نظر منتشر شده
۸۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 37783
ترکمنستان نرخ گاز خود را به ايران تحميل کرد
تاریخ انتشار : جمعه ۱۳ دی ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۴۳
پس از ماه‌ها مذاکره و رفت و آمد نمایندگان وزارت نفت ایران به ترکمنستان، سرانجام در آخرین ساعات سال 2008 میلادی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با رقم پیشنهادی طرف ترکمنی برای واردات گاز از این کشور موافقت کرد.



به گزارش "الف"، سیدرضا کسایی‌زاده مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران روز چهارشنبه در عشق‌آباد موافقت کرد که طی 6 ماهه اول سال 2009 میلادی، ایران برای هر هزارمتر مکعب گاز وارداتی از ترکمنستان 350 دلار به طرف ترکمنی بپردازد.



دی ماه سال گذشته طرف ترکمنی که برای صادرات گاز به ایران قرارداد بلندمدت دارد، به بهانه "پاره‌ای تعمیرات"، شیرهای گاز بطرف کشورمان را بسته بود. در آن زمان ایران برای هر هزار متر مکعب گاز وارداتی به ترکمنستان 75 دلار می‌پرداخت اما طرف ترکمن خواستار 140 دلار برای هر هزار متر مکعب گاز صادراتی خود به ایران بود.



سال گذشته در آخرین روزهای سال 2007،‌ علی کردان با عنوان قائم مقام وزیر نفت به عشق‌آباد رفت اما با طرف ترکمنی ظاهرا بر سر قیمت 140 دلاری به توافق نرسید و چند روز بعد در اوج سرمای دی‌ماه 1386،‌ ترکمنسات صادرات گاز به ایران را متوقف کرد و جریان گاز در بخش‌هایی از شمال کشور و به ویژه مازندران قطع شد.



بعدها آقای کردان عدم توافق با طرف ترکمنی را به خاطر قیمت گاز ندانست و بدون اشاره به جزییات مذاکرات خود در عشق‌آباد گفت که طرف ترکمنی خواسته‌هایی مغایر منافع ملی و عزت کشور ما داشت.



برخی اطرافیان رییس‌جمهور هم تلویحا یا صریحا کارگزاران سازندگی را به تماس با ترکمنستان و تشویق عشق‌آباد به قطع گاز صادراتی به ایران متهم کردند.



به دلیل شرایط فنی و حمل و نقل خاص، قیمت گاز جهانی بسیار متغیر و تابع قدرت چانه‌زنی، شرایط جغرافیایی و ... است . براساس قرارداد موجود میان ایران و ترکیه، ایران بابت هر هزار متر مکعب گاز صادراتی به ترکیه 200 دلار دریافت می‌کند.



در روزهای اخیر بحث قیمت گاز میان روسیه و اوکراین هم بالا گرفته بود به طوریکه طرف اوکراینی نرخ 100 دلار برای هر هزار متر کعب گاز را عادلانه می‌دانست اما روسیه برای هر هزار متر مکعب گاز ارسالی به اوکراین، 418 دلار مطالبه می‌کرد که با مخالفت اوکراین با این رقم،‌ جریان صادرات گاز روسیه به اوکراین از ابتدای ژانویه 2009 قطع شد.



به دلیل شرایط ژئوپولوتیک خاص ترکمنستان، ایران و روسیه تنها خریدار گاز ترکمنستان محسوب می‌شوند. روسیه در مذاکرات خود با این کشور پیشنهاد 200 دلار برای هر هزار متر مکعب را مطرح کرده است.



با توجه به نزدیکی ایران و روسیه درباره مسایل انرژی به ویژه بازار گاز جهانی، وزارت نفت می‌توانست با مذاکره و توافق با روسیه، از انحصار خرید گاز ترکمنستان استفاده کرده و قیمت مورد نظر خود را به ترکمنستان تحمیل کند، اما با تاخیر در به نتیجه رسیدن مذاکرات در فصل گرما، عملا در اوج سرما به نرخ مورد نظر ترکمنستان تن داد.

 
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۱:۲۰:۰۹
واقعا مردم باید صرفه جویی کنند چون با این طرز قرارداد بستن فقط این مردمند که خودشون باید به فکر اتلاف سرمایه های کشور باشند. (98135)
 
mohsen
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۱:۲۳:۳۲
بهتر است از تجار خبره برای این موارد چانه زنی استفاده شود تا به این شکل سرمان کلاهی نروذ که تا زیر زانو را بپوشاند ! (98136)
 
بابک
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۱:۳۳:۰۳
با سلام
هنوز این شیره پس دادن ایران برای این کشور های درجه چندم قابل فهم و قبول نیست
واقعا تاسف داره (98138)
 
سید علی مجتبوی
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۱:۳۷:۴۰
واقعا دست مریزاد بر این همه دوراندیشی و مصلحت اندیشی دولت مردان ما.

نباید به قول قدیمیها فقط توک دماغمان راببینیم . (98139)
 
دکتر تحویلدار..آلمان
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۱:۵۸:۴۴
هیچ مشکلی نیست تمامی تدابیر توسط دولت اندیشیده شده و سیاه نمایی نفرمایید اگر هم احیانا ,زبونم لال کم و کسری هست به خاطر دولت های قبلی است.نفت حالا حالا ها مونده تا بشه 5 دلار.... (98142)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۲:۰۵:۱۷
شاهکار است. لطفا الف قامت یار، دلایل و دست اندرکاران این قرارداد را برای ما مشخص کند؟ (98143)
 
دانشجو
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۲:۲۶:۵۶
بهر حال می بینید که الان هیچ مغایرتی با عزت کشور عزیزمون نداره. اصولا آقای احمدی نژاد هر جا گیر می کنه به رئیس جمهور ها و دولت های قبل گیر می ده. (98145)
 
faraz
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۲:۲۷:۳۲
به اين مي گويند تدبير. بايد دست مريزاد به اين مسئولين گفت. اين نشان از توان بالاي چانه زني سياسي مديران دولت نهم دارد. البته احتمالاً مقصر اصلي هم در اين ميان اصلاح طلبان معرفي مي شوند. كاش اين مديران مي فهميدند كه فقط معاهده تكمنچاي ننگين نبود... (98146)
 
عبدال...
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۲:۴۹:۰۰
با اندک دقت به وزیر نفت ومعاونینش پیداست ضعیف ترین مجموعه حاکم بر نفت می باشد.عملکرد آقای کسایی زاد در سه سال گذشته در گاز باعث تشکیل مدیران غیر تخصصی و باندی در گاز شد.آقای رمضانی مدیر عامل فعلی شرکت ملی گاز از سالیان پیش در گاز بعنوان شاه سلطان حسین شناخته شده است واین مغایر است با فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند مسولین باید شجاع باشند.آخر تا کی باید ملت تاوان بی تدبیری وعدمدرایت مسولین را بپردازند. (98149)
 
محمد ق
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۳:۲۸:۲۴
lمسال رو با دلواپسی گذراندیم پارسال هم با سردی گذراندیم به این امید که در برابر ترکمنستان زور نشنویم حتی از زبان معاون ....استانداری گلستان گفته شد به فکر سوخت جایگزین باشید اگر قرار بود ما قیمت اونها رو قبول کنیم چرا پارسال به مردم گلستان وجاهای دیگه سختی دادیم .........؟ (98161)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۰-۱۸ ۰۳:۴۹:۰۶
چون پارسال 17 ماه به انتخابات مونده بود ولی امسال فقط 5 ماه دیگه مونده! (98910)
 
عبدالله
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۵:۲۰:۳۹
تا کی باید کشور دوست و همسایه ترکمنستان از ما سو استفاده کند...مگر در جریان موج سرمای سال گذشته و پاره ای تعمیرات نا به هنگام از طرف ترکمن ها آقای احمدی نژاد قول ندادند که در فصل گرما فکری به حال مردم شمال کشور میکنند وگاز انها به شبکه سراسری متصل می شود (که البته کاری بعید به نظر می آمد) تا دیگر محتاج به گاز کشور ((دوست بدتر از دشمن )) ترکمنستان نباشیم پس چه شد ؟


آیا این را هم باید به دیگر تصمیم های ناگهانی دکتر احمدی نژاد اضافه کنیم..

اما باز هم خدا را شاکریم که امسال قیمت به ما تحمیل شد نه سرمای سوزنده! (98182)
 
مهدی نعمتی
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۶:۱۹:۱۲
در رابطه با قرارداد های گاز ایران و ترکمنستان نکته هایی اعلام نشده ای وجود دارد که اگر روشن میشد مردم بهتر میتوانستند قضاوت کنند از جمله :
1- اگر قرارداد اول بلند مدت بوده و پایان آن سر نیامده بوده است در زمان عقد قرار داد ضمانت لازم برای اجرای آن در قرار داد لحاظ شده است یا خیر اگر داشته حتما کافی نبوده که طرف ترکمن اینگونه عمل کرده است
2 - حال ضمانت اجرایی قرار داد دوم چیست ؟
3 - مسئولین دلسوز با تعللهای خود و یا با دلسوزیهای نابخردانه از سر لطف ضرر هنگفتی به ملت عزیز ایران زده اند که لازم است پاسخگو باشند . همانگونه که رسیدگی به افتخارآفرینان عزت می آورد برخورد با اینگونه اشخاص همان طعم را در کام ملت شریف ایجاد نیکند (98194)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۶:۲۶:۲۳
تحمیل چیه بابا باید خوشحال هم باشید:
----- روسیه گفت دوران مفت فروشی گاز تموم شده.
-----مشتری ترکمنستان فقط روسیه و ایران

وقتی ایران به جا 200 دلار 350 گاز وارد کنه===> صادرات 200 دلار هم زیاد دوام نمیاره===> قیمت گاز صادراتی هم بالا میره.... من که اشکالی تو این کار نمی بینم

مگه اینکه ایران با ترکیه و وزیر خارجه محجبه سویس قرار دادی امضا کرده باشند که گاز بیست سال اینده را به قیمت ثابت بفروشند نه به قیمت بین المللی عرضه و تقاضا... که این هم مشکلی نداره میشه زیرش زد این قانون دنیاست وقتی زور داری (گاز داری) زیر قول و حرفت بزن.... (98196)
 
بيگي
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۸:۳۶:۳۰
نرخ گاز صادراتي در قرار داد كرست براي هر هزار متر مكعب چند است؟ (98216)
 
بيگي
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۹:۴۷:۲۰
مشترک گرامي

دسترسي به اين سايت امکان پذير نمي باشد

با تايپ\" قرار داد كرست \" و جستجو در در گوگل جمله فوق ظاهر ميشود كه مشكل از بيسوادي اينترنت است يا نبود \" اعراب\"در آن يا انحراف فكري اينترنت ! كه با ورود از بايگاني گوگل مشكل رفع و عبارت زير را يافتم :
\"وی خاطرنشان کرد: قیمت درنظر گرفته شده برای هریکهزار مترمکعب گاز 5/17 دلار بوده است، درحالی که در همان زمان در قراردادهای مشابه قیمت برپایه 84 دلار بوده است\".(بخوانيد هفده و نيم اين هم مشكل ديگر كه ظاهر ميشود) البته در جاهاي مختلف نيز همين حدود قيد شده است هردو جمله عيناpaste شده اند.
آيا در تحول اقتصادي مردم ايران نيز شامل اين الطاف ميشوند؟ (98442)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۱۸:۵۸:۱۷
بهترین راه جلوگیری از شنیدن حرف زور فقط قناعت و صرفه جویی هست
همه میدونین که مردم بیش از حد رفاه طلب شده اند و واقعاٌ قدر نعمتهایی که دارند را نمیدانند به نظر من گاهی سختی کشیدن برای بعضیها چندان بد نیست (98220)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۲۱:۲۱:۴۲
نمی دانیم ما چرا برای اینکه بگوییم روابط اقتصادی خوبی داریم باید به زورگویی بعضی کشورها را قبول کنیم و بعضا با کشورهایی رابطه داشته باشیم که در موقع خطر همیشه خنجر از پشت ما می کشنند و تا می توانند از ما سو استفاده می کنند که اگر این روابط با کشورهای پیشرفته دیگر بود می توانست به نفع هر دو طرف باشد و فقط ما ضرر نمی کردیم (98235)
 
بی نام
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۲۱:۴۹:۴۵
همواره در این 30 سال ضعف عملکرد سیاست خارجی و مدیریت اقتصادی در کشور را شاهد بودیم و خواهیم بود ، نمی دانم آیا واقعا مسئولین محترم کشور پاسخگوی ضعف عملکردهایشان در حوزه های مختلف هستند ، یا مانند همیشه با فرا فکنی کردن و ادعاهای نا به درست خود ، ضعف عملکردشان را به جناح سیاسی ، دولت آمریکا و .... می اندازند ، در دابتدای درس تاریخ سال سوم دبیرستان خواندند ، خواندیم و خواهد خواند که گذشته چراغ راه آینده است ، همیشه با واژه های انشاء الله ، امید است ، به یاری خدا در آینده ناتوانی خود را در امر مدیریت کشور پنهان میکنیم ، آخر تا به کی باید ایران و ایرانی این چنین مورد سوء استفاده کشورهای معلوم الحالی شوند............ (98240)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۲۱:۵۷:۳۳
قابل توجه نمایندگان ملت که معلوم نیست چه نظارتی بر دولت دارند. (98244)
 
Doctor koohi
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۲۲:۲۲:۴۸
diplomaciye ezzatmadar yani in!az yek taraf ba ghardadhaye mozakhraf mesle Cresent,ba emarat,ke onja ham paye Kordan dar miyan bood,manabeye keshvar ra haraj mikonim.masalan ghardadi ba suisse mibandim ke chand rooze sar o tahash ham amad;az tarafe digar ghodrate chanezani nadarim va bayad abe gerani bokhorim.bale agha!in hokoomate in manabeye gaz ra ham bar bad midahad.mohem nist dar hali ke dovvomin manbaye gaz donya hastim;har sal mardom az sarma talaf shavand;mohem eslam ast.ezzat yani in!in tarhe khar rang kone yarane o tarhe tahvvol o in harfha ham in ast ke benzin o naft o nafte koore ra be gheymate jahani be khorde mellat dahand.in mellat haghghash ast. (98247)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۲۳:۴۴:۴۰
از آنجا كه طرف مذاكره كننده علي كردان بوده به حرفهايي كه او زده هيچ اعتماي نيست1

حتي اگر طرف مقابل به جاي 100 دلار 50 دلار هم ميخواسته، كردان ....! آيا يك آدم صادقتر پيدا نميشود؟ (98254)
 
ابو جاسم
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۲۳:۴۸:۰۵
تلافیش رو سر آب و برق سرشون در میارن (98255)
 
سعید رهبر
۱۳۸۷-۱۰-۱۳ ۲۳:۵۳:۳۳
کشورهای مشترک المنافع شوروی سابق ذاتا مردمانی پر رو و زیاده طلب بدقول که به ندرت مردم ایران حتی مسئولان کشور حریف آنها درمسائل تجاری نمیشوند نمونه بارز آن تقسیم بندی دریا ی خزر بود که بعداز کشمکشهای فراوان بی نتیجه ماند لذا چه کارگزار چه اصول گرا در قبال این همسایگان شمالی باید زیرکانه عمل کنند تا منافع ملت ایران لطمه نخورد .. (98256)
 
رستمی
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۰:۴۳:۲۹
خوب در این قضیه مسئول و پاسخگو کیست ؟ مردم ؟ احمدی نژاد ؟ یا بقول نویسنده طرف ترکمنی ؟
تاکی این ملت باید تقاض اشتباه دولت مردانی را بدهند که اصولا\" دولت مرد نیستند ؟ آیا این است مفهوم شعار دهان پرکن \" سیاست ما عین دیانت ما \" ؟ واقعا دیانت ما اینست ؟
ترا بخدا مرد و مردانه و با شهامت و شجاعت یکی از مسئولین پاسخ دهد . باور کنید آقا امام زمان از شما خشنود خواهد شد . (98257)
 
حسین
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۰:۴۹:۴۹
اگر افراد با سواد ولایق در راس امور نفتی باشند چنین حقارتی را از جانب ترکمنستان متحمل نمی شدیم.ما کشور ایران که اپک گازی تشکیل دادیم با همین کشور های گدا گشنه چرا باید گاز وارد کنیم و این امر چه را نشان میدهد بجز عدم لیاقت وکفایت دست اندر کاران نفتی را.در جنوب گاز چاههای نفت را میسوزانیم و لیاقت کسب و تبدیل آن گاز را برای استفاده در مملکت را نداریم.در عسلویه توان کسب گاز از چاهها رابه اندازه یک دهم شرکتهای خارجی را نداریم.این چه را نشان میدهد. (98258)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۰:۵۸:۰۷
توروخدا این چیزا رو ننویسید! من یکی که دارم سکته می کنم. آدم ندونه لا اقل حرص نمی خوره. چه بر سر ما اومده؟خدایا ما رو نجات بده. (98260)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۱:۴۶:۵۳
دفعه پیش که اومدم اینجا دست کم 6 نظر دیگه هم بود که الان پاک شده! (98264)
 
موسوي
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۸:۱۲:۰۸
من اين بي لياقتي و بي تدبيري مقامات مسئول رو به ملت ايران تسليت ميگم. (98275)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۸:۴۰:۴۴
خاك برسر ما (98281)
 
علي
۱۳۸۷-۱۰-۱۵ ۱۰:۵۶:۳۹
چرا خاک برسرما؟!
خاک بر سر مسئول ناتواني که نتوانسته برنامه ريزي و اقدام درست متناسب با منافع اقتصادي کشور بگيرد. البته يه جورايي هم ما مقصريم . از ماست که برماست ! (98544)
 
هما
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۸:۵۸:۴۴
سلام
آنزمان یک قدرت بلامنازع به ما زور گفت و برای سالیان سال منابع مارو به یغما برد و الان نیز یک قدرت فزرتی!
تعجب نباید کرد
این رسم آدمهایی است که مدیریت ندارند.
تو یک خانواده هم وقتی پدر خانواده بدون برنامه زندگی کنه اول فامیل جیبشو خالی میکنند و بعد خانواده و در نهایت نوه و نتیجه منتظر مرگش میشوند تا باقیمانده رو بالا بکشند. پدر هم به خیال خودش داره برای فرزندانش آینده رو میسازه.
الان هم همینطوره با خوش خیالی داره آینده مارو با هزاران بار قرض و صندوق خالی ارزی به کانون بازنشستگان و جهان چهارم میفرسته. (98286)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۹:۰۴:۱۱
اقا مهم نیست فروشگاه های بنتون رو پلمپ کنین تازه زمزم کولا بخورین به جای کوکا .زمزم اشغال بده بخوریم به جای کولا (98288)
 
مهدی
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۹:۱۰:۰۷
جالبه که مطابق شنیده های قابل اعتماد ، خرابکاری قطعی گاز وارداتی کشور از ترکمنستان در سال گذشته ، بر عهده برخی از فارغ التحصیلان آکسفورد بوده . سر یک لجاجت بی اساس اینگونه سرمای هوا بر سر مردم بیچاره فرو ریخت و گاز در برخی مناطق کشور قطع شد. (98289)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۹:۵۲:۴۵
آنچه كه منتشر نشد ه در اين صف انتظار در واقع به صورت مودبانه ميشود
تا كي به كشورهاي دوست و برادر .... بايد بدهيم
بابا از قديم ميگن
حساب حساب كاكا برادر
بازم بايد گفت (98299)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۰۹:۵۳:۵۰
آخر مگر شما خبر ندارید نزدیک انتخابات ریاست جمهوری هستیم.بهر قیمتی که شده نباید صدای مردم در بیاید. راستی از اوپک گازی چه خبر؟ (98300)
 
رامين
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۰:۰۱:۰۷
سمت آقاي كسائي زاده مدير عامل شركت صادرات گاز ايران مي باشد (98302)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۰:۰۹:۳۹
حقمان بود .البته از بی تدبیری مسئولینمان.چرا؟
آدمی که فقط ادعا میکنه خدا شناسه وقتی 75 دلار می خره به ترکیه 200 می فروشه و در ایران خودمان هم مترمکعبی خدات تومان به مردم میده , یک کسی مثل این کشور بایستی پیدا شوند و ما را به خودمون بیارنند.
اذیت میشیم ولی امید وارم مسئولین ما تجار صادق و مومنی باشند. (98303)
 
بچه مشد
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۰:۳۰:۵۱
بيچاره آقاي كردان كه دلش بخاطر منافع ملي سوخت اما چرا زمانيكه مدرك دكترايش را رو نكرد به فكر منافع ملي نبود.براي مديريت كشو بايستي اسپند دود كنيم. (98306)
 
کورس
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۰:۳۷:۴۳
مشکلی نیست افزایش بهای گاز مصرفی مردم را افزایش می دهند تا بار مالی برای دولت ... نداشته باشد و ...... یان در دولت دچار مشکل نشوند .
حالا واقعا\" مطمئن هستید گاز را به همین قیمت می خرند یا شاید .... ! (98309)
 
علي
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۰:۵۱:۴۹
بابا همه ملتها و دولتهاي دنيا فقط به فكر منافع خودشون هستند و بس . اين فقط ما ايرانيها هستيم كه به فكر همه هستيم غير از خودمون ! ماجراي سد دوستي رو با همين كشور زورگو كه يادتون هست ... (98313)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۱:۰۵:۴۲
,واقعا بایستی فکر کنیم که اگر ترکمنستان گاز را به ما نفروشد به کی خواهد فروخت ؟
واقعا دولت ثابت کرد که در مراودات بین المللی بسیار بی تجربه اند و خیلی زود در مقابل همه تسلیم می شوند.
ترکمنستان هیچ راهی غیر از فروش گاز به ایران ندارد و بی تذبیری ما موجب شد که بالاترین قیمت گاز را در جهان بپردازیم
انشالله اقایان این امر را به حساب موفقیت نگذارند. (98318)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۱:۵۰:۵۷
اگر قيمت را قبول کرديم چرا پارسال مردم را دچار مشک کرديم (98330)
 
farhad
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۲:۱۱:۵۹
اينقدر بدبخت شده ايم كه بعداز .......و امارات وقطر حالا تركمنستان هم براي ما تعيين تكليف نموده و بازهم بايد هزينه بي لياقتي حكومت ازجيب ما مردم بدبخت پرداخت شود
اسم اين فلاكت را نيز گذاشته اند اقتدار ملي ! (98339)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۲:۱۲:۳۴
الحمد لله (98340)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۲:۱۸:۰۸
ایران یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است
ولی این کشور پهناور تا بحال نتوانسته به طور گسترده از منابع خود استفاده کند (98342)
 
مهرداد
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۲:۳۸:۳۵
عزتي كه آقاي احمدي نژاد براي ما به ارمغان آورد اين بود؟ (98350)
 
حسینی
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۲:۴۳:۳۶
جناب عبد الله امسال خط لوله جدیدی به تهران اضافه شد برای اینکه مصرف روز افزون تهرانیها را جواب دهد ...

به نظر بنده بسیار کار خوبی کردند.. همانطور که روسیه دیروز به اوکراین و کل اروپا گفت 450 دلار و گاز اوکراینو قطع کرد .. وقتی یک محصولی منحصرا در دست یک کشوریه همه جوره می تونه قیمتش رو بدست بگیره .. ایا فکر می کنی اگه همین گاز رو از داخل بسوزونی کمتر ضرر میکنیم .. هیچ فرقی نداره.. فقط هزینه لوله کشی رو الان نمی پردازی و از ترکمنستان می گیری و گازی که تو باید مصرف می کردی از مرز دیگه ای صادر میشه و پولش به کشور بر می گرده ..

چنین خبری اینهمه جوسازی نداره .. مسلمه که ما مثل ترکمنستان رفتار نمی کنیم چون اسما مسلونیم و وظیفه داریم سر عهد و پیمانمون باقی بمونیم وگرنه نباید دم از اسلام بزنیم ..اما باید یقه اون کسی که این پیمان رو با گاز 200 دلاری بست گرفت نه دولت نهم رو .. البته شاید اون دولت هم مصالحی رو دیده .. شاید اونموقع هیچکس از ما گاز نمی خریده و هدف ایران فتح گازی اروپا بوده یا ..


\"باید دلایل رو شنید و بعد قضاوت کرد\" (98352)
 
همراه
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۰۸:۲۳:۲۹
دوست خوبم، سلام
راستی، شما نوشته های خوب خودتو خوندی؟ باورشون داری؟ منکه باور نمیکنم.
آخه کدوم زرنگی پیدا میشه تخم مرغ رو بخره 350درهم و بفروشه 200 درهم !
وقتی ازش پرسیدن چرا؟
گفت: میخوام مردم بفهمن تاجرم!
راستی اگه این قرارداد مال خاتمی بود! الآن ریاست محترم جمهور، جناب وزیر محترم دادگستری و سخنگوی محترم دولت و ... و خانم رجبی و آقای شریعتمداری چه میفرمودند؟ سکوت؟ بعیده! (99040)
 
علي احمدي
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۳:۰۲:۳۳
حال و روز مارو ببين شديم دست به دامن كي /ميگن كد خداي ده كه شد ......بيا و ببين مي شود چه غوغايي (98358)
 
جعفر
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۳:۰۷:۴۳
ياد مطلبي از سعدي افتادم

كه ميگفت ماري كه دندانش كشيده شود وسيله بازي كودكان خواهدشد0

ايران ما هم يال وكوپال خودرابايدنشان اين تازه استقلال يافته هاي تازه ازايران

جداشده بدهد0 (98360)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۴:۰۱:۴۷
به اين ميگن اقتدار ملي! (98373)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۴:۳۲:۳۱
ما چه سودی می کنیم. 350 می خریم. 200 می فروشیم. بهتر نیست نه بخریم و نه بفروشیم؟
چرا ما قیمت خود را به ترکیه تحمیل نکردیم. ما هم باید همان 350 را می فروختیم (حداقل) (98381)
 
دارا
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۵:۰۸:۵۵
کسایی زاده مدیر عامل صادرات گاز است نه ملی گاز (98385)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۵:۳۴:۰۴
ميدونيد روسيه گاز رو به اوكراين 418 دلار ميفروشه؟!
حالا جالب اينه كه طرفداران دولت از اقتدار و عزت حرف مي‌زنند! اين همه اقتدار رو چي گار كنيم؟ يه خرده صادر كنيد ! (98388)
 
نینو فر
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۰۸:۲۷:۲۱
اقتدارمون رو چند میخرن؟ فروشنده ایم. حتی خودمون رو... یه نیگا به خیابون سعدی بنداز. رو دیوار کاغذ چسبوندن (فروش کلیه +O تلفن ....) راستی کلیه رو بهتر میخرن یا کلیـــــــه ایران رو؟
فروشنده ام کلیه رو... (99041)
 
هادی
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۶:۱۹:۱۳
سلام ،
روزی که فروش گاز به ترکیه 200 دلار وخرید از ترکمنستان 75 دلار بود ،این کار صحیح بود ولی امروز چه توجیهی دارد،خرید 350 دلار وفروش 200 دلار(حتما هر دو هم با منت). (98394)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۷:۵۱:۴۱
کسانیکه مدعی هستند دیپلماسی دولت نهم فعال و موفق بوده است، آیا منظورشان از دیپلماسی، سخنان پرخاشگرانه و تهاجمی رئیس جمهور بر ضد قدرتهای استکباری است؟ آیا این برای یک دیپلماسی موفق کافی است؟
در حالیکه اگر دولتی بدور از جنجال و داد و فریاد، بتواند منافع مردم کشورش را در مقابل دول خارجی تامین کند در واقع دیپلماسی موفق داشته است.
اینکه پارسال با قیمت 140 دلاری مذاکرات را نیمه کاره رها کنند و سرما را به مردم تحمیل کنند نشانه ضعف در دیپلماسی است. امسال هم بخاطر عدم توانایی در چانه زنی و از ترس اینکه نارضایتی های سال گذشته مردم تکرار نشود، به قیمت بیش از دوبرابر سال گذشته رضایت میدهند.
حداقل برای افراد تحصیلکرده جامعه آشکار شده است که شعارهای زیبا نشانه کارآمدی نیست. دولت کارآمد دولتی است که با وارد کردن حداقل هزینه، بیشترین منفعت را به مردم کشورش برساند. (98157)
 
احمد
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۷:۵۲:۰۰
تنبیه و مجازات ما در سال گذشته که آنها گاز را بستند چه بوده که امسال این تاثیر شگرف را داشته است! (تقاضای 140 دلار پارسال شده 350 دلار؟)
بر اساس اخبار فوق :\"بعدها آقای کردان عدم توافق با طرف ترکمنی را به خاطر قیمت گاز ندانست و بدون اشاره به جزییات مذاکرات خود در عشق‌آباد گفت که طرف ترکمنی خواسته‌هایی مغایر منافع ملی و عزت کشور ما داشت.\"

با توجه به قیمت درخواستی امسال آنها (350 دلار) و قبول قیمت از سوی مسئولین فعلی و همچنین اظهارات مسئولین در سال گذشته چگونه میتوان عزت ملی را حفظ کرد؟

آیا کارمان به جایی رسیده که به ترکمنستان هم باید باج بدهیم؟! (98156)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۰-۱۸ ۰۳:۴۳:۰۳
اره دوست عزیز، باید به ترکمنستان هم باج بدیم. اگه 500 دلار هم می گفتن بازم مسئولین ما موافقت می کردند، می دونی چرا؟
چون انتخابات 88 نزدیک است و نباید اتفاقاتی شبیه به آنچه زمستان گذشته رخ داد امسال رخ دهد! (98909)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۷:۵۲:۱۶
دولت ایران گاز تولیدی خود را در بهترین حالت به بهای 20سنت به ازای هر مترمکعب می فروشد و با فروش هفت متر مکعب گاز فقط چهار متر مکعب گاز از ترکمنستان دریافت می کند آن وقت همین ترکمنستان از تنها خریدار دیگر گازش حداکثر 20سنت بابت هر متر مکعب گاز دریافت می نماید. حالا کی می خواهد جواب بدهد که چرا باید چنین اتفاقی بیفتد و ایران به جای اینکه بتواند از حق ترانزیت (یا سوآپ)گاز چنین کشوری سود ببرد زیان هم می دهد؟ (98418)
 
تاجر
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۰۸:۳۰:۴۹
من با نظر Swap گاز ترکیه موافقم. اصلا ایران خودش رو از تجارت گاز ترکمنها بیرون بکشه، و فقط در مرز تحویل بگیره، در مرز بعدی هم تحویل بده و هزینه خدماتش رو بگیره.
البته باید حواسش به کیفیت گاز تحویلی در دو سو هم باشه و هزینه‏ی انتقال و مصرف داخلی و ... (99042)
 
آزاد
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۸:۰۱:۰۱
آقاي كسايي زاده كه به قول حودشان مستقيما و بدون حضور واسطه و دلالان ايراني( كه در واقع تسهيل كنندگان اينگونه قرارداد ها هستند ) چه هنرمندانه و از جيب ملت شريف و نجيب ايران با تيم ضعيف خود ، اين قرارداد خريد را بستند. مبارك باشد
ايشان از ترس اينكه يك ميليون دلار به تجار و واسطه هايي كه توان چانه زدن در اين
نوع معاملات را دارند ، ندهد ، حاضر است روزي چند ميليون دلار گرانتر خريد كند. (98423)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۹:۲۳:۲۵
من به عنوان يه ايراني هيچ حرفي ندارم فقط بهشون بگين خدا وكيلي ديگه اسم بيت المال و اينكه ما مواظب بيت المال هستيم رو نيارن
با اين پول نفت هر كاري ميخوان. بكنن نوش جونشون فقط ديگه شعار ندن (98434)
 
محسن
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۱۹:۳۶:۵۱
شرط صداقت خبري اين است كه در ليد خبر (صفحه اصلي) كنار چند نرخي كه ذكر كرديد، نرخ 418 دلار -براي هر هزار متر مكعب -پيشنهادي روسيه به اوكراين را هم بنويسيد (حسب متن خبر) تا نرخ ايران بالاترين نرخ نجومي جلوه نكند. (98441)
 
ناشناس
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۲۰:۰۴:۳۱
دوستان گرامي جهت اطلاع خدمت شما عرض كنم در خصوص صادرات برق نيز رفتار برادران تركمنستاني دسته كمي از صادرات گاز نداشته به اين صورت كه در پيك تابستان امسال كه در اكثر نقاط كشور شاهد خاموشي ناشي از كمبود توليد برق بوديم خط انتقال برق از اين كشور به شبكه ايران بدون هيچ دليلي همواره قطع بود. (98447)
 
رضا
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۲۲:۴۳:۴۷
350 دلار می خریم 200 دلار می فروشیم. به این می گن یک تجارت پر سود (98461)
 
خاکستری
۱۳۸۷-۱۰-۱۴ ۲۳:۰۲:۳۴
از ماست که بر ماست!
به قول دوستمان، خاک بر سر ما!
کارمان از آقایی به نوکری برای کی رسیده!
تازه این چیزی است که صداش در آمده، خدا میدونه چی چیزها هست و نمی دونیم! (98464)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۵ ۰۷:۵۶:۱۲
اين احتمالا بخشي از جراحي اقتصادي بود، كه طي آن دل و روده اقتصاد بيرون ميريزه ! (98504)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۵ ۱۷:۳۹:۲۳
نمیدونستم الف هم همچون سایتهای دیگر اهل سانسور است در مطلب من نه توهین بود نه چیزی خلاف نظام و اسلام باز هم میگو یم سرنوشت دیپلماسی گاز بر سر راه دیپلماسی اتمی نشسته مگر اینکه از همین حالا به فکر راه متعادل و واقع بینانه باشیم بنویسید شاید که ان مسول قبل از دست رفتن فرصت این راه را انتخاب کند (98608)
 
ناصر
۱۳۸۷-۱۰-۱۶ ۰۰:۵۵:۴۶
خدا پدر انتخابات آتی را بیمرزد


وگرنه امسال هم باید یخ میزدیم (98662)
 
يك عضو خانواده صنعت نفت
۱۳۸۷-۱۰-۱۶ ۱۰:۱۷:۲۸
حكايت اخبار و شكايت هاي اينچنيني حكايت پيرمردي است كه سوار بر الاغ خود به همراه پسرش از شهري مي گذشت. مردم شهر وقتي پيرمرد را ديدند كه سوار بر الاغ است و پسرك پياده به دنبالش مي رود بر او خرده گرفتند كه اي ظالم چگونه مي تواني پسر به اين نحيفي را پياده به دنبال خود بكشاني و خود سوار باشي؟ پيرمرد كه تاب شكايت مردم را نداشت خود پياده شد و پسر را سوار كرد اما در
گذري ديگر عده اي از مردم او را به باد انتقاد گرفتند كه چرا با اين سن و سال پياده است و پسر جوانش سوار. پيرمرد ترجيح داد تا خود و پسر پياده به دنبال الاغ روند اما مردم باز هم به سخره اش گرفتند كه چرا هيچ يك سوار الاغ نيستند و از آن استفاده نمي كنند.
واردات گاز ما هم از تركمنستان از اين قاعده مستثني نيست. پارسال كه به تعبير عده اي تن به افزايش قيمت نداديم و در اوج سرماي زمستان، تركمنستان را به قطع گاز كشانديم، كسي حساب نكرد كه با اين قطع گاز چقدر ضرر كرديم. از سوخت مايع حداقل 500 دلار در هر تني كه براي جبران كمبود گاز مصرف كرديم تا تلفات مالي و جاني كه براي مديريت بحران در هواي منفي 20 درجه براي گرم كردن منازل مردم داديم.
امسال هم كه وزارت نفت همه تلاشش را كرد تا سر سياه زمستان قضيه پارسال تكرار نشود و از طرفي منافع مالي كشور هم تامين شود؛ كسي توجه نكرد كه قيمت گاز در كشورهاي ديگر دنيا چقدر در سال گذشته افزايشي بوده و اروپايي ها 500 دلار براي هر هزار متر مكعب به روسيه پول مي دهند تا گاز داشته باشند.
نكته ديگر اينكه منتقدان منصف(!) توجه نمي كنند كه وقتي مي توان از تركمنستان يا هر كشور ديگري به قيمتي كه دلمان نمي خواهد گاز يا هر چيز ديگري بخريم كه به آن نياز نداشته باشيم. با رشد مصرف 11 درصدي گاز و سوزاندن روزانه 530 ميليون متر مكعب گاز در كشور كه معادل بيش از همه توليد گاز در كشور و به اندازه بيش از مصرف قاره اروپاست، آيا باز هم مي توان ريسك كرد و سر سياه زمستان اجاق خانه هاي مردم را خاموش كرد؟ (98715)
 
تاجر
۱۳۸۷-۱۰-۲۰ ۰۸:۴۴:۰۵
کارشناس محترم نفت سلام و عرض ادب
احتراما به استحضار میرساند که توجیه‏المسائل نوشتن کاری بسیار ساده است. کسی به اینکه مردم گاز نداشته باشند در زمستان، خرده نگرفته.
کسی هم نگفته که گاز صرفه جویی نشود.
اما مدیریت انرژی، مبانی لازمه را می‏خواهد. هر ننه‏قمری که نمیتواند مدیریت انرژی کند.
بایستی ساختمانها رعایت ایزولاسیون دیوار، سقف و کف را داشته باشند. پس این موضوع به صنایع، و کارگران ساختمانی و نظام مهندسی ساختمان و ... بر میگرده.
بایستی گازسوزهای ... ما پس صنایع، مهندسین و کارگران و ...
بایستی فرهنگ عمومی مصرف بهسازی بشه.
بایستی...
اما یه سوال، من که نمیدونم \"نیروگاه گازی\" یعنی نیروگاهی که سوختش گازه، یا سیال عامل به حرکت در آورنده توربینش؟ یا نمیدونم که... چطور و چه راهی برای من دارید؟
برگردیم به اصل مطلب:
سخنان منتقدین بالا، به صرفه‏جویی در مصرف، قیمت جهانی، و نیز تامین نیاز زمستانی مردم نبود. همه این موارد درخور تامل است.
اما نقد دوستان من، به نظر من، به تجارت این کالا بود. راستی اگر فقط جابجایی گاز (Swap) در مرزها را در نظر بگیریم؛ سود ایران کجا بوده؟
در واقع ما گاز را از ترکمنستان میگیریم، در بخشهای شمالی کشور میسوزانیم، و به جای آن گاز در ترکیه تحویل میدهیم.
شاید؛ نمیدانم، شاید گاز ترکمنستان، \"گاز شیرین\" نیاز به پالایش سنگینی ندارد، و مقرون به صرفه است وارداتش و گاز ما از نوع |\"گاز ترش\". این را خبرنگار یا کارشناسان امر باید اشاره میفرمودند تا ما ساده قضاوت نکنیم. شما هم شفافسازی نفرمودین.
شاید فروش 200دلار مدتی محدود و خرید 350دلار طولانی و محکم بسته شده. این را هم منتشر نشده تا قضاوتهای ما متقن باشند.
اما از کلیت خبر، آه و افسوس از نهاد همه است. چرا؟ یا خبر کامل و جامع نیست و اطلاع از مفاد قرارداد؟ یا واقعا همینه که هست؟ بلکه هم بیشتر! (99043)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۶ ۱۴:۰۲:۵۴
تا جایی که من میدونم قیمت محرمانه بوده اگه به خاطر نشر اکاذیب شرکت گاز شکایت کنه که .....تکتون پاپیونه! (98769)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۶ ۱۴:۰۸:۰۰
بنده خدا مدیرعامل گاز چه گناهی داره. بیشتر از این نتونسته گلکاری بروبچه های اکسفوردو ماله کشی کنه! (98772)
 
علوی
۱۳۸۷-۱۰-۱۶ ۱۷:۱۲:۴۵
حالا مگه بقیه خریدو فروشهامون بر اساس منافع ملییه که به گاز گیردادین. چرا سراغی از مافیای دارو تو وزارت بهداشت نمی گیرین. (98799)
 
رضا
۱۳۸۷-۱۰-۱۶ ۱۸:۴۲:۲۲
ببینید عزیزان به عنوان یک فرد مطلع از چگونگی سیاست گذاری در قیمت و کنترل مصرف گاز به شما میگویم که خدا را شکر کنید که 1- امسال تا حالا هوا خوب بوده و سرمای شدید نداشته ایم وگرنه علاوه بر کمبود شدید گاز او ابتدای سال آینده نرخ گاز که مدتهاست قرار است این شیوه نرخ گذاری جدید تغییر کند ، برای مصرف کنندگان داخلی چند برابر میشد.
2. خدا را شکر کنید که انتخاباتی در راه است و دوباره حکومت سیاهی لشگر لازم میشود
3- خدا را شکر کنید که نمایندگانی در مجلس داریم که به حمداله بعد از رایزنی ها و تهدید شدید در خصوص انتخاب فرد مورد نظرشان به عنوان مدیر استانی چندانی به کار وزرا و معاونانشان کاری ندارند ، مگر اینکه دوباره مورد مشابهی پیش بیاید یعنی آشنای بیکاری که شدیدا\" میل مدیر شدن دارد پیدا شود. اینها را گفتم که یک وقت خدای نکرده فکر نکنید در بخض قیمت و مصرف و توسعه شبکه گازرسانی ما برنامه ریزی مدون و مشخص و از پیش تعیین شده ای داریم نه به سلامت گازرسانی به روستاها تحت فشار آدمهای با نفوذ و صاحب زور به هر جایی که ایشان بخواهند بدون در نظر گرفتن توجیه اقتصادی و یا استفاده از این اهرم برای متمرکز کردن روستاییان در روستاهای مستعد و بزرگتر برقرار است و همه سیاست شرکت گاز پرداخت یک پانزده میلیارد تومان ناقابل به صدا و سیما است تا حسنی بیاید و بگوید لباس گرم بپوشید و گاز کم مصرف کنید . (98808)
 
farid
۱۳۸۷-۱۰-۱۶ ۲۳:۳۶:۴۵
واقعا تاسف داره (98824)
 
علیرضا
۱۳۸۷-۱۰-۱۷ ۱۱:۴۳:۳۰
واقعا این مسئله برای ما و مسولان ما شرم آور است زیرا:
1- با داشتن منابع گازی فراوان در کشور محتاج گاز دیگران باشیم
2- حتی با در نظر نگرفتن مورد اول ، برای مسولان کشور ما شرم آور است که سیاست خارجیشان طوری باشد که حتی یک کشور کم اهمیت در جهان برای ما ناز و غمزه بیایید. (98855)
 
۱۳۸۷-۱۰-۱۸ ۰۰:۱۲:۵۹
این راهم اضافه بفرمائید که در شرایطی که قیمت نفت و به تبع آن قیمت گاز روبه کاهش است. این 350 دلار برای 6 ماه تثبیت شده است . و با ماجرائی که شرح داده اید . بدون تردید این نتیجه بی کفایتی سیاست خارجی و انرژی و نظام تصمیم گیری دولت است. (98903)
 
طایی
۱۳۸۷-۱۰-۱۹ ۱۳:۱۱:۵۶
ما برای اینکه به آمریکا باج ندهیم باید به یک دنیا باج بدهیم
امید است مثل پیام قبلی سانسور نکنید. (98982)
 
ايراني خارج از كشور
۱۳۸۷-۱۰-۱۹ ۱۶:۳۸:۵۵
اگر اين اتفاق در دولتهاي قبلي صورت ميگرفت فكر كنيد كدام فرضيه درست بود؟
1- دولت متهم به عدم تقيد به منافع نظام ميشد
2- دولت در جهت منافع آمريكا متهم ميشد
3- دولت مجبور به استعفا ميشد
4- هر سه (98993)
 
Ali
۱۳۸۷-۱۰-۲۱ ۱۳:۴۳:۰۳
I feel really sorry for a country like Iran with huge natural resources and very professional work force, has to bend for a country like Turkmenistan which used to be a part of ancient Persia. (99162)
 
بی طرف
۱۳۸۷-۱۰-۲۱ ۲۱:۴۴:۰۴
داستان ترکمنستان و عراق و روسیه و چین و .... همان داستان دوستی خاله خرسه است ؟ آقایان دولتیان فقط به فکر حکومت کردن خودشان هستند ، گاز سیری چند؟تازه سو کله ثروتمندان دارد به کابینه باز می شود ، خدا عاقبت ملت را به خیر کند . (99219)
 
۱۳۸۷-۱۰-۲۳ ۱۱:۳۷:۴۳
سایت خبری فرارو در خبری اعلام کرد:
\"ترکمنستان در سال 1376 ( 1997 میلادی ) براساس یک قرارداد 25 ساله متعهد شد روزانه 23 تا 25 میلیون متر مکعب گاز به ایران صادر کند و طبق قرارداد قیمت هر هزار متر مکعب گاز صادراتی حدود 42 دلارتعیین شد.

با این حال ترکمنستان در زمستان سال 1384 ، در حالی که هنوز نتوانسته بود حجم صادرات را طی مدت 9 ساله به سقف مورد نظر در قرارداد برساند ، با طرح درخواست افزایش قیمت گاز و قطع آن ، ایران را به پای قراردادی کشاند که طی آن قیمت گاز صادراتی با 33 دلار افزایش به 75 دلار رسید و در مقابل ترکمنستان ملزم به افزایش حجم صادرات گاز بدون درخواست افزایش قیمت مجدد طی سه سال شد.

در عین حال، عشق آباد در کمتر از یکسال بعد از انعقاد این قرارداد بار دیگر خلف وعده کرد و خواستار افزایش صد درصدی قیمت گاز( حدود 145 دلار) شد.

ترکمنستان در پی بی پاسخ ماندن این درخواست از سوی ایران ، دی ماه سال گذشته در اوج سرمای بی سابقه، گاز صادراتی خود را قطع کرد و چند ماه بعد در فروردین ماه با مذاکرات طرفین و قیمتی که هیچگاه به طور رسمی اعلام نشد ، صادرات گاز از سر گرفته شد.

ترکمنستان ، تنها 5 درصد گاز مصرفی ایران را تأمین می کند و از این رو گذشته از اقدامات زیر بنایی برای تامین بلند مدت گاز توسط دولت ، با یک تصمیم ملی برای اندکی صرفه جویی می توان از وابستگی کنونی به ترکمن ها نجات پیدا کرد.\"


آقایان لطفا توضیح دهند چرا بایستی این چنین باجهائی در زمان دولت آقای احمدی نژاد داده شود؟ مگر در دولت آقای خاتمی که این قرارداد برای مدت 25سال با نرخ ثابت 42دلار برای هر متر مکعب (بافرض قیمت دلار 9000ریالی آن دوران هر مترمکعب گاز 378ریال می گردد) بسته نشده بود چرا بایستی چنین افزایشی در طی مدت حدود سه سال(از 378 ریال به 3500ریال(باتوجه به افزایش قیمت دلار به 10000ریال)) متحمل شویم؟چرا در زمان دولت قبلی چنین اتفاقی نیفتاد؟ مردان بازرسی رئیس جمهوری الان کجا هستند؟ (99413)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.