وقتی «مداحی» به «شغل نان و آبدار» تبدیل می‌شود + تصاویر

گروه فرهنگی الف،   3980424067 ۴۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

اگر این‌روزها، جستجویی در نرم‌افزارهایی همچون «دیوار» داشته باشیم، مشاهده می‌کنیم که مداحی به عرصه نان و آب‌داری تبدیل شده که با تبلیغ گسترده و ورود پدیده‌های نوظهوری مانند «مداحی با نی و فلوت» راهش را از روضه‌خوانی و مداحی بی‌ریای گذشته جدا کرده است. یکی از آگهی‌دهندگان می‌گوید: هزینه حضور دو مداح با سیستم صوتی کامل همراه با نی‌زنی برای یک مراسم دو ساعته ختم، حدود چهارصد هزار تومان است.

وقتی «مداحی» به «شغل نان و آبدار» تبدیل می‌شود + تصاویر

مداحی هرچند از سال‌های دور، مبنای شغلی عده‌ای از ذاکران و روضه‌خوانان اباعبدالله (ع) بوده و از این راه درآمد کم اما پربرکتی داشتند، ولی نه مردم و نه خود آنان، این کار را به عنوان «کسب و کار» نمی‌شناختند و هدیه میزبانانشان را برکت زندگی‌شان قلمداد می‌کردند.

روضه‌خوانان قدیمی ـ که شاید امروز تعداد اندکی از آن‌ها در میان ما باشند ـ زندگی بسیار ساده‌ای داشتند و دنیاطلبی در جهان فکری و منظومه زیستی آن‌ها جایی نداشت. مداحی از زمانی به عنوان یک شغل و حرفه شناخته شد که عده‌ای آن را محملی برای کسب درآمد قابل توجه یافتند. ابتدا افرادی خود را صرفاً برای خواندن در مجالس ترحیم معرفی کردند و بعد از آن، مداحی سر مزار اموات هم به حرفه‌ای پردرآمد تبدیل شد

. تحمیل آپشن‌هایی مثل دستگاه بلندگو و دستیارانی برای مداح مجلس، موجب شد تا نان عده‌ای که نه سلوک و اخلاق عالی مداحان و ذاکران قدیمی و نه مراعات پوشش ظاهری آنان را داشتند در روغن بیفتد.

حالا مداحی پول‌ساز از قراردادهای شخصی به عرصه فضای مجازی هم آمده و تازه‌ترینش، آگهی مداحی با نی و فلوت در اپلیکیشن‌هایی مثل «دیوار» است.

در حالی که مداحان قدیمی هیچ‌گاه برای حضور در مراسم، رقم مالی تعیین نمی‌کردند و پس از پایان مراسم پاکت اهدایی را بدون حتی شمارش وجه در جیبشان می‌گذاشتند، اما این روزها فضا کاملاً متفاوت است و کار، فقط از طریق «مدیر برنامه‌» پیش می‌رود!

در همین زمینه با یکی از آگهی‌دهندگان صحبت شده که وی اعلام کرد: هزینه حضور دو مداح با سیستم صوتی کامل همراه با نی‌زنی برای یک مراسم دو ساعته ختم، حدود چهارصد هزار تومان است.

گفت‌وگو با این آگهی‌دهنده را می‌توانید در ادامه بشنوید:

اساساً این سوال که آیا مداحی یک شغل است و فرد مداح، باید ارتزاق و خرج زندگی خود را از این طریق به دست آورد، موضوع مهمی است که به بهانه انتشار این آگهی در نرم‌افزارهای نیازمندی، پیرامون آن گفت‌وگویی با دو فرد فعال و کارشناس در این عرصه داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

شاخه‌ها و زیرمجموعه‌های هنر مداحی

محمدرضا سنگری، عضو هیأت علمی بنیاد دعبل خزاعی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: هنر مداحی یا ستایشگری دارای شاخه‌ها و زیرمجموعه‌ها و به عبارت دیگر فنونی است که به شاخه‌های دیگر مرتبط می‌شود. به عنوان مثال ادبیات یا هنر موسیقی و شناخت ملودی‌ها و دستگاه‌های موسیقی، بخش مهمی از مداحی محسوب می‌شوند و اجزای دیگری مانند مباحث تربیتی، حدیث، تفسیر و مقتل شناسی نیز دارد که پیوستگی تام با مقوله مداحی دارند.

روند مداح شدن یک فرد در گذشته

وی افزود: در گذشته سنت بر این بود، افرادی که بنا داشتند وارد عرصه مداحی شوند، نزد استادان این هنر مقدس می‌رفتند و مدت‌ها به شاگردی می‌پرداختند. در نهایت با تمرین فراوان و حفظ اشعار بسیار، مداحی ساده پای منبر بزرگ‌ترها را آغاز می‌کردند و بعدها با اجازه استاد، لباس مداحی که شامل پالتو و عبا بود به تن می‌کردند.

چرا متقاضی مداحی امروزه گسترش یافته است؟

سنگری با اشاره به اینکه در دوران کنونی، اوضاع کاملا متفاوت شده است، تصریح کرد:در دوره فعلی عملاً به دلیل گستردگی حوزه و وجود سلیقه‌های گوناگون و نیاز جامعه به مداحان بیشتر، علی‌رغم گذشته که تعداد مجالس محدودتر بود، مداحان بیشتری در کشور حضور پیدا کرده‌اند. امروز سلیقه‌های مخاطبان بسیار متنوع شده است که حتی برخی از آنان، تن به حضور در هیأت و مسجد نمی‌دهند و شاهد برگزاری هیأت‌های زیرزمینی هستیم که همه این موارد موجب شده است، خواهندگان عرصه و حوزه مداحی افزایش یابد.

مداحانی که نیاز مالی یک ساله خود را با مراسم یک دهه تأمین می‌کنند

این نویسنده و عاشوراپژوه با بیان اینکه مداحی امروزه با مسائل مالی ویژه‌ای مواجه شده است، تصریح کرد: امروزه شرایطی حاکم است که یک مداح ممکن است، تمام نیاز مالی سال خود را با یک مراسم دهه محرم تأمین کند و این موارد در حوزه مداحان شاخص و سرشناس نیز وجود دارد.

نهادی باید مسئول مستقیم حوزه مداحی شود

این عضو هیأت علمی بنیاد دعبل خزاعی با بیان اینکه نیاز است نهادی در عرصه مداحی مستقیم وارد شود و مسئولیت مدیریت اوضاع را بر عهده بگیرد، تصریح کرد: به نظرم این نهاد می‌تواند سازمان تبلیغات اسلامی باشد؛ زیرا دارای زیرمجموعه‌هایی است که وظیفه و مسئولیت آن‌ها مرتبط با حوزه مداحی است که می‌توان به بنیاد دعبل خزاعی، کانون مداحان و ... اشاره کرد.

وی ادامه داد: این نهادها باید از حوزه مداحی مراقبت و روی کلاس‌های مداحی نظارت داشته باشند و حتی اگر بتوانند محتوای آموزشی آن‌ها را مدیریت کنند تا مربیان و مدرسان از آن‌ها استفاده کنند.

مداحی در شرایط فعلی جامعه، شغل، منصب و صنعت است

سنگری در پاسخ به این سوال که آیا مداحی را می‌توان یک شغل دانست، افزود: باتوجه به شرایط فعلی می‌توان گفت که مداحی یک شغل، منصب و صنعت است و یک فرد به این دلیل که یک مداح و ذاکر خوب باشد، باید برای این حوزه وقت بگذارد، شعر جمع‌آوری کند و تمرین داشته باشد، لذا نمی‌تواند به کار دیگری برسد، اما صحیح آن است که مداحی شغل نباشد و افراد آکل به دین خود نباشند؛ زیرا در روایت هم مطرح شده است که آکل به دین بودن و رفع نیازهای مادی زندگی از این طریق، ممنوع است، لذا باید شغل اصلی مداح، کاری غیر از مداحی باشد که امروزه بسیاری از مداحان مشهور نیز همین وضعیت را دارند و در بازار یا ادارات مشغولند.

مداح نباید رقم پاکت مداحی را تعیین کند

این شاعر اضافه کرد: خوب است مداح و ذاکر زمانی که در مراسمی شرکت می‌کند از قبل رقمی برای دستمزد یا به اصطلاح امروزی «پاکت» تعیین نکند و این تصور را داشته باشند که رقمی ارائه شده، هدیه اهل‌بیت علیهم‌السلام است و آن‌ها نباید مستاکل به دین باشند.

وی با اشاره به لزوم اخذ اجازه‌نامه از سوی مداحان جوان گفت: به طور معمول تمام مداحان کشور امروز توسط سازمان تبلیغات اسلامی و نهادهای زیرمجموعه‌ مانند خانه مداحان، بنیاد دعبل و بسیج مداحان شناسایی شدند و با ارائه کد شناسایی با آن‌ها ارتباط دارند، اما این روند باید بسیار دقیق‌تر باشد و این نهادها بیش از آن که با مداح ارتباط داشته باشند باید با محافل آموزشی مداحی ارتباط برقرار کنند و روی کار آن‌ها هم از لحاظ شکلی و محتوای آموزشی نظارت دقیق داشته باشند.

عیان شدن اعلام هزینه برای جلسه و مداحی معضل است

برای بررسی هرچه بیشتر این موضوع از زاویه‌ای دیگر با جبار رحمانی، استادیار انسان‌شناسی فرهنگی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی و مولف کتاب «مطالعات جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی عزاداری محرم» گفت‌وگویی داشتیم.

وی نیز در گفت‌وگو با فارس پیرامون این موضوع اظهار داشت: مسأله تبلیغ مداحی‌ها در فضاهای مجازی و حتی سایت‌هایی مانند دیوار، یک پدیده جدید محسوب می‌شود، اما لزوماً نوعی بدعت و انحراف نیست. اصولاً همواره رسانه‌های رایج، فضایی برای تبلیغ متخصصان مذهبی از طرف خود یا هواداران بوده و هست و از طرفی از گذشته دور تاکنون بخشی از مداحان و مشاغل وابسته به آن، در ازای دریافت پول، مراسم را اجرا می‌کردند.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر مداحی یک منبع درآمد بوده و بازار خاص خود را داشته و دارد، به همین دلیل، همیشه رسانه‌های غیر رسمی بستر تبلیغ کار یک مداح و تعیین نرخ برای اجرای برنامه بودند.

اخذ پاکت مداحی در گذشته، نامحسوس بود، این‌ روزها علنی شده است

رحمانی با بیان اینکه در شرایط امروزی که به واسطه فضاهای مجازی امکان‌های بیشتری برای توسعه این بازار وجود داشته، مداحان یا واسطه‌های آن‌ها از این فضا برای توسعه کار خود استفاده کرده‌اند، تصریح کرد: در کل می‌توان گفت تبلیغ در فضای سایت، بدعتی نیست که انحراف محسوب شود. پیش‌تر پاکت را نامحسوس می‌گرفتند حال از طریق فضای مجازی تبلیغ کرده و مبادله و توافق صورت می‌گیرد. این عیان شدن اعلام هزینه برای جلسه و مداحی معضل است.

برخی مداحان از سر ایمان و بدون دریافت یک ریال خدمت می‌کنند

مولف کتاب مطالعات جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی عزاداری محرم با اشاره به اینکه از گذشته اقتصاد دین، یک واقعیت نامریی است که به شدت هم تلاش می‌شود پنهان و انکار شود، افزود: اینکه چنین نگاه اقتصادی و تجاری قبلاً وجود نداشته و حالا به وجود آمده یک تصور ناصواب است. البته که باید در این میان، حساب مداحانی را که از سر ایمان قلبی و بدون ذره‌ای پول به ایفای نقش پرداخته‌اند، جدا کرد، اما اینکه عده‌ای خدمت به امام حسین (ع) را وظیفه دینی خود تعریف کرده‌اند، لزوماً شامل همه نمی‌شود و عده‌ای هم هستند که این کار را در ازای دریافت مبلغی انجام می‌دهند. به همین دلیل بهتر است واقعیت را در تنوع خود مشاهده کرد.

هزینه میلیاردی ده شب محرم در تهران

وی اضافه کرد: مداحی برای عده‌ای یک نذر، رسالت و عقیده شخصی است و برای عده‌ای در کنار عقیده بودن، شغل و منبع درآمد است. به همین دلیل در تهران، گاه مداحانی برای ده شب تا یک میلیارد پول می‌گیرند.

راه‌حلی برای معضلات فعلی حوزه مداحی

رحمانی در پاسخ به این سوال که تعیین یک نهاد به عنوان مسئول و ناظر بر حوزه مداحی چه میزان در کاهش آسیب‌های این حوزه می‌تواند تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: اصولا ایجاد نهادهای نظارتی در جامعه دینی، کار مفید و مثبتی نخواهد بود. زیرا قدرت‌های ناشی از نهادهای نظارتی، به فضایی برای رقابت‌ها و نزاع‌های درونی میان متخصصان دینی بدل می‌شود. اصولاً رسمی‌شدن امور‌ دینی در جامعه‌ای مانند ایران، نتیجه مثبتی نداشته و صرفاً بستری برای توسعه همان اقتصاد دینی از خزانه بیت المال بوده و هست.

ارتقای ذائقه دینی مردم موجب حذف مداحی‌های بی‌کیفیت می‌شود

مولف کتاب مطالعات جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی عزاداری محرم گفت: متاسفانه در سایر عرصه‌ها که نهادهای نظارتی ایجاد شده، هیچ گزارشی از عملکرد و پیامدهای آن‌ها وجود نداشته و نداریم. بهتر است به جای ایجاد نهاد نظارتی، متخصصان دینی به ارتقای ذائقه دینی مردم کمک کنند تا خود مردم این نوع مداحی‌های بی‌کیفیت را به تدریج حذف کنند.

صداوسیما در تغییر ذائقه مردم به میدان بیاید

وی ادامه داد: تجربه نهادهای رسمی مانند صداوسیما به خوبی نشان داده است که لزوما به شیوه منصفانه‌ای فرصت برای همه الگوهای مداحی فراهم نمی‌شود. در سال‌های اخیر از برکت تعریف مقام معظم رهبری از مداحی‌های سنتی در برخی شهرهای دیگر بود که اندکی صداوسیما به آنها میدان داد. در غیر این‌صورت صداوسیما مدت‌های زیادی است به قبضه عده‌ای از مداحان و گروه خاص در برنامه‌های مذهبی درآمده است.

ذائقه مردم موجب ورود دف و فلوت به مداحی‌های کشور شده است

رحمانی  در پاسخ به این سوال که چرا امروز شاهد حضور مداحی‌هایی با دف‌زنی یا فلوت‌زنی در مراسم‌ ترحیم هستیم، گفت: با توجه به اینکه شاهد تحولات در ذائقه موسیقایی مردم هستیم و زمانی که مداحان بسیار بزرگ صداوسیما و معروف تهران از خواننده‌های قبل از انقلاب در موسیقی و شعر تقلید کرده‌اند، نتیجه این است که در بخشی از مداحی‌های جدید، ریتم‌های شاد و ملودی‌های جدید و ترکیب‌های موسیقایی با ابزارهای موسیقی و ... وارد شده است.

مولف کتاب مطالعات جامعه‌شناختی و انسان‌شناختی عزاداری محرم تصریح کرد: اصولاً ورود ابزار موسیقی مانند نی، فلوت و ... که در دستگاه‌های موسیقی نزدیک به محتواهای حزن‌انگیز مداحی‌ها هستند، امر بعیدی نیست. یادمان باشد وقتی موسیقی به مسأله‌ای ممنوعه بدل شود و تربیت موسیقایی مردم به یک تابو تبدیل شود، ذائقه موسیقایی مردم به شیوه‌های غیرمنزهی تربیت خواهد شد و در نهایت باید انتظار برخی ناهنجاری‌ها را هم داشت.

منبع: فارس

دیدگاه کاربران

زارع۱۰۰۱۹۸۴۱۱:۱۷:۴۵ ۱۳۹۸/۴/۲۴
خوش به حالشون!!!!!
ناشناس۱۰۰۲۰۷۰۱۱:۵۷:۰۰ ۱۳۹۸/۴/۲۴
و بد به حال مردم دین شده وسیله ی مال اندوزی
ناشناس۱۰۰۲۷۷۹۱۶:۴۸:۱۳ ۱۳۹۸/۴/۲۴
مردم بزنن تو سر خودشان ناراحت شوند و مداح پولدار!
ناشناس۱۰۰۲۱۲۹۱۲:۱۱:۳۸ ۱۳۹۸/۴/۲۴
از دوره محمودخان هم مداحان بی ادب شدند و هم بشدت دنبال پول
ناشناس۱۰۰۲۲۱۲۱۲:۳۸:۰۲ ۱۳۹۸/۴/۲۴
از موقعی که مداحی شغلی آب و ناندار شد ؛ مردم از دین گریزان شدند .
حسن۱۰۰۲۳۰۲۱۳:۰۲:۲۶ ۱۳۹۸/۴/۲۴
بدا به حالشون
ناشناس۱۰۰۲۹۵۴۱۸:۲۶:۲۲ ۱۳۹۸/۴/۲۴
این چه استدلالیه اونی که تو دیوار آگهی می ده مداح نیست خیلی خوشبینانه فقط صداش خوبه...ولی اینکه بگیم قدیما خوب بود الانم اکثر مداح ها پول نمیگیرن حتی بعضی از معروفاشونم مثل سعید حداد که از نزدیک میشناسم پول نمیگیرن
ناشناس۱۰۰۳۴۲۳۰۰:۳۶:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۲۵
مداحی مراسم ختم با مداحی مراسم اهل بیت فرق میکنه الف جان
علی۱۰۰۲۰۲۲۱۱:۳۵:۵۳ ۱۳۹۸/۴/۲۴
آقایون و حتی خانم های مداح و یا سخنران های گران قیمت مذهبی که جلسه ای دو میلیون و پنج میلیون و بالاتر اخذ می کنند آیا مالیات این درآمد را هم پرداخت می کنند؟ چون طبق قانون جمهوری اسلامی ایران هر درآمدی بالاتر از سقف معافیت مالیاتی سالانه می بایست مشمول مالیات گردد و به حساب خزانه داری کل کشور واریز شود. و همچنین طبق فرموده امام ره و مراجع تقلید عمل خلاف قانون شرعاً جایز نیست .!! دستگاههای قانونگذار می بایست قانون پیگیر عدم صحیح قانون بوسیله دستگاههای نظارتی باشند.
ناشناس۱۰۰۲۲۶۲۱۲:۴۹:۲۸ ۱۳۹۸/۴/۲۴
خجالت آوره
آریابان۱۰۰۳۰۱۵۱۹:۰۷:۵۹ ۱۳۹۸/۴/۲۴
نشان دادن راه و هدایتگری در دیروز و امروز : چو می بینی که نابینا و چاه است ، دیروز : اگر خاموش بنشینی گناه است امروز : ..
یزدان۱۰۰۲۲۷۱۱۲:۵۱:۰۰ ۱۳۹۸/۴/۲۴
بعضی از مداحان سواستفاده میکند نمیدانند که به نان نوای رسیدن از کرم اهل بیت هست
ناشناس۱۰۰۲۳۰۸۱۳:۰۳:۵۸ ۱۳۹۸/۴/۲۴
به نظر شما به 8 دلار میگن نون و آب دار
ناشناس۱۰۰۲۵۳۳۱۴:۳۱:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۲۴
ساعتی 8 دلار برای مداحی کردن خیلی هم زیاده! وقتی کارگر ایرانی ماهی 100 دلار درآمد داره (به ازای 176 ساعت کار مفید در ماه) یعنی کارگر ساعتی 0.5 دلار حقوق میگیرد!
ناشناس۱۰۰۲۹۷۰۱۸:۳۴:۴۶ ۱۳۹۸/۴/۲۴
نه بابا. این شغل حساس.. دلار هم کمشه. ما واقعا زندگیمان را مدیون همینهاییم!!!!!!
ناشناس۱۰۰۲۳۰۹۱۳:۰۴:۳۵ ۱۳۹۸/۴/۲۴
تا همین اواخر، بالاخره در مراسم ختم یک متوفی حداقل قرآنی میخواندند، فاتحه ای می فرستادند، صواتی می دادند... که ثوابش به مرحوم برسد الان دیگر دف و نی می زنند و ناهاری هم می خوردند و خداحافظ.
ناشناس۱۰۰۲۳۵۷۱۳:۲۵:۴۷ ۱۳۹۸/۴/۲۴
وجدانا تازه فهمیدین؟
یوسف۱۰۰۲۳۶۵۱۳:۲۷:۵۳ ۱۳۹۸/۴/۲۴
مداح داریم جلسه ای زیر ۱میلیون نمیاد تو مجلس.
علیرضا۱۰۰۲۳۸۴۱۳:۳۵:۲۳ ۱۳۹۸/۴/۲۴
مالیات هم نمیدهند.
بانو۱۰۰۳۲۲۶۲۱:۳۱:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۲۴
و حق بیمه.
ناشناس۱۰۰۲۳۹۷۱۳:۳۹:۱۱ ۱۳۹۸/۴/۲۴
باید مداحی هم توسط اهل فنشان یعنی روحانیون آگاه محترم انجام گیرد
ناشناس۱۰۰۲۴۳۱۱۳:۵۶:۵۳ ۱۳۹۸/۴/۲۴
من طرفدار مداحان نیستم ولی چرا نباید بعنوان شغل قبول کنیم و باید در قبال خدمات پول پرداخت کرد
ناشناس۱۰۰۲۵۹۴۱۴:۵۶:۳۹ ۱۳۹۸/۴/۲۴
خدمات داریم تا خدمات از عشق مردم به ائمه پول فراوان به جیب زدن کار خوبی نیست
ناشناس۱۰۰۲۴۳۷۱۳:۵۸:۵۳ ۱۳۹۸/۴/۲۴
نباید اجازه داد دین و اعتقادات به ابزار سود جویی تبدیل شود .
محمد۱۰۰۲۴۴۸۱۴:۰۰:۳۲ ۱۳۹۸/۴/۲۴
واقعا مسیولین این مطالب را نمیدانند یا خود را به خواب زده اند این افراد اعتبار همه جیز را به فنا داده اند
ناشناس۱۰۰۲۵۰۱۱۴:۱۴:۱۱ ۱۳۹۸/۴/۲۴
مداحی و امثالهم اصلا شغل نیست و در تعریف کار نمی گنجد.
ناشناس۱۰۰۲۵۳۹۱۴:۳۳:۴۰ ۱۳۹۸/۴/۲۴
مداحی به عنوان شغل پذیرفته شود و البته مالیات آن حتماً گرفته شود!
ناشناس۱۰۰۲۶۵۸۱۵:۳۸:۴۶ ۱۳۹۸/۴/۲۴
مداحی هم باید مثل باقی، شغلهای دولتی با حقوق ماهیانه معین و ثابت باشد، تا مداح از مردم مستقیما پول نگیرد، و رابطه پولی با ممدوح نداشته باشد .
ناشناس۱۰۰۲۶۶۷۱۵:۴۲:۰۷ ۱۳۹۸/۴/۲۴
اینها بدعت در دین و گمراهیه. تا قبل از مرگ بخودتون بیایید
ناشناس۱۰۰۲۶۸۹۱۵:۵۰:۵۱ ۱۳۹۸/۴/۲۴
راهکار فقط مالیات
محمد۱۰۰۲۷۰۰۱۵:۵۴:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۲۴
انصافتون کجاست؟حقیقتا مبلغ ۴۰۰ هزار تومان برای دو تا مداح و اینکه همراه خودشون سیستم صوتی هم داشته باشند مبلغ زیادی نیست.شما برای دیجی ها و خواننده های عروسی بالای چند میلیون پول میدید و کسی هم اعتراض نمیکنه حالا نوبت مداح و بحث شرعی و دینی شد همه موضع میگرن
ناشناس۱۰۰۳۰۱۹۱۹:۰۹:۲۵ ۱۳۹۸/۴/۲۴
دی جی با مداحی یکیه ؟؟ استفاده از مقدسات برای پول در آوردن با نواختن موسیقی برای رقصیدن یکیه ؟؟ شماها دیگه کی هستین ؟؟
سیفیاری۱۰۰۳۰۵۳۱۹:۳۴:۵۷ ۱۳۹۸/۴/۲۴
آفرین. چرا برای کنسرت و موسیقی های آنچنانی که مبالغ هنگفتی هم گرفته میشود چیزی نمیگید.
ناشناس۱۰۰۲۷۴۴۱۶:۱۳:۳۴ ۱۳۹۸/۴/۲۴
ساعت خواب!!!
رضا۱۰۰۲۸۳۶۱۷:۲۴:۲۳ ۱۳۹۸/۴/۲۴
خود صدا و سیما از اصلی ترین مروجین سبک های مختلف مداحی و بزرگ و مهم جلوه دادن این قشر هست.
ناشناس۱۰۰۲۸۳۸۱۷:۲۴:۴۱ ۱۳۹۸/۴/۲۴
چرا خواننده ها درازای یک کنسرت که یک شب هم بیشتر نیست میلیاردها درآمد دارند و خوانندگی شغل محسوب شده ولی مداحی خیر؟؟
علیمردانی۱۰۰۲۹۲۸۱۸:۰۹:۴۷ ۱۳۹۸/۴/۲۴
چه کسی مداحان را به موقعیت فعلیشون رساند و آنها را بر همه شوونات مردم حاکم کرد؟
جمشیدی۱۰۰۲۹۷۴۱۸:۳۶:۳۸ ۱۳۹۸/۴/۲۴
من مداح نیستم اما این را بدانید در هر صنف و مسلکی خوب و بد داره حتی دین داری هم آفت داره مثل ریا در گروه های دیگه مثل معلمی پزشکی استاد دانشگاه هم خوب و بد دیده میشود باینکه درصد آفت در مداحی کمتر از دیگر گروها هست این نهایت جنایت به دین هست که به خاطر تعداد کمی ناخالص این همه ارادتمندان و مداحان مخلص اهل بیت علیهم السلام را زیر سوال ببریم غیر از کمیت موضوع کیفیت هم است اگر تعداد این ناخالص زیاد هم باشد یک نفر مداح مخلص مانند هزار نفر هست چون دارد دین را یاری میکند وبه تبع آن مروج اخلاقیات در جامعه هست از افکار درون گرا و بسته و پوچ که تا جلوی بینی خود را بیشتر نمی بینند دست بردارید
ناشناس۱۰۰۳۰۳۸۱۹:۲۴:۰۵ ۱۳۹۸/۴/۲۴
واقعا مداح هم باید زندگی کنه ولی به چه قیمتی بعضی ها برای امام حسین (ع)جان دادند بدون هیچگونه چشم داشتی ولی بعضی ها چند کلمه حرف میزنند ومیخواهند دارو ندار مردم را بگیرند واقعا برخی از مداحان بزرگ کشور راضی نمیشوند جلسه ای زیر چند میلیون بگیرند مردم هم حتی در تلویزیون مداحی ایشان را گوش نمی دهند چون واقعا درسته که میگویند سخنی که از دل برآید لاجرم بر دل نشیند نه سخنی که برای پول ومادیات باشد
سیفیاری۱۰۰۳۰۵۹۱۹:۳۷:۵۹ ۱۳۹۸/۴/۲۴
انصاف هم خوب چیزیست مداح خوب به مطالعه زیاد و آموزشهای بسیار زیادی نیاز دارد. هیچ مداحی از مادرش مداح متولد نمی شود. لطفا بفهمید.
توتو۱۰۰۳۰۹۸۲۰:۰۱:۳۱ ۱۳۹۸/۴/۲۴
یه سوال. این مداحی چه تاثیری تو روند زندگی فردی که می‌ره میشنه و‌گوش میده و تو سرو کله خودش میزنه داره؟؟؟خداوکیلی یکی با منطق اینو توضیح بده.
نوکرالحسین ع۱۰۰۳۱۹۷۲۱:۱۴:۵۰ ۱۳۹۸/۴/۲۴
یاد و دم سید جواد ذاکر گرم اون مداح بود فقط
حمید۱۰۰۳۲۳۰۲۱:۳۵:۰۰ ۱۳۹۸/۴/۲۴
عزیز بزرگوار گرفتن پول چه به عنوان هدیه در قدیم چه در وضعیت کنونی به عنوان شغل نون و آبدار در جهت مدح ائمه کاری نکوهیده است.لطفا در هر صورت کسب درآمد ..بادین را موجه جلوه ندهید.از همه بدتر نماز خواندن پولی که فاجعه بارتره و شده محل درآمد برخی ..
ناشناس۱۰۰۳۲۷۴۲۲:۰۲:۴۴ ۱۳۹۸/۴/۲۴
سلام. خود مردم مقصرند. تا وقتی مسئولیت کارهای خودمان را نپذیریم، هنوز به بلوغ فکری نرسیده ایم.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

    2. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

    3. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

    4. مالیات کجا مصرف شود؟؛ مردم تصمیم می گیرند

    5. افشای خیانت هولناک؛ بچه‌هایم شبیه مدیر شرکت همسرم بودند

    6. نفوذ ایران تا بیخ گوش نتانیاهو/ انتقاد از هزینه‌تراشی ظریف برای کشور/ نگاهی متفاوت به غائله برهنگی در دانشگاه علوم‌تحقیقات

    7. وضعیت عجیب رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا

    8. پزشکیان: باید واقعیت را به جامعه گفت/با جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه‌ایم

    9. اذعان تلویحی وزیر به اشتباه بزرگ درباره عدد دانشجویان اخراجی

    10. امروز کمر مردم به خاطر معیشت و مسکن دارد می‌شکند

    11. زاکانی بالاخره طاقت نیاورد و جواب داد!

    12. یحیی السنوار سه روز را بدون غذا گذراند

    13. واعظی: در پرونده FATF گروکشی می کنند /سعید جلیلی استارت FATF را زد /پزشکیان از پشتوانه کافی برای تصویب CFT و پالرمو برخوردار است

    14. احضار وزیر ارشاد به مجلس برای یک انتصاب حاشیه ساز

    15. قدرت نظامی شگفت انگیز سپاه از زبان سردار حاجی زاده

    16. قالیباف: مسأله مسکن را نتوانسته‌ایم حل کنیم/دهک‌های پایین۸۰ سال طول می‌کشد خانه‌دار شوند

    17. محکومیت ۱۲۰۰ میلیاردی هدایتی در پرونده بانک سرمایه

    18. واکنش وزارت بهداشت به خبر فوت ۷۰ بیمار دیالیزی

    19. چرا از «نان کامل» فراری هستیم؟!

    پربحث‌های هفته

    1. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

    2. شروین حاجی‌پور و ذهنیت استعماری

    3. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

    4. درز صحبت‌های محرمانه نتانیاهو: از پهپادها می‌ترسم

    5. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

    6. نمایشی تازه از مدعیان شعار زن، زندگی، آزادی/ برهنگی یک دانشجو در دانشگاه!

    7. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

    8. رامبد جوان: از تلویزیون دلخورم/ نهادهای امنیتی هم درباره خندوانه نظر می دادند!/ سال ۹۸به اجبار «خندوانه» را ســاختم/ می خواستم بدانم «شریعتمداری» چگونه شادی می کند؟

    9. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

    10. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

    11. توضیح روابط عمومی دانشگاه آزاد در پی اقدام منافی عفت یک دانشجو

    12. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

    13. هويت جديد ايران

    14. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

    15. در انتظار روشن‌شدن موتور تورم

    16. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

    17. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

    18. درخواست رئیس جمهور از وزیر دادگستری برای دو مجرم امنیتی

    19. نظرات برگزیده مخاطبان الف: بستن تنگه هرمز مثل سابق مهم نیست/ با حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بازدارندگی ایجاد کنیم/ بنزین ارزان اما حقوق‌ها بسیار پایین است

    20.  خرازی: احتمال تغییر دکترین‌ نظامی در بخش هسته‌ای وجود دارد

    21. ماموریت ایجاد تورم در پوشش حمایت از دولت/ روایت لاریجانی پیرامون رد صلاحیت خود در انتخابات

    22. مهم واردات آیفون بود که شکر خدا حل شد!

    23. روایتی جدید از ماجرای دختر دانشگاه علوم و تحقیقات    

    24. جنگ پنهان علیه مردم در جاده ها/ فرغون‌هایی که جان می ستانند!

    25. پیغام فوری آمریکا به ایران درباره حمله اسرائیل

    آخرین عناوین