افزایش تولید داخلی، شاه‌کلید افزایش ارزش پول ملی/ بزرگ‌ترین بیماری اقتصاد کشور چیست؟

جعفر قادری،   3970516049 ۴۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
افزایش تولید داخلی، شاه‌کلید افزایش ارزش پول ملی/ بزرگ‌ترین بیماری اقتصاد کشور چیست؟

با پایان یافتن موعد سه‌ماهه آمریکا پس از خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای، امروز اولین مرحله از تحریم‌های ثانویه به مرحله اجرا در آمد و وزارت خزانه‌داری آمریکا، پس از پایان مدت تنفس سه‌ماهه، تحریم‌های مربوط به خرید دلار و تجارت ایران در ازای طلا یا فلزات گران‌بها را اعمال کرد. همچنین تحریم‌هایی از قبیل تحریم بخش خودروسازی، معاملات ریالی و نیز معاملات اوراق قرضه دولتی نیز جزو نخستین مرحله از بازگشت تحریم‌های ثانویه علیه ایران هستند.

با این حساب، جنگ ارزی آمریکا که این روزها با شدت و حدت بیشتری در جریان است، نیاز کشور به یافتن راه‌های جایگزین در جهت حفظ ارزش پول ملی را بیش از گذشته نمایان کرده و ضرورت اشراف دقیق بر بازارهای مالی و پولی را افزایش داده است. در این خصوص، چند راهکار در اولویت اجرا قرار دارند.

در ابتدا باید در نظر داشت، مادامی‌که بستر نظام مالی و پولی کشور ایمن‌سازی نشود، نه در شرایط فعلی و نه در اوضاع عادی نمی‌توان چشم‌انداز قابل اتکایی برای حفاظت از قدرت پول ملی در برابر دسیسه‌ها ترسیم کرد. نباید انتظار داشت که با یک موضع‌گیری یا وعده وعید ساده، خاطر مردم از تندبادهای مخالف تولید و صیانت از ارزش ریال آسوده شود.

بازنگری جدی، به ‌دور از شعار، بدون توسل به شوک‌درمانی، متناسب با شرایط روز و همراه با نظارت بسیار دقیق و موشکافانه در سیاست‌های این حوزه، ضروری‌ترین گامی است که باید بدون اغماض و به فرمایش رهبر معظم انقلاب، توسط «یک کارگروه دانا، حساس، پرکار، خطرپذیر و شجاع» به مرحله اجرا درآیند.

تجربه‌های جهانی برای مقابله با تحریم‌هایی که هدف آن، کاهش ارزش پول ملی کشورها در برابر دلار است، نشان می‌دهد که برخلاف برخی از نظرات به‌ظاهر کارشناسی، این امر امکان‌پذیر و قابل‌اجراست. به‌عنوان‌مثال، کشورهایی مانند چین، روسیه، ترکیه، هند و ... که طرف جنگ تجاری آمریکا قرار دارند، برای مقابله با سلطه دلار و ممانعت از کاهش بیشتر ارزش پول‌ ملی خود، پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه امضاء کرده‌اند تا از ارزهای ملی‌ بجای دلار در مبادلات تجاری استفاده کنند.

روسیه و چین در این زمینه پیشتازند و دیگران را هم برای این کار ترغیب می‌کنند. ایران اسلامی هم می‌تواند با توجه به جنگ ارزی واشنگتن در اولین مرحله از تحریم‌ها، به جمع این کشورها پیوسته و مذاکرات و توافقاتی با ترکیه برای مبادلات تهاتری داشته است.

در حال حاضر، استفاده از مبادلات تهاتری، ازجمله برترین شیوه‌ها برای خنثی کردن تحریم‌هاست و با توجه به این‌که به‌واسطه تحریم‌های پیش رو، راهی جز اخذ مطالبات از طرف‌های تجاری خارجی به‌صورت تهاتر نداریم، باید نوع کالا بر اساس نیاز کشور تعیین و سپس دریافت شود.

راهکار دیگر کشورها برای به زیر کشیدن هژمونی دلار، خرید طلا و افزایش ذخایر این فلز گران‌بها در کشور است که متأسفانه خلاف این امر در ماه‌های گذشته در کشور اتفاق افتاد. درحالی‌که در آستانه تحریم فلزات گران‌بها ازجمله طلا قرار داشتیم، زدن چوب حراج به ذخایر طلا، جای تأمل و سؤال فراوان دارد؛ به این دلیل که در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و مجموعه دستگاه‌های نظارتی و اجرایی باید دروازه‌های خروج ذخایر ارزی و طلای کشور را تنگ‌تر کنند و مانع سوءاستفاده ابن‌الوقت‌ها برای خارج کردن اندوخته‌ها از مرزها شوند.

این اشتباهات، صورت گرفته اما از امروز به بعد، باید با چشمان باز و احتیاط بیشتری از منابع و سرمایه‌های کشور حراست کرد. طبیعی است که در شرایط رکود تورمی، نقدینگی سرگردان به سمت فعالیت‌های غیرمولد و دلالی ازجمله خریدوفروش ارز، سکه و ... می‌رود، لذا سیاست سکه پاشی برای جذب نقدینگی چاره کار نیست و تصمیم گیران اقتصادی باید بیش از گذشته در مورد هدررفت ذخایر ارزی و طلای کشور مراقب باشند.

در حال حاضر روسیه، ذخیره طلای خود را به 20000 تن افزایش داده و مسئولان ارشد این کشور به فکر مضاعف کردن این مقدار هستند و تجربه بسیار خوبی از تأثیر مثبت طلا در اقتصاد مسکو به‌ویژه در برهه تحریم‌ها و تلاطمات اقتصادی به دست آورده‌اند. استدلال کارشناسان روسی این است که اگر جنگ تجاری و ارزی آمریکا تشدید شود، ذخایر طلا می‌تواند پایه‌ای برای یک ارز جدید و سایر دارایی‌های با ارزش این کشور در آینده باشد.

اما شاه‌کلید افزایش ارزش پول ملی، افزایش تولید داخلی است؛ به این مفهوم که به هر میزان که از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم و به تولید داخل بپردازیم ارزش پول ملی تقویت خواهد شد، چراکه ارزآوری در گرو تولید، اشباع بازار داخلی و صادرات است و چنانچه به‌صورت مقطعی، به افزایش قدرت ریال مبادرت ورزیم، طی مدت کوتاهی منابع ارزی‌ کشور از بین خواهد رفت.

به‌بیان‌دیگر، عدم کاهش هزینه‌های تولید و فقدان بهره‌وری، به افزایش واردات و کاهش صادرات منجر می‌شود، قدرت رقابت صادرات غیرنفتی را در بازارهای بین‌المللی کاهش داده و به توسعه این بخش از صادرات، آسیب‌های قابل‌توجهی وارد می‌کند. موضوع اساسی در این میان، توقف واردات کالاهایی است که در داخل امکان تولید آن وجود دارد.

طبق مفاد قانونی، دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند با وضع موانع تعرفه‌ای و اعمال محدودیت واردات بر کالاهایی که مجال تولید آن در کشور وجود دارد، شرایط جامع و کاملی برای تولید فراهم کنند. از سوی دیگر و در شرایط فعلی، سازمان‌های دست‌اندرکار باید کمک کنند تا واحدهایی که می‌توانند مکمل هم باشند، در کنار یکدیگر، پروژه‌های کلان را به اجرا درآورند.

ممکن است که در بدو امر، ساختارهای مناسبی برای رفع بعضی از نیازها در کشور وجود نداشته باشد اما مسئولین وظیفه‌دارند که به شکل‌گیری زیرساخت‌های لازم کمک کنند.

در این میان، استفاده از ظرفیت هلدینگ‌‌ها و نهادهای عمومی از دیگر مواردی است که در بحث هم‌افزایی در راستای تقویت تولید ملی، بسیار کارآمد است. در حال حاضر، هلدینگ‌های بخش خصوصی و بخش‌های نیمه‌دولتی به‌خوبی در حال فعالیت هستند که از پتانسیل عملیاتی نمودن کارهای بزرگ برخوردارند.

ضروری است که این مجموعه‌ها با هدایت نهادهای ذی‌ربط، فعالیت‌های کوچک را حتی اگر سودآوری داشته باشند، کنار گذاشته و به عرصه‌های کلانی که کشور به‌شدت به آن‌ها نیازمند است وارد شوند. شورای عالی اقتصاد نیز به‌عنوان یک مجموعه فرا قوه‌ای می‌تواند از ظرفیت نهادهای خارج از سه قوه در کنار پتانسیل سه قوه استفاده کند و با طراحی یک نقشه راه، به هر یک از اجزای این پازل، گوشه‌ای از کار را واگذار کرده و برای پاسخگویی به نیازهای کشور، حداکثر توان و نیروی آن‌ها را بکار گیرد.

روی دیگر سکه تحریم‌ها، فرصتی است که از این بابت در اختیار کشور برای رفع نقص‌ها و اشکالات ساختاری اقتصاد قرارگرفته است. تکیه‌بر دلار و درآمدهای نفتی، بزرگ‌ترین بیماری اقتصاد کشور محسوب می‌شود و چنانچه مسئولین همت کنند و سروری و آقایی دلار را بشکنند و ایران اسلامی را از وابستگی به عادت بچه پولداری ناشی از دلارهای نفتی برهانند، می‌توان با اطمینان گفت که پس از شکست برنامه‌های براندازانه آمریکا در سالیان اخیر، «فروپاشی تحریم‌های اقتصادی»، آخرین ایستگاه توطئه‌های دشمن و تیر خلاص بر پیکره فشارها و محدودیت‌های حریف خواهد بود.

تسهیلات 10 تومنی پاسارگاد رو گرفتی؟ + افتتاح حساب

اگر هنوز برای فرزند زیر 18 سالت از بانک پاسارگاد و اپلیکیشن زیپاد تسهیلات 10 میلیونی رو نگرفتی، همین الان میتونی بدون چک و ضامن این تسهیلات رو از طریق زیپاد بگیری، اپلیکیشن رو نصب کن و بدون نیاز به حضور در بانک این تسهیلات رو دریافت کن!

دیدگاه کاربران

رضا۴۸۰۲۲۱۱۰:۴۰:۵۴ ۱۳۹۷/۵/۱۶
سلام متاسفانه از سالهای بسیار دور کشور ما مصرف گرا بودوتنبلی در خون مردم جای گرفته اقتصاد نفتی مردم را پرتوقع بار آورده سفرهای تفریحی خارجی خود نشانه گویا است امید است با تعیین نرخ ارز با عرضه و تقاضا و واقعی شدن اقتصاد این بیماری تا حدی درمان شود
ناشناس۴۸۰۷۵۴۱۴:۳۳:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
چند درصد مردم می تو نستن برن سفر خارجی داداش به اطرافیان خودت فقط نگاه نکن
ناشناس۴۸۱۳۴۷۲۲:۳۳:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۱۶
البته یکی از مهمترین دلایل اینکه سفرهای خارجی انقدر زیاد شده وجود محدودیتهای داخلی است.
آریو سوئد۴۸۰۲۳۶۱۰:۴۶:۱۹ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تولید ناخالص ما با جمعیت ۸۵میلیون پایین تر از تولید ناخالص سوئد با جمعیت ۹ میلیون است. بعد توقع داریم که پول ملی ما ارزشش بالا باشه؟
ناشناس۴۸۱۳۶۴۲۲:۴۹:۱۰ ۱۳۹۷/۵/۱۶
اتفاقا بر عکس ایران در تولید ناخالص ملی در رتبه 17 تا 21 جهان قرار دارد بعد قدرت پول و قدرت خرید مردمش برابر با کشورهای فقیر آفریقایی ! حداقل ارزش پول ایران در برابر دلار حدود 1200 تا 1400 تومان هست
ناشناس۴۸۰۲۴۳۱۰:۴۹:۱۳ ۱۳۹۷/۵/۱۶
همه این شعارهای قشنگ و آرزوهایی که فرمودی موکول به حذف فساد و ناکارآمدی سیستم اداری و بانکی والبته متوقف کردن ویژه خواری از بودجه کشور و کوتاه کردن دست انواع و اقسام ویژه خواران و رانتخواران است
ناشناس۴۸۰۷۵۹۱۴:۳۷:۲۹ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تولیدی کلا نداریم نفتی است که میفروشیم و زندگی می کنیم
علی کریمی۴۸۰۲۷۴۱۱:۰۶:۰۳ ۱۳۹۷/۵/۱۶
جناب آقای جعفر قادری راهکار های تئوریک افزایش ارزش پول ملی را به درستی ارایه نموده اید ولی به این نکته اساسی که عملیاتی کردن این راهکار ها توسط منابع انسانی کشور باید انجام شود ،نپرداخته اید. برای تحقق این راهکارها استفاده از شایسته ترین افراد کشور بسیار کلیدی است که به اعتقاد من به اصل شایسته سالاری بی توجهی می شود.
ناشناس۴۸۰۲۸۲۱۱:۱۰:۰۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
وقتی مردم قدرت خرید ندارن به فرض افزایش تولید داخل چطوری بخرن ؟؟؟!!! تولید کننده از کجا پول بیاره مواد اولیه گران بخره ؟؟؟ بعدم جنس رو دستش بمونه تا کی بفروشه ؟؟؟؟
محمد۴۸۰۳۰۱۱۱:۲۳:۰۷ ۱۳۹۷/۵/۱۶
مضافاً اینکه آیا مصرف کننده حاضره بابت تولید ایرانی پول خرج کنه !!؟؟
ناشناس۴۸۰۸۴۴۱۵:۳۵:۱۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
مصرف کننده میهن پرست جنس وطنی مصرف میکنه حتی با کیفیت متوسط.
ناشناس۴۸۰۵۵۷۱۳:۰۸:۵۹ ۱۳۹۷/۵/۱۶
وقتی تنها راهکار اینه میگین چیکار کنیم؟
ناشناس۴۸۰۶۳۷۱۳:۴۵:۰۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
سیاست و ایدئولوژی از اقتصاد باید حذف بشه
ناشناس۴۸۰۲۸۹۱۱:۱۵:۰۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
افزایش تولید داخل یعنی افزایش واردات مواد اولیه. اونم که تحریمه.
مهرداد۴۸۰۳۰۶۱۱:۲۳:۵۱ ۱۳۹۷/۵/۱۶
شاه‌کلید افزایش ارزش پول ملی، افزایش بهره وری تولید داخلی است نه صرفا تولید داخلی
ناشناس۴۸۰۷۶۱۱۴:۳۸:۲۱ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تولیدی اول باید باشه که بعد شما بهره وریش رو بالا ببری تولید کجا بوده؟
مهرداد۴۸۰۸۷۰۱۵:۵۵:۳۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تولیدی که بهره وری نداشته باشد بهتر که نباشد زیرا اولا صرفا منابع ملی را به هدر میدهد و برای آیندگان منابعی باقی نمی گذارد ثانیا بهانه مفت خوری ها و ویژه خواری را برای عده خاص دارای مناسبات با مدیران دولتی قراهم میکند چیزی که تاکنون نیز وجود داشته اما نتیجه ای برای اقتصاد و مردم نداشته است ثالثا مشاغل بهره ور ایجاد میکند که به ارزش دارایی ملی می افزاید.
مهندس۴۸۱۴۰۴۲۳:۱۶:۳۰ ۱۳۹۷/۵/۱۶
دقیقا...این جمله کلیشه ای تکرار میشود بدون توجه به انکه پرسیده شود چه چیزی باید تولید شود یا کدام کالای در حال تولید باید تولیدش افزایش یابد؟؟ هر انچه هم که مثلا تولید میشود چو نیک بنگری مونتاژ قطعات درجه سه چینی هست. در راسش هم خودرو ....
ناشناس۴۸۰۹۰۱۱۶:۱۱:۴۹ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تولید بدون صادرات در شرایط تحریم چه کاربردی داره ؟
ناشناس۴۸۰۳۲۵۱۱:۳۱:۳۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تا وقتی ربا در جریان هست و بانکها ربا خوار همین اوضاع ادامه خواهد داشت...
ناشناس۴۸۱۲۰۴۲۰:۵۰:۵۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
هیچ کشور پیشرفته ای نیست که بهره بانکی نداشته باشه! در کشور ما مخصوصا بدون بهره پول مردم میره سراغ سکه و دلار و بقیه کارهای غیرسازنده و وضع خیلی بدتر از الان میشه! بدون بهره وام دادن معنی خودش رو از دست میده و کسی به واحدهای تولیدی وام نمیده مگر خود دولت که منابعش محدوده
ناشناس۴۸۰۳۶۹۱۱:۴۸:۲۰ ۱۳۹۷/۵/۱۶
توليد داخلي بي كيفيت وگرون هيچ تاثيري تو اقتصاد نداره
ناشناس۴۸۰۸۴۵۱۵:۳۷:۰۷ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بخش زیادی از تولیدات داخلی کیفیت خوب و متوسط دارند.بیگانه پرستی و برند بازی مردم ایرانه که به تولید داخلی و در نتیجه منافع ملی ضربه میزنه.
ناشناس۴۸۰۳۷۵۱۱:۵۰:۴۷ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تيتر : افزايش توليد ملي شاه كليد افزايش ارزش پول ملي ! درسته !! ... كاملاً درسته !! ... همه اقتصاد دانان قبول دارند حتي ادام اسميت !! ... اما ... اما برادر اولاً بايد ديد اين شاه كليد دست كي باشه !! ... آخه كليد داريم تا كليد !! براي توليد ملي و افزايش آن كليد فولادي لازم است از كليد مقوايي و كاغذي و پلاستيكي كاري ساخته نيست !! تجربه چند ساله اين ادعا را ثابت ميكنه !!! ثانياً منشا تمام مشكلات همين نبود و يا كم و كاستي توليد ملي است !! ... پيش خودمون باشه ، تو اين هير ووير اقتصادي و كم آبي و خشكسالي ، شما اول توليد ملي پيدا كن تا بعد برويم سراغ افزايشش !! ...باز هم پيش خودمون باشه ، خيلي ها سراغ دارم كه كارشان تعطيل شد و شده است و تعطيل خواهد شد !!و تعداد شان يكي و دوتا و صد تا و هزارتا هم نيست !! سر به كرور ميزنه !! ... اوه ه ه ه !! خدا عالمه كه در اين چند سال خير چه قدر از مراكز توليدي و كارگاه و كارخانه تعطيل شد !!!توليد ملي را ديديد سلام شان خيلي خيلي برسانيد !!... بله ؟!!
آزاده۴۸۰۳۷۸۱۱:۵۳:۰۱ ۱۳۹۷/۵/۱۶
نویسنده محترم توجه داشته باشید حقوقهای نجومی و ریخت و پاش ها چه دلیلی داره مقامات و مسئولین و نمایندگان ملت حقوق های متوسط و بالا بگیرن همه حقوقشون زیر پنج میلیون تومان بشه چه اشکالی داره چند ماه این کار عملیاتی بشه خواهید دید مردم چه همکاری خواهند کرد اول مسئوولین و مدیران و نمایندگان از حودشون شروع کنند
ناشناس۴۸۰۴۰۹۱۲:۰۴:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
امروز در دنیا نفت معدن و تولید صنعتی داشتن ارزش نیست . ارزش شرکت های گوگل و امازون (تجارت الکترونیک ) از کل معادن و نفت و کارخانه های صنعتی بیشتر . ایران باید به سمت تجارت الکترونیک بین المللی حرکت کند
ناشناس۴۸۰۴۲۳۱۲:۰۸:۵۰ ۱۳۹۷/۵/۱۶
به دلیل نبود ثبات سیاسی و ثبات تصمیم‌گیری چیزی درست نمی شود. یک روز واردات خودرو آزاد هست. فرداش ممنوع می شود تا یک سری خاص ماشین های وارداتی شان را چند برابر قیمت بفروشند. بعد دوباره آزاد می شود. سرمایه گذار چهار تا خانه می خرد و می دهد اجاره تا برود سراغ تولید.
ناشناس۴۸۰۴۷۳۱۲:۲۸:۴۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بزرگ‌ترین بیماری اقتصاد کشور چیست؟ با سلام همه می دانند جواب سوال سیستم مدیریت کشور است وبس
ناشناس۴۸۰۵۰۰۱۲:۴۰:۵۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بازخواست نشدن و پاسخگو نبودن تک تک وزرا ، وکلا ، مقامات ، مسئولان ، مدیران ، .............. در ارتباط با عملکرهایشان در تمام این سالها ، و از آن بدتر سرایت این بی تکلیفی و بی مسئولیتی به آحاد جامعه بدون هیچ استثنائی .
ناشناس۴۸۰۵۰۸۱۲:۴۴:۰۷ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بزرگترین بیماری استفاده از بستگان شامل برادر و برادر زاده ها در مدیریت کشور است که فاقد شایستگی هستند و نتیجه اش اختلاس و اختلاسگران با پشتوانه رانت میشود
ناشناس۴۸۰۵۳۰۱۲:۵۴:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تا مسئولین و مدیران دولتی، شرکت خصوصی دارند و تابعیت دوگانه در خانواده هایشان هست. توقع تولید جای سئوال دارد.
محمد۴۸۰۵۵۱۱۳:۰۵:۴۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
من خودم یه تولید کننده هستم خیلی وقته که به این نتیجه رسیده ام که باید تولید را تعطیل کنم و تو این مملکت بهترین کار واسطه گری هستش . هیچ وقت اقتصاد این مملکت تولید محور نخواهد شد چون نون خیلی ها تو این آشقته بودن اقتصاده.
ناشناس۴۸۰۷۶۴۱۴:۳۹:۲۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تولید کلا در ایران جمع شده و از بین رفته کسی هم که دنبال کار پر استرس تولیدی باشه واقعا داره اشتباه میکنه و در واقع داره برا هیچ فداکاری میکنه تولید در ایران اصلا مفهوم و توجیه نداره
ناشناس۴۸۰۶۸۱۱۴:۰۱:۵۳ ۱۳۹۷/۵/۱۶
گردن زدن مفسدین اصلی ،نه چهار تا در پیت.
ناشناس۴۸۰۶۸۵۱۴:۰۲:۵۴ ۱۳۹۷/۵/۱۶
مهمترین اقدام سرمایه گذاری کلان در آموزش ابتدایی هست تا افرادی توانمند برای نسل های آینده تربیت بشه تا بشه به مرور ایران رو نجات داد . هرکاری بدون این مورد به نتیجه نمیرسه چون اقتصاد ما مرگ مغذی شده و از نو باید ساخت. خوشبختانه ذخایر خوبی داریم و تا کامل به باد ندادیم باید نسل خوب تربیت کنیم
صمصام۴۸۰۷۲۶۱۴:۲۰:۱۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
یکی از مهم ترین بلایای اقتصادی کشور ما میزان بسیار بالای حجم نقدینگی است مهمترین کاری که دولت باید بکند هدایت پول های مردم به سمت بازارهایی است که اشتغال و فضای کسب وکار را بهبود ببخشد .به عبارت بهتر با ابزارهای تشویقی و تنبیهی تولید کنندگان داخلی را حمایت کند تولید کننده داخلی با بهتر کردن کیفیت محصولات تولیدی اش کسب وکار خودش را بهبود میبخشد و مردم هم تشویق به خرید تولید داخل میشوند اگر در سال 88 که هدفمندی یارانه اجرا شد اگر یارانه را به تولید کننده واقعی میدادند و یک مکانیسم نظارتی موثر ومداوم هم در مسیر دریافت یارانه تا تولید محصول طراحی میکردند امروز شرایط کشورمان بسیار بهتر میشد و اینکه برای رفتار مردم برای خرید کالا فکری بشود تا مردم ترغیب به خرید کالای ایرانی شوند .البته سوق دادن مردم به خرید تولید داخلی خودش یک پروسه پیچیده است همه خوانندگان تایید میکنند 70 سال قبل که غولهای اقتصادی ژاپن یکی یکی متولد شدند کیفیت تولیداتشان هرگز وهرگز مانند امروز نبوده ..اما مردمشان با خرید حتی کالاهای بی کیفیت و کم کیفیت (تولید داخل)ژاپنی از تولید کننده ژاپنی حمایت کردند و امروز ژاپن با برندهایش در دنیا آقایی میکند
علی۴۸۰۷۵۱۱۴:۲۹:۴۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
ما باید برای تسلط فرهنگی و سیاسی بر منطقه با هدف بزرگ کردن عمق استراتژیک کشوری از توسعه و پیشرفت و خودکفایی در زمینه صنعتی کشاورزی مدرن و نظامی و اجتماعی کشور خود شروع میکردیم . برای رسیدن به این هدف باید تمام نیروهای متخصص ملی را صرفنظر از دیدگاه ایده یولوژیک انها بکار می گرفتیم . انحصارات مافیایی را قلع و قمع می کردیم و حتی مالکان نابغه کارخانه های بزرگ که قبل از انقلاب دارای برند جهانی بودند را باز گردانده و دلجویی کرده و بکار میگرفتیم و با الگو کردن کشور پیشرفته خود بهترین تبلیغ برای جذب کشورهای منطقه برای بوجود اوردن قدرت منطقه ای قوی مستقل و کارآمد به رهبری ایران میگردید .
ناشناس۴۸۰۷۸۰۱۴:۴۹:۴۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
با حلوا حلوا گفتن هرگز نمی توان کام مردم را شیرین کرد --- اگر دولت بگونه ی علمی و با ادله و شواهد محسوس اثبات پذیر مبانی علمی - اصولی تقویت ارزش پول ملی را بیان نکند و این مبانی را برای تحقق بخشیئن به این هدف ملی به اجرا نگذارد و از بازگرداندن این ارزش به تعادلی متناسب با ثروتها و داراییهای کلان موجود که پشتوانه نیرومند بی رقیب اقتصاد کشور اند طفره رود وعده های کلی چند پهلو در زمینه ایجاد گشایش در زندگی مردم هیچ دردی را دوا نخواهند کرد و کشور و مردم ، بمانند پنج سال گذشته دولت کنونی ، در وضع اقتصادی که در این مدت حاکم بوده غوطه ور خواهند ماند ؛ هرچند با در نظر گرفتن عوامل روحی روانی که تنگناها ایجاد می کنند احتمال وخیم تر شدن اوضاع نیز نمی تواند از نظر دور باشد.
ناشناس۴۸۰۷۸۳۱۴:۵۱:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۱۶
من سالها توی شرکت تولیدی خصوصی که محصولاتش در پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی و نیروگاهی مصرف می شد کار کردم جز تولید محصولات تقلبی بی کیفیت و بهره کشی از نیروی کار چیزی ندیدم کل مهارت مدیریت شرکت پیدا کردن افراد رشوه بگیر در سایتها و پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی و فروختن آشغالهایی که تولید کرده به اونها و رشوه دادن به بازرسان برای سکوت در مورد بی کیفیت بودن محصول بود من 17 سال توی همون صنعت کار کردم محصولی که مشابه خارجی اون اقلا ده سال بدون نقص کار می کرد با تولیدات این شرکت داخلی حداکثر 2 سال عمر می کرد بعد دوسال هزینه ی توقف خط تولید اون پتروشیمی یا پالایشگاه یا ... و سند بلاست و اعمال مجدد محصول آشغال از همون شرکت به بیت المال تحمیل می شد هیچ کس هم اصلا اهمیت نمی داد فقط دلسوزان صنعت با حسرت در جلسات حضوری به ما می گفتند که محصول فلان شرکت خارجی اینقدر عمر می کرد ولی این داخلی ها .... ولی چون زورشان نمی رسید تلاش می کردند درگیر نشوند تا امنیت شغلیشان به خطر نیافتد تولید هم راه و روش خودش را دارد که ما بلد نیستیم و راه را برای رشوه بگیران و تولید کنندگان فاسد باز می کنیم وقتی بخشنامه می کنیم که صنایع باید الزاما از محصولات داخلی استفاده کنند و نظارت دقیق و علمی روی کیفیت محصولات داخلی نداریم یا فساد تا خرخره ی بخش نظارت بالا آمده فقط بیت المال را هدر داده ایم ای برادر! از کجا بگیم که فساد و رشوه و رانت تباهش نکرده باشه ؟
ناشناس۴۸۰۸۲۸۱۵:۲۰:۳۸ ۱۳۹۷/۵/۱۶
شما یک محصول داخلی را نشان دهید که مواد اولیه آن بخش اعظمش واراداتی نباشد در اقتصاد تنیده جهانی باید بخشی از آن شد تا اشتغال پایدار و نتیجتا رفاه و آسایش ایجاد گردد
رضا۴۸۰۸۶۱۱۵:۴۷:۵۶ ۱۳۹۷/۵/۱۶
بزرگترین مشکل اقتصادی، مدیران فاسد، نالایق و فسیل است و بس
ناشناس۴۸۱۰۷۰۱۸:۲۳:۵۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
اینکه تولید ملی باعث پیشرفت می شود صحبت جدیدی نیست اما وقتی بانک جهانی به کشور ما برنامه های را دیکته می کند و سردمداران بی چون و چرا آن را پیاده می کنند پس چه باید کرد . مستقل بودن راه خوبی است اما با مردمی تجمل طلب و سودجو که می خواهند بدون دردسر به پول برسند آنوقت چه باید کرد . وقتی کشاورزان بخاطر بی آبی و خشکسالی به حاشیه شهرها می آیند و به مواد فروشی رو می آورند که باید کرد . وقتی بازرگانان برای رسیدن به سود واردات و فروش با قیمت بالا به نرخ روز دلار رو می آورند که باید کرد .
ناشناس۴۸۱۰۹۸۱۹:۰۰:۳۱ ۱۳۹۷/۵/۱۶
اینقدر شرایط کشو رقت انگیزه که همه فکر فرار از کشور هستن !!! اقایان هنوز خوش خیال
ناشناس۴۸۱۱۳۵۱۹:۵۱:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
لطفا آدرس غلط ندهید. ابتدا شفافیت بعد اشتغال تولید سرمایه گذاری یا دیگر سیاست های اقتصادی. تازمانی که فضای اقتصاد کشور در اثر نبود شفافیت پر از رانت و فساد است اتخاذ هرسیاستی غیر از شفافیت به ضد خود تبدیل می شود. تجربه وام های کم بهره اشتغال زا در بیست سال گذشته بدون شفافیت کافی نیست!
ناشناس۴۸۱۲۳۷۲۱:۲۲:۱۹ ۱۳۹۷/۵/۱۶
ذخیره طلای روسیه به 2000 تن رسیده نه 20000
ناشناس۴۸۱۲۶۱۲۱:۳۳:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۱۶
تا واردات بی رویه و عدم حمایت از حقوق مصرف کننده و تولید کننده در کار هست هیچ تولیدی پا نخواهد گرفت
محمد۴۸۱۳۰۲۲۱:۵۷:۳۷ ۱۳۹۷/۵/۱۶
سلام با این که اکثر پیامهای من پخش نمیشه حداقل خودم سبک میکنم اقایون ما تولید داخلی نداریم مونتاژ داخلی داریم و با این تولییدکننده هایی که فقط به فکر سود شخصی خودشون هستن ک اهمیتی به گیفیت ورضایت مصرف کننده نمیدن هیچ پیشرفتی حاصل نمیشه
yektanetتریبون

آخرین عناوین