نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 205507
هتك حرمت به محرم در آذربايجان‎
بخش تعاملی الف - ياور ندرتي
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۱۴
-كشور آذربايجان از لحاظ دارا بودن جمعيت شيعه دومين كشور جهان بعد از ايران مي باشد مردم آذربايجان بعد از جدائي از تركيب ايران و قرار گرفتن در قلمرو روس هاي تزاري و بعد هم كمونيست هاي شوروي همواره مراسم عزاداري امام حسين (ع) را در ماه محرم پرشكوهتر برگزار مي نمودند هر چند در دوره حكومت شوروي با اعمال فشار و محدوديت هائي مواجه مي شدند اما اين اعمال محدوديت ها مانع از برگزاري مراسمات عزاداري نمي شد و مردم مسلمان آذربايجان در اين راه تمامي فشارها و سختي ها را به جان مي خريدند. بعد از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي و استقلال جمهوري اذربايجان، مردم مسلمان آذربايجان استقلال از زير يوغ روس هاي ستم گر و بي دين را به فال نيك گرفتند و سراسر اين جمهوري تازه استقلال يافته را جشن و پايكوبي استقلال فرا گرفت مردم ديگر به استقلال در تمامي حوزه ها به زعم خودشان رسيده بودند حتي استقلال در نحوه برگزاري مراسمات ازاد مذهبي در ايام هاي مختلف از جمله عزاداري ماه محرم، اما زهي خيال باطل.

بعد از گذشت ۲ سال از استقلال آذربايجان حيدر علي اف (معاون اول نخست وزير شوروي و دبيركل حزب كمونيست آذربايجان شوروي) قدرت را در سال ۱۹۹۳ در جمهوري آذربايجان در دست گرفت و بعد از رسيدن به اريكه قدرت سياست هاي شوروي را در عرصه مذهبي ادامه داد و بسياري از فعالان مذهبي و روحانيون روانه زندان شدند از جمله بنيانگذار حزب اسلام آذربايجان در زندان هاي باكو تا حد مرگ شكنجه د و يك چشم خود را نيز از دست داد اين فشارها ادامه داشت تا اينكه بعد از مرگ حيدر علي اف در سال ۲۰۰۳ پسرش الهام علي اف قدرت را در دست گرفت وي نيز راه پدر را در عرصه سياست دين زدائي ادامه داد البته به مراتب تندتر از پدر مرحومش.

از جمله محدوديت هاي اعمالي توسط علي اف پسر عبارت بودند از:
۱-حبس هاي گسترده روحانيون مذهبي و محكوم نمودن آنان به حبسهاي طولاني مدت از جمله حبس حاج محسن صمداف رهبر حزب اسلام آذربايجان و ساير اعضاي بلندپايه حزب اسلام به مدت ۱۲ سال به زندان در سال ۲۰۰۹.
۲-كشف حجاب و عدم صدور پاسپورت براي بانوان محجبه و ممنوعيت تحصيل و تدريس بانوان محجبه در مدارس و دانشگاه ها.
۳- ممنوع بودن برگزاري مراسمات افطاري در ماه رمضان و ... .

اخيرا هم با فرارسيدن ايام عزاداري امام حسين(ع) راهپيمائي سينه زنان حسيني در روز عاشورا در خيابان هاي باكو ممنوع اعلام شد همچنين نصب برچسب و آرم و شعارهاي ايام محرم بر روي اتومبيل ها توسط پليس راه آذربايجان ممنوع شد در غير اينصورت راننده اتومبيل جريمه خواهد شد با امنان نظر به اينكه نصب شعار و آرم عاشورائي بر روي اتومبيل تبليغات است و بايد هزينه تبليغات بپردازند اما از كي تا حالا شعارهائي كه قرن هاست سينه به سينه نقل گرديده تبليغات است اما آنچه بيشتر دل عاشقان و دوستداران امام مظلوم شيعيان را به درد آورد و به نوعي نمك روي زخم عزاداران حسين (ع) پاشيد برگزاري جشنواره شراب (مشروبات الكلي) در شهر گنجه آذربايجان (دومين شهر بزرگ كشور بعد از باكو) بود ولي شراب كجا و جمهوري آذربايجان تشيع كجا؟ جمهوري آذربايجان از لحاظ توليد انگور جزو كشورهاي توليد كننده اين حوزه در قفقاز و منطقه مي باشد و همين امر سبب شده بود كه شوروي ها در اين ايالت چندين كارخانه توليد شراب را احداث نمايند اما هرگز رغبتي از سوي مردم به استفاده از شراب نشان داده نمي شد.

اما چرا جشنواره شراب؟ و چرا در ماه محرم؟ اين است كه دل هر شيعه را در هر چهار گوشه جهان به درد مي آورد حسيني كه از بيعت با يزيد شراب خوار پرهيز نمود و جانش را در اين راه فدا نمود حسيني كه شراب خواري و فاسد بودن يزيد را برنتابيد و جهت زنده نگه داشتن اسلام قيام كرد ولي هم اينك يزيديان زمان گويا دوباره سر برآورده اند و در ماه محرم و ايام سوگواري سرور و سالار شهيدان شراب هاي الكلي توليد خارج را به نمايش عموم ميگذارند و مردم را بجاي تشويق جهت زنده نگه داشتن آرمان هاي عاشورا به مستي دعوت مي كنند.

آذربايجان كشور شراب و شراب خواري نيست آذربايجان كشوري است مملوء از نفت و گاز و ثروت هاي طبيعي. اينجانب به عنوان خبرنگار سيماي آذري شبكه جهاني سحر در اين مورد مصاحبه هائي را با اتباع تردد كننده جمهوري آذربايجان در گمرك بيله سوار انجام دادم و نظراتشان را در اين مورد جويا شدم. شهروندان آذري هتك حرمت به محرم و برگزاري اين مراسم موهن را به شدت محكوم و برگزار كنندگان آن را عوامل بيگانه و دشمنان اسلام معرفي نمودند همچنين اعلام نمودند كه به رغم فشارهاي وارده روز به روز تمايل جوانان به محرم و حضور در مساجد پر رنگ تر مي شود و ما هر چه داريم از حسين(ع) داريم و بايد مردم جهت مقابله با اين مفسدان في الرض ساكت ننشيند و قيامي حسيني وار در اين راستا انجام دهند و ...

نكته جالب آنكه حتي در دوره حكومت ۷۰ ساله كمونيست هاي شوروي در اذربايجان هم شاهد هتك حرمت به ماه محرم و برگزاري جشنواره مشروبات الكلي در اين ايام نبوده ايم يعني حتي كمونيست هاي بي دين شوروي هم اهميت قيام عاشورائي حسين(ع) را مي دانستند و بر آن واقف بودند ... . در كشوري كه مردمش در طول ۱۷۰ سال حكومت تزارها و كمونيست ها توانسته اند آئين هاي ديني خود را برگزار و ان را حفظ نمايند هم اينك در دوره استقلال حكومت ر‍ژيم علي اف با برگزاري جشنواره شراب در ماه محرم به موفقيتي در جهت اسلام ستيزي دست نخواهند يافت.
 
کلمات کلیدی : ياور ندرتي
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۰۷:۴۱:۰۶
"وي نيز راه پدر را در عرصه سياست دين زدائي ادامه داد البته به مراتب تندتر از پدر مرحومش".

تندتر از پدر مرحومش؟!! پدرش مورد چه رحمتی بوده؟!!! (1782703) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۰۲ ۰۹:۰۳:۳۷
لعنه الله علی القوم الکافرین (1789800) (alef-6)
 
كسري
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۰۸:۰۲:۵۸
جناب ندرتي خان، اولاً مراسم، نه مراسمات. ثانياً امعان، نه امنان. ثالثاً يك كم تاريخ بيشتر بخون. رابعاً شوروي نميدونست عاشورا چيه، فقط به مذاهب احترام ميگذاشت. خامساً خدانگهدار. (1782723) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۱۵:۲۷:۵۸
خدا هیچ کس رو با نادان هایی مثل شما همکلام نکند.برات متآسفم (1783397) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۰۸:۳۲:۲۷
متاسفانه شیعه همه جا غریب است در ایران خود ما که مهد شیعه است مدتی بود به بهانه بهداشت هم ایستگاههای صلواتی که این قدر پر شور بود وهم شعائر روی در ودیوار و قربانی عید قربان و خیلی مراسم دینی با تدابیر عده ای داشت کم رنگ می شد الان اگه تو بعضی شهرها خانمی با چادر راه بره مردم به چشم حقارت نگاه میکنند وپست میشمارنش تو بعضی ارگانها که خیلی استخدامی داره از افرادی که ظاهر اسلامی دارند استخدام نمیکنند میبینید اگه توی جمهوریه اذر بایجان دولت نمی ذاره مردم اسلامی باشند توی ایران ما مردم خودمون به دوره قبل از اسلام تاریخ ایران و ادیان قبل تمایل پیدا کردن این یعنی نزول درجه واقعا جای تاسف هست که بعضی کشورها علاقه مند شدند که مثل ما باشند وما میخواهیم مانند دیگران (1782752) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۲۲:۳۴:۲۱
توی ایران اگه کسی ظاهر اسلامی داشته باشه استخدامش نمی کنن؟؟؟؟
می تونین یه موردش رو به من معرفی کنین؟ معضلات جامعه ی ما اینه؟ یا سواستفاده ی بی حد و حساب از تظاهر به اسلام و دینداری؟
دوست عزیز از اصل قضیه خیلی دوری. (1783995) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۳۰ ۲۱:۴۱:۲۰
به امید روزی که هر ایرانی یک ایستگاه صلواتی (1787419) (alef-13)
 
داریوش
۱۳۹۲-۰۹-۰۲ ۰۹:۲۸:۴۸
ما درسته خیلی به ظاهر عزاداری توجه می کنیم ولی به محتوا خیلی توجه نداریم و پیام عاشورا رو نگرفتیم ( البته خیلی عاشقان و دلسوختگان ابا عبدا... الحسین استثنا هستند ) مثلا حفظ حرمت ماه محرم رو خیلی ها فقط مختص دهه اول می دونن . دیگه از دهه دوم تو ماشینا ضبط ها روشن و آهنگ و بقیه داستان ها .... البته صدا و سیما هم مقصره ... قدیم یادمه تو ماه محرم و صفر حتی ماه رمضون یک پس زمینه آهنگ فقط صدا و سیما پخش می کرد و بس ..حتی تو برنامه های کودک که الان دیگه ماشالا خوب رقاصایی شدن...... مثال دوم خیلی از جوون ها رو می شناسم که میرن سینه زنی و ........ ولی نماز نمی خونن , رقص و آهنگ و فیلم های فیلتر نشده خارجی شون هم براهه . برای اینام متاسفانه برنامه ریزی نداشتیم و فقط براشون هیجان درست کردیم . البته منکر نیستم که خود امام حسین دست این جوون ها رو خواهد گرفت ولی باید خودمون زودتر از این همه ظرفیت آماده برای جوون ها استفاده کنیم .من خودم دیدم و می بینم جوونی رو که نام امام حسین رو میشنوه و تو روضه ها اشک می ریزه و داد می زنه ولی سایر پارامتر ها رو هم به خاطر فرهنگ خانواده و هم به خاطر عدم فرهنگ سازی تو جامعه همون طور که اشاره کردم رعایت نمی کنه ...........به خدا ما شیعه ها باید یه روزی بیدار بشیم چون امام زمانمون منتظر همون زمانه که بیاد و به فریادمون برسه ...ولسلام علی من اتبع الهدی (1789890) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۰۹:۴۱:۲۷
اسلام در مظلوميت رشد كرده،مردم آذربايجان انشاالله حق خود را خواهند گرفت. (1782813) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۱۱:۱۳:۰۷
بنا به اطلاعات رسیده گویا خواهر نتانیاهو رییس جمهور اسراییل به تازگی همسر برادر علی اف شده واین همه بی حرمتی به خاطر همین مسئله است در هر حال به هر دو اینها خدا لعنت کنه (1782948) (alef-13)
 
داریوش
۱۳۹۲-۰۹-۰۲ ۰۹:۳۰:۱۰
نام "علی" برازنده آقای "اف" نیست باید بذاره "اف اف " (1789897) (alef-6)
 
رجبی
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۱۱:۱۷:۳۳
از آنجا که رفتارهای مداخله جویانه چندسال اخیر ایران در امور اذربایجان منجر به تیرگی روابط ایران وآذربایجان شده است لازم میدانم عرض کنم که لطفا در شیوه حکومت داری دیگر کشورها مداخله نکنید و بگذارید مردم همان کشور از حق خود دفاع کنند. به شیوه حکومتی هر کشوری کمابیش ایراداتی وارد است از جمله کشور خود ما. اما این دلیلی برای دخالت دیگر کشورها در امورات ایران نمیشود.
به همین ترتیب ما نیز نباید در امورات کشورهای همسایه مداخله داشته باشیم. (1782957) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۸ ۲۲:۱۲:۵۲
عشق به فرزندان پیامبر مهربان اسلام در قلب همه مردم جمهوری اذربایجان و ایران عزیز تا ابد جاویدان خواهد ماند وهیچ کس هرگز نمی تواند خللی بر ان وارد کند یا حجت ابن الحسن ادرکنی (1783958) (alef-13)
 
داریوش
۱۳۹۲-۰۹-۰۲ ۰۹:۳۲:۲۱
مداخله چیه عزیر, یه صفحه باز شده , روایتی شده از مظلومیت شیعیان و دسیسه دشمنان اسلام و شیعیان و بقیه دارن نظرشون رو بر پایه اعتقاداتشون اعلام می کنن . (1789903) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.