نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 191547
نیازهای فراغتی مردم و برنامه ریزی اوقات فراغت؛
این سه ماه تعطیل است؟
مهدی یاراحمدی خراسانی، 9 تیر 92
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۹
در بسياري از كشورها برنامه‌ريزي اوقات فراغت، از جمله برنامه‌هاي اولويت دار محسوب مي‌شود و مختص فصل خاصي از سال نيست. اين در حاليست كه در كشور ما مسئولان معمولاً مدت كوتاهي به تابستان مانده به فكر اوقات فراغت و برنامه‌ريزي براي آن مي‌افتند در حالي كه اين امر به طور حتم بي‌فايده خواهد بود.توجه به دو واقعيت، ماهيت اوقات فراغت را بيش از پيش آشکار مى سازد؛ 

اول اين که؛ طبق آمار رسمى درصد بالایی از جمعیت کشورمان در سنین نوجوانى و جوانى هستند. 

و دوم؛ جوانان ما در مقايسه با بسیاری کشورها، از تعطيلات طولانى تري برخوردارند.

لذا پاسخ دادن به نيازهاى متنوع آن ها در زمينه اوقات فراغتشان، از جنبه اخلاقى و تربيتى اهميت فراوان دارد.
کارکردهاي اوقات فراغت لحظات فراغت شامل اوقاتی‌ است كه‌ به‌ اختیار افراد می تواند در راه‌ آموختن‌، تربیت‌، مشاركت های‌ داوطلبانه‌ اجتماعی‌ و ... صرف‌ ‌گردد. از آن جا که فرد می‌تواند در اوقات‌ فراغت‌ همان‌ چیزی‌ را كه‌ می‌پسندد انجام‌ دهد قابلیت های انسان غالباً در اوقات‌ فراغت‌ به ظهور می رسد. دست اندرکاران برای مدیریت مناسب اوقات فراغت ابتدا باید با مبانی نظری اوقات فراغت آشنا شوند. برای ورود به این بحث ابتدا لازم است کارکردهای آن در جامعه مشخص گردد. بنابرمطالعات صورت گرفته مهمترین کارکردهای اوقات فراغت عبارتند از:

رفع خستگي: يکي از کاکردهاي مهم اوقات فراغت رفع خستگي و تأمين استراحت فرد است. مسلماً هدف از اين اوقات بطالت نيست بلکه زماني است که فرد به تمدد اعصاب مي‌پردازد و حاصل آن افزايش بازده است.

تفريح: پس از انجام کار در زمانی طولانی انسان نياز دارد تا زمانی را صرف تفريح کند. 

شکوفايي استعدادها: استعدادهاي انسان اگر در شرایط مساعدي قرار گيرد به فعل تبديل مي‌شوند. اوقات فراغت يکي از اين موقعيت هاي مناسب است که فرد مي‌تواند با استفاده از آن به شناسایي و تقويت استعدادهاي خود بپردازد.

رشد اجتماعي و معنوی فرد: تقویت سرمایه اجتماعی، تقویت هویت دینی و ملی، کاهش آسیب های اجتماعی، کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی وکمک به رشد اجتماعی فرد از مهم ترين كاركردهاي اجتماعي اوقات فراغت است.

ضرورت توجه به نیازهای فراغتی مردم در سنین مختلف 
خدمات فراغتی در هر جامعه برمبنای نیازهای فراغتی مردم بنا شده است. این نیازها عمدتاً اجتماعی هستند و در طول زندگی تغییر ‏پذیرند. زیرا علایق و فعالیت‏های انسان‏ها تغییر می‏کند. برخی از دل‏مشغولی‏ها هرچند در تمام مدت زندگی ممکن است وجود داشته باشد، اما در یک مرحله خاص از زندگی برجسته و نمایان می‏شود. براین اساس نظام برنامه ریزی برای اوقات فراغت باید براساس گروه های سنی و به صورت تخصصی صورت پذیرد.  مراحل اصلی زندگی را به شرح؛ کودکی و نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی(بازنشستگی) برشمرده‏اند که مسلماً نظام برنامه ای واجرایی متفاوتی را مطالبه می نماید. 

فهرست نیازهای عمده ای را برای تعیین «نیازهای فراغت» مردم شناسایی شده اند که عبارتند از: 

نیازهای؛ "تجربه ‏های جدید(مثل مسافرت و ماجراجویی)، استراحت و تفریح، فعالیت جسمی و سلامتی، کسب هویت، امنیت، برتری(یعنی توان کنترل دیگران در محیط)، تعامل و ارتباط با دیگران، فعالیت ذهنی و خلاقیت، مفیدبودن".

برای برنامه ‏ریزی فراغت، می‏توان به وسيله نیازسنجی‏ ها از انگیزه ‏های پنهان، علایق، عادت ها و دانش افراد آگاه شد.آگاهی از ویژگی‏ های جمعیت‏ شناختی، چگونگی استفاده از زمان، رفتار مردم در اوقات فراغت و نگرش آنها به موضوع فراغت، از راه‏ های عملی این نیازسنجی است. شناسایی الگوهای فراغت افراد مستلزم ارزیابی ‏های کمی و کیفی است.

عادت هاي ايرانيان در گذران اوقات فراغت 
در ایران گذران اوقات فراغت از گذشته تا به حال تغيير یافته و گذران اوقات فراغت مردم از خارج خانه به درون خانه ها راه يافته است. آمارها نشان مي دهد بيشتر وقت صرف تماشای تلويزيون و متأسفانه وقت کمتري صرف مطالعه مي شود. البته سينما، پارک ها و تئاتر هنوز هم جز گذران اوقات فراغت محسوب مي شود. 

در گذشته مردم عموماً اوقات فراغت شان را به ميان طبيعت و ييلاق هاي اطراف شهر مي رفتند، البته کساني که از توان مالي برخوردارباشند و وسيله نقليه شخصي داشته باشند هنوز هم گاهي به اين شيوه اوقات فراغت را سپري مي کنند.شناساندن معنا و مفهوم صحیح فراغت به مردم خود از عوامل مهمّ استفاده بهینه از این اوقات است.

بسیارى از افراد و خانواده‏ ها، تصوّرشان از اوقات فراغت بسیار سطحى است. بسیاری این فرصت ها را به معناى بیهوده گذرانى و سرگرمى هاى بى‏ حاصل تلقّى کرده‏ اند. در نتیجه در ایام فراغت فرزندانشان را به اختیار خود رها کرده اند. غافل از آنکه فرزندان در خانه و یا محیط ‏هاى دیگر به امور بیهوده و گاه مبتذل مشغول مى ‏شوند. توجه و به کارگيرى توصيه هاى زيرتوسط متولیان امور در تنظيم اوقات فراغت بسيار تعيين کننده است:

•    برنامه ريزي اوقات فراغت نوجوانان و جوانان با مشورت خود آنان انجام پذيرد.
•    برنامه اوقات فراغت، لازم است با توجه به علاقه و سنين افراد تنظيم شود.
•    تنظيم اوقات فراغت، به گونه اى باشد که حداقل به يک نياز روحى فرد پاسخ دهد.
•    برنامه اوقات فراغت بايد از جاذبه بالايى برخوردار باشد. رعايت تنوع روحى نوجوانان و جوانان از عوامل موفقيت برنامه است. 
•    معمولاً در اوقات فراغت، نرخ جرائم و بزهکارى ها افزايش مى يابد لذا مراقبت از حيات اجتماعى و معاشرت ها در ايام فراغت، يک ضرورت غير قابل انکار است. 
•    تشويق نسل جوان به داشتن برنامه اى مفيد و جامع که شامل؛ "ورزش، کتابخوانى، جبران عقب افتادگى هاى آموزشى، پرورش هنر و سليقه هاى متنوع، آموزش مهارت هاى زندگى اجتماعى، تعليم دوره هاى مختلف زبان و رايانه، تقويت مبانى دينى و اخلاقى، مطالعه زندگى نامه پيشوايان الهى و ... " باشد، آنان را در تحقق زندگى متعادل و سالم يارى مي نمايد.

سخن پایانی
اوقات فراغت از آن موضوع هاي کليشه اي است که هر سال بارسیدن تعطیلات سوژه ي رسانه ها می شود. هرساله دستگاه های مسئول مثل؛ آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، بسیج و ... با ارایه آمار و گزارش های مختلف از موفقیت نهاد خود در غنی سازی اوقات فراغت سخن به میان می آورند. حال آنکه که اكثر تلاش آن ها فقط در برگزاری کلاس های هنری، ورزشی و اردوها خلاصه شده و مهم تر اینکه این آمار و ارقامی که در استان هاي مختلف برای فعالیت هاي فراغتي از سوی سازمان های ذیربط انجام می گیرد بیشتر جنبه کمی قضیه را در برداشته و بعد کیفی توجه نمی شود.

هدف از فعالیت های اوقات فراغت کسب آرامش و لذت همراه با تدبیر و آموزش است. در این مسیر خانواده و نهادهای متولی غنی سازی اوقات فراغت مي بايست در برنامه ریزی های خود نیازها و علايق جوانان و نوجوانان را مدنظر داشته باشند. عمر عزیز انسان گرانبهاتر از آن است که به غفلت و بطالت بگذرد.در فرهنگ اسلامى، فراغت به معناى بيکارى، بطالت و تنبلى وجود نداشته و انسان مسلمان نمى ‏تواند وقت را به بیهودگى بگذراند. 
 
کلمات کلیدی : اوقات فراغت
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۱:۱۴
باید این واقعیت را قبول کرد که درکشور برنامه ی مناسبی برای اوقات فراغت نداریم (1481748) (alef-10)
 
mohamad
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۵۸:۲۵
برنامه های تابستانی مدارس که اصلا کیفیتی ندارد.پدر و مادر ها هم باید کار کنند و فرصت گردش و تفریح ندارند،بنا براین متاسفانه اوقات نوجوانان در این سه ماه تلف میشود و به فیلم و اینترنت و امثال آن میگذرد.
هر سال قول های فراوانی در این رابطه داده میشود ولی بعد از تابستان فراموش میشود. (1481921) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۰:۲۳
مدارس فقط خوب پول می گیرند و بس (1482795) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۲:۴۳
خواب خواب خواب
برای من که وقت ندارم بهترین کاره در تعطیلات (1481755) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۲:۴۶
خود خوابیدن هم اگر برای رفع خستگی باشد برای گذران فراغت خوب است (1482799) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۳:۱۶
مقاله خوبی بود از آقای یار احمدی تشکر میکنم مقالات ایشان معمولا خوندنی هستند.
باید عرض کنم که در کشور ما فقط صحبت برنامه ریزی برای اوقات فراغت وجود دارد در عمل چیزی دیده نمیشود نوجوانان و حتی جوانانی که کاری برایشان فراهم نیست و امکان ازدواج را هم ندارند سرکوچه ها می ایستند و....
آنگاه مسئولین از ایمان و اعتقادات جوانان کشور دم میزنند!!! (1481761) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۳:۲۸
تابستان این جند سال که مقارن با ماه رمضان میشه واقعا دیگه حس هیچ کاری نیست و کشور قشنگ تعطیل میشه (1481762) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۱:۴۷
امسال ماه رمضان بسیار سخت است چون روزها بسیار بلند است خدا به همه ما توفیق روزه داری بدهد (1482798) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۴:۱۱
توقع دارید در کشوری که نه سینمای درستی داره نه تئاتر درستی داره نه ورزش همگانی داره اوقات فراغت افراد چه جوری بگذرد؟؟ (1481769) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۴:۵۹
مملکت ما که دائما تعطیله این سه ماه هم روش!!! (1481773) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۳:۴۷
نه بابا همیشه که تعطیل نیست کلا دو ماه کار می کنیم :) (1482800) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۵:۲۵
الف جان توقع نداری که برای تعطیلات با این وضع اقتصادی بریم جزایر قناری؟؟ (1481774) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۶:۴۹
با تشکر از اقای یاراحمدی بخاطر اشاره به این موضوع مهم. اگر برای زندگی خود برنامه ریزی نداشته باشیم عمر مثل برق و باد می گذرد و در آینده جز حسرت برای ما چیزی به یادگار نمی ماند
ممنونم میزایی (1481779) (alef-10)
 
سهیلا
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۷:۵۶
بسیاری فکر میکنند اوقات فراغت یهنی اوقات بیکاری در حالی که به هیچ وجه این درست نیست اوقات فراغت اوقات فراغت از کار و مسولیت دائمی و روزانه است و در این فرصت میتوان به یادگیری، ورزش و تفریحات نشاط آور و هدفمند دیگر پرداخت. (1481780) (alef-10)
 
گیتی
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۴:۰۶:۳۷
خواهر من فرمایش شما متین اما برای یاد گیری وتفریح و ورزش پول لازمه .پول نداریم چکار کنیم ؟ (1481935) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۸:۱۲
یک کارگر ساده ساختمانی بعد از کارشدید جز استراحت چه فعالیت دیگری می تواند انجام دهد. دعا کنید خدا به ماهم امکاناتی بدهد (1481781) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۲:۵۹:۱۵
الف جان شما که بلدی بگو ما چه جوری اوقات فراغت خودمون رو سبری کنیم (1481784) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۰:۰۵
لینک زیر رو ببنید
http://www.faraghat.org/Portal/Home/
پورتال جامع اوفات فراغت کشور هیچی نداره... هیچچی
اخه مردم باید چه کار کنند (1481786) (alef-13)
 
مینو
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۱:۱۳
بنده از زمانی که دانش اموز بودم شخصا حالم از کلاسهای تاببستانی و اوقات فراغت بد می شد باید یک فکر جدیدی کرد (1481788) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۲:۲۸
اوقات فراغت معنای اصلی آن اشاره به اختیار و آزادی عمل فرد دارد. بنابراین پر کردن آن و حال و هوای کاری به آن دادن از کارکردهای آن می‌کاهد. بنابراین بهتر است فرد در این اوقات با خیالی آسوده و آزادی عمل کامل فعالیت مورد نظر را فقط به خاطر خود و دلخواه و حتی بدون توجه به نتایج مادی و غیره انجام دهد. بنابراین در مورد پر کردن اوقات فراغت کودکان نیز باید از تحمیل فعالیت دلخواه و مورد علاقه خود به کودکان و نوجوانان پرهیز کنیم. از سرگرمیها و فعالیتهای متنوع استفاده شود و البته نه به صورت فشرده تا موجب خستگی و دلزدگی فرد نشود. حتی الامکان در این اوقات بسته به علائق و تمایلات فرد از کارهای هنری نیز گنجانده شود. (1481792) (alef-10)
 
محمدیه
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۴:۱۱
از منظر دين اولين پرسش‏هايي كه در قيامت از انسان مى‏شود از چند چيز است از جمله:
1. از عمرش كه در چه راهي فنا كرده است،
2. از جواني كه در چه چيزي گذرانده است،
3. از مال كه از چه طريقي بدست آورده است،
4. از محبّت اهل بيت (امام‏شناسي).
با نگاهي اجمالي به سخن گران‏سنگ معصومين(ع)، جايگاه و اهميت دو سرمايه‏ي جواني و عمر به خوبي، آشكار مى‏شود و هر كس كه بتواند در دريي زندگي شنا كرده و اين دو گوهر گرانبها را صيد كند، قطعا به ساحل نجات و رستگاري دست خواهد يافت. (1481799) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۵:۰۲
چند روز پیش یه فرصتی دست داد تونستیم چند ساعتی بریم جنگل و چندتا عکس بگیریم. این روزا همه جا پر از گل و شکوفه شده و بهترین فرصت برای عکاسیه. در اوقات فراغت خیلی می چسبه (1481800) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۵:۲۶
خوش به حالت دلم برای جنگل تنگ شده است (1482803) (alef-10)
 
علی اصغر محمدزاه
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۸:۰۱
نتایج عدم مدیریت و برنامه ریزی برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان برنامه‌ریزی ما برای اوقات فراغت تحت تاثیر اشتغال ما است و چنانچه عمده خانواده‌ها توان مالی برای ساماندهی و نظم بخشیدن اوقات فراغت جوانان در میان اعضای خانواده را ندارند و نمی‌توانند برای سفرهای فصلی، سالانه و یا آخر هفته برنامه‌ریزی اقتصادی داشته باشند به ناچار جوان‌های ما خیلی زود جذب گروه همسالان می‌شوند و اوقات فراغتشان را بیرون از فضای خانواده و با دوستان سپری می‌کنند و به جرأت می‌توان گفت که یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در بروز انواع آسیب‌های اجتماعی مربوط به عدم مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح برای بهینه‌سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است. (1481808) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۱:۴۶
ما ایرانی‌ها به دلیل سابقه تاریخی و عدم‌برنامه‌ریزی‌ درست، تامین اوقات فراغت آن طور که باید و شاید برایمان تعریف نشده است و اوقات فراغت را با تعطیلات و مسافرت اشتباه گرفته‌ایم. نباید از یاد ببریم که اوقات فراغت برای همه انسان‌ها یک ضرورت است و خوب است بدانیم اوقات فراغت برای این نیست که استراحت کنیم بلکه برای «لذت بردن است» و قرار است که ما از این لذت بردن به نتیجه‌ای برسیم. (1481818) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۲:۵۰
اگر تعطیلاتمان را سازماندهی کنیم و درست تفریح کنیم می‌توانیم بگوییم آن اوقات را ما غنی‌سازی کردیم (1481822) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۴:۵۲
ما باید ببینیم دیگران برای اوقات فراغت کشورشان، برای جوانشان و برای سایر شهروندانش در سنین بالاتر چه می‌کنند چرا که فراغت فقط برای نسل جوان و دانش‌آموز نیست، اوقات فراغت برای استاد دانشگاه، کارمند، کارگر و خانم‌خانه‌دار هم هست.
امروزه در کشورهای توسعه یافته رشته‌ای تحت‌عنوان مدیریت اوقات فراغت در دانشگاه‌ها در مقاطع فوق‌لیسانس و دکترا ایجاد کرده‌اند چرا که معتقدند برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت، یک کار علمی است نه یک کار سلیقه‌ای. (1481832) (alef-10)
 
اکرم سلمانی
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۵:۴۳
ما به دنبال این هستیم که اوقات فراغت را به هر نحوی پرکنیم و یکی از مضرترین راه‌هایی که در کشورمان برای این هدف استفاده می‌شود، کمک از رسانه‌ها به منظور نمایش فیلم است، مثلا ساعت 11 و 12 شب برای نوجوان و جوان‌مان تلویزیون فیلم می‌گذارد، ساعت خواب او را به هم می‌ریزد، برای پدر و مادر خانواده که صبح زود باید سرکار برود مشکل ایجاد می‌شود و خانواده دچار استرس می‌شود که دوباره تابستان آمد و دوباره شب‌بیداری پای تلویزیون آغاز شد در حالی‌که پناه بردن به رسانه تصویری در جوامع تقریبا توسعه نیافته است، شما ببینید هند چقدر به سینما و فیلم ساختن بها می‌دهد اما آیا در کشورهای توسعه‌یافته هم به همین صورت است؟ (1481835) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۶:۴۲
وقت برخی افراد واقعا برایشان به اندازه طلا ارزش دارد. مردم ژاپن این شعار را در عمل نیز ثابت کردند. به‌گونه‌ای که حتی در مسیر رفت‌وآمدشان هم وقتشان را تلف نمی‌کنند و مشغول مطالعه‌اند اما اگر نگاهی به دور‌وبرمان بیندازیم این رفتار در مورد مردم کشورمان خیلی مصداق ندارد که البته ریشه تاریخی و سنتی دارد. (1481838) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۷:۲۴
غني سازي برنامه هاي اوقات فراغت تنها مربوط به فصل تابستان نيست (1481840) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۰:۵۸
اوقات فراغت فرصتی مناسب جهت بهره گیری از ظرفیت درونی جوانان است (1481849) (alef-10)
 
معلم
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۲:۱۷
غنی سازاوقات فراغت دانش آموزان و برنامه ریزی صحیح، اصولی و هدفمند برای هدایت رفتاری و شكوفا كردن استعدادهای خدادادی این عزیزان از مهمترین اركان فلسفه وجودی نظام تعلیم و تربیت است فضای مدرسه هر چند هم از امکانات ورش و مربیان کار آمد برخوردار باشد به تنهایی نمی تواند اسگوی نیازهای روانی و تربیتی کودکان، نوجوانان و جوانان باشد. (1481852) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۳:۱۹
الف دلت خوشه
پول نداریم نون بخوریم کدوم اوقات فراغت؟؟؟ (1481854) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۴:۳۶
اقای دکتر توکلی مردم اینقدر درگیر کار و مشغله های زندگی هستند که دیگه کسی فراغت نداره (1481858) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۵:۴۱
ورزش به عنوان یكی از روش های گذراندن اوقات فراغت در تمام دوران زندگی به ویژه دوران نوجوانی نقش مهمی دارد. ورزش علاوه بر آن كه موجب می شود فرد مكان مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت خود داشته باشد در تأمین سلامت روانی و جسمانی او نیز مؤثر بوده و بسیاری از آثار نامطلوب محیط اجتماعی، اقتصادی را می توان از طریق ورزش كاهش داد. (1481859) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۶:۰۳
فراغت در لغت به «آسودگی »، «آسایش »،«آسوده شدن از کار»، «آزاد بودن از کار روزانه » و هر گونه فرصت و مجال دیگر و نظایر آن معنی شده است. بنابراین اوقات فراغت در معنای لغوی به فواصل زمانی روزمره - که خارج از انجام اعمال حیاتی و ضروری انسان است - اطلاق می گردد که می تواند در جهت انجام امور دلخواه مورد استفاده قرار گیرد. (1481860) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۲۹:۰۷
بسیاری از مردم اوقات فراغت خویش را به گردشگری می گذرانند. (1481866) (alef-10)
 
فروغ
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۶:۲۹:۰۰
بسیاری نه .بعضی .ان ها پولدارند. (1482257) (alef-10)
 
ثمینه
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۰:۰۵
سه ماه تعطیلی یعنی بچه ها بلای جان والدین می شوند (1481868) (alef-10)
 
فروغ
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۴:۱۷:۰۲
.....واین جاست که نتیجه می گیریم معلمان چه ادم های نازنینی هستند. (1481960) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۵۱:۰۶
شاید هم والدین بلای جان بچه ها ... (1482797) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۱:۳۷
نمي‌توان هر ساله فقط با فرارسيدن تابستان نسخه‌هاي جديدي براي چگونگي پر كردن اوقات فراغت و يا استفاده درست از اين ايام را پيچيد و تا تابستان آينده اين مقوله را به فراموشي سپرد. آمارها و ارقامي كه در شهرهاي بزرگ براي فعاليت و مشغول شدن عده‌اي از افراد جامعه از سوي برخي از سازمانها و يا ادارات ارائه مي‌شود در واقع نوعي خوش‌خيالي و يا براي خالي نبودن عريضه است و اگر هم كمي بدبينانه‌تر نگاه كنيم كلوخي در درياست. به عنوان مثال از يك جمعيت 15-16 ميليوني كه بايد امكاناتي براي اوقات فراغت آنها فراهم شود، فقط 10 ،20 و يا 500-600هزار نفر (و به طور خوش‌بينانه حتي يك يا دو ميليون نفر) بتوانند از امكانات تفريحي و فرهنگي متعلق به دولت استفاده كنند در حقيقت مي‌توان مدعي شد كه كار چنداني انجام نشده است. تازه اين عده هم در شهرهاي بزرگ و يا مراكز استانها زندگي مي‌كنند كه كمي راحت‌تر مي‌توانند به اين امكانات دسترسي داشته باشند. ولي آيا تمامي جمعيت كشور به همين تعداد خلاصه مي‌شود، پس اين همه جوان و دانش‌آموز شهرستاني و روستايي بايد به كجا بروند و آيا آنها حق استفاده از امكانات حداقلي را هم ندارند. (1481871) (alef-10)
 
معین دشتی
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۱۵:۱۹:۴۵
سه ماه تعطیلی جوان های شهر ما جمعیت قهوه خانه ها را 10 برابر میکند...






قلیان اونم مصرف 2 سی-----------------------------------------------------------ب (1482104) (alef-13)
 
افشارزاده
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۰۷:۵۰
اوقات فراغت جوانان و نوجوانان با رشد کلاسهاي تقويتي و کنکور و زبان وامثالهم به خصوص در فصل تابستان باعث شده تا والدين محروم از فراغت شوند که به جاست مسئولين دست اندر کار ميبايست بفکر فراغت والدين هم باشند بخصوص کارمندان . (1482746) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۴۸:۰۲
اقای توکلی ایا اوقات فراغت کار دولت است یا مجلس؟؟ (1482790) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۹ ۲۱:۴۹:۲۰
درکشور ما عمر ارزشی ندارد که برایش برنامه ریزی شود
واقعا جای تاسف است (1482793) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۱۰ ۱۰:۴۲:۵۹
الف به دردی اشاره کردی که درمان ندارد (1483505) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.