توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 413701
مینیاتورهای سنگی؛ جاذبه بدیع دیار بهاری
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۳
بارانهای تابستانه (مونسون) و زمستانه (مدیترانه ای) گاه و بی گاهش طراوت خاصی به آن می بخشد و"گلهای کاغذی" و درختچه های همیشه سبز "سمر" برای میهمانان و تازه واردان این دیار یاد آور بهار است.

به گزارش ایسنا، چابهار را "چهار بهار" گفته اند به دلیل هوای بهاری اش؛ اگر چه هوای این خطه برای عمده میهمانان در طول سال گرم به نظر می آید اما آمار هواشناسی گواهی می دهد که چهاربهار خنک ترین بندر جنوبی کشور است. 

چابهار پدیده های چشم نواز زمین شناسی، ژئومورفولوژیکی بسیاری را در خود جای داده است که از آن جمله  می توان به کوههای مینیاتوری یا کوههای مریخی (حاصل فرسایش هزار دره ای تشکیلات مارنی )، گل فشان ها و از جمله بزرگترین گل فشان فعال کشور (گل فشان "ناپگ" یا نافک که در باور اهالی به معنی ناف دریاست)، حفره ها، قاره ها و پرتگاههای ناشی از سولیفلوکسیون و فرسایش انحلالی تشکیلات آهکی، تالابهای کوچک و بزرگ، دریاچه صورتی (در اثر فعالیت نوعی آبزی در منطقه جزر و مد دریا آب به رنگ صورتی در آمده است)، ساحل صخره ای دریای بزرگ، ساحل سبز، ناشی از فعالیت و رشد جلبک های آبزی پدید آمده، ساحل شنی با خرچنگ های ریز و درشت فراوان، جنگل مانگرو (حرا) در مصب رودخانه باهو به دریای عمان، جزیره مرغابی یا جزیره شیطان(به دلیل اینکه در موقع مد زیر آب می رود و در هنگام جزر بیرون می آید به جزیره شیطان موسوم شده است) به عنوان تنها جزیره استان سیستان و بلوچستان، رودخانه های عریض با دره های فرسایشی خیال انگیز (فرسایش خندقی) جنگلهای سمر(کهور پاکستانی )، چش زارها، کلیر زارها، جنگل های کهور ایرانی، درختان دیرزیست و منحصر بفرد(انجیر معابدو...)، باغات موز، انبه، پاپایا (خربزه درختی )، گواوا، چیکو، روستاهای کپری، روستاهای شن(ماسه) گرفته، مزارع پرورش میگو، بنادر صیادی و ماهیگیری، صنایع لنچ سازی، مساجد بی شمار سبک هندی و پاکستانی آثار و ابنیه تاریخی (مسجد جامع طیس ،قلعه پرتغالیها، مقبره غلام رسول و...) و... اشاره کرد.

منطقه چابهار جزء معدود مناطق کشور است که مملو از جاذبه های بی نظیر و کم نظیر طبیعی و تاریخی است. به گفته بسیاری از مسئولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کارشناسان عرصه طبیعت و گردشگران این منطقه، چابهار قابلیت تبدیل شدن به قطب طبیعت گردی کشور را داشته و از این حیث از بسیاری از مقاصد گردشگری برتر است. وجود جاذبه های طبیعی در این نقطه از کشور مرهون شرایط اقلیمی، موقعیت خاص مکانی و جغرافیای تاریخی در ادغام با تحولات زمین ساختی و سایر متغیرهاست.

در این منطقه می توان پدیده های متعدد ژئوتوریستی همچون فروسایی یا ساییدگی، دگرشیبی یا ناجوری، فرسایش تفاصلی، هم شیبی، خوردگی، رخنمون یا برون زد و ... را مشاهده کرد. جمیع این پدیده ها، خود می تواند به صورت منفرد، جاذبه های زیبایی محسوب شده و حجم انبوهی از اکوتوریست ها را به این منطقه سوق دهد. در خصوص جاذبه های تاریخی نیز می توان گفت، یکی از مراکز مهم باستان شناسی نیمه فلات شرقی کشور است. 

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان با اشاره به این نکته که در استان بیش از 50 منطقه نمونه گردشگری مصوب وجود دارد، گفت: استان پهناور سیستان و بلوچستان آثار باستانی و اکوتوریسم فراوانی دارد که کوه های مریخی یا مینیاتوری چابهار یکی از جذاب ترین این مناطق است.

مشتاق گوهری در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: امکان سنجی منطقه نمونه گردشگری کوه های مینیاتوری و جاذبه های طبیعی این منطقه به لحاظ جذب گردشگر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت و در پی آن کمپینگ گردشگری در این منطقه برای رفاه حال گردشگران ساخته شد.

وی به ترویج ورزش های تفریحی و آبی و سایر امکانات در منطقه اشاره کرد و افزود: از مهم ترین زیرساخت ها و امکاناتی که سرمایه گذار می تواند در این منطقه برای جذب درآمد و گردشگر اضافه کند می توان به راه اندازی تاکسی دریایی، فراهم کردن امکانات در راستای توسعه و ترویج ورزش های آبی در سواحل زیبای چابهار و ... اشاره کرد.

وی افزود: کوه های مریخی که به آن مینیاتوری نیز گفته می شود از جمله جاذبه های بدیع و دیدنی چابهار است که گردشگران زیادی را از داخل و خارج کشور جذب خود کرده است.
 
کلمات کلیدی : چابهار + سيستان و بلوچستان + میراث طبیعی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.