نظر منتشر شده
۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 314832
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و آینده مناسبات ایران وغرب
برزين جعفرتاش، 14 آذر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۳۹
خبر پیروزی جاستین ترودو در کانادا خبر خوشی برای ایران بود، تا جایی که بعضی تحلیلگران از آن به عنوان فروپاشی آخرین دژ ضدایرانی در غرب یاد کرده‌اند. ترودو در اولین روزهای کاری از ائتلاف ضد داعش آمریکا خارج شد، خواستار از سر گیری روابط با ایران است و همچنین وزیر خارجه اش رسما اعلام کرده که "روزهای داشتن رابطه ویژه با اسرائیل" به پایان رسید.

در انگلیس هم حزب کارگر با انتخاب جرمی کوربین به ریاست این حزب، فضای سیاسی این کشور را تا حد زیادی به سمت عقلانیت سوق داده است. جرمی کوربین منتقد سیاست‌های مداخله جویانه آمریکا و غرب در خاورمیانه و از فعالین قدیمی جنبش کارگری این کشور می‌باشد. در خصوص مسئله فلسطین هم به راه حل دو کشور معتقد بوده و دیدارش با اعضای جنبش حزب‌الله لبنان دردسرهای زیادی برای او داشته است. اولاند هم با توجه به مشکلات فرانسه و تهدید داعش، دیگر نمی تواند به عنوان مدافع سرسخت اسرائیل در مقابل ایران ظاهر شود.

در چنین شرایطی که از مدافعان سر‌سخت و بی قیدوشرط اسرائیل در غرب خبری نیست، فضا برای مانور سیاسی و اقتصادی ایران فراهم شده و کشورمان می‌تواند از فضای بوجود آمده برای پیشبرد مناسبات سیاسی با دنیا، بخصوص با غرب استفاده نماید.

اما این فضای مساعد بین المللی احتمالا با انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا دستخوش تغییر خواهد شد. در اردوگاه دمکرات‌ها، هیلاری کلینتون سناتور با سابقه با اختلاف زیاد از رقبا در نظرسنجی‌ها‌ پیش است. با توجه به سابقه کلینتون در خوش خدمتی به اسرائیل و دشمنی با ایران، در صورت پیروزی او در انتخاب ریاست جمهور ۲۰۱۶، شرایط برای ایران سخت خواهد شد (در آخرین مناظره درون حزبی دمکرات‌ها، از کلینتون سوال شد که در دوران مسئولیتش در وزارت خارجه،بیش ازهمه به برانگیختن دشمنی چه کسی افتخار می کند که بدون مکث و با صدایی رسا پاسخ دارد "ایرانی ها").

در اردوگاه دیگر، رقابت نزدیک است. سناتور جب بوش و تد کروز که از امیدهای اصلی و تقریبا منطقی جمهوریخواهان بودند، در روزهای اخیر از بن کارسون و با اختلاف بیشتری از دونالد ترامپ در نظرسنجی ها جا مانده‌اند. فعلا ترامپ، تاجر میلیارد آمریکایی با کمپین جنجالی و نمایشی خود با اختلاف از دیگر نامزدهای جمهوریخواه پیش است. ترامپ که به داشتن مواضع نژادپرستانه معروف است، با تمام اقلیت های آمریکا، از سیاهپوستان و مکزیکی ها گرفته تا زنان و مسلمانان مشکل دارد. همچنین از مخالفان سرسخت توافق هسته ای است و گمان می کند که در این توافق ایران کلاه بزرگی بر سر آمریکا گذاشته است! به طور کل در شرایط فعلی هیچکدام از نامزدهای جمهوریخواه شانس زیادی در مقابل هیلاری کلینتون ندارند.

تنها نامزد ریاست جمهوری آمریکا که افکارش در خصوص ایران و اسرائیل متفاوت از دیگر نامزدها است و پیروزی او می تواند نوید بخش دوره تازه‌ای، هم برای ایران و هم برای دنیا باشد، سناتور برنی سندرز است. سندرز ۷۴ ساله اهل ورمونت از فعالین جنبش مدنی سیاهپوستان بوده و به قول خودش تنها سوسیالیست کنگره است. دست رد به کمک های مالی بزرگ (کمپانی‌های اقتصادی و لابی‌های سیاسی) زده و خود را به عنوان نماینده حامی طبقه ضعیف و متوسط معرفی می‌کند. همچنین از اولین کسانی بوده که سخنرانی نتانیاهو در سنا را تحریم کرده، از توافق هسته ای با ایران حمایت کرده و به طور علنی گفته که از "طرفداران بنجامین نتانیاهو" نیست. با این حال در انتخابات درون حزبی دمکرات‌ها کاری سخت در مقابل سناتور قدرتمند و شناخته شده یعنی هیلاری کلینتون در پیش دارد.

در چنین شرایطی، پیروزی هریک از نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا،به جز سناتور برنی سندرز،در سال ۲۰۱۶فضای بین‌المللی را برای ایران سخت می‌کند. همه نامزدهای مورد اشاره بدون استثنا از حامیان بی‌قید و شرط اسرائیل بوده و دشمنی شدید و گاها غیرمنطقی‌ای با ایران دارند. در چنین شرایطی عقلانی‎ترین رویکرد این است که در یک سال باقیمانده تا انتخابات آمریکا، از شرایط منطقی و مساعد بوجود آمده در غرب نهایت استفاده را در پیشبرد منافع و تثبیت وجهه منطقی خود نزد افکار عمومی و دولت‌های غربی بنماید.

تنها در این صورت است که انتخاب یک ضدایرانی حامی اسرائیل در کاخ سفید هم نخواهد توانست شرایط را تغییر دهد و دوباره پروژه امنیتی‎سازی و انزوای ایران را در دستور کار قرار دهد. باید منتظر ماند و دید با به ثمر نشستن توافق هسته‌ای، تهدیدی که داعش برای غرب به وجود آورده و وجود دولت‌های معتدل و منطقی در غرب، مناسبات ایران و غرب در یکسال آینده چگونه رقم خواهد خورد.
 
کلمات کلیدی : انتخابات آمريكا، برني سندرز، هيلاري كلينتون، ترامپ، جب بوش
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۶:۴۳:۳۶
سر دبیر محترم

در ارتباط با نشست اپک و قیمت نفت، سال گذشته در چنین روزهایی یادداشتی خدمت شما و برخی‌ سایتهای دیگر ارسال نمودم که در آن به تبیین و و تحلیل بازار نفت و اصولا جنبه‌های ژئوپلتیک آن و تاثیر آن بر ایران و اقتصاد کشور هشدار‌های داده شده بود.... متاسفانه هم اکنون تمام آن موارد در آن یادداشت به واقعیت پیوسته و همین امروز هم در مورد یک تا دو سال آینده جاری خواهد بود..

حال هم با استناد به درستی همان یادداشت، اجازه دهید که هشداری خدمت دلسوزان وطن به دهیم که متاسفانه با توجه به بالا گرفتن تنش بین روسیه و غرب که طبیعی‌ است و روسیه میداند که وقت چندانی از نظر اقتصادی برای تغییر وضعیت به نفع خود ندارد و باید زودتر غرب را به عقب نشینی وادار کند، و از آنطرف غرب هم حاضر به عقب نشینی نیست و همچنین پائین آمدن هزینه های تولید نفت شیل و افزایش تولید نفت عراق و رکود در چین و بالا رفتن مصرف سایر منابع انرژی همچون باد و.... مطمین باشید که ارزان شدن قیمت نفت برای سال آینده حتمی خواهد بود و به راحتی‌ میتواند برای چند ماه حتی به ۳۰ دلار یا کمتر نیز برسد... پس از حالا در بودجه ۹۵ آماده سالی‌ به مراتب سخت تر از سال ۹۴ باشیم مگر اینکه روسیه حاضر به عقب نشینی باشد....

alef.ir/vdcftmd0yw6dt0a.igiw.html?253251 (3365185) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۸:۰۳:۲۳
امیدوارم آینده روایط ایران و امریکا بدون تنش و درگیری و با آرامش باشد (3365245) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۶:۴۷:۰۴
بنا بر گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، رئیس‌جمهوری روسیه تأکید کرد:

" سران ترکیه بدانند مجازات آنها تنها از طریق کاهش روابط تجاری نخواهد بود. هرکس گمان می‌کند که پاسخ روسیه به ترکیه به تحریم و محدودیت روابط تجاری محدود خواهد شد، در اشتباه است. اگرچه ما هرگز در واکنش به این اقدام از تهدید نظامی استفاده نخواهیم کرد."

فقط یک سوال ساده از دوستان....اگر پاسخ روسیه حمله نظامی نیست و محدود به تحریمهای تجاری نیز نخواهد بود ، پس به نظر دوستان چه میتواند باشد؟!... غیر از عملیات بی‌ ثبات سازی غیر رسمی‌ توسط گروه‌های تروریستی نیابتی یا جدایی طلب؟!!!.... اگر این سوال پاسخ داده شود، بسیاری از مسائل که در خاور میانه می‌گذرد، روشن میشود.... (3365187) (alef-11)
 
امیری
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۲:۳۰:۵۳
روسیه هنوز بازیهای سیاسی خود را با ترکیه شروع نکرده !با توجه به نفوذ قابل ملاحظه روسیه در اسیای میانه ، ترکیه باید منتظر فشارهای سیاسی بیشتر در منطقه و نشستهای بین المللی باشد. (3365837) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۷:۰۳:۱۸
تا به اینجای کار تقریبا میشود گفت که از حزب دمکرات، هیلاری کلینتون و از حزب جمهوری خواه تقریبا تدا کروز و یا با احتمال پایینتری مارکو ربیو شانس رقابت نهایی‌ را خواهند داشت و افرادی مانند بن کارسون به قول اینجاییها ، زیادی برای عالم سیاست خوب هستند و یا ترامپ زیادی گیر واقعی‌ و نمایشی.....

یک اصل را به دوستان داخل ایران باید یادآوری کرد، در آمریکا و کانادا، و حتی فرانسه و اروپا و حتی روسیه.... قدرت محافل طرفدار اسرائیل چنان فراگیر، سازمان یافته و اساسی‌ است که هرگز حتی برای یک بار، تصور اینکه مثلأ با آمدن جاستین تردو در کانادا یا اوباما در آمریکا، سیاستهای حمایتی آمریکا و غرب و حتی روسیه از اسرائیل دچار تحول اساسی‌ با مثلأ ایران میشود، کاملا غیر علمی‌ است و نشان از عدم شناخت قدرت عظیم این محافل در تار و پود این جوامع دارد....

ولی‌ این به این معنی‌ نیست که هر چه آنها به خواهند مو به مو اجرا میشود... مثلأ در مورد رابطه اوباما و نتنیهو باید یادآور کرد که اختلاف اوباما و نتانیاهو عمیق است فقط به این خاطر که اوباما مانند بوش نیست که کاملا در ریل نتانیاهو حرکت کند، قبل از این نیز کلینتون بود که حاضر نشده بود در ریل شارون حرکت کند... اما شارون مونیکا را به عنوان نقطه ضعف کلینتون و ال گور در آستین داشت تا آن را رو کند و باعث شکست دمکرتها و پیروزی بوش شود، ولی‌ دست نتانیاهو برای پیدا کردن نقطه ضعف در مورد اوباما تا این لحظه خالی‌ است و این باعث این میشود که نتانیهو از اوباما نفرت دارد و در ۳ سال اخیر فقط یکبار با او ملاقات داشته ولی‌ در عوض در این ۳ سال ایر ۱۰ بار ملاقات خصوصی با پوتین داشته.... پیچیدیگیهی دنیای سیاست را بهتر درک کنیم... این تو ر نیست که همه آمریکا و مسئولان سیاسی امریک در خدمت اسرائیل باشند.. ولی‌ ما همه را با یک چوب می‌رانیم....افراد وطن پارست و آگاهی‌ هم مانند اوباما هستند که نمی‌خواهند ملعبه دست نتنیهو بشوند... آنها را به بازی بگیریم و ... (3365190) (alef-11)
 
بارز
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۷:۱۳:۳۸
البته شرایط در غرب به هرگونه که پیش برود تاثیری در روابط ما با دنیا و بخصوص غرب نخواهد داشت چون اسمش رویش است رابطه یعنی یک طرفش ما هستیم که سیاستهایمان که بخشی از ماهیت جمهوری اسلامی است هیچ گاه تغییر نخواهد کرد در مورد رژیم صهیونیستی همچنان راه حل مطلوب ما نابودی اسراییل است و حاضر به کنار گذاشتن شعار مرگ بر آمریکا نیستیم! کشور های غیر دموکراتیک چون روسیه و سوریه همچنان مورد حمایت ما هستند و در حال حاضر تقریبا با هیچ کشور اسلامی به غیر از عراق همسو نیستیم. در آنسوی میدان غربی ها فقط به طمع بازار مصرف ایران و منابع نفت و گاز ما که البته اکنون توسط قطر در حال غارت شدن است بدشان نمیاید که به ما لبخند بزنند. (3365195) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۳:۵۵:۱۰
احسنت بر شما جناب بارز.تحلیل جامع وکاملی بود. (3366043) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۷:۴۶:۴۵
هیلاری داره فیلم بازی میکنه.هیلاری میخواد رای صهیونیست هاروجمع کنه.گول فیلمهاش رو نخورین.90 درصدص سیاستهای اینا بعداز انتخابات عوض میشه.کلا دموکراتها با ایران بهترن.نمیدونم با جمهوریخواهان چه کارکردیم که اینجورازما طلبکارن (3365220) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۱:۲۰:۱۹
عزیز من کل امریکا بخاطر جریانات سفارت و..با ما مشکل دارن جمهوری خواهات هم بیشتر. بعد ایا ما شعار علیه امریکا میدهیم؟ اصلا و ابدا!!! اصلا معلوم نیست چرا با ما بد هستن!!! عزیز من امریکا رو ما دشمن خود میدونم علیهش هم شعار میدیم کسی علیه خودت شعار بدهد دوستش می مانی یا دشمنش؟ (3365666) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۸:۰۰:۱۷
اول آمریکا شروع به دشمنی با ما کرد
اول آمریکا از استبداد شاه دفاع کرد
اول آمریگا هواپیمای ما رو ساقط کرد
اول امریکا همه ی اسرار نظامی ما رو به صدام داد
اول امریکا بود که توی هشت سال جنگ مدام مانع ورود مقتدر سازمان ملل در جنگ شد.اول آمریکا بود که دولتی در ایران را با کودتا ساقط کرد(مصدق) اونم مصدقی که مثل تو خیال می کرد امریکا از انگلیس بهتره.
و.....

هیف که خودت رو به خواب زدی و گرنه خیلی وقت پیش باید بیدار می شدی.

خواهشا به شعار های پوشالی آزادی بیانتون عمل کنید و نظرم رو حذف نکنید. (3369368) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۷:۵۲:۱۳
اونجا آمریکاست،ایران نیست که هر کسی میاد سر کار دقیقا بر عکس شعارهاش رفتار کنه.و از نظر افکار عمومی به شدت تحت فشار قرار می گیره.اگه هیلاری میگه من به دشمنی با ایران افتخار می کنم و رای بیاره بعد انتخابات هم باید این رویه رو پیش بگیره.وگرنه صهیونیسم ها خیلی زود کله پاش می کنن. (3369342) (alef-13)
 
جهانی
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۷:۴۸:۲۵
اگر تندروهای ایران اجرای بر جام را با جوسازی عقب نیندازند.ودولت بتواند اجرای برجام را شروع کند تحریم ها بر داشته شود ورابطه با اروپا عادی شود .تندروهای آمریکا هم کار نمی توانند بکنند. (3365222) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۰۷:۵۸:۳۰
شما فکر میکنید رابطه با فیل بهتراست یا الاغ!!؟
ازقدیم ضرب المثلی هست:
خدایا اگر میخواهی اسیرم کنی ؛مرا اسیر الاغ نکن!! (3365238) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۰:۰۵:۲۶
حزب خر ها این بار شکست خواهد خورد. (3365452) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۰:۲۰:۵۱
هیلاری کلینتون رئیس جمهور اینده امریکااست و این هم به خاطر عملکرد خوب اوباما در پرهیز از درگیری ها و صلح طلبی او و از طرفی دیگر به خاطر عملکرد خوب او در نظام بیمه ای است بهه نظرم حرف‌های کلینتون در مورد دشمنی با ایران فقط مصرف داخلی برای جذب اجرای اقلیت تندرو دارد و جای نگرانی ندارد (3365508) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۲:۱۱:۴۸
رابطه با کانادا خوب بشه عالیه
اقای خاوری هم انشاالله بزودی تشریف فرما خواهد شد و به سزای اعمالش خواهد رسید (3365803) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۲:۱۹:۵۹
اقای جعفر تاش شما هم اش رو خیلی شورش کردی
در حین مذاکره تندرو ها هم خیلی از امریکا انتقاد میکردن اما بعدا دیدیم که ریس جمهور امریکا چقدر خودشو درگیر مجلس کرد تا مذاکره پیشرفت کرد پس از الان نباید مردم را نسبت به امریکا بدبین کرد (3365821) (alef-11)
 
سادات
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۳:۰۶:۳۷
یکی از روحانیون قدیم که خیلی هم سواد داشت یه زبان کرمانی میگفت دلم می خواد که خر بشم و لی گیر خر نیفتم زنی که ارعقل تعطیل است وبخواهد ریئس جمهور امریکا شود چه شود (3365905) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۳:۰۷:۴۰
فرصت اشتی و توسعه روابط با امریکا در همین دوره اوباما بود که از دست رفت و دیگر تکرار نخواهد شد. (3365908) (alef-11)
 
یاسر
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۳:۱۶:۲۶
آینده ما رو دیگران رقم نمی زنند، خودمانیم که آینده مان را می سازیم. البته می تونه شرایط کارمون رو دشوارتر یا راحت تر کنه (3365934) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۴ ۱۵:۲۳:۲۸
هرچند سگ زرد برادر شغال است اما مواضع این چند وقت تمام جمهوری خواهان و هیلاری کلینتون درباره برجام نشان داده که پیروزی هیلاری برای ایران بهتر است . (3366319) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۰۰:۱۲:۵۱
ما بادست کم گرفتن خود و مشغول شدن به نگرانی های داخلی باید به وضعیت بی ثبات داخلی آمریکا بپردازیم ودنبال منافع حزبی داخلی برای خود باشیم تا هژمونی آمریکایی را بشکنیم .باید بدانیم فیل گنده پهن آسیب پذیر تر از یوزپلنگ فرزه (3367459) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۳:۰۴:۲۰
مخالف تحلیل:
بهترین گزینه برای ایران در صورت پایدار ماندن توافق هسته ای، دونالد ترامپ و پس از آن هیلاری کلینتون هستند، چون پس از توافق دشمنی زیاد آنها با ایران خریدار ندارد و با عدم همراهی غرب، به ضرر آنها تمام می شود. باید از رئیس جمهوری ترسید که موضع واقعی او انزوای ایران باشد، اما در ظاهر موضع صلح جویانه دارد.
آنکه شعارهای تند و خشن و جنگ طلبانه دارد، خطرناک نیست.
ما تجربه بوش جنگ طلب را داشتیم که غرب با او همراهی ندارد و همین طور در داخل کشور احمد نژاد که به فشار بیشتر بر ایران و تحریم های بیشتر ختم شد، در حالی که بیشترین فشارها و تحریم ها در زمان اوبامای صلح طلب بر ما وارد شد. (3371415) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.