نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 111089
مقایسه خیرین شغل ساز با خیرین مسجدساز و مدرسه ساز
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۰۹
سعید معصومی

 

پس از مرگ انسان، فقط دو چیز به انسان میرسد: اعمال او در دنیا و باقیات صالحات. باقیات صالحات به خیرات و مبراتی گفته می شود که ثواب آن بطور پیوسته، حتی پس از مرگ به فرد نیکوکار می رسد.  مردمان نیکوکار و حسابگر با درک این واقعیت اموال و نعمتهای خدادای خود را برای باقیات صالحات خرج می کنند. آنها با ساختن مسجد و مدرسه، در دعاها، عبادات و ثواب تعلیم و تعلم شریک می شوند. خوشا به سعادت آنها. سعادت برای داشتن نعمت خداوند و مهمتر سعادت برای داشتن انگیزه و اراده برای صرف آنها در راه های نیک.

 

مهمترین موضوع در چگونگی صرف اموال شناخت اولویتهاست. در قرآن کریم بر تعیین اولویت ها برای انجام خیرات و مبرات تاکید شده است. مثلا آنکه اقوام و آشنایان هرچه قرابت آنها نزدیک تر باشد از اولویت بیشتری برای دریافتن خیرات و بخشش دارند.



ساختن مساجد و حسینیه ها بسیار خوب است ولی در زمانی که فرزندان این مملکت محلی برای درس خواندن ندارند، پرداختن به مدرسه سازی ثوابی به مراتب بیشتر دارد. دیدیم که با فراخوانی که مسئولین برای جهاد مدرسه سازی دادند، چه حجم عظیمی از مدارس در کشور ساخته شد.



رشد 8/3 درصدی جمعیت در اوایل انقلاب باعث گردید تا در پایان ده ساله اول انقلاب جمعیت زیادی از کودکان به سن تحصیل برسند. امکانات آن روز کشور توانایی پاسخگویی به این نیاز عظیم را نداشت. همین امر باعث گردید تا فراخوان عمومی برای کمک به امر مدسه سازی انجام شود. حقا و انصافا ملت خوب ما در این مشارکت سنگ تمام گذاشتند. هم اکنون بیش از40 درصد مدارس کشور توسط خیرین ساخته می شود. حتی در استان آذربایجان غربی این درصد به 60 درصد هم رسیده است. این رقم بسیار بالایی است که به جرآت می توان گفت در هیچ جای دیگر دنیا سابقه ندارد.



هم اکنون رشد جمعیت ما به حدودا 5/1 درصد کاهش یافته و پیش بینیها حرکت به سمت منفی شدن رشد جمعیت را نیز نشان می دهد. این بدان معناست که بحران کمبود مدرسه دیگر وجود ندارد. اگرچه مدرسه سازی برای کشوری جوان و در حال افزایش جمعیت اهمیت بسیاری دارد، اما اگر رشد جمعیت متوقف شود و میزان نیاز به احداث مدارس جدید نیز به مقداری باشد که دولت به تنهایی بتواند از عهده آن برآید، شاید بهتر باشد سمت و سوی خیرات و نیکوکاری را به مواردی کشاند که در حال حاضر در اولویت قرار گرفته اند.



در حال حاضر، همان کودکان به سن جوانی رسیده اند. نیازهای آنها از داشتن مدرسه به سمت داشتن شغل مناسب تغییر یافته است. هم اکنون فراهم کردن شغل آبرومند برای جوانان از اولویت بیشتری نسبت به ساختن مسجد و مدرسه برخوردار است.



هم اکنون خیل عظیمی از جوانان اعم از دارندگان تحصیلات دانشگاهی و غیره وارد بازار کار شده  اند. آنچه مسلم است اقتصاد فعلی قدرت جذب همه این جویندگان کار را ندارد. بخصوص آنکه، رکود جهانی اقتصاد، قدرت روزافزون چین در تولیدات ارزان قیمت که باعث ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی شده است و رشد اتوماسیون و جایگزینی دستگاه بجای انسان روند بیکار سازی را تشدید کرده است.



یکی از مصادیق بارز کوشش در سال جهاد اقتصادی، تولید شغل است. بهتر است خیرینی که تاکنون به مدرسه سازی و یا دیگر کارهای عام المنفعه مشغول بوده اند با درک نیاز مبرم به تولید شغل برای جوانان، قدمی برای نجات آنها و خانواده هایشان از فقر و فلاکت بردارند.



داشتن شغل آبرومند بسیاری از آسیبهای اجتماعی مانند فقر مخرب، دزدی، اختلاس و رشوه، کارهای کاذب، مشکلات خانوادگی و طلاق، اعتیاد، خودکشی ها، بیماریهای اعصاب و روان و افسردگیها را بین می برد. چه باقیات و صالحاتی بهتر از ساختن شغل که باعث از بین رفتن این مقدار گناه و فساد می شود.



هم اکنون جهاد شغل سازی اهمیت بسیار بالاتری از مدرسه سازی، مسجد و حسبنه سازی و حتی کمک به بیماران صعب العلاج دارد. خوشا بحال کسانی که آخرت خود را با نور دعای کسانی که برایشان شغل آبرومندی فراهم کرده اند، روشن می کنند.

 

 
 
مهران
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۰:۱۲:۵۱
به موضوع بسیار حساس و بکری اشاره کرده اید،امیدوارم روزی برسد که شاهد این باشیم ،خیرین شغل ساز پرشماری در کشور عزیزمان در حال فعالیت باشند. (482420)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۰:۲۵:۳۱
با سلام بنده با مقاله شما تا حدود زیادی موافقم چون ایجاد شغل باعث آرامش روان یک جوان شده و او را تشویق به امر ازدواج ، تهیه مسکن ، خرید خودرو، اثاثیه منزل و.... می کند همچنین جوانی که کار دارد دنبال مواد مخدر و اعتیاد نخواهد رفت که این خود کاهش هزینه بر جامعه است از همه مهمتر امنیت اجتماعی بالا می رود چون جوانی که مشغول کار است و وقت بیشتر خود را در کارگاه و کارخانه و ...سپری می کند فرصت این را نخواهد داشت با افراد شرور و سود جو معاشرت و هم صحبت شود وبه فکر شرارت و .... باشد.که اینها نیز خود به خود اشتغال زایی و درآمد را در کشور افزایش می دهد. با این حال باید به این نکته توجه داشته باشیم هر چه آموزش وپرورش کشوری قدرت مند و پرتوان باشد آن کشور نیز پیشرفته خواهد شد شما تمام این دکترها و مهندسان و متخصصان ما در کشور و خارج از کشور را ببینید که امروزه در زمینه های مختلف سد سازی ، پل سازی، تونل، مترو،انرژی هسته ای ، سلول های بنیادی، چشم پزشکی ، ماهواره ، فضا، پیوند اعضا، جراحی های بزرگ و حساس وووووووو اینها دانش اموزان همین کشور بوده اند.اگر ما بخواهیم اکثر فرزندان ما همین گونه باشند و به وجود آنها افتخار کنیم باید به امرآموزش و پرورش اهتمام ورزیم چون توسعه آموزش و پرورش یعنی همه چیز پس باید در کنار ایجاد اشتغال به مدرسه هم توجه کنیم و به جای مدرسه سازی به فکر تجهیز مدارس بپردازیم تا دانش آموزان در کنار تحصیل تئوری به تحصیل عملی بپردازند مخصوصاً مراکز توسعه مراکز فنی حرفه ای و آزمایشگاههای فیزیک، شیمی ، زیست و.... و سعی کنیم آموزش را از تئوری به سمت عملی پیش ببریم واین امکان ندارد مگر کمک افراد خیر. هرگاه چنین وضعی پیش آمد ما دیگر نگران آمار بیکاری نخواهیم بود چرا ؟چون دانش آموز ما با فارغ از تحصیل شدن حتی در مقطع دیپلم صاب فن و کار است و در سربازی می تواند بر اساس مدرک و فن تحصیلی مشغول شود و با تجربه شودو.... (482433)
 
کارشناس
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۰:۲۵:۳۸
با سلام
از اینکه موضوع شغل سازی به عنوان یک کار خیرخواهانه مطرح می شود بسیار خوشحالم و اگر کسانی پیدا شوند که برای این موضوع طرح و برنامه ای بخواهند و قصد سرمایه گذاری داشته باشند حاضرم با آنها همکاری کنم ، تجربه هایی عملی و نسبتا\" موفق وآزموده شده ای در این زمینه دارم که امید وارم مفید با شد (482434)
 
حمید
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۱:۰۲:۲۸
برای تولید و تولید کار در ایران میباید که سنگهای بورکراتیک سر راه از بید برود. بسیاری از مردم و جوانان در ایران برای تولید و تولید شغل سرمایه گذاری میکنند و لی سرانجام اکثرآ به اید نتیجه میرسند که به نفع نیست و یا ور شکسته میشوند.

دولت میباید که زمینه ایجاد کار و شغل جدید را کاملآ آماده و تسهیل کند و مواد خام لازم را با قیمت نسبتآ ثابت در اختیار مردم بگذارد, در آنموقع کار و شغل جوشش میکنند. زنینه قانونی باید برای سرمایه گذار فراهم گردد!
هزاران دستگاه اداری که مثل مار بر سر راه مردم جهت اخاذی کمین کرده اند میباید که بر چیده شوند! (482460)
 
ابوذر- آذری
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۱:۳۸:۵۱
بحث خیرین شغل ساز واقعا یک پدیده نو و جدید وبسیار خرسند کننده است خداوند قوت ببخشد بر خیرین شغل ساز که با گامهای استوارشان فلک را سقف بشکافندو طرح نو در اندازند. انشاءالله (482481)
 
علی اصغر
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۲:۳۶:۵۷
بعد از نبود فضای کسب و کار مهمترین عامل بیکاری، توسع بی رویه دانشگاه آزاد است (482527)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۴:۳۷:۴۵
خدا پدر و مادرت را بیامرزد، به نقطه کاملا صحیح و مهمی اشاره کردید، مشکل امروزی جوانان ما بیکاری بیکاری بیکاری است. (482642)
 
سروش
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۶:۳۲:۵۱
باسلام
بی شک اقدام خیرین برای ایجاد شغل برای جوانان بسیار خوب و پسدیده است و ثوابی بسیار دارد تا جایی که در احادیث ما از تلاش جهت کسب روزی برای خانواده به جهاد در راه خدا تعبیر شده است.
همین اقدام برخی از خیرین برای ساخت مدرسه در مناطق محروم نیز از همین قسم است.
اما یک نکته در این نوشته کمی آزار دهنده است و آن هم پایین آوردن اجر و ثواب ساخت مکان های مذهبی مانند مساجد است. چرا که یکی از مهمترین نیازهای ما ایرانی های مسلمان دراین دوران، نیاز به مکان های فرهنگی به خصوص مکان های متناسب با فرهنگ اسلامی یعنی مساجد است. با توجه به بالا رفتن آمار بی اخلاقی های اجتماعی، رواج فحشا و فساد و آمارهای تکان دهنده در این خصوص کمرنگ شدن روح ایمان در میان برخی از مردم ماست.
یقینا اگر شغل مناسب و بالطبع آن زندگی مناسب برای جوانان ما وجود داشته باشد از برخی نهنجاری ها در جامعه کاسته خواهد شد، اما علاوه بر توصیه بزرگان و علمای دینی ما، تجربه نیز ثابت کرده است که افزایش سطح رفاه و آسایش مادی جامعه به تنهایی توانایی رفع این مشکلات را ندارد تا جایی که آمارها نشان از وجود برخی جرایم در محله های اعیان نشین دارد که نمونه آن همین رواج بی بندوباری اخلاقی و بدحجابی در مناطق شمالی تهران است.
از این رو نباید برای تبلیغ جهت افزایش روی آوردن خیرین به سمت اموری نظیر ساخت مدرسه، ایجاد شغل و غیره، اجر و مزد ساخت مکان های فرهنگی و اسلامی را کمرنگ نشان دهیم. چرا که هر عملی جایگاه خاص خود را دارد و همان طور که اشاره شد با تمام این وجود اولین و مهمترین نیاز هر مسلمانی، نیاز روحی و معنوی است. (482704)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۷ ۱۶:۵۷:۲۷
اصلا هیچ چیز سر جایش نیست فرزند من برای محل کارش یک کارگر میخواهد تا بحال در عرض سه سال هفت نفر امده اند و هر کدام سه یا چهار ماه میمانند و میروند اخر انتظار دارند که تمام در امد محل کار به انان اختصاص داده شود کاری به مالیات کرایه و بقیه مخارج ندارند و فقط میبینند که در امد است خو ب مالیات کرایه و هزینه برق و اب البته در خوزستان با گرمای طاقت فرسا و پول برق سر سام اور را نمیکنند و اینکه کار نیست همه میخواهند از اول کار درامد کامل یک زندگی که البته او هو حق دارد اخر یک زندگی را میچرخاند خانه محقری اجاره کردن هم گران است میخواهد ولی خوب حاضر است بیکار باشد ولی حقوق کم نگیرد (482715)
 
ف
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۰۸:۰۴:۰۱
شايد بهتر باشد كه قبل از شغل سازي جلوي از بين رفتن شغلها را بگيريم. با اين شرايط اقتصادي ناشي از عملكرد نامطلوب دولت، بسياري از شركت‌ها بسوي تعطيلي و ورشكستگي پيش رفته وياقبل از اين تعطيل شده اند. (482890)
 
حسن انهاري
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۰:۳۰:۳۳
متاسفانه هنوزشغل سازي (ايجادشغل )به عنوان ارزش جانيفتاده است ومسجدسازي باسرعت ادامه دارد؟ضمن اينكه هرچيزبه جاي خودنيكوست ولي امروزه ايجادشغل مي تواندبه عنوان اولي ترين موضوع مدنظرقرارگيرد؟به عنوان مثال درشهرجم استان بوشهربزرگترين مسجدباميلياردهاتومان ساخته شده ولي درشبانه روزتعدادكمي مراجعه كننده دارد؟چندين طرح صنعتي درمحل محتاج چندصدميليون تومان وام هستندولي مسولين استان درنشست 27تيرماه به اهالي گفتندبرويدمصلي بسازيدومسجدوتكايابسازيد؟؟؟خب سرمايه هاي محدودصرف چيزي مي شودكه ماداريم وكم نداريم ؟؟هدايت سرمايه درجاي خودمسايل اخيرشرارت هاراكم مي كندوبهداشت رواني راكاهش مي دهدامامتاسفانه ؟؟؟؟؟ (482951)
 
amar
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۰:۴۶:۰۷
ضمن تشکرحسن دقت و تیزبینی سایت الف.

از لحاظ عقلی کاملا درست و بجاست که که الان خیرین به سمت مشکلات مردم قدم بردارند حقیقت امر این است که جوانی که شغل و خانواده دارد با روان سالم تر در منزل خود سجده به درگاه الهی خواهد زد حال آنکه اگر همین جوان ممکن است به خاطر فقر و مشکلات جنسی نه فقط به مسجد نرود حتی در منزل خود هم نماز نخواند. (482959)
 
سید محسن
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۳:۱۷:۵۹
سلام
چند سال پیش پیشنهاد دادم بجای اینکه بانکها جوایز ده ها میلیاردی به مردم بدهند و صرف هزینه های جاری شود . بیایند وبا این پول عظیم کارخانجات نیمه تمام را به پایان برسانند (البته نه اینکه مدیران اختلاس کنند مثل پتروشیمی ایلام و بیمه ایران و000)و مردم را سهامدار و تصمیم گیرنده کنند و بعبارتی مردم را سهیم در امور اقتصادی کنیم . (483102)
 
محمود
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۲:۰۲:۰۳
ای بابا/ضمن تشکر از سایت الف خب همانطوری که رهبر امسال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کرده اند که نشان از اهمیت مقوله اقتصاد در این مقطع دارد ولی متاشفانه دولت دچار نوعی سردرگمی و بلاتکلیفی و بی انگیزگی شده است و با توجه به عدم ثبات در رفتارهای دولتمردان ما بهتر است با جلب اعتماد مردم و جذب سرمایه داران داخلی و ایرانیان خارج از کشور و ایجاد روحیه ایی اسلامی و ایرانی در راستای تحول در فضای تولید و کسب و کار دگرگونی و تغییر ایجاد کرد انشاا (483450)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.