چرا مردان بیشتر در معرض خطر ابتلا به پارکینسون هستند؟  

  4031223051

پژوهشگران می‌گویند مردان بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون هستند و ما در نهایت می‌توانیم دلیل آن را بدانیم.

به گزارش ایسنا، خطر ابتلا به بیماری پارکینسون در مردان دو برابر زنان است و تحقیقات جدید به یک دلیل بالقوه اشاره می‌کند مبنی بر اینکه یک پروتئین در مغز عامل آن است.

به نقل از اس‌ای، پروتئین PINK1 به طور معمول یک تهدید نیست و در تنظیم مصرف انرژی سلولی در مغز مهم است. با این حال، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که در برخی از موارد ابتلا به پارکینسون، سیستم ایمنی، PINK1 را با دشمن اشتباه می‌گیرد و به سلول‌های مغزی که این پروتئین را بیان می‌کنند، حمله می‌کند.

طبق این مطالعه جدید که توسط گروهی از محققان موسسه ایمونولوژی لاهویا در کالیفرنیا هدایت می‌شود، آسیب‌های مرتبط با PINK1 که توسط سلول‌های T سیستم ایمنی ایجاد می‌شود، در مغز مردان بسیار گسترده‌تر و تهاجمی‌تر از زنان است.

الساندرو ست(Alessandro Sette)، ایمونولوژیست از موسسه ایمونولوژی لاهویا می‌گوید: تفاوت‌های جنسی در پاسخ‌های سلول‌های T بسیار بسیار چشمگیر بود. این پاسخ ایمنی ممکن است جزئی از این باشد که چرا ما تفاوت جنسیتی را در بیماری پارکینسون می‌بینیم.

محققان با استفاده از نمونه‌های خون بیماران مبتلا به پارکینسون، پاسخ سلول‌های T در خون را در برابر انواع پروتئین‌هایی که قبلاً با پارکینسون مرتبط بودند، آزمایش کردند و دریافتند که PINK1 برجسته است.

در بیماران مرد مبتلا به پارکینسون، تیم تحقیقاتی متوجه افزایش شش برابری سلول‌های T در مقایسه با مغزهای سالم شد که سلول‌های مغزی دارای برچسب PINK1 را هدف قرار می‌دهند. این میزان در زنان مبتلا به پارکینسون تنها 0.7 برابر افزایش یافت.

برخی از محققان قبلاً متوجه شده بودند که اتفاقی مشابه در مورد سلول‌های T و پروتئین آلفا سینوکلئین(alpha-synuclein) رخ می‌دهد. با این حال، این واکنش‌ها در تمام مغزهای مبتلا به پارکینسون مشترک نبودند و همین امر باعث شد که آنتی‌ژن‌های بیشتری (موادی که پاسخ‌های ایمنی را تحریک می‌کنند) جستجو شوند.

همانطور که همیشه در مورد این نوع تحقیقات صدق می‌کند، زمانی که متخصصان بیشتر در مورد چگونگی شروع یک بیماری و چگونگی پیشرفت آن بدانند، فرصت‌های جدیدی برای یافتن راه‌هایی برای توقف آسیب ایجاد می‌شود.

سیسیلیا لیندستام آرلهامن(Cecilia Lindestam Arlehamn)، ایمونولوژیست موسسه ایمونولوژی لاهویا می‌گوید: ما اکنون که می‌دانیم چرا سلول‌ها در مغز هدف قرار می‌گیرند، به طور بالقوه می‌توانیم درمان‌هایی را برای مسدود کردن این سلول‌های T توسعه دهیم.

در ادامه، تشخیص این سلول‌های T حساس به PINK1 در نمونه‌های خون می‌تواند منجر به تشخیص بیماری پارکینسون در مراحل اولیه شود که به درمان و حمایت از بیماران پارکینسونی کمک می‌کند.

آرلهامن افزود: در حالی که ما هنوز منتظر کشف یک درمان برای بیماری پارکینسون هستیم، پیشرفت مداوم در درک عوامل خطر دخیل در توسعه آن و رویکردهای جدید برای مقابله با آن در حال انجام است.

وی ادامه داد: ما باید برای انجام تجزیه و تحلیل جهانی‌تر، پیشرفت بیماری و تفاوت‌های جنسیتی با در نظر گرفتن همه آنتی‌ژن‌های مختلف، همچنین شدت بیماری و زمان پس از شروع بیماری را بیشتر درک کنیم.

این پژوهش در مجله Clinical Investigation منتشر شده است.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. می‌خواهیم در مخالفت با قانون حجاب تجمع برگزار کنیم؛ ما چنین حقی داریم؟

  2. چرا آمریکا ما را به توسعه نمی رساند

  3. خبر مهم مشاور سردار حاجی‌زاده از عملیات «وعده صادق ۳»/ دلیل محقق نشدن این عملیات مشخص شد

  4. طالبان همکاری نمی‌کند؛ باید فوری اتباع افغانستانی را اخراج کنید!

  5. قانون حجاب را قبول ندارند؟ امام گفته بود غلط کردی قانون را قبول نداری/ استفاده از استیضاح برای ابلاغ قانون حجاب

  6. رویابافی جدید ترامپ در مورد صادرات نفت ایران

  7. حقه‌بازی ترامپ علیه ایران

  8. بن بست در «وفاق» فقط با رفتن «همتی»؟!

  9. چرا نتوانسته ایم؟!

  10. فساد اقتصادی با ما چه می کند؟

  11. نامه لازم نیست؛ توافق آماده است!

  12. آقاتهرانی: ان‌شاالله این لحظات آخر برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب است

  13. جولانی و متحدانش در شوک!

  14. غضنفری: پزشکیان اگر نمی‌تواند استعفا دهد/ ظریف، عضو شاخص انجمن حجتیه است!

  15. حمله رسایی به اظهارات نماینده کاشمر درباره پول گرفتن متحصنین قانون حجاب: بیجا می‌کنی شنیده را بازگو می‌کنی!

  16. مهدی یراحی به چه دلیلی شلاق خورد؟

  17. رهبر انقلاب: ایران قطعاً زیر بار توقعات تحکم‌آمیز دولت‌های قلدر نمی‌رود/ مسئله مهم کشور، معیشت مردم است؛‌ مسئولان به‌دنبال حل مشکلات معیشتی باشند

  18. بانوی آهنین، خانواده فرو ریخته!

  19. سفره هایی که روز به روز کوچک تر می شود...

  20. زید‌آبادی، فاتحه وفاق را خواند/ یک انتقاد تند از پسر پزشکیان/ به خاطر دیده‌شدن، هزینه نسازید!

  21. ترامپ: به رهبر ایران نامه نوشته ام

  22. پاسخی به خیالبافی های نظامی علیه ایران

  23. توضیحات دفتر «محسن رفیق دوست» درباره مصاحبه جنجالی او و حاشیه‌های ایجاد شده/ اشاره به جراحی مغز وی و عوارض آن

  24. ادای تیزهوشی محسن رفیق‌دوست و این همه جهالت؟!

  25. اعترافات فائزه هاشمی/ ابتذال فراگیر خطرناک/ پزشکیان باج زیادی به رقبای خود داد!

آخرین عناوین