ظریف: تنها در برابر پرچم ایران تعظیم می‌کنم/ اجازه نمی‌دهیم یک وجب از دریای خزر از دستمان خارج شود/ واکنش به حضور در مراسم خاکسپاری طالبانی

گروه سیاسی الف،   3970611077 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر خارجه با تاکید بر این‌که در مقابل پرچم هیچ کشوری تعظیم نمی‌کند و تنها در برابر پرچم ایران تعظیم می‌کند، در خصوص کنوانسیون دریای خزر گفت: کنوانسیون خزر در نهایت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

ظریف: تنها در برابر پرچم ایران تعظیم می‌کنم/ اجازه نمی‌دهیم یک وجب از دریای خزر از دستمان خارج شود/ واکنش به حضور در مراسم خاکسپاری طالبانی

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی درباره چگونگی نفوذ چهار دوتابعیتی در تیم کارشناسی و هیات مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف خود در سطح بین‌المللی از همه ابزارها استفاده می‌کند؛ کما این‌که در جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری از طرف ایران وکلای فرانسوی و انگلیسی هم حضور داشتند، اما کسی نمی‌گوید چرا از افرادی با تابعیت‌های دیگر استفاده کردیم. همه کسانی که در مذاکرات با ما کار می‌کردند هم به وزارت اطلاعات معرفی کردیم و اجازه حضورشان را گرفتیم. چهار نفری که آقای کریمی قدوسی نام بردند یا از سوی دستگاه‌های دیگر به ما معرفی شدند یا براساس شناخت از گذشته از آنها استفاده کردیم و من جز خدمت از آنها در مذاکرات ندیدم. من مسئول روابط دیگر آنها نیستم و آنها هم در هیچ یک از مذاکرات خصوصی نبودند و تنها در جلسات تخصصی حضور داشتند.

ظریف با بیان این‌که برجام نشانه‌ حقانیت ایران است، یادآور شد: آمریکا شکست خورده و نتوانسته از برجام به نفع خود استفاده کند لذا از برجام خارج شده، در حالی می‌گفتند که آنقدر برجام از ایران به نفع ایران است که خارج نمی‌شود ولی خارج شد، چون برجام خوب نوشته شده بود و خوب کارشناسی شد.

ظریف درباره غرامت ۱.۷ میلیارد دلاری از آمریکا که تحت حمایت وی بوده، یادآور شد: بیشترین نقش را در گرفتن این مبلغ از آمریکا را آقای دری اصفهانی داشت. من بین خودم و خدا باید شهادت دهم کما این‌که برای مقامات قضایی هم شهادت دادم ایشان نقش موثری داشت.

وزیر امور خارجه ادامه داد: آقای سیروس ناصری در مذاکرات ایران و عراق نقش موثری در جهت منافع ملی داشت. ایشان در مذاکرات هسته‌ای نقش نداشته و گاهی در حوزه مسائل اقتصادی کمک می‌کرد. آقای مشکور هم مانند دری اصفهانی در تمام مذاکرات بوده و در پرونده شکایت وزارت دفاع در لاهه علیه آمریکا به عنوان وکیل جمهوری اسلامی ایران است. او در کمیته حقوقی ریاست جمهوری هم متخصص حقوقی بوده در حالی که سایرین از متخصص حقوقی خارجی و مشاورین خارجی استفاده می‌کنند، اما وطن‌پرستی و حمایت آنها از منافع ملی جای تردید ندارد و بقیه مسائل در تخصص من نیست.

وی اضافه کرد:‌ آقای شعبانی هم در مذاکرات نبوده و به عنوان کمک در روابط عمومی از ایشان استفاده می‌شد. عربستان سعودی میلیون‌ها دلار برای روابط عمومی خرج می‌کند و از شرکت‌های صهیونیستی استفاده می‌کند، اما ما از ایرانیان که بزرگترین سرمایه‌مان در خارج هستند استفاده کردیم.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به سوال کریمی قدوسی درباره باند نیویورکی‌ها گفت: این مساله محرمانه نبوده و در دهه ۷۰ و ابتدای دهه ۸۰ مطرح شد. البته من باید به موضوعات مربوط به وزارتم پاسخ بدهم و شما باید این مسائل را در زمان رای اعتماد مطرح می‌کردید اما به خاطر ابهامات ایجاد شده پاسخ می‌دهم. باند نیویورک یک مفهوم موهوم است. در دهه ۷۰ این موضوع در شبنامه‌های وزارت خارجه مطرح شد. نه چنین باندی وجود دارد نه من رییس آن هستم. اولین بار این عنوان در تیتر روزنامه کیهان استفاده شد و این روزنامه روز بعد با تذکر مقامات عالیه عذرخواهی کرد. افرادی که از آن‌ها صحبت شده بهترین کارشناسان وزارت خارجه هستند که به دلیل یک دعوای صنفی داخلی در وزارت خارجه چنین عنوانی در مورد آن‌ها به کار برده شد.

ظریف درباره ارتباط خود با بنیاد جامعه باز و سوروس در زمان سفارت خود در سازمان ملل تصریح کرد: بنیاد جامعه باز در آن دوران با ایران ارتباط داشت. من این ارتباط را محدود و منظم کردم و آن‌ها هر بار موظف بودند به من گزارش بدهند. من اجازه نمی‌دادم آن‌ها کاری خارج از منافع ملی انجام دهند. بعدها که رییس‌شان دستگیر شد این را به عنوان اعتراف گفت که به من گزارش می‌داده است. من به وظایف خود عمل کردم و بارها به خاطر تلاش‌هایم در نیویورک مورد تشویق و تقدیر رهبری قرار گرفتم. ما یا باید در منزل می‌نشستیم یا با گروه‌های آمریکایی ارتباط برقرار می‌کردیم. من با همه افرادی که امکان استفاده از آن‌ها در جهت منافع ملی هست ارتباط برقرار کردم و دستاورد خوبی هم داشتم.

ظریف با بیان اینکه نظام نباید قربانی افراد شود گفت: این ما هستیم که باید قربانی منافع ملی شویم و برای اینکه نامی از خود در تاریخ بگذاریم باید خود را فدای منافع ملت کنیم. رهبری بارها من را مورد تفقد قرار دادند به میزانی که از شان من بالاتر بوده و من مرهون لطف و محبت ایشان هستم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه تمام روابط خارجه در اختیار وی نیست گفت: نه تصمیم‌گیری آن توسط من است و نه من مسئول اجرای تمام آن هستم بلکه قسمتی را به من واگذار کردند که در آن هم صرفا مشارکت در تصمیم‌گیری دارم و اصل تصمیم‌گیری توسط نظام انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ما چشم امید نبسته بودیم که با گروه‌های آمریکایی مذاکره کنیم بلکه تلاش داشتیم از شرایط استفاده کنیم. حضور در سازمان ملل هم قسمت کوچکی از وظایف من در نیویورک بود و این کار سنگینی است. مسئولیت ما تعامل سازنده با کل دنیاست جز در مواردی که خط قرمز نظام است. در مورد روابط با چین و روسیه هم بیشترین سفرهای من به این کشورها و کشورهای همسایه بوده است.

وزیر امور خارجه درباره دوران نمایندگی خود در سازمان ملل نیز گفت: من در همه محافل آمریکایی صحبت کرده‌ام به جامعه باز، شورای روابط خارجی، شورای آسیایی، مجلس نمایندگان و کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان و سنا رفته‌ام. اجازه این کار را داشته‌ام و به عنوان سفیر ایران این کار را انجام داده‌ام و گزارش اقداماتم را تقدیم کردم و به همین خاطر مورد تقدیر قرار گرفتم. زمانی هم که گروهی در ایران مرتکب اشتباه و خیانت شد و با آن‌ها برخورد شد ارتباطم با آن‌ها قطع شد.

ظریف افزود: ما مستخدم مردم هستیم و چشم امیدمان به مردم، خدا و دعای مسئولان است. ما به خارجی‌ها چشم نداریم ولی در روابط خارجی تلاش می‌کنیم با کشورهایی که با ما خصومت ندارند ارتباط برقرار کنیم. با سیاست‌های دشمنان مردم در همه حوزه‌ها مقابله می‌کنیم و چشم امیدمان به قابلیت و ظرفیت ملی خودمان است. زمانی که ۶ کشور غربی پای میز مذاکره با ما آمدند به پشتوانه مردم ایستادیم و گفتیم هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید. امروز هم می‌گوییم کسی نمی‌تواند ایرانی را تهدید کند چون متکی به خدا و توان مردم است. ان‌شاءالله ما می‌مانیم و این‌ها خواهند رفت.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۲۴۳۰۹۱۲:۰۶:۰۱ ۱۳۹۷/۶/۱۱
یک وجب از چقدر از دریای خزر؟ از ۲۰ درصد؟ شما وقنی میفرمایید سهم ما هیچ وقت ۵۰ درصد نبوده معلومه که هرچی بگیرید میفرمایید یک وجب هم از دست نداده‌ایم.
ناشناس۵۲۴۳۶۹۱۲:۲۹:۴۹ ۱۳۹۷/۶/۱۱
چقدر حرف بی ربط..... سواد داری برو متن کنوانسیون را کامل بخوان...بعد اظهارفضل نداشته کن!!!
ناشناس۵۲۴۳۲۶۱۲:۰۹:۴۲ ۱۳۹۷/۶/۱۱
تو رو به خدا ببین چه کسانی اسما نماینده مردم و چه کسانی اسما وزیر امور خارجه ایران شدند ! وزیر رو به جای اینکه مورد بازخواست بدن که به چه حقی رفتند خاک کشور رو به روسیه واگذار کردند، وزیر رو آوردن که بپرسن چرا توی مراسم خاکسپاری توی کشور عراق فلان کار رو کردی ؟ آقایان نماینده شما اول از خاک مملکت دفاع کن ، بعدش برو کاسه داغتر از آش برای جای دیگه باش !
ناشناس۵۲۴۳۵۱۱۲:۲۱:۳۹ ۱۳۹۷/۶/۱۱
لطفا به جای "خزر" بفرمایید "کاسپین" تمام دنیا این دریا را با نام ایرانی کاسپین خطاب می کنند به غیر از خودمان که نام خزر گذاشته ایم خواهشمند است این اشتباه تاریخی را اصلاح بفرمایید تا در آینده مشکل خلیج فارس پیش نیاد
ناشناس۵۲۴۳۶۲۱۲:۲۶:۲۴ ۱۳۹۷/۶/۱۱
این جناب قاضی پور همان نماینده ایست که روز رای اعتماد پشت تریبون در مخالفت فریاد می زد:" ظریف صد در صد امریکاییست.چون کیسینجر او را سیاستمداری باهوش خوانده...."!!! این است منطق و میزان درک برخی نمایندگان!!!
ناشناس۵۲۴۳۸۰۱۲:۳۵:۰۷ ۱۳۹۷/۶/۱۱
از کدوم دریا? دریاچه ای که در حال خشکوندن توسط روسیه است?
ناشناس۵۲۴۴۴۲۱۳:۰۲:۲۳ ۱۳۹۷/۶/۱۱
حتما باید مجلس درخواست کنه درباره خزر توضیح بدی چرا درست برا مردم توضیح نمی دید تا این همه شایعه درست نشه
ناشناس۵۲۴۵۶۹۱۳:۴۶:۵۳ ۱۳۹۷/۶/۱۱
تو خوابی به ظریف چه ربطی دارد!!! بلافاصله که برگشت ایران الف با ایشان مصاحبه کرد بعد هم در سیما مفصل توضیح داد..... عجب موجوداتی هستید!!!
yektanetتریبون

آخرین عناوین