نظر منتشر شده
۸۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 183873
ملتي كه چهار برابر توليدش مصرف مي‌كند
سيد سپهر قاضي نوري، 20 فروردین 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۰
مدتي قبل مطلبي از اين قلم در سايت الف منتشر شد در مورد تعطيلات مذهبي كشور. هر چند كه داستان كاهش تعطيلات دچار سرانجام تلخي شد و اين سرانجام، خود نشان مي‌داد كه هر تغييري كه به سمت توسعه ملي نشانه رفته باشد چـقدر با مقاومتهاي اقشار مختلف و حتي نخبگان جامعه روبرو خواهد شد، ( و البته هيچكس هم زحمت پاسخ به ۴ سوال آن متن را به خود نداد) اما اغلب نظرات مخالف ثبت شده زير آن مطلب، صحبت از بيهوده بودن كاهش تعطيلات مي‌كردند با اين استدلال كه بهره‌وري در روزهاي كاري پايين است و لذا فايده‌اي ندارد كه روزهاي بيشتري كار كنيم. بايد اول بهره‌وري سيستم را بالا برد.

كاري نداريم كه واقعاً اين طور هست يا نه. اما مطمئن هستم كه اكثريت دوستان مزبور مثل خود من كارمنداني بوده‌اند كه هيچ وقت فكر نكرده‌اند بهره‌وري خودشان را بالا ببرند. چه كسي جلوي ما را گرفته‌است كه بيشتر كار كنيم؟ بين ما معلمهاي دانشگاه، هستند افرادي كه ۱۰ برابر بقيه توليد علمي دارند. چه كسي مانع بقيه مي‌شود كه به اندازه اين افراد كار كنند؟ درست است كه دولت مشوق خاصي براي پركارها قائل نمي‌شود اما ممنوعيتي هم براي داشتن وجدان كاري و تلاش بيشتر بقيه افراد وضع نكرده‌است!

واژه «‌ملت» داراي بار معنايي خاصي است كه همبستگي منافع افراد آن را نشان مي‌دهد. اين همبستگي به ويژه وقتي معنادارتر است كه افراد نسلهاي بعدي را هم شامل شود. تا زماني كه هر كدام از دارندگان شناسنامه‌هاي يك كشور، صرفاً به منافع فردي خود بينديشند و براي ساير اعضا و بويژه نسلهاي آينده (كه الان نمي‌‌توانند از منافع خود دفاع كنند) حقي قائل نشوند، اطلاق عبارت « شبه ملت» به مردم آن كشور، شايسته‌تر است تا «ملت».

بگذاريد موضوع را با چند عدد كاملا فرضي روشن كنيم: ما مردم ايران امروزه حدود ۵۰۰۰ دلار توليد سرانه داريم اما حدود ۲۰ هزار دلار مصرف ( مفيد و غير مفيد) مي‌كنيم. چگونه؟
- حدود ۵۰۰۰ دلار به شكل صادرات نفت و گاز و پتروشيمي و ميعانات گازي و ساير معادن كه معمولاً فقط اين رقم را در محاسبات مي‌بينيم.

- حدود ۵۰۰۰ دلار به شكل نفت و گاز و برق و ساير يارانه‌هاي حاصل از آن مصرف و اسراف ميكنيم كه بايد گفت صد رحمت به همان نفت صادراتي زيرا در اينجا عملاً يك خودكشي دسته‌جمعي راه‌ انداخته‌ايم و با ايجاد ترافيك و آلودگي روزافزون ناشي از اين مصرف سرسام‌آور، عمر و سلامت و كيفيت زندگي خود را به تيغ هلاك سپرده‌ايم.

- حدود ۵۰۰۰ دلار ديگر كه اصلاً به آن توجه نداريم هزينه‌هايي است كه براي نسلهاي بعدي ايجاد مي‌كنيم. مثلاً هزينه اداره شهر و فضاي سبز و جمع‌آوري زباله ما را شهرداري از محل فروش تراكم مي‌دهد و عملاً مشكلات اين تراكم را بعداً بايد با هزينه‌هاي صد چندان حل كرد. منابع آبي كشور را بي‌رويه مصرف مي‌كنيم و فرزندان ما بايد با هزينه‌هاي گزاف، مثلاً آب درياي عمان را شيرين كنند و به داخل كشور بياورند فقط براي اينكه ما نمي‌خواهيم هزينه واقعي جمع‌آوري زباله و مصرف آب خود را بپردازيم.

وجود اين ۱۵۰۰۰ دلار مازاد موجب مي‌شود كه مديران ما هيچگاه سرعقل نيايند. چرا؟ چون تمام توانايي و ناتواني مديريتي ما عمدتاً در ۵۰۰۰ دلار توليد تأثير دارد. لذا مي‌توانيم مثلاً كل صنعت كشور را به يك ليسانس عمران بسپاريم كه در عمرش حتي از وسط يك صنعت عبور نكرده‌است. مگر چه مي‌شود؟ آن ۵۰۰۰ دلار مي‌شود ۴۸۰۰ دلار يعني فقط يك درصد تفاوت در مصرف ملي ما كه طبعاً محسوس نخواهد بود.

اميد ما اين بود كه با كاهش درآمد نفت، اين فرآيند دچار تغيير شود اما فضاي كارمندمآب ما چنين اجازه‌اي نداد. اندكي كاستن از اضافه كار پرسنل دولت در شهريور ماه گذشته (كه علاوه بر مشكلات مالي دولت، ناشي از تعطيلي بيش از حد آن ماه بود) چنان فضايي در سازمانهاي دولتي ساخت كه دولتي‌ها فهميدند وضع موجود را نمي‌شود دست زد حتي اگر به قيمت آب كردن نفت كشور در بازار سياه به ثمن بخس باشد.

تجربه نشان داده كه هر حركت توسعه‌گرايي در فضاي اجتماع امروز ما محكوم شكست است. بهترين نمونه‌اش، هدفمندی يارانه‌ها كه مي‌‌توانست يك جواهر قيمتي از دولت دهم به ارث بگذارد، امروزه به شكل يك غده سرطاني براي دولتهاي بعد باقي مانده‌است. دهها مورد ديگر را هم مي‌توان برشمرد.

متأسفانه ساختار نامتمركز قدرت در قانون اساسي ما هم موجب آن شده‌است كه افراد، نهادها، دولتها، مجلسها و ... فقط به آسوده تمام كردن دوره مسئوليت خود بينديشند و هر مديري هم كه گوشه‌اي بخواهد غير از اين عمل كند مورد انواع فشارها و جو سازي‌ها و تهمتها قرار خواهد گرفت.
ما مردم ايران بايد بدانيم كه وضع موجود قابل دوام نيست. اگر قابل دوام هم باشد، كاري انساني نيست كه چهار برابر توليدمان مصرف كنيم و مابقي هزينه خود را از حساب نسلهاي آتي كه همان فرزندان خودمان هستند بپردازيم. تا ما اين طور فكر مي‌كنيم كه الان هست، ‌هيچ دولتي موفق به اصلاح اوضاع نخواهد شد.

تحصيل‌كردگان جامعه ايراني كه به هزينه اين كشور تحصيل كرده‌اند وظيفه خود بدانند كه اين پيام را به هر كس مي‌توانند منتقل كنند. نق زدن و حسرت خوردن به حال ساير ملتها، مشكلي را حل نخواهد كرد.
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۵:۱۰:۴۰
ملت و دولتی که خود را به نفت و صادرات آن وابسته کرده و تقریبا تمامی دولی که این سرمایه ملی در کشور آن موجود است به نوعی مصرف کننده بوده اند تا تولید کننده، نباید چیزی بیش از این از آن انتظار داشت. هر عقل سلیمی می داند که نفت یک سرمایه ملی نامحدود نیست و دیر یا زود به اتمام می رسد و حکم بر این است که دولتها هر سال با یک برنامه موثق و کارشناسی شده درصدی از بودجه سالیانه خود را از سهم نفت و فروش آن کاهش دهند. اما یک نوع عدم شناخت مسئولین در رابطه با وظایفشان و یک نوع مقام پرستی صرف از راس دولت گرفته تا لایه های تحتانی ادارات و نهادها و ارگانه و سازمانها همگی دست به دست هم داده اند تا بیشتر از آنچه از تولید و سرمایه کشور حمایت کنیم مردم را به مصرف گرایی آنهم از نوع اسراف گرایانه سوق دهیم. به هر حال ابزارها و قدرت در دست هر کسی که هست خود مسئول پیدایش چنین معضلی در جامعه است. در واقع ما روزی به روزهای از دست رفته غبطه می خوریم که این سرمایه ملی ما تمام شده و تمام کسانی که می توانستند در این رابطه کاری بکنند و نکردند هم خائنانه از این دنیا رخت بر بسته اند. این قضیه در مورد اعراب نیز مصداق دارد و آنهم هم دیر یا زود به شتر سواری در بیابانها همانند اجدادشان روی خواهند آرد. (1225684) (alef-13)
 
Latvia
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۰:۴۶:۰۲
کاش نویسنده متن می فرمودند خودشان چند برابر مصرفشان تولید کردند که حالا ملت را شماتت میکنند (1226332) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۰۰:۲۲:۲۱
وقتی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را تعطیل می کردند، آیا کسی صدایش در آمد؟ وقتی بودجه ریزی کشور را به روش قاجاریه و در سفرهای استانی در ظرف 2 ساعت و با 800 مصوبه شکل می دادند، متخصصین امر کجا تشریف داشتند؟ (1228379) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۰۹:۴۴:۱۷
من هم جزو این ملت هستم اما آیا کجا من را برای تولید به کار گرفته اند که نرفتم؟
من هم میخواهم در قبال مصرفم سهمی در تولید داشته باشم آیا دولت این حق را برای من قائل شده؟ دولت برای تولید و حمایت از آن چند درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی را در این رابطه به خدمت می گیرد؟ خدمت پیش کش از کدام طرح تولیدی شما حمایت می کند تا به نتیجه برسد؟ من خودم با امکانان خودم و بعد از سه سال تحقیق و بررسی در مورد کود کمپوست به جهاد کشاورزی استان مراجعه کردم و بعد از شش ماه دوندگی مجوز تولید کود کمپوست رو بهم ندادند/. بعد فهمیدم که طرح منو فامیل رییس اداره شروع به اجراش کردن در جایی که مجوز مدفوع گاو رو بهت نمیدن و اونم هم خودشون میخوان چطور انتظار تولید داری؟ (1228584) (alef-6)
 
آریابان
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۱:۵۳:۳۰
مدتی پیش ، که من پس از چند سال اقامت در خارج ، به ایران برگشتم ، با دیدن یک تبلیغ مربوط به یک پنیر خارجی که در همه دنیا بسیار معروف است ، واقعا خشگم زد !!!!!؛
این پنیر سویسی ، نامی فرانسوی دارد به معنای " ماده گاوی که می خندد " که البته عکس روی کاغذ پنیر ، بسته بندی های مربوطه و حتی کامیون حمل کننده نیز متضمن همین گاو خندان !!!! می باشد ؛
ولی یک اشکال بسیاربسیار حاد وجود دارد که آنهم اینست که تلفظ نام این پنیر در زبان شیرین فارسی ، بسیار زشت و قبیح و مطلقا غیر قابل گفتن می باشد ؛
اما طبق اصل اصیل تجارت که " تسخیر بازار های بسیار پر رونق و به ویژه حفظ آنها به هر قیمتی " ، از اوجب واجبات می باشد ، این کمپانی عظیم بین المللی ، برای بی بهره نماندن از این بازار بسیار مصرفی ، بسیار کلان و بسیار سودآفرین ایران ، حاضر شده که " مارک " یا " برند " خودش را به یک اسم بی معنی !!!! ولی تقریبا هم آوا با نام اولیه خود که تلفظ آن در فارسی ، بلا اشکال می باشد ، تغییر !!!! دهد ؛
تو خود بخوان ، حدیث مفصل جاذبه !!!!! تجاری بازار مصرفی ایران را برای کمپانی های عظیم بین المللی ، از این مجمل ؛ (1227104) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۲۱:۵۰:۲۱
مشکل ما در تعداد روزهای تعطیل نیست-مشکل اینجاست که در 10 ماهی هم که بناست کار انجام بشود کاری انچنان صورت نمیگیرد---------قبل از هر چیز این مشکل حل شود--------

---نمیدانم چرا بعضی ها فکر 2ماه تعطیلی هستند ولی فکر 10 ماه کم بازده نیستند-----------؟؟؟؟؟؟ (1228196) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۵:۱۷:۳۴
به یزدان که گر ما خرد داشتیم کجا این سر انجام بد داشتیم
متاسفانه اکثر مشکلات ما ریشه در تاریخ ما دارد. اگر به 500 سال اخیر تاریخ ایران نگاه کنیم می بینیم که فتحعلی شاهها ، ناصرالدین شاهها،... چه بر سر تاریخ و هویت ایرانی آورده اند مردم ایران اصلاحات را باید از درون خود شروع کنند نه که ژست روشنفکری گرفته و خواهان حضور اصلاح طلبان باشند. (1225692) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۷:۲۴:۱۱
پدرجان این شعر جعلیه و توهینه به یک ملت ، فردوسی همیشه ایران و ایرانی رو سربلند می خواسته یعنی چی گر خرد داشتیم این شعر رو یه بی خردی گفته حالاافتاده تو دهن ملت برای خودزنی راه های دیگه ای هم هست (1225905) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۰:۲۸:۴۹
برادر معني را درياب. آيا سرانجام ما خوب است؟ آيا بي خردي در بوجود آمدن اين وضعيت دخيل نبوده؟ (1226300) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۸:۲۲:۴۴
واقعیت همینه. من اگر خودم رو اصلاح کنم جامعه هم به سمت اصلاح میره (1226061) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۱:۲۱:۵۰
در هيچ جاي دنيا براي اصلاح يك شركت تمام كارمندها را عوض نميكنند (1226370) (alef-10)
 
Sweden
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۵:۲۰:۳۰
فک نمیکنید اقتصادی که رکودی هست و تولید نداره ،نمی تونه حتی میزان استفاده مردم خودش رو هم تولید کنه،بعضی از صنایع که مزیت نسبی ندارن و صنایع هزینه بر ی هستن همیشه توسط دولت دارن حمایت میشن،مثله خودرو سازها،اما در صنایعی که ما مزیت نسبی داریم پتروشیمی ،قطعه سازی خودرو، تولید و بسته بندی مرکبات، خرما، زعفران ،فرش .... که تعداد زیادی هستن بدلیل عدم رفتار مناسب دولت در حال نابودین یا نابود شدن، متاسفانه عده ای همه چیز رو می اندازن تو جبهه مردم، مثلا خودروساز داره ماشین بی کیفیت میزنه دوستان به اصطلاح منتقد گیر میدن به مردم، اما وقتی صحبت مصرف بنزین میشه هیچکی نمیگه مگه ما درامد خلیجی میگریم که به اندازه خلیج پول بنزین بدیم ،اونم بدونم اینکه دولت ذره ای به فکر حمل ونقل عمومی 10 شهر بزرگ ایران باشه، مصرف برق حدود 40 درصد در سامانه و انتقال ادراه برق حروم میشه شما ، گیر میدین به ملت
برادر من دوست من اقتصادی که حتی نمیتونه پرتقال ،بادام ،گردو ،مرغ ،گوشت، مواد روغنی تولید کنه (اینا جز مایحتاج مصرفی ماهانه است بگذریم از تولید خودرو با کیفیت و سیستم حمل و نقل و بهداشت مناسب و...) چطور شما میری به قضاوت ،راست میگی تقصیر من و شماست ما مردمیم که درست فکر و عمل نمیکنیم . (1225700) (alef-13)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۵:۴۱:۰۴
عاقبت مردمی که راحتی (بخوانید تنبلی) و زندگی کارمندی را بر تولید ترجیح می دهند، جز این نیست. چنین صحبت های روشنگرانه ای نیز برای عوام نتیجه ای جز تمسخر به بار نخواهد داشت.
فرهنگ دیوانسالار این قرن اخیر که مشوق تنبلی (کارمندی، دلالی و ...) است و عاقبت دهشتناک تولیدکنندگان داخلی (مانند کشتی به گل نشسته خودروسازان داخلی) حرکت به سوی تولید را عملی دیوانه وار جلوه می دهد!
تنها راه چاره بسترسازی واقعی دولت آینده برای تولیدکنندگان داخلی است، اگر روابط صمیمانه با کشور دوست و برادر چین اجازه دهد! (1225730) (alef-13)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۱:۰۵:۳۸
تا زمانيكه مجموع نيروهاي توليد اعم از بخش صنعت . كشاورزي. گردشگري و ... كمتر از مجموع نيروهاي بخش مصرف اعم از كارمندان فراوان بخشهاي ستادي و اداري. روحانيون. نيروهاي مسلح. قضات و افرادي كه به نام دلال در بخش اقتصاد زيرزميني كشور فعال هستند و ضدتوليد هستند مي باشد كشور ما به رشد اقتصادي قابل توجهي نخواهد رسيد. (1226761) (alef-6)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۱:۰۸:۱۱
دولتي كه درآمدهاي بادآورده نفتي دارد چه نيازي به كار مردم و كارآفريني مي بيند ؟!
چه نيازي به صرفه جويي و كاهش بودجه جاري اش و بودجه ساختمانهاي عريض و طويل وزارتخانه ها و دستگاههاي دولتي در سراسر شهرهاي كوچك و بزرگ ايران مي بيند؟!
شما فقط يك حساب سرانگشتي بكنيد هزينه يك روز ساختمانهاي عظيم و فراوان دولتي در همه شهرهاي كوچك و بزرگ ايران كه با بودجه بيت المال و دولت اداره مي شوند چقدر است؟!!
چرا نبايد تجارت الكترونيك توسعه يابد ؟ چرا نبايد دولت كوچك شود تا نياز به اين همه ساختمان نداشته باشيم؟ (1226767) (alef-6)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۱:۱۰:۳۹
مردم كه الان توي اين گروني .. حداقل غذا را مي خورند و مصرف مي كنند و كلي از هزينه هاي تفريح و چيزهاي ديگه رو از سبد هزينه خانوار حذف كرده اند...!
مشكل مردم نيستند مشكل سوءمديريت اقتصادي شديد دولت است. مشكل رانت خواريها و اختلاسهاست. مشكل هدررفت منابع است. مشكل عدم بهره برداري از فازهاي مشترك در عسلويه است. مشكل اصلا به مردم برنمي گردد خيلي از مردم الان دو شيفته كار مي كنند تا توي اين گروني برسونند. (1226771) (alef-6)
 
بابك
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۷:۴۲:۵۸
توجه شما رو جلب مي كنم به يك مثال:

كره شمالي و كره جنوبي.

2 ملت. از يك نژاد، از يك منطقه جغرافيايي، همه چيز يكي و مشترك، اعتقادات، مذهب، ژنتيك. فرقشون چيه؟

اقليتي كه مديريت انجام ميدن.

يكي در مرض تكنولوژي و مردمش در رفاه و كورس پيشرفت و روابط در سطح بالا با تمام دنيا و اون يكي ........

پس مردم مقصر نيستند. ضمنا به اون برادر عزيز كه سري به 500 سال اخير زدن توصيه مي كنم چند تا اسم امروزي رو هم اضافه كنن. كمتر از اونا در تخريب فرهنگ و اقتصاد و هر چي داشتيم و نداشتيم مقصر نبودند. (1227863) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۵:۵۲:۱۷
فقط 1% مردم آمریکا کشاورز هستند علاوه بر اینکه نیازهای خودش رو تولید می کنه تمام تولیدات مازادش رو هم صادر میکنه - منظور این نیست که واردات نداره - ، اینه نتیجه علم و پیشرفته نه اینکه شعار بدیم و حلقمون رو پاره کنیم ، حالا شما می خواهید به آمریکا فحش بدید مهم نیست لااقل از علم وتکنولوژی و تجربه آمریکا استفاده کنید یا منتظرید متخصصین متعهد ایرانی بالاخره چیزی که اونها سالهاست دارن استفاده می کنن رو دوباره اختراع کنن تا مشت محکمی هم باشه به دهن همه (1225745) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۲:۳۲:۰۹
این 1% را از کجا در آوردی؟والله ما 8 سال اوکلاهاما زندگی کردیم،به جرات می تونم بگم بالای 90% مردم این ایالت و ایالت های همسایه آن در روستاها زندگی می کنند و کشاورزند.برخلاف تصور ایرانیها،آمریکا فقط نیویورک و کالیفرنیا نیست. (1226487) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۶:۲۰:۰۴
این حرفها چیه؟امریکا که در بدبختی و فلاکت و بیکاری و گرانی دست و پا میزند همین روزهاست که از هم بپاشد(سی ساله به ما اینو میگن) (1227704) (alef-7)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۵:۵۳:۰۱
این نوشته خلاصه ش این ادعا بود که

"سرانه تولید 5000 دلاره و سرانه مصرف 20000 دلار!"

من دقیقا متوجه نمیشم وقتی حقوق یک کارگر الان سالی میشه 1500 دلار و این کارگر حدود 4 نفر در خانواده ش هستن و در نتیجه سرانه در آمد میشه 400 دلار، چطور میتونه سرانه مصرفش 20000 دلار باشه؟ مگه چقدر یارانه در جهات مختلف میگیره؟

اصلا فرض بگیریم طرف 4 میلیون تومن هم درآمد داشته باشه باز سرانه درآمد با حسابی که کردم میشه 4000 دلار!

خوب این نشون میده که مردم دارن مصرف نمیکنن، یه عده معدود خون ملت رو کردن تو شیشه، حالا شما میگی مردم درست مصرف کنن! چی رو درست مصرف کنیم؟ (1225747) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۸:۴۲:۰۰
معنیش اینه که ضریب جینی یعنی اختلاف در آمد در ایران از بسیاری کشورهای دنیا بیشتر است و در خاورمیانه رتبه اول است . به همین خاطر بعضی پورشه سوار می شوند بعضیها هم نصفه شب می روند بازار تره بار میوه مونده جمع می کنند. (1226108) (alef-7)
 
بهنام
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۴:۲۳:۵۵
آفرین سعید
گل گفتی (1226852) (alef-7)
 
fered
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۲:۵۹:۲۸
,وقتی گفته میشود درامد سرانه 6000لار است این مقدار پس از اعمال ضریب همترازی است که فکر میکنم با این سه برابر شدن ترخ دلار ضریب همترازی از 2/5 به 4 رسیده یعنی درامد متوسط هر ایرانی 1500 دلار است ولی چون در این کشور ارزانی است قدرت خرید این 1500 دلار معادل خرید 6000دلار در امریکا است.توضیحآ از این 1500 دلار مقدار 1100دلار ان از درامد نفتی بدست میاید و400 دلار ان سهم تولید داخلی است یعنی بطور متوسط هر ایرانی همانطور که مشخص است سه برابر زحمتش درامد دارد .البته باتوجه به اینکه 80درصد مردم درامدشان زیر 6000دلار است معنیش اینستکه این خوشی فقط گیر 20 درصد میاید و یقیه باید به دود کباب راضی باشند (1228749) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۵:۵۹:۵۹
با این حرفا اونوقت اعراب از جمله عربستان و امارات و... که فقط و فقط مصرف کننده هستن چی بهشون میگویند (1225757) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۰:۳۳:۵۳
اصلا فرمايش شما درست نيست. الان عربستان به ايران محصولات كشاورزي مثل آبميوه و ... صادر مي كنه. همين عربستان گندم مازاد توليد مي كنه. همين عربستان صادرات خدمات زيارتي داره... (1226312) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۶:۲۱:۱۳
همین طور گوشت مرغ از صادرات بزرگ عربستان است (1227710) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۱:۵۲:۰۶
عربستان یکی از بزرگترین تولید کننده های محصولات لبنی در خاورمیانه است. (1228677) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۰:۵۸:۰۸
عزیز دل من تو توی کشورهای عربی بودی که همچین حرفی میزنی!؟ما مردم ایران نمیدونم چرا چشم دیدن کسای دیگه رو نداریم تا 10 15 سال پیش میگفتیم که ترکیه خیلی اوضاعش بده ولی الان صادرات غیر نفتیشون خیلی بیشتر مقدار نفتیه ما توی یه سال بدون تحریم تولید میکنیم.شما امارات و قطر رو مثل اینکه نمیبینید که کجای کارن.فکر می کنید فقط از خارج متخصص و کارشناس میارن بعد پول نفتشون رو میگیرن میشینن توی خونه هاشون می گیرن میخوابن!نه عزیز دلم درسته که کمتر از مردم کشورهای پیشرفته کار میکنن ولی بیشتر از ما ها کار میکنن ثانیا فقط اهل شعار دادن هم نیستن.و گرنه ما هم ازین درآمدای نفتی داشتیم کاری نکردیم. (1226350) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۲:۴۰:۴۲
ایران دیار شیران! (1226504) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۱:۲۱:۱۹
البته ازنوع پاستوریزه!!!! ما فقط خوب حرف میزنیم!! همین (1227066) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۴ ۰۰:۵۱:۴۲
هرکه به ایرنزمین سرزمین پدر مادریش توهین کند قطعاً ایرانی نیست (1230796) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۳:۱۸:۵۹
اونا همین الانم پول نفت رو نداشته باشند با سرمایه گذاری هایی که کردند میتونن خودشونو جمع کنن ، فکر خویش باش (1226551) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۳:۲۵:۰۹
20 هزار دلار را کجا دراوردی ، یعنی سرانه ما نصف امریکاست ، 20در 80 میلیون می شود یک هزار و ششصد میلیارد دلار ، میخواهی حرفی بزنی درست بگو ، بعد ازاقتصاد کنترلی دولتی چه انتظاری داری، لابد میخواهی بخش اختصاصی و انحصاری که الان اقتصاد را در خدمت دارد اقتصاد را رونق دهد ، اصولگرایی یعنی همین هر کاری دلت خواست بکن دست اخر هم مردم را مقصر کن (1226561) (alef-6)
 
abbas
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۳:۲۶:۲۷
شاید زمانی این حرف درست بود اما امارات اکنون با توجه به کوچکیش تولیدات بسیار خوبی دارد و همچنین از لحاظ جذب توریست بخوبی عمل کرده است. عربستان نیز تولیدات خوبی دارد همین امروز در خبرها خوندیم که پتروشیمی آن که اکنون رقیب جدی ایران است. (1226565) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۰:۲۴:۵۶
البته اونها هم سرمايه گذاري هاي خوبي كردن
ميگن فقط درآمد نفت دارن شما باور نكن
درآمد تجاري امارات رو ببين ... (1226673) (alef-6)
 
کارمند دانشگاه علوم پزشکی ایران
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۱۷:۳۴
صاحبنظران ما عادت دارند که فقط از یک زاویه به موضوع نگاه کنند. آیا حقوق دریافتی یک کارمند (در مقایسه با کاری که انجام می دهد) نسبت به هم رتبه خود در سایر کشورها در چه جایگاهی قرار دارد؟ دریافتی کارمندان در ایران نسبت به مخارجشان بسیار اندک است. این خود از انگیزه و توان آنها می کاهد. شما حقوق ما را به دلار بدهید و هزینه هایمان را هم به دلار پرداخت کنید ما حاضریم از یک ونیم برابر خارجیها هم بیشتر کار کنیم. پس لطفا مردم را ابله نپندارید. (1225783) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۰۰:۳۴:۴۳
جناب کارمند آیا شما متناسب با همین حقوق کمی که می گیرید بازدهی مناسبی دارید در ضمن چرا شما درخواست حقوق بصورت دلار دارید . قیاس قیاس مع لفارق است آیا کارمندهای هم رتبه شما که در خارج دلار مگیرند اینقدر تعطیلات دارند؟؟؟ یا سطح رفاه عمومی در آن کشورها چطور است و .......
تازه در ایران حقوق کارمندان دولت نسبت هم رتبه خود در شغل آزاد بهتر است و مزایای بهتری هم دارد. همین حقوق را بگیرید و خدا را شکر کنید همین الان هزاران جوان تحصیلکرده حاضرند بخاطر همین چندر غاز (به قول شما)دو ساعت بیشتر هم در اداره کار کنند بدون هیچگونه منننننننننننننتی!!!!!!!!! (1228395) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۲۱:۴۹
مشکل مصرف نیست برادر
مردمی که مصرف نکنند مرده اند
مشکل ما تولیده که یک چهارم مصرفه البته بنا به نوشته شما (1225794) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۲۳:۰۱
وقتی تو یه خانواده ای پدر بریز وبپاش را انداخت و ثروت خانه را خرج بریزو بپاش های بیخودی کرد از بچه خانواده نمی شه انتظاری داشت وقتی دولت ما اینجوری ذخایر منابع مالیش حدر میده از مردم چه انتظاری دارید پنج برابر بیش از دولت های قبلی پول نفت داشتید بهره اش رو مردم بردن انصافم خوب چیزیه کار از پایین به بالا درست نمیشه از بالا به پایین درست میشه (1225795) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۲۹:۳۶
ما ایرانی ها استاد حرف زدن و من من کردن هستیم اما وقتی پای عمل به میان می اید هیچ کاری نمی کنیم.بقیه را وحشی و سوسمار خوار تلقی می کنیم . اما خودمان به برادرمان هم رحم نمی کنیم.
مهاجرین سایر کشورها در کشور مقصد در کنار هم مشکلاتشان را حل می کنند اما مهاجرین ایرانی در سایر کشورها از هم گریزان هستند .و...
بطور کلی میتوان گفت آن چیزی که ما را به عنوان یک ملت از سایرین جدا می کند مرزهای جغرافیایی است. (1225815) (alef-13)
 
dadash
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۸:۴۶:۳۰
آفرین به این نظر خیلی خوشم آمد (1227949) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۶:۱۵:۴۳
این حرف کاملا درست و جای تامل دارد (1228994) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۴۸:۳۲
این که ملت ایران زیاد مصرف میکند دروغی بیش نیست چون مردم قدرت خرید کالاهای اساسی را هم ندارد فقط نوکیسه ها میتوانند اسراف کنند. شاید مردم کم تولید میکنند که ناشی از ضعف مدیریت و اداره کشور است ولی قطعا وضع مصرف مردم فقط با کشورهای فقیر آفریقایی قابل مقایسه است نه با کشورهای پرمصرف غربی و عربی!! (1225837) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۴۹:۵۰
هيچ چيز ما ، روي حساب و كتاب نيست . (1225840) (alef-13)
 
ارسطو
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۹:۳۸:۴۱
حساس نشو حســــــــــــــــــــــــاس نشو (1226211) (alef-7)
 
كيانوش رزاقي
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۵۵:۲۰
آقاي محترم چه كاري از دست مردم ساخته است؟
اقتصاد در دست دولته. برنامه ريزي ها و تصميم سازي ها در اختيار دولته. منابع مالي در اختيار دولته. در يك كلام كنترل مردم به دست دولته. در اين شرايط مردم چه كار بايد بكنن كه نكردن و نمي كنن؟ اين ملت كه به هر سازي كه دولت واسشون زده رقصيدن! هدفمندي، اقتصاد مقاومتي، پولي شدن آموزش و. . . (1225852) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۶:۳۰:۰۱
تمام منابع مالي دست دولت نيست (1227728) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۵۶:۱۹
مردم ما نمونه این ضربالمثل هستند "کلفتی نان را میگیرند نازکی کار" (1225857) (alef-10)
 
مرادي . رشت
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۶:۵۸:۲۷
پ ن پ بديم به خورد اجنبي !!!!!!!!!!!!!!!!!! (1225861) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۷:۰۲:۳۲
تعطيلات بايد 3 برابر شود . (1225868) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۳:۲۹:۳۳
اگر کشور مثل هفت سال گذشته اداره شود کار هفته ای یک روز هم زیادش است اما اگر مثل زمان رفسنجانی (با اندکی اصلاح) باشد باید هفت روز هفته را روزی 12 ساعت کار کرد (1226572) (alef-6)
 
Norway
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۷:۰۳:۱۳
جناب اقای نوری
در کلیات صحبت شما بحثی نیست. فقط نحوه محاسبه و رقم بدست امده را متوجه نشدم

1- اولا چرا همه بخشها بر حسب سرانه یک عدد ثابت درامده است یعنی 5000 دلار؟
2- ۵۰۰۰ دلار به شكل صادرات نفت و گاز و پتروشيمي و ميعانات گازي و ساير معادن
3- مبنای محاسبه 5000 دلار ایجاد هزینه برای نسل های بعد چه و چگونه بوده است ؟ ماخذ ان چیست ؟
4- فرض کنید کلیه بخشها را حساب کنیم و درست هم باشد. سرجمع ان می شود 15000 دلار . 5000 دلار مابقی چه شد ؟

5-در تولید ناخالص ملی سهم خدمات کجاست؟در متن شما فقط منابع زیر زمینی محاسبه شده اند ؟
خلاصه مطلب قدری گنگ است. ماخذ هم ندارد. لیکن کلیت صحبت شما صحیح است. من امارهای شما را رد نمی کنم . حتما دلیلی داشته اید. لیکن برای خواننده هایی مانند من مطلب گنگ است. هرچند کلیت ان بر حسب تجربه و زنذگی در این جامعه قابل درک است.
شما به یک بخشیاز قضیه اشاره کرده اید که هموطنان بایستی به ان توجه کنند. هرچند در بسیاری از موارد فضای کسب و کار مناسب نیست و دست خیلی ها بسته است . مدیریت و تعامل ضعیف است . فرهنگ ملی در برخی موارد بقدر کافی قوام ندارد تا جلوی نا بسامانی ها را بگیرد . بالاخره بایستی توجه داشته باشیم مردم و مسئولین هردو مقصرند. نگر ش ها بایستی تغییر کنند. هم اش منتظر معجزه نباید بود. مسئولین باید بدانند مردم دست خالی نمی توانند حرکت کنند. مردم هم باید توجه بیشتری نسبت به پیرامون خود داشته باشند. در امتقاد از جامعه همواره بایستی نیم نگاهی به عملکرد خود نیز داشته باشیم . قدری حلیم تر و منطقی تر و کارگشاتر حرکت خواهیم کرد.
میخواستم اضافه کنم که بستر کسب و کار نامناسب است. پول و قدر ت در بخش های دولتی و شبه دولتی متورم است. بهر ه وری پایین و سهم بخش خصوصی در اقتصاد کلان اندک است. سیستم بانکی بسیار غلط است و برای صاحبان ان رانتی است که ایجادشده است. جوان پرشور و باانگیزه ولی بی پول چه کند؟ کارافرین سالم و پرتوان چه کند ؟ دست خالی نمی شود . ولی برخی خصلت های مردم نیز بر وخامت کار دامن میزند. (1225870) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۷:۳۶:۴۵
منظور نویسنده ارائه اعداد واقعی نیست. ظاهرا خواسته اند حجم اسراف و تنبلی ملت ایران را نشان دهند با اعداد فرضی (1225945) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۷:۲۳:۲۵
ملت ما فقط میگویند بدهید بخوریم . در حالیکه کشورهای پیشرفته چند برابر انچه میخورند تولید میکنند. برزیل ارژانتین ....علاوه بر مصرف خوب اداخلی نقدر تولید میکنند که شکم ملت هائی تنبل و تن پرور مانند ایران و امثالهم را پر کنند ! (1225904) (alef-7)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۳:۴۹:۲۴
البته به اندازه اي مي خورند كه نميرند و بتوانند آرزوي مرگ براي آنان بكنند (1227333) (alef-7)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۷:۴۶:۲۷
باز هم از آن نظرات مشعشع!
نویسنده محترم میشود بیان کنند که دقیقا این آمار را از کجا آورده اند؟اصلا مگر امکان دارد ملتی 4 برابر تولیدش مصرف کند؟میفرمایید از جیب نسلهای آینده مثلا تراکم و هزینه های آن!شما این هزینه ها را حسابکرده ید و دقیقا سرانه 20000 دلار در سال در آمد؟
روی همین تحلیلهای از سر معده و بی پایه بود که اول سازمان برنامه بودجه و بعد بیش از 20 معاونت رییس جمهور منحل شد حالا هم که همه چیز خراب شده گناه آن به گردن ملت و کارمندانی افتاده که چون با حقوق کارمندی توان تامین حداقل معاش را ندارند به کاهش اضافه کار اعتراض میکنند؟
محض اطلاع عرض میکنم حداقل حقوق کارمندی امسال 490000 تومان تعیین شده که کمتراز حداقل دستمزد کارگریست.
لطفا منابع خود را بیان کنید و یا رسما بابت این مقاله عذرخواهی کنید. (1225979) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۳:۰۲:۱۱
بیش از 20 معاونت رییس جمهور منحل شد؟!!!
مگر چند تا معاون داشت؟
مجبورید زیر مقاله مردم کامنت بدهید؟ (1226524) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۳:۵۴:۱۳
اقای حمید اسمتونو ننویسی همین مشعشع بنویسی میشه فهمید کیه! (1226610) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۸:۳۶:۵۹
جناب آقاي دكتر قاضي نوري عزيز
از اينكه پس از انتشار دهها مقاله علمي، به اين نتيجه رسيده ايد كه بايد در رسانه ها هم قلم زد و به موضوعات اجتماعي و فرهنگي (و شايد بعدها اگر هواي كشور بهتر شد، سياسي) پرداخت، خوشحال و شما از ممنونم. البته در اين مطلب، ارقامي بدون مأخذ ذكر شده كه صحت آنها محل سوال است. اميدوارم استادان و نخبگان كشور در قبال مسئوليت اجتماعي خود از لاك بي تفاوتي بيرون بيايند و البته ناچار به پرداخت هزينه هاي سنگين هم نشوند. (1226099) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۰:۱۴:۱۱
نویسنده که گفته اعداد کاملا فرضی است.دیگه چه کار کنه؟ (1226277) (alef-10)
 
اسماعیل
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۹:۱۵:۳۳
میتونید چرا 4 برابر تولیدمون مصرف داریم ؟؟؟
جوابش سادست بی کفایتی مسئولین

ببینید من خودم را مثال میزنم
27 سالمه و لیسانس مکانیک (گرایش ساخت و تولید) دارم و الان دو سال از خدمتم گذشته یعنی من 27 سال تمام فقط برای کشور هزینه داشتم و مصرف کننده مطلق بودم و صد ها میلیون(اعم از غذا، پوشاک،آموزش و.....) خرج من شده تا به اینجا رسیدم
ولی الان که به شدت مشتاق کارم و حاضر هستم هر کاری که مرتبط با رشته ام باشه را انجام بدم حتی اگه فعلا که سابقه کار ندارم کار سخت با درامد پایینی باشه -ولی به رشته تحصیلی من که رشته کاملا صنعتی وتولیدی است مربوط باشه - انجام بدم
ولی هر جایی رفتم کار نبوده
ضمنا سهمیه و پارتی ندارم ،سرمایه اولیه ندارم که به کمک اونها کار پیدا کنم دوست هم ندارم به اون روش کار پیدا کنم


علتش در درجه اول بیکاری است و این که از افراد در شغل های تخصصی خودشون استفاده نمیشه (1226168) (alef-7)
 
یوسف
United States
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۱۹:۳۰:۵۶
تا حرف کمی و کاستی میاد وسط باز ملت؟ مدیرت منابع و نیروی انسانی کار حکومت است که از پس آن بر نیامده است (1226198) (alef-7)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۰:۱۰:۳۴
1. اگر اساتید محترم واقعا برای ملت کار می کنند و وجدان کاری دارند، با ذکر آن در رسانه ها بر ملت منت نگذارند، چون آن وقت آنها هم می شوند شبه استاد
2. تولید علمی به معنای چاپ مقاله صد من یه غاز که دردی از مشکلات مردم حل نمی کند همان به که تولید نشود
3. امام فرمودند از دانشگاه است که کشور ساخته می شود. پس اگر ساخته نشده هم از دانشگاه است. پس نگاهی به خود بیندازید و مشکل را در دانشگاه بجویید.

ماهی از سر گنده گردد نی زدم
یا علی (1226270) (alef-7)
 
سعید 57
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۰:۲۶:۲۲
با سلام
این آقایان از نگارنده گرفته تا نظر دهندگان که فریاد تولید سر داده اند بفرماین که :

چه تولید کنیم ؟
چگونه تولید کنیم ؟
لطفا شعار نه ، برنامه علمی وعملی (1226295) (alef-10)
 
ساده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۴:۰۶:۱۸
سلام + جواب
1 - تمام چيزهايي كه توسط تحريمها گران و ناياب مي شود
2- بسيار سريع !! طوري كه در اثر تغيير سياست خارجي سرمايه ما سوخت نشود (1227373) (alef-7)
 
سعید57
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۲۲:۰۹:۵۵
با سلام
جناب ساده عزیز

1ـ اولین چیزی که با تحریم گران می شود ، دلار است و حتما می دلانید که ما توان تولیدش را نداریم .
2 ـ تولید خم رنگرزی نیست که اینگونه سریع بتوان انجام داد ، آنهم در کشور ما که برای یک موافقت اوصولی ساده سالها باید بدوی ، البته اگر قصدت واقعا کار و تولید باشد ، و گرنه اگه بخواهی وام بگیری و هپلی هپوش کنی ة سریع قابل انجام است . (1228214) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۲:۰۰:۵۶
تعارف را کنار بگذارید مسابقه ای دراین کشور از بعد دفاع مقدس راه افتاده که تمامی نداره همه دست درجیب دیگری دارند هرکس هرچه بتواند میچاپد از بالا تا پایین باادب ونزاکت دارند میچاپند کلمه عامیانه اش دزدی است در بین کسبه دربین کارمند وکارگر وغیره با هرکس حرف میزنی جواب میدهد که دانه درشت ها را کاری نمیکنند شماهم مارا میبینید کم فروشی رانتزایی وزانتخواری واختلاف فاحش فاصله طبقاتی بداخلاقی از ملت معجونی درحال ساخت است که اعتباری برای وطن ودین وهمنوع وهموطن وهمدین وایمان قایل نیستند در دوران این 8سال دولت احمدی نزاد فاجعه شده ولی همه میدانند وهمه اگاهند ولی باز این روند را تایید میکنند (1226428) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۲:۰۱:۴۲
به نام خدا

بهتراست نگارنده این مطلب اندکی واقع بین باشد و بعد از نگرش واقعی در سرنا

بدمد و....

آخر در آمد چند درصد از مردم ایران توان تامین هزینه 6 برابر شده نسبت به سال

قبل برای حداقل زندگی را دارد ؟

خوب است نگاهی به قیمت نان و تخم مرغ و ماست و شیر و همینطور قیمت نفت و

گاز و بنزین و .....در طول 40 سال اخیر (و خصوصا 8 سال اخیر) داشته باشیم و

بعد درآمدها و بعد

امید های نا امید شده و ورشکستگیها را از قلم نیندازیم و بعد داد سخن دهیم ...

هروقت سیاست های اقتصادی دولت ناموفق است بهانه مختلف تحریم و اختلاس

افراد خائن و دست آخر بعد از گذشت از تمامی اینها مردم و فرهنگ و ...که

دستاویز عدم توفیق سیاست اقتصادی شده و افرادی چون این نویسنده قد

نداشته خود را علم میکنند و به گیر دادن بی خود و بی جهت به مردم میپردازند ... (1226431) (alef-6)
 
رابین هود
۱۳۹۲-۰۱-۲۰ ۲۳:۱۵:۴۱
خلاصه مانفهمیدیم که ما تولیدمون کمه یا مصرفمون زیاده ؟!!!
اصلا میخواین همش تولید کنیم و هیچ چی مصرف نکنیم ؟. باد هوا هم میشه خوردا !!! (1226544) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۰:۰۲:۲۳
این ارقام و تفاصیر وقتی صحیح است که قانون برای همه یکسان بوده و ثروت عادلانه تقسیم شود . نه اینکه اختلاف طبقاتی نجومی و کسانی که به قدرت نزدیکترند ازادانه و بدون ترس از قانون بتوانند ثروت کشور را به دلخواه تقسیم کرده و هزینه کنند. (1226628) (alef-6)
 
بیژن
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۰:۲۹:۰۱
لطفاً دزدی های برخی از آقایان را از میزان مصرف مردم کم کنید می بینید که مردم ایران آنقدرها هم که میفرمائید چندبرابر تولید مصرف نمی کنند. (1226684) (alef-6)
 
mohsen
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۰۰:۳۸:۵۴
اين ملت را دولتش مصرف گرا كرد زيرا پولهاي بدست آمده از فروش نفت تبديل به اجناس وارداتي و مصرفي شد(البته شايد اين كار لازم بوده) . دوما بنده با اين نظر مخالفم زيرا توليد داخلي به همان دليل كه عرض شد به محاق رفته است . بنا براين مردم گناهي ندارند و هنوز هم به آنها ملت مي گوييم . (1226703) (alef-6)
 
معلم بازنشسته
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۰:۲۴:۳۷
باسعید57موافقم .چه کسی کمک می کندتاماتولیدکننده شویم؟باحقوق 490هزارتومانی وحداکثریک میلیون تومانی سرانه مصرف مردم تااین حدبالاست آن هم بااین گرانی؟اززمان قاجارتولیدمحلی ازاعراب نداشته وندارد.شماهم بااین مطلب خواسته ایدتوجیه بفرماییداصل موضوع را.یک تکه زمین وآب به من بدهندمی روم حداقل گوجه فرنگی وبادمجان می کارم تاشاهدگرانی صیفی جات تاکیلویی 6000تومان نباشیم دیروزرفتم گوجه فرنگی بخرم جناب مغازه دارگفتندکیلویی6000هزارتومان بادمجان 5500تومان !!!! خودمان رافریب ندهیم مااستاددانشگاه نیستیم مقاله علمی ننوشته ایم امافهم که داریم. (1227008) (alef-7)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۰:۲۹:۳۳
در کشور ما بهترین و راحترین کار ، کارمندی دولت است. حقوق و مزایای ثابت، امنیت شغلی ، سختی کار در حد صفر (مگر در مناطق عملیاتی نفتی، بیمارستانها و باجه های بانک) و موقعیت اجتماعی. تا وقتی هم که وضعیت تولید ما این است تغییری ایجاد نخواهد شد. من با مدرک فوق لیسانس معدن با سرمایه شخصی دو سال تمام وقت دویدم تا مجوز یک کارخانه کوچک شن و ماسه بگیرم نشد که نشد. مالیات ، محیط زیست ، کاغذبازی ، زیرمیزی ، حق و حساب و ...
در مقابل سری به ادارات دولتی بزنید به جرات میگم کار مفیدشون 1 ساعت هم نیست. صبح تا ظهر چای میخورن و پای اینترنت خبر میخونن. فرهنگی ها که هیچ همیشه خدا تعطیلند.یکی از دلایل ساختاری و ثابت تورم در کشور هم همین کارمندای دولتند. ماهیانه نزدیک به پنج هزار میلیارد تومن حقوق میگیرند در حالی ارزش افزوده اقتصادیشون ده درصد این رقم هم نیست. این یعنی رها کردن نقدینگی افسارگسیخته و پول بدون پشتوانه تو جامعه که نتیجه اش رو میبینیم. از همه تاسف آور تر هم اینه که بالای 90 درصد کارمندای دولت با پارتی و رابطه و نه ضابطه وارد سیستم شدند. (1227018) (alef-7)
 
Kuwait
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۲:۱۰:۴۴
من كه اين اعداد وارقام رو باور ندارم.. اگه اينطوري هست پس براي كاهش همين كارآيي سرانه ملي ما وتورم بالاست...!!!!! (1227139) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۲:۲۱:۴۵
دوست عزیز ، سوئ مدیریت شدید توام با فساد گسترده در بسیاری از مجمو عه ها موجبات کاهش تولید ملی گشته است .

این مسائل به ملت چکار دارد ؟

بیکاری گسترده ، تورم لجام گسیخته ، فساد گسترده ، درگیریهای زیاد برای قدرت و ثروت اندوزی و موارد بسیار دیگر ، ایجاد رانتهای شدیدی برای بسیار از سازمانها و شرکتهای مختلف از قبیل خودرو سازان ،آزاد راه شمال ، واردات کالاهای بنجل چینی ، مدال افتخار به مدیران با سوء مدیریت شدید و هزاران ممورد دیگر چه ربطی به ملت دارد ؟

ظاهرا هیچگونه توجهی به مشکلات ریشه ای ندارید ! (1227159) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۱-۲۱ ۱۵:۵۷:۰۳
ملتي كه 4 برابر توليد مصرف مي كنند؟ اقاي قاضي نوري لطفا جواب سوالهاي زير را بدهيد تا جودتان جواب سوالاتان را بدهيد
مقصرمصرف بالاي سوخت در خودروايراني؟
نبود حمل ونقل عمومي مناسب در تمام شهر ها ؟
در مورد پرداخت هزينه براي مصرف به قيمت جهاني ايا ما در ايران دستمزد جهاني دريافت مي كنيم؟ (400000 در ايران براي يك كارگر در 2000 دلار براي اكثر مناطقي كه خودمان را با انها مقايسه مي كنيم) (1227644) (alef-7)
 
قاضی نوری
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۰:۳۷:۲۹
ظاهرا اغلب خوانندگان عزیز توجه ندارند که منظور نویسنده از ملت، عام تر از آن است که در برابر دولت قرار بگیرد.اشاره حقیر به همه دارندگان شناسنامه های ایرانی بوده است که شامل دولت هم هست که برآمده از ملت است و از آمریکا نیامده است!
ضمنا تاکید مطلب روی اسراف بیشتر بوده تا مصرف واقعی.یعنی نظر متن هم موید نظر جنابعالی و سایر کامنت گذاران محترم است. (1228624) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۲:۲۹:۱۷
کم خودتتون مال مردم رو خوردید کم تو این مملکت اختلاس می شه مردم الگوشون مسئولین هستند اگه همه چیز سر جای خودش باشه مردم هم رعایت می کنند (1228708) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۷:۲۱:۱۷
یکسری آدم که نمیتونن مملکت رو اداره کنن به ملت شهید پرور ایران توحین هم میکنن؟ (1229065) (alef-6)
 
صالحی
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۹:۱۲:۳۰
من فقط یک چیز از ریاست محترم جمهور می خواهم وقتی دوره ان تمام شد به به مردم بگوید که چه اشتباهاتی مرتکب شده خود را به مردم بگوید هرچند من معتقدم کار های خوبی انجام داده (1229205) (alef-10)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۳ ۱۶:۱۰:۵۰
مملکت گل و بلبل.....عکس شهدا را نصب می کنیم .عکس شهدا عمل می کنیم ......................تنها راه نجات کشور از این بی سامانی در بازار اعلام صادقانه هفته به هفته آمار ایجاد شغل توسط بخش خصوصی و دولت است . اینطوری شفافیت بوجود می آید و معلوم میشه ما چکاره ایم . تا شغل نباشه تولید نیست .....تا تولید نباشه نقدینگی در دلالی هزینه می شود .تا نقدینگی در دلالی باشه ،تورم بالاست .زندگی سخت می شود و ایمان مردم از پنجره بیرون می رود . اگر بخواهیم مالیاتها را افزایش دهیم باید اول وضع مردم خوب بشه ....در غیر این صورت باید منتظر اعتراضات پیدا و پنهان باشیم .وضع مردم وقتی خوب میشه که تولید بوجود بیاد ....شغل فراوان باشه و درامد افزایش یابد و ارزانی ایجاد شود .در این صورت اندوخته های مردم افزایش می یابد و میشود مالیات خوبی گرفت . و ایکاش ما نفت نداشتیم . (1230195) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۷ ۰۲:۴۳:۱۷
ایکاش بلد بودیم درست در راستای آبادانی وثمر دهی خرجش کنیم (1236602) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۷ ۰۲:۱۰:۵۸
مملکتی که تحلیلگرانش مثل جنابعالی باشد. حتما پیشرفت میکند ،،،!
ملت یعنی کی. وشما کجا این مردمی. را دیدهاید که چهار برابر تولیدش
مصرف. میکند. مردمی که این روزها اکثرشان یر حال رفتن بزیر خط فقر
جهانی هستند مردمی که مواد اصلی غذایی را حتی گرانتر از امریکایی ها و اروپایی ها
بآید بخرند ودرامدشان را اگر که میدانی مردمی که هر چه میکشند از نخبگآن نلایق و طماع
است مردم خیلی بیش از آن که تو بدانی زحمت میکشند ولی ......در این کویر حاصلی در خور
نمیابند. و خیلی چیزهای دیگر که نمیتوان گفت ............................. (1236592) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.