نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 254919
اینکه دولت نمی‌تواند پردرآمدها را شناسایی کند، شبیه طنز است/ افزایش نگران‌کننده قیمت خوراکی‌ها
بخش اقتصادی الف، 14 دی 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۱
* آرمان
- نباید بر اشتباهات اقتصادی بانک مرکزی چشم بست

این روزنامه حامی دولت در یادداشتی به قلم محمدقلی یوسفی استاد اقتصاد دانشگاه علامه نوشته است: روی کار آمدن دولت یازدهم با شعارها و برنامه‌هایی برای افزایش سطح رفاه جامعه با انتظار مردم درباره محقق شدن این شعارها همراه شده است. تمرکز دولت بر بهبود سیاست خارجی موردقبول است اما دولت باید برای بهبود شرایط داخلی کشور نیز تلاش بیشتری داشته باشد. رشد اقتصادی به‌دست‌آمده باید برای تمام اقشار جامعه قابل‌لمس باشد و رشد تولید ناخالص داخلی به‌تنهایی برای این رشد اقتصادی کافی نیست. رشد اقتصادی واقعی زمانی محقق می‌شود که همراه با ایجاد اشتغال و افزایش سطح رفاه جامعه باشد. رشد اقتصادی در هر جامعه زمانی اهمیت پیدا می‌کند که به‌وسیله مردم صورت گرفته باشد و اهداف دولت، مستقل از اهداف مردم نباشد... نباید بر اشتباهات آماری بانک مرکزی چشم بست. میزان اندکی از اشتباهات آماری در تعیین ضرایب آماری عادی و مجاز است، اما آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد از سال ۱۳۳۸ تا ۱۳۹۱ میزان خطاهای آماری حدود ۲۲۰۰ برابر شده است. با این حساب بخش زیادی از رشد اقتصادی حاصل همین اشتباهات است. تنها ۱۲درصد از سرمایه‌گذاری‌هایی که طبق برنامه قرار بود در بخش تولید انجام شود، محقق شده و بیش از ۸۰ درصد به دلایل مختلف محقق نشده است. صنایع هم به دلیل مشکلاتی اعم از کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش و سخت بودن تأمین مواد اولیه، تنها می‌توانند تا ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی خود استفاده کنند که دولت باید هرچه سریع‌تر فکری برای آنها بکند.

- اینکه دولت نمی‌تواند دهک‌های پردرآمد را شناسایی کند، به طنز شبیه است
روزنامه آرمان همچنین با تاکید بر ضرورت قطع یارانه پردرآمدها نوشته است: قطع نکردن یارانه پردرآمدها در لایحه بودجه ادامه همان سیاست‌های دولت‌های نهم و دهم است که در دولت یازدهم نیز ادامه یافته است... اساسا پرداخت یارانه  با هدف کمک به اقشار آسیب‌پذیر در فرآیند اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح قیمت‌ها انجام شد و پرداخت یارانه به همه اقشار به هیچ وجه توجیه منطقی ندارد. برخی به اشتباه می‌گویند منابع تامین یارانه همان پول نفت یا پول مردم است و باید بین همه یکسان توزیع شود، درحالی که چنین نیست و نباید با این رویکردها منابع عمومی ملت را توزیع ناعادلانه کرد. سیاست صحیح این است که پرداخت یارانه به اقشار کم‌درآمد نیز با تقویت قدرت خرید آنان و ارتقای رفاه عمومی به تدریج کاهش و حتی قطع شود و اگر چنین شود باید به عملکرد خود افتخار کنیم وگرنه یارانه پرداخت کردن هیچ افتخاری ندارد. منابع عمومی باید در حوزه‌های زیرساختی و ملی هزینه شود که نفع آن عاید همه اقشار و طبقات و حتی نسل‌های آینده شود. فراموش نکنیم هر دولتی نسبت به نسل‌های آینده نیز مسئولیت دارد و صرفا پاسخگوی مردمی نیست که به آن دولت رأی داده یا نداده‌اند. از این‌رو از دولت تدبیر و امید انتظار نمی رفت سیاست  توزیع یارانه را ادامه دهد. اینکه گفته می‌شود دولت نمی‌تواند دهک‌های پردرآمد را شناسایی کند، بیشتز به طنز شبیه است. چرا که در کشور ما دولت به اطلاعات مردم دسترسی دارد. حال چگونه نمی‌تواند دهک‌های درآمدی را آن هم با یک هدف ملی شناسایی کند. ممکن است این شائبه به‌وجود آید که دولت از سر و صدای اقشار پردرآمد و صاحب نفوذ واهمه دارد، که مبادا با قطع یارانه آنها اعتراضات شروع شود. از سویی دیگر اقشار آسیب‌پذیر و مستحق دریافت یارانه نیز نگران خواهند شد که مبادا دولت مدتی بعد یارانه آنها را قطع کند. البته این نگرانی برای هر دولتی وجود دارد ولی باید برای رفع آن راهکار دیگری جست‌وجو کرد

* خراسان
- کاهش ۴۵ درصدي صدور پروانه ساختماني در بهار

این روزنامه در گزارشی نوشته است: جديدترين گزارش مرکز آمار ايران نشان مي‌دهد در بهار امسال تعداد پروانه‌هاي ساختماني صادر شده در تهران و کل کشور به‌ترتيب ۵۰.۵ و ۴۵ درصد کاهش يافته است. در بهار امسال تعداد ۳۵۲۲ پروانه ساختماني توسط شهرداري تهران صادر شده که اين رقم نسبت به فصل گذشته (زمستان ۹۲) حدود ۲.۹ درصد و نسبت به بهار ۹۲ حدود ۵۰.۵ درصد کاهش داشته است.تعداد واحدهاي مسکوني پيش‌بيني شده در پروانه‌هاي صادر شده براي احداث ساختمان از سوي شهرداري تهران در بهار سال ۹۳ بالغ بر ۲۶۴۳۹ واحد بوده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۳.۲ درصد و نسبت به فصل مشابه گذشته حدود ۵۳.۳ درصد کاهش داشته است. همچنين در بهار امسال تعداد ۳۴۲۳۷ پروانه ساختماني توسط شهرداري‌هاي کشور صادر شده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۴۵.۵ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۳۸.۴ درصد کاهش داشته است. تعداد واﺣﺪهاي ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ ﭘﯿﺶ‌ﺑﯿﻨﯽ ﺷﺪه در ﭘﺮوانه‌هاي ﺻﺎدرﺷﺪه ﺑﺮاي اﺣﺪاث ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن در بهار امسال ﺑﺎﻟﻎ بر ۱۰۰۲۱۹ واﺣﺪ ﺑـﻮده اﺳـﺖ ﮐـﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻓﺼﻞ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺣﺪود ۴۵.۹ درﺻﺪ و ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻓﺼﻞ ﻣﺸﺎﺑﻪ ﺳﺎل ﮔﺬﺷﺘﻪ حدود ۴۸.۲ درصد کاهش داﺷـﺘﻪ اﺳﺖ.

* اعتماد
- افزایش نگران‌کننده قیمت خوراکی‌ها

این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارشی نوشته است: قيمت هر كيلو نارنگي در بازار تهران به بيش از ١٠ هزار تومان رسيد. نارنگي در حالي در ميان ميوه‌هاي گران مغازه‌هاي تهران خودنمايي مي‌كند كه پيش از اين با استناد به كاهش توليد آن در سال جاري، هشدارهايي درباره افزايش قيمت نارنگي داده شده بود. بر اساس آخرين گزارش‌هاي رسيده قيمت نارنگي وارداتي در حدود كيلويي ٥ هزار تومان است و نارنگي مرغوب ايراني به قيمت هر كيلو ١٠ هزار و ٥٠٠ تومان در بازار به فروش مي‌رسد. به نظر مي‌رسد هر سال قيمت يك خوراكي در بازار ايران دستخوش افزايش مي‌شود. هر سال يكي از خوراكي‌هاي ايراني از جاي اصلي خود در مي‌رود و تبديل به معضلي سياسي مي‌شود. يك بار پياز و سيب‌زميني و بار ديگر برنج و چاي... قيمت بسياري از كالاها از ابتداي سال تغيير كرده است. گوجه فرنگي ٩ هزار توماني و ليموترش ١٨ هزار توماني و ليمو شيرين ١٦ هزار توماني و... نيز رشد انفجاري قيمت را تجربه كردند اما در حقيقت نارنگي اين روزها بر صدر جدول ايستاده با كسب عنوان هر كيلو ١٠ هزار و ٥٠٠ تومان.

* شرق
- دولت یازدهم هم به نصایح اقتصادی گوش نمی‌دهد

فرشاد مومنی در روزنامه شرق نوشته است: همچنان کانون اصلی خلق درآمد در اقتصاد ایران فعالیت‌های تولیدی نیست و به واسطه ناتوانی دولت در ایجاد اطمینان برای صاحبان دارایی‌ها، افراد ترجیح می‌دهند منابع مالی خود را تا آنجا که ممکن است با قابلیت نقدشوندگی بالا حفظ کنند و از هر فرصتی که پیش می‌آید برای رفتارهای سوداگرانه و خلق درآمد استفاده کنند. نکته‌هایی که به آنها اشاره شد مسایل بنیادینی هستند که از ابتدای فعالیت دولت یازدهم از سوی اقتصاددانان به دولت گوشزد شد اما دولت فعلی ولو با سود کمتر نسبت به دولت قبل، از طریق ثبات‌سازی اقتصاد کلان و دستکاری قیمت‌های کلیدی اهداف اقتصادی خود را پیگیری کرد و به این توصیه‌ها توجهی نکرد. اقداماتی از این دست از سوی دولت، اشکالاتی اساسی پدید می‌آورد و آن این است که هزینه فرصت در فعالیت‌های اقتصادی با رشد همراه می‌شود، به این معنا که ریسک سرمایه‌گذاری بر فعالیت‌های تولیدی به شدت بالا می‌رود... متاسفانه به دلیل اشتباه فاحشی که بانک‌مرکزی مرتکب شد و اعلام کرد که تحمل کاهش قیمت ارز را ندارد، باعث شد سهم آینده‌هراسی بار دیگر در سطوح قابل اعتنایی در قیمت ارز ایجاد شود. در چنین شرایطی طبیعی است که با انتشار یک خبر، ولو که آن خبر از سوی دولت ایران تکذیب هم شود، بازار بار دیگر به سمت رفتارهای سوداگرانه پیش می‌رود. بنابراین به روشنی می‌توان مشاهده کرد سیاست‌های بانک‌مرکزی بیش از آنکه معطوف به بخش‌های مولد اقتصاد باشد به منافع بخش‌های غیرمولد اقتصاد و به‌خصوص بانک‌های بی‌شمار خصوصی و بازار سکه و ارز معطوف می‌شود و از سویی در بدنه دولت مقاومت‌هایی برای کاهش تنش‌ها و حرکت به سمت بخش‌های مولد دیده می‌شود. نتیجه چنین سیاستی فشار بیشتر بر مردم و تولیدکنندگان خواهد بود. در چنین شرایطی باید امیدوار بود هم رییس دولت و هم نهادهای نظارتی با توجه به پیچیدگی و خطیر بودن شرایط اقتصادی کشور، حتی اگر انگیزه‌ای برای درس گرفتن از تجربه‌های دولت قبل ندارند به تجربه‌های همین دولت طی یک سال و نیم گذشته بها بدهند و به سمت راهکار نجات‌بخش اقتصاد ایران یعنی تولید گام بردارند. این امیدواری در حالی وجود دارد که نگاهی به عملکرد دولت در عرضه سیاستگذاری اقتصادی طی ١٨ماه گذشته نشان می‌دهد جهت‌گیری‌های دولت در‌اقتصاد همچنان در جهت منافع مردم و تولیدکنندگان نیست. تنها حسنی که می‌توان در این زمینه برای دولت فعلی قایل شد اینکه شیب رفتارهای نادرست اقتصادی دولت فعلی نسبت به دولت گذشته کمتر است و فشارهای فرصت‌سوز با شدت کمتری در جریان است.
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۰:۰۹:۱۸
۱- تعداد پروانه‌های ساختمانی در بهار امسال در تهران ۵۰ درصد و در کّل کشور ۴۰ درصد کاهش یافت!..

۲-بناّ بٔر گزارش رئیس جمهوری مبنی بٔر رشد ۴ درصد اقتصاد کشور در نیمه امسال، بخش ساختمان در بهار رشدی منفی‌ فقط یک درصدی داشته و در تابستان رشد ۱۵ درصدی!!!! و در کّل نیمه رشد ۷.۵ درصدی!!!!

هر جور و با هر فرمولی میخواهم کاهش ۵۰ درصدی پروانه ساختمانی در بهار که با توجه به همه شواهد( مانند کاهش ۷ درصدی تولید و مصرف سیمان در کشور)در تابستان نیز ادامه یافته، با رشد صفر درصد در بهار و ۱۵ درصدی در تابستان جمیع کنم، واقعاً نمیتوانم... مثل اینکه شما منفی‌ ۵۰ درصد را با ۰ جامعه کنید و نتیجه مثبت ۱۵ بشود!!!... مگر میشود بخش ساختمان رشد ۷،۵ درصد داشته باشد و مصرف سیمان کاهش ۷ درصدی؟!!!!!

آقای روحانی عزیز و آقایان طیب نیا،سیف،نوبخت و تیم‌ اقتصادی دولت...، نکند این هم مانند وعده بٔر قراری پرواز نیو یورک در چند ماه باشد... دولت مدیر جهانی‌ به حق مورد انتقاد شدید بود که چرا آمار اقتصادی را به تور کلی‌ تعطیل کرده و گزارش نمیدهد، شما تجربه او را داشتید و تدبیر دولت امید به این قرار گریفت، که ما گزارش میدهیم، و خوب هم گزارش میدهیم، کسی‌ که زیاد توجه ندارد، مهم دادن گزارش مثبت و وعده پشت وعده است... کسی‌ هم انتقاد داشت، میگیم ، کاسب تحریم و مگر دولت قبل بهتر بود؟!!!.....دو سال هم گذشت، دو سال دیگر هم همینجوری ردّمی‌کنیم!!!!!...بٔر گفتها‌ و میثاق خود با ملت هم در انتخابات ۹۶ و ۱۴۰۰ استوار هستیم!!!!... واقعاً لقب دولت راستگویان زیبنده شماست!!!!!!... خدا عاقبت همه ملت ایران را با چنین دولت مردانی به خیر کند.

http://www.alef.ir/vdcdzs0xzyt0k96.2a2y.html?253600 (2583858) (alef-13)
 
محمدی از قم
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۰:۱۶:۵۲
به نظر بنده ؛ روحانی امروز حرف معنادار و دقیقی زدند که گفتند :
آرمان ما به سانتریفیوژها وصل نیست .
احسنت .
موافقم .
باید برای تمام امور به رای ملت رجوع نمود . چون صاحب این انقلاب در اصل ، همین مردم اند . نه در حرف (2583880) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۱۷:۴۹
مگه این فوق پولدارها چند درصد مردمند و چرا قبول نمی کنید که ۹۹٪ مردم ایران فقیرند (2584010) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۴۶:۱۴
چقدر بد بخت شده ایم چند ساله گرفتار ماهی 45 هزار اومانیم که ارزش آن الان 10 هزار تومان هم دیگه نیست -یک موقعی تو دنیا به چشم ملتی ثرتمند به همون نگاه می کردن حالا شدیم ملتی بدبخت و گرفتار آن ثروت و مکنت کجا رفت ؟!!!!!!!!!!!!!!!! (2584094) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۳:۱۴:۲۰
خود كرده را تدبير نيست (2584367) (alef-3)
 
rad
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۰:۳۷:۱۳
فرض کنید در خانوادهای روستایی و سطح پایین دو برادر هستند که یکی اهل تلاش و همت و .. و دیگری کم تلاش و راضی به روزمرگی، حال فرض کنید آن برادر فعال الان شده پزشک با درآمد بالا و آن یکی شده یک روستایی زیر متوسط. فرض کنید پدر خانواده می خواهد املاک (مثلا زمینهای روستا) را تقسیم کند. آیا درست است به آن پزشک چون الان وضع خوبی دارد ارثیه ندهد یا کمتر بدهد؟ اگر چنین است پس زحمتها کجا می روند؟ پس ...

ماجرای یارانه پردرآمده از این سنخ است. زهی تاسف. زهی تاسف. (2583914) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۷:۵۶
هر کسی تلاش میکند و زحمت می کشد نوش جانش از شیر مادر هم برایش حلال تر باشد و البته کسی که با تلاش پول دار شده بدون شک مطمئن باش که به هیچ عنوان چشم به یارانه دولت ندارد و اگر ارث بین دو برادر که از نظر مالی باهم فرق دارند بطور مساوی تقسیم شود 100 البته که برادر پر تلاش دست برادر دیگر را خواهد گرفت.

آره عزیز من، بحث بحث تلاش کننده ها نیست. بحث بحث دلالان، رانت خواران، فراریان از مالیات، آقازاده ها، مدیران زدو بندی در ادارات و .... است که بدون زحمت و تلاش پول دار شده اند و چشم از یارانه هم بر نمی دارند. (2584060) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۰:۴۴:۲۰
همه را نمیتونه شناسایی کنه ولی خداییش بعضی ها خیلی تابلواند.
ماشین میلیاردی و خونه میلیارد میلیاردی و ... (2583924) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۰:۵۲:۵۶
آقای روحانی خوب میدونه که اگر یارانه بعضی از افراد را قطع کند ،قطعا در دوره بعدی رای نمی آورد و از طرفی حزبش در انتخابات مجلس شکست سختی خواهد خورد ،بنابر این اونهایی که بهش فشار میارند تا یارانه افراد پولدار فطع بشه ،دنبال ناراضی کردن درصدی از مردم و نتیجتا شکست حزب مطبوعش در انتخابات هستند. (2583944) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۳:۵۷:۳۶
اگر کسی بخواهد با دادن یا ندادن یارانه رئیس جمهور بشه همون نشه (2594875) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۰:۵۶:۱۲
مبلغ یارانه که ارزش آن هر روز کم وکمتر میشود در مقابل عدم دریافت مالیات از ثروتمندان قابل مقایسه نیست.کسی شعار در یافت مالیات از ثروتمندان را نمیدهدچرا؟ (2583951) (alef-13)
 
سيدحسين
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۰۰:۰۸
چه دليلي دارد پر در امد ها شناخته شوند ؟؟؟؟ ايا اين گاز و نفت و معادن متعلق به همه ي مردم نيست ؟؟؟؟؟؟ كسي كه از راه حلال و درست با داشتن ٧٠٠ يا ٨٠٠ كارگر روزگاري خوب و مفرح سپري ميكنه چرا بايد از يارانه محروم شود ؟؟؟؟ به دليل خدمت به خلق !!!!! به دليل شب و روز كار كردن و زحمت كشيدن !!!!!!! (2583968) (alef-3)
 
sam
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۵۱:۱۶
به دلیل وام میلیاردی که از پول نفت این مردم گرفتن دیگه حقی ندارن حالا نگو همه این ملت ارث باباشون بوده باهاش کارخونه زدن .خدمت به مردم پولدارا مردم رو کشته خدا نکنه دلار دو زار بره بالا خوب خودشونو نشون میدن (2584106) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۱۱:۲۳
آری طنز است وطنزی بس زشت و درد آور؟ (2583992) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۴:۳۸
مشکل دولت با حذف یارانه عده ای از مردم قابل حل نیست.
اولا" یارانه طی هر سال بی ارزش تر می شود.
ثانیا" مشکل دولت با حذف یارانه کل ملت هم حل نمی شود.بلکه باید یک فکر اساسی در درآمدها انجام دهد. (2584051) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۵:۱۴
چطور میخواهید پولدارها را شناسایی کنید؟اصلا ملاک شما چیست. کسی که چند ماشین پورشه دارد پولداراست؟کسی که یک ماشین سمند داردچی؟یک مدیر با چند میلیون حقوق ماهیانه پولدار است؟ یک نفر با درآمد میلیاردی چی؟اصلا ریشه اجرای این طرح هدفمندی همین طرز تفکر غلط پولدار و بی پول بود.اگر قبل از این طرح شخص پولدار از بنزین ارزان داخل خودرو میریخت شخص فقیر بدون خودرو هم تاکسی ارزان سوار میشدوگازوییل ارزان داخل تراکتورش استفاده میکردوشاید روزی میتوانست به یک مسافرت ارزان برودومیوه ارزان داخل خانه اش ببرد. (2584053) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۶:۲۸
قطع یارانه بقول شما ثروتمندان! مثل این است که فردی در وصیت نامه اش فرزندی را که وضع بهتری دارد از ارث خود محروم کند . هر کس ایرانی است در منافع این کشور که از ثروت ملی نفت است سهیم است مگر اینکه خودش به نفع دیگران کنار برود (2584055) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۱:۴۳:۲۹
تنها رئیس جمهور 4 ساله بعد از انقلاب (2584083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۴ ۱۲:۰۱:۲۴
بله . البته اینکه دولت نمی‌تواند پردرآمدها را شناسایی کند، شبیه طنز است.
و اینکه قوه قضا نمی تواند با مفسدین اقتصادی برخورد کند خیلی طنز تر است.
و اینکه نمیتوان با مرتضوی را با وجود جنایات فراوان مجازات کرد و باید به جریمه 200 هزار تومانی و انفصال از خدمت بسنده کرد خنده دار است.
و اینکه نمیتوان با آقای مشائی با وجود بدهی 3800 میلیارد تومانی برخورد کرد
اینکه نمیتوان با آقای محمد رضا رحیمی با وجود بدهی 1550 میلیارد تومانی و آنهمه اختلاس در بیمه ایران برخورد کرد .
و اینکه چند جوجه اسیدپاش در اصفهان چندین انسان بی گناه را به خاک سیاه می نشانند و پس از هفته ها آب از آب تکان نمی خوردفکر نمی کنم خنده دار باشد.
مملکت ما پر است از چیزهای خنده دار و البته در حقیقت گریه دار . (2584135) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.