نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 465293
سود رکود مسکن را اجاره نشین ها بردند/ رشد هزینه اجاره خانه خیلی پایین است
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۲۷
دنیای اقتصاد نوشت: رکورد کمترین رشد اجاره‌بها، پس از 11 سال، در کارنامه بازار مسکن 95 ثبت شد.

 سال گذشته، میانگین اجاره‌بهای واحدهای مسکونی در تهران، تحت‌تاثیر 5 مولفه ثبات‌ساز، 2 درصد افزایش یافت. هزینه اجاره‌نشینی در فاصله سال‌های 84 تا 92، به‌طور متوسط سالانه 20 درصد رشد پیدا کرد؛ اما از سال 93، مسیر نوسانات اجاره‌بها با چرخش روبه‌رو شد. رکود مسکن و کنترل تورم، مهم‌ترین عوامل مهار رشد اجاره‌بها محسوب می‌شود. پارسال، وزن بالای «اجاره ماهانه» در برابر «رهن»، اثر آرامش نسبی اجاره‌بها را برای مستاجران کمرنگ کرد.

یک چرخش در مسیر نوسانات اجاره‌بهای سال 95 در بازار مسکن شهر تهران، باعث شد ضمن ثبت رکورد 11 ساله «کمترین رشد» در هزینه اجاره‌نشینی، «چالش اصلی و قدیمی» مستاجرها به حاشیه رود. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» از کارنامه یک سال 95 بازار اجاره مسکن حاکی است: متوسط اجاره‌بهای آپارتمان‌های اجاره‌ای در پایتخت، بعد از یک دهه رشد متوسط 20 درصد، سال گذشته تحت تاثیر «نوسان تک‌رقمی برای دومین سال پیاپی»، با «سقوط نرخ رشد» مواجه شد. آمارهای دفتر اقتصاد مسکن از سامانه‌ رهگیری معاملات اجاره، براساس اجاره‌نامه‌های تنظیم شده در بنگاه‌های املاک نشان می‌دهد: پارسال میانگین بهای اجاره واحد مسکونی در مناطق 22 گانه پایتخت، 2 درصد نسبت به سال 94 افزایش یافت به‌طوری که متوسط اجاره ماهانه یک آپارتمان با مساحت 100 مترمربع (بدون دریافت پول پیش)، از 2 میلیون و 290 هزار تومان به 2 میلیون و 340 هزار تومان رسید. سال 94، برای اولین بار نرخ رشد اجاره‌بهای مسکن، با رشد تک‌رقمی -7/ 9 درصد- روبه‌رو شد و سال گذشته، تداوم شیب منفی نرخ رشد، دامنه افزایش را به 2 درصد محدود کرد.

آرامش نسبی اجاره‌بها در سال 95 که مطابق علائم موجود در بازار اجاره، دست‌کم تا نیمه اول امسال نیز می‌تواند ادامه داشته باشد، از 5 مولفه نشات می‌گیرد. هر چند سال گذشته، چالش اصلی مربوط به «تورم دورقمی اجاره‌بها»، در حاشیه بازار قرار گرفت اما بروز یک چالش فرعی ناشی از «تغییرات نرخ سود» و اثر منفی آن بر «فرمول محاسبه رهن و اجاره ماهانه»، باعث شد فشار هزینه‌ای بر اجاره‌نشین‌ها به شکل دیگری بروز کند. پارسال، با کاهش دستوری نرخ سود بانکی به سطح 15 درصد، موجران در تمدید اجاره‌نامه‌ها و تنظیم قراردادهای جدید، در اقدامی هماهنگ و دسته‌جمعی، از دریافت رهن کامل یا رهن بیشتر-اجاره ماهانه کمتر، انصراف دادند و مبالغ اجاره ماهانه را در مقابل کاهش پول پیش، افزایش دادند.
 
کلمات کلیدی : مسکن + بازار مسکن + معاملات مسکن
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۷:۵۹:۲۵
این آمار و ارقام صحیح نیست هرمستاجری می داند که سر سال حداقل بین 10 تا 20 درصد به کرایه خانه ش اضافه میشود.پس بنابراین اجاره ی 2290000 تومانی دست کم بین 200 تا400 هزار تومان افزایش پیدا می کند حالا شما می گویید براساس سامانه رهیگیری معاملات فقط دو در صد افزایش داشته یعنی 60 هزار تومان؟؟؟ (4280215) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۸:۰۱:۰۰
اینم از تحلیل های ابکی در دوره دولت گذشه هرکسی وام گرفت ورفت ساختمان ساخت ببهان.ه توسعه واحد صنعتی ویاکشاورزی یارو رفت وام.پرورش دام.گرفت با چنتافاکتور سوری ووام.گاوداری رارفت ساختمان ساخت .این شد تورم وگرانی مسکنوزمین (4280221) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۸:۲۰:۵۲
چرا گزارش غلط می دهید ای صاحبخانه های بی خبر. (4280298) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۸:۴۰:۰۳
یه جور میگه اجاره نشین ها سود بردند هر کی ندونه میگه چه خبره! بابا اجاره نشین از ناچاری و نداری رفته اجاره نشین شده مرد حسابی. کدوم سود؟؟ (4280356) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۸:۵۷:۴۴
این اعداد و ارقام بر اساس هر یک میلیون تومان سی هزار تومان تهیه شده است. ولی به این امر توجهی نشده که قبلا موجران پول پیش (رهن) می گرفتند ولی در حال حاضر به دنبال اجاره ماهانه هستند که این امر فشار بر مستاجران را حتی بیشتر نیز کرده است بطوریکه مبلغ رهن کامل یک پنجم قیمت خرید در برخی مناطق حتی به کمتر از یک چهارم کاهش یافته است البته با ادامه رکود فعلی در مسکن قطعا این حربه هم از دست موجران خارج و اجاره بها در سالهای آتی رشد نخواهد کرد. (4280411) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۸:۵۸:۳۷
دو درصد کجا بود ... بین 10 تا 15 درصد شده ..

البته بازم خوبه و نسبت به قبلا کاهش داشته (4280414) (alef-11)
 
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۸:۵۹:۱۱
دروغ در روز روشن! (4280415) (alef-11)
 
س.ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۱۰:۱۰:۰۸
عامل گرانی مسکن فقط به خاطر دلالی بانک هاست که به جای کمک به تولید
شده اند بساز و بفروش (4280600) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۱۱:۳۷:۵۱
قيمت مسكن ٣٠ درصد و اجاره مسكن ٤٠ درصد بايد كاهش يابد تا به يك تراز منطقى برسد
و موجبات رونق ايجاد شود دولت اعلام كرده حدود دومليون و هفتصد هزار واحد مسكونى خالى
وجود دارد كه اگر فقط بصورت جدى ماليات سنگينى بر انها وضع شود قيمت مسكن شايد تا پنجاه
درصد كاهش يابد (4280913) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.