برند، حتی اگر اهل مطالعه نباشند، چرا که قطعا از دستورها و پیشنهادها یا داستان‌های کتاب در زندگی خود غافل بوده‌اند و از این پس تصمیم به زندگی زیبا و راحت‌تر و آسوده‌تر خواهند گرفت.

مطالعه این کتاب از آن جهت به پدر و مادران ایرانی جدا توصیه می‌شود که در ایران هنوز نهاد خانواده پابرجاست و در شکل گیری باورها، شخصیت و سلایق افراد به شکلی موثر نقش آفرینی می کند. لذا نقش پدر و مادرها در پرورش استعدادهای فرزندان و شکوفا کردن آنها با ایجاد فرصت‌های لازم که این کتاب پیش روی آنها می‌گذارد، مهم و کلیدی تلقی می‌شود. از دیگر سو، در سالهای اخیر نوعی فرزند سالاری در جامعه ایرانی حاکم شده است که در خانه هر آنچه که فرزند بخواهد همان خواهد شد و پدر و مادرها از هول اینکه مبادا مخاطب دکتر شریعتی در کتاب پدر، مادر ما متهم‌ایم قرار گیرند، منفعلانه تسلیم خواسته‌های فرزندان خود می‌شوند. بنابراین  مطالعه این کتاب می‌توانند نحوه مواجهه‌ای منطقی با خواسته‌های فرزند خود را یاد گرفته و به کار بگیرند.

خانواده‌های مذهبی ایرانی از آن سبب می توانند بلقوه مخاطب این کتاب باشند  که اغلب در چالشی دائمی با فرزندان خود در رعایت یا عدم رعایت احکام دینی روبه رو بوده و معمولا در اثر شکاف نسلی در خانواده جای آن که در کنار فرزندان خود باشند در مقابل آن‌ها قرار می‌گیرند.

  همان گونه که از تیتر این یادداشت پیداست نگارنده تاکید و توصیه دارد که پدر و مادرها پیش از آنکه صاحب فرزند شوند، کتاب‌هایی چون «تربیت بچه‌ها تربیت خود ماست» و کتاب‌هایی چون این را مطالعه و تمرین کنند تا بدانند و عادت کرده باشند که چطور باید فرزندان خود را تربیت کنند و به قول نویسنده کتاب، به نوعی در کنار تربیت بچه‌ها خود نیز تربیت شوند.
 
کلمات کلیدی : نشر مهرویستا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
پدر و مادرها بخوانند