سامانه ثبت دارایی مقامات رونمایی شد/ فرصت یک ماه برای مسئولان جهت ثبت اموال

گروه سیاسی الف،   3980631065 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، با بیان اینکه افتتاح سامانه ثبت دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران اقدام مبارکی است، گفت: از امروز به مدت یک‌ماه یعنی تا یکم آبان ماه ۹۸ مسئولان مهلت اعلام اموال خود را دارند.

سامانه ثبت دارایی مقامات رونمایی شد/ فرصت یک ماه برای مسئولان جهت ثبت اموال

سامانه ثبت اموال و دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران کشور رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین شهریاری در نشست خبری امروز خود با رسانه‌ها ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دفاع مقدس، گفت: بدون تردید شهدای ما مهمترین دستاوردی بوده که انقلاب اسلامی داشته است. امروز ایران اسلامی با داشتن این شهدا و ایثارگران و جانبازان الگویی برای جهان اسلام است.

وی افزود: امروز اقدام مبارکی توسط دستگاه قضایی شکل گرفته است و آن هم افتتاح سامانه ثبت دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران است.

شهریاری با اشاره به اصل ۱۴۲ قانون اساسی،  تصریح کرد: افرادی که تحت شمول این اصل هستند؛  رهبر، رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنان است که باید قبل و بعد از خدمت، دارایی خود را ثبت کنند.

وی افزود: هر کسی که قرار است حکمی برایش صادر شود و اگر می خواهد متصدی شود، باید قبل از آن تعهد بدهد که لیست دارایی‌اش را اعلام می کند و در غیر این صورت باید پاسخگو باشد. در واقع  شرط تصدی مسولیت‌ها این است که هرکسی که حکمی برایش صادر می شود باید حتما فهرست دارایی‌های خود را اعلام کند.

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: ما مترقی ترین اصل قانون اساسی را اصل ۱۴۲ می دانیم زیرا بالاترین مقام کشور در این اصل  ملزام شده که دارایی خود را قبل و بعد از خدمت ثبت کند تا برخلاف حق افزایش نیافته باشد.

شهریاری تصریح کرد: زمان ثبت دارایی به این صورت است که مسئولان  باید دارایی های خود را قبل و بعد از هر دوره خدمتی  اعلام کنند.

وی ادامه داد: هدفی که قوه قضاییه و قانون تعیین کرده این است که به اموال مسئولان  رسیدگی شود تا برخلاف حق افزایش نیافته باشد. همه باید دارایی‌های خود را به رییس قوه قضاییه و کمیته سه نفره اعلام کنند و رییس قوه قضاییه هم باید دارایی خود و همسر و فرزندان  را قبل و بعد از خدمت به مرجعی که رهبری اعلام می‌کنند اعلام کند. باعث افتخار است که ریاست قوه قضاییه هفته قبل دارایی خود را به رهبری اعلام کردند.

شهریاری افزود: این اعلام‌ها لازم نیست بصورت مستمر باشد بلکه اول و پایان خدمت باید انجام شود و لازم نیست هر روز تغییرات را اعلام کنند. هر کسی که از سمت خود کنار رفت یک ماه فرصت دارد که دارایی خود را ثبت کند و اگر کتمان کند مشمول مجازات تعزیری درجه ۶ می شود.

وی ادامه داد: قانونگدار امنیت محرمانگی  اطلاعات را لازم دانسته و نباید افشا شود و اگر افشا شود مشمول  مجازات هایی که در قانون ذکر شده می شود؛ البته خود مسئولان می توانند شخصا اموال خود را افشا کنند ولی ما مجاز نیستیم آن را افشا کنیم.

وی افزود: افرادی که از امروز حکمی دریافت می کنند باید حتما بیایند و تعهدنامه را امضا کنند و بعد مشغول کار شوند. ثبت دارایی‌ها شامل دارایی‌های خارج از کشور نیز می‌شود.

وی افزود: مسئولان باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنند. ما مسئولیت راه اندازی سامانه را داشتیم که انرا انجام دادیم و بیش از یک ماه است که  این سامانه راه اندازی شده است.  تا وقتی امنیت این سامانه  تامین شود، تصمیم گرفتیم ثبت دارایی را در چند مرحله انجام دهیم و انرا پایلوت کنیم تا مشکلات رفع شود. تصمیم این شد که در پایلوت اول دفتر مرکزی ثبت دارایی مسولان را در همین ساختمان مرکزی راه اندازی کنیم که انرا راه اندازی کردیم و مسولان می توانند در اینجا ثبت دارایی کنند.

وی افزود: امروز ما سامانه ثبت دارایی را در محدوده دفتر مرکزی افتتاح می کنیم و اولین پایلوت آن خواهد بود. امیدوارم کمتر از یک ماه این پایلوت  به پایلوت دوم و سوم برسد و نهایتا در بستر شبکه ملی آن را راه اندازی کنیم.

وی تاکید کرد: تصمیم داریم که سامانه را در بستر اینترنت نبریم و آن هم به ملاحظه مسایل امنیتی و حساسیت اطلاعات بوده است لذا ما با احتیاط پیش می رویم.

شهریاری تصریح کرد: ثبت اطلاعات منحصرا در سامانه ثبت دارایی مقامات مسئول انجام می شود و سازمان اداری استخدامی موظف بوده که لیست‌ها را اعلام کند و خواهشمندیم که هرچه سریعتر آن را اعلام کنند.

وی یادآور شد: دو شغله بودن اشکال دارد ولی قانونگذار برخی مشاغل را اجازه داده است و باید هر کسی که دو شغله هست برای هر سمتش  بیاید و اموالش را ثبت کند و باید ۴ بار این کار را انجام دهد. (برای هر شغل اول و انتهای خدمت دو بار که جمعا ۴ بار می شود).

شهریاری تصریح کرد: بعد از پایلوت اول در پایلوت دوم آن را به شهر تهران توسعه می دهیم  و تعداد دفاتر را افزایش می دهیم و پایلوت سوم سه مرکز استان را اضافه می کنیم  و در پایلوت چهارم مراکز استان‌ها اضافه می شوند و  پایلوت پنجم سراسری می شود.

وی افزود: مسئولان اول که وارد سامانه می شوند باید ابتدا نوبت دهی کنند. نوبت دهی در اینترنت است ولی ثبت دارایی در اینترنت نیست.

وی افزود: ان‌شاءالله ظرف یکی دو هفته آینده به پایلوت‌های بعدی متصل می شویم. ما اطمینان می دهیم جز رییس قوه قضاییه کسی به این اطلاعات دسترسی ندارد و اطلاعات را رمزگذاری می کنیم و اطلاعات دارای سه کلید رمزگذاری خواهد بود.

شهریاری تصریح کرد: ما تمام تلاش خود را به کار می‌بریم تا مانع از سرقت اطلاعات شویم و آنچه در اینترنت است، فقط سامانه نوبت دهی است.

وی یادآور شد: سامانه سخا هم که راه اندازی کردیم ابتدا اشکالاتی داشت که آن را رفع کردیم و این سامانه هم که سامانه نوبت دهی است احتمال دارد اشکالاتی داشته باشد که آن را رفع خواهیم کرد.  

شهریاری افزود: حدود 250 هزار نفر مشمول ثبت دارایی و اموال در سامانه می‌شوند.

شهریاری افزود: علاوه بر افراد ذکر شده در اصل ۱۴۲ قانون اساسی، طبق قانون مصوب سال ۹۴؛  ۲۴ عنوان اعم از نمایندگان مجلس ، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان، تا رده مدیر کلی در سازمان‌ها مشمول قانون ثبت دارایی‌ها  می شوند.

شهریاری افزود:  صورت دارایی‌ها شامل ۷ مورد اعم از  کلیه اموال غیر منقول که شامل ملک و املاک است و حقوق دارای ارزش مالی،سرمایه گذاری‌ها و اوراق بهادر، موجودی حساب‌های مختلف در بانک‌ها و صندوق‌ها مطالبات و دیون و هرگونه منبع درامدی مستمر باید از سوی مسئولان اعلام شود.

وی افزود: از امروز به مدت یک‌ماه یعنی تا یکم آبان ماه ۹۸ مسئولان مهلت اعلام اموال خود را دارند و مسئولانی که بعد از اجرای قانون یعنی بعد از ۲۹ آذر ۹۴ عهده دار مسئولیت شده اند و دوره مسولیتشان تمام شده باید اموال خود را اعلام کنند.

شهریاری افزود: ثبت اموال مسولان شامل دارایی خارج از کشور هم می شود و قوه قضائیه هیئت بررسی سه نفره از قضات عالی رتبه دارد که دارایی ها را بررسی می کنند. چنانچه در بررسی ها پای مسولان دیگری به پرونده اموال باز شد به صورت محرمانه به اداره کل مربوطه اعلام می شود تا نسبت به آن اقدام شود و در صورت مشاهده تخلف پرونده به دادگاه ارسال می شود و رئیس قوه قضائیه میتواند بعد از رسیدگی اطلاعات را منتشر کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۱۰۳۵۴۱۱۴:۵۲:۲۲ ۱۳۹۸/۶/۳۱
الان همه پراید ها رو میشه. از دم همه پراید دارن اون هم قسطی. 4 میلیون هم پس انداز دارن برای روز مبادا.
ناشناس۱۱۰۳۶۸۶۱۷:۰۱:۰۲ ۱۳۹۸/۶/۳۱
خوب کو این سامانه کجاست چرا عکسی از صفحه هاش نیست چرا مصاحبه تصویری با ایشون تو خبری قبلی از سامانه چیزی نشون داده نشد؟
ناشناس۱۱۰۳۶۹۲۱۷:۰۷:۳۵ ۱۳۹۸/۶/۳۱
همشون یه پراید دارن و ملک استیجاری و حساب بانکی با ۴۰۰ هزار تومان موجودی و ۵ میلیون تومان وام!
ناشناس۱۱۰۳۷۸۶۱۹:۱۶:۰۳ ۱۳۹۸/۶/۳۱
فقط استدعای عاجزانه دارم لیست اموال مخفی بماند تا سوژه مزاح نشود
ناشناس۱۱۰۳۸۱۲۱۹:۵۰:۵۶ ۱۳۹۸/۶/۳۱
با توجه به طرح مشروعیت سنجی و اعاده اموال مسئولان ،بسیاری از مسئولانی که ...زاده شأن خارج از کشور هستند مستقیما مبالغ حاصل از رانت ،ارتشا ،تبانی در مناقصه ،ووو هر نوع درآمد نامشروع را سریعا به حساب ..‌زاده شأن در خارج انتقال می‌دهند لذا ضروری ست بعنوان متمم قانون ارزیابی و اعاده اموال نامشروع ، قانونی مصوب شود کلیه مسئولانی که ..‌زاده شأن در خارج است یا آنها را در مدت ضرب‌العجل یک‌ماهه به کشور بازگردانند یا ملزم به استعفا و ترک سمت یا اخراج شوند تا پتانسیل فساد آنها از سیستم خارج شود
ناشناس۱۱۰۳۸۲۵۲۰:۰۰:۲۰ ۱۳۹۸/۶/۳۱
مدیران اگه دریافتی حقوقشونو گفتن اموالشونو هم میگن؟!!! در وزارت هفته دولت به خودشون(ستاد ) یه ماه پاداش دادن و به شهرستانی هیچ..یعنی عین عدالتن اینا
ناشناس۱۱۰۳۸۳۲۲۰:۱۳:۳۵ ۱۳۹۸/۶/۳۱
اینهمه سال بس نیست تا بدانیم اگر اعلان عمومی نشود و دسترسی عمومی نشود برای مردم اینها شعاری بیش نیست؟
ناشناس۱۱۰۳۸۶۳۲۰:۵۱:۲۲ ۱۳۹۸/۶/۳۱
اگه انجام بشه مثل رویاست یعنی میشه
م۱۱۰۳۸۹۱۲۱:۳۰:۰۹ ۱۳۹۸/۶/۳۱
برخی مسئولین کشور آنقدر ... که میدونن اموال سرقتی و اختلاسی و رانتیشون کجا پنهان کنند. مسئولین کشور با پراید میان سرکار اما پشت پرده از رانت بنز و سانتافا استفاده می کنند. در خانه های سازمانی نشستند اما در شهرک غرب و لواسانات و...دارند سرمایه گذاری می کنند. خلاصه حرف و حدیث زیاده. فقط باید گفت درود بر روح پاک خمینی کبیر و شهدای عزیز.
حسنعلی سبد سبد گل یاس۱۱۰۳۹۷۲۲۳:۰۶:۳۶ ۱۳۹۸/۶/۳۱
لطفا قانون از کجا آورده ای.. را برای همه جامعه هدف چه در بخش دولتی چه بخش خصوصی و چه افراد عادی اجرایی و عملیاتی کنید قاضی القضات در اوایل قبول مسئولیت قول اجرای آن را داده اند
ادمی۱۱۰۳۹۷۵۲۳:۰۸:۲۵ ۱۳۹۸/۶/۳۱
تابرای همه مردم قابل رویت نباشه فایده نداره
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

    2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

    3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

    4. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

    5. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

    6. هم فرصت، هم تهدید!

    7. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

    8. لطفا جوگیر نشوید!

    9. ادعای تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی‌سازی در ایران

    10. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

    11. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

    12. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

    13. روایتی از نقش پخشان عزیزی در پژاک علیه ایران

    14. دیوانه یا عاقل؟!

    15. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

    16. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

    17. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

    18. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

    19. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

    20. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

    21. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

    22. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

    23. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

    24. باهنر از توصیه مهم خود به قالیباف می‌گوید/ ترورهایی که پیشکش به ترامپ شده است!/ نفوذ را جدی بگیریم

    25. روایت "گاردین" از وضعیت تکان‌دهنده نظام بهداشت و درمان انگلیس

    آخرین عناوین