نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 377877
المانیتور: چرا بازار مسکن ایران در آینده نزدیک رونق نخواهد یافت؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۱
المانیتور در مطلبی به وضع بازار مسکن و پیش بینی‌ها درباره آینده آن پرداخت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، المانیتور در مطلبی نوشت: نشانه‌هایی در بخش مسکن ایران وجود دارند که روشن می‌سازند پس از ۳ سال رکود، شاهد اندکی رونق در این بازار خواهیم بود. این در حالی است که صحبت‌های ضد و نقیضی درباره احتمال رونق این بازار به گوش می‌رسد. البته افرادی که در بخش مسکن مشغول به کار هستند درباره آینده این بازار خوشبینند. اما تحلیلگران معتقدند افزایش ناگهانی رونق در بخش مسکن ایران، دور از ذهن است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی ایران، تعداد معاملات مسکن در تیر ماه ۱۳۹۵، نسبت به تیر ماه سال گذشته خورشیدی با افزایشی ۲۷.۶ درصدی مواجه بود. اما این رقم نسبت به خرداد ماه ۴ درصد کاهش یافته است.

حسام عقبایی -- رئیس اتحادیه مشاورین املاک تهران – معتقد است تقاضا برای واحدهای مسکونی رو به رشد است. مصطفی خسروی – رئیس پیشین این اتحادیه – پیشبینی کرده است این رشد در نیمه دوم سال جاری خورشیدی مشهود خواهد شد و تا سال آینده خورشیدی نیز ادامه خواهد یافت. با این حال، بازار مسکن ایران برای رسیدن به تعداد معاملات مسکن بین سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ – که روزانه بیش از ۱۴ هزار قرارداد ثبت می‌شد – راهی طولانی در پیش دارد. بین این سال‌ها، به دلیل وضع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و سقوط ارزش ریال، بهای مسکن نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش یافت.

بسیاری از کارشناسان در ایران بر این باورند که دولت ایران باید وام‌های مسکن را به گونه‌ای تنظیم کند که حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد قیمت تمام شده مسکن را پوشش دهند. در غیر این صورت، پیشبینی شده است تقاضا برای واحد‌های مسکونی در سطح پایینی باقی بماند.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در زمستان سال گذشته تعداد مجوزهای صادر شده برای ساخت و ساز واحدهای مسکونی در ایران به ۹۲۸۴۳ رسید. این رقم نسبت به پاییز سال گذشته، رشدی ۳۴.۶ درصدی را تجربه کرده است.

یکی از شاخص‌های رشد بازار مسکن، میزان تقاضا برای املاک مسکونی لوکس است. سهم این واحدهای مسکونی در ایران – که به خانه‌هایی با بهایی بیشتر از متری ۸ میلیون تومان اطلاق می‌شود – در ۳ ماهه نخست سال جاری خورشیدی به کمتر از ۱ درصد کاهش یافته است. کاهش تقاضا برای واحدهای گران‌بها در محله‌های ثروتمند‌نشین، برای فروشندگان راهی به جز کاهش قیمت‌ها باقی نگذاشته است. با این حال، این کاهش بها تاثیری بر افزایش تقاضا برای این واحدها نداشته است.

در ادامه این مطلب آمده است: طبق آمار روزنامه دنیای اقتصاد، در سه ماهه نخست سال جاری خورشیدی، سهم آپارتمان‌های فروخته شده با بهای متری ۲ تا ۴ میلیون تومان، ۵۱ درصد کل معاملات املاک را شامل می‌شده است. با توجه به اینکه میانگین بهای مسکن در تهران نزدیک به ۴ میلیون و دویست هزار تومان است، آمار دنیای اقتصاد نشان می‌دهد تقاضا برای مسکن میان اهالی طبقه متوسط تهران با رشد روبرو بوده است.

برخی اقتصاددانان در ایران باور دارند درصورتی که سرمایه‌گذاران به جای تمرکز بر ساخت و ساز خانه‌های گرانقیمت، به بازار خانه‌هایی که تنها برای اجاره دادن ساخته می‌شوند رو آورند، بازار مسکن ایران در ماه‌های آینده رونق خواهد یافت. اما تقاضا برای خانه‌های گرانقیمت و همچنین ارزان‌تر در ایران به صورت ناگهانی افزایش نخواهد یافت. در صورت تحقق این راه حل اقتصاددان‌ها – ساخت واحدهای استیجاری – بهای مسکن در ایران با ثبات روبرو خواهد شد و با اینکه تقاضا افزایش خواهد یافت، می‌توان اطمینان حاصل کرد در ۲ سال آینده، مسکن در ایران با رشد قیمت چشمگیری مواجه نخواهد بود. یک دلیل برای این پیشبینی، کاهش رشد جمعیت در ایران است. برخی کارشناسان عقیده دارند کاهش نرخ رشد جمعیت ایران -- که از ۱.۶ درصد در سال ۲۰۰۶ به ۱.۳ درصد در سال ۲۰۱۱ رسیده است -- بر بازار مسکن ایران تاثیر منفی گذاشته است.

بهروز ملکی – نویسنده کتاب "تحلیل بازار مسکن ایران" – بانک‌های ایران را به دلیل انعطاف ناپذیری سرزنش می‌کند و معتقد است باید وام مسکن افزایش یابد. وی همچنین از دولت ایران خواسته است راهکاری بیابد تا سرمایه‌گذاران به بازار مسکن رو آورند. این در حالی است که دولت ایران اعلام کرده است برای حل این مسئله راهکارهای دیگری دارد.

عباس آخوندی – وزیر راه و شهرسازی – از برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده خبر داد. این پروژه می‌تواند بخش خصوصی را تا حد زیادی تشویق به مشارکت کند. دولت در این پروژه برنامه نوسازی مناطق مسکونی ۲۷۰۰ محله در ۴۹۵ شهر ایران را در دستور کار دارد. آخوندی ابراز امیدواری کرده است اجرای این پروژه به خریداران طبقه متوسط فرصت‌های بهتری برای خانه‌دار شدن ببخشد.

در انتهای این مطلب آمده است: در صورتی که این پروژه نوسازی به مرحله اجرا برسد، پیشبینی می‌شود ساخت و ساز در مناطق شهری نیز افزایش یابد. با این حال، اجرای این پروژه نیاز به میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری دارد که بخشی از آن باید به وسیله شرکت‌های خارجی تامین شود. حال، اگر فرض کنیم تورم ۹ درصدی ایران در سال‌های آینده نیز ثابت بماند، پرسش اینجا است که در شرایطی که تقاضا برای مسکن اندک است، چگونه می‌توان یک سرمایه‌گذار خارجی را به شرکت در این پروژه جلب کرد؟
 
کلمات کلیدی : مسکن، آپارتمان
 
علي وارنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۱۷:۳۷:۴۵
با توجه به رو شدن رانت ها و فساد ها خب مشخص ميشه تا سودي براي مافياي موجود نباشد هيچ چيزي در ايران رونق نخواهد گرفت!!!!!؟؟؟؟؟ فقط با امدن دولتي جديد در سال اينده با ورود جوانان نخبه انقلابي و پيرو رهبري، انوقت ميشود اميدوارشد كه تمام يا اكثر مشكلات كشور و مردم رفع خواهد شد!؟ چون اين جوانان نخبه همانطور كه در ٨ سال جنگ تحميلي ثابت كردند كه عاشق وطن و انقلاب هستند و بدون هيچ چشم داشتي خدمت كردن و از بزرگترين سرمايه شان، كه جانشان بود گذشتن براي حفظ وطن و انقلاب و ناموس وطن، پس باز هم همين جوانان پخته شده در گذر زمان ميتواند تحت راهنمايي هاي رهبر عزيزمان، باز با دست خالي( چون خزانه رو خالي كردن نزديكان دولت ) كشور و اقتصاد كشور رو خواهند ساخت، بياييد يكبار ديگر به جوانان نخبه و انقلابي اعتماد كنيم و در انتخابات اينده دولت به انان راي دهيم تا به ارامش و اسايش و رفاه در اكثر زمينه ها برسيم و مجددا اقتدار ايران اسلامي و عزت وطن رو شاهد باشيم، (3862441) (alef-11)
 
جمال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۲ ۱۹:۱۶:۳۸
در گذشته نه چندان دور اقشار اجتماعی ایران سه دسته بود. قشر مرفه و متمول، قشر درآمد متوسط و قشر فقیر. با سیاست های چند سال اخیر تنها دو دسته قابل تفکیک است. یعنی قشر متوسط حذف شده و جامعه به دو دسته تقسیم گشته است. قبلا قشر مرفه هم برای خود و هم برای قشر متوسط مسکن می ساخت. به عبارت دیگر تنها خریدار مسکن قشر متوسط جامعه بود. قشر ضعیف نیز با اجاره مسکن مورد نیاز خود را تامین می کرد. اما با تغییراتی که رخ داده عملا قشر متوسط وجود ندارد که متقاضی خرید باشد و مادامیکه گذر زمان به بهبود وضعیت مالی این دسته از جامعه نینجامد بازار مسکن در رکود خواهد بود. (3862690) (alef-11)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۳ ۱۰:۱۵:۱۷
این دوستمون یا مطلع نیست یا دلش نمی خواد باشه در طول سالهای 2011 و 2012 قیمت ملک 350 درصد رشد داشت نه نزدیک به 100 درصد اگه حافظه شما به دلایلی از کار افتاده اما مردم که در بحبوحه قضایا بودند نمی تونند فراموش کنند شما هم خودتونو به زحمت نندازید که اینگونه القا کنید بعدشم القا کردنش هم دردی رو دوا نمی کنه ، مردم با این قیمتها پول ندارند برای خرید. (3863634) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.