نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 363857
به بهانه انفجار منطقه شهران تهران
علی نبوی، 29 خرداد 95
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۴
تصویر کندن و پر کردن خیابان و معابر در شهرها به‌ویژه شهر تهران اتفاق جدیدی نیست. بارها دیده شده که چند روز بعد از آسفالت کردن یک خیابان، کارگران سازمان دیگری اقدام به حفاری در همان نقطه کرده و در پایان آن را با سمبل‌کاری پر کرده و رفته‌اند.

شهر تهران در طول سال‌های متمادی دستخوش تغییرات شهری زیادی شده است. این تغییرات شامل تغییر زیرساخت‌های شهر هم می‌شوند؛ اما آنچه عموماً در مورد این تغییرات به کار گرفته نشده و در ادامه معضلاتی را ایجاد کرده، ناهماهنگی و یکپارچه نبودن آن‌هاست.

این روال ناهماهنگ از آنجا شروع شده که پیش بینی زیرساخت‌های سیستم شهری، حتی در ایجاد محله‌های جدید هم در نظر گرفته نمی‌شود. از میان ۲۲ منطقه شهری در تهران، این مهم تنها در منطقه ۲۲ میسر شده است. این ادعا بر اساس تبلیغات شهرداری برای منطقه مذکور عنوان می‌شود. آنجا که از منطقه ۲۲ با عنوان اولین منطقه تهران مطابق با الگوهای شهرسازی نوین یاد می‌شد.

مطلب فوق در حقیقت بیانگر اصولی نبودن ۲۱ منطقه از کلان‌شهر تهران است. کلان‌شهری که از هر حیث شرایط ویژه‌ای دارد. از نظر زمین‌شناسی همواره از تهران به‌عنوان شهری با احتمال وقوع زلزله‌های بیش از ۷ ریشتر یاد شده است. تخریب وسیع شهری که انواع اقسام ساختمان‌های غیراستاندارد در آن ساخته می‌شود، به‌خودی‌خود اتفاقی عظیم و وحشتناک خواهد بود؛ اما زنگ خطر بعدی و البته مهم در جایی است که بدانیم این پایان کار برای احتمال وقوع زلزله در این شهر انبوه نیست.

از زمانی که مباحث مربوط به آسیب‌شناسی وقوع زلزله و حوادث غیرمترقبه در تهران مطرح شده است؛ خطراتی مطرح شد که با وقوع زلزله وقوع آن‌ها هم احتمالاً کلید می‌خورد.

یکی از این خطرات وجود لوله‌های گاز در سرتاسر شهر تهران است. لوله‌هایی که برای ایجاد رفاه و آسایش مردم در زیر زمین قرار داده شده‌اند؛ اما همین لوله‌های گاز می‌توانند به مانند بمبی تهران را شخم بزنند. نمونه‌ی این‌گونه اتفاقات در زلزله ۱۹۰۶ سانفرانسیکو و ۱۹۲۳ توکیو نیز رخ داده است. اتفاقاتی که جزو بدترین فجایع تاریخ بشر به حساب می‌آیند. ایجاد یک آتش سوزی عظیم و گسترده در منطقه ای که بر اثر زلزله ویران شده، مانند تیر خلاصی بر پیکره‌ی آن شهر است.

در آتش سوزی اخیر شهران که به دلیل شکستن یک لوله گاز رخ داد، نمونه ای کوچک از خطری بزرگ را دیدیم. اتفاقی که امیدواریم زنگ خطری برای مسئولین شهری و سازمان‌های آب، گاز، برق و حتی مخابرات باشد. در حادثه شهران شاهد آن بودیم که ترکیدگی لوله گاز به تأسیسات مخابرات و آب و فاضلاب هم آسیب جدی وارد کرد. بطوریکه آب، برق و تلفن منطقه هم قطع شد.

متراکم بودن مسیر عناصر آب، برق و گاز که هر کدام قدرت تخریب و زیان آوری بالایی دارند، مانند کنار هم قرار دادن اجزای تشکیل دهنده‌ی یک بمب. بمبی که شاید جاشنی انفجاری نداشته باشد اما با بروز اتفاقی مثل حادثه‌ی اخیر می‌تواند فعال شده و خط آفرین و مشکل ساز باشد.

امثال این‌گونه حفاری‌ها و پر کردن‌ها در کنار نبود زیرساخت انتقال نیرو در خیابان‌های شهر، احتمال وقوع مجدد این حوادث را هشدار  می‌دهند.

درهم‌پیچیدگی نامنظم و ناهماهنگ تأسیسات شهری مطلبی است که توجه ویژه‌ی مسئولین امر را می‌طلبد. رفع این مشکل نه تنها نیاز مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، بلکه تمام کلان‌شهرهای کشور است.
 
کلمات کلیدی : انفجار در شهران
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۹:۰۱:۱۳
زلزله بیاد به نظر من در حد بمب اتم خسارت به جا میذاره و هزاران نفر توی شعله های گاز از بین میرن (3768321) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۲:۰۳:۳۴
اگه تهران زلزله شدید بیاد معلوم نیست آینده کشور چی بشه. (3768650) (alef-6)
 
حبیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۱:۳۲:۴۱
آینده کشور هر چی بشه بهتر از الان خواهد شد. (3771536) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۳:۴۳:۵۷
شهرداري تهران در حال حاضر در خيابانهاي باريك مجوز برج ميدهد در مناطق مسكوني و ميادين پر ترافيك مجوز مال ومراكز تجارى و فروش برندهاي لوكس ميدهد حالا شهر منفجر هم شد ، شد . (3768875) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۹:۴۰:۳۶
دست گلی دیگر از شهردار تهران ! (3768419) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۹:۴۹:۴۸
حقوق ماهانه 300 میلیون عملکرد منفی (3768433) (alef-13)
 
شركت ستون سقف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۹:۵۲:۵۱
الف سلام
ايا ميدانيد عمر مجاز لوله هاي فلزي زير زميني گاز ٣٥ سال است
ايا ميدانيد كه دستور عمل هاي نگهداري لوله ها كلا تا ٣٠ سال نوشته شده اند
ايا ميدانيد در شهر تهران لوله هايي با عمر حدود ٤٠ سال در زير زمين ، هنوز دارند كار ميكنند؟!
اگر فرصتي باشه كه تماس مستقيمي داشته باشم ، خواهيد ديد كه مشابه اين گونه حوادث ، بصورت تصاعدي در اينده و بدليل پوسيدگي شبكه شهري ، در راه است

افكار عمومي با اين حرفها مشوش ميشوند ،

اما ايا ميدانيدهاي خوب

ايا ميدانيد كه فيوز هاي گاز كه اين دغدغه ها رو از بين ميبرند از سال ١٣٩٢ در كشور توليد ميشوند ،
ايا ميدانيد كه دانش فني و توليد فيوز هاي گاز در خاور ميانه ، انحصارا در اختيار ايراني هاست
ايا ميدانيد با توليد و نصب فيوزهاي گاز ، علاوه بر ايمني كامل ، چقدر از بعد اشتغالزايي و حتي بعد صادراتي ، ميتوانيم موثر باشيم
ايا ميدانيد چرا؟؟؟؟؟!!!!!! (3768436) (alef-6)
 
شركت ستون سقف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۹:۵۷:۵۷
الف سلام مجدد

ايا ميدانيد اولين كسي كه در كشور از توليد فيوز هاي گاز حمايت كرد ،،،،،

جناب اقاي دكتر احمد توكلي ،

رييس وقت مركز پژوهش هاي مجلس بودند كه در سال ١٣٨٢ طي نامه ايي از وزير محترم صنعت وقت تقاضاي تسريع و .... را كردند (3768444) (alef-13)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۰:۰۹:۵۵
الف
خواهش ميكنم به بركت حادثه شهران كه هشداري براي همه مردم ، دولت ، شركت گاز و.....هست
و به دليل اهميت فوق العاده ايي كه خطر شبكه شهري گاز و در زير گلوي مردم دارد،

سلسله مطالبي از اين دست را ادامه دهيد(حداقل تا زمان پياده كردن راه حل هاي واقعي و عملي )

راه حل هاي پيشگيرانه امروز در جلو گيري از خطرات گاز در كشوربسيار اندك و حداقلي هستند
و متاسفانه ، فاجعه بسيار بسيار هولناك تر از حدس و گمان ما هستند

به عنوان يك با تجربه ٣٦ ساله
خواهش ميكنم اين موضوع و پيگيري هاي الف رو بيشتر كنيد (3768457) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۰:۲۷:۲۳
شما فقط یک نظر به آسفالت افتضاح خیابانهای پایتخت ایران یعنی تهران بیاندازید, تا به عمق فاجعه پی ببرید, جالب اینجاست که پیمانکاران ارقام نجومی میگیرند برای آسفالت ولی حداقلها را هم در کیفیت آسفالت خیابان رعایت نمیکنند.

نکته دیگر اینکه متاسفانه هر ساله شاهد کاشیکاری پیاده روها هستیم ولی بلافاصله معلوم نیست به چه علتی, کاشیکاری قبلی خراب میشود و یک طرح جدید پیاده میوشد و دوباره همین روند معیوب ادامه دارد و آرامش را از ملت گرفته اند. (3768481) (alef-6)
 
يك خانم خانه دار
United States
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۱:۱۹:۰۹
اينكه يك حفاري ساده بوده
پس زمان زلزله چقدر ترسناكه؟! (3768545) (alef-6)
 
حامد از مشهد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۱:۲۱:۳۲
ديشب هم در مشهد يك خونه بخاطر گاز منفجر شده (3768549) (alef-6)
 
جلیل اهوازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۳:۳۰:۳۰
چندین سال پیش در اهواز هم مثل همین موضوع اتفاق افتاد .
مشکل اصلی عدم بازرسی خطوط انتقال با تجهییزات مخصوص بنام توپک هوشمند است ( ineligent pig ) . این دستگاه در خطوط انتقال گاز ، یا نفت تزریق می شود و جداره لوله ها را اسکن کرده و موقعیت دقیق خوردگی و نشت را ثبت می کند . (3768210) (alef-13) (3768841) (alef-13)
 
مهشید
United States
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۳:۴۳:۲۶
کاشی کاری های پیاده روهای میدان انقلاب افتضاح است با یک بارندگی و نفوذ اب در انها باعث پاچیدن اب کثیف و گل الود به عابرین میشود عدم استفاده از مصالح استاندارد باعث خیلی از معضلات در جامعه فعلی ماست. (3768873) (alef-6)
 
جلیل اهوازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۲۳:۴۶:۰۶
عاقلانه و منطقی ترین راه جهت استفاده از انرژی گاز تبدیل گاز در نیروگاه های سیکل ترکیبی به برق و انتقال آن به شهرها و خانه های مردم است .
شما می بینید که شبکه برق در تمامی نقاط شهرها و روستا ها با سهولت بیشتر و ریسک و خطر به مراتب کمتری نسبت به شبکه گاز وجود دارد و هزینه هایی که بابت نگهداری شبکه برق مصرف می شود بسیار کمتر است .
در ضمن اگر ما از انرژی برق بجای گاز استفاده می کردیم ، سالانه از مرگ و تخریب صدها واحد مسکونی جلوگیری می کردیم .
همچنین آلودگی محیط زیست بواسطه سوختن گاز در شهرها را نداشتیم .
افسوس که راه اشتباه را ادامه میدهیم و شجاعت برگشت و اصلاح گذشته را نداریم و بجای توسعه و بهبود راندمان شبکه برق که زیر ساخت برای توسعه تمامی صنایع و غیره است ، با توسعه شبکه گاز رسانی مشکل بزرگ تری بر مشکلات دیگر می افزاییم .!!! (3768886) (alef-6)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۰۳:۳۳:۵۵
همه جای دنیا از این اتفاقات پیش میاد ، حتی مدرنترین کشورهای دنیا .
اگر بخواهیم که اتفاقی نیفته باید گاز و برق و آب رو قطع کنیم و مثل 200 سال پیش زندگی کنیم . (3769122) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۲:۵۴:۴۴
به عنوان يك مهندس سازه عرض كنم كه عليرغم تمام پيشرفتهاي انجام شده در بخش طراحي ساختمانها و تاسيسات، متاسفانه بخش ساخت و نظارت با مشكل جدي روبرو است. پيمانكاراني و افرادي كه به دليل پول فراوان وارد اين عرصه شده اند داراي تجربه كاري مناسب نبوده و براي سود بيشتر متاسفانه با زد و بند با برخي مسئولين، از مهندسين ناظر پيروي نكرده يا آنها را به دليل شرايط نامساعد مالي ميخرند.
به هر حال امروز وضعيت تهران از لحاظ ساخت و ساز بسيار وخيم است اين شهر در صورت بروز هر گونه زلزله بزرگ، تلفات ميليوني خواهد داشت حتي بيمارستانها نيز در اين زلزله تخريب خواهند شد. (3769947) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۷:۵۶:۱۶
این از آن حرفهای بی پایه است. کجای دنیا برای حفاریهای بزرگ ، حتی یک توجه کوچک هم به نقشه شهری نمیشه تا بدانند وضعیت چگونه هست؟ و بعد هم بدون اقدامات ایمنی و پیشگیرانه اقدام به فعالیت کنند؟ داستان ریزش خاکبرداری ایران زمین یادتان هست؟ چرا میگوئید از این اتفاقات همه جا هست؟ شما یک سری به بیرون از دایره فکر بسته خود و سری هم به همین بغل گوشمان "دوبی" بزن تا بدانی طرحهای عمرانی را با چه حساسیت و دقتی انجام میدن. بدون اطلاع حرف زدن شرط عقل نیست. خیلی دلم میخواست یکی از آن خانه ها متعلق به امثال شماها بود تا ببینم باز هم چنین افاضات میفرمودید؟ (3770611) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۲۲:۲۸:۵۷
اينطور نيست با وسائل ايمني جلوي خطرات را ميگيرند (3770932) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۳:۲۳:۲۲
اینگونه نیست شهرسازی ما اصولی نبوده ببم جان ژاپن زلزله 9 ریشتری اومد فقط سونامی داشت ساختمونا تکون نخوردن تهران با 5.8 تلفات میده (3771164) (alef-13)
 
کاربر
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۴۱:۰۱
استفاده از برق بجای گاز طرح خوبی هست ولی دوست عزیز میدونی چقدر هزینه رو دست مردم میزاره اجاق گاز بخاری و ابگرمکن باید عوض بشن ولی طرح خوبی هست درضمن من نمیدونم چرا مثل اروپا از تونل استفاده نمیکنن بجای کندن و پر کندن مداوم یاد تونل های زیر شهرها تو ی فیلم ارتش سری برای جنگ جهانی دوم افتادم -الف اولین بار نظر بنده را نمایش بده (3770065) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۷:۵۰:۲۵
صحبت همیشگی یک خواننده "الف" : تا فرهنگ احترام به جان انسانها در سیستم اداره کشور نهادینه نشود این اتفاقات بیشتر هم رخ خواهد داد. و مثل اینکه شواهد نشان میدهد که بی اهمیت بودن جان آدمیزاد بد جوری نهادینه شده.مدیران فقط خوبند برای حقوقهای آنجنانی و رانت های رنگارنگ. اما کارآئی صفر. (3770603) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.