فارس نوشت: اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون منتخب مردم گچساران در مجلس یازدهم شورای اسلامی توسط وکلای ملت با 159 رأی موافق، 70 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 254 نماینده حاضر در جلسه به کمیسیون تحقیق اعتبارنامه منتخبان مجلس یازدهم شورای اسلامی ارسال شد.
*پرونده «تاجگردون» به کمیسیون تحقیق ارسال شد
در همین رابطه عزتالله اکبری تالارپشتی عضو کمیسیون تحقیق اعتبارنامه منتخبان مجلس یازدهم شورای اسلامی اظهار داشت: اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون امروز پس از برگزاری جلسه علنی مجلس به کمیسیون تحقیق اعتبارنامه ارسال شد.
وی افزود:کمیسیون اعتبارنامه به زودی در این خصوص تشکیل جلسه داده و به بررسی اعتبارنامه منتخب گچساران میپردازد.
*تشکیل جلسات کمیسیون برای بررسی پرونده تاجگردون
همچنین علی جدی دبیر کمیسیون تحقیق اعتبارنامه منتخبان مجلس یازدهم شورای اسلامی گفت: کمیسیون تحقیق نسبت به بررسی پرونده غلامرضا تاجگردون ورود کرده و به زودی جلسات خود را تشکیل میدهد.
وی در همین رابطه ادامه داد: قطعا در جلسات بررسی پرونده تاجگردون از معترضان دعوت خواهد شد و بدین ترتیب تصمیمات لازم در مورد پرونده منتخب اخذ میشود.
*دعوت از معترضان به اعتبارنامه تاجگردون به کمیسیون تحقیق
وی ادامه داد: بر اساس آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی کمیسیون تحقیق اعتبارنامه منتخبان مجلس به مدت 15 روز فرصت دارد تا اعتبارنامه تاجگردون و موارد مورد اعتراض نمایندگان را بررسی کنند.
همچنین مالک شریعتی نماینده مردم تهران و یکی از معترضین به اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون اظهار داشت: چنانچه کمیسیون تحقیق به این نتیجه برسد پرونده تاجگردون مورد تأیید است گزارش مربوطه به صحن علنی مجلس ارجاع و رأیگیری میشود اما اگر کمیسیون اعتبارنامه منتخب گچساران را رد کند باز هم گزارش در صحن علنی مجلس بررسی و رأیگیری خواهد شد و تفاوتی که دارد این است که فرد مورد اعتراض در این جلسه فرصت دارد از خود دفاع کند.
*برای اعتبارنامه تاجگردون نهایتا در صحن مجلس رایگیری میشود
شریعتی در ادامه خاطرنشان کرد: نماینده ای که به اعتبارنامه او اعتراض شده است با وجود عدم تأیید اعتبارنامه میتواند به وظایف نمایندگی از جمله حضور در صحن علنی،عضویت در کمیسیونهای تخصصی و انتخابات آن شرکت کند و در فرآیند تنقیحی مجلس مشارکت داشته باشد تنها در مواردی که نسبت به رأی خود مطرح باشد نمیتواند در این رأیگیری شرکت کند.
وی در خاتمه گفت: اگر گزارش کمیسیون اعتبارنامه نظر به رد اعتبارنامه تاجگردون باشد و نهایتا نمایندگان در صحن علنی پس از برسیهای صورت اعتبارنامه وی را رد کنند، نهایتاً اعتبارنامه او رد شده و از مجلس خارج میشود.
***
بر اساس آیین نامه مجلس شورای اسلامی، گزارش هریک از شعب درباره تأیید یا رد اعتبارنامهها بدون ذکر دلیل در مجلس قرائت میشود. درصورتی که گزارش شعبه مبنی بر رد اعتبارنامه باشد و یا اینکه معترضین بر اعتراض خود باقی باشند، اعتبارنامه به کمیسیون تحقیق ارجاع خواهد شد. در غیراین صورت اعتبارنامه مصوب تلقی شده و رئیس مجلس تصویب آن را اعلام میکند.
بر این اساس کمیسیون تحقیق (که اعضای آن در دروز اول فعالیت مجلس و در شعب ۱۵ گانه انتخاب شدهاند)، ظرف حداکثر پانزده روز به دلائل و توضیحات کتبی شعب و معترضین (که باید ظرف پنج روز از تاریخ ارجاعاعتبارنامه به کمیسیون، به آن کمیسیون فرستاده باشند) رسیدگی میکند و پس از استماع و بررسی توضیحات شفاهی معترضین و مدافعات کتبی یا حضوری نماینده مورد اعتراض، نظر خود را به مجلس ارسال میکند. در صورت عدم حضور عمدی نماینده مورد اعتراض در کمیسیون و یا عدم ارسال مدافعات کتبی کمیسیون میتواند بدون استماع مدافعات وی نظرخود را به مجلس ارسال دارد.
طبق آیین نامه داخلی مجلس چنانچه اعتبارنامه نمایندهای از طرف شعبه یا نمایندهای مورد اعتراض قرارگرفته و به کمیسیون تحقیق احاله شده باشد نظر کمیسیونمذکور در مجلس قرائت میشود. اگر گزارش کمیسیون تحقیق مبنی بر رد اعتبارنامه باشد مخبر کمیسیون ادله رد اعتبارنامه را توضیح میدهد. درصورتی که گزارش مبنی بر تأیید صحت اعتبارنامه باشد و یا در موعد مقرر گزارش ندهد، ابتدا مخبر شعبه معترض، ادله رد اعتبارنامه را توضیح میدهد و نماینده معترض حداکثر به مدت نیم ساعت در رد اعتبارنامه صحبت میکند و در صورتی که معترضان متعدد باشند حداکثر تا سه نفر با توافق بقیه و در صورت عدم توافق با قید قرعه انتخاب میشوند و هریک حداکثر به مدت نیم ساعت در رد اعتبارنامه صحبت میکنند. نمایندهای که اعتبارنامهاشمورد اعتراض قرار گرفته به مدت دو برابر وقت مخالفین میتواند صحبت کند و میتواند قسمتی از وقت خود را حداکثر به دو نفر از نمایندگان واگذار کند.
همچنین چنانچه نماینده بدون عذر موجه (به تشخیص هیأت رئیسه) تا ده روز پس از ابلاغ به وی برای دفاع از صحت اعتبارنامه خود در جلسهحاضر نشود، مجلس با استماع گزارش کمیسیون تحقیق و صحبت معترض وارد رأیگیری میشود. در صورتی که نماینده یا نمایندگان معترض به دلائل موجه در جلسه حضور نداشته باشند میتوانند بااطلاع قبلی هیأت رئیسه، دلائلاعتراض خود را کتباً به نماینده دیگری تحویل تا توسط او در مجلس قرائت شود.