توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 175912
ماجراجویی تازه انگلیس در اروپا
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۰۷
 یک روزنامه آلمانی، تصمیمات اخیر انگلیس برای برگزاری همه پرسی درباره اروپا و افزایش تمایلات انگلیسی ها برای خروج از این اتحادیه را چالش جدیدی برای قاره سبز ارزیابی کرد. 

به گزارش  مهر، روزنامه "تاگس اشپیگل" در مطلبی نوشت : اختلافات و نگرانی ها درباره آینده انگلیس در اروپا در بین خود انگلیسی ها و همسایگان این کشور افزایش پیدا می کند. هنوز کسی نمی داند که "دیوید کامرون"، نخست وزیر انگلیس در بیانیه اروپایی خود که البته همچنان به تعویق می افتد و قرار است در ۲۲ ژانویه اعلام شود چه خواهد گفت.

به گفته وزیر امور خارجه ایرلند، انگلیس، یونان را به عنوان بزرگترین چالش برای اتحادیه اروپا قلمداد می کند.

"دیوید کامرون" می خواهد عضویت کشورش در اتحادیه اروپا را بار دیگر مورد ارزیابی قرار داده و با همه پرسی درباره آن تصمیم گیری کند. این یک ماجراجویی است که به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا منجر خواهد شد و می تواند به گریز غیر قابل تصور دیگر اعضای این ائتلاف بینجامد.

تاگس اشپیگل در ادامه این مطلب نوشت : هرگز انگلیسی ها تا این اندازه از اتحادیه اروپا ناراضی نبوده اند. حزب ضد اروپایی "استقلال" موسوم به UKIP در انگلیس این روزها خود را به عنوان قدرت سوم در کشور احساس می کند و می تواند در انتخابات اروپایی سال ۲۰۱۴ حزب محافظه کار این کشور را کنار بزند.

دو سوم انگلیسی ها خواستار برگزاری یک همه پرسی درباره اتحادیه اروپا هستند. بر اساس یک نظرسنجی که در نوامبر گذشته انجام شد، ۵۶ درصد انگلیسی ها به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای مثبت خواهند داد.

نه تنها مخالفان تندرو اروپایی در انگلیس، بلکه اعضای حزب حاکم و البته نخست وزیر این کشور می توانند انگلیس را بدون بودن در اتحادیه اروپا تصور کنند و همچنین این مطلب را بازگو می کنند.

"جورج آزبورن"، وزیر خزانه داری انگلیس و از متحدین تنگاتنگ کامرون در کابینه در گفتگویی اخیرا اعلام کرده است که اتحادیه اروپا باید خود را تغییر دهد تا ما در آن بمانیم. هرگز در عضویت چهل ساله انگلیس در اتحادیه اروپا یک وزیر کابینه انگلیس چنین الفاظ تهدید آمیزی را علیه این اتحادیه ابراز نکرده بود.

نویسنده در ادامه این مطلب خاطر نشان کرد: "دیوید کامرون" ، باقی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا و به ویژه مناسبات با این بازار مشترک را می خواهد، اما بر این باور است که این تنها زمانی امکانپذیر است که مناسبات از نو تعریف شود، اما آیا کامرون می تواند چنین مذاکراتی را به اروپا تحمیل کند؟

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت : بعد از اینکه کامرون حدود یک هفته پیش به این موضوع اشاره کرد که وی می تواند مذاکرات درباره قرارداد اروپایی را به عنوان اهرم فشار مورد استفاده قرار دهد، صدر اعظم آلمان هشدار داد که کشورش اجازه باج خواهی را به کسی نمی دهد.

انگلیس از زمانی که در سال ۱۹۹۲ و در مذاکرات ماستریخت خود را از پروژه ارز مشترک اروپایی کنار کشید، در اتحادیه اروپا مسیر ویژه و خاص خود را دنبال می کند. این کشور حالا اعتقاد دارد که با بحران یورو و عواقب آن شرایط اساسا تغییر کرده است. انگلیسی ها از هماهنگی های قدرتمند تر منطقه یورو که قدرتهای فرانسه و آلمان در آن غالبند می ترسند.

یک گروه پارلمانی محافظه کار بدبین به اروپا در انگلیس، موسوم به "شروع تازه" قرار است فردا در بیانیه ای این درخواست را ارائه دهند که اختیارات مهمی که در دهه های گذشته به خصوص در زمینه قوانین و سیاست داخلی به اتحادیه اروپا سپرده شده است برگردانده شود. آنها می گویند انگلیس در صورت لزوم باید در اقدامی یکجانبه خود را از قید پیمان هایی که با اتحادیه اروپا بسته است رها کند. این گروه بر این باورند که درخواستهای سخت و تهدید به خروج از اتحادیه اروپا بالاخره اروپاییان را مجبور به نشستن بر سر میز مذاکره می کند.

نویسنده همچنین در ادامه به هشدارهای جداگانه طرفداران اروپا در انگلیس، آمریکا و سران اروپایی درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اشاره کرده و در بخش دیگری از این مطلب نوشت : کامرون باید در سخنرانی هفته آینده خود هم رضایت مشکوکان به اتحادیه اروپا و هم طرفداران این اتحادیه را به یک اندازه در نظر بگیرد.
 
کلمات کلیدی : انگلیس+اروپا