نظر منتشر شده
۹۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 283310
پرسش‌و‌پاسخ طولانی اوباما با خبرنگاران درباره توافق
از پاسخ دادن به پرسش هاي ايران لذت مي برم/ ملاک آن چيزي نيست که مقامات مي گويند ملاک سند است
بخش خبری الف، 24 تیر 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۰۳
خبرگزاری صداوسیما: باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در جلسه سخنرانی خود در کاخ سفید درباره جمع بندی توافق هسته ای درباره مسئله هسته ای ایران گفت، دیروز یک روز تاریخی بود. توافق دراز مدت فراگیری که ما با متحدان و شرکایمان برای جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته ای به دست آوردیم نمایش قدرتمند رهبری و دیپلماسی آمریکا بود. این توافق نشان داد زمانی که از موضع قدرت و اصول رهبری کنیم، زمانی که جامعه بین المللی را حول یک هدف مشترک متحد کنیم و مصمم باشیم که مسایل را به صورت صلح آمیز حل و فصل کنیم به چه دستاوردهایی می رسیم. همانطور که روز گذشته گفتم مهم است که مردم آمریکا و کنگره فرصتی کامل برای بررسی این توافق داشته باشند. این فرایند اکنون آغاز شده است و من پیش از این با رهبران هر دو حزب اصلی در کنگره گفتگو کرده ام. تیم امنیت ملی من ارائه گزارش های مفصل درباره این مسئله را آغاز کرده اند من انتظار دارم که این گفتگوها و بحث هایی که در این باره صورت می گیرد بسیار گسترده و قوی باشد و باید هم اینگونه باشد چرا که این یک مسئله مهم است. سیاست های امنیت ملی ما زمانی که مورد بررسی دقیق و شفافیتی که دموکراسی می طلبد، قرار گیرد قویتر و موثرتر خواهد بود. همانطور که روز گذشته گفتم جزییات این توافق بسیار مهم است. درست به این دلیل است که تیم من به شدت و برای مدت طولانی در این زمینه کار کرده است تا بتوانیم به این توافق به نحو درست دست پیدا کنیم. همزمان با این که این توافق ادامه دارد امیدوارم که نگاه خود را از تصویر بزرگتر یعنی از فرصتی که این توافق ایجاد خواهد کرد برنداریم. همزمان با حرکت رو به جلو مهم است که همه گزینه های جایگزین و نیز گزینه اساسی که اکنون وجود دارد را به خاطر داشته باشند. با این توافق ما همه راههای ایران به یک برنامه تسلیحات هسته ای را می بندیم و برنامه هسته ای ایران برای سالها تحت محدودیت های شدید خواهد بود. بدون توافق این مسیرها بازخواهد بود هیچ محدودیتی بر برنامه هسته ای ایران نخواهد بود و ایران می تواند به بمب هسته ای نزدیکتر شود با این توافق ما نظارت بی سابقه و دایمی بر سایت های مهم هسته ای ایران به دست خواهیم آورد و گسترده ترین و سرزده ترین رژیم بازرسی ها و راستی آزمایی را خواهیم داشت که تاکنون درباره آن مذاکره شده است. بدون توافق هسته ای این بازرسی ها وجود نخواهد داشت و ما توان خود را برای نظارت دقیق بر برنامه هسته ای ایران و کشف هر گونه برنامه تسلیحات هسته ای پنهانی را از دست خواهیم داد. با این توافق اگر ایران تعهدات خود را نقض کند با پیامدهای واقعی روبرو خواهد بود و تحریم های مربوط به هسته ای که به فلج شدن اقتصاد ایران کمک کرد به سرعت بازخواهد گشت. بدون توافق رژیم تحریم های بین المللی از هم خواهد پاشید و توان اعمال دوباره آن بسیار کم است. با این توافق ما امکان حل و فصل صلح آمیز یک تهدید بزرگ برای امنیت منطقه و جهان را فراهم کردیم. بدون توافق ما ریسک جنگهایی دیگر در خاورمیانه را داریم و کشورهای دیگر در منطقه احساس خواهد کرد که آنها نیز باید برنامه هسته ای خود را دنبال کنند و تهدید یک رقابت تسلیحات هسته ای در بی ثبات ترین منطقه جهان ایجاد خواهد شد. همانطور که روز گذشته گفتم حتی با این توافق ما همچنان اختلافات شدیدی با ایران خواهیم داشت که شامل حمایت از تروریسم، استفاده از گروههای وابسته برای بی ثبات کردن مناطق مختلف خاورمیانه است.

بنابراین تحریم چند جانبه تسلیحاتی برضد ایران تا پنج سال دیگر همچنان پا برجا خواهد بود و محدودیت ها بر فناوری موشک های بالستیک این کشور هشت سال دیگر برضد این کشور باقی خواهد بود. به علاوه آمریکا تحریم های خود درباره حمایت ایران از تروریسم و موشک های بالستیک این کشور و نیز نقض حقوق بشر را حفظ و همکاری بی سابقه امنیتی با اسراییل حفظ خواهد کرد و شراکت خود با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را تعمیق خواهد کرد. با این حال مسئله اصلی این است که این توافق هسته ای تامین کننده منافع امنیت ملی آمریکا و متحدان آن است و از جدی ترین تهدید که دستیابی ایران به سلاح هسته ای است که می تواند منجر به مشکلات دیگر ناشی از ایران شود جلوگیری خواهد کرد. به این دلیل است که این توافق کشور آمریکا و جهان را امن تر و ایمن تر خواهد کرد.

درست به این خاطر گزینه جایگزین یعنی عدم محدودیت بر برنامه هسته ای ایران و فقدان بازرسی و نزدیک شدن ایران به سلاح هسته ای ریسک ایجاد رقابت تسلیحات هسته ای و افزایش ریسک وقوع جنگ وجود خواهد داشت که امنیت همه ما را به خطر می اندازند. این گزینه ای است که ما با آن روبرو هستیم اگر ما با هوشمندی انتخاب نکنیم من بر این باورم که نسل های آتی به شدت درباره ما قضاوت خواهند کرد که اجازه دادیم چنین فرصت هایی از دست برود. هیچکس نمی گوید که این توافق همه تهدیدهایی که ایران برای همسایگانش و همه جهان ایجاد می کند را از بین می برد. ما همزمان می دانیم که تحقق هدف اصلی این توافق نیازمند سالها تلاش و اقدام، نیازمند هوشیاری و توان اجرایی است.

باراک اوباما در ادامه گفت: این توافق ابزاری است که اطمینان یابیم ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد.از همان ابتدا این اولویت نخست من و ما بوده است.ما فرصت تاریخی برای داشتن جهان امن تر پیدا کردیم. فرصتی که بار دیگر در طول عمر ما بدست نخواهد آمد. من به عنوان رئیس جمهور و فرمانده کل مصمم هستم از این فرصت استفاده کنم.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه کنفرانس خبری خود گفت:امید من این است که ما با این توافق به گفتگو با ایران ادامه دهیم.

آندرو بی از خبرگزاری فرانسه پرسید، دیروز شما گفتید این توافق مسیری جدید در روابط با ایران ارائه می کند.شما چه گام هایی خواهید برداشت تا ایرانی های میانه رو تر را توانمند سازید و آیا این توافق به شما اجازه می دهد با قوت بیشتر با اقدامات ایران در برهم زدن ثبات در منطقه مقابله کنید؟
باراک اوباما گفت:من می دانم پرسش های مشترکی در این زمینه است و به شما قول می دهم به پرسش شما پاسخ می دهم اما می خواهم به شما بگویم خطر چیست.شما صحبت های آغازین مرا دیدید اما می خواهم تکرار کنم زیرا تاکنون اعتراضاتی را نسبت به این توافق شنیده ام. راهبرد نخست ما درباره ایران این بوده است که اگر این کشور به سلاح هسته ای دست پیدا کند خطر بزرگی برای آمریکا و متحدان ما خواهد بود.بنابراین همه کارهایی که ما در شش سال و نیم گذشته انجام داده ایم برای این منظور طراحی شده بود که اطمینان یابیم این اولویت نخست را حل کنیم.به همین خاطر رژیم تحریم ها اعمال شد و ما توانستیم جامعه بین المللی از جمله برخی از کشورها را که زیاد به آنها نزدیک نبودیم بسیج کنیم با این تحریم ها همراهی کنند.این تحریم های فلج کننده به این خاطربدست آمد که توانستیم اجماع جهانی را درباره این که ایران دارای سلاح هسته ای برای همه مشکل ساز خواهد بود،بدست آوریم.به همین جهت حساب های ایران مسدود شد و آنها نتوانستند پول فروش نفت خود را بدست آورند. آنها به همین جهت در بازرگانی بین المللی مشکل پیدا کردند زیرا ما اجماع بین المللی را درباره این موضوع خاص اما عمیق بدست آوردیم و آن (جلوگیری از) احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته ای بود.

باراک اوباما گفت:ضمنا این فقط اولویت من نبود.اگر شما به همه بحث ها در پنج یا شش سال گذشته نگاه کنید،متوجه می شوید این اولویت دموکرات ها و جمهوریخواهان و اولویت نخست وزیر نتانیاهو و اولویت متحدان ما درخلیج (فارس) قرار داشت که اطمینان یابیم ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد. این توافق که جان کری و وندی شرمن ،ارنست مونیز ،متحدان و شرکای ما ،پنج به علاوه یک درباره آن مذاکره کردند،به این هدف رسید.این توافق اولویت نخست را فراهم می کند و آن اطمینان از دست نیافتن ایران به سلاح هسته ای است اما ما همواره می دانیم که حتی اگر ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نکند،همچنان چالش هایی را پیش روی منافع و ارزش های ما در منطقه و سراسر جهان قرار می دهد.بنابراین زمانی که این توافق اجرا شود،ما می دانیم که نگرانی های فوری درباره برنامه هسته ای ایران را برطرف خواهیم کرد.ما ذخایر آنها را نود وهشت درصد و تعداد سانتریفوژهای فعال آنها را به صورت چشمگیری کاهش خواهیم داد.ما رژیم بی سابقه (بازرسی ها)را برقرار خواهیم کرد و این فقط برای ده سال اجرا نمی شود.ما در زمینه ذخایر پانزده سال ادامه خواهیم داد.ایران به جامعه بین المللی قول داد سلاح هسته ای تولید نخواهد کردو اکنون در معرض اجرای پروتکل الحاقی قرار دارد که رژیم بازرسی و نظارت قوی تراست و این تا ابد ادامه خواهد داشت.

اوباما مدعی شد، ما تاسیساتی نظیر اراک را غیرفعال خواهیم کردکه خط تولید پولوتونیوم است که می تواند برای ساخت بمب از آن استفاده شود.ما ذخایر اورانیوم غنی شده را بسیار کاهش خواهیم داد و بازرسی از تمام زنجیره تامین خواهیم داشت.اگر ایرانی ها به سمت برنامه مخفی منحرف شوند،ما آن را خواهیم فهمید. بنابراین من با اطمینان می توانم بگویم و مهمتر این که کارشناسان هسته ای با اطمینان می توانند بگویند که ایران در موضع تولید بمب هسته ای قرار نخواهد گرفت.ما به اولویت نخست خود رسیدیم.

باراک اوباما گفت:ما همچنان با حمایت ایران از تروریسم و تامین مالی گروه های نیابتی خود نظیر حزب الله که اسرائیل و منطقه را تهدید می کند،مشکل داریم.ما با فعالیت های ایرانی ها در برهم زدن ثبات در جاهایی مانند یمن مشکل داریم.امید من این است که ما با این توافق به گفتگو با ایران ادامه دهیم و به آنها توصیه کنیم رفتار متفاوتی در منطقه داشته باشند.کمتر مهاجم و متخاصم باشندو بیشتر همکاری کنند و به شیوه ای عمل کنند که ما از کشورها در جامعه بین المللی انتظار داریم اما ما در حال باز کردن حساب بر روی این مسئله نیستیم. بنابراین این توافق منوط به تغییر رفتار ایران یا منوط به عملکرد ایران مانند دموکراسی لیبرال نیست.این توافق یک مشکل خاصی را حل می کند و آن اطمینان یافتن از دست نیافتن آنها به بمب است.نکته ای که من بارها گفتم این است که من معتقدم برای ما بسیار آسانتر خواهد بود رفتار نابکارانه ایران را کنترل کنیم و آنها را در صورتی که بمب نداشته باشند از حوزه های دیگر که علیه منافع ما یا متحدان عمل می کنند،به عقب بازگردانیم.

آیا آنها رفتار خود را تغییر خواهند داد وآیا ما همکاری بیشتر آنها در حل مسائلی مانند سوریه یا آنچه که عراق در حال وقوع است،متوقف کردن ترغیب حوثی ها در یمن خواهیم داشت؟ما به تماس با آنها البته برخلاف موضوع کوبا بدون عادی سازی روابط دیپلماتیک ادامه خواهیم داد.تماس ها همچنان محدود خواهد بود.ما مطمئنا تلاش خواهیم کرد آنها را ترغیب کنیم مسیر سازنده تر را در پیش گیرند اما ما بر روی این مسئله حساب باز نمی کنیم.در حقیقت ما با حل مسئله هسته ای در موضع قویتر خواهیم بود تا با اسرائیل ،کشورهای خلیج (فارس) و دیگر شرکا و اروپایی ها همکاری کنیم و به خاطر مسائلی که همچنان موجب نگرانی است،فشار بیشتر بر ایران وارد کنیم اما بحث هایی که می شنوم و قبل از اعلام توافق نیز وجود داشت،این است که این توافق همه مشکلات دیگر حل را نمی کند. این بحث برای رد این توافق است و این مبارزه با منطق است و هیچ معنایی ندارد و این نگاه نکردن به اولویت نخست ما است که آن اطمینان از دست نیافتن آنها بمب است.

خبرنگاری دیگر پرسید آیا از این که اسد دیکتاتور سوریه این توافق را پیروزی بزرگ برای ایران می نامدو کسانی که در تهران هنوز شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند آن را می ستایند و همچنان نزدیک ترین متحد ما در خاورمیانه آن را اشتباه تاریخی می نامد ودر کنگره به نظر می رسد اکثریت علیه این توافق رای خواهند داد،موجب تامل شما نمی شود؟ من می دانم شما می توانید این رد توافق را وتو می کنید.آیا از این که می بینید اکثریت نمایندگان مردم در کنگره آن را رد می کنند و می گویند این توافق بد است،هیچ نگرانی ندارید؟
باراک اوباما گفت:این که آقای اسد و دیگران در تهران تلاش می کنند این توافق را آنگونه که می خواهند نشان دهند،موجب تامل من نمی شود.این کاری است که سیاستمداران انجام می دهند.این شیوه وجود دارد.شما به خاطر دارید در جریان این مذاکرات در چند ماه گذشته ، هر زمان رهبر معظم یا افراد دیگر چیزهایی را به دلایلی می گفتند.حرف هایی می زدند که دولت اوباما باید این را بدهد و باید در برابر آن تسلیم شود.اکنون ما سند داریم.شما می توانید ببینید این توافق به چه صورت است.ما نباید براساس حدس و گمان یا هیاهو درباره این توافق صحبت کنیم. شما می توانید بخوانید که این توافق چه می گوید و چه چیزی می خواهد.هیچ کس این مسئله را به چالش نمی کشد که بر اثر این توافق ایران باید به صورت چشمگیری ذخایر اورانیوم خود را کاهش دهد،از پولوتونیوم محروم شده است،تاسیسات فوردو این کشور که زیر زمینی است تغییر می یابد و ما رژیم بی سابقه و مقررات بازگشت سریع تحریم ها را در صورت فریبکاری آنها داریم.حقایق مشخص است و من درباره آنچه که بقیه می گویند،نگران نیستم.درباره کنگره باید بگویم که من امیدوارم همه در کنگره این توافق را براساس حقایق بررسی کنند نه براساس سیاست ،حاشیه رفتن ها و این که من این توافق را به کنگره برای مخالفت با یک رئیس جمهور جمهوریخواه آوردم و نه براساس حرف و حدیث ها بلکه براساس آنچه که منافع ملی آمریکا است.

من فکر می کنم اگر کنگره این کار را انجام دهد،اکثریت کنگره براساس حقایق باید این توافق را تصویب کند اما ما در واشنگتن زندگی می کنیم و سیاست نیز حاکم است.همانطور که دیروز گفتم من بر روی موافقت حزب جمهوریخواه با این توافق حساب باز نکرده ام.من انتظار دارم بحث ها براساس حقایق باشد و براساس پیش بینی ها یا اطلاعات نادرست نباشد ومن در این صورت از آن استقبال می کنم.

باراک اوباما گفت:نگرانی های مشروع و واقعی نیز وجود دارند که ما درباره آن صحبت کردیم.ما اختلافات گسترده ای با ایران داریم.اسرائیل نگرانی مشروع درباره امنیت خود در ارتباط با ایران دارد.ایران کشوری بزرگی است که نیروی نظامی قابل توجه دارد و ادعا کرده است اسرائیل نباید وجود داشته باشد و هولوکاست را نیز انکار کرده است و تامین مالی برای حزب الله فراهم می کند و در نتیجه موشک های آنها به سمت اسرائیل می رود. بنابراین اسرائیل دلیل خوبی برای نگران بودن دارد.

اوباما در ادامه اظهارات خود در کاخ سفید درباره جمع بندی مذاکره هسته ای ایران گفت، بنابراین دلایل بسیار خوبی وجود دارد که نشان می دهد اسراییلی ها به طور کلی درباره مواضع ایران در جهان نگران هستند، من این مسئله را به طور مستقیم با بنیامین نتانیاهو و به طور مستقیم با مردم اسراییل مطرح کرده ام. با این حال آنچه من همچنین بیان کرده ام این است که همه این تهدیدها وابسته به این است که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند. هیچیک از مخالفت هایی که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل مطرح کرده است و نیز مسئله ای که شماری از جمهوریخواهان پیش از این درباره آن صحبت کرده اند، شامل هیچ گزینه جایگزینی برای من نیست. من بارها می شنوم که گفته می شود این توافق بد است، این توافق به طور تاریخی بد است و این توافق موجب تهدید اسراییل و تهدید جهان و آمریکا می شود. سخنهای زیادی نظیر این مطرح می شود با این حال نمی شنوم کسی بگوید که گزینه جایگزین شما چیست. اگر نود و نه درصد از جامعه جهانی و اکثریت کارشناسان هسته ای در پی بررسی این توافق می گویند که این توافق از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری می کند و شما می گویید که این توافق یا نمی تواند جلوی دسترسی ایران به سلاح هسته ای را بگیرد یا اگر این کار را بکند موقت خواهد بود، یا اینکه به این خاطر که پس از لغو انسداد حسابهایشان پول هنگفتی به دست می آورند و مشکلات بیشتری ایجاد می کنند بنابراین باید گزینه های دیگری نیز داشته باشید که ارائه کنید و من نشنیدم گزینه ای ارائه شود و دلیل این مسئله این است که واقعا تنها دو گزینه وجود دارد. نخست اینکه مسئله دستیابی ایران به سلاح هسته ای به صورت دیپلماتیک از طریق مذاکره حل وفصل شود و یا اینکه از طریق اعمال زور و جنگ حل و فصل شود. اینها گزینه های پیش رو هستند اکنون می شنویم که برخی از منتقدان می گویند می توانستیم برای دستیابی به یک توافق بهتر مذاکره کنیم. خیلی خوب، این به چه معنا است؟ بسیاری از منتقدان می گویند توافق بهتر و قابل پذیرش این است که ایران هیچ ظرفیت هسته ای چه صلح آمیز و چه ظرفیت های دیگر نداشته باشد. مشکل این موضع گیری این است که هیچکس باور نمی کند که ایران این مسئله را یپذیرد و اینکه جامعه بین المللی نیز پذیرفته است که ایران یک برنامه صلح آمیز هسته ای داشته باشد. این در حالی است که جامعه بین المللی با آمریکا موافق است که ایران نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد. بنابراین ما اهرم دیپلماتیک برای حذف همه بخشهای برنامه هسته ای صلح آمیز ایران را نداریم. آنچه ما درباره آن اهرم داریم این است که اطمینان حاصل کنیم آنها به سلاح هسته ای دست پیدا نکنند. این دقیقا کاری است که انجام داده ایم. بنابراین اگر بخواهم به مسئله کنگره باز گردم باید بگویم من افرادی که مخالف این توافق هستند را به چالش می کشم که نخست پیش از آنکه درباره این توافق اظهار نظر کنند آن را بخوانند. دوم اینکه به طور مشخص توضیح دهند کجای این توافق از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری نمی کند و چرا درست می گویند و همزمان افرادی مانند ارنست مونیز که فیزیکدان دانشگاه ام آی تی و کارشناس این مسایل است اشتباه می کند. چرا بقیه جهان اشتباه می کنند و سپس باید گزینه جایگزین را ارائه کنند و اگر گزینه جایگزین این است که باید ایران را از طریق توان نظامی به زانو درآوریم بنابراین بگذارید که منتقدان این را بگویند و در این صورت است این یک بحث درست و به جا خواهد بود.

خبرنگار پرسید، آقای نتانیاهو می گوید شرایط به گونه است که ایران می تواند ۲۴ روز فراهم کردن دسترسی به سایت های مشکوک را به تاخیر بیندازد......
اوباما حرف وی را قطع می کند و می گوید: من بسیار خوشحالم که این یک نمونه خوب از مسایلی است که مطرح می شود. اجازه بدهید مسئله بیست و چهار روز را مطرح کنم که فکر می کنم امروز در محافل مختلفی مطرح شده و گفته می شود که این بازرسی ناکافی خواهد بود. باید به خاطر داشت که نخست ما بازرسی دایمی از سایت های اظهار شده هسته ای ایران از جمله فردو، نطنز، اراک، معادن اورانیوم، سایت هایی که در آنها قطعات سانتریفوژ تولید می شود را خواهیم داشت. این ها همه سایت هایی هستند که ما درباره آنها اطلاعات داریم ما نظارت بسیار پیشرفته دایمی و بیست و چهار ساعته از این سایت ها داریم. بنابراین مسئله بعدی که مطرح می شود این است که در صورتی که آنها بخواهند یک برنامه پنهانی را پیگیری کنند چه؟ یکی از امتیازات داشتن نظارت بر کل چرخه تولید هسته ای ایران این است که ایجاد یک برنامه پنهانی را بسیار دشوار می کند. معادن اورانیوم زیادی در ایران وجود دارد و اگر در واقع ما حساب آنها را در دست داشته باشیم اینکه اورانیومی استحصال و ناگهان بخشی از آن گم شود ایران باید در این باره توضیح دهد. بنابراین ما می توانیم با توجه به سایت های کنونی فعالیت های ایران را ردگیری کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که هیچ انحرافی به سوی برنامه ای پنهانی صورت نمی گیرد. با این حال بیایید فرض کنیم ایران به شدت مصمم به اقدام درباره برنامه ای پنهانی است. آژانس بین المللی انرژی اتمی که سازمانی بین المللی است که وظیفه اش اجرای پیمان نامه عدم اشاعه تسلیحات هسته ای و نظارت بر فعالیت های هسته ای کشورهای جهان است، این توان را خواهد داشت که بگوید در سایت های هسته ای که ما نگران آن هستیم موردی مشکوک مشاهده کرده است و قادر خواهد بود که به ایران بگوید قصد رفتن برای بازرسی آن را دارد. حال اگر در اینجا ایران مخالفت کرد ، ما می توانیم این مخالفت ایران را رد کنیم. در توافق آمده است که ما می توانیم مخالفت ایران را رد کنیم و برای اجرای این مسئله و رد کردن مخالفت ایران نیازی به روسیه و چین نخواهیم داشت و اگر ایران به مخالفت خود در این زمینه ادامه داد ما در موضعی خواهیم بود که می توانیم تحریم ها را بازگردانیم و اعلام کنیم که ایران توافق را نقض و فریبکاری کرده است. درباره این مسئله که دسترسی به این سایت بیست و چهار روز طول می کشد باید بگویم که ماهیت سایت های هسته ای به گونه است که نمی توان آنها را پنهان نگه داشت. نمی توان این گونه سایت ها را روی یک چرخ دستی گذاشت و آن را به این طرف و آن طرف برد. و اگر ما به پنهانکاری درباره سایت هسته ای که به آن مشکوک و متوجه شدیم می توانیم همچنان آن را زیر نظر داشته باشیم این پنهان کاری به طور مشخص خواهد شد و ما می توانیم آن را به جامعه بین المللی ارائه کنیم. بنابراین ما این برنامه را به طور مداوم زیر نظر خواهیم داشت و اگر مواد هسته ای در این سایت باشد فیزیک دبیرستان به ما این نکته را یاد آوری می کند که دستکم یک ردی از آن باقی است و بنابراین ما می توانیم بگوییم که توافق نقض شده است. نکته این است که این توافق شامل قوی ترین رژیم بازرسی است که تاکنون درباره آن مذاکره شده است. آیا ممکن است که ایران به رغم وجود این سازوکار راستی آزمایی برای فریبکاری تلاش کند. حال اگر فریبکاری کند ما یک دوره زمانی فرار هسته ای یک ساله را ایجاد کرده ایم که یک سال به ما فرصت می دهد که با استفاده از زور واکنش دهیم و علاوه بر آن ما بند بازگشت سریع تحریم ها را ایجاد کرده ایم و بنابراین مجبور نیستیم از طریق سازمان ملل برای اعمال دوباره تحریم ها اقدام کنیم. بنابر این در واقع تنها استدلالی که می توان برضد سازوکار بازرسی ها داشت این است که ایران به شدت علاقمند به دستیابی به سلاح هسته ای است، اینکه هیچ رژیم بازرسی و راستی آزمایی کافی نخواهد بود زیرا آنها راهی برای دستیابی به سلاح هسته ای پیدا خواهند کرد چرا که غیرقابل اعتماد هستند. اگر دیدگاه شما این است شما به گزینه های که پیش ازاین گفته شد بازخواهید گشت این استدلال به این بدان معناست که نمی توان اصلا درباره این مسئله با ایران مذاکره کرد و با این گفته در واقع این مسئله مطرح می شود که باید به نیروی نظامی متوسل شد تا تضمین کرد ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نکند و اگر کسی بخواهد این استدلال را مطرح کند چه رهبران جمهوریخواه باشند چه نتانیاهو و چه سفیر اسراییل آزاد است که این استدلال را مطرح کند با این حال به هیچ وجه قانع کننده و قابل قبول نیست.

باراک اوباما در ادامه نشست خبری خود در کاخ سفید به پرسش خبرنگاری درباره تحریم تسلیحاتی ایران پاسخ داد.
این خبرنگار گفت: پرسش من درباره تحریم تسلیحاتی و تحریم موشک بالستیک ایران است، چرا شما قبول کردید که این تحریم ها را در یک دوره پنج و هشت ساله ، بردارید. اکنون چنین مشخص شده است که این مسئله نقطه ای اختلاف برانگیز در کنگره است. آیا شما نگران هستید که تسلیحات ایران به حزب الله و حماس داده خواهد شد؟ آیا شما یا رئیس جمهور آینده آمریکا می تواند کاری بکند تا جلوی این کار را بگیرد؟
پرسش دیگر من این است که شما یک گام به عقب برگردید و به این توافق هسته ای ایران و دیگر موضوعات در خاورمیانه نگاه کنید، شما دوست دارید که وقتی کاخ سفید را ترک می کنید چه نوع خاورمیانه ای را در یکسال و نیم آینده در پایان دوره ریاست جمهوری خود شاهد باشید؟
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این پرسش گفت:موضوع تحریم تسلیحاتی و موشک های بالستیک ،نگرانی واقعی برای ما است و نگرانی واقعی برای ما بوده است. به نفع امنیت ملی آمریکا است که مانع از آن شود که ایران تسلیحات را به حزب الله بفرستد یا تسلیحات را برای حوثی ها در یمن بفرستد که باعث تسریع در جنگ داخلی در یمن می شود!

رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: ما براساس قانون بین الملل ،تعدادی از ساز و کارها را داریم که این اختیار را به ما می دهد تا جلوی محموله های تسلیحاتی ایران را بگیریم. یکی از این ساز و کارها قطعنامه شورای امنیت درباره ی برنامه هسته ای ایران است. اساسا ایران به علت آنچه که در فردو رخ داد مورد تحریم واقع شد، به علت پیروی نکردن از قطعنامه های قبلی شورای امنیت درباره برنامه هسته ای شان مورد تحریم واقع شد.

بسته تحریم هایی که روی آنها اعمال شده بود، موضوع تسلیحات و موشک های بالستیک را نیز شامل می شد.
بر اساس شروط قید شده در قطعنامه ی اولیه سازمان ملل ، واقعیت این است که زمانی که توافق بدست آمد و به جامعه بین المللی اطمینان داده شد که ایران سلاح هسته ای ندارد، در این صورت شما با دیدن متن شاید استدلال کنید که این منع تسلیحاتی و موشک های بالستیک بلافاصله رفع می شوند اما چیزی که من به مذاکره کنندگان ما گفتم این بود که با توجه به اینکه ایران اعتماد را نقض کرد و با توجه به اینکه همپیمانان ما در منطقه درباره فعالیت های ایران ظن دارند، پس بیائید به دنبال دستیابی به تمدید طولانی تر تحریم تسلیحاتی و موشک های بالستیک ایران باشیم ، که به این هم رسیدیم. ما براساس توافق جدید ، اکنون پنج سال ممنوعیت ورود و خروج تسلیحات به ایران را داریم و این ممنوعیت در مورد موشک های بالستیک هشت سال است. بخشی از علت اینکه چرا ما تمایل داریم ممنوعیت را تا پنج سال داشته باشیم و برای مدت طولانی تر نداشته باشیم این است که ما سایر قطعنامه های سازمان ملل متحد را داریم که فروش تسلیحات از طرف ایران به سازمان هایی مثل حزب الله را ممنوع می کند. ما سایر قطعنامه های سازمان ملل متحد و توافقنامه های چند جانبه را داریم که به ما این مجوز را می دهند که جلوی محموله های ارسالی از ایران را در سراسر منطقه بگیریم. پس ما طیفی از اختیارات حقوقی را در اختیار داریم. شاید براساس توافق هسته ای این اختیارات حقوقی پس از پنج یا هشت سال از بین بروند اما از جنبه دیگر، اختیارات حقوقی پابرجا خواهند بود و به ما اجازه داده خواهد داد تا جلوی این تسلیحات را بگیریم. واقعیت این است که این ممنوعیت ها به خودی خود اجرا نمی شوند، مثلا اینگونه نیست که سازمان ملل متحد توانایی مراقبت از اقدامات ایران را داشته باشد بلکه این ممنوعیت ها براساس قانون بین الملل به ما این اختیار را می دهد که به همراه همپیمانان و شرکای خود، مانع از انتقال محموله های تسلیحاتی شویم. اگر مثلا به این مشکل نگاه کنید که چگونه حزب الله این همه موشک دریافت کرد و تهدید بزرگی برای اسرائیل و بسیاری از دوستان ما در منطقه است، علت اش این نیست که این کار قانونی بوده باشد یا اینکه براساس قانون بین الملل مجاز بوده باشد ، بلکه علت اش فقدان اطلاعات کافی و ظرفیت ناکافی برای متوقف کردن این محموله ها بود.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه اظهارات خود گفت: پس اصل ماجرا این است که ما در نگرانی های اسرائیل ، سعودی ها و شرکای خلیج(فارس) درباره اقدام ایران به انتقال دادن تسلیحات و ایجاد مناقشه و آشوب در منطقه، سهیم هستم. به همین علت است که من به این کشورها گفتم بیائید همکاری مضاعفی داشته باشیم و توان اطلاعاتی و توانایی مان در جلوگیری از این محموله ها را افزایش دهیم تا تعداد کمتری از این محموله ها از تور عبور کنند!
نکته ای که باید بگویم این است که ما همچنان این اختیارات حقوقی را در اختیار خواهیم داشت. روشن است که ما ممنوعیت های یکجانبه و تحریم های خود را در مورد موضوعات غیر هسته ای مثل حمایت از حزب الله پابرجا خواهیم داشت. در مورد موضوعات کلان در خاورمیانه باید بگویم که این بحث یک بحث طولانی تر است. به نظر من وقتی که من کلید کاخ سفید را به رئیس جمهور بعدی می دهم هدف مهم من این خواهد بود که ما در مسیر شکست دادن داعش باشیم، آنها بیشتر مهار شده باشند ، مسیر درست حرکت کنیم و روند حل کردن جنگ داخلی در سوریه را شروع کرده باشیم چون سوریه همانند یک زخم باز در منطقه است و باعث می شود که سازمان های تروریستی از این آشوب بهره برداری کنند.(من می خواهم وقتی کلید کاخ سفید را تحویل می دهم) ، اطمینان داشته باشم که در عراق ما نه تنها داعش را به عقب راندیم بلکه فضایی را ایجاد کردیم که در آن سنی ها و شیعیان و کردها به صورت کارآمد تر در کنار یکدیگر عمل کنند ، می خواهم که با همه شرکای ما در منطقه در تماس باشیم و به آنها بگوئیم که چگونه روابط امنیتی خودمان را تقویت کنیم تا این شرکا احساس کنند می توانند هرگونه تهدید احتمالی را حل کنند که شامل تهدیدات از طرف ایران هم می شود.

می خواهم تضمین های امنیتی بیشتر را برای اسرائیل فراهم کنم که شامل همکاری با اسرائیل می شود که این همکاری علاوه بر همکاری است که ما تا این لحظه داشته ایم، شامل کاری می شود که ما با شورای همکاری خلیج(فارس) در کمپ دیوید داشتیم و اطمینان حاصل کنیم که آن را اجرا می کنیم. اگر ما این کارها را بکنیم باز هم مشکلات خاورمیانه حل نخواهند شد چون بالاخره در نهایت ، این کار رئیس جمهور آمریکا نیست که همه مشکلات در خاورمیانه را حل کند، مردم خاورمیانه باید خودشان برخی از این مشکلات را حل کنند. به نظر من ، می توانیم برای رئیس جمهور بعدی آمریکا دست کم یک بنیان و اساس را برای ادامه پیشرفت در این عرصه ها فراهم کنیم. نکته آخری که می گویم این است که ما باید مشکلات جوانان در منطقه را با اشتغالزایی و فرصت آفرینی و بینش بهتر برای آینده ، حل کنیم تا این جوانان فریب بن بست های نابودگرانه و خشن سازمان هایی مثل داعش را نخورند. ما نمی توانیم این کار را خودمان به طور کامل انجام دهیم اما می توانیم به همراه سازمان ها ، کشورها ، سازمان های مردم نهاد و رهبران دینی که نیات خوب دارند این کار را بکنیم. ما باید در این زمینه عملکرد بهتری داشته باشیم.

درحالیکه خبرنگاران پرسش ها را از موضوع ایران به سمت سفر به کنیا و مسائل نژادی سوق داده بودند اوباما از خبرنگاران پرسید آیا تمام پرسش های مربوط به ایران مطرح شد است؟ من از پاسخ دادن به پرسش های ایران لذت می برم!
 
کلمات کلیدی : اوباما
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۲۳:۰۷:۱۱
در مذاکرات هسته‌ای تمام خواسته ما مردم این بود که آمریکایی‌ها موفق نشوند توافق بدی را در پوشش توافق خوب به تیم‌ هسته‌ای کشورمان تحمیل کنند. ان‌شاءالله که این اتفاق نیفتاده است. (3045946) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۷:۲۸:۳۶
هیچ وقت یه ایرانی رو تهدید نکن چون ................... (3046546) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۰۱:۴۶
ما به آنها چی دادیم؟
امنیت خاطر ، که ما با بمب اتمی به شما حمله نمیکنیم

چی گرفتیم ؟
رفع تحریم های کمرشکن و خانه برنداز .

آیا ما چیزی از دست دادیم ؟
ماچیزی از دست ندادیم
مگر ما وحشی هستیم و قصد حمله به دیگران اون هم با بمب اتمی رو داشتیم که حالا بگیم این قدرت رو از دست دادیم !!؟؟؟ (3046593) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۳۱:۰۰
شما یا متن اصلی توافق رو نخوندی، یا اینکه خودتو به خواب زدی عزیز من.
وقتی نوشته شده برداشته شدن تدریجی تحریم‌ها اون هم بعداز تایید آژانس اونهم بعد از برطرف شدن ابهام‌های مسئله PMD ، اونوقت شما میگی "رفع تحریم‌های کمرشکن و خانه برانداز"؟

کم تجربه کردیم که آژانس نوکر آمریکاست و هیچ وقت برنامه صلح‌آمیز ما رو تایید نکرد؟
کم تجربه کردیم که گزارش‌های آژانس همیشه دوپهلو بوده؟؟؟ (3047349) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۴:۵۴:۵۹
هیچکس هیچوقت باور نکرد که عراق سلاح کشتار جمعی داره ، آمریکا بعد با خاک یکسان کردن عراق اعتراف کرد که دروغ گفتیم ! ابنها بهانه ست هموطن عزیز ، بهانه و اتهامات غیر قابل اثبات برای رسیدن به اهداف دیگر ، برای عقب مانده نگه داشتن کشورها ، برای نابود کردن کامل مخالفان در سراسر دنیا ، هیچکس بهتر از باراک اوباما نمیداند که ایران هرگز سلاح هسته ای نخواهد ساخت ... (3047905) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۹:۱۰:۰۲
کل مراکز هسته ای تعطیل و نیمه تعطیله اونوقت میگه ما چیزی ندادیم (3048613) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۲:۴۱:۵۶
انرژی های پاک و پیشرفته تری هم هست. تازه، تا حالا فکر کردین که ما امکانات از بین بردن زباله های هسته ای را نداریم و این یک خطر زیست محیطی است؟ از اینها بگذریم این 23 ماه مذاکره و همه این بگو مگوها پیامد احمدی نژادیسم بود (3049490) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۹:۳۶:۴۷
دوست عزیز کل تاسیسات هسته ای فعلی را گیریم که فعال باشد و میلیونها تن اورانیوم غنی شده بدون هیچ گونه قابلیت استفاده درانبارهایمان باشد . آیا عقل ومنطق می پذیرد که ما فقط هزینه کنیم و اورانیوم را از معدن بیاوریم وغنی سازی کنیم وفقط انبار کنیم؟ حکایت فعلی ما نه خود خوری نه کس دهی گنده کنی به سگ دهی است. (3049790) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۰:۲۱:۴۲
ما وحشی نیستیم ولی انها چی. (3049845) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۰:۳۳:۲۶
این توافق تاریخی قدمی بزرگ در بازگشت ایران به صحنه جهانی بود . (3046945) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۳:۱۲:۵۶
این جملات اوباما درهمین مقاله برا ی شما آشنا نیست :
ایران ادعا کرده است اسرائیل نباید وجود داشته باشد و هولوکاست را نیز انکار کرده است.

اوباما نمی گوید احمدی نژاد این تهدیدها را انجام داده بلکه بجای احمدی نژاد می گوید ایران اینطوری گفته .

ای کاش اوباما اینطوری سخن می گفت :

اوباما:
اکثریت مردم ایران د رانتخابات به حسن روحانی رای دادند و او را بعنوان رییس جمهور ایران انتخاب کردند
حسن روحانی به لحاظ سیاسی یک اعتدال گرا ست که با حمایت اصلاح طلبان مخالف احمدی نژآد به قدرت رسید.

درحقیقت احمدی نژآد بود که می گفت اسرائیل باید حذف شود و هولوکاست را انکار می کرد . ولی اکثریت مردم با انتخاب حسن روحانی نشان دادند که با این حرفهای احمدی نژآد کاملا مخالف هستند .

آقایان و خانم ها ایران احمدی نژادی را فراموش کنید. اینک ایرانی در پیش روی شما است که رهبرمعظم آن یعنی آیت الله خامنه ای ساخت بمب اتمی را حرام می داند .و رییس جمهوری آن حسن روحانی معتقد به تعامل سازنده میان کشورهاست. (3047545) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۵:۵۳:۰۳
مرگ بر امریکا (3048086) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۸:۰۱:۱۰
تا زمانی که زبان تهدید در کام آمریکایی ها می چرخد و تا زمانی که ظالمانه عمل می کنند شعار دقیق و موثر ما: مرگ بر آمریکا

اگر اثر نداشت سناتورها روز قدس را رصد نمی کردند.

موقعی تاثیر این شعار را کسی درک می کند که مخاطب آن کشورش باشد.

این تاوانی است که ظالم باید بپردازد مگر اینکه دست بردارد. (3048442) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۸:۰۴:۳۷
با افتخار می گوییم مرگ بر ظلم و قلدری و مرگ بر آمریکا (3048446) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۲۳:۰۸:۰۲
آمریکا غیر قابل اعتماد است. باید بسیار حواسمان جمع باشد. (3045947) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۲۴:۱۳
از اون خنده هاي شيطاني مشخص بود كه چه بدبختي نصيب ما شده (3046642) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۲۳:۱۰:۵۷
وقتی آمریکای مستکبر در مسیر مذاکرات و رسیدن به توافق، این همه کارشکنی کرد و هر روز دبه درمی‌آورد و بهانه‌تراشی می‌کند، می‌توان امید بست که در حین اجرای توافق به این ادا و اطوار و دبه درآوردن ادامه ندهد؟ واقعا مایه تعجب است که برخی این قدر به شیطان بزرگ که به ابلیس درس می‌دهد خوشبین هستند؟ (3045953) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۲۳:۱۵:۴۳
در آمریکا در مورد این توافق قدم به قدم که در وین شکل گرفت، اوباما به شدت از سوی جمهوری خواهان مورد حمله قرار گرفت که البته قابل پیش بینی‌ بود، یکی‌ به دلیل مواضع جمهوریخواهان و دیگری نحوه پیغام او که ابتدا از بحث قرار گرفتن این توافق در کنگره و روزنامه‌ها و توسط ملت آمریکا استقبال کرد ولی‌ در انتهای بحث خود گفت در هر صورت هر عملی‌ از سوی کنگره که در تضاد با این توافق که او آن را مفید میدن باشد، وتو خواهد کرد... این از سوی منتقدان او یعنی‌ بی‌ احترامی به کنگره و افکار عمومی‌ و البته منشی که مختص روسای کشور خود محور و دیکتاتور است ارزیابی شد و پیش از پیش نشانی بود از درگیری شخصی‌ او با نتانیاهو... ولی‌ چیزی که برای ایران بسیار باید مهم باشد این است که حتی دمکرتها نیز از او در این مورد دفاع قاطعانه نکردند و حتی هیلاری کلینتون که نامزد اصلی‌ حزب دمکرات است بٔر لزوم بررسی دقیق این توافق قبل از اجرا تاکید کرد و حتی از لزوم تاکید و تغییر در برخی‌ موارد یاد کرد... این میتواند کلید سناریو بسیار بدی برای ایران و این توافق باشد یا بٔر طبق نقشه یا اتفاق.... به نظر می‌رسد جمهوریخواهان و مخالفان در حزب دمکرات در مورد ردّ این توافق نتوانند آرا خنثی کردن وتو اوباما را بیاورند و یا در آنجهت حرکت کنند، کاری که از الان زمزمه‌های آن بسیار به گوش می‌رسد و عقب انداختن توافق به بعد از ۹ ژولای و در نتیجه فرصت دو ماه به جای یک ماه را میتوان در این جهت ارزیابی کرد، این خواهد بود آنها به دنبال اصلاحیه‌هایی‌ در مورد این توافق بٔر خواهند آمد که با هماهنگی‌ لابیهای اسرائیل ، توسط اکثریت قاطع دو حزبی مانند قانون دخالت کنگره که ابتدا اوباما تهدید به وتو کرد ولی‌ در نهیات خود آن را امضا کرد، خواهند بود... متاسفانه این یعنی‌ طولانی‌ شدن پیش از پیش زمان اجرا و فرسایشی شدن این توافق و رسیدن به هدف واقعی‌ یعنی‌ ادامه تحریمها برای سالها.... از همین حالا کلینتون و عناصر اصلی‌ کمکرتها به این برنامه چراغ سبز نشان دادند...مواردی که از حالا قابل پیش بینی‌ است، اجرای هر گونه آزاد کردن پولهای ایران بعد از همکاری کامل ایران با امانو، در خواست آزادی آمریکای‌های ایرانی‌ تبار در ایران، محدودیت‌های موشکی ، از کار انداختن و خارج کردن قلب نیروگاه اراک قبل از هر گونه بٔر داشتن تحریم و .... (3045965) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۴:۱۲:۴۴
نصف حرف های که زده میشه حتی از طرف دمکرات ها جنبه سیاسی داره برای انتخابات بعدی.... (3046389) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۲۳:۱۸:۴۶
توافق اصلی‌ که در حاشیه و بدون سر و صدا اجرا شد و هیچ یک از طرفین آن را اعلام نمیکنند، امضا سند بین آقای صالحی و امانو بود... اگر آن سند همگانی بشود، همه متوجه میشوند تا کجا برد- برد بوده و خطوط قرمز دو طرف به نفع کی‌ تامین شده!!! (3045971) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۵:۳۴:۰۸
اونوقت ایندتوافق از نظر شما اصلی که هیچ کس ازش خبری نداره شما از کجا ازش خبردارشدی؟!! (3046450) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۲۳:۲۱:۵۶
کافی بود که دولت و مردم برای 3-2 سال دیگر در قبال تحریم ها مقاومت می کردند. آن وفت رژیم تحریم ها خود به خود ترک می خورد و ما مجبور نبودیم که موضعمان را تغییر داده و امتیازاتی را به آمریکا و دیگر کشورهای غربی در قالب توافقنامه بدهیم. (3045983) (alef-13)
 
ف
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۲۰:۳۹
ببخشید اون وقت شما تو ایران زندگی میکنی یا لس آنجلسی؟
خیلی شیکمت سیره نه؟
از کجا اینقدر اطمینان داری رژیم تحریم ها طی 2-3 سال آینده شکسته خواهد شد؟
مشکل شما و امثال شما اینه که اخبار 20:30 زیاد نگاه میکنین. (3046630) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۳۱:۵۷
شما که BBC نگاه می‌کنی، مگه اوباما خودش نگفت اگه توافق نمیشد، رژیم تحریم‌ها فرو میریخت؟ (3047355) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۰:۳۷:۰۱
عزیزم هیچ سنگی در برخورد با شیشه نمی شکنه بلکه اون شیشه است که همیشه می شکنه، نیاز های حیاتی ما تحریم شده بود و تنها هزینه اونا از دست رفتن بخشی از سود تجاریشون بود، حالا این وسط کی ضرر می کنه؟ حتما اونا!!! (3046967) (alef-13)
 
یک شهروند معمولی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۰:۵۶:۴۲
اگر غیر این میشد چی؟ (3047037) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۲۷:۲۹
نه اتفاقا سنا طرح دیگری رو اماده کرده بود که باعث میشد یک قطره نفت هم نتونیم بفروشیم این حغفهای اوباما برای مصرف داخلیه خودشونه که میگه تحریمها از هم می پاشید و...عراق تا 5 سال بعد صدام هنوز تحریم سازمان ملل بود انتی بیوتیک نداشتن و...یه کم منطقی باشیم (3047333) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۴:۴۸:۲۷
با سلام. احساس می شود رژیم تحریمها به این سادگی ترک نخورد چرا که متاسفانه کشورهای به ظاهر دوست ما هم این موضوع را به سادگی دریافته بودند که از قبل تحریمهای ایران منافع بسیاری برای کشورشان دارد. نگاهی ساده به رفتار کشورهایی چون پاکستان ترکمنستان عراق و ... گواه این امر است. اگر ایران همانطور که قبلا به طور واهی به نفت دلبسته بودیم اهرمهایی داشتیم که با بکارگیری آنها بشود بر سایر کشورها فشار آورد این امکان وجود داشت اما یه نگاه به کشور تقریبا دوست روسیه با منابع به نظر حیاتی و ابزاری نفت و گاز که از تحریم ها نالان است نشان می دهد نه به فروپاشی تحریمها و نه به توانمندیهای داخلی مان متاسفانه نمیتوانیم تکیه کنیم. دقت کنید که مهمترین دستاوردی که اوباما مدام ذکر می کند ممانعت از دستیابی به سلاح هسته ای است. چیزی که ما خودمان داشتن آن را تقبیح میکنیم. یا به نظارت پیوسته آژانس اشاره میکند چیزی که برای کشورهای عضو معاهدات بین المللی و خواستار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ناگزیر است. اتفاقا این یک فرصت بسبار بی نظیر برای شکوفایی و پیشرفت ایران در زمینه نظامی است که تحت تحریم های تسلیحاتی باشیم چون با قیمت ارزان و با تکیه بر دانش جوانان برومند و شایسته مان میتوانیم به جعبه ای از ابزارهای قدرتمند نظامی دفاعی دست یابیم و بخشی از اقتصاد و شکوفایی علمی کشور را در این حیطه صرف نماییم. فقط و فقط یک نگرانی ور خصوص توافق وجود دارد و آن اینکه این توافق ما را از بعضی دستاوردهای خوبی که مجبور بودیم برای زمان تحریمها داشتیم بازدارد مثل تکیه بد درآمدهای مالیاتی، شفاف سازی مالی و اقتصادی، کوچک کردن بدنه دولت، حمایت از تولید داخلی و ... . به هر حال فراموش نشود رهبری پشتیبان این جریان هستند و قطعا ایشان و طیف وسیعی از مجریان کشور به اوضاع و شرایط ما بیشتر وقفند و در پایان راضی باشیم به رضای خداوند و باور کنیم انشالله خیر فی ما وقع. والسلام (3049622) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۲۰:۵۴:۲۸
با اجازه شما در همين تابستان تحريم كامل نفتي ايران از سوي كنگره آمريكا كه مسكوت مانده بود به اجرا گذاشته ميشد و ديگه يك قطره نفت حتي در قبال غذا و اجناس بنجل هندي و چيني هم نميتونستي صادر كني . بعد ميخواستم ببينم چجوري ميخواستي مملكت رو با اين فساد سيستماتيك حكومتي اداره كني ؟ (3050960) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۲۳:۴۷:۵۴
پیشبرد مسائل هسته ای در کشور ما ثابت کرد آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند (3046043) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۱:۴۰:۱۲
عزیزه من با شعار های احساسی ودشمن تراشی هیچ کاری نمی توانیم بکنیم .امروزه با منطق و دست بالاست که باید با دنیا گفتگو کرد (3047154) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۵۵:۵۸
تازه قیمت دلار هم سه برابر شد . (3047463) (alef-3)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۰:۰۴:۴۱
هیچ رئیس جمهور دیگری در امریکا حاضر نمی شد با ایران این توافق نامه را امضا کند ما از اخرین فرصت تاریخی استفاده کردیم کاش سایر مسائل مورد اخبلاف دو کشور هم در این سال پایانی دوره ایشان حل میکردیم (3046081) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۰:۱۱:۰۶
شما متن انگلیسی همه سخنرانی ها و توافق رو بذارید رو سایت . ما خودمون می خونیم و می فهمیم که موضوع از چه قرار است (3046094) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۰:۱۹:۴۶
مذاکره را با مرگ بر آمریکا شروع کردیم و با آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند تمام (3046109) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۵:۴۵:۵۷
پس چرا نشستین پای میز مزاکره با آمریکا؟؟؟
شعاراتون با عملتون نمیخونه (3046462) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۱:۴۱:۱۶
بسه دیگه واقعا از شما وشعارهاتون خسته شدیم.کمی به خود آیید . (3047161) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۳۰:۳۷
امریکا که ما رو تحریم کرد و دلار هم به 4000 رسید کلی خسارت دیدیم نفت هم نتونستیم بفروشیم پولایی که درامدمون بود رو هم نتونستی به داخل منتقل کنیم دیگه باید چیکار کنه؟؟؟؟ خداوکیلی اگر ما همیسن کارا رو با امریکا کرده بودیم کارشناسان ما چه می گفتند؟ نمیگفتند چنان محاصرشون کردیم که ناچار به توافق شدن؟ منصف باشیم (3047347) (alef-3)
 
عبدالله محمدی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۱:۰۸:۵۹
سلام بر دوستان سایت الف اگر راست میگویید منعکس نمایید: اظهار نظر اوباما دلیل بر اشتباه بودن مسیر مذاکره و توافق است زیرا بیانگر این است که اگر مسیر مقاومت امام راحل قده و رهبر معظم روحی فداه را ادامه می دادیم آنها به زانو در می آمدند و نمیتوانستند فشارها را ادامه دهند اما اکنون با دست خود گلویمان را دست آنان داده ایم و هر بلایی بخواهند می توانند بر سر ما بیاورند. صبر کنید ببینید. قرآن کریم بحق فرموده: و قاتلوا ائمه الکفر انهم لا ایمان لهم سوال مهم: چرا فضای بسته ایجاد کرده اند و اجازه نمیدهند منتقدان بصورت مستدل حرفهای خود را بزنند؟ (3046188) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۶:۲۶:۲۴
جواب: مگر صدا و سیما و تربیونهای نماز جمعه و بسیاری دیگر از نهادهای دولتی دست شماها نیست؟ نمونه اش فیلم سراسر کذب ثریا که در آن حتی 5 دقیقه هم به دولت و هیات مذاکره کننده زمان دفاع از عملکردشان داده نشده بود. ضمناً مگر در زمان آقای جلیلی کسی جرات داشت از عملکرد آن تیم انتقادی داشته باشد؟ (3046488) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۵:۵۰:۰۶
از عملکرد اقای جلیلی کسی انتقاد نکرد؟؟
مگر این دولت اجازه می دهد دولت قبل از خود دفاع کند؟؟
باز صحبت از حقیقت شد به مذاق یک عده خوش نیامد (3048075) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۲:۴۵:۴۷
والا ما هر کانال تلویزبون تو این دو سال اندی میزنیم یک وزیر یا معاون دولت داره حرف میرنه مجری هم فقط نگاش میکن تو مذاکراتم که یا وزیر یا معاونان بودن دو ساعت تابم برنامه و حرف زدنشون از صالحی بگیر تا ظریف و عراقچی انصاف هم خوب چیزی بعدم بقول تو برنامه ثریا دروغ بود همش چرا اجازه پخشش نمیدن چرا علیرغم چندین بار دعوت نیومدن جواب بدن چرا تو هیچ مناظره ای شرکت نم کنن (3050065) (alef-13)
 
مازندرانی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۷:۵۷:۵۹
ببخشید برادر مسیرامام و حضرت آقا رو شما تعیین فرمودی که الان ناراحتی از مسیرخارج شدیم؟تاکی میخوای به این افکارادامه بدی؟رهبر معظم انقلاب بادرایت و دلسوزی پدرانه ای که مصلحت همه مردم رامیخواهند اجازه این مذاکرات را دادن.خواهشا ازایشان جلوتر نباشیم و همه پشت سرایشان حرکت کنیم که مطمئنا خیر نظام و مردم درهمین است.مطمئن باشین معظم له چیزهایی رو میدانند که من و شما درجریان آن نیستیم و مطمئنا درپس این بهانه جویی هسته ای دشمنان توطئه ای نهفته بود که ایشان با درایت خودشان آنرا خنثی نمودند.درپایان نظر برادر عبدالله محمدی را جلب میکنم به دوبیت زیر:
اسرارازل را نه تو دانی و نه من .....این حرف معما نه توخوانی و نه من.
هست ازپس پرده گفتگوی من و تو.....چون پرده برافتد نه تو مانی و نه من
یاحق (3046584) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۱:۰۷:۲۴
چطور به زانو میومدن؟درسته که زمانی تحریم ها شدت گرفتند مقداری ضرر کردند ولی بعدش اوضاعشون بهتر شد برای انرژی ما جایگزین پیدا کردن و... یک زمانی اکثرا میگفتن تحریم ها چیز مهمی نیست این رو از ریز و درشت حکومت میگفتن اما حالا چی؟فقط یک مشت دروغ بود درضمن اگه فکر میکنی دولت رفته همین جوری توافق کرده کاری به رهبری نداشتند اشتباه میکنی.... (3047065) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۳۲:۱۴
دوست عزیز حرفهای اوباما برا راضی کردن داخل امریکا است. عراق بعد صدام چندین سال تحریم بود و برداشتن تحریمها خیلی طول کشید. ضمنا اگر توافق نمیشد طرح سنا اجرا می شد که تحریم کامل نفتی بود دیگه قطره ای نفت هم نمیتونستیم بفروشیم این حرفای اوباما شک نکنید مصرف داخلی داشت و برای راضی کردن مخالفاس (3047358) (alef-13)
 
امل
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۷:۳۵:۰۶
توروخدا بسه از بس شعار زده شدی اقای محمدی یا خانواده ..... هستی یا از سهمیه بگیران یا در این تحریم نون خانواده تان در تحریم بودن هست بس کن اگر پیرو رهبر و امام بودیم چاپلوسی نکن خود رهبر موافق توافق بود (3048382) (alef-13)
 
املی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۷:۴۱:۲۲
من واقعا این دسته از اقایانی که خودشان را پیرو اقا و امام میدانند عرض کنم اقای عزیز شعار الکی نده وجوگیر نشو اگر امریکا به مسئولان نمایندگان کنگره گفته تحریم تاثیری در ایران نداشت این فقط بخاطر راضی کردن نمایندگان کنگره برای توافق هست توهم دوربرندار مسئولان نظام میدانند تحریم کمرمان را شکنده ما حتی در پرداخت حقوق کارمندان با مشکل مواجه بودیم چه برسد ... پس هی نگویید اگر دوسال طاقت میاوردیم الان امریکارا زیر پاله میکردیم خیر امریکا میداند ونیاز هم داریم هم ما هم امریکا که این توافق صورت گیرد وان دسته از اقایانی که مخالف توافق هستند منافع در این نظام دارند یا خانواده های ..... هستند که امکانات چه تحریم باشیم چه نباشیم این دست خانواده ها کمبودی احساس نمیکنند یا درامدزندگیتان از تحریم بودن ایران هست وگرنه میدانی تحریم کمرملت را شکند یا هنوز الف بچه ای که خوب وبد زندگی را تشخیص نمیدی و نمیدانی زندگی 4نفری در تحریم با حقوق 500تومن یعنی چی (3048399) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۲۰:۵۷:۵۸
خود مقام معظم رهبري پشتيبان اين توافق بودند وگرنه دولت اجازه همچين كاري را نداشت . همانگونه هم كه امام راحل دستور دادند قطعنامه 598 را بپذيريم . پس اگر رهبر در مملكت در همچين موضوعاتي تصميم گيري نهايي را نكند در كجا بايد از قدرتش استفاده كند ؟ (3050964) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۲:۴۱:۲۲
این نکته مهمی است که مقامات برخی کشورها از پاسخ‌گوئی فراریند و تنها می‌خواهند مردم ندانسته جشن بگیرند، چون دستشان خالی است، و مقامات برخی دیگر کشورهای طرف مذاکره از پاسخ دادن به پرسش‌ها لذت می‌برند، چون دستشان پر است. (3046318) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۵:۵۸:۴۰
مردم خسته شدن!
از تموم شدن انزوا و بدبختی و تحقیر بین المللی جشن میگیرن
هنر کردید 40سال کل دنیا رو برضد ما متحد کردید؟؟؟
من یکی حوصله بحث سیاسی و هسته ای هم ندارم ظریف خودش کاردان و کاربلد و متخصصه!!!
دیگه بسه قهر با عالم و آدم، بسه شعار
ما کره شمالی دوم هم نمیشیم، ایران نابود میشه اگه بعد نیم قرن به جامعه بین الملل برنگرده (3046469) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۸:۴۸:۴۳
همه شما كه مخالفت مس كنيد احساسي حرف مي زنيد ما رهبرمون در جريان ريز به ريز مذاكرات بودند وايشان از مذاكره كنندگان تشكر كردند شما بهتر مي دانيد يارهبري (3049739) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۲:۵۷:۰۹
همانطور که دولت منتخب اکثریت ملت بامنطق و گفتگو همه مسایل هسته ای رو حل کرد
مایقی مسایل هم با گفتگو حل میشه نه با کینه توزی و دشمن تراشی . با مرگ گفتن به کشوری چیزی درست نمیشه (3046335) (alef-13)
 
موحد
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۷:۰۰:۱۴
شماها کی می خواین به جای گوش هاتون چشماهاتونو وا کنین ؟ یه نگاه گذرا به اوضاع و احوال عراق بنداز هر کاری امریکا گفت کرد چه زمان صدام چه حالا چه گلی به سر مردمش زدن خبر نداری یا خودتو می زنی به بی خبری ؟ اعتلاف ضد داعش درست کردن اونوقت هلیکوپترای آمریکا برای داعش تجهیزات می ندازه و جنگنده های اعتلاف اشتباهی ستون نظامی ارتش عراق رو می زنه ! بابا چرا باورتون نمی شه امریکا دلش برای هیچ کدوم ما نسوخته چپی و راستی و لائیک براش فرق نداره اگه عراق و افغانستان و پاکستان از امریکا خیر دیدن ما هم می بینیم . عضو جامعۀ بین المللی شدن از نظر امریکا یعنی نوکری امریکا یعنی عقل و دین و احساس و شعور تعطیل ! یه کم تاریخ بخونین تو رو خدا یه کم تاریخ بخونین! تا اسم جامعۀ بین المللی و امریکا میاد از ذوق غش نکنین! (3050607) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۳:۲۰:۰۳
بنظر مسئولان ایرانی مخصوصا دولت خیلی راحت دارند با این موضوع برخورد می کنند، چون خیلی در این مذاکرات سرمایه گذاری شده است خیلی به مردم امید داده شده است، اگ این امید تبدیل به سراب شود چه می شود؟؟ (3046363) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۲۱:۰۲:۵۷
خوب كاري نداره , مثل توافق سعدآباد كه لغوش كرديم , دوباره ميريم سراغ غني سازي , بقول محسن رضايي اينبار با صدهزار سانتريفيوژ (3050970) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۳:۲۰:۵۴
اگر رفع تحریم باعث فروش بیش از حد نفت و گاز ما شودو خود به خود تولید به کنار گذاشته شود بنظر شما رفع تحریم ها موجب پیشرفت می شود؟؟ (3046365) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۵:۵۸:۴۱
نیست که در زمان تحریم خیلی تولید داشتیم! (3048104) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۲۱:۲۱:۳۵
تولید در شمان افای احمدی نژاد تعطیل شد. به جای اینکه درمد کلان نفتی را سرمایه گذاری کنند مصرف واردات شد و کمر تولید شکست.

متاسفانه ایرانیان حافظه تاریخی بسیاز ضعیفی دارند و ردی هوا خیلی خوب اظهار نظر می کنند. (3048837) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۳:۳۹:۴۷
پشتوانه و سرمایه چانه زنی ماوقدرتهای جهانی را فهرست کنید .مقایسه کنید لطفا و سپس معیارهایتان برای بازی برد برد را عنوان کنید. (3046376) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۴:۲۱:۳۴
لطفا واقع بین باشید!!!!! (3046400) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۵:۱۰:۵۰
ان شاء الله روابط بین ایران و آمریکا از سرگرفته شود و مسائل منطقه نیز با همکاری ایران و آمریکا حل شود. (3046436) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۴:۵۹:۲۹
دوست و رفیق جون جونی آمریکا که عربستان باشه ، بیش از صد روزه که داره مردم بیگناهو بمبارون میکنه ، اونوقت ما بریم بشیم یکی مثل عربستان به نظرت مشکل حل میشه ؟ کی آمریکا صلاح ما رو خواسته ؟؟ (3047917) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۵:۱۰:۳۴
ما درباره همه مسائل با آمریکا گفتگو خواهیم کرد و به ازای برداشتن هر تحریمی خواسته هاشونو در زمینه های مخالف از نظامی و حزب الله و همه اینا خواهیم پذیرفت و خوشحال میشیم از اینکه با دنیا (آمریکا) تعامل سازنده پیدا کردیم ... بعد همه اینها با اعتماد و توکل بر کمک های همپیمان عزیزمون میشیم یه کشوری مثل سوریه ، عراق ، عربستان
آیا همپیمان عزیزمان عاشق چشم و ابروی ماست ؟ خیر ! کافیست یک روز آفتابی هوس نفت ایرانی کند ، بعد لشکرش را برمیدارد یا نه اصلا هواپیمای بی سرنشین میفرستد که ویارش را برطرف کند ، همانکاری که با عراق ، افغانستان ، پاکستان ، سوریه و همه همپیمانان دیگرش در خاور میانه کرد و خواهد کرد.
این کشوریست که ما میخوایم به آغوش گرمش برگردیم . (3047953) (alef-13)
 
دشمن خونی امریکا
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۷:۰۶:۳۹
آنها که خواب امریکا را می بینند خدا بیدارشان کند!!! یه مذاکرۀ کوچولو بود سر یه موضوع مشخص ما از اولم قرار نبود بمب هسته ای داشته باشیم .زیادی ذوق نکنید ما هنوز بوی گوشت های سوختۀ برادرامون توی فاو یادمون نرفته هنوز استخونهای جوونامون جلوی چشمامونه اگه برای شما اینا شعاره برای ما همۀ زندگیه . مرگ بر امریکا ! مرگ بر همون امریکایی که دیدن تیکه تیکه بدن بچه های شیرخورۀ ما برای خودش و متحد عزیزش اسراییل تفریحه ! مرگ بر امریکا و مرگ بر اسراییل کودک کش! (3050620) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۶:۵۴:۲۴
چرا همش دولتموردان ما انجا مى روند دعوت كنيد تشريف بياورند اىنجا كمى در خدمت باشيم (3046513) (alef-13)
 
مرتضي
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۶:۵۵:۲۱
احمدي نژاد، خدا نبخشدت كه اين بلا رو سر ما آوردي كه مجبور شديم با هر كس و ناكسي بر سر حقوق مسلم مون مذاكره كنيم!!! (3046515) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۰۰:۰۶
باریک الله به شما وقا که می گی مقامات برخی کشور ها از پاسخگویی فراریند. شما آدمها اگه مجال بیابید حرفهای نتانیاهو را هم ملاک قرار می دهید چه برسد اوباما (3046588) (alef-13)
 
جليلي
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۰۱:۲۴
از ظاهر امر پيداست توافق خوبي بدست نيامده و ملاحظات رهبري رعايت نشده است اما هنوز دير نشده و مجلس بايداز منافع ملي دفاع كند (3046590) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۲۱:۰۴:۱۹
مجلس چرا , مگه خود رهبري نميتونن بگن كه حقوق ما رعايت نشده و توافق را رد كنند ؟ (3050972) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۰۳:۲۹
" با این توافق ما همه راههای ایران به یک برنامه تسلیحات هسته ای را می بندیم و برنامه هسته ای ایران برای سالها تحت محدودیت های شدید خواهد بود. بدون توافق این مسیرها بازخواهد بود هیچ محدودیتی بر برنامه هسته ای ایران نخواهد بود و ایران می تواند به بمب هسته ای نزدیکتر شود با این توافق ما نظارت بی سابقه و دایمی بر سایت های مهم هسته ای ایران به دست خواهیم آورد و گسترده ترین و سرزده ترین رژیم بازرسی ها و راستی آزمایی را خواهیم داشت که تاکنون درباره آن مذاکره شده است. بدون توافق هسته ای این بازرسی ها وجود نخواهد داشت و ما توان خود را برای نظارت دقیق بر برنامه هسته ای ایران و کشف هر گونه برنامه تسلیحات هسته ای پنهانی را از دست خواهیم داد. با این توافق اگر ایران تعهدات خود را نقض کند با پیامدهای واقعی روبرو خواهد بود و تحریم های مربوط به هسته ای که به فلج شدن اقتصاد ایران کمک کرد به سرعت بازخواهد گشت. بدون توافق رژیم تحریم های بین المللی از هم خواهد پاشید و توان اعمال دوباره آن بسیار کم است. "
لطفا و خواهشا ذوق زدگان و جوگیرشده ها چه در بین مسئولین و چه در بین مردم لین قسمت را دقیق تر و دوباره بخوانند و انوقت قضاوت کنند که ایا این توافق که بر مبنای بیانیه یا همان توافق لوزان جمع بندی شد یک دستاورد است یا یک عقب گرد بزرگ و تاریخی.....
جناب الف اگر چه شما هم تو این یکی دو روز کم از ذوق زده ها نداشتی اما لطفا منتشر کن (3046596) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۹:۳۳:۵۹
یک دستاورد هست بی شک! مگه ما بمب میخواستیم که این برامون عقبگرد باشه؟ (3048666) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۱۱:۲۰
ایرانی های میانه رو تر را توانمند سازید!
گرفتید دوستان؟ ایرانی میانه رو تر از دید آمریکا چه کسانی هستند؟ (3046606) (alef-13)
 
ابر
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۱:۲۵:۴۱
خیر الامور اوسطها. (3049356) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۱۶:۴۶
تا حالا اینقدر احساس حقارت نکرده بودم و از این دولت ناامید نشده بودم.
آقای روحانی کجاست تا با اوبامایی که ما را اینطور نا امید کرده برخورد کند؟
یا اخم و تندخویی اش فقط برای منتقد داخلی است؟ (3046618) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۲۸:۳۷
با سلام لطفا مقامات محترم كشورمان از امتيازت داده شده به طرف مقابل هم صحبت كنند ،چرا كه انشا الله اين يك توافق برد- برد بوده است (3046655) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۸:۵۶:۲۲
نمی دانم چرا مطالب رئیس جمهور آمریکا باید ما را نگران کند. واقعیت این است که انرژی هسته ای واجد دو امتیاز است یکی امتیاز نظامی و دیگری بهره برداری صلح امیز. بهره برداری صلح امیز برای ایران یک نکته مهم اما است اما ضرورتی ندارد که به سرعت به آن دست پیدا کنیم، مسیر تحقیقات که باز باشد راه بر پیشرفت های آینده گشوده است. وجه نظامی دانش هسته ای نیز فقط بازدارندگی دارد. هیچ کس قصد استفاده از این بمب اتم را ندارد. به شکل بسیار هوشمندانه ای ایران در عین حال که مطابق قواعد شرعی و اخلاقی که بدان پایبند بود از رسیدن به ابزار نظامی اتمی دست کشید، توانست امنیت کشور را در برابر نیروهای خارجی به شدت افزایش دهد. به یاد بیاورید ایران در بین دو کشوری قرار دارد که هر دو در جنگ هستند و امکان جنگ با ایران هم وجود داشت. با هوشیاری هر چه تمام تر سایه جنگ کاملا از ایران برداشته شد. در مجموع ایران هر هدفی را که می توانست از داشتن دانش هسته ای تامین کند، با هوشیاری و دقت تمام تامین کرده است. (3046709) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۰۰:۴۶
با تشکر از تیم مذاکره کننده و بویژه آقای دکتر ظرف و تبریک این موفقیت سیاسی به تمامی ایرانیان. همانطور که رییس جمهور ایالات متحده اجازه هرگونه پرسش را داده و به آنها پاسخ می دهد, بنده از جناب رییس جمهور روحانی نیز پرسش هایی دارم:
1-جناب رییس جمهور چه راهکارهایی وجود دارد که در پی اجرای توافق و پس از رفع نگرانی های فوری غرب بهانه هایی نظیر عدم پیروی ایران یا تخطی ایران از مفاد از طرف مقابل مطرح و سختگیری ها آغاز شود؟ (با توجه به اینکه نمونه هایی از اینگونه رفتار را در تاریخ معاصر شاهد بوده ایم) راهکار مقابله شما و ضمانت آن چیست؟
2-تعیین زمان بندی خاص مثلا 5 سال یا 8 سال برای برخی محدودیت ها بر جه اساسی می باشد؟ آیا این اطمینان وجود دارد که پس از طی این زمان غرب سخت گیری های خود را برطرف خواهد کرد و اصولا چه تضمینی در این مورد وجود دارد؟
3-جناب آقای اوباما تضمینی که ارائه کرده بازگشت فوری تحریم ها و یا اقدام نظامی است. تضمین ما پس از از بین رفتن بخش عظیم زیرساخت های هسته ای که برگشت به وضعیت پیش از توافق را در کوتاه مدت بسیار دشوار خواهد کرد، چیست؟
4-آیا امکان بازخواست مردم در زمینه ضررهای هنگفت مالی به کشور و ضررهای مالی ، روحی-روانی و جانی مردم طی چند دهه اخیر از بابت برنامه های هسته ای که اکنون ملغی شده اند وجود دارد و چگونه؟
ممنون (3046717) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۳۹:۱۷
ما هم خیلی دوست دارم جواب این سوالها رو بدونیم.

این رو هم اضافه کنید:

چرا مردم ایران نامحرم متن مذاکرات و توافق هستند؟؟؟ (3047382) (alef-3)
 
سربداران
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۹:۲۱:۱۵
بیاید به این توافق این طور نگاه کنیم وبگوییم حکمتی در کار بوده که این توافق صورت گرفته بعضی مواقع عدو سبب خیر میشود.بعد از جنگ جهانی دو کشور بیشترین رشد اقتصادی و پیشرفت را داشتند ژاپن و آلمان،مطمئنا شرایط ما از ژاپن و آلمان بعد از جنگ جهانی دوم بدتر نیست انشائ الله که مسولان ما از این توافق حاصله به نحو احسن در پیشبرد چرخهای اقتصادی کشور بهره بگیرند و ایران را در آینده ای نه چندان دور به یک ژاپن یا آلمانی دیگر تبدیل کنند. (3046759) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۹:۱۰:۳۱
اگربخوایم اینجوری نگاه کنیم پس بهتربود اصلا توافق روامضا نمیکردیم
تو تحریم بودیم که بهتربود بیشترعدو سبب خیرمیشد بیشتررشد میکردیم
شماهم لطفا برای ماست مالی بعضی از بندهای بد توافقنامه استدلالهای خنده دار نیار (3048614) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۰:۴۱:۳۰
دشمن، دشمن است. (3046974) (alef-13)
 
کارون
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۱:۲۷:۰۹
الان به تظر شما عراق دوست است یا دشمن؟؟ (3049360) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۱:۰۵:۳۴
اوباما رييس جمهور قابل احترامي است و هميشه مذاكره و گفتگو را بر گزينه هاي ديگر(كه توانايي انجامش را دارند) ترجيح مي دهد و اين فرصتي بود كه براي ما ايجاد شد (3047059) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۵:۱۲:۵۴
نگفت مذاکره و گفتگو را ترجیح میدهیم ، چون صلح طلبیم ،گفت من همون نتیجه ای که میخواستم با جنگ بگیرم با اعمال زور از طریق تحریم میگیرم . اصل اعمال زوره ، فک نمیکنم روشهای مختلف برای اعمال زور از نظر منطق فرقی با هم بکنن ! (3047963) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۹:۴۵:۴۸
حداقل ظریف را که قبول داری؟ ظریف به صراحت عبارت " همه گزینه ها روی میز است " راقانون جنگل نامید.

اوباما قابل احترام نیست. (3048704) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۲۲:۳۸:۲۴
لبخند دشمن فریبمان ندهد ناسلامتی ماایرانی هستیم وهوش وذکاوتمان زبانزد عام وخاص پس بانقابی که دشمن به صورتش زده زود گول نخوریم تاریخ پراز این عبرتهاسث (3048975) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۲:۵۸:۲۱
بعضی ازدوستان بعدازخواندن مصاحبه اوباماخودشونو باختند.
توجه کنیدتمام شادی اوباما دراینه که جلوی ساخت بمب اتمی راگرفتیم.
دوستان چراناراحتندمگه مامیخواستیم خدای ناکرده بمب بسازیم؟
مامیخواستیم مارابعنوان کشورهسته ای به رسمیت بشناسندوازمواهب این صنعت بهره مندبشیم-تحریمها برداشته بشه-روابط بادنیا عادی بشه-مهمترازهمه شبه جنگ ازبالا سرکشوربرداشته بشه-وخیلی امتیازات بیشمارکه بعدا نتیجه اش درزندگی مردم وپیشرفت کشور معلوم خواهدشد-پس اگر خواست مااین بودبااین فشارهایی که ملت متحمل شدپیروزشدیم-ولی اگر قصد ماساخت تسلیحات هسته ای بودآره دراین صورت مابصورت نسبی آنهم نه صددرصدشکست خوریم فعلا (3047476) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۳:۳۱:۳۵
آنقدر پول بجای اینکه برای سلامت و توسعه و پیشرفت کشور صرف شود، برای انرژی هسته ای هدر شد. حالا هم چاره ای جز تسلیم در برابر عقلانیت و رفتاری عاقلانه و مسئولانه در جامعه جهانی نداریم. تحریم ها برداشته شوند و سرمایه ملی برای پیشرفت کشور هزینه شود. (3047621) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۶:۴۵:۱۴
کری و اوباما گفتند اگر توافق نمی شد تحریم ها فرو می پاشید فکر نمی کنید خدعه ایی زدند که بعدها افسوس ده سال مقاومت را بخوریم؟!!! (3048246) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۲۲:۳۹:۱۳
دقیقا (3048976) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۸:۲۷:۵۴
با سلام لطفا افرادی که بینش و مهارت سیاسی ندارند نظر ندهند معیار خطوط قرمز رهبری است و بس (3048501) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۱۹:۱۳:۴۲
متاسفانه اکثر نطر دهندگان به دنبال استیلای سروری و تبرئه امریکا هستند که این گروه از افراد نه اهل دلسوزی برای ایران هستند و نه از عزت و سربلندی دینی چیزی میفهمند و نه درکی از مفاد قطعنامه توافقی دارند.
نه تاکنون مقاومت کرده و هزینه ای را تقبل کرده اند و از سر سیری و تفنن و وابستگی فکری و حتی محتمل است وابستگی مادی مشکوک به جاسوسی به این مسائل میپردازند.
ارتباط چه از بعد فردی و جمعی با هر کسی و در هر مقامی باید از موضع عزت و سربلندی بدون ظلم به دیگری و ظلم پذیری همراه باشد در غیر این صورت مرگ با عزت بهتر است تا زندگی نکبت آور.
این آقایان آیا حاضرند در مقابل نان و عسلی ناموس خود را در اختیار اجنبی قرار دهند؟ اگر نه ، خوب این حریم های منتسب به ایران ناموس و حیثیت کشورمان است و اگر جواب مثبت است باید بگویم شما نه غیرت ایرانی دارید و نه غیرت اسلامی، بهتر است مهاجرت کنید در ذکشورهای غربی ایده آل خود زندگی کنید تا مزه زندگی راحت و آرام را بچشید. (3048620) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۲۰:۲۴:۱۰
ما قدرت نظامی دادیم و قدرت اقتصادی و سیاسی گرفتیم.
و چون این معیار ها با هم قابل قیاس نیستند هر کسی از زاویعه دید خودش مساله رو بررسی می کنه.
شما می تونید بگید که یک متر چند کیلو است؟؟؟
در هر صورت این توافق در وضعیت حاظر واجب بود.
حالا آیا می شد کاری کرد که به وضعیت حاظر نرسیم، خودش یک بحث جداگانه ای داره
و این که رسیدن به وضعیت حاظر نتیجه بی تدبیری بود یا تدبیر؟؟؟ (3048769) (alef-13)
 
خشوعی
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۲۱:۱۶:۴۲
آقا ی رییس جمهور فرمودند مذاکرات به نتیجه برد برد منتهی
شد وزارت خارجه جدول داده و ستانده
مذاکرات دو ساله را منتشر نماید تا ما
بیسوادان هم از آنان دفاع کنیم (3048826) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۸:۵۴:۴۲
شما بيسواد نيستيد هميشه مي خواهيد بگيد چيزي كه شما ميگيد درسته فكر ميليونها جوان بيكار وفسادهايي كه درجامعه بوجود آمده و... نيستيد (3049748) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۶:۱۷:۳۸
بیخیل با با هر چی و که میخواستی گرفتی داغش نکن. (3049666) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۰۸:۵۵:۰۰
همانطور که روز گذشته گفتم مهم است که مردم آمریکا و کنگره فرصتی کامل برای بررسی این توافق داشته باشند...

ببینید چقدر به فهم و شعور کردمش احترام میذاره..
اونوقت ما چی میگیم.. هیچکس حق اعتراض نداره،
همه هم بدون دیدن متن توافق بریزن تو خیابون... (3049750) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۰:۳۵:۵۵
مذاکرات هسته ای نشان داد که قدرت اصلی دنیا دست این شش کشور به خصوص آمریکاست اعضای دائم شورای امنیت هم همین کشورها هستند که حق وتو دارند ( البتّه به جز آلمان ) جالب این است که روسیه وچین هم که به اصطلاح دوستان ما هسنتد قطعنامه های شورای امنیت را وتو نکردند وبه ضرر ما رأی دادند پس بهتر است کمی منطقی تر فکر کنیم . (3049862) (alef-13)
 
آیدین
۱۳۹۴-۰۴-۲۶ ۱۳:۱۳:۱۰
حالا میفهمم دوره احمدی نژاد چقد مشتمون پر شده بود که اینا آرزوشون بوده ما باهاشون توافق کنیم.اگه مثل قبل احمدی نژاد بود که درخواست مذاکره نمیدادن.چقد اورانیوم با غنای بالا ذخیره کردیم ک امریکا ترسیده.امیدوارم فقط توافق ب ضررمون نباشه.چون همیشه اول ما باید اعتماد جلب کنیم بعد آژانس تایید کنه.آژانسم ک مال همیناست.به مشکل بخوریم پرونده میره شورای امنیت اعضاش کیان همیان.تازه امریکا حق وتو داره.پس هیچ وقت نمیشه اثبات کرد امریکا نقض توافق کرده و ما همیشه باس جواب پس بدیم. (3050121) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.