نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 341712
حداقل مزد واقعی چقدر است؟
بخش اقتصادی الف، 14 فرودین 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۷
در حالی حداقل مزد سال ۹۵ کارگران ۸۱۲ هزارتومان تعیین شده که این رقم بدون توجه به قدرت خرید آن برای خانوار ۴ نفره و تنها بر مبنای نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی، ۱۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان کسری دارد.

تعیین حداقل دستمزد سالیانه بیش از ۱۳ میلیون شاغل در بازار کار ایران که تحت پوشش قانون کار هستند بر مبنای ماده ۴۱ این قانون صورت می گیرد که دو بند دارد. یک بند می گوید حداقل مزد باید به دستکم به اندازه نرخ تورم سالیانه اعلامی از سوی مراجع قانونی اعلام آمار باشد و در بند دوم به موضوع لزوم تعیین رقمی برای دستمزد که تامین کننده معیشت خانوار باشد، می پردازد.

با این حال، در طول سال های متمادی شورای عالی کار تصمیماتی تقریبا خارج از چارچوب روشن ماده ۴۱ قانون کار گرفته و دولت ها مرتبا این مسئله را در نشست های سالیانه این شورا برای تعیین میزان افزایش مزد سالیانه کارگران عنوان کرده اند که شرایط اقتصادی ویژه است و اوضاع بنگاه ها خوب نیست؛ بنابراین باید افزایش ها به صورت توافقی تعیین شود.

این مسئله باعث شده تا تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد نیروی کار در ایران دستخوش دگرگونی شود تا جایی که ادامه این سیاست از سوی دولت های مختلف باعث بروز شکاف عمیق بین واقعیت های معیشتی خانوار و دستمزدهای دریافتی شده است تا جایی که نمایندگان کارگری می گویند نه تنها حداقل مزد، بلکه مجموع دریافتی نیروی کار حتی توان تامین هزینه های ۱۰ روز اول ماه خانوار را نیز ندارد.

چالش دائمی دخل و خرج خانوار

برخی کارشناسان بازار کار و نمایندگان کارگری معتقدند دولت ها ابزارهایی انحصاری برای تغییر این روند و بهبود اوضاع قدرت خرید خانوار در اختیار دارند که از طریق آن می توان طی یک برنامه چند ساله، اوضاع دستمزدهای شاغلان را ترمیم و به آن قدرت خرید بخشید.

یکی از این ابزارها مالیات است که دولت می تواند برای ورود واقعی به افزایش قدرت خرید خانوار دستکم برای چند سال از تمام و یا بخشی از درآمد مالیاتی حقوق صرف‌نظر کند و یا حداقل این مسئله را برای حقوق بگیران متوسط به اجرا بگذارد. هرچند سالیانه درصدی به معافیت مالیاتی حقوق ها افزوده می شود، اما کارشناسان معتقدند دولت باید در این زمینه تصمیمات موثرتری اتخاذ کند.

همچنین دولت می تواند با ارائه بسته های تشویقی به کارفرمایان و بنگاه ها در جذب نیروی کار جدید و همچنین بهبود حقوق و دریافتی ها مشارکت کند. حذف و یا کاهش بخشی از ارقام مربوط به حق بیمه گروه های کم درآمد مشمول قانون کار و پیش بینی یک خط اعتباری از سوی دولت در بودجه های سنواتی برای پرداخت به سازمان تامین اجتماعی می تواند نوعی ورود مستقیم دولت به تقویت معیشت و افزایش قدرت خرید خانوار باشد.

با این وجود، متاسفانه به دلیل گرفتاری های متعدد دولت و کسری بودجه های فراوان، نپرداختن بدهی های میلیاردی به تامین اجتماعی و تمایل به ادامه کسب درآمد از نیروی کار؛ نه تنها هیچگاه سخنی از سوی مقامات دولتی در جهت برنامه ریزی برای حمایت معیشتی از شاغلان به میان نمی آید، بلکه در مقابل طرح اینگونه خواسته های جامعه کارگری همیشه سکوت می کند.

کارگران می گویند هزینه های ماهیانه یک خانوار ۴ نفره کارگری از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان عبور کرده، اما دولت می گوید با افزایش ۱۲ درصدی حقوق ها در سال ۹۵، دریافتی شاغلان را به بیش از یک میلیون تومان افزایش داده است!

کارگران همچنان مشکل مالی دارند

همچنین این موضوع مرتبا از سوی مقامات دولت تدبیر و امید شنیده می شود که افزایش حقوق ها در دوره فعالیت دولت یازدهم بیش از نرخ تورم سالیانه بوده و این مسئله به دفعات به عنوان یک سوژه تبلیغاتی مطرح است؛ اما هیچگاه به این مهم پرداخته نمی شود که آیا در روند و مدل افزایش های سال های اخیر تغییری به نفع جامعه کم درآمد ایجاد شده و یا اینکه مانند گذشته، هر ساله مبلغ ناچیزی به دستمزدها افزوده شده و کارگران مجبورند همچنان بار کسری درآمدی و شکاف دخل و خرج خانوار را به دوش بکشند؟

آنها همچنان نمی توانند از پس هزینه های مسکن به ویژه در کلانشهرها بر آیند، در تامین مخارج مربوط به تحصیل فرزندانشان مشکل دارند و مجبورند بخشی از نیازهای غذایی خانوار را حذف کنند. کارگران همچنان از کم درآمدترین گروه های اجتماعی هستند و وابستگی آنها به یارانه ناچیز ۴۵ هزارتومانی قابل کتمان نیست.

در عین حال، بررسی ها نشان می دهد که اگر طی ۳ دهه گذشته میزان افزایش حداقل دستمزدها طبق نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی بدون توجه به بند دوم ماده ۴۱ قانون کار که به لزوم تعیین مزدی تامین کننده معیشت توجه دارد هم پیش می رفت، حداقل دستمزد سال ۹۵ باید ۹۷۸ هزارتومان می شد، در حالی که شورای عالی کار حداقل دستمزد امسال را ۸۱۲ هزارتومان اعلام کرده که ۱۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان کسری نشان می دهد.

حال اگر نرخ تورم و معیشت که در ماده ۴۱ قانون کار مورد تاکید قرار گرفته را ملاک تعیین دستمزدها قرار دهیم احتمالا به همان ارقام اعلامی کارگران به عنوان هزینه خانوار می رسیم که ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است. با وجود اینکه امکان تعیین چنین ارقامی به عنوان حقوق نیروی کار وجود ندارد، اما کارگران پیشنهاد کرده بودند با همکاری دولت و کارفرمایان در یک پروسه ۵ ساله به سمت آن حرکت شود که ظواهر امر و مصوبه امسال دستمزد شورای عالی کار نشان می دهد که این ایده همچنان مسکوت مانده است.

جدول مقایسه‌ای ۳۵ ساله نرخ رشد تورم و دستمزد کارگران

رشدتورم

حداقل‌مزدطبق‌تورم

میزان‌افزایش‌مزد(درصد)

حداقل‌مزدماهیانه(تومان(

سال

۱۱.۴ ۱۷۰۱ ۱۷۰ ۱۷۰۱ ۱۳۵۸
۲۳.۵ ۱۸۹۵ ۱۲ ۱۹۰۵ ۱۳۵۹
۲۲.۸ ۲۳۴۰ ۰ ۱۹۰۵ ۱۳۶۰
۱۹.۲ ۲۸۷۴ ۰ ۱۹۰۵ ۱۳۶۱
۱۴.۸ ۳۴۲۶ ۰ ۱۹۰۵ ۱۳۶۲
۱۰.۴ ۳۹۳۳ ۰ ۱۹۰۵ ۱۳۶۳
۶.۹ ۴۳۴۲ ۱۳.۴ ۲۱۶۰ ۱۳۶۴
۲۳.۸ ۴۶۴۱ ۰ ۲۱۶۰ ۱۳۶۵
۲۷.۷ ۵۷۴۶ ۵.۶ ۲۲۸۰ ۱۳۶۶
۲۸.۹ ۷۳۳۷ ۹.۲ ۲۴۹۰ ۱۳۶۷
۱۷.۴ ۹۴۵۸ ۰ ۲۴۹۰ ۱۳۶۸
۹ ۱۱۱۰۳ ۲۰.۵ ۳۰۰۰ ۱۳۶۹
۲۰.۷ ۱۲۱۰۳ ۶۶.۷ ۵۰۰۱ ۱۳۷۰
۲۴.۴ ۱۴۶۰۸ ۳۶ ۶۸۰۱ ۱۳۷۱
۲۲.۹ ۱۸۱۷۲ ۳۲.۱ ۸۹۸۲ ۱۳۷۲
۳۵.۲ ۲۲۳۳۴ ۳۰.۱ ۱۱۶۸۲ ۱۳۷۳
۴۹.۴ ۳۰۱۹۵ ۳۷ ۱۶۰۰۰ ۱۳۷۴
۲۳.۲ ۴۵۱۱۱ ۲۹.۵ ۲۰۷۲۱ ۱۳۷۵
۱۷.۳ ۵۵۵۷۷ ۲۲.۸ ۲۵۴۴۶ ۱۳۷۶
۱۸.۱ ۶۵۱۹۲ ۱۸.۵ ۳۰۱۵۳ ۱۳۷۷
۲۰.۱ ۷۶۹۹۲ ۲۰ ۳۶۱۸۳ ۱۳۷۸
۱۲.۶ ۹۲۴۶۷ ۲۶.۶ ۴۵۸۰۱ ۱۳۷۹
۱۱.۴ ۱۰۴۱۱۸ ۲۴ ۵۶۷۹۰ ۱۳۸۰
۱۵.۸ ۱۱۵۹۸۷ ۲۳ ۶۹۸۴۶ ۱۳۸۱
۱۵.۶ ۱۳۴۳۱۳ ۲۲.۲ ۸۵۳۳۸ ۱۳۸۲
۱۵.۲ ۱۵۵۲۶۶ ۲۴.۹ ۱۰۶۶۰۲ ۱۳۸۳
۱۰.۴ ۱۷۸۸۶۷ ۱۵ ۱۲۲۵۹۲ ۱۳۸۴
۱۱.۹ ۱۹۷۴۶۹ ۲۲.۴ ۱۵۰۰۰۰ ۱۳۸۵
۱۸.۴ ۲۲۰۹۶۸ ۲۲ ۱۸۳۰۰۰ ۱۳۸۶
۲۵.۴ ۲۶۱۶۲۶ ۲۰ ۲۱۹۶۰۰ ۱۳۸۷
۱۰.۸ ۳۲۸۰۷۹ ۲۰ ۲۶۳۵۲۰ ۱۳۸۸
۱۲.۴ ۳۶۳۵۱۱ ۱۵ ۳۰۳۰۰۰ ۱۳۸۹
۲۱.۵ ۴۰۸۵۸۷ ۹ ۳۳۰۳۰۰ ۱۳۹۰
۳۱.۵ ۴۹۶۴۳۳ ۱۸.۱ ۳۸۹۷۵۴ ۱۳۹۱
۳۶.۷ ۶۵۲۸۰۹ ۲۵ ۴۸۷۱۲۵ ۱۳۹۲
۱۵.۸ ۷۵۵۹۵۲ ۲۵ ۶۰۸۹۰۰ ۱۳۹۳
۱۲.۶ ۸۷۵۳۹۲ ۱۷ ۷۱۲۴۲۵ ۱۳۹۴
۱۱.۸ ۹۷۸۶۸۸ ۱۲ ۸۱۲۱۶۴ ۱۳۹۵
 
کلمات کلیدی : دستمزد 95
 
هـ .ت
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۴:۴۲:۵۴
حداقل مزد واقعی همان است که طبق برآورد دولت محترم بالای خط فقر رسمی که کارشناسان و مسئولین محترم آن اعلام کرده اند این یعنی واقعیت د (3624706) (alef-11)
 
ج - ق
Romania
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۵:۱۲:۴۵
یعنی در سال 94 2500000 تومان بود و در سال 95 3000000 تومان یعنی هر خانوار که در آمدش زیر این مبلغ بوده پایین تر از خط فقر داره زندگی میکنه درسته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3624765) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۵:۱۶:۲۵
یعنی حقیقتی تلخ و انکارناپذیر ! (3624774) (alef-11)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۶ ۱۱:۲۹:۰۸
تازه امسال اقتصاد مقاومتی می خواد عملی بشه ... البته قراره حقوق چند ده میلیونی مدیران دولتی بیاد در سطح یک کارمند که عملی تر بشه ...
ما مردم که 30 ساله در اقتصاد مقاومتی سیر می کنیم... ضمنا آنچه که بیان شده رشد تورم 11 درصدی در سال 95 باید بگم که این نرخ بنا به سطح درآمد و قدرت خرید مردم اگه محاسبه شده دروغی بیش نیست ولی اگه با حقوق مدیران محاسبه شده دقیقا درسته ... (3627902) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۷ ۰۳:۲۱:۱۳
شما همچنان منتظر باش که حقوق مدیران سطح بالا پایینتر بیاد !! آرزو بر جوانان عیب نیست (3629655) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۶:۰۸:۴۸
تا وقتی نگاه مجلس و صداوسیما و دولت بیشتر بر ایجاد درآمد برای دولت به انحا مختلف باشه وچشمها بر وضعیت مردم به عمد بسته تحولی رخ نمیده..همین امروز دیدم خبرگزاری فارس از قول یکی از نمایندگان مجلس تیتر زده که در لایحه بودجه ردیفی درآمدی برای افزایش قیمت بنزین گرفته نشده!!!!یکی نیست از این آقای نماینده و رسانه ای که این تیتر رو زده سوال کنه که مگه قرار بوده در این مورد ردیفی در نظر گرفته بشه؟مگر قیمت جهانی نفت رو نمیبینید؟مگر وضعیت قشر ضعیف و متوسط را نمیدانید؟مگر نمیدانید با این قیمت نفت قیمت بنزین در حال حاضر چیزی از قیمتهای جهانی کم نداره؟تا چه موقع باید نرخهایی که به نفع دولته به به دلار محاسبه بشه و توسط رسانه ها در بوق وکرنا اعلام بشه و درآمد ودستمزدها به ریال؟مشکل از نگاهیست که در کشور میان رسانه ها و بعضی مسولان جاافتاده و تا این نگاه اصلاح نشه تحولی رخ نمیده (3624867) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۸:۴۶:۵۹
یک هزارم حقوق اقازاده ها را هم بدهند ما راضی هستیم (3625113) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۸:۴۹:۲۲
طوری قطره چکانی حقوق میدهند که کارگر همیشه محتاج باشد تا .... (3625117) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۸:۵۸:۰۶
صاحب شرکت 10مدل ماشین روز سوار میشود. پسرش 11ماه سال در اروپا و تایلند در حال خوشگذرانیست.و هزاران لذت دیگر اما به حقوق کارگر که میرسد میگویند نداریم اگر ناراضی هستی از تو بهترش پشت در است
....
باز گذاشتن مرزها برای ورود کارگر افغانی

واردات بی رویه از چین
و......
هزاران برنامه دیگر برای بیگاری و کنترل کارگران ایرانی (3625129) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۹:۰۰:۴۰
تا وقتی اقازاده ها ب از چین کالا وارد کنند و بر سر راه تولید داخلی سنگ اندازی نمایند اوضاع کارگران همین است (3625133) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۹:۰۵:۴۵
انقدری میدهند که کارگر فقط زنده بماند و بتواند چرخ کارخانه سرمایه دارها را بچرخاند
دولت هم فقط فکر مالیات خود است.مالیات بده هر بلای خواستی سر کارگر بیار (3625140) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۹:۳۳:۴۲
وقتی خط فقر برای یک خانواده4نفری 2400000است معلوم است که دستمزد چقدر باید باشد (3625173) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۹:۴۳:۳۶
اگر ما بگوییم چقدر است ایا گوش شنوایی برای شنیدن ان است
انقدری باید باشد که عزت انسانی حفظ شود
انقدری باید باشد که لازم نباشد 3شیفت کار کنیم تا فقط زنده بمانیم
انقدری باشد که غم فردا و آینده فرزندانمان را نداشته باشیم (3625185) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۹:۴۸:۵۰
از این همه اجلاس و برنامه های بی فایده کم کنید
از سرمایه گذاریهای بی فایده در کشورهای دیگر پرهیز نمایید
انقدر حقوق و پاداش به مدیران بی کفایت ندهید
کشور شهر صنعتی میخواهد .... (3625195) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۲:۰۸:۱۲
این آمار قابل استناد نیست چون تورم به معنی سرعت افزایش قیمت هاست و باید افزایش حقوق بیشتر از تورم باشه . (3625389) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۰۸:۵۴:۵۹
خداییش جناب ه.ت یه نگاه به عدد تورمی اعلام شده سالهای گذشته توی این لیست بنداز مرغ پخته خندش میگیره همه چیز ظرف یک سال سه برابر شد از نون و شیر و دلار بگیر تا هزینه های درمان بعد میگن 21 درصد یا بیست و دو درصد همش کشکه آمارتون (3625733) (alef-11)
 
فرشيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۰۹:۴۹:۴۷
حالاشما موافق اين نظر ي يا مخالف ما كه نفهميديم (3625817) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۴:۴۳:۵۲
کارگر با این حقوق دو متر قبر هم نمیتونه بخر که بمیره! ... شرح حال ماست (3624708) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۶:۰۱:۰۵
مساله حقوق و افزایش حقوق دقت زیاد میخواهد، اگر حقوق ها کمتر از حد اقل معاش باشد ظلم است و اگر در همین حد خط فقر و یا بیشتر باشد با این بهره وری کم تولید صرف نمیکند و همه چیز وارد میشود و نتیجه آن بیکاری و وابستگی بیشتر به نفت است. (3624852) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۶:۲۳:۳۵
وضع کارگرها بهتر از معلمینه. من با ده سال سابقه و مدرک فوق لیسانس 1200 می گیرم. کارگر تازه استخدام شده هم ظاهرا 812. البته می دونم که شرایط کارگری جوریه که ممکنه کارفرما ماه ها حقوقش رو نده یا در صورت اعتراض اخراجش کنه یا باهاش قرارداد موقت ببنده و از این جهت واقعا باید خدا رو شاکر بود ولی مقایسه من صرفا از جنبه میزان عددی حقوق بود. تازه بعد از شرح دادن شرایط کاری یک کارگر برگشت به من گفت خدا کمکت کنه! (طی روزانه 200 کیلومتر در خطرناک ترین مسیرها که یک پنجم کل حقوقم رو می بلعه و سر و کله زدن با صد ها بچه ها بی تربیت و درس نخوان امروزی که حتی زمان تعطیلات هم ذهن ادم رو به خودش درگیر می کنه....)

وقتی وضع قشر فرهنگی جامعه این باشه از وضع فرهنگی و علمی و اقتصادی و ... کشور چه انتظاری می شه داشت؟ قصد توهین ندارم ولی همین امروز همکارام داشتن بحث می کردن که چطور فلان کس ها که در زمان مدرسه جزو تنبل ترین شاگردای کلاسشون بودن با مدرک دیپلم در فلان سازمان ها استخدام شدن و زیر باد کولر ماهی سه تا پنج میلیون می گیرن با کلی عیدی و مزایا و 200 میلیون بعد از بازنشستگی!!! یا چطور آبدارچی فلان اداره ماهی 2 میلیون می گیره! منابع هم موثقه چون اینا دوستای صمیمی شون هستن. منم فقط به حرافشون گوش می دادم. اون وقت وضع من که همیشه شاگرد اول مدرسه و دانشگاه بودم اینه. البته فکر کنم اون زمون با اینکه رتبه ام خیلی خوب بود اگه غیر از دبیری رشته دیگه ای انتخاب کرده بودم الان جزو باسوادان بیکار جامعه بودم؟ خوب فرکی کردم که بیشتر به اشتغال اهمیت دادم تا به پرستیژ تا جایی که با وجود قبولی در دکتار بی خیالش شدم چون نمی خواستم جزو دکتراهای بیکار جامعه بشم! میگم به مرگ گرفتن تا به تب راضی بشیم. الف جان لطفا منتشر بنما. (3624890) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۷:۳۰:۱۲
حاجی شما خیلی کامنتای عجیب میذاری کارگر همه روزهای سال رو کار میکنه شما معلمها مکه تابستون و عید و دو ماه امنتحانات و بقی تعطیلات رسمی رو تعطیل نیستین؟ عملا 6 ماه از سال کلا تعطیل هستین با در نظر گرفتن بقیه تعطیلات رسمی هم که میشه7 ماه تعطیلی کامل (3625018) (alef-11)
 
تبریزی
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۲:۵۵:۳۵
حاجی هر شغلی شرایط خاص خودش رو داره. معلمی همه جای دنیا همینطوره و تعطیلات داره ولی مگه حقوق رو بر اساس تعداد ساعات کار میدن؟! حقوق رو بر اساس نوع کار میدن نه تعداد ساعات کار! اگه اینطور باشه که باید بگیم یه دندانپزشک که ده دقیقه روی دندون شما کار می کنه و 200 هزار می گیره باید بگیره مثلا 1000 تومان چون ده دقیقه کار کرده و بقیه ساعات روز تعطیله!!! حالا کامنت من عجیبه یا مال شما؟! (3625444) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۰۸:۰۶:۲۰
من به شما توصیه می کنم بروید و دکترا بگیرید. تعداد زیادی از کامنتهای شما به این ختم می شود که موقعیت خوبی برای دکترا داشته اید که رد کرده‌اید. به نظر من بدجوری فکر شما را درگیر کرده و بهتر است یکبار برای همیشه انجامش دهید!! (3625681) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۷:۲۸:۲۰
به نظر من دستگاه چاپ اسکناس هم داشته باشی باز پول کم میاری خیلی وضع خرابه یه سوپرمارکت رفتن باعث میشه ربع حقوق من بپره (3625012) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۷:۵۵:۳۷
مدیران و کارشناسان و همگی از حقوق های چند ده میلیونیشان کم کنند پول می رسد به بقیه هم بدهند زندگی معمولی داشته باشند (3625066) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۹:۰۴:۰۲
دولت ها با پايين نگه داشتن دستمزدها در قشر حقوق بگيران خودزني ميكنند، به جاي اينكه اقتصاد را مصرف گرا كنند و با افزايش حقوق تقاضا رو بالا ببرن و از ركود دائمي خارج شوند، و زنجيره اقتصادي را در راستاي صحيح چرخش قرار دهند فقط دل به رونق تورمي دارند، بنده خودم كارفرما هستم، كه اينو ميگم، يادمون نره در كشوري مثل چين دستمزد كمي بيش از ٢ برابر ماست و انرژي نيز به مراتب از ما گرانتر است، اما كارگاه هاي كوچك هم به دليل تقاضا رونق دارند، (3625137) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۱۹:۵۶:۴۵
قرارداد. سفید امضا توهینی به کارگران است (3625208) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۰:۰۴:۳۴
وقتی کارمند دولت با20دقیقه کار مفید از 8ساعت ماهی3میلیون حقوق با کلی مزایا میگیرد چرا کارگر با7ساعت بیگاری مطلق 812,هزار تومان بگیرد
ایا این است عدالتی که از ان دم میزدید (3625217) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۷ ۱۹:۱۹:۲۶
به کارمند به اندازه 20 دقیقه حقوق میدند اون هم 20 دقیقه کار میکنه شاید شما مثل مسئولین به قیمت جهانی عقیده دارید ولی به دستمزد جهانی نه!

تیلور پدر علم مدیریت میگه :

کارفرما با ندادن حق کارگر و کارگر با کم کاریش هر دو به کشور خیانت میکنند

حالا طبق گفته ایشون شما بگو خائن اصلی کیست و کجاست؟ (3631068) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۰:۰۹:۲۹
ان چیز که عیان است چه حاجت به بیان است (3625228) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۰:۱۴:۲۴
خرج یک کارگر:
60%کرایه خانه
9%مالیات بر ارزش افزوده
10%هزینه حمل و نقل
15%هزینه نان و پنیر
6%هزینه درمان (3625237) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۰:۲۷:۴۵
با کارگرها صحبت میکنی همه گله و شکایت دارند اما واقعیت چیز دیگرسیت:

99% ماشین دارند
در تعطیلات همه در مسافرت
فرزندانشان. را در انواع و اقسام کلاسها ثبت نام کرده اند
شبها رستورانها و فسفودها پر است
اما همه در حال نالیدن (3625257) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۰:۳۳:۱۵
جلوی اختلاس و رانتخواری را بگیرید و پاداش و حقوق مدیران را نصف کنید همه چیز درست میشود. (3625266) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۴ ۲۲:۵۰:۴۱
تورم 36 درصد سال 92، مگه داریم؟ مگه میشه؟
قیمت همه اجناس 300 درصد شد میگید 36 درصد. خوب رویی دارید.... (3625437) (alef-11)
 
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۱۰:۵۷:۰۰
هر وقت بحث گرفتن پول از مردم است هزینه ها با نرخ بین المللی آنهم با ارز ازادی که دولت نرخش را معلوم می کند محاسبه می شود و معلوم می شود چقدر همه چیز ارزان است(البته اگر کسی پایش به خارج برسد می بیندبرعکس است!) وقتی بحث حقوق معلم و کارگر و پرستار باشد باید براساس نوخ تورمی که دولت اعلام می کند باشد ! (3625925) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۱۳:۰۷:۴۱
این حداقل دستمز را اضافه کنید به این امر که همین رقم را هم اکثر شرکتها نمی توانند به کارگران خود بدهند و معمولا حقوق علی الحساب پرداخت می کنند که خیلی کمتر از این عدد است (3626168) (alef-11)
 
saeed
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۵ ۱۳:۲۲:۱۰
از ماست که بر ماست.اقایان مسئولان با پول مردم خوش میگذره!!!! (3626193) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.