توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 425953
تجهیز متروی تهران با بهره از واگن سازان معتبر اروپایی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۴
ساخت مترو در ایران نخستین‌بار در سال 1338 مطرح شد و با راه‌اندازی متروی تهران در سال 1378 برای نخستین‌بار مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر در راستای تجهیز متروی تهران قرار است واگن سازان معتبر اروپایی در ایران حضور یابند.

به گزارش شبستان، اولین قطار شهری در سال 1863 میلادی در لندن به کار افتاد تا زمان حاضر که اکثر شهرهای مهم دنیا دارای شبکه‌های مترو و قطارهای سریع السیر بین شهری هستند. اولین قطار مترو به یک موتور بخار مجهز بود که سوخت آن از ذغال سنگ تامین می‌شد و دود ناشی از این سوخت ، تونل‌های مترو را آلوده می‌ساخت و از طریق لوله‌هایی مثل لوله بخاری به خارج هدایت می‌شد.

 

سابقه بحث و گفتگو درباره احداث قطار شهری در تهران به 110 سال قبل باز می‌گردد. تاسیس تراموای شهری از جمله نکات پیش بینی شده در امتیاز نامه‌ای بود که بارون ژولیوس دو رویتر در عهد ناصرالدین شاه روی کاغذ آورد. اولین طرح شبیه به متروی امروزی که برای تهران طراحی و اجرا شد، طرح واگن اسبی بود که از حرم حضرت عبدالعظیم تا میدان حر امروزی کشیده شده و تا سال 1310 نیز دایر بود. در مهرماه 1353 مطالعات مربوط به حل مشکلات ترافیک متروی تهران توسط شرکت‌های مشاور خارجی از جمله سوفرتو منتج به پیشنهاد سیستم اتوبان مترو ( با 7 خط ) شد. بر اساس این مطالعات، احداث مترو به عنوان اساسی‌ترین راه حل بهبود ترافیک تعیین شد.

 

بنابراین گزارش، از آن سال به بعد روز به روز خطوط بیشتری به مترو تهران افزوده شد و برخی شهرهای بزرگ چون مشهد نیز به کر احداث خط مترو افتادند. در حال حاضر در راستای توسعه و تجهیز متروی تهران قرار است واگن سازان معتبر اروپایی در ایران حضور یابند. بهروز غفاری، مجری طرح تامین دوهزار دستگاه واگن مترو در این باره به ایرنا گفته است: "مناقصه تامین دو هزار دستگاه واگن مترو تا دو ماه آینده برگزار می شود. از شرکت های معتبر سازنده واگن مترو در قاره اروپا مانند زیمنس آلمان، آلستوم فرانسه، کف اسپانیا و آنسالدو ایتالیا دعوت شده است در این مناقصه شرکت کنند. طبق مصوبه شورای اقتصاد 55 درصد این واگن ها قرار است داخلی سازی شود و هدف اصلی این طرح انتقال دانش و فناوری ساخت واگن های مترو به کشور است. قرار است این واگن ها به مترو 9 کلانشهر تهران، اصفهان، تبریز، مشهد، شیراز، قم، کرج، کرمانشاه و اهواز اختصاص یابد و طبق مصوبه شورای اقتصاد، مبلغ کل تولید و تامین آنها در داخل کشور دو میلیارد یورو برآورد شده است که با تضمین دولت از محل فاینانس خارجی تامین می شود."

 

یادآور می شود: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) از طرف وزارت کشور مدیریت تامین این واگن ها را برعهده دارد و پیش نویس قرارداد نیز بین وزارت کشور و ایدرو آماده شده است که پس از برگزاری مناقصه و ایجاد زنجیره تامین قطعه، مراحل ساخت این واگن ها در شرکت های واگن سازی داخلی آغاز می شود.
 
کلمات کلیدی : مترو تهران+قطار شهری+واگن
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.