نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 372089
ضرورت وجود سیستم اطلاعات اقتصادی شفاف؛ آیا اعتماد ملی در خطر است؟
سیدمحمدصالح نجفی فراشاه، 24 تیر 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۰
بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها، دولت به دنبال راهکارهای مناسب برای شناسایی و حذف دهکهای درآمدی بالا بود و برای رسیدن به این هدف خود در ابتدای امر اینگونه عنوان شد که بایستی به اطلاعات حسابهای بانکی دسترسی داشت تا از طریق آن شناسایی مورد نظر تحقق یابد، اما به دنبال طرح این موضوع و در جریان قرار گرفتن افکار عمومی به تدریج مخالفتها شروع شد و بهانهی خدشهدار شدن اعتماد عمومی باعث شد تا دولت مردان از این اقدام خود صرف نظر کنند و “خود انصرافی” را جایگزین طرح پیشنهادی خود کنند. اما همانگونه که پیشبینی میشد این پیشنهاد نیز با عدم اقبال مردم به نتیجه نرسید.

بر اساس قانون مصوب مجلس، دولت مکلف شده بود تا پرداختیهای خود در قالب یارانه نقدی را به صورت هدفمند انجام دهد و قرار نبود تا یارانههای نقدی اولاً همگانی و ثانیاً همیشگی باشد.

از طرف دیگر بار مالی سنگین پرداخت این یارانه نقدی -در جایی به کنایه وزیر اقتصاد شب پرداخت یارانه ها را شب مصیبت عظمای دولت عنوان کرده بود-دولت را ناگزیر از این کرده بود تا به دنبال راهکارهای مناسب جهت شناسایی افراد غیرنیازمند و دهکهای بالای جامعه باشد. از این رو در اولین اقدام؛ بر خلاف مشی قبلی خود مبنی بر اتکا به خود انصرافی ها؛به حذف بیش از ۳ میلیون یارانه بگیر با استفاده از دستورالعملی که با همکاری کمیسیون تلفیق بودجه ۹۵ تدوین شده بود، پرداخت. در این مصوبه به برخی از موارد شناسایی افراد اشاره شده که عمدتا بر پایه شناسایی درآمد و هزینه افراد میباشد، مانند کسانی که سالانه بیش از ۳۵ میلیون تومان درآمد دارند یا کسانی که بیش از ۱۵ میلیون تومان در سال مالیات پرداخت کرده اند.

به اذعان سخنگوی هیئت دولت کار شناسایی با توجه به نبود بسترهای مناسب جهت بدست آوردن اطلاعات لازم و صحیح امری دشوار و در بعضی موارد غیرممکن تلقی می شود. این صحبتها بیانگر این است که دولت باید به فکر راه حل دیگری باشد. نکته ای که در صحبتهای رئیس سازمان امور مالیاتی در خصوص «رصد حسابهای بانکی مشکوک» عنوان شد میتواند بیانگر تمایل دولت برای استفاده از این ظرفیت در جهت دستیابی به اهداف خود باشد، اما اگر نگاه به موضوع به گونهای باشد که، ممکن است با این اقدامات اعتماد عمومی سلب شده و بحرانهای جدید و بزرگتری بروز نماید، جلوی اقدامات مؤثر گرفته خواهد شد.

نکته مهم و حیاتی این است که آیا دسترسی مدیریت شده به اطلاعات مالی افراد از قبیل اطلاعات حساب بانکی باعث سلب اعتماد عمومی میشود یا نه؟ آیا داشتن یک سیستم با امنیت بالا که بتواند با تناظر و تطابق دادههای قابل خوانش از طریق پردازشگرهای پیشرفته به خروجیهای شفافی منتهی شود که با طبقه بندی خاص در دسترس افراد یا سازمانهای خاص قرار میگیرد، باعث بروز بی اعتمادی خواهد شد؟ پاسخ این پرسشها در فهم این مطلب است که باید بدانیم اصولاً منظور از بی اعتمادی چیست؟ آیا جز این است که با شفاف و روشن شدن اطلاعات مالی و گردش حساب بانکی افراد تنها آن دسته از افرادی که تاکنون به طرق مختلف و با ترفندهای گوناگون توانسته بودند از پرداخت مالیات فرار کنند و یا با پولشویی برای خود ثروت زیادی بر هم بزنند، دچار ترس و واهمه خواهند شد و اعتمادشان را به سیستم بانکی از دست بدهند!؟ آیا کارمندان دولت و بازنشستگان و دیگر افراد عادی جامعه با دانستن اینکه داشتن یک سیستم شفاف اقتصادی میتواند به شناسایی چنین افرادی کمک کند، بیاعتماد خواهند شد؟ قطعاً اینگونه نیست. به نظر میآید تکرار این واژه «بی اعتمادی» اغوایی است که از سوی کانونهای ثروت و قدرت در حال پیگیری بوده و از طریق آن به دنبال رسیدن به اهداف شوم خود میباشند.«تا سیه روی شود هر که در او غش باشد»

در اغلب کشورهای پیشرفته که عمدتاً بر اساس سیستم مالیاتی منابع مورد نیاز برای بودجه عمومی دولت را فراهم میکنند، سیستمهای دقیق رصد اطلاعات مالی به وضوح در حال فعالیت هستند و صد البته در آنجا بحران خاصی مبنی بر سلب اعتماد عمومی! رخ نداده است. به عنوان مثال در آلمان ،مرکزی به نام شوفا وجود دارد که در آن اطلاعات عملکرد اعتباری بیش از ۷۵ درصد از مردم آلمان را رصد میکند و این اطلاعات را در اختیار شرکتهای مالی و پیمانکاران قرار می دهد.به عبارت دیگر اصولا "اعتبار" و "ریسک اعتباری" مفاهیم اثبات شدهای هستند که جز با رصد فعالیت های مالی و پولی و اعتباری افراد و شرکت ها قابل بررسی نیستند.

از سوی دیگر باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که سیستم مالیاتی کشورمان برای بهبود به برخی تغییرات ضروری نیاز دارد، صاحب نظران بر این عقیدهاند که وضع مالیات بر جمع درآمد بایستی یکی از اولویت های اصلی نظام مالیاتی کشورمان قرار گیرد. امری که تاکنون چند بار به دلایل مختلفی نظیر عدم اجرای قانون و فراهم نبودن زیرساختهای لازم برای تحقق آن کنار گذاشته شده است. سال گذشته پس از تصویب اصلاحیهی قانون مالیات های مستقیم در مجلس برخی کارشناسان با گلایه از حذف مجدد "مالیات بر جمع درآمد" ،عدم توانایی دولت به دلیل نبود سیستم اطلاعاتی شفاف که بتوان بر اساس آن مجموع درآمد افراد را محاسبه کرد،را علت نادیده گرفتن این امر برشمردهاند.

جالب اینکه با وجود نیاز مبرم کشور به وجود یک سیستم اطلاعات اقتصادی شفاف و نیز دلایل متقن مبنی بر اثربخش بودن آن، تاکنون اقدامی در جهت ایجاد این بستر صورت نگرفته است. جالبتر آنکه از انجام برخی اقدامات برای تحقق این اهداف در سالهای اخیر جلوگیری نیز شده است.

آیا زمان آن نرسیده است که با ایجاد یک سامانه شفاف که در آن اطلاعات اقتصادی پردازش شده و قابل استفاده باشند به سمت ایجاد یک اقتصاد پویا و مقاوم حرکت کنیم.
کلمات کلیدی : سیستم اطلاعات اقتصادی شفاف
 
بهار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۰۹:۱۶:۵۸
خطر؟.... اعتماد ملی؟
نه اصلا نگران نباشید..
چون انگار در حال حاضر بزرگترین نگرانی 45000 تومان یارانه است که با حذف آن شاید بشود این اختلاص ها و حقوق های نجومی و وام های بی بازگشت را جبران کرد.. (3822863) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۳:۴۰:۴۶
اعتماد باید دو طرفه باشد, اگر دولت به مردم اعتماد دارد, ابتدا باید شفاف سازی کند که مالیات مردم کجا هزینه میشود? (3823254) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۴:۰۵:۳۶
حتی در اعتماد هم بین مردم عادی و خودی ها فرق میگذارید
در حالیکه 100 هزار میلیارد تومان وام با بهره کم و بدون ضمانت به خودیها. میدهید اما برای 2 میلیون وام برای افراد عادی سخت ترین شرایط و ضمانتها را میگذارید (3823297) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۰۹:۲۰:۲۵
اعتماد ملی که خیلی وقته توقیف شده (3822868) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۰۹:۳۰:۴۱
چه اعتماد ملی در خطر باشد چه نباشد باید اطلاعات اقتصادی شفاف باشد تا جلوی سوء استفاده ها گرفته شود و منابع ملی صرف عیش و عشرت افراد نشود (3822893) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۴:۰۸:۰۴
تنها جای که به مردم اعتماد شد, جنگ بود ان هم .... (3823303) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۶:۱۲:۲۹
اعتماد به رهبری الحمدلله روز افزون است .

لطفا" تخلفات و ویرانگریهای این دولت را به نظام نسبت ندهید !!!

اعتماد به دولت افول و در حال نابودیست . (3823538) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۵ ۰۰:۳۰:۲۲
یعنی فقط خودم میدونم از کجا حقوق میگیری (3824056) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۰۹:۴۳:۰۱
N سال هست که اعتماد ملی از بین رفته شما خوابید برادر
این مشارکت های مردمی هم ....
آن موقع که مردم تا خرخره زیر بار افزایش نجومی قیمت ها بودن و صدا و سیما صدایش در نمیومد و همه چی گل و ببل بود اعتماد من از بین رفت
الان که من جوان فوق لیسانس مهندس از دانشگاه فلان دولتی دارم دلالی میکنم اعتماد از بین رفته
چاپ نکنید تا همچنان سرتان زیر برف جا خوش کند! با عرض معذرت البته. (3822905) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۳:۴۴:۴۰
دقیقا سال هاست اعتماد ملی از بین رفته (3823262) (alef-11)
 
رزمنده جنگ تحمیلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۵ ۰۱:۱۶:۱۹
بینی و بین الله این احمدی نژاد بود که اعتماد ملی را از بین برد . (3824118) (alef-13)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۰:۰۱:۱۲
خیلی جالب است زمانی که شرایطی همسان و یا نزدیک به آن با کشورهای پیشرفته نداریم در چنین مواقعی زود در پی قیاس سیستم مالیاتی خودمان با آنان هستیم در حالی که اگر بخواهد چنین سیستمی از نظر شفافیت مالیاتی در کشور ما ایجاد شود خود دستگاه متولی مخالف اول آن است . دلیلش هم کاملا مشخص و مبرهن است و آن اینکه هیچ کس نمیخواهد میزان کسب و کار و درآمدش برای دولت مشخص باشد . مهم ایجاد ساز و کار نیست مهم ایجاد کننده ساز و کار است . یه مثال غیر مالیاتی : در حالی که با استفاده از کارت سوخت میزان مصرف روزانه و دهها مورد دیگر در مورد سوخت مصرفی کشور در روز رصد می شود وزیر کشور اصرار به حذف این برنامه دارد چرا ؟ چون زمینه سواستفاده و قاچاق مهیا شود . میبینید که شفاف کننده خود شفاف نیست . (3822940) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۵:۴۶:۱۰
البته وزیر کشور نه وزیر نفت آقای زنگنه (3823479) (alef-11)
 
بهلول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۰:۱۷:۰۰
بله اصلاحات ساختاری و زیر بنایی اقتصادی لازم ، ضروری و امکان پذیر است ، نکته اینست که اراده سیاسی آن وجود ندارد .... (3822968) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۰:۱۷:۴۴
راستی چرا همان زمان که برای قرار گرفتن در لیست یارانه بگیران همه می رفتند ولیست پر می کردند به این موضوع که امروز معضل شده توجه نشد؟! یعنی قبل از اجرای طرح پرداخت یارانه ابتدا توسط کارشناسان دولت احمدی نژاد افراد ثروتمند شناسایی وبعد یارانه به دهک های مستحق پرداخت می شد !!!!چه لزومی بر اجرای سریع این طزح بود ؟!!! الان شناسایی افراد بی نیاز یک دوباره کاری آشکار با اتلاف وقت است که قطعا در مواردی هم با بروز خطاو ایجاد جو دلسردی وناراحتی در جامعه روبه رو خواهیم شد که صد در صد در نتیجه انتخابات پیش رو ومحبوبیت روحانی تاثیر گذار خواهد بود ( که شاید بعضی فشارها هم دقیقا به همین نیت باشد !!!) از اینها که بگذریم چه کسانی باید پاسخگوی هدر رفت مبالغ هنگفتی باشند که طی این سالها به نا حق به حساب بی نیازان ریخته شده ؟!! ویا چه کسانی باید در مورد اجرای سریع وبدون مطالعه این طرح جوابگو باشند ؟! (3822969) (alef-11)
 
خسرو گار س چی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۰:۲۸:۴۷
با سلام و احترام

در خصوص یارانه ها و مسایل مربوط به آن حایز اهمیت است ...

پیش فرض اول : آقای روحانی رییس محترم جمهوری اسلامی : ...... هر کسی نیاز به یارانه دارد می تواند ثبت نام نماید چون اصل بر صداقت است ... ( 1392 ) .......... متاسفانه نادیده گرفتن وضعیت فرهنگی کشور از سوی ایشان ...و منجر شدن به گزارش مرکز پژوهش های مجلس در خصوص تعداد ثبت نام کنندگان یارانه .......

پیش فرض دوم: آقای نوبخت در خصوص اشتباه در مورد تحویل اولین سبد کالا به مردم گفت : ما از آمارهای دوران آقای احمدی نژاد استفاده کردیم ؟؟....... یعنی به یاد داشته باشید به بنده که مستحقق نبودم دوبار سبد کالا دادند به فرد مسحقق ....هیچ سبد کالایی اختصاص نیافت .......

پیش فرض سوم : آقای نوبخت سخنگوی محترم دولت در این خبر بعد از سه سال فرمودند : .....کار شناسایی با توجه به نبود بسترهای مناسب جهت بدست آوردن اطلاعات لازم و صحیح امری دشوار و در بعضی موارد غیرممکن تلقی می شود......؟؟؟ ( این سخن بعد از سه سال ایشان را با سخن سه سال گذشته ایشان لطفا مقایسه بفرمایید .)

پیش فرض چهارم : مجلس شورای اسلامی .... دولت باید به هزاران دلیل .... یارانه ده میلیون نفر را قطع نماید ........

پیش فرض پنجم : ....... یارانه 24 میلیون نفر باید قطع شود ........

پیش فرض ششم : جنا بآقای روحانی رییس محترم جمهوری اسلامی :..... قطع یارانه افراد ثروتمند بازتاب مخصوص به خود را دارد ؟؟؟........


نتیجه : نویسنده خبر مذکور فرمودند :آیا زمان آن نرسیده است که با ایجاد یک سامانه شفاف که در آن اطلاعات اقتصادی پردازش شده و قابل استفاده باشند به سمت ایجاد یک اقتصاد پویا و مقاوم حرکت کنیم.......

...با عرض معذرت .....ان شا الله که دوره ریاست جمهوری جناب آقای روحانی برای اولین بار یک دوره ای نشود که زیان های مخصوص به خودش را دارد ......... اما ....فرض کنیم ..... فرض کنیم ......فرض کنیم ...... اینگونه شد ... دولت محترم در قطع کردن و یا قطع نکردن یارانه های افراد ثروتمند دچار تردید هستند ..... که اگر با این وضعیت کشور به لحاظ اقتصادی که بنده و مردم از مسایل پشت پرده با خبر نیستیم که چه صدمه ای به نظام و کشور وارد می شود در نیت و اندیشیدن عواقب آن می باشند ......... به نظر اینجانب حرکت به سمت یک اقتصاد پویا ..... برخورداری از یک سیستم شفاف سازی و بستر سازی آن در جامعه کنونی فعلا جایگاهی ندارد .......... با تشکر - گار س چی (3822979) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۰:۵۸:۵۲
مگر اعتماد ملی ای هم مونده و یا وجود داره که بخواد از بین بره یا نگران از دست رفتنش باشیم؟؟؟!!!!! (3823022) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۰۲:۱۵
اگر دستگاه‌های نظارتی به ویژه وزارت اطلاعات و حراست‌های ادارات وظایف خود را به خوبی انجام داده بودند الان شاهد این همه غارتگری از بیت‌المال توسط افراد انسان‌نما و عوامل فتنه نبودند. (3823031) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۵:۵۱:۵۹
فقط ادارات دولتی نیستند که حیف ومیل می کنند بسیاری مراکز غیر دولتی هستند که بودجه های اختصاصیشان در هیچ کجا ثبت نمی شود ! (3823488) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۰۲:۳۴
به آقای پورمحمدی وزیر محترم دادگستری عرض می‌کنم شایسته و زیبنده شما نبود درصدد توجیه پرداخت حقوق‌های نجومی یا یادآوری اختلاس صورت گرفته در دولت قبل بربیایید. در ضمن تا الان مجموع برداشت‌های حرام از بیت‌المال در این دولت بالای 50 هزار میلیارد تومان شده و معلوم نبود اگر قضیه افشا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد. در پایان بنویسید اختلاس‌کنندگان محاکمه و پول‌های اختلاس شده به خزانه برگردانده شده ولی در ماجرای فیش‌های نجومی نه محاکمه‌ای صورت گرفته و نه برداشت‌های حرام به خزانه برگشته است. (3823032) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۰۳:۲۶
چند روز پیش سفری به منطقه آزاد ماکو و جلفا داشتم. متاسفانه به نام مناطق آزاد تجاری و صنعتی قاچاق کالا را قانونی کرده‌اند! تمام تولیدات مصرفی ترکیه وارد کشور می‌شود و اثری از محصولات صنعتی و کالاهای سرمایه‌ای نیست. با این وجود دولت لایحه ایجاد چندین منطقه آزاد جدید را ارائه کرده است آیا قصد دارند بر آمار بیکاران کشور افزوده و برای حامی گروهک‌های تکفیری داعش یعنی ترکیه بازارفروش ایجاد شود؟ (3823035) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۴:۵۱:۲۵
شمایی که فکر می کنی ایجاد منطقه آزاد باعاث بیکاری جوونا میشه، بهتره در مسائل اقتصادی سکوت اختیار کنید. (3823378) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۷:۲۷:۳۷
شما هم بهتر است چند کتاب در مورد فلسفه وجود مناطق آزاد مطالع کنید. (3823649) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۵:۵۵:۳۳
در امارات تقریبا 100درصد کالاهای مصرفی وحتی صنعتی وارداتیست اما هیچ کس بی کار وفقیر نیست !! تنها تولید داخلی باعث رفاه ملی نمی شود بلکه استفاده درست از داشته هاوتعامل با دنیا زندگی ها را بهبود می بخشد ! (3823494) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۷:۱۵:۱۹
آبادانی امارات به علت واردات ایران و نقش واسطه ای که این کشور در این امر دارد، می باشد. اغلب این واردات هم از مناطق آزاد صورت می گیرد. ضمنا" نباید گول 4 تا برج و ظواهر لوکس امارات را خورد. امارات طبلی تو خالی بیش نیست. (3823634) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۲۲:۳۷:۳۵
اقتصاد ما طبل تو خالی هم نیست, در تحریم ها این را متوجه شدیم (3823942) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۵:۵۸:۱۵
امارات یک منطقه آزاد است آیا فقر وفلاکت در آنجا حاکم است یا زندگی وحرکت الان امارات به حدی از پیشرفت رسیده که به طور رسمی عدم نیاز به نفتش را اعلام می کند !! (3823499) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۷:۲۵:۳۶
تا پیشرفت را در چی باید دید. آیا میتوانی محصولی را نام ببری که امارات آن را ساخته باشد؟ امارات همچون قطر و بحرین کشوری بسیار کوچک ، با جمعیتی اندک است که البته دارای ذخایر غنی نفت و گاز می باشد. به این دلیل درآمد سرانه آنها رقم بالایی است. به عبارت دیگر "نون خور" کم دارند. با پولهای باد آورده نفتی در صحرای برهوت بدون آب، سازه های لوکس را بنا کرده تا عده ای مانند شما را جو گیر نماید. (3823645) (alef-13)
 
لیلا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۰۴:۱۴
باید شفاف باشه تا فساد بوجود نیاد (3823036) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۰۸:۰۸
اعتمادی مگر مانده??????!!!!! (3823041) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۱۷:۴۶
تو کشورهای جهان اول هر کی بخواد بیشتر از 10 هزار دلار جابجایی داشته باشه باید توضیح بده این پول از کجا اومده و قرار کجا بره این فقط تو ایران که یک شبه یکی میلیاردر میشه یکی نمیشه (3823048) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۱۸:۲۵
مردم اینجوری اعتماد خود را از دست می دهند :
شب و روز ادعا داریم فیسبوک و تویتر و برخی شبکه های اجتماعی موجب انحراف و ضد اخلاق است اما خودمان در انها فعال هستیم
شب و روز مرگ بر انگلیس و امریکا میگوییم اما فرزندان خود را برای. تحصیل و زندگی میفرستیم انجا

مردم. را دعوت به قناعت و. اقتصاد مقاومتی میکنیم اما خودمان حقوق 250 میلیونی میگذاریم در جیب
در برخورد با جرم مردم عادی به شدیدترین طریق ممکن برخورد میکنیم اما در برابر جرم یقه سفیدها, چشم پوشی میکنیم (3823049) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۳۲:۱۰
بسیار زیبا بود (3823071) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۳۳:۰۳
اعتمادی هم مگه وجود داشت که در خطر بیفته؟ شما واقعا فکر می کنین مردم تو گم شدن دکل نفتی و دزدی های هزاران میلیاردی و غارت کوه و دریا و محیط زیست و چند برابر شدن قیمت ارز به خاطر سیاست های سراسر اشتباه و ... اعتمادشون از دست نرفت، حالا که فهمیدن مدیرا زیاد حقوق میگیرن از بین رفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یعنی قبلش نمی دونستن؟ (3823073) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۲۳:۲۸:۳۰
افرین عده ای دارند همه چی رو میخورن با قلدری (3823991) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۱:۴۹:۱۶
اعتماد ملی در خطر است؟
مدتهاست که اعتماد ملی خدشه دار شده، از همون وقتی که:
مردم زمزمه می کردن و شما گوش نمی دادید
از وقتی که: مردم به ماشین های آقازاده ها حصرت می خوردن و کسی به حسرت ها حساسیت نشون نداد
از زمانی که: بابک ها مورد اعتماد ....شدن و قوه قضائیه هم عکس العملی نشون نداد
از زمانی که: شهرام ها دو سال بعد از برگشت خوردن چک هایشان، به مولتی میلیاردر تبدیل شده و جایزه اقتصادی گرفتند.
همین الان هم شما نمی خواهید که واقعیت رو بپذیرید که عوام به دولت ... اعتمادی ندارند، فقط کمی این روزها به قوه قضائیه خوش بین شده اند (3823102) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۲:۰۴:۴۸
جناب اقای توکلی بنده بارها و بارها در همین کامنت ها خدمت شما عرض کرده ام سازمان مالیاتی باید به تواند وضعیت درآمد سرمایه (البته و ثروت) و کار اندازه گیری بکند برای دو منظور هم اخذ مالیات مناسب و منطقی و هم امکان تحلیل
لمکان تحلیل باید به تواند و ضعیت نابرابری در هر دو رانه مشخص کند و همین حرکت سرمایه و بهبودی و یا پسرفت دهک ها در هر دو رانه (3823127) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۲:۱۸:۱۷
با سلام تا منافع شخصی وجناحی بر روابط اقتصادی حاکم هست ومنافع ملی در آن جایی ندارد در اصلاح سیستم اقتصادی انتظار معجزه هم نداشته باشید .
باید برای مردم کارکرد تا باور عمومی ایجاد شود وملت اعم از سران وتوده مردم به این باور برسند که منافع ملی بر منافع شخصی وگروهی در اولویت اول اول می باشد والسلام (3823143) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۲:۱۸:۲۰
همیشه توی این مسائل طرح ها و نظراتی بیان میشه ، که طراحان اونها فکر می کنند می خواهند اتم را بشکافند.
برادر من از طرف آمریکا گزارش داده میشه که فلان شخص باید حسابش بسته بشه و جریمه بشه بابت جابجایی مبالغی که به نظر اونها ، نباید انجام می گرفت. یعنی این قابلیت وجود دارد که حتی یک کشور دیگر مسائل کشور دیگری را رصد نماید. اون موقع ما چند ساله که بحث می کنیم و طرح میدیم. منظور من این است که این مسائل تمام آزموده شده و راه حل آن به همراه تجهیزات لازمه نیز وجود دارد(مثل خیلی مسائل دیگر) اما قرار نیست اجرا شود.
فکر می کنید باید از کره مریخ کسانی بیایند و امورات را اصلاح کنند و بعد تحویل ما بدهند.!!
همون کسانی که تا الان کارها را انجام می دادند ، این طرح ها را هم ابداع و اجرا می کنند و نتیجه هم مانند همه کار ها و طرح های دیگر خواهد بود.
خداوکیلی تا حالا حتی یک نظر من را هم منتشر نکردید دیگه ..... (3823144) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۲:۴۴:۲۵
اعتماد ملي وجود نداره كه بخواد در خطر باشه (3823183) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۲:۵۲:۱۲
اعتماد؟؟؟؟
شما وارد بحران ملی شدی داداش خبر نداری
فک کنم خیلی وقت باشه که اعتماد از بین رفته باشه (3823192) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۳:۲۹:۲۸
در خطر هست چيه ؟ (3823237) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۳:۵۵:۱۵
اعتماد ملی به نظر من دیگه وجود نداره (3823282) (alef-11)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۵:۴۰:۵۶
اعتماد ملی تموم شد برادر و 1000 سال دیگه بر نمیگرده شما خوش باشین به کاخ نشینی ادامه بده (3823470) (alef-11)
 
آتش سودا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۷:۰۶:۵۹
آفرین بر قلم شما! بسیار درست و هوشمندانه نوشته اید. تنها رانت خواران و مفسدان اقتصادی از شفافیت حساب های بانکی می هراسند. البته باید به این مساله شفافبت دارایی ها هم اضافه شود. (3823623) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۷:۰۷:۳۰
کسانی که در این مملکت درآمدهای غیر مشروع دارندخیلی زیاد نیستن که بخوای وارد حساب همه بشی هرچند مردمی که در طبقات متوسط وپاییین قرار دارند دواطلبانه حاضرند تمام زیر وبم مالی زندگیشان را در اختیار دولت قرار دهند !!!اما مشکل کسانی هستند که یا از رانتهای مختلف وزدوبند در سیستم فساد پرور کشور کار میکنند ویا اینکه از ضعف قوانین وعدم نظارت صحیح از طرف سازمانهای نظارتی وغیره سؤاستفاده میکنند!!بعضی این افراد را میتوان با بررسی حسابهای مالی خودشان وخانوادهاشون شناسائی کرد.اما تعدادی بسیار پیچیده سو استفاده میکنند!!مثلا در اختلاس های اخیر ما شاهد بودیم افرادی سکه های زیادی بعنوان رشوه دریافت ومیکردند یا اینکه شمش طلا وعیره میگرفتند این درآمدها کجا مالیات بهش تعلق میگیره !!!یا اینکه کسانی از رانت امکانات دولتی ازقبیل خانه وماشین و هتل جهت سفر ودهها مورد دیگر برای خود وخانواده استفاده میکند پس شما همه درآمدها را نمیتوانید با ورود به حساب ودریافت مالیات شناسایی کنید . (3823626) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۱۸:۵۱:۲۵
به اعتقاد بسیاری از مردم ،مدیران ایران یک حلقه سیاسی بسته هستند که هوای همدیگر را دارند و تنها شایستگیشون وابستگی به جناحهای سیاسی هست و هیچوقت یک جوان شایسته نمیتواند وارد این حلقه شود. (3823719) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۲۲:۰۶:۵۶
آقای ریس جمهور دستور دادندیک ماهه برنامه ای تهیه شودتا حقوق همه مسولان در دسترس همه باشد. (3823910) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۵ ۱۰:۵۰:۵۱
درمملکتی که هزاران بند قانون تصویب شده وهیچکس پیگیر اجرای قوانیین نیست ، بلکه اجرای قوانین ومناصب فقط باپارتی بازی وروابط امکان آن هست ومسولان اکثر قریب به اتفاق با هم قرابت فامیلی دارند،به شما این مملکت قانون مند ومنضبط خواهد شد؟؟؟؟ (3824410) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.