نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238252
حل مشکل بیکاری نباید منوط به افزایش آمار کارکنان دولت باشد
حمیدرضا عسگری* 27 مرداد 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۲
حقیقتاً عامل فرهنگ همچون اکسیژنی است که برای تنفس به آن نیازداریم و در هرحیطه ای، گرفته از مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، رشد و تعالی آن موجب پیشرفت همه جانبه بشر گردیده است.

درمقایسه با آموزش فرهنگ کسب و کاردر دیگرکشورهای موفق در عرصه اقتصادی باید قبول کرد که ما هیچگونه دوره آموزشی و آشنایی نوجوانان و حتی جوانان با فضای کسب و کار و گرایش آنها به سمت تولید و درآمد زایی، درنظر نگرفته ایم. باید پذیرفت بخش قابل توجهی از افزایش تعداد جوانان بیکار، مربوط به عدم آموزش فرهنگ کسب و کار و آشنایی افراد با فرصت سازی برای کسب درآمد می باشد. ما ازجوانان خود نخواسته ایم تا به فکر فرصت یابی و فرصت سازی باشند. این بی توجهی موجب گرایش جوانان به کارهای بیهوده و یا خلاف قانون همچون فروش مواد مخدر، سرقت، زورگیری و از این قبیل بزه های اجتماعی می گردد.

درخوش بینانه ترین حالت جوانان یا به پیشه پدری رجوع خواهند کرد و یا چشم انتظار استخدام های دولتی همچون ادارات، بانک ها، کارخانجات و یا نیروهای مسلح، خواهند بود. این رویه موجب سکون نیروی فعال جامعه می گردد چون فضاهای شغلی محدود است و پاسخگوی خیل عظیم کارجویان نیست. لذا باید به سمت فرصت یابی و فرصت سازی پیشرفت تا زمینه های جدید ایجاد اشتغال فراهم شود.

متاسفانه ما نتوانسته ایم خارج از این حلقه راه و روش های درآمدزایی را به جوانان آموزش دهیم و با معضل بیکاری به صورت ریشه ای برخورد کرد. حل مشکل بیکاری نباید منوط به افزایش آمار کارکنان دولت باشد! بلکه باید علاوه بر گسترش چرخه های تولید، زمینه را برای گرایش جوانان به سمت دیگر فعالیت های تجاری و درآمدزا جلب کنیم. نیروی جوانی پتانسیل ارزشمندی است که باید با هدایت آن به سمت رشد و تعالی مانع از هدر رفتن آن شد. یک جوان ایرانی باید بتواند نیازهای جامعه خود را تشخیص بدهد و از این نیازها برای خود کسب درآمد کند.

اما این امر نیازمند آموزش و ترویج فرهنگ کسب وکار درمیان جامعه می باشد. این وظیفه مسولان است تا با آموزش و حمایت از جوانان و دراختیار گذاشتن امکانات برای درآمدزایی آنها برنامه ریزی کنند. نباید جوان خود را در میان بن بست بیکاری ناتوان ببیند وتنها راه چاره را بالارفتن از دیوار حقوق دیگران تشخیص دهد!. مطمئنا قانون گریزی درهیچ قاموسی پذیرفته نیست، اما باید قبول کرد که نبود راه چاره و عدم آموزش های فرهنگی جهت کسب درآمد، جوانان را به کارهای خلاف می کشاند.

اولین قدم برای آموزش و جلوگیری از انحراف جامعه به سمت کارهای بیهوده و غیرقانونی جهت کسب درآمد، تقویت پایه های اشتغال می باشد. اصلی ترین محور رشد اقتصادی و مبارزه با بیکاری، افزایش تولید و گسترش صنایع می باشد. لذا اگر نگاهی به وضعیت تولید وصنایع کشور بیاندازیم متوجه می شویم که به وضعیت نامناسبی درطی چند سال گذشته دچار شده ایم. متاسفانه تاکنون ما بارتمام مشکلات اقتصادی کشور از بیکاری گرفته تا کاهش هزینه های جاری را بردوش تولیدکنندگان انداخته ایم و همین امر موجب تعطیلی و رکود بسیاری از واحدهای تولیدی گردیده است. این درحالی است که واحد های تولید خود زمینه ساز توسعه فرهنگ کسب و کار در کشور می باشند. این سرمایه داران و تولیدکنندگان و صنعتگران هستند که می توانند انگیزه فعالیت اقتصادی را درمیان کارآفرینان و کارجویان ایجاد کنند.

گسترش سرمایه گذاری درکشور و خروج اقتصاد از رکود فرصت مناسبی است تا بار دیگر فرهنگ اقتصادی مردم غنی گردد و تفکر جامعه صرفاً بر دغدغه های معیشتی متمرکز نگردد. امید است درطرح ها و بسته های دولت برای خروج از رکود و تورم و حمایت از بخش تولید، برنامه های کارشناسی شده درحیطه اشتغال زایی و رونق فضای کسب و کار نیزدرنظرگرفته شده باشد.
*آفرینش
 
مرادخانی
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۰:۰۰:۳۳
"فرهنگ کسب و کار" ، "رونق کسب و کار" واژه هایی جذاب برای بازی با افکار عمومی است که چندین ماه است توسط افراد مخصوصا مجلسیان مطرح می شود.اما عملا چیزی ندیدیم. (2320005) (alef-10)
 
مزدک
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۰:۰۴:۵۵
نویسنده محترم
حرفهای جالبی زدی اما نگفتی افرادی که مسئول هستند و بدنبال گرفتن یا دادن رانت هستند چگونه می خواهند به مردم فرهنگ کسب و کار یاد دهند؟
اگر آنها خودشان فرهنگ کسب و کار داشتند که دنبال رانت نبودند. با دانش و علم کسب و کارشونو جلو می بردند. (2320016) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۱:۳۶:۵۹
تا نفت ملی نشود ،حق ارتفاق دولت لغو نشود چیزی درست نمی شود (2320290) (alef-3)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۱:۳۸:۵۲
متاسفانه هر دولتی که عوض میشه و هر دوره مجلس که نمایندگان عوض میشوند خیل عظیمی از آشنایان و وابستگان بدون رعایت ضوابط به لشگر بیکاران حقوق بگیر دولتی اضافه می شوند که در عین حالی که بازدهی چندانی ندارند حقوق و مزایا و بیمه و ... از جیب بیت المال مردم مستضعف پرداخت میشود که اثرات مخرب بسیار زیادی دارد همچون:

1- تعداد بسیار زیاد کارکنان، تمام دولت ها را مجبور به چاپ پول بدون پشتوانه جهت پرداخت حقوق و مزایای آنها و درنتیجه تورم مزمن کشور نموده است

2- در جاییکه به دو نفر نیاز است ده نفر استخدام شده اند که عملا یا ده نفر کار دو نفر را انجام می دهند یا دو نفر کار می کنند و هشت نفر به چای خوردن ، وب گردی و ادامه تحصیل می پردازند. فرهنگ تنبلی اینگونه در حال نهادینه شدن است. نباید در کشور عده ای بدون کار و زحمت و تلاش اموراتشان بگذرد.

3- جذابیت های بخش دولتی باعث شده همه به جای کار و تلاش و شکوفا کردن استعداد خودشون به دنبال پارتی بازی جهت استخدام دولتی باشند. کشتن خلاقیت و تلاش از یک طرف و ایجاد زمینه فساد از طرف دیگر

راه حل:

1-دولت مصلحت سنجی را رها کرده و استخدام دولتی را به کل تعطیل کرده و فقط ایثارگران و نخبگان دانشگاهی با شرکت در آزمون طبق نیاز واقعی استخدام شوند تا بقیه جوانان به دنبال کار و تلاش واقعی باشند

2- حقوق و مزایای کارکنان دولت کاهش یافته ، امکنیت شغلی آنان حذف شود و امکان ادامه تحصیل ممنوع گردد. (2320295) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۲:۰۳:۴۳
یکی از معضلاتی و مفاسدی که در تامین سرمایه انسانی بخش دولتی به چشم می خورد به کار گیری مجدد نیروهای بازنشسته است. نیروهایی که حدود 30 سال در بخش دولتی کار کرده اند و به افتخار بازنشستگی نائل شده اند ولی قصد دل کندن از بخش دولتی را نداشته و مجدداً با رانتهای ارتباطی که دارند مجدداٌ با انعقاد قراردادهای آنچنانی در پستهای مدیریتی ارشد در بخش دولتی به کار گرفته می‌شوند. این آقایان اگر توانمندی دارند بهتر است با فعالیت در بخش خصوصی پس از بازنشستگی، بخش خصوصی را از توانمندی های خود بهره مند کنند و تحرکی به بخش خصوصی بدهند و دست از سر بخش دولتی بردارند که هرچه در چنته داشته اند با 30 سال خدمت در بخش دولتی نشان داده اند. باید قانونی وضع شود که بکارگیری مجدد نیروهای بازنشسته در بخش دولتی را ممنوع کند.
من در سازمان مدیریت و برنامه ریزی )سابق) کار می‌کنم. الان به طور مثال آقای تولایی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی این سازمان یکی از آن بازنشستگان دولتی است. از این نمونه ها در دولت زیاد به چشم می خورد. (2320377) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۲:۵۱:۵۷
کاملا درست است.متاسفانه جوانان فقط چشمشان به استخدامهای دولتی است.چون کار آزاد در ابتدا سرمایه میخواهد که اکثرا ندارند و بانکها هم با کلی بوروکراسی و اتلاف وقت و دریافت سود بالا وام اعطا میکنند که اکثر جوانان عطایش را به لقایش میبخشند.و آشنایی هم ندارند که رانت و یورو از بانک مرکزی بگیرند . (2320623) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۳:۳۷:۱۸
به خدای احد و احد قسم که در زمینه اقتصاد جز جهان سومی ها هم نیستیم! (2320823) (alef-3)
 
sam
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۱۳:۵۶:۲۰
با سلام و عرض ادب به تمامی کارکنان سایت الف

به نظر من حل مشکل بیکاری منوط به این است که رشد اقتصادی کشور افزایش یابد و رشد و توسعه زمانی حاصل می شود که شرایط ذیل برقرار شود.

1ـ روابط کشور با ممالک غربی عادی شود و یا از شدت تحریم ها زکاسته گردد.

2ـ مدیریت علمی و شایسته سالاری حرف و آخر را در انتصابات و مدیریت بزند.

3ـ در تمامی ارکان حاکمیت میل به پیشرفت و رشد اقتصادی و تکریم کارآفرینان برقرار باشد.

4- حمایت قضایی ، مالیاتی ،و بانکی از بخش خصوصی واقعی صورت پذیرد.

5ـ ورود و خروج توریست های خارجی با سهولت انجام شود.

6ـ و مهمتر از اینکه میل به پیشرفت و توسعه در تمامی آحاد جامعه برقرار باشد ،ممکن اقشاری در جامعه باشند که اقتصاد صنعتی و رونق آن به نفعشان نباشد ،روی ذهنیت این اشخاص باید کار شده و منافع آنها در روند توسعه ملحوظ گردد. (2320906) (alef-3)
 
مصلح
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۲۱:۳۵:۰۸
تا درآمد نفت از جیب دولت خرج نشود و هزینه دولت از محل مالیت تامین نشود وضع همین است (2322430) (alef-3)
 
رمضان قدمی
۱۳۹۳-۰۵-۲۸ ۰۷:۵۱:۴۴
اگر واقعا بفکر جوانان بودید کارکنان بازنشته را ازسیستم دولتی حذف و کارکنانی که خدمت قانی سی سال در دستگاهها تمام شده بازنشسته کنید خیلی از جوانان عزیز مملکت برای پیشرفت مملکت وارد دستگاه دولتی میشود...حتی حاضرنشدید ایثارگران بیست وپنچ سال خدمت را باارفاق بازنشته کنید ،مملکت ما فقط شده شعار شعار...تاکی؟ (2323009) (alef-3)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۵-۲۸ ۱۳:۱۷:۲۷
دولت بخصوص دولت قبلی وام میداد اشتغال زائی میکرد . کاسبی نیس که کاری انجام بشه . عملا با دادن وام سه خانواده رو درگیر میکردند . وام گیرنده که نمیتونه قسطا رو بده و دو ضامن که باید قسطای وام گیرنده رو پرداخت کنند. (2323677) (alef-3)
 
امير
۱۳۹۳-۰۵-۲۸ ۱۵:۵۱:۰۹
ظاهراً بنده و امثال بنده بايد مثل قانون برده داري بسوزيم و بسازيم چون من 14 ساله تو يكي از ارگانهاي دولتي خدمت مي كنم و هنوز قراردادي هستم و يهو مي بينيم يه نور چشمي از راه رسيد و در بدو ورود پيماني شد.همكار اينجانب در حالي كه كارمان و شرايطمان(تخصص) يكي است 3 برابر من حقوق مي گيرد ولي اين شرايط كه گفتم با هم يكي هستيم اينجا فرق ميكنه كه اون پيمانيه من قراردادي! (2324107) (alef-3)
 
حاج محسن
۱۳۹۳-۰۵-۲۹ ۰۸:۳۵:۱۸
مثل اینکه گذشته خودت یادت رفته.ای دانشمند محترم در اقتصاد هرچه تعداد کارکنان دولت بیشتر باشد رشد اقتصادی و علمی بیشتر است دقت کن به گذشته که پدرانمان با اصطلاح نوکر دولت فرزنداشان را به درجات بالا رسانند ادم چه زود فراموش میکنند . به جای اینکه در یک اطاق یک نفر باشد 3 نفر باشند به جای اینکه یک نفر 5 پست داشته باشد وبه جای اینکه شما اینده وسیع ببینی و حتی دور وبرت راببینی که از اقتصاد خراب هر 2 متر یک باب مغازه باز میشود نبود درامد مانع از خیلی چیزها میشود ای کاش یک روز شما را از یک نعمت خداوند متعال محروم میکردنند تا بدانی سرکار نبردن جوانان یعنی چه برنامه ریزی کلان بکن هزینه مملکت داری زیاده 3 میلیون کارمند جایی حساب نمیشوند که اینقدر جدی گرفتی لطفا از پدر بازنشته ات بپرس که ایا پول دارو قلبی و یا عمل جراحی را دارد .همین فرزندان کارمند بر حسب وظیفه شرعی به والدین کمک میکنند. (2325181) (alef-3)
 
لرستانی
۱۳۹۳-۰۵-۲۹ ۱۱:۰۱:۴۰
استان محروم و مظلوم لرستان آماربیکاری بالای 50 درصد دارد که همیشه در حدود 20 درصد اعلالم می شود این استان هیچ زیرساخت مهم صنعتی و کشاورزی ندارد
70 درصد اراضی کشاورزی ان دیم است در حالی که دومین یا سومین استان اطز نظر میزان بارندگی در کشور اس و ............... (2325495) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۲:۳۳:۱۳
قانون بازنشستگی پیش از موعد رو دوباره احیا کنید تا جا برای جوانان جویای کار باز شود (2336625) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.