پیش‌بینی قیمت خودرو در حاشیه بازار

گروه اقتصادی الف،   3970906035 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

در شرایطی بسته پیشنهادی قیمت خودرو هنوز مجوز هیات دولت را برای ابلاغ دریافت نکرده که محاسبات نشان می‌دهد تایید نهایی و اعمال این طرح، نرخ کارخانه‌ای خودروهای داخلی را حداقل ۱۰ میلیون تومان بالا خواهد برد.

پیش‌بینی قیمت خودرو در حاشیه بازار

هرچند وزارت صنعت، معدن و تجارت جزئیات بسته قیمتی خودرو را هنوز اعلام نکرده، با این حال آن طور که منابع آگاه می‌گویند، محور اصلی آن، تعیین قیمت خودروهای داخلی، ۵ درصد زیر حاشیه بازار است. بر این اساس، ظاهرا قرار است نرخ کارخانه‌ای خودروها به فاصله ۵ درصد کمتر از حاشیه بازار تعیین شود تا به این واسطه، ضمن حذف دلالی و واسطه‌گری، نقدینگی در صنعت خودرو نیز افزایش یابد.

حدودا دو ماه پیش بود که شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه با کنار گذاشتن شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان و ستاد تنظیم بازار را مسوول تعیین قیمت خودروهای داخلی اعلام کرد. طبق این تصمیم، ابتدا سازمان حمایت نسبت به کشف قیمت خودروها مطابق با سازوکار خود، اقدام و قیمت‌های پیشنهادی را در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار می‌دهد. در نهایت، این ستاد نیز با در نظر گرفتن یکسری ملاحظات، قیمت نهایی خودروها را اعلام رسمی خواهد کرد. ستاد تنظیم بازار این اختیار را دارد که قیمت‌های ارسالی از سوی سازمان حمایت را عینا یا با دخل و تصرف ابلاغ کند؛ بنابراین تصمیم گیرنده اصلی در این ماجرا، ستاد موردنظر است.

آن طور که مسوولان سازمان حمایت اعلام کرده‌اند، قیمت‌های پیشنهادی از چند هفته قبل به ستاد تنظیم بازار ارائه شده، با این حال ستاد مربوطه هنوز نسبت به انتشار و ابلاغ آنها اقدام نکرده است. با وجود آنکه ظاهرا مسوولان وزارت صنعت و خودروسازان بر سر این بسته پیشنهادی به توافق رسیده‌اند، گویا هیات دولت و در راس آنها رئیس‌جمهوری، فعلا چندان موافق اجرایی شدن آن در کوتاه‌مدت و به شکلی یکباره نیستند.

عدم ابلاغ قیمت جدید خودروها در شرایطی است که هم خودروسازان بلاتکلیف مانده‌اند و هم مشتریان. این بلاتکلیفی از آن جهت است که خودروسازان در انتظار تعیین قیمت محصولات خود مطابق با ریز هزینه‌ها و متناسب با افزایش قیمت‌های اخیر در نهاده‌های تولید هستند و مشتریان نیز می‌خواهند بدانند در نهایت محصولات ثبت‌نامی خود را با چه قیمتی تحویل خواهند گرفت. با این حال، ستاد تنظیم بازار فعلا ابلاغ قیمت‌های جدید را صلاح نمی‌داند و مشخص نیست در نهایت چه زمانی قیمت‌های موردنظر اعلام خواهند شد. البته بنابر اخبار غیر‌رسمی که طی چند روز گذشته منتشر شده، خودروسازان برخی محصولات خود را طبق بسته پیشنهادی وزارت صنعت (تعیین قیمت، ۵ درصد زیر حاشیه بازار) قیمت‌گذاری و مطابق قیمت جدید، اقدام به ارسال دعوتنامه برای مشتریان ثبت‌نامی کرده‌اند.

به‌عنوان مثال، گفته می‌شود ایران خودرو قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ را حدود ۲۱ میلیون تومان افزایش داده و از ۳۶ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان به ۵۷ میلیون تومان رسانده است. در صورت صحت این خبر، با در نظر گرفتن قیمت پژو ۲۰۶ در بازار (حدود ۶۰ میلیون تومان)، مشخص می‌شود ایران خودرویی‌ها نرخ این محصول را مطابق با بسته پیشنهادی وزارت صنعت (تعیین قیمت خودرو، ۵ درصد زیر حاشیه بازار) تعیین کرده‌اند. اگر این خبر رسما تایید شود، می‌توان این گونه برداشت کرد که ستاد تنظیم بازار احتمالا قصد دارد افزایش قیمت‌های مصوب را کم‌کم و قطره چکانی ابلاغ کند. به‌عبارت بهتر، این احتمال وجود دارد ستاد تنظیم بازار، قیمت‌های جدید را محصول به محصول و در فواصل زمانی مختلف ابلاغ کند تا از اثرات روانی آن کاسته شود.

 ابهامات طرح جدید قیمت خودرو

عدم اعلام جزئیات بسته پیشنهادی قیمت خودرو از سوی وزارت صنعت، ابهامات زیادی را در مورد اجرای احتمالی آن به وجود آورده است. یکی از ابهامات اصلی در این ماجرا، به نحوه مدیریت عرضه محصول از سوی خودروسازان مربوط می‌شود. با فرض اینکه تعیین قیمت خودروها ۵ درصد زیر حاشیه بازار، در نهایت اجرایی شود، این پرسش پیش می‌آید که خودروسازان پس از اعمال قیمت‌های جدید، بازار را چگونه مدیریت خواهند کرد؟ در واقع پرسش افکار عمومی این است که آیا خودروسازان با افزایش عرضه، مقدمات کاهش قیمت را فراهم خواهند کرد، یا در راستای افزایش قیمت دوباره، سیاست کاهش عرضه را در پیش می‌گیرند؟پاسخ خودروسازان به این پرسش این است که پس از ابلاغ قیمت‌گذاری خودرو در حاشیه بازار، روند عرضه از ناحیه افزایش تولید، بهبود یافته و در نتیجه، قیمت‌ها روندی نزولی به خود خواهد گرفت. با این حال، افکار عمومی چندان به این وعده خودروسازان امیدوار نیست و احتمال می‌دهد آنها در راستای افزایش هرچه بیشتر قیمت، جریان عرضه را ضعیف کنند.

در کنار این ابهام اما پرسش دیگری که در میان است، به قیمت پایه خودروها (در بازار) برای اعمال سیاست «۵ درصد» مربوط می‌شود. در واقع مشخص نیست که افزایش قیمت خودروها، ۵ درصد زیر حاشیه بازار، به‌صورت شناور بوده یا مدت زمانی مشخص و معین را خواهد داشت. ظاهر ماجرا از آن قرار است تعیین قیمت روندی شناور را در پیش خواهد گرفت و بنابراین قیمت‌ها مستعد تغییرات سریع هستند. اگر بر این فرض تکیه کنیم، خودروسازان طبعا باید قیمت محصولات خود را در دوران کاهش قیمت (در بازار) پایین بیاورند.

به‌عنوان مثال، اگر قیمت فلان خودرو قبلا در بازار ۱۰۰ میلیون تومان بوده و خودروساز آن را با توجه به سیاست «۵ درصد»، ۹۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده، در صورت کاهش قیمت آن مثلا به ۹۰میلیون تومان، شرکت خودروساز باید قیمت جدید را به حدود ۸۵ میلیون تومان برساند. اعمال چنین سیاستی به‌طور مستقیم با روند عرضه محصولات از سوی خودروسازان ارتباط دارد و اتفاقا نگرانی افکار عمومی نیز اینجاست که نکند شرکت‌های خودروساز با کاهش عرضه مانع نزولی شدن قیمت‌ها شوند.

در این شرایط، نظارت دقیق وزارت صنعت، معدن و تجارت و نهادهایی مانند ستاد تنظیم بازار می‌تواند خودروسازان را به عرضه مناسب محصول وا دارد تا به تبع آن، قیمت‌ها (طبق وعده خودروسازان) رو به کاهش روند. هرچه هست، باید منتظر ماند و دید خودروسازان در صورت ابلاغ شیوه جدید قیمت‌گذاری خودرو، چه سیاستی را در عرضه پیش خواهند گرفت و آیا همان طور که وعده داده‌اند، عرضه را افزایش و قیمت را پایین می‌آورند یا عکس این اتفاقات رخ خواهد داد. در کنار افزایش عرضه و کاهش قیمت، خودروسازان وعده‌های دیگری نیز در صورت لغو قیمت‌گذاری دستوری و تعیین قیمت در حاشیه بازار، داده‌اند که از جمله آنها می‌توان به بهبود کیفی محصولات اشاره کرد. این وعده از آن جهت است که در حال حاضر به‌دلیل مطالبات انباشته قطعه‌سازان از شرکت‌های خودروساز، کیفیت قطعات زیر سوال رفته است.

اصل حرف خودروسازان این است که امکان دارد قطعه‌سازها به‌دلیل عدم دریافت مطالبات خود و کمبود نقدینگی، از سطح کیفی قطعات بکاهند و این موضوع طبعا کیفیت خودروها را نیز پایین می‌آورد. خودروسازان بر این باورند که اگر قیمت‌گذاری اصلاح شود، آنها می‌توانند ضمن پرداخت طلب قطعه‌سازان، حساب و کتاب خود با آنها را به روز کرده و در نتیجه مانع کاهش کیفیت قطعات و حتی زمینه‌ساز بهبود کیفی شوند. گفته می‌شود خودروسازان در حال حاضر رقمی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان به قطعه‌سازها بدهکارند و این موضوع سبب کاهش تیراژ قطعات و همچنین سطح کیفی آنها شده است. در این شرایط، بخش قابل‌توجهی از درآمد حاصل از لغو قیمت‌گذاری دستوری و تعیین قیمت خودرو در حاشیه بازار، به سوی قطعه‌سازان سرازیر خواهد شد و باید منتظر ماند و دید در پی آن چه تغییری در سطح کمی و کیفی قطعات رخ خواهد داد.

 رشد نجومی قیمت کارخانه‌ای خودروها

اما ببینیم قیمت خودروهای داخلی در صورت اعمال سیاست «تعیین قیمت، ۵ درصد زیر بازار» چقدر افزایش خواهد یافت. برای انجام محاسبات مربوطه، قیمت فعلی خودروهای داخلی را در بازار، ملاک قرار می‌دهیم، هرچند البته این قیمت‌ها تقریبی بوده و ممکن است با تفاوت‌هایی ریز همراه باشد.ابتدا از خودروهای پرتیراژ و در راس آنها، پراید شروع می‌کنیم. این محصول در مدل ۱۳۱ خود قیمتی برابر با ۳۴ میلیون تومان در بازار دارد، بنابراین نرخ کارخانه‌ای آن پس از اعمال سیاست «پنج درصد»، به ۳۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد رسید. دیگر مدل پراید یعنی ۱۱۱ (مدل‌هاچ بک) که در حال حاضر ۳۹ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود، پس از اعمال سیاست «پنج درصد»، با نرخ ۳۷ میلیون تومان در کارخانه به فروش خواهد رسید.

اعمال این سیاست اما نرخ کارخانه‌ای تیبا را به‌عنوان دیگر محصول پر تیراژ داخلی به ۳۹ میلیون تومان در نمایندگی‌های گروه خودروسازی سایپا خواهد رساند. این در شرایطی است که تیبا در حال حاضر ۴۱ میلیون تومان در بازار قیمت دارد. از پراید و تیبا که بگذریم، پژو ۲۰۶ نیز پس از اعمال سیاست «پنج‌درصد» افزایشی شدید را تجربه خواهد کرد. تیپ ۲ این محصول هم اکنون حدود ۶۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد که با در نظر گرفتن سیاست موردنظر، نرخ کارخانه‌ای آن به ۵۷ میلیون تومان می‌رسد.

قیمت دیگر مدل ۲۰۶ یعنی تیپ ۵ اما به حدود ۶۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد رسید، یعنی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان زیر قیمت بازار. محاسبات در مورد پژو ۲۰۷ اتومات نیز نشان می‌دهد قیمت این محصول در صورت تعیین در حاشیه بازار، به ۱۰۳ میلیون و ۵۰۰هزار تومان در نمایندگی‌های ایران خودرو خواهد رسید تا اختلاف قیمت کارخانه و بازار آن به کمتر از ۶میلیون تومان برسد. اما افزایش قیمت کارخانه‌ای سمند به ۵۱میلیون و ۳۰۰هزار تومان، دیگر پیامد تعیین قیمت‌ها در حاشیه بازار است. سمند مدل EF۷ قیمتی برابر با ۵۴میلیون تومان در بازار دارد، بنابراین اختلاف آن با نرخ کارخانه‌ای (پس از اعمال سیاست «۵درصد») به ۲ میلیون و ۷۰۰هزار تومان خواهد رسید.

دنا نیز که از خانواده سمند است، در مدل پلاس خود قیمتی برابر با ۹۸ میلیون تومان در بازار دارد و بنابراین پس از ابلاغ قیمت‌گذاری در حاشیه بازار، با قیمتی حدود ۹۳ میلیون تومان از سوی ایران خودرو عرضه خواهد شد. همچنین پژو ۴۰۵ نیز که ۵۵ میلیون تومان در بازار قیمت دارد، به محصولی ۵۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی در نمایندگی‌های ایران خودرو تبدیل خواهد شد. قیمت پژوپارس در مدل فول نیز که در حال حاضر ۸۰ میلیون تومان در بازار است، به ۷۶ میلیون تومان در نمایندگی افزایش خواهد یافت. نرخ کارخانه‌ای دیگر خودرو داخلی یعنی رانا نیز که ۴۹ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد، به ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پس از اعمال سیاست «۵ درصد» خواهد رسید تا فاصله کارخانه و بازار آن روی ۲ میلیون و ۵۰۰هزار تومان بایستد.

اما سراغ خانواده تندر-۹۰ و ساندرو برویم. تندر-۹۰ مدل E۲ در حال حاضر قیمتی برابر با ۸۸ میلیون تومان در بازار دارد و پس از اعمال سیاست «۵ درصد»، نرخ کارخانه‌ای آن به ۸۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خواهد رسید. پارس‌تندر هم پس از اعمال این سیاست، قیمت ۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نمایندگی‌های پارس خودرو خواهد داشت تا تفاوت قیمت آن با بازار به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسد. همچنین ساندرو استپ وی که قیمت بازار آن به ۱۳۵ میلیون تومان رسیده، در صورت قیمت‌گذاری در حاشیه بازار، تبدیل به محصولی ۱۲۸ میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی در نمایندگی‌های پارس خودرو خواهد شد.

در نهایت اما پژو ۲۰۰۸ و سراتو به‌عنوان محصولاتی مونتاژی، بیشترین افزایش قیمت را در نمایندگی‌ها، در صورت اعمال سیاست «۵ درصد» خواهند داشت. بر این اساس، نرخ کارخانه‌ای پژو ۲۰۰۸ که در حال حاضر ۲۴۵میلیون تومان در بازار قیمت دارد، به ۲۳۲میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد رسید. طبق قرارداد ایران خودرو و پژو، این خودرو بنا بود محصولی ۷۵ میلیون تومانی باشد.دیگر محصول مونتاژی خودروسازی کشور یعنی سراتو نیز که در حال حاضر ۲۰۵ میلیون تومان در بازار قیمت دارد، پس از اعمال سیاست «۵ درصد» به محصولی ۱۹۴ میلیون و ۷۵۰هزار تومانی تبدیل خواهد شد. این خودرو تا همین یک سال پیش زیر ۱۰۰ میلیون تومان به فروش می‌رسید.

16 (6)

دیدگاه کاربران

ناشناس۶۵۱۸۸۷۰۹:۵۲:۲۳ ۱۳۹۷/۹/۶
توی این مملکت همه نرخها در حاشیه بازار تعیین میشه ...اینجوری دولتیها عشق و حال میکنن و مردم ... !!!!
علی۶۵۱۸۹۴۰۹:۵۷:۳۶ ۱۳۹۷/۹/۶
هیچکس این وسط به فکره مردم نیست! آخه ما چطور ماشین بخریم با این قیمت؟ ! میخوام که تمام شرکت هاشون زمین بخوره راحت بشیم!!! یه پراید 111، 38 میلیون؟!؟؟؟؟؟ یه 206 اونم تیپ 2 اشغال 57؟! دنقدینگی ندارن که ندارن به درک! باید از جیب ما تامین بشه؟! من برج دو یه خودرو دنا نوشتم حالا باید 40 میلیون بیشتر از قیمت قبل بدم. آخه بی انصاف ها همه ما رو بیچاره کردین خوب!!
ناشناس۶۵۲۱۷۳۱۲:۰۶:۱۷ ۱۳۹۷/۹/۶
درود بر شرفتون...
ناشناس۶۵۲۷۳۲۱۷:۴۵:۴۷ ۱۳۹۷/۹/۶
مسبب اصلی گرونی همین دو تا کارخونه هستن. وقتی خودرو تحویل بازار نمی دن قیمت بالا میره ولی اگر گرون بشه یه هفته ای همه تعهدات را تحویل میدن که یود تاخیر ندن
ناشناس۶۵۱۸۹۶۰۹:۵۹:۰۹ ۱۳۹۷/۹/۶
همین یک قلم کالا و اجحافی که این لگن سازان به مردم می کنند نشانه این هست که یه عده افتادند به جون مردم و تا آخرین قطره خونشان را تا نمکند ول کن نیستند. خیلی بده آدم نسبت به اصلاح امور کشورش ناامید بشه. این یه مورد از هزاران مورد هست حیف حیف
ناشناس۶۵۱۹۵۵۱۰:۲۲:۴۵ ۱۳۹۷/۹/۶
اگه اینجوره پول اون بنده خداهایی که یکساله تو این شرکتها ریختنو هنوزم دعوتنامشون صادر نشده باید به ارزش روز واریزیشون حساب شه نه الان که ارزش پول یک سوم شده
ناشناس۶۵۱۹۸۶۱۰:۴۰:۰۶ ۱۳۹۷/۹/۶
به چه تضمینی بعد اعمال قیمت خودرو در حاشیه بازار توسط خودرو سازان قیمت بازار روی همین مقدار باقی می ماند؟!!!!! دست از جیب مردم درآورید
ناشناس۶۵۱۹۹۳۱۰:۴۸:۰۷ ۱۳۹۷/۹/۶
چنین طرحی منتهای سودجویی و اجحاف در حق مردم است. حالا اومدیم و مثل دلار ۴۲۰۰ شد، کارخانه گران کرد، بازار گران شد، بعد دوباره کارخانه گران کرد، بازار گران شد، ... ترمز کجا خواهد بود؟ آخرش کیا اعدام می‌شوند؟ اگر مشکل عدم تولید فقط ضرر است، قیمت منصفانه بزارند و کارخانه‌ها با تمام ظرفیت کار کنند. همین که سرعت تحویل خودرو زیاد شود بازار به قیمت کارخانه نزدیک می‌شود.
رضا۶۵۲۱۴۰۱۱:۴۸:۲۳ ۱۳۹۷/۹/۶
برادر نرخ بازار کالاها را میزان پولی که دولت چاپ می کند و در قالب افزایش دستمزد،یارانه های مختلف و سود بانکی بین مردم پخش می کند تعیین می کند هر چه چاپ پول بیشتر نرخ کالاها گران تر انتهایی هم ندارد مگر اینکه چاپ پول و پرداخت 3 مورد فوق متوقف شود
ناشناس۶۵۲۰۳۵۱۱:۰۷:۱۶ ۱۳۹۷/۹/۶
"به‌عبارت بهتر، این احتمال وجود دارد ستاد تنظیم بازار، قیمت‌های جدید را محصول به محصول و در فواصل زمانی مختلف ابلاغ کند تا از اثرات روانی آن کاسته شود"!!! برادر انقدر چوب زدین دیگه ما دردمون نمی گیره راحت باش همه رو با هم یه دفعه اعلام کنین!!! ملت شعور دارن!!! جونا خونه ندارن ماشین صفر داشته باشن!!!!
ناشناس۶۵۲۰۶۸۱۱:۱۷:۴۳ ۱۳۹۷/۹/۶
کار درست همین است بازار قیمت تعیین میکند نه دولت و سود باد آورده باید حذف کنیم طرف بیست تا ماشین ثبت نام کرد نیم میلیارد سود ببره چرا ؟؟؟
ناشناس۶۵۲۲۰۷۱۲:۳۱:۵۲ ۱۳۹۷/۹/۶
مشکلی نیست بازار تعیین کنه در عوض مرزها را باز کنند تا مردم از این مزیتهای بازار آزاد و باز هم سود ببرند این که نمیشه دست و پای یکی را ببندی و دیگری را آزاد بزاری تا می تونه اولی را له کنه
ناشناس۶۵۲۲۵۱۱۲:۵۰:۰۶ ۱۳۹۷/۹/۶
اون بیچاره ای که با هزار بدبختی پول اولیه خودرو را تهیه کرده چه خاکی به سرش کنه این رانتیه که خودروسازان ایجاد کردند.
ناشناس۶۵۲۴۱۸۱۴:۳۴:۰۴ ۱۳۹۷/۹/۶
درصورتیکه واردات ازاد بشه کی این لگنا رو میخره
ناشناس۶۵۲۰۹۶۱۱:۲۸:۵۸ ۱۳۹۷/۹/۶
حاشیه بازار دست کیه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! هر وقت دلشون بخواد حاشیه بازار رو میبرن بالا
ناشناس۶۵۲۱۲۹۱۱:۴۴:۲۱ ۱۳۹۷/۹/۶
این کار ظلم به مردم است. ارزش پول کاهش پیدا کرده و در آمد مردم به ویژه قشر حقوق بگیر کارمند و کارگر و ... ثابت است. دولت هیچ نقشی در تعیین قیمتها در بازار ندارد. واقعاً شرم آور است که دولت خودش را با بازار ی که نقشی در تنظیم آن ندارد، تنظیم می کند. این جوری هر روز قیمتها بالاتر هم خواهد رفت.
ناشناس۶۵۲۲۴۹۱۲:۴۸:۳۹ ۱۳۹۷/۹/۶
با سلام خودروسازان با پایین نگهداشتن عرضه خودرو باعث این وضعیت در بازار شدند و تمامی خودروها به تعداد زیاد تولید شده و آماده ارسال به بازار با قیمت جدید می باشد. حالا برداشتن یک قطعه به عنوان کمبود قطعه کار چندان سختی برای خودرو ساز نخواهد بود. اگر تعرفه خودرو خارجی برداشته میشد؛ خودروسازان اینطور بلای جان مردم نمی شدند.یا حق
ناشناس۶۵۲۳۵۸۱۳:۵۶:۴۴ ۱۳۹۷/۹/۶
مثل بقیه اقلام. وقتی قیمت بالا بره باید دولت واردات را ازاد کنه تا قیمت کنترل بشه
ناشناس۶۵۲۴۱۵۱۴:۳۳:۰۶ ۱۳۹۷/۹/۶
من در سال 95 22 میلیون دادم به ایران خودرو که از محصولاتش بخرم حالا نمی خوام اون موقع سکه یک میلیون بوده 22 تا سکه به من بدن قاضی خودشونن میبرن و میدوزن اخه ظلم به ملت تا چه حد
اکبر۶۵۲۴۲۸۱۴:۴۱:۱۵ ۱۳۹۷/۹/۶
من که با این قیمت پول خودم را با همان سود دوازده درصدی مشارکت پس خواهم گرفت ندارم 33 میلیون به یک پراید بدهم .
ناشناس۶۵۲۴۴۳۱۴:۵۰:۱۲ ۱۳۹۷/۹/۶
کارخونه هاشون را ببندند.پدر ما را درآوردن.قیمتها را ببرن به حاشیه بازار ولی تعرفه خودرو هم صفر کنن.
ناشناس۶۵۲۷۱۲۱۷:۱۸:۴۴ ۱۳۹۷/۹/۶
کل مملکت را به ورشکستگی کشاندند و از مغولها بدتر بودند.
رضا۶۵۲۷۵۹۱۸:۱۹:۱۷ ۱۳۹۷/۹/۶
خوش به حال ایران خودرو قبلا برای 2 میلیون تومان افزایش باید جواب دو میلیون نفر را میداد در حقیت تحریم را به نفع خودشان کردند یعنی قشر متوسط ماشین خریدن ممنوع
ناشناس۶۵۲۸۱۱۱۹:۰۹:۵۰ ۱۳۹۷/۹/۶
میشه از یک کلمه دیگه بجای خوردو استفاده کنید این وسایل در حد اون چیزی که امروز به عنوان خودرو در جهان مطرح میشه نیستند از هیچ نظری
ناشناس۶۵۲۹۶۳۲۲:۴۸:۵۵ ۱۳۹۷/۹/۶
مرزها رو باز کنید و عوارض گمرکی رو حذف نمایید در عوض اجازه دهید خودروسازها پنجاه درصد بیشتر از حاشیه بازار بفروشن. ملالی نیست
yektanetتریبون

آخرین عناوین