توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 400714
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران:
از مدیرعامل شرکت نفت برای مناظره با اساتید دانشگاه دعوت کردیم/ ارائه شکایت بسیج دانشجویی به دیوان عدالت اداری درباره قراردادهای نفتی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۵
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه‌های اصلی تهران شکایتی علیه مصوبه هیات دولت در مورد شرایط عمومی قراردادهای نفتی تقدیم دیوان عدالت اداری کرده‌ که این شکایت‌ چهار ایراد حقوقی این مصوبه را مطرح می‌کند.
 


خبرگزاری فارس: دعوت از مدیرعامل شرکت نفت برای مناظره با اساتید دانشگاه/ ارائه شکایت بسیج دانشجویی به دیوان عدالت اداری درباره قراردادهای نفتی
 
 
امین اقرلو مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، با اشاره به دعوت از مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران برای حضور در دانشگاه تهران، گفت: ما مدتها دنبال این بوده‌ایم که مسئولین وزرات نفت و موافقین قراردادهای نفتی را به دانشگاه بیاوریم تا هم با دانشجویان و هم با اساتید و کارشناسان وارد بحث بشوند. تاکنون چندبار از مسئولین رسما درخواست کرده‌ایم که از جمله آنها آقای زنگنه و کاردر است.

وی گفت: متاسفانه امتناع مقامات دولتی از شفافیت و پاسخگویی در تمام مدت وجود داشت و همیشه تلاش داشتند تصمیمات در پستو گرفته شود. حال آنکه همین فعالیت‌های منتقدین بود که باعث شد دولت مصوبه اولیه که به قول خودشان 150 ایراد داشت را اصلاح کند.

اقرلو اظهار داشت: مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران چند روز پیش در مصاحبه خود ما را شگفت زده کرد و گفت که حاضر به مناظره با منتقدین در محیط دانشگاهی است، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران هم بلافاصله فردای آن روز در طی نامه‌ای وی را به مناظره کاملا کارشناسی با آقای درخشان در دانشگاه تهران دعوت کرد. فعلا منتظر پاسخ مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران هستیم. آقای درخشان که الحمدلله بسیار مشتاق به این مناظره است.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران ادامه داد: این احتمال وجود دارد که مدیر عامل شرکت ملی نفتاین دعوت را مانند چندین دعوت قبلی نپذیرد ولی اینبار با توجه به اینکه پیشنهاد مناظره از طرف خودش بوده است، عدم قبول این دعوت این شائبه را پیش میاورد که IPC از منظر وزارت نفت نیز غیرقابل دفاع در محافل کارشناسی است.

وی تاکید کرد: مسئله دیگر اینکه بسیج دانشجویی دانشگاه‌های اصلی تهران شکایت نامه‌ای علیه مصوبه هیات دولت در مورد شرایط عمومی قراردادهای نفتی تقدیم دیوان عدالت اداری کرده‌اند. این شکایت‌نامه به صورت مبسوط و تفصیلی نگاشته شده و چهار ایراد مسلم حقوقی این مصوبه را مطرح می‌کند.

اقرلو افزود: امیدواریم دیوان عدالت اداری با رویکرد انقلابی به این موضوع بپردازد. درخواست ما این است که در مرحله اول دیوان عدالت اداری دستور توقف اجرای این مصوبه را به منظور بررسی بیشتر این ایرادات صادر کند.

 مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: تصور پیش آمده این است که وزرات نفت برای جا انداختن IPC و متقاعد کردن منتقدین اعلام کرده است که اولین قراردادهای IPC ‌را با دو شرکت داخلی منعقد می‌کند. با این وجود رئیس ستاد اجرایی هوشمندی به خرج داده و از همکاری به آن صورت امتناع کرد. توصیه ما این است که سایر شرکتها نیز به جای توجه به ملاحظات در مورد روابط بین خود و وزارت نفت، به آینده IPC و مخاطرات آن برای منافع بلندمدت ملی توجه کرده و از ورود به این عرصه خودداری کنند.

وی افزود: بسیاری از ایرادات IPC حقوقی نیست و نمی‌توان تضاد قانونی در آن پیدا کرد. به همین دلیل این شکایت ما از دیوان به معنی این نیست که همه ایرادات همین‌هاست. در ابعاد اقتصادی و فنی و حتی حقوقی هنوز هیچ کاری انجام نشده و ما هیچ برنامه و برآوردی از وزارت نفت نمی‌بینیم.

اقرلو تصریح کرد: هنوز پیوست‌های مهمی نظیر داوری، انتقال فناوری، محیط زیست، شرایط فسخ قرارداد نگاشته هم نشده تا بتوان در مورد آنها نظر داد و اولویت بندی واقعی از میادین صورت نگرفته است. اگر وزارت نفت آمادگی برگزاری جلسات کارشناسانه حول این مسائل را ندارد، بسیج دانشجویی می‌تواند بستر این جلسات را فراهم کند.
 
وی گفت:‌ فارغ از مدل جدید قراردادهای نفتی، واگذاری میدان کم ریسک آزادگان به شرکت بدنام و بدسابقه و خائن توتال برخلاف منافع ملی و صریحا مغایر با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.

 
 
کلمات کلیدی : قراردادهای جدید نفتی+دارسی+ مالیات+ipc
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.