نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412144
تفسيري بر رأي مردم آمريكا
محمدكاظم انبارلويي، 19 آبان 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۱
در حالي كه همه نظرسنجي‌ها پيروزي قاطع هیلاری كلينتون را خبر مي‌دادند، در حالي كه اكثر نخبگان آمريكا از دو حزب، بيشتر تمايل داشتند كلينتون راي بياورد و در حالي‌كه چهره ترامپ در اثر افشاگري‌هاي حزب دموكرات كريه‌تر از كلينتون بود، اما در نهايت ناباوري ترامپ رئيس جمهور آمريكا شد.

پيروزي ترامپ يك شوك به غرب و جامعه نخبگي در آمريكاست. او را بايد يك پديده در سپهر ليبرال دموكراسي آمريكا توصيف كرد. آنچه در زير مي‌آيد يك نگاه اوليه به تفاسير مربوط به راي مردم آمريكاست؛

1- شكست كلينتون در حقيقت شكست شعار اوباما طي هشت سال گذشته مبني بر «تغيير» بوده است. او به وعده خود نتوانست عمل كند و مردم عملاً تغيير را ملاحظه نكردند. به قول رایان، رئیس مجلس نمایندگان، مردم آمریکا با رای به ترامپ نشان دادند از وضعیت موجود ناراضی هستند.

2- ترامپ چهل و پنجمین رئيس جمهور آمريكاست. در ميان چهل و چهار رئيس جمهور منتخب مردم در گذشته حتي يك زن هم ديده نمي‌شود. راي دهندگان آمريكايي نمي‌توانستند به رياست جمهوري يك پيرزن 70 ساله راي بدهند در حالي كه ناتواني جسمي او در دو كليپ، بارها از رسانه‌هاي مرتبط با ترامپ پخش مي‌شد.

3- راي آوري ترامپ نوعي «بغض» به دموكرات‌ها و كلينتون و نيز كاركرد اوباما را واتاب مي‌داد، لذا «حُب» به ترامپ نبود، چون هر دو به يك ميزان در رسانه‌ها تخريب شده بودند. مردم نسبت به كارآمدي اوباما و كلينتون ترديد داشتند و مي‌خواستند فردي متفاوت به كاخ سفيد برود لذا ترامپ توانست افكار عمومي را قانع كند كه آن فرد خود اوست.

4- ترامپ مخالف جدي جنگ افروزي‌هاي دموكرات‌ها و حتي جمهوري‌خواهان در حمله به عراق، سوريه، افغانستان و يمن بود. مخالفت او هم برمي‌گشت به هزينه‌هاي سرسام‌آور اين لشكركشي‌ها. لذا با اين شعار آمد كه هزينه‌هاي جنگ‌افروزي را برای رفاه مردم اختصاص دهد.

او مخالف داعش و نقش آمريكا در پديداري آن بود. لذا كلينتون را به عنوان مادر داعش مورد نكوهش قرار داد. او مخالف راي نخبگان آمريكا بود كه  به بهانه ابرقدرتي، هزينه‌هاي نظامي‌گري آمریکا از جيب مردم پرداخت شود. او شعار «مي‌رويم واشنگتن تا سيفون را بكشيم» را مطرح كرد. اين شعار، كساني را كه جامعه نخبگي آنها را نمايندگي نمي‌كردند به خود جلب كرد. اينها همان كساني هستند كه ترامپ در سخنراني نطق پيروزي خود از آنها به عنوان فراموش‌ شده‌ها ياد كرد.

5- تا قبل از اعلام پذيرش شكست از سوي خانم كلينتون هيچ يك از رسانه‌هاي معتبر در آمريكا و اروپا نمي‌خواستند پيروزي ترامپ را بپذيرند. بعد از اين پذيرش قبول كردند راي ترامپ را اعلام كنند. «بي بي سي» اين راي را روز تاريكي براي آمريكا توصیف کرد. وزير دفاع آلمان اين راي را عليه ساختار قدرت در واشنگتن تلقي كرد.

6- كلينتون نماد دفاع از وضعيت رسمي و موجود آمريكا و حزب حاكم بود. ترامپ توانست خود را نماد تحول در آمريكا جا بيندازد. به ويژه او در مبارزه با فساد دستگاه حاكمه حرف‌هايي زد كه در گفتمان انتخابات آمريكا سابقه نداشت. مردم آمريكا به تحول راي دادند ولو آنكه نتوانند حدود و ثغور اين تحول را حدس بزنند.

لذا حكومت دموكراتها در كاخ سفيد نمي‌توانست به پرچمداري يك پيرزن 70 ساله ادامه پيدا كند. جوانان طبقه متوسط و حتي زنان نمي‌توانستند به اين رويكرد رضايت بدهند. شمار زيادي از راي دهندگان دقيقه 90 راي خود را تغيير دادند. وقتي ديدند شيب راي به سمت ترامپ است از راي به كلينتون صرف نظر كردند.

7- كلينتون بر موجي كه سندرز در حزب دموكرات پديد آورد و شعارهاي متفاوت مي‌داد، نتوانست سوار شود. اما ترامپ بر اين موج سوار شد و در حقيقت بخشي از سرمايه اجتماعي دموكرات‌ها را به نفع خود مصادره كرد. او حرف‌هايي مي‌زد كه سندرز مطرح كرده بود. راي به ترامپ نوعي بيداري آمريكايي از جنس جنبش 99 درصدي وال استريت بود.

8- ترامپ به دليل نگاه رهبران اروپا و رهبران ديگر كشورها به او، توانايي اجماع‌سازي عليه ايران را ندارد. لذا شعار پاره كردن برجام كاربردي در ديپلماسي او ندارد. اما بايد ديد در داخل، او اين بدعهدي را چگونه مي‌خواهد مديريت كند.

9- چيستي و چرايي راي ترامپ براي نخبگان آمريكا از زاويه روان‌شناختي و جامعه‌شناختي، فوق العاده مهم است. آنها بايد تفسيري بر اين شوك گيج‌كننده پيدا كنند. اين شوك يك رونمايي از تضادهاي دروني جامعه امروز آمريكاست.
 
کلمات کلیدی : انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا+ترامپ+پیروزی ترامپ+رأي مردم آمريكا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۰:۲۳
جرج بوش بعد از حملات 11سپتامبر در کنگره امریکا اون جمله معروف رو گفت: with us or against us یعنی یا با ما هستید و یا با ما دوست هستید یا علیه ما هستید و راه میانه ای وجودندارد. ترامپ هم همین روش را در سیاست خارجی در پیش خواهد گرفت.. او داعش را در عراق و سوریه نابود خواهد. او زندان گوانتانامو را همانطوریکه خودش وعده داده است دوباره از داعشی های آدمخوار و وحشی پر خواهد کرد و با روش غرق مصنوعی از انها درباره علیات های تروریستی اعتراف گیری خواهد کرد. او ابوبکر بغدادی را زنده یا مرده خواهد گرفت همانطوریکه جررج بوش صدام حسین را از سوراخ فاضلاب بیرون کشید و اعدام کرد. در مورد سوریه او با حکومت بشار اسد دوباره روابط دیپلماتیک و سیاسی برقرار خواهد کرد و حتی امکان دارن بخاطر نابودی داعش به دولت بشار اسد کمک های اقتصادی و نظامی و تسلیحاتی و اطلاعاتی هم بدهد. او داعش را در سراسر خاک سوریه و عراق نابود خواهد کرد.. دونالد ترامپ بهیچ عنوان خواهان تضعیف یا سرنگونی دولت بشار اسد نیست بلکه برعکس او معتقد است وجود دولت سکولار بشار اسد در سوریه برای نابودی افراط گرایی و تروریسم در سوریه و خاورمیانه لازم و ضروری است. و اما در مورد ایران او با فشار تحریم های بیشتر و تهدید به حمله نظامی از ایران خواهد خواست که با امریکا بر سرمسایل سوریه عراق لیبی یمن و و سایر مسائل منطقه و بعضی مسائل داخلی بر سر میز مذاکره بنشیند و او از ایران خواهد خواست که ایران و امریکا بر سر این مسائل گفتگو و مذاکره و تفاهم کنند که البته برای راضی کردن ایران برای مذاکره با امریکا تهدید به حمله نظای هم خواهد کرد. در مجموع بهتر است به پیشنهاد ترامپ برای گفتگو و مذاکره و تفاهم بین ایران و امریکا جواب مثبت داده شود چون او ادم جدی و سختی است و اگر تهدید به انجام کاری کند به احتمال بسیار زیاد ان کار را انجام خواهد داد بخصوص که رای و پشتیبانی اکثر یت مردم امریکا را هم با خود دارد. در عین حال او اهل معامله و بده بستان است چون او تاجر بسیار موفق و خوبی است . او اگر با ایران بر سر میز مذاکره بنشیند سعی میکند با ایران بر سر بسیاری از مسائل و اختلافات مذاکره و گفتگو کند و در نهایت ایران و امریکا بر سر بسیاری از مسائل به تفاهم برسند. (4008934) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۲:۲۵
واقعا ساده لوحانه است که فکر کنید این انتخاب مردم بر اساس همین دلایل است انتخابات های امریکا و کلا سیساست گذاری فراماسونر ها برای تمام کشورها ست که میگوید چه زمانی چه کسی در چه جایی باشد
فراماسون ها رهبران پشت پرده دنیا هستند
انان حتی ریاست جمهوری کشور ما را هم تعیین میکنند
شاهد این ادعا فیلم هایی است که بسیار زودتر وقایع جهان را پیش بینی میکند (4008940) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۸:۱۹:۱۷
به نظر من سیاستمداران کارکشته آمریکایی در هر دو حزب ترامپ را برنمی تابند لذا به سمتی خواهند رفت که زمینه ساز حذف فیزیکی ترامپ خواهد شد. (4009046) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۰:۳۸:۰۱
با شما مخالفم ما نمیتونیم هر اتفاقی در امریکا میفته رو طبق تفکر خودمون تفسیر و مصادره کنیم شما اوباما رو قبول نداری 8 سال پیش هم میگفتی بوش بد است قبلش هم میگفتی بیل کلینتون بد است 4 سال دیگه هم میفرمایید ترامپ بد است. یک موضع شفاف از خودتون ارائه بفرمایید. اینکه نمیشه صبر کنیم ببینیم چی میشه بعد هر چی شد رو به نفع خودمون تفسیر کنیم. (4009228) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۰:۴۹:۲۷
مگه احمدی نژاد انتخاب شد بقیه دنیا چکار کردند؟ (4009239) (alef-13)
 
من من
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۰۱:۴۶
البته که فحوای کلام نویسنده قابل قبوله... برخی از دلایل منطبق بر حقیقته اما..

اما
نویسنده جوری صحبت می کنه که انگار کلینتون در رای مردمی شکست سختی خورده! در صورتی که کلینتون فعلا رای مردمی بالاتری اورده و نهایتا با اضافه کرد اون سه ایالت دیگه در بدترین حالت رای مردمی برابر با ترامپ اورده...
این یعنی برخلاف گفته شما اکثریت مردمی رو تونسته بر اساس حرفهای دسته چپی برنی سندرز جذب کنه.. یعنی سیسات های اوباما برای بخش بزرگی از جامعه امریکا قابل قبول بوده...
اتفاقی که این وسط افتاده توزیع نا مناسب این ارای مردمی بوده بر اساس قوانین انتخاباتی امریکا و رای های ایالتی الکترال...
کلینتون کالیفرنیا رو با اختلاف بالای 2.5 میلیون نفر برد
اما به عنوان مثال فلوریدا رو تنها با اختلاف 120 هزار رای باخت و 29 رای الکترال از دست داد!
همین اتفاق در برخی از ایالتهای دیگه هم افتاد و با اختلاف بسیار کم کل رای اون ایالت رو از دست داد...

البته سوابق مشکوک بنیاد کلینتون و دریافت پول توسط خودش بابت سخنرانی ها از شرکت های بزرگ و شایعات مختلف در مورد سلامتی و... نقطه ضعف های اصلی کلینتون بودن که باعث شکستش شده...
البته بگم که من کاملا از این نتایج شوکه شدم و اصلا انتظار برنده شدن ترامپ رو نداشتم با توجه به حجم سنگین تخریب های رسانه ای و گاف های سنگینی که در گذشته داشته...

ممنون میشم منتشر کنید :) (4009383) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۲۳:۵۶:۴۵
به همان دلایلی که کلینتون در کشورش رای نیاورد، روحانی هم در ایران رای نخواهد آورد.
فردای انتخابات ایران هم همه نخبگان خواهند گفت: عجب خبر شوکه کننده ای!
مثل رای آوردن ترامپ.
مثل خروج انگلیس از اروپا.
مثل ... (4009436) (alef-13)
 
محسن
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۰:۴۲:۰۸
مردم امریکا احمق هستند که این موجود ناشناخته را انتخاب کردند.کسی که بیست سال مالیات نداده و به ان میبالد(احمقهای بیسواد و مالیات بده به او رای دادند)او رسما سیاهان و لاتین تبارها را دزد و فاسد خواند(بخشی از این موجودات یا رای ندادند یا به ترامپ رای دادند)فساد جنسی و اخلاقی و نگاه سوداگرانه او به زنان را دیدند و زنان امریکایی به او رایی دادند!!!!!ظاهرا عوام امریکا فساد و تحقیر و تبعیض را بیشتر میپسندند.رای به ترامپ،صرفا نتیجه پوپولیسم بود ک چقدر برای ما اشنا بود.امیدوارم نتیجه این انتخاب هم مثل انتخاب فلان پوپولیسم باشه و رای دهندگان به ترامپ،با یک کشور شخم زده مواجه بشوند و تا سالها تاوان بدهند و مضحکه دنیا باشند از بیسوادی منتخبشان. (4009459) (alef-13)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۰ ۰۸:۳۶:۴۸
گویا رأی اکثریت مردم آمریکا به کلینتون بوده.ترامپ با رأی الکترال برنده شده.پس اکثریت مردم آمریکا خواهان حفظ شرایط موجود بودند. (4009634) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.