نظر منتشر شده
۱۰۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 114998
همه مواضع اسد؛ از پاسخ به اوباما تا برگزاری انتخابات
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۴۴
بخش خبری الف

 

رئيس جمهوري سوريه در جديدترين موضع، عواقب اقدام نظامي عليه سوريه را فراتر از حد تصور غربي‌ها دانست و دعوت همتاي آمريكايي خود براي كناره‌گيري از قدرت را بي‌ارزش خواند و با بيان اينكه انتخابات پارلماني اسفندماه برگزار مي‌شود اعلام كرد، منظور غربي‌ها از اصلاحات تن دادن به خواسته‌هاي آنان و ترك «مقاومت» است.

 

به گزارش فارس، «بشار اسد» پس از گذشت حدود پنج ماه از بحران سوريه، شب گذشته در تلويزيون رسمي كشورش حاضر شد و در سخناني كه لحن اطمينان آن غالب بود، تاكيد كرد كه راهكار حل بحران سوريه از ابتدا سياسي بوده است و اصلاحات در اين كشور از جمله برگزاري انتخابات و اصلاح قانون اساسي ادامه دارد.

 

بشار اسد در اين سخنان پاسخ تهديدهاي كشورهاي غربي بخصوص آمريكا را صراحتا بيان كرد و با بيان اينكه كشورهاي غربي در صدد بودند نظام سوريه را ظرف چند هفته ساقط كنند، تصريح كرد كه رئيس جمهوري سوريه با اشاره آمريكا روي كار نيامده است كه با اشاره اين كشور برود.

 

بشار اسد مردم كشورش را به آرامش و عدم نگراني فرا خواند و با بعيد اعلام كردن اقدام نظامي عليه كشور خود تاكيد كرد كه تهديدها همان تهديدهاي قبل است اما در شكل و شيوه‌اي جديد مطرح مي‌شود.



وي با بيان اينكه انتخابات پارلماني تا ماه مارس برگزار مي‌شود، به اوضاع امنيتي كشورش به دليل حضور گروهك‌هاي مسلح اشاره و تصريح كرد كه وضعيت امنيت اكنون بهتر از قبل است.

 

 

* انتخابات پارلماني سوريه حدودا ماه مارس برگزار مي‌شود

 

بشار اسد در پاسخ به سوالي درباره اصلاح قانون اساسي و ماده هشتم كه حق حاكميت را به حزب بعث اين كشور مي‌دهد، گفت: اين موضوع يكي از مسائل مهمي بود كه در نشست اخير اعضاي حزب بعث بررسي شد. موضوع اصلاح ماده هشتم نيز مطرح است. اين موضوع جوهره نظام سياسي قانون اساسي است كه سخن گفتن از اصلاح آن بدون اصلاح موارد ديگر يا بالعكس منطقي نيست... بايد در قانون اساسي تجديدنظر كرد.

 

اسد در پاسخ به سوالي ديگر درباره زمان تقريبي اجرايي شدن اين اصلاحات از جمله قانون انتخابات و احزاب نيز گفت: تقريبا نه... دقيقا... در همين هفته يعني تا روز پنجشنبه بايد قانون جديد احزاب صادر شود. كميته مسئول يعني كميته احزاب كه متشكل از وزير كشور و يك قاضي و سه شخصيت مستقل است... تقريبا كار را به سرانجام رسانده است... قانون انتخابات هم آماده است ولي اين قانون از يك طرف به قانون احزاب مرتبط است و از طرفي ديگر به قانون آيين‌نامه‌هاي اداري داخلي، كه تا چند روز آينده آماده مي‌شود تا دستور اجراي آن نيز صادر شود، پس از اين است كه مي‌توان زمان دقيق انتخابات را مشخص كرد.

 

اسد در خصوص ويژگي‌هاي قوانين جديد گفت: از لحاظ فني، مواردي جديد دارد كه اعتبار و شفافيت انتخابات را افزايش مي‌دهد. اين از لحاظ نص قانون بود. ولي اجراي قانون، ديگر به موارد ديگر برمي‌گردد، راي‌دهنده ... اينكه چه كسي انتخاب مي‌شود ... ولي مهم اين است كه جوانان را به جلو برانيم... من در ديدارهاي چند ماه گذشته با اقشار مختلف احساس كردم كه جوانان احساس انزوا مي‌كنند و اين خطرناك است و موجب سرخوردگي مي‌شود.

 

اسد افزود: تاكنون سه قانون صادر شده است... لغو حالت فوق‌العاده، قانون احزاب و قانون انتخابات... تا چند روز آينده نيز تصميمي به نام كميته قانون احزاب صادر مي‌شود و پس از آن به طور مستقيم، هر كس بخواهد حزبي تاسيس كند مي‌تواند درخواست خود را به اين كميته بدهد و آنگاه مصوبه اجرايي مي‌شود... يعني از هفته آينده و آماده‌ايم كه عملا درخواست تاسيس احزاب جديد را دريافت و اعلام كنيم. ما اين موضوع را تمام شده مي‌دانيم.

 

 

* ماه دسامبر انتخابات اداري داخلي؛

 

رئيس جمهوري سوريه همچنين گفت: قانون آيين‌نامه‌هاي اداري داخلي نيز تا چند روز آينده اعلام مي‌شود. ارتباط اين قانون با قانون انتخابات كاملا طبيعي است. قانون اداري داخلي فرصت حداقلي 45 روزه را مهلت اعلام موعد انتخابات مي‌داند. زمانيكه مصوبه درباره تعيين موعد انتخابات اعلام مي‌شود، ما 45 روز يعني يك‌ماه و نيم فرصت خواهيم داشت. از آنجا كه وزارت آيين‌نامه‌هاي اداري داخلي نيز براي ايجاد تغييرات ساختاري خواستار همين مقدار مهلت زماني است ما مي‌توانيم بگوييم كه انتخابات اداري داخلي سه ماه پس از ابلاغ قانون برگزار مي‌شود يعني ماه دسامبر (آذرماه).

 

 

* انتخابات پارلماني ماه مارس آينده برگزار مي‌شود

 

رئيس جمهور سوريه افزود: قانون رسانه‌ها باقي مي‌ماند كه آن نيز تا قبل از پايان ماه رمضان صادر مي‌شود و اجراي آن را آغاز مي‌كنيم. يعني بعد از ماه رمضان بايد به مرحله تشكيل كميته و آغاز مطالعه براي بازبيني قانون اساسي اقدام كنيم. اين كميته دست‌كم سه ماه زمان نياز دارد و حداكثر هم به نطر من بيش از شش ماه هم زمان نمي‌خواهد. البته اين زمان دقيق است. برخي چهار ماه و برخي هشت ماه را پيشنهاد كردند ولي شش ماه ميانه است. فكر مي‌كنم شش ماه زمان منطقي است بنابراين مي‌توانيم بگوييم كه موعد برگزاري انتخابات پارلمان ماه مارس (اسفند ماه) خواهد بود. با اين اقدامات ما مرحله اصلاحات و قوانين را پشت سر گذاشته‌ايم و پس از آن وارد مرحله اجرايي مي‌شويم.

 

 

 * عواقب اقدام نظامي عليه سوريه بزرگ‌تر از حد تصور غرب است

 

بشار اسد در بخشي ديگر از سخنان خود به تهديدهاي نظامي كشورهاي غربي اشاره و در پاسخ به سوالي درباره حمله احتمالي ناتو تصريح كرد: در خصوص موضوع حمله نظامي، من در ابتدا مطلبي را از سال 2003 بيان مي‌كنم؛ سالي كه بغداد بدون مقاومت سقوط كرد و آمريكا در مخمصه نبود، شكست در افغانستان آشكار نشده بود... نوعي تسليم هراس‌برانگيز بين‌المللي مقابل آمريكا بود. يكي از مسئولان آمريكايي به ديدن من آمد و با همان منطق نظامي و به صورت مستقيم سخن گفت [و تهديد كرد] زيرا برنامه اين بود كه پس از عراق به سوريه بيايند و مي‌گفتند كه اينها را از شما مي‌خواهند اين، آن،‌آن و آن.

 

اسد افزود: پاسخ ما، رد همه اين حرفها و خواسته‌ها بود. پس از اين، تهديدهاي مستقيم عليه ما آغاز شد تا جايي كه نقشه‌هايي نظامي براي ما مي‌فرستادند و اعلام مي‌كردند كه مي‌خواهند دقيقا اين مكان‌ها را بمباران كنند. اين تهديد نظامي هر چند مدت يكبار تكرار مي‌شود... هر اقدام نظامي عليه سوريه عواقبي بسيار بزرگ‌تر از آن چيزي دارد كه تصور مي‌كنند؛ به چند دليل؛ اول موقعيت سياسي جغرافيايي سوريه است؛ علت دوم امكانات سوريه است كه فقط بخشي از آن را مي‌دانند و بخش‌هاي ديگر را كه تحمل نتايج آن را ندارند، نمي‌دانند.

 

بشار اسد افزود: بنابراين ما بايد ميان ارعاب و حقيقت موضوع، ميان جنگ رواني و حقيقت به طوري كه احتمالات را به كلي منتفي ندانيم، تفاوت قائل باشيم. ولي اين احتمال‌ها نبايد سبب ترس و نگراني ما بشود... اگر اينطور با تهديد نظامي يا شوراي امنيت برخورد كرديم، آسان‌تر مي‌توانيم با اين موضوع روبه‌رو شويم.

 

اسد در ادامه به سال 2005 سال ترور رفيق الحريري نخست وزير فقيد لبنان اشاره كرد كه پس از آن سوريه را به اين ترور متهم كردند و افزود: در سال 2005 هنگامي كه خواستند همين كار را پس از ترور رفيق الحريري بكنند، شوراي امنيت را واداشتند تا حاكميت سوريه را تحت عنوان تحقيقات سلب كند. ما در آن زمان كاملا شفاف بوديم و در سخنراني خود در دانشگاه اعلام كردم كه حاكميت ملي يا تصميم ملي از هر قطعنامه بين‌المللي مهم‌تر است. اين موضعي اصولي است.

 

اسد افزود: موضوع ترس... اين موضوع اكنون ميان مردم در حال تكرار است... من مي‌گويم بايد اصولي برخورد كرد... اگر از جنگ ترسيديم يا از شوراي امنيت يا از هر چيز ديگر، پس نبايد دم از اصول و حقوق خود بزنيم ولي اگر تصميم گرفتيم از حقوق خود دفاع كنيم و به اصول پايبند باشيم پس بايد ترس را به كناري بگذاريم. اگر تصميم گرفتيم كه بترسيم بايد تصميم را به مردم واگذار كنيم و من فكر نمي‌كنم مردم اين را بخواهند و به اين سمت حركت كنند كه البته در موقعيت‌هاي دشوار قبل هم، مردم چنين چيزي نخواستند. ما به جلو پيش خواهيم رفت.

 

اسد با اشاره به گرفتاري‌هاي آمريكا در عراق و افغانستان افزود: فراموش نمي‌كنيم كه اين كشورهايي كه تهديد مي‌كنند خود گرفتار و در مخمصه هستند... مخمصه‌هاي نظامي، اقتصادي، سياسي و حتي اجتماعي؛ يعني وضعيت اين كشورها در ضعف قرار دارد و حتي ضعيف‌تر از شش سال گذشته. ما كه شش سال پيش كه در اوج قدرت بودند به فشار آنان تن نداديم، امروز نيز تن نخواهيم داد... هرگز تن نخواهيم داد.

 

 

* سخنان اوباما ارزشي ندارد، رئيس جمهور سوريه ساخته آمريكا نيست كه با خواست آمريكا برود

 

بشار اسد در پاسخ به سوالي درباره اينكه در مقابل سخن باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا كه از زبان وزراي خارجه انگليس، فرانسه و آلمان مطرح شد كه خواستار كناره‌گيري اسد شده است، گفت: قبلا هم در ديدارهاي مردمي به شكلي ديگر اين سوال را كرده‌اند... ما با هر حالتي به يك نحو برخورد مي‌كنيم. در مقابل كشورهاي دوست پاسخ مي‌دهيم تا موضع خود را روشن كنيم بخصوص اگر دريابيم كه موضعگيري اين كشورها با مواضع و حقيقت كنوني تناسب ندارد.

 

اسد گفت: اما در مقابل كشورهاي غير دوست گاهي پاسخ مي‌دهيم كه بگوييم اگر شما در سياست‌تان فراتر از حد معمول برويد ما هم آماده‌ايم خيلي فراتراز اين برويم. در حالت‌هاي ديگر نيز از پاسخ دادن امتناع مي‌كنيم تا بگوييم سخنان شما ارزشي ندارد. الان كه شفاف سخن مي‌گوييم در پاسخ به اين حرف مي‌گوييم، اين حرف [يعني، اسد از قدرت كناره‌گيري كند] به رئيس جمهوري گفته نمي‌شود كه منصب برايش مهم نيست... به رئيس جمهوري گفته نمي‌شود كه آمريكا آن را نياورده باشد، وي را غرب روي كار نياورده باشد. اين رئيس جمهور را ملت سوريه آورده است. اين حرف به ملتي گفته نمي‌شود كه در كنار مقاومت ايستاده است و از حقوق خود عقب‌ نمي‌نشيند. اين حرف‌ها به رئيس جمهوري گفته مي‌شود كه ساخته دست آمركيا باشد؛ به ملتي كه خوار و ذليل باشد و دستورات خارج را اجرا كند.

 

 

* درصدد بودند سوريه را ظرف چند هفته ساقط كنند

 

بشار اسد در اين گفت‌وگو كه 40 دقيقه طول كشيد،  در خصوص وضعيت امنيتي و مقابله با گروهك‌هاي مسلح اعلام كرد كه اكنون اوضاع بهتري حاكم است و در اين خصوص اطمينان داد.

 

اسد گفت: نمي‌توان بخش امنيت را از جوانب ديگر جدا دانست. جانب سياسي و اقتصادي و اجتماعي مهم است كه نام همه اينها را جانب سياسي مي‌گذاريم. آنچه امروز مهم است اين است كه طرح [توطئه] اين بار كاملا متفاوت بود. در صدد بودند نظام سوريه را طي چند هفته ساقط كنند. وضعيت بخصوص در هفته‌هاي گذشته، به سوي وضعيت امنيتي كشيده شد كه به مقرهاي ارتش، پليس، نيروهاي امنيتي حمله كردند، منفجر كردند، كمين گذاشتند. دستاوردهايي امنيتي داريم كه الان نمي‌توانيم آن را اعلام كنيم ولي من نگران نيستم. مي‌توانيم بگوييم كه وضعيت امنيت اكنون بهتر است.

 

 

* اصلاحات در نظر اروپايي‌هاي استعمارگر  يعني سلب حقوق و ترك مقاومت

 

اسد در خصوص خواسته غربي‌ها از سوريه براي اجراي اصلاحات گفت: اصلاحات براي كشورهاي غربي استعمارگر... نمي‌گويم همه غربي‌ها... مي‌گويم همه كشورهاي اسعمارگر غربي... اصلاحات فقط يعني اينكه آنچه از تو مي‌خواهند به آنان بدهي و به آنان بگويي كه من از همه حقوق خودم صرف‌نظر كردم.. اين معناي اصلاحات نزد غربي‌هاست... چشم‌پوشي از مقاومت... ترك حقوق... دفاع كردن از دشمنان خود... همه اين موضوعات بديهي كه از كشورهاي استعمارگر در غرب مي‌دانيم.

 

 

* حقوق بشر غربي‌ها را بايد در ميليون‌ها كشته و معلول و يتيم عراق و افغانستان ديد

 

اسد در خصوص موضوع حقوق بشر كه كشورهاي غربي آن را دستاويز انتقاد و حمله به سوريه كرده‌اند گفت: اساس اين حرف چيست؟ حقوق بشر يعني اينكه اساس سخن ما آن چيزي باشد كه غربي‌ها مي‌گويند؟ «اصل»ي كه هر وقت خواستند وارد منطقه ما شوند از آن صحبت كردند؟ من به كشورهاي غربي مي‌گويم كه بايد به تاريخ جاري اين كشورها نگاه  كرد. نيازي به ديدن تاريخ گذشته آنان نيست. ما از اشغالگري و استعمارگري‌هاي گذشته آنان صحبت نمي‌كنيم. امروز از افغانستان و عراق گرفته تا ليبي... چه كسي مسئول اين جنايات و كشتار است. ميليون‌ها كشته و قرباني. ميليون‌ها نفر ديگر و شايد ده‌ها ميليون نفر معلول و يتيم و بي‌سرپرست و مجروح.

 

اسد گفت: اگر فقط همين يك بخش را در نظر بگيريم و از حمايت كامل آنان از جنايت‌هاي اسرائيل عليه فلسطين و اعراب بگذريم بايد گفت حال چه كسي بايد از قدرت كنار برود؟ پاسخ روشن است.

 

 

* نزاع بر سر حاكميت سوريه است

 

بشار اسد در خصوص مناسبات سوريه با غرب و مشخصا كشورهاي قدرتمند گفت: اين مناسبات را بايد نزاع بر سر حاكميت ناميد. هدف مستمر آنان سلب حاكميت كشورها از جمله سوريه است. مشكل فقط با سوريه نيست. ما بدون راه دادن ترديد به خود، به حاكميت خود پايبنديم. اين ارتباط غرب با سوريه متعلق به حال نيست... فقط در بحران كنوني نيست. ما حتي در زمان‌هاييكه برخي فكر مي‌كردند كه مناسبات ما در ماه عسل به سر مي‌برد شاهد اين مناسبات بوديم و تلاش مي‌كردند به صورت لطيفي در امور داخلي ما دخالت كنند... به صورت كم‌كم كه ما عادت كنيم. ما كاري مي‌كنيم كه عادت كنند  كه سوريه كشوري است كه اجازه نمي‌دهد حاكميتش خدشه‌دار شود. اكنون اين روابط همچنان ادامه دارد و در بحران كنوني چيز جديدي نيست. زماني اين دام‌ها را با زبان تهديد مي‌گذارند زماني هم با زبان و ادبياتي زيبا. فرق در همين است.

 

 

 * مقاصد حقيقي سران تركيه را نمي‌دانيم

 

اسد در خصوص توصيه كشورهاي ديگر از جمله تركيه گفت: ما به طور كلي با مسئولان كشورهاي مختلف ديدار مي‌كنيم. نگراني از اين مطلب نداريم كه درباره امور داخلي صحبت كنيم. گاهي نصيحت‌هايي مي‌گيريم و گاهي درس‌هايي. اين يعني تعارفات و تشريفات. ولي اگر تجربه‌اي باشد بخصوص از كشورهايي كه شبيه ما هستند، استفاده مي‌كنيم. اين، موضوعي طبيعي است. ولي زمانيكه كار به تصميم‌گيري مي‌رسد، ما به هيچ كشوري چه نزديك چه دور اجازه نمي‌دهيم در تصميم گيري‌هاي سوريه دخالت كند. اين به طور كلي بود. اما در خصوص تركيه، بايد از چند منظر به آن نگاه كرد. در خصوص سخنان مسئولان تركيه، ما نمي‌دانيم كه مقاصد حقيقي آنان چيست. شايد نوعي خيرخواهي باشد كه هرازگاهي مي‌شنويم كه ما از اين امر تشكر مي‌كنيم. شايد هم نوعي نگراني باشد در خصوص بروز خلل در سوريه كه بر تركيه تاثير مي‌گذارد كه طبيعي است.

 

احتمال سوم اين است كه اين مواضع تلاشي است براي ايفاي نقش رهبري يا نقش يك معلم يا بازيگر نقش اول، آن هم به حساب مردم سوريه كه اين امر از طرف هر مسئولي در هر جاي دنيا از جمله تركيه باشد، مردود است.

 
 
Tohid Prince
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۵:۳۸:۵۴
امیدواریم به زودی زود سوریه به آرامش برسه و بی بی سی فارسی هم دیگه هر روز 60-70 تا کشته رو دستمون نذاره ... . (500994)
 
استادرحمان
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۰۳:۰۶:۱۲
کاربرمحترم توحید
باسلام خواسته هرانسان باوجدانی صحت فرمایش شما مبنی برتخیلی بودن کشته شدن شهروندان سوری میباشدولی متاسفانه حقایق مطالب دیگری رابیان میکند (501194)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۳۹:۵۸
شهروندان سوری توسط گورهک های مسلح تروریستی کشته می شوند. اما دروغ بزرگ در تعداد آنهاست و از آن جا که بی بی سی دم روباه پیر است و انگلیس دشمن سوریه است خبر هایش هم دروغ و یا حداقل همراه با بزرگنمایی و کاملا یک طرفه است. کسی می تواند بی طرف باشد که دوست یا دشمن سوریه نباشد. (501430)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۱۵:۵۰
خط انقلاب عزيز:
اين كه گروهك هاي تروريستي مردم سوريه را مي كشند و بعد ارتش سوريه رسما\" عقب نشيني از چند شهر را اعلام كرد داراي پارادوكس نيست؟ پس يعني مردم سوريه هم از طرف گروهك ها مورد حمله قرار مي گيرند و هم ارتش؟ در ضمن اين خبر رو شما از كجا شنيديد؟ صدا و سيما كه خبري از سوريه نداده. (501647)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۲:۰۷:۱۸
عقب نشینی نه خروج. کار خوبی هم کرده. چون بر بعد از سرکوب گروه های مسلح و تامین شهر دیگر نیازی به جو امنیتی نیست و مردم باید در آرامش زندگی کنند. (501837)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۳۵:۱۰
يادمه چند شب پيش العربيه ميگفت تو ميدان نميدونم چي چي تو حلب مردم تظاهرات كردن و ماموران هم تيراندازي و خلاصه 20 نفر كشته شدن ....دست برقضا تلويزيون سوريه از همون ميدون داشت با مردم و گردشگراي خارجي مصاحبه ميكرد حالا شما خودتون پيداكنيد پرتقال فروش را؟ (502757)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۵:۴۵:۲۷
سوریه ناآرام شد چون با سقوط مبارک، بن علی و تحولات بحرین، یمن، لیبی و عربستان و همچنین تشکیل دولت لبنان توسط حزب الله؛ محور ایران داشت در منطقه قوی می شد

پس یسوریه باید نا امن می شد تا جمهوری اسلامی ایران تضعیف شود

(500990)
 
سخن تازه
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۹:۱۲:۰۸
خود اسد قبول کرده مشکل داره، شما هنوز حرف خودتان را میزنید؟! (501094)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۳:۴۲:۲۶
کشور بدون مشکل سراغ داری سلام ما رو برسون... مهم اینه که این مشکل چطوری و توسط چه کسانی باید حل بشه برادر من! (501387)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۹:۳۳:۵۵
بدیهی هستش که آمریکا برای منطقه برنامه داره و نمی خواد گود رو خالی کنه.
میخوان یه جوری امتیازهای از دست داده ی خودشون رو توی تونس و مصر و بحرین و یمن از طریق سوریه و ایران جبران کنن.
ولی کور خوندن
این تحولات ریشه دار تر از اونی هست که بشه با چهار تا مزدور مسیرش رو عوض کرد (501101)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۲۰:۰۶:۱۵
جناب الف نظرات ما رو که بدون توهین و مشکل است رو که منتشر نمی کنی اما خواهشا این یکی رو منتشر کن خیلی دوست دارم جواب جناب مجد رو ببینم.
آقای مجید مجد مردم سوریه چرا باید حکومت چهل ساله این پدر و پسر (سی سال حافظ اسد و اکنون ده سال بشار اسد ) را برای همیشه تحمل کنند.
آیا مردم سوریه حق دموکراسی ندارند که آنان را عوامل غرب و اسرائیل می نامید؟ (501112)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۳:۴۳:۳۵
حرفت حسابه ولی باید دید این دموکراسیو کی میخواد براشون به ارمغان بیاره!؟ نکته اینجاست... (501389)
 
استادرحمان
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۰۳:۰۲:۳۳
باسلام خدمت دوست عزیزجناب اقای مجد
ببخشید میتوانید توضیح دهید ایا جمله (سوریه ناارام شد)راایاازرسانه های کشورمان شنیده اید یا خدای نکرده ازسایتهای بیگانه چون ما ازسیمای خودمان درارتباط باوضعیت داخلی سوریه چیزی نشنیدیم (501193)
 
مجید مجد
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۲:۴۵
بنده مثل بعضی ها نیستم که حتی وقایع مقابل خانه خود را از بی بی سی و کلیه شبکه های دروغین رصد می کنند.من با چشمان خودم دیدم. (501232)
 
سعید
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۸:۵۰:۴۳
چندی پیش در یکی از نظرها فرموده بودید در آمریکا زندگی میکنید... امروز به چشم خود ناآرامی سوریه را رصد کرده اید.
آیا از رسانه های آمریکا در این مورد کسب اطلاع کرده اید یا در سوریه اقامت گزیده اید؟
رسانه های ایران خبری از ناآرامی در سوریه منتشر نمیکنند! (501568)
 
مجید مجد
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۵:۱۲:۳۲
بنده نگفتم،متاسفانه یکی دوبار نتوانستم با پرچم مقدس کشور عزیزم جمهوری اسلامی ایران نظر بدهم یعنی فراموش کردم و بعد که با پرچم آمریکا نظرم درج شد،و متاسفانه الف هم نظرم را با پرچم آمریکا منتشر کرد و دوستان شما فهمیدند و از آنجایی که عشق آمریکا چشم و گوششان را قفل کرده است دائما در حال آسمون ریسمون بافی درباره بنده و زندگی بنده در آنجا هستند.
ماجرا این است،و بعد از آن بود که بنده اشاراتی داشتم،خواهشا حرف در دهان بنده نگذارید.
ضمنا اگر از نظر شما مشکلی نداشته باشد بنده به سوریه مشرف شدم و آن وقایع ناگوار را با چشمان خودم دیدم. (501954)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۱۰:۲۱
مجيد عزيز:
جمله اي كه گفتيد\" من با چشمان خودم ديدم\" يعني چي؟ يعني توي سوريه درگيري ها رو ديديد؟ يعني شما تا چيزي رو بالعينه نبينيد باور نمي كنيد؟ (501645)
 
مجید مجد
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۵:۰۷:۰۹
یعنی با چشمان خودم دیدم،در ماه آپریل و یا همون فروردین خودمون با اجازه همه شما مشرف شدم سوریه البته اگر اشکالی نداشته باشه از نظر شما!اگر حالا دم به ساعت نپرسید برای چی رفتی و با کی رفتی(برای زیارت)
البته منفی زنها بدویید که بگید فلانی گفت مشرف شدم به سوریه ای که حاکمش دیکتاتوره و فلان و بیثار! (501948)
 
سامان
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۲۱:۴۶
جناب مجد منضورتان چیه (باچشم خودم دیدم)یعنی رفتیدسوریه یاازرسانه ملی دیدیدماکهچیزی از رسانه ملی ندیدیم شایدرسانه ملی شماخاص باشه (501650)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۶:۵۶:۴۵
این چه تحلیلی ست که میکنی ایا 2000 نفر انسان که توسط دولت سوریه کشته شدند انسان نیستند یا از دید شما بحرینیها انسانند؟ (501523)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۲۲:۰۲:۰۸
مجيد عزيز:
خيلي خوبه كه شما بالاخره پذيرفتيد كه عليرغم عدم اطلاع رساني صدا وسيما در خصوص سوريه اتفاقاتي در اين كشور افتاده. در ضمن فراموش نكنيد كه نوع حكومت بشار اسد هم فرق زيادي با بقيه كشورهاي عربي ندارد. (501609)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۴۱:۵۵
بشار اسد حداقل كينه از ما به دل نداره در حاليكه اگه شما كينه صدام و قذافي و مبارك و بن علي و ...آل سعود رو از ايران ايراني و شيعيان درك كنيد به خدا قسم كه به روح پرفتوحي كه 8 سال مظلومانه در برابر اين كينه توزان خونخوار وايسادن روزي هزار درود ميفرستيد......هزارتا دعا هم به جون بشار اسد ميكنين......خدا شاهده اونموقعي كه گروهك ريگي دهها نفر رو تو مسجد زاهدان به خاك و خون كشيد من كه شبكه هاي عربي رو ميديدم كه چه قدر از اين اتفاق خوشحال شدن به حدي كه كارشناس شبكه الشرقيه با كمال وقاحت ميگفت حقشون بود.... حالا قضاوت با شما (502760)
 
علیرضا پژوه
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۵:۴۶:۳۱
با توجه به پیروزی انقلاب در لیبی و پایان ماموریت نظامی ناتو ، فشار بر اسد برای تن دادن به اصلاحات و همچنین کنار رفتن از قدرت افزایش خواهد یافت . لازم به ذکر است این پیروزی مردم یمن را نیز خوشحال و آنها را برای ادامه راه مصمم خواهد نمود .
---------------------------------------------
اگر مرا متهم به عامل استکبار جهانی شدن ، نکنید ، شعار تغییر اوباما برای خاور میانه تحقق نسبی به خود گرفته است . شاید خاور میانه سابق شکلی بسیار مناسب برای ایران داشت اما خاور میانه جدید متحدان بیشتری را برای آمریکا در پی خواهد داشت و این به صلاح ما نیست .
--------------------------------------------
با اوضاع جدید در خاور میانه ، آیا دستگاه دیپلماسی کشور فکری برای آن دارد یا همچنان چشم به راه حوادث خواهیم ماند و\" هرچه پیش آید خوش آید\" ؟!! (501001)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۹:۲۱:۰۲
یک سوال از آقای پژوه : در این بهار عربی که بیشتر دوستان آمرکا در حال سقوط کردن هستند . نمونه حسنی مبارک ،بزرگترین همپیمان اسرائیل در خاورمیانه . همچنین صالح و آل خلیفه و آل سعود نیز حال و روز خوشی ندارند . (501099)
 
علیرضا پژوه
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۵:۳۲:۲۰
جواب شما خیلی ساده است : جابجایی دوستان با دوستان !!
فقط دوستان جدید تحصیل کرده و دارای منش و رفتاری دموکراتیک هستند !
نمونه اش که خیلی از دوستان سنگس را به سینه می زنند دکتر معروف خودمان البرادعی !!
در ضمن فکر کردید سلفیون دوستان خوبی برای ما هستند ؟
من که امیدوارم دوستان آمریکا به قدرت برسند تا سلفیون ! (501480)
 
مهدی خ.م
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۲۱:۰۸:۲۷
به نام حق

خب شما نظرتون رو گفتيد ولي دقيقا نگفتيد به چه دليل !!!

اينكه خاورميانه جديد بيشنر به نفع آمريكاست و خاورميانه قديم به نفع ايران بوده !!!

يعني وضعيتي كه الان مصر داره به نفع آمريكاست ؟ يا وضعيتي كه بحرين داره . . .

يا علي
زنده باد مردان حق (501132)
 
علیرضا پژوه
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۵:۳۴:۵۲
دلیلش واضح است و در ضمن در جمله ام هست دقت فرمایید :
\"پایان ماموریت نظامی ناتو \" (501483)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۹:۵۳:۲۵
شرایط امروز خاور میانه یعنی بیداری اسلامی، یا بهار عربی، به نفع ماست و ما از آن خوشحال هستیم. اگر بتوانیم هر کمکی هم می کنیم، با رسانه هر شکل دیگر. و به ضرر آمریکا و اسرائیل است و آنها نارحات هستند.
بماند که سعی می کنند با ژست دموکراسی ناراحتی خود را از رفتن دیکتاتورهایی که ده ها سال دوستشان بود پنهان کنند.
ما از ته دل خوشحالیم. (501583)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۲۰:۱۵
مهدي عزيز:
به نظر من دستگاه ديپلماسي مي بايست بر مبناي منافع ملي در منطقه يك بازيگر فعال باشد مثل تركيه. مقامات تركيه يك روز در سوريه اند يك روز در عراق روز ديگر در سومالي يك روز در افغانستان (501648)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۳۰:۴۲
در مورد سوريه بايد بگم چون اكثر علويهاي تركيه مخالف اردوغان هستن و مخالفاي اون از اسد حمايت ميكنن اينقده سعي ميكنه تا اونو ساقط كنه غافل از اين كه دود اين كار اول تو چشم خود تركيه ميره.... (502756)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۴۰:۵۹
تغییری درست در جهت مخالف خواست شیطان بزرگ. (501432)
 
fered
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۸:۳۹
چرا جناب بشار باید 10سال برای شروع دموکراسی تعلل کند که حالا کار به اینجا بکشد (501021)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۲۰:۱۱:۵۵
شما واقعا فکر می کنید حالا بشار اسد واقعا تصمیم به اصلاحات گرفته و می خواهد از قدرت کنار رود؟ یا پس از آرام کردن اوضاع تمام وعده هایش را فراموش خواهد کرد؟ (501116)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۱:۳۴:۴۶
دقیقا همینطور است الان که اوضاع اینجور است وعده اصلاح می دهد و اگر بشار اسد کنترل اوضاع را در دست بگیرد و مسلط شود می گوید چه آشی و چه کشکی؟! کدام اصلاحات؟!

حالا شما انتظار دارید مخالفان به خانه هایشان برگردند و منتظر بشوند تا انتخابات بشود و بروند رای بدهند به کس دیگر و بشار اسد هم خیلی محترمانه کنار برود؟ (501286)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۲۴:۵۶
هادي عزيز:
متاسفانه طبق شنيده شده بشار اسد فقط قول برگزاري انتخابات پارلماني را داده و برنامه اي براي انتخابات رياست جمهوري ندارد. (501653)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۶:۰۸:۵۱
بهتر است بشار اسد و رژیمش از صدام حسن،بن علی،حسنی مبارک و معمر قذافی و رژیم هایشان که به وضع اسفناکی سقوط کردند و بسزای اعمالسان رسیده اند و دارند میرسند پند بگیرد و برود. (501022)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۶:۴۴:۰۵
قذافی هم لحن سخنش اطمینان بخش بود ولی چه حاصل که عاقبت دیکتاتورها رفتنی هستند و این مصاحبه هاو اصلاحات دست و پا زدن بیخودی است . (501038)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۴۳:۳۲
فرق قذافی با اسد در این است که اکثر مردم لیبی با قذافی می جنگیدند و البته این جنگ هنوز هم ادامه دارد اما اقلیت مردم در سوریه با اسد می جنگند. اقلیتی کمتر از 5 درصد. (501435)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۷:۰۲:۱۷
اقلیتی که تا الان بالای 2000 کشته داده است. (501529)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۵:۵۲:۴۶
البته من که نشمردم. شما هم نشمرده اید. خبرنگاران بی بی سی نیز نشمرده اند. اما به هر حال ما نمی توانیم بر اساس آن چه دوست داریم قضاوت کنیم. چه کسی کشته است، کجا، چگونه، چند نفر؟ کشته هاچه کسانی هستتند؟ نیروهای امنیتی ، مردم، تروریست ها؟ (501973)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۹:۰۲:۲۵
بد نیست یک نگاهی به فیلم های تظاهرات در حما، حمص، دیرالزور، ابوکمال و ... بیاندازید تا بفهمید اقلیت 5 درصد یعنی چقدر.
اصلا وقتی 95% مردم طرفدار اسد هستند، این آقا به چه حقی بخاطر 5% مخالف میخواد دست به اصلاحات بزنه؟
اگر هم به طرفدارانش در دمشق دلخوش هستید بد نیست نگاهی به این روزهای طرابلس بزنید که تا قبل از سقوط قذافی فقط جولانگاه طرفدارانش بود (501574)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۲:۱۱:۳۴
من خواستم با این 5 درصد برآوردی از گروهک های مسلح قدرت طلب داشته باشم نه معترضان. اما معترضان نیز در مقابل کل ملت سوریه اقلیت هستند. و چون در چند شهر متمرکز هستند اهمیت بیشتری پیدا می کنند و اگر اسد خواسته های منطقی آنها را برآورده نکند حد اقل یک پارچگی سوریه تهدید می شود. اما مرکز سوریه مرکز هواداران اسد است. تظاهرات های بزگ آنها را هم دیده ام. (501839)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۲۰:۰۷:۳۸
اقای انقلاب نظر شما خیلی خنده داره عزیزم همیشه 5 در صد مردم برابر اکثریت اند نه اقلیت عزیزم شما از هر خانواده 200 نفری زمان انقلاب ما یک نفر درگیر راهپیمایی بود نه کل خانواده بس بدان 5 در صد مردم سوریابرابر اند با 95 در صد همینطور در لیبی ده هزار نفر درگیرند نه 7 میلیون نفر نکنه شما در زمان انقلاب خارج بودی و خبر نداری (501589)
 
حامد خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۳:۲۲
5 درصد کسانی که توانایی درگیری دارند. مطمئنا کودکان و پیرها را به حساب نمی آوریم. (502365)
 
سامان
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۲۷:۴۴
میشه بفرماییداین آماردقیق رواز کجاتهیه کردیید؟ (501654)
 
حامد خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۴:۰۶
مرکز آمارسازی بی بی چهل کلاغ! (502366)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۲۸:۰۰
خط انقلاب عزيز:
حرف كاملا\" درستي زديد. ولي چرا بشار اسد حاضر به برگزاري انتخابات رياست جمهوري نيست كه 95% مردم به او راي بدهند و قال قضيه كنده شده و دهان اوباما بسته شود.؟ (501655)
 
حامد خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۳ ۱۳:۵۱:۵۸
من امیدوارم انتخابات برگذار شود و یک فرد انقلابی تر و قوی تر و مقاوم تر از اسد به میدان بیاید. شما فکر نکیند ما بشار اسد را یک امام یا قهرمان می دانیم. اما نا آرامی های سوریه را به ضرر سوریه و ایران و فلسطین می دانیم. اما اسد را جنایت کار هم نمی دانیم.

او انتخابات را برگذار خواهد نمود و اصلاحات زیادی هم تاکنون انجام شده است از جمله لغو حالت فوق العاده که اقدام بزرگی بود اما متاسفانه افراد مسلح موجب شده اند به صورت طبیعی فضا از حالت فوق العاده نیز امنیتی تر باشد. هر چند در زمینه سیاسی فضا بهتر شده است.

گروه های مسلح آن چنان قدرتی ندارند که بتوانند همانند لیبی اسد را ساقط کنند و تنها موجب نا امنی و کشته شدن افراد می گردند. زیرا آنها پشتوانه مردمی ندارند و محبوبیت اسد حد اقل در میان بخش مهمی از مردم موجب می شوند آنها نتواند قدرت زیادی داشته باشند. مردمی که هوادار اسد نیستند مشکلشان با او در حد جنگ نیست یعنی تنفری ندارند. (502370)
 
صدای انقلاب
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۰۸:۳۵
اسد صدای انقلاب مردم را شنیده و برای همین از سر ناچاری تن به برخی اصلاحات داده. صدام و قذافی هم قبل از حمله غرب از این رجز خوانی ها زیاد می کردند.
در ضمن اخبار مربوط به سوریه خیلی زیاد تر از این مختصری است که شما در سایت اتان درج میکنید! (501043)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۴۵:۲۷
بعض ها انتظار دارند سوریه مانند آمرکا و اروپا باشد. در حالی که سوریه کشوریست که در یک وضع امنیتی به سر می برد. شما انتظار دارید با کشوری که همواره احتمال جنگ با اسرائیل دارد دموکراسی شبیه به آمریکا داشته باشد؟ (501438)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۳۰:۰۸
خط انقلاب عزيز:
يعني اگر در كشوري احتمال جنگ با كشور ديگر داشته باشد(44 سال) بايد در دكان مردم سالاري بسته شود؟ (501657)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۲:۲۰:۱۸
دکان مردم سالاری بسته نبوده است. دکانش کوچک بوده. مردم هم اکثرا به علت شجاعت او و پدرش هوادار او بوده اند و راضی. بخش مهمی از خاک اشغال شده سوریه نیز آزاد شد. دقت کنید. مردم زیاد به این فکر نمی کنند که این آدم 44 سال بوده یا بیشتر. تک حزبی است یا چند حزبی. مردم به زندگی خود فکر می کنند. این قدرت ظلبان و سیاسیون هستند که ممکن است بسیار مرفه هم باشند اما بخواهند سهمی در حکومت داشته باشند. اینها همین فرماندهان همین گروهک ها مسلح امروز هستند. اینها این همه سلاح را از کجا تهیه کرده اند؟ اینها چون نتوانسته اند سهمی در حکومت داشته باشند از شرایط منطقه سوء استفاده کرده و دست به سلاح برده و بخشی از مردم را هم تحریک کرده اند. مردم بیشتر به آرامش و امنیت فکر میکنند و برایشان آنچنان مهم نیست یک نفر حاکم باشد یا هر 8 سال عوض شود. بدون شک در سوریه نیز باید دموکراسی به صورت کامل برقرار شود. اما این دموکراسی نه به دست ناتو یا گروهک های مسلح، بلکه به دست همین اسد برقرار خواهد شد. (501842)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۵۸:۴۲
این چه دلیل بیخودیه من فکر نکنم اسرائیل تا حالا جرات کرده باشه این همه مسلمون رو بکشه . (501675)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۲۴:۲۴
اسد تا پشتيباني ايران رو داره كسي جرات حمله به اونو نداره.... فراموش نكنيم كه سوريه جزء يك پيمان استراتژيكه و هر حمله اي به سوريه حمله به ايران و مقاومت به حساب مياد ...
شايد بهترين اشتباه غرب در حال حاضر همين حمله به سوريه باشه ...... چون تا حدود زيادي خودش آسيب ميبينه و نتيجه اي هم به دست نمياره....گروههاي مخالف اونچنان وزني ندارن كه بتونن نظام كنوني رو ساقط كنن... (502754)
 
cia 30
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۰۸:۵۰
سوریه مگه خبریه؟ (501044)
 
حسن
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۰۸:۵۲
بشار اسد چاره اي جز تن دادن به انتخابات آزاد و تقويت مردمسالاري و گردش قدرت ندارد. او بايد به خواست مردم احترام بگذارد. اگر از روي كار ماندن خود و محبوبيت خود اطمينان دارد چرا يك انتخابات آزاد برگزار نمي كند و در يك فرايند دموكراتيك قدرت را در دست نمي گيرد تا اعتراضات فروكش كند؟ (501045)
 
محمود
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۱۸:۰۹
گرچه مخالف هرگونه دخالت نیروهای خارجی در یک کشور هستم ولی حرفهای بشار اسد خیلی شبیه حرفها و خط و نشان کشیدن های ماه های اخیر معمر قذافی است که امروز پایتختش بدست مخالفان فتح شد. (501049)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۴۸:۳۵
زیاد بر اخبار بی بی سی دروغ گو آرزو های خود را مطرح نکنید. بر اساس بی بی سی و دیگر رسانه های دروغ گو، سیف الاسلام دستگیر شده است و فذافی مرده است در حالی که چند ساعت پیش سیف الاسلام در جمع هوادارن خود داشت صحبت می کرد و می گفت ما در حال جنگ با شورشی ها هستیم.
بر اساس حرف های بی بی سی خود ایران خودمان هم اینک پایختش باید در دست شورشیان می بود. (501441)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۸:۵۲:۱۲
ببخشید فقط بی بی سی بود که اینها را می گفت؟ بد نیست کمی هم اخبار صدا سیما را گوش کنید (501569)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۲:۳۰:۰۹
صدا و سیمای خودمان هم اشتباه کرده. از همین خبر گزاری های مهم دنیا مثل بی بی سی گرفته. چوبش را هم خورد. دیدیم که سیف الاسلام زنده و آزاد بود جنگ هنوز به شدت ادامه دارد و صد ها نفر کشته شده اند. در واقع همه جا می گفتند قذافی شکست خورد. من هم اول این طور فکر کردم. اما بعد دیدیم چه کلاهی سرمان رفته است.

حتی من الان احساس می کنم شرایط بسیار خطرناک شده است. اینجا ما علاوه بر قذافی و معترضان با ناتو هم طرف هستیم. ناتو می خواهد توازن قدرت برقرار شود و هر دو طرف از بین بروند! ممکن است در روزهای اخیر اکثر انقلابیون مسلح کشته شوند. این کاملا به نفع آمریک وغرب است و با وجود خلاء قدرت می توانند بر لیبی حاکم شوند. اگر انقلابیون شکست بخودند آمریکا قذافی را به راحتی شکست می دهد و خود وارد لیبی می شود. به این علت است که ناتو حمله به مواضع قذافی را کاملا متوفق نموده است تا انقلابیون کشته شوند. برای آمریکا و ناتو مثل آب خوردن است که مواضع قذافی را با پیشرفته ترین موشک ها هدف قرار دهد. اما آنها این را می خواهند که دو طرف همدیگر را از بین ببرند. آنها چون نمی توانند انقلابیون را هدف قرار دهند می خواهند که قذافی آنها را بکشد. (501849)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۱۸:۲۳
الان که این رو می نویسم قذافی در حال سقوطه و مخالفان به طرابلس رسیدن. ولی خدا وکیلی بعدش نوبت بشار اسده دیگه. نه؟ (501050)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۱۷:۲۷
به هيچ عنوان دوست عزيز....
سوريه پيچيده تر از اين حرفاست...تو ليبي حداقل همه چي معلوم بود اما تو سوريه.... اصلا معلوم نيست حكومت بعد از بشار اسد بهتر اين نظام باشه... (502753)
 
نعمت
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۲۰:۰۲
بشار اسد باید از قذافی درس بگیرد و دست از کشتارمردمش بردارد و به خواسته مردم توجه کند و گر نه سرنوشت بهتری جز قذافی ندارد این پایان همه دیکتاتورهاست (501052)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۵۴:۱۷
بشار اسد شیر است و کسی نمی تواند او را شکست بدهد. دیکتاتور هم نیست و روشنفکری است که با معترضان مذاکره می کند و با گروه های مسلح می جنگد و به همین زودی است که نسل گروهک های تندرو مسلح شبه ظالبانی و تغذیه شده توسط ملک عبد الله و اسرائیل و حریری، را منقرض کند.
کدام مردم؟ مردم از ترس تروریست ها یا به ترکیه پناهنده شده اند یا در پایتخت به نفع بشار اسد راهپمیایی می کنند. (501444)
 
سلام
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۸:۱۶:۴۶
شیر بی یال و دم و کوپال ؟
چطور بشار اسد دیکتاتور نیست که با پدرش 40 ساله که حکومت موروثی را انداخته ؟
جناب بهتر نیست به دور از تعصابات نظرتون رو بگید ؟
بنده معتقدم چه بی بی سی چه سیمای خودمان هر کدام همتراز سیاست هایشان اعلام خبر می کنند و هر کس بیشتر پای بی بی سی بنشیند حرفهای آنها را باور میکند هر کس هم بیشتر پای صدا و سیمای خودمان بنشیند خوب مثل شما قضاوت می کند و از شنیدن نظر مخالف خشمگین می شود . لطفا منصف باشید (501555)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۲:۳۷:۲۲
من از دموکراسی بیشتر در سوریه بدم نمی آید. مشکل من با این است که حکومت سوریه از بین برود و خط مقاومت شکسته شود. سوریه جنگ زده آماده اشغال توسط آمریکا و اسرائیل است. من دوست دارم اصلاحات در سوریه توسط بشار اسد انجام گیرد اما درگیری ها خاتمه پیدا کنند. به نظر شما این به نفع سوریه و مسلمانان نیست؟ شما چرا می خواهید سوریه نیز به وضع مشابه لیبی گرفتار شود و همه زیرساخت هایش از بین برود. ارتشش متلاشی گردد؟ بعد اسرائیل بیاید از بلندی های جولان وارد سوریه شود.

بله دموکراسی خوب است اما زنده ماندن هم خوب است. اشغال نشدن هم خوب است. اگر این دموکراسی را بتوان به روشی مسالمت آمیز به دست آورد چرا این کار را نکرد؟

البته اطلاعاتی که من از سوریه دارم نشان میدهد افراد مسلح در سوریه بسیار ضعیف هستند و قابل مقایسه با انقلابیون لیبی نیستند. مشکل در این است که ممکن است ناتو بعد از لیبی به سوریه حمله کند که البته با شرایط سوریه بعدی نیست. این به ضرر مردم سوریه و ایران و مسلمانان خواهد بود. (501855)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۸:۴۸:۴۶
جناب خط انقلاب میشه بگید این اخبار را از کجا آورده اید؟ لابد خبرگزاری های دولتی ایران که آنها هم مو به مو از خبر گزاری های دولتی سوریه کپی کرده اند.
بد نیست کمی هم به خبرگزاری های خارجی مراجعه کنید چون این ادعاها فقط در سایت های ایران و سوریه نوشته شده و باقی سایت های دنیا (گفتم دنیا نه بی بی سی ) چیزهای دیگری می نویسند (501567)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۱۴:۰۸
بقيه كه دست پرورده بي بي سي هستن نكنه العربيه و الجزيره منظورته يا يورونيوز... (502752)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۳۷:۵۰
نمعت عزيز:
نمي دونم چرا اين افراد از سرنوشت همديگه درس نمي گيرن؟ بن علي-مبارك- عبدالله صالح يمني-قذافي طبق فرمول نوبتي هم باشه نوبت بشار اسده... (501665)
 
salek
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۴۰:۳۲
وزارت خارجه باید روی سوریه تمرکز کنه و از بشار بخاد تا اصلاحات رو در کشورش شروع کنه (501019)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۹:۵۴:۲۶
ایران از سوریه چنین چیزی را خواسته است. (501584)
 
فرناز مجتهدي
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۲۲:۳۰
سالك عزيز:
ماهي رو هر وقت از آب بگبري تازه است به شرطي كه آب يا ماهي باقي مونده باشه. قذافي هم آنقدر دست دست كرد كه داريم مي بينينم... (501651)
 
مرتضوی
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۴۰:۵۹
نا امنی های سوریه کار غرب است چون نمی خواهد محور مقاومت قوی باشد (501025)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۷:۴۱:۴۴
دیروز بن علی و مباکر
امروز قذافی
انشالله فردا نوبت آل خلیفه و آل سعود و علی عبدالله صالح است

بشار اسد حواسش باشد ؛ چرا که ممکن است او هم به همین سرنوشت دچار شود (501032)
 
اسى
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۱۹:۴۰:۵۶
نبايد سوريه را ليبى مقايسه كرد درست است كه بشاراسد همه كاره سوريه مى باشد ولى در بين مردم محبوبيتى زياد دارد (501104)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۲۰:۴۳:۵۹
دیگه کار از اصلاحات و این حرفا گذشته
اصلاحات در یک مقطع خاص (حداقل 10 سال قبل از اینکه اعتراضات شروع بشه) جواب میده
یه حاکمی که تا دیروز مخالف دمکراسی و نظام چند حذبی بوده نمیتونه یک شبه دمکرات بشه
مردم به اصلاحاتش اعتماد نمیکنن (501122)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۳:۵۹:۳۶
خیلی خوبه که شما به فکر مردم دنیا هستید ولی چرا وقتی حرف از فلسطین و لبنان میشه که پیشانی مبارزه با شیاطین عالمند میگید به ما ربطی نداره؟!
اگه سوریه آسیبی بهش برسه نظریه نیل تا فرات شیاطین به وقوع می پیونده.. اونوقت دیگه نوبت شماست عزیزم تا به صغیر و کبیرتون رحم نکنن و.. بالاخره ما تجربه 8سال جنگ رو داریم دیگه! میدونیم که خوب با هم در ظلمشون متحد میشن.
آیا اون موقع که حمله کردن ایران حرفی از دفاع از مردم زدن نه! همه رو به یک چشم دیدند و کشتند و بردند عزیزم.. اینقدر ساده نباشید.. (501397)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۵۸:۲۸
بلی اصلاحات جواب نمیده چون گروه های مسلح به دنبال اصلاحات نیستند به دنبال حکومت کردن هستند.

اما در میان مردم خوب جواب داده است. مردم هم از ورود ارتش به شهرشان برای نجات آنها از دست گروهک های تروریستی استقبال کردند. همانند همین پاوه خودمان.

گروهک ها مسلح سوریه در مقایسه با نیروهای مردمی مبارز در لیبی بسیار ضعیف هستند و عموما از خارج تغذیه می شوند و این طور نیست که مردمی باشند و یا نیروهای مسلح جدا شده از ارتش سوریه باشند. (501452)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۲:۳۸:۵۶
این گروهک های مسلح می توانند دموکراسی بیاورند؟ (501857)
 
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۲۱:۲۳:۰۲
دیکتاتوری یعنی خفقان. حالا فرقی نمیکنه که از حزب الله حمایت بکنه یا نکنه. اگه بهار عربی شروع نمیشد آیا بشار اسد حاضر بود حالت فوف العاده 40 ساله رو لغو کنه؟ یا حاضر بود به احزاب دیگه هم اجازه فعالیت بده؟ اسد اگه میخواست دموکراسی رو برقرار کنه تا حالا این همه فرصت داشت. ولی ظاهرا قدرت کاملاً بهش مزه کرده مثل مبارک، قذافی، بن علی و ....... سرنوشتش هم بهتر از بقیه نیست. (501135)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۲:۴۶:۴۳
گذشته از این که در سوریه مولفه های مهمی از دموکراسی وجود دارد. برای مثال مجلس دارد. و مشکلش در تک حزبی بودن است. اما در همین حزب هم هم سنی ها هستند هم علوی ها.

حالا کی گفته بشار اسد دیکتاتور است؟ ممکن است یک نفر سال ها حکومت بکند اما دیکتاتور نباشد. مانند همین کورش و داریوش خودمان! نه؟! (501862)
 
میهن
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۲۲:۰۴:۳۹
آقای بشار اسد حق ندارد کشتار بی گناهان سوری را با مسئله شرافت مندانه و انسانی فلسطین و غزه توجیه کند. (501143)
 
پیروز
۱۳۹۰-۰۵-۳۱ ۲۲:۵۴:۵۹
به نظر من آقای اسد بهترین کاری که باید بکند از مردمش عذر خواهی کند و خود را از کار برکنارو یک محل برای خود و خانوادش در نظر بگیرد و با صلح و صفا در کنار مردمش به زندگی آبرو مندانه ادامه دهد تا از اینکه به راهی که مبارک و بن علی و قذافی رفته اند نرود همین ما مردم ایران هم خواستار همسایه خوب و بدون تشنج هستیم و آرزوی خوبی برای آقای اسد و مردم سوریه داریم( البته اگر عاقلانه فکر کند) (501151)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۰۹:۳۶:۰۸
آقای مجد سوریه نا ارام شد چون مردم آنها به 52 سال حکومت پدر و پسر و فرمانروایی مطلق حزب بعث معترض بودند ولی جواب آنها با گلوله پاسخ داده شد. آقای مجد آیا از قتل عام مردم حما در سال 1972 خبر داری؟ که بعد توسط پسرش با تانک و توپ تکمیل شد. آقای مجد دوره شعار دادن و شانتاژ کردن و تیتیرهای دروغین نوشتن تمام شده . (501236)
 
صادق
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۰:۴۴:۴۵
آقای مجد خودشان آنجا بودند. انوقت شما می گین خبر داری؟ (501749)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۰۴:۲۴
البته كه خبر داريم دوست من....
اما خداييش اين دموكراسي موهوم كه اينقده اونو تو بوق و كرنا كردن اينقده ارزش نداره كه بين چند طايفه جنگ طايفه اي و مذهبي خونين دربگيره....
خدا كنه اسد پيروز بشه (502750)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۰۹:۵۸:۲۷
ناامنی سوریه چه کار غرب باشد و چه نباشد حاصل سالها دیکتاتوری و خفقانی است که توسط بشار اسد به مردم سوریه تحمیل شده است .
بنا بر یک قانون نانوشته سرانجام این نوع حکومتها سقوط است ولا غیر
والسلام (501243)
 
فدايي ولايت
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۰:۰۹:۱۸
به جرات مي گويم كساني كه خواهان نابودي رژيم بشاراسدهستند طرفدارصهيونيست هاي كودك كش هستند واصلا دلشان براي مردم نمي سوزدكساني كه درسوريه درحال مبارزه هستندشعارشان لا ايران لاحزب الله است اين يعني چه ؟حمايت آل سعودوهابي يعني چه ؟حمايت غربي هاي متوحش يعني چه؟حمايت نتانياهويعني چه؟اگربشاربرودواين گروه ها به قدرت برسند سوريه علاوه براينكه دست ازحمايت حماس وجهاداسلامي وحزب الله لبنان برمي داردبلكه با اين گروه ها مبارزه هم خواهدكردورژيمي چون عربستان وديگركشورهاي حاشيه خليج ف__________________ارس درسوريه به وجودمي آيدواين يعني فاجعه .خدا نكندمن طرفدار اين ..بعثي بشاراسدباشم بلكه الآن منافع اسلام ايجاب مي كندكه بشاربايدباشدتا مقاومت ضربه نخورد در موضع گيريهايش هيچگاه مثل سران شهوت ران وزنباز عربهاي حاشيه خليج ف_________________ارس نيست با اسرائيل دشمن است پناهگاه مبارزان فلسطيني ولبناني است وما همين را مي خواهيم وگرنه اگرملت سوريه كه خواستار نابودي بشار هستند در راس برنامه هايشان همان حمايت از مقاومت لبنان وفلسطين باشد وبا اسرائيل دشمن وبا آل سعود هم دشمن ما حمايت قاطع خود را ازاين ملت اعلام مي داريم ودر رفتن اين سوسياليست بعثي به اين ملت كمك خواهيم كرد در غيراين صورت براي ما اسلام مهم است نه خواسته مردمي كه آزادي بخواهندآنهم در زير سايه ناتو وآمريكا وآل سعودبراي ما مقاومت در مقابل سرسخت ترين دشمن اسلام يعني اسرائيل مهم است نه حقوق بشري كه ازسازمان ملل ببخشيد دول بيرون بيايد.حقوق انسان ها را اسلام معين مي كندنه سازمان هاي كافرطرفدارهمجنس بازان مردم سوريه اگربا مقاومت دربرابر صهيونيسم بين الملل هستندما با آنها هستيم در غيراين صورت وظيفه اسلامي ما اين است كه با سياست هاي ضد اسرائيلي بشار اسدگرچه ديكتاتور است همراه باشيم. (501063)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۱:۳۶:۲۰
برادر با این استدلال که شما داری حتما هم شما طرفدار جنایت علیه مردم بی دفاع هستی این چه استدلالی هست که شما ها دارید ؟ مگه خون مردمی به مردمی دیگر برتری داره ؟ کجای اسلام گفته از یه سری مسلمان دفاع کنید از یه سری دیگه نه ؟
الف جان شما هم انقدر سلیقهای عمل نکن خواهشا چاپ کنید (501289)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۷:۱۲:۳۲
مگه خوارج مسلمان نبودن....
دادا گاهي موقع برا حفظ خيلي چيزا بايد خون بريزي....البته من كشتار مردم رو تاييد نميكنم.... اما خوبه يه كم به عواقب سقوط اسد فكر كنين كه در اونصورت دهها برابر اون چيزي كه امروز ميبيني كشتار و خونريزي ميشه.....
سقوط اسد نه نفعي براي مردم سالاري داره و نه نفعي به حال مردم منطقه..... تنها برنده سقوط اسد فقط اسرائيل و عربستانه....
دادا يه كم غيرت و غرور داشته باش.... (502751)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۴:۵۴:۳۵
تروریست های سوریه چنین خیال می کنند که می توانند حکومت را ساقط و خودشان حاکم شوند ، غافل از آن که گروهک های وابسته به خارج و طن فروش، محکوم به شکست هستند همانند همین گروهک رجوی که قرار بود تهران را در چند روز فتح کند. (501445)
 
سامان
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۳۷:۴۸
یه خورده منصف باش اگه حکام حاشیه خلیجفارساین جوریه که میفرماییدپس وضعشون از سومالی هم بایدبدتر باشه ولی این کشورها هم در اقتصاد و سیاست و خیلی چیزها از ماجلوزدند در ضمن توهین کردن به افراد اون هم مسلمان کار خوبی نیست پس گفتگوی تمدنها چی شد یا ایها المسلمون اتحدوا اتحدو چی شدو.... (501664)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۳ ۰۷:۰۷:۴۹
این اسلامی که برای شما مهمه از کدوم نوع اسلامه؟
این اسلامتون هدفش چیه ؟
هدف اسلام شما اجرای عدالته یا کسب منافع به هر قیمت؟
لطفا به هر بهانه ای تمایلاتتون را به اسلام پیوند نزنید (502171)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۰:۲۳:۳۱
چطور ترکیه در مورد مداخله ایران در بحرین هشدار شدید می دهد ولی خودش سردسته مخالفان دولت سوریه است اگر واقعا از لحاظ نظامی ایران پیشرفت کرده پس چرا هیچ کشوری از ایران حساب نمی برد ما باید به ترکیه هشدار شدید بدهیم که سوریه خط قرمز ایران است تلاش ترکیه برای تجزیه سوریه برابر تجزیه کشور ترکیه است ترکیه کاری نکند که ایرانی دنبال همان همسایه روم شرقی باشند و ازمیر را تقدیم یونان کنند نکنه خودشان را صاحب کشور اسب تروا می دانند (501253)
 
مهدی م شفیعی
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۱:۳۰:۱۶
دلیل مخالفت های آمریکا با سوریه اینه که سوریه با اسرایل مخالفه و هرکشوری که با اسرایل مخالف باشه آمریکا باهاش مشکل داره و سعی می کنه خذفش کنه وگرنه اگه دلش برای مردم می سوخت باید با بحرین و عربستان و... هم مخالفت می کرد (501285)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۲:۵۰:۱۴
اگر اسد نبود امروز سوریه یا در اشغال اسرائیل بود یا همانند عربستان مطیع اسرائیل بود. اما اسد مانند شیر ایستاد. معترضان سوری نیز در اقلیت هستند و فقط در برخی از شهرها هستند. اما اسد اصلاحات زیادی را به اجزا در آورده است تا همین معترضان را راضی کند. چرا برخی نمی خواهند این اصلاحات اتفاق بیفتد؟
زیرا آنها می خواهند با سرنگون کردن اسد خودشان جای او را بگیرند. آنها برای حکومت دست به اسلحه برده اند. این گروه های مسلح از اسرائیل، لبنان، عربستان، قطر و ترکیه تامین می شوند و هدف آنها این است که با ایجاد نا آرامی و دامن زدن به خشونت بتوانند بعد از تبلیغات، فضایی را ایجاد کنند که آمریکا بتواند به سوریه همانند عراق وافغانستان حمله کند.

توجه کنید که چرا در سوریه اعتراضات و حرکت های مسلحانه وجود دارد اما در عربستانی که حکومت آن پادشاهی موروسی است و فضای آن به شدت بسته است آب از آب تکان نمی خورد، در حالی که سوریه به مراتب دموکراتیک تر از عربستان است؟

تنها کشور مسلمانی که اسرائیل از نا آرامی ها در آن خوشحال است و البته حمایت مالی و نظامی هم می کند سوریه است چرا؟

این یعنی نا آرامی های برخی از شهرهای سوریه که البته در حال خوابیدن است به نفع اسرائیل است و به ضرر مردم سوریه و مسلمانان. (501344)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۱۵:۴۷:۳۷
اقای هادی ایرانی در جواب به شما مردم بحرین. یمن .عربستان حق ندارند .درود بر مقاومت اسلامی در مقابل زیادیخواهیهای امریکا واسراییل. (501488)
 
وحید
۱۳۹۰-۰۶-۰۱ ۲۰:۴۱:۰۸
بن علی و مبارک و قذافی هم اوایل فکرشو هم نمیکردند که به این روزها بیفتند الان هم اسد با اطمینان از عدم سقوط خود سخن میگوید یکی از دوستان هم به تعداد کشته شدهگان شک وارد کردند دوست عزیز اصلا بگو یک نفر فکر میکنی خون بناحق ریختن چه عاقبتی داره.شک نکنید اگر مردم سوریه به راه خود ادامه دهند سرنوشت اسد چیزی جز سرنوشت بن علی و مبارک و قذافی نخوهد بود (501595)
 
حسین حمیدرضایی
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۰۰:۳۷:۰۷
باید بگویم سوریه الان شرایط بسیار حساسی دارد بشاراسدوسیاسیون باید درنهایت ظرافت ودقت با این شرایط برخوردنمایند حزب الله باتوجه به تیزهوشی ودوربینی رئیسش نصرالله باید به اسد کمک کند ایران نیز باید یعنی واجب است به سوریه کمک های سیاسی ،فکری ، ودرنهایت اگر کار به جاهای خطر کشیده شد کمکهای نظامی کند .
طبیعی است که آمریکا وانگلیس برای حفظ موجودیت صهیونیستها دست به هرکاری می زنند باعنایات خداوندی که کشورهای مستعمره اونا یکی پس ازدیگری دارن آزاد می شن سوریه بهترین گزینه است برای نجات اسرائیل ؛ البته ان شاء الله درپرتو عنایات الهی سوریه از این بحرانها در کمال سربلندی وعزت بیرون خواهد آمد (501663)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۱:۱۷:۲۷
دفاع از آرمان و مظلوميت فلسطين به جا و اين دليل نميشه كه پشت اين آرمان هر ظلمي قابل قبول باشه.
اين مشخصه كه در سوريه تك حزبي دموكراسي وجود نداره.
اميد است كه در سوريه حكومتي حاكم بشه كه دموكرات باشه و در ضمن حامي مظلوميت فلسطين. (501778)
 
حسين جان
۱۳۹۰-۰۶-۰۲ ۱۴:۴۳:۴۸
مگه سوريه ناآرام است ما كه خبري از صدا و سيما نشنيده ايم كي جنگ شده
بي بي سي هم ميدونه يا نه (501934)
 
۱۳۹۰-۰۶-۰۳ ۰۶:۵۷:۰۵
بشار اسد اگر ریگی به کفش نداشت خبرنگاران را از سوریه بیرون نمیکرد.
واقعا در سوریه چی میگذره که از دیده شدنش توسط مردم دنیا میترسه؟ (502170)
 
علي رادمهر
۱۳۹۰-۰۶-۰۵ ۰۶:۵۸:۴۶
حداقل يك سوم كشته ها از ارتش سوريه هستن...
چرا شما اينقده اصرار دارين يه طرفه ماجرا رو ببينين.... با اين حجم سنگين سرمايه گذاري غرب و عربستان برا سقوط بشار اسد اين تعداد كشته چندان زياد نيست....عربستان به ناتو پيشنهاد 50 ميليارد دلار كمك براي حمله ناتو به سوريه داده....
گروههاي سلفي در سوريه با سلاح و پول محور ضد مقاومت هستند كه دارن ارتش رو وادار به واكنش ميكنن....آقايون اگه خيلي دلشون به حال حقوق بشر ميسوزه برن يه سر فيلمهاي جنايات هولناك همين به قول شما انقلابيون سوريه رو ببينن بعد قضاوت كنن اگه اينا به قدرت برسن چي از اب درمياد..... قاچاق اسلحه به سوريه الان از همه جا داره صورت ميگيره...از عراق - لبنان- تركيه.... اگهخ كار به جنگ طايفه اي برسه كل منطقه به آتيش كشيده ميشه.....
اگه نظام اسد سقوط كنه ايران واقعا ضربه ميبينه......در واقع اگه سوريه دست از حمايت از مقاومت برداره تمام اين مسائل تموم ميشه...مطمئنا غرب در سوريه بدنبال دمكراسي نيست بلكه تمام فشارها معطوف به اينه كه اين كشور رو از محور مقاومت جداكنه....چون با توجه به بافت جمعيتي سوريه و توزيع قدرت حتي خود غرب هم از سقوط اسد وحشت داره چون حكومت بعدي احتمالا از بين گروههاي تندرو سلفي سركار بياد كه درينصورت تهديد گروه القاعده و امثال اون برضد غرب دو چندان ميشه....به هرحال به شخصه آينده مبهم تاريكي رو براي سو ريه ميبينم....بزرگترين بازنده اين سقوط مطمئنا ايران و محور مقاومت خواهد بود.... (502748)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.