توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 441333
تشریح اقدامات انجام شده در روستاها پس از انقلاب
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۰
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری درباره اقدامات انجام شده در دوران انقلاب در حوزه روستاها گفت: تا سال 1385، راه‌های روستایی آسفالت شده کشور به 56 هزار و 424 کیلومتر رسیده و در پایان سال 1394 نیز به 107 هزار 524 هزار کیلومتر رسید؛ این درحالیست که راه‌های روستایی ساخته شده نیز از صد هزار و 316 کیلومتر در سال 85، تا پایان سال 94 به 128 هزار 441 کیلومتر رسیده است.

به گزارش ایسنا، سید ابوالفضل رضوی درخصوص معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری گفت: این معاونت از برنامه چهارم جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد و قبل از آن از زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری به عنوان دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری انجام وظیفه می‌کرد.

وی تصریح کرد: یکی از توجهات ویژه مقام معظم رهبری، مجلس شورای اسلامی و دولت به قشر عزیز و تولید کننده روستایی است که همیشه وفاداری‌شان را به نظام جمهوری اسلامی اثبات کرده‌اند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به تغییر عنوان این معاونت از برنامه چهارم توسعه، خاطرنشان کرد: با این تغییر، هم شرح وظایف این معاونت گسترده‌تر شده و هم وظایف جدیدی بر عهده آن قرار گرفته شده است. با مصوبه‌ای که مجلس در برنامه چهارم توسعه داشت و در برنامه پنجم نیز امتداد پیدا کرد، وظیفه معاونت توسعه روستایی به سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، راهبری، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی مرتبط با روستا و گزارش‌دهی به دولت شد.

وی اضافه کرد: در گذشته دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری تنها به یکسری شاخص‌های مشخص ورود می‌کرد و از طریق استانداری‌های سراسر کشور، پروژه‌هایی را کمک می‌کرد. عمده فعالیت‌های این دفتر نیز مربوط به توسعه جاده‌های دسترسی به روستاها، شبکه برق رسانی، آب شرب لوله‌کشی و فضاهای آموزشی بود که امروز این وظایف گسترده شده و شامل مسائل دیگری چون بهداشت و درمان، کیفیت آموزش و معلم‌ها، توان افزایش روستاییان و عشایر، محیط زیست و دانش بنیان می‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری به مقایسه اقدامات انجام شده در زمان شاه و امروز اشاره کرد و گفت: تا پایان حکومت شاه، کل راه‌های آسفالت شده روستایی سراسر کشور، 200 کیلومتر بوده است و 8هزار و 200 کیلومتر نیز راه‌های روستایی ساخته شده داشتیم. این درحالیست که هیچ یک از روستاهای برخوردار از سطح طرح بهسازی و آسفالت معابر نبودند و هیچ یک از روستاهای کشور گازرسانی نشده بود.

رضوی افزود: آبادی‌های برخودار از برق شبکه نیز 4هزار و 350 روستا بوده است و این در حالی بوده که در آن روزها بیش از  60 هزار روستا و آبادی داشتیم و  آبادی‌های برخودار از ارتباطات مخابراتی 312 عدد و روستاهای برخوردار از آب آشامیدنی 4هزار و 700 روستا بوده است و روستاهای دارای خانه بهداشت، هزار و 340 عدد و تعداد مراکز بهداشتی و درمانی روستایی، 518 عدد بوده است.

وی همچنین به اقدامات انجام شده در دوران انقلاب در حوزه روستاها اشاره کرد و افزود: تا سال 1385 راه‌های روستایی آسفالت شده 56هزار و 424 کیلومتر شده است که در پایان سال 1394 نیز 107 هزار و 524 هزار کیلومتر شده؛ در راه‌های روستایی ساخته شده از 8هزار و 200 کیلومتر به 100هزار و 316 کیلومتر در سال 85 رسیده‌ایم و در پایان سال 94 به 128 هزار 441 کیلومتر رسیده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری  در ادامه اظهار کرد: روستاهای برخوردار از گاز در سال 85، 3هزار و 45 روستا بوده است که در پایان سال 1394، 19 هزار و 157 روستا به سیستم گازرسانی متصل شده‌اند.

رضوی افزود: این درحالیست که روستاهای متصل به برق در سال 94 به 54 هزار و 232 عدد رسیده، امروز همه روستاهای بالای 10 خانوار برق رسانی شده است و 90 درصد از روستاهای 10 خانوار نیز برق رسانی شده‌اند. بنابراین از این نظر در این شاخص‌ها اصلا قابل مقایسه نیستیم.

وی افزود: تعداد خانه‌های بهداشت نیز در پایان سال 94 به 17 هزار و 921 عدد رسیده است. در رابطه با روستاهای برخودار از آب آشامیدنی به 32 هزار و 453 روستا در سال 94 رسیده‌ایم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تصریح کرد: به عنوان کسی که مسئولیت این کار را داریم، باید بگویم در شان و منزلت مردم روستایی‌مان هنوز خدمات لازم را انجام نداده‌ایم و در این زمینه نیز کوتاهی کرده‌ایم و بابت این کوتاهی طلب عفو می‌کنم.

رضوی همچنین  با بیان اینکه تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور مرتبط با روستا هستند، اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش، وزارت جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان، کمیته امداد حضرت امام خمینی، بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت از ستاد اجرایی فرمان امام، بسیج سازندگی، وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، وزارت ورزش و جوانان و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سازمان ها و وزارت خانه‌هایی هستند که در ارتباط با روستا فعالیت می کنند.

وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، در پایان گفت: دستگاهی نیست که در رابطه با روستاها کار نداشته باشد، وزارت صنعت و معدن در رابطه با صنایع معدنی و فرآوری سرمایه گذاری می‌کند. همچنین خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد نیز در این زمینه یعنی روستاها فعالیت گسترده‌ای دارند.
 
کلمات کلیدی : توسعه روستایی + مناطق محروم
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.