چرا آمریکا «اسد» را دوست ندارد

جهان،   4000308074 ۷۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

در سایه پیروزی‌های اخیر جبهه ضد صهیونیستی منطقه، ابقای بشار اسد در نظام سیاسی سوریه نقطه عطفی در این روند و سقوط پروژه‌هایی آمریکایی-اسرائیلی به شمار می‌رود.

چرا آمریکا «اسد» را دوست ندارد

به گزارش الف، حضور پررنگ مقاومت در سوریه به ویژه پس از آغاز بحران این کشور در سال 2011 همواره یکی از عوامل اصلی نگرانی غرب و آمریکا و برخی رژیم‌های عربی بوده است. طی سال‌های حضور تروریسم در سوریه و جنگ ویرانگری که در این کشور تحت هدایت واشنگتن و کشورهای غربی و نیز با بودجه مالی کشورهای عربی و در راس آنها عربستان سعودی اتفاق افتاد، محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران حامی اصلی دولت و ملت سوریه در برابر تروریسم بود.

«بشار اسد» که در سال 2000 و پس از پدر خود «حافظ اسد» رئیس جمهور فقید سوریه، تاکنون عهده‌‌دار این منصب بوده است به عنوان یکی از حامیان محور مقاومت در سوریه، همواره مورد خشم آمریکا و متحدان آن بوده و این طرف‌ها برای سرنگونی نظام وی لحظه‌شماری می‌کردند. یکی از ابزارهای غرب برای سقوط دولت اسد، تبلیغات رسانه‌ای و وانمود کردن این موضوع بود که بشار اسد رئیس جمهور منتخب و دلخواه مردم سوریه نیست. 

اما پس از تغییر قانون اساسی سوریه در سال 2012 و آغاز سازوکار برگزاری انتخابات مردمی جهت انتخاب رئیس جمهور که نخستین دوره آن در سال 2014 برگزار شد، به همه این شک و شبهه‌ها پایان داده شد و در آن سال بشار اسد با کسب حدود 90 درصد آرا در منصب رئیس جمهوری سوریه باقی ماند. 

همین سناریو در انتخابات اخیر نیز تکرار شد و مجددا بشار اسد با کسب 95 درصد آرا در سمت ریاست‌جمهوری سوریه ابقا شد. در این میان مخالفان اسد در داخل و خارج از کشور با اطمینان از اینکه شانس او برای پیروزی تقریبا صد در صد است با مانع‌تراشی‌های گوناگون تلاش کردند، از برگزاری این انتخابات جلوگیری کنند یا دست کم آن را به رسمیت نشناسند.

در هر صورت تغییری در نظام سوریه ایجاد نشده و بشار اسد به مدت 7 سال دیگر به عنوان رئیس جمهور سوریه با محور مقاومت همکاری خواهد کرد. اما آیا این موضوع تغییری در معادلات بین‌المللی در مرحله آینده به وجود می‌آورد؟

در ابتدا برای پاسخ به این سوال باید به بررسی اهداف ائتلاف ضد سوری منطقه‌ای و بین‌المللی برای سقوط دولت بشار اسد بپردازیم.

بعد از بحران سوریه در سال 2011  رژیم صهیونیستی درحالی که تلاش می‌کرد خود را بی‌طرف نشان دهد عضو مهمی از ائتلاف ضد سوری به شمار می‌آمد؛ چرا که در کنار هم‌پیمانان خود نگران گشترش نفوذ محور مقاومت در این کشور و در راس آن ایران و حزب‌الله لبنان بود.

درواقع سوریه تحت حاکمیت دولت اسد، یکی از مهم‌ترین حلقه‌های ارتباطی محور مقاومت محسوب می‌شود و دشمنان این محور به خوبی می‌دانند قطع شدن این رشته ضربه بزرگی به مقاومت خواهد بود؛ همانطور که سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله چندین بار اعلام کرده، موشک هایی که در جریان جنگ 33 روزه حزب الله با آن ها سرزمین های صهیونیست نشین را هدف قرار داده بود از کانال ارتباطی سوریه به آن رسیده بود. درواقع سوریه طی جنگ‌های اخیر اعراب با اشغالگران قدس، پایگاه گروه‌های عربی ضد صهیونیستی به شمار می رفت.

بنابراین مخالفان نظام سوریه و مقاومت هنوز هم بعد از 11 سال جنگ تروریستی در این کشور به توطئه‌های خود ادامه می‌دهند. علاوه بر آن ، قرار گرفتن سوریه در برابر اسرائیل و عدم تغییر در سیاست‌های دمشق در قبال تل آویو در طی چند دهه اخیر صهیونیست ها را متقاعد ساخته بود که راهی جز براندازی نظام بشار اسد باقی نمانده است.

در ابتدا رابطه محور مقاومت و نظام سیاسی کنونی سوریه مبتنی بر نیاز این کشور به مقاومت برای خروج از بحران و مقابله با نفوذ بیگانگان و گروه‌های تروریستی بود؛ اما به تدریج این مناسبات، دوسویه شد و یک وابستگی و انسجام کامل میان دو طرف شکل گرفته است. 

از سوی دیگر هم‌زمان با پیروزی‌های اخیر مقاومت فلسطین مقابل رژیم صهیونیستی و وحدت بی‌سابقه فلسطینیان، جبهه ضد صهیونیستی در منطقه درحال قدرت گرفتن است و در صورت تغییر نظام سیاسی سوریه، این معادله تحت تاثیر قرار می‌گرفت؛ اما در مرحله فعلی و با ابقای نظام بشار اسد در سوریه می‌توان آینده خوش‌بینانه‌ای برای گروه‌های مقاومت-چه در لبنان و چه فلسطین تصور کرد. 

اما در سطح داخلی ، آمریکا با حمایت‌ از گروه‌های مخالف نظام سوریه در داخل این کشور که بارزترین آنها شبه نظامیان دموکراتیک سوریه موسوم به «قسد» هستند در صدد تحریک اوضاع این کشور بوده و با استفاده از اهرم فشار اقتصادی و قانون «قیصر» به دنبال جایگزین کردن نظام سیاسی جدید در سوریه به جای دولت اسد است که تحقق این سناریو می‌توانست خلاء قدرت در سوریه و فجایعی مشابه بحران 2011 را به دنبال داشته باشد.

اما ملت سوریه نیز به ویژه طی دهه اخیر به خوبی درک کرده‌اند که چه کسانی کشور آنها را از چنگال تروریسم نجات داده و چه کسانی این کشور را به آشوب و هرج و مرج کشاندند. بر این اساس ادامه ریاست‌جمهوری بشار اسد در سوریه می تواند به معنای حرکت این کشور و کل محور مقاومت به سمت استقلال و شکست پروژه‌های صهیونیستی-آمریکایی باشد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۲۰۲۶۷۰۹:۰۶:۴۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بشار اسد و پدرش بیش از 50 سال است که حاکم سوریه هستند. دست آوردهای آنان برای سوریه چه بوده است؟
ناشناس۲۰۲۰۴۵۸۱۰:۰۸:۲۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
فقر، بدبختی، تجزیه کشور، آوارگی....
ناشناس۲۰۲۰۸۲۸۱۲:۲۱:۵۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
در سوریه تورم ندارند و ارزش پول ملی آنها ثابت مانده است اگر سوریه هم بدست اصلاح طلبان می افتاد همانند ایران دچار تورم 1000 درصدی و 10 برابر شدن قیمت ارز می شدند.
ناشناس۲۰۲۰۸۴۷۱۲:۲۶:۵۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
دوستان تو دست از این کشور بردارن آوارگی به وجود نمیاد
ناشناس۲۰۲۰۹۴۹۱۲:۵۱:۲۶ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بنظرت کی فقر وبدبختی اورد برای مردم سوریه. یکی مثل توکه عاشق صهیونیست وگروههای سلفی هستند. بدبخت اگه سوریه سقوط میکرد الان تو دست داعش بودی
ناشناس۲۰۲۰۴۹۵۱۰:۱۸:۰۶ ۱۴۰۰/۳/۱۷
برای آمریکا دموکراسی در منطقه مهم نیست. نمونه اش حمایت کامل از سران دیکتاتور عربستان، مصر، اردن، امارات، بحرین، قطر، کویت و عمان هستش. آمریکا به دنبال یک رییس جمهور هماهنگ با خودش و اسرائیل در سوریه هست.
ناشناس۲۰۲۰۸۳۷۱۲:۲۳:۳۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بدبختی ما که ادعا کنیم صاحب نظری و تفاوت حکومت پادشاهی و جمهوری نمی دانیم
ناشناس۲۰۲۱۶۶۷۱۶:۰۸:۱۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
آیا مصر جمهوری نیست؟! آیا یمن در زمان حکومت چند دهه ای علی عبدالله صالح جمهوری نبود؟! آیا عراق در زمان صدام جمهوری نبود؟! پس چرا آمریکا از همه اینا حمایت میکرد تا زمانی که تعارض منافع پیدا کرد!!!
مجید۲۰۲۰۹۳۷۱۲:۴۸:۰۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
خب به تو چی که چی بوده. دیدی که دوباره رئیس جمهور شد. خیلی دوست داشتی جبهه مقاومت پیروزنمیشد وامثال تو دوباره خودتونوبرای جنگ بامردم سوریه مهیامیکردی. هرچی هست مردمش دوستش دارن وهمچنین جبهه مقاومت
به افرید۲۰۲۱۱۴۲۱۳:۴۹:۲۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
اگر در تحریم و جنگ نبودن اون وقت باید از دستاورد سوال کرد همینکه گردنشون کلفته در برابر غرب و شرق بزرگترین دستاچرده
ناشناس۲۰۲۱۸۳۶۱۶:۴۷:۲۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
نمیدونم دستاوردش چی بوده فقط میدونم مردم سوریه میخوانش!
ناشناس۲۰۲۲۹۹۷۰۱:۲۲:۲۵ ۱۴۰۰/۳/۱۸
دست اورد های 20 سال حضور امریکا در افغانستان چه بوده است؟!!
ناشناس۲۰۲۰۲۷۴۰۹:۰۸:۴۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بشار اسد سوریه را دهها سال به عقب برد.
ناشناس۲۰۲۰۸۴۰۱۲:۲۴:۲۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بشار اسد و جبهه مقاومت داعش را نابود کردند و تجزیه سوریه که توسط امریکا طرح ریزی شده بود را خنثی کردند.
منصور۲۰۲۳۲۳۲۰۶:۲۴:۴۰ ۱۴۰۰/۳/۱۸
در واقع سوریە تجزیە شدە بخش عظیمی در دست چپ گرایان پکک هست و استان ادلب هم در دست معارضان الباقی هم دست شرق کە همان روسیە است
ناشناس۲۰۲۱۸۳۳۱۶:۴۶:۳۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
پس چرا اینقدر در انتخابات مشارکت بالا بود و ورا اینقدر بشار اسد رای آورد و چرا اینقدر مردمش بعد از انتخابات شادی کردن!؟!؟!؟
ناشناس۲۰۲۰۲۷۹۰۹:۰۹:۲۳ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بشار اسد، رییس جمهور مادام العمر سوریه است.
ناشناس۲۰۲۱۸۳۸۱۶:۴۸:۱۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
خب وقتی مردم بهت علاقه داشته باشن همین میشه دیگه، هی بهت رای میدن!
ناشناس۲۰۲۰۲۹۶۰۹:۱۷:۴۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
اگر یک رییس جمهور مردمی در سوریه سر کار بیاید و سوء مدیریت‌ها جمع شود قطعاً دیگر مشکلی در این کشور باقی نمی ماند.
ناشناس۲۰۲۰۸۴۳۱۲:۲۵:۱۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بشار اسد رئیس جمهور مردمی و محبوب و منتخب مردم سوریه است.
ناشناس۲۰۲۱۸۵۸۱۶:۵۵:۳۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
من فکر میکردم به اونی که با مشرکت بالای مردم در انتخابات و درصد بالای آرا رای بیاره رئیس جمهور مردمی میگن اما ظاهرا اینطور نیست. رئیس جمهور مردمی کسی هست که با رضایت آمریکا و طبق دستورات اون عمل کنه، مثل بن سلمان و .... اونوقت دیگه هیچ مشکلی توی کشور مشکل مهمی نیست حتی اگر قتل خاشوقچی یا جنگ چندساله بیهوده با یمن باشه!! همه اینها تو فضای مجازی راحت ماسمال میشه!! الان نه در بحرین مشکلی هست نه در عربستان نه در امارات نه در قطر نه در کویت نه حتی در مصر و سودان اما لبنان و سوریه و عراق و ایران با کوهی از مشکلات مواجه هستن!!!!!
ناشناس۲۰۲۱۸۹۶۱۷:۰۸:۵۴ ۱۴۰۰/۳/۱۷
یعنی توی آمریکا و فرانسه و اسرائیل یه رئیس جمهور مردمی پیدا نشده اینهمه مشکلاتشون رو حل کنه!؟!؟ مردم اینا همش دارن برعلیه دولتشون تظاهرات میکنن. جلیقه زردها، جرج فلوید، تظاهرات‌های تلاویو ..... خب بابا یه انتخابات درست برگزار کنن یه رئیس جمهور مردمی بیاد مشکلاتشون رو حل کنه دیگه!!! فقط ادعای دموکراسی دارن!!
ناشناس۲۰۲۰۳۰۱۰۹:۱۹:۴۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
در دنیا، فقط روسیه و ایران از بشار اسد حمایت می کنند. روسیه می خواهد پایگاه نظامیش را در دریای مدیترانه تحت هر شرایطی حفظ کند. ایران هم می خواهد در لب مرز اسراییل حضور داشته باشد.
ناشناس۲۰۲۰۸۶۱۱۲:۳۱:۱۶ ۱۴۰۰/۳/۱۷
هر کارشناس نظامی به خوبی می داند تمام ارتش های دنیا پشت اسرائیل هستن. حتی روسیه. تا حالا از خودتون پرسیدید چرا روسیه هواپیمایی جنگی سوخو به ایران نمی فروشه؟ چون اسرائیل بهش اجازه نمی ده. حالا با این اوصاف هدف از جنگیدن با اسرائیل چیست؟
ناشناس۲۰۲۱۱۲۴۱۳:۴۶:۳۳ ۱۴۰۰/۳/۱۷
آلترناتیو بشار اسد کی بود؟! ابوبکر البغدادی با حمایت دیکتاتورهای همسایه سوریه؟!
ناشناس۲۰۲۲۷۴۶۲۳:۲۶:۱۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
مردم سوریه
no one۲۰۲۰۳۴۰۰۹:۲۹:۲۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بخاطر جلوگیری از انتقال گاز قطر از خاک سوریه و کمرنگ شدن نقش ایران و روسیه در صادرات انرژی از منطقه ( نه به خاطر نظام سیاسی سوریه)
علی۲۰۲۰۳۶۹۰۹:۴۲:۰۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
نگارنده عزیز فراموش کردن ریاست جمهوری موروثی نیست که از پدر به پسر برسد و با شرایط فوق دیگر ریاست جمهوری محسوب نمی شود و فارق از این وقتی اینهمه سال قدرت انباشته داشته باشید و انتخابات را خودت برگزار کنی کدام رقیبی با تو توان مقابله خواهد داشت ؟؟؟
ناشناس۲۰۲۱۸۷۴۱۶:۵۹:۱۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
ریاست جمهوری موروثی نیست اما اگر رای مردم مهمه اونا به بشار اسد رای دادن، اینو هیچ کسی نمیتونه انکار کنه، شما میگی اشتباه کردن، به ما ربطی نداره، سرنوشت خودشونه کشور خودشونه!!
ناشناس۲۰۲۰۳۷۳۰۹:۴۲:۴۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
واقعا اینکه توی سوریه انجام میشه انتخاباته؟
ناشناس۲۰۲۰۴۹۹۱۰:۱۹:۰۳ ۱۴۰۰/۳/۱۷
نه! اونکه تو سعودی و امارات برگزار میشه انتخاباته!!!
ناشناس۲۰۲۰۷۵۷۱۱:۵۷:۳۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
حداق سعودی و امارات رو راست هستند. رو راست بودن خیلی بهتر از فیلم بازی کردن است.
ناشناس۲۰۲۰۸۴۶۱۲:۲۶:۴۶ ۱۴۰۰/۳/۱۷
حکام سعودی و امارات و بحرین دیکتاتور هستن اما بشار اسد با رای مردم سوریه انتخاب شده است.
ناشناس۲۰۲۱۸۹۹۱۷:۱۱:۱۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
پس اینهمه دموکراسی دموکراسی میکنن بیخود میگن، صداقت مهمه!!
ناشناس۲۰۲۰۷۶۱۱۱:۵۸:۲۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
اونجا کشور پادشاهیه به اسم انتخابات کسی نمیره می فهمی ولی سوریه به اسم جمهوری و مردمی این اسد رو انتخاب می کنند
ناشناس۲۰۲۰۸۴۸۱۲:۲۷:۲۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
امریکا و اروپا چرا از این پادشاهان دیکتاتور حمایت می کنند ؟!
ناشناس۲۰۲۱۰۱۹۱۳:۱۱:۴۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
تو مصر چی؟! تو ترکیه الان 20 ساله اردوغان یا نخست وزیره یا رییس جمهور.
ناشناس۲۰۲۱۷۲۴۱۶:۲۰:۳۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
اونم همینه الان صحبت ترکیه یا حتی روسیه نبود، وگرنه اونها هم دیکتاتور هستند نه رییس جمهور
ناشناس۲۰۲۱۰۳۰۱۳:۱۷:۱۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
شما بفهم که چرا آمریکا و اروپا که مدعی گسترش دموکراسی وحقوق بشر هستند باید متحدانشون در منطقه حکومت های دیکتاتوری و مستبد سلطنتی باشه؟! چون دروغ میگن که دغدغه حقوق بشر و مردم سالاری را دارند!
ناشناس۲۰۲۱۹۰۲۱۷:۱۲:۲۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
خب عربستان هم یه انتخابات مثل سوریه برگزار کنه دهن همه رو ببنده!!!
ناشناس۲۰۲۱۰۰۰۱۳:۰۷:۱۶ ۱۴۰۰/۳/۱۷
مردم کشور رفا و اسایش میخوان که امارات و عربستان به بهترین شکل ممکن برای مردمشون فراهم میکنن فقیرترین فرد عربستان و امارات سرمایه دارتر از ایرانیها هستن یه سرچ ساده امار همچیو بهت میده
ناشناس۲۰۲۱۲۵۴۱۴:۱۴:۵۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
سعودی پادشاهیه تو امارات هم موروثی کسی هم منکرنیست .
ناشناس۲۰۲۰۸۵۳۱۲:۲۹:۰۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
وقتی اکثر مردم می‌روند و انتخابش هم می کنند باز بله هست
ناشناس۲۰۲۰۳۷۶۰۹:۴۴:۵۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
برنده بازی عدم وجود دموکراسی واقعی در خاور میانه خود آمریکاست . هنوز زوده تا شیطان بزرگ رو بشناسید .
ناشناس۲۰۲۰۳۹۲۰۹:۵۱:۰۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
هر کسی از اسد گرفته تا بن سلمان بخواهد برای یک عمر خو و خانواده اش را مالک جان و مال و ناموس مردم یک سرزمین بداند نه تنها دوست داشتنی نیست که نفرت انگیز است.
ناشناس۲۰۲۱۹۱۶۱۷:۱۷:۳۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
مهم نظر مردم اون کشوره نه نظر شما!!
ناشناس۲۰۲۰۴۳۹۱۰:۰۴:۵۳ ۱۴۰۰/۳/۱۷
اسد را روسها میتوانند برکنار کنند و نه آمریکاییها
ناشناس۲۰۲۰۸۷۹۱۲:۳۴:۰۴ ۱۴۰۰/۳/۱۷
هدف آمریکا برکناری اسد نبود. هدف آمریکا پاک کردن سوریه از روی نقشه بود تا دیگر به مدت 50 سال مزاحم اسرائیل نباشد.
ناشناس۲۰۲۱۰۶۹۱۳:۲۸:۳۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
متأسفانه توافقی نانوشته و غیرعلنی بین آمریکایی‌ها و روس‌ها برای ابقای بشار اسد وجود داره. اسرائیل هم ابقای بشار اسد راضی هست.
ناشناس۲۰۲۱۹۱۲۱۷:۱۶:۰۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
یعنی راه دیگه‌ای هم دارن اما این راه رو انتخاب کردن!؟!؟
ناشناس۲۰۲۱۹۳۶۱۷:۲۱:۵۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
فرق است بین راضی بودن و مجبور بودن!!
ناشناس۲۰۲۰۴۵۱۱۰:۰۶:۴۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
راستی یک سوال: اصلا مشکل بشار اسد با اسراییل چیه؟ اونکه مثل شماها به مقاومت و این چیزا اعتقاد نداره؟
ناشناس۲۰۲۱۶۷۵۱۶:۱۰:۳۹ ۱۴۰۰/۳/۱۷
منطقه جولان جز خاک سوریه است که الان در اشغال اسرائیل هستش!
ناشناس۲۰۲۱۶۸۲۱۶:۱۱:۳۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
هیچ کس خوشش نمیاد یک متجاوز زیاده خواه همسایه اش باشه. اسرائیل رویای از نیل تا فرات را دارد!
ناشناس۲۰۲۱۹۲۶۱۷:۱۹:۰۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
خودش به شما گفت به مقاومت اعتقاد نداره!؟!؟
ناشناس۲۰۲۰۵۴۳۱۰:۳۹:۳۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
مگه دوست داشتنیه
ناشناس۲۰۲۰۵۸۴۱۱:۰۵:۲۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
چرا روسیه اسد را دوست دارد؟ به خاطر خدا ؟ به خاطر مهربانی ؟ به خاطر بندری در کنار مدیترانه؟
اسد۲۰۲۰۶۴۳۱۱:۲۶:۴۱ ۱۴۰۰/۳/۱۷
اسد کنترل فقط 50 درصد سوریه را دارد و بقیش دست کردها ترکیه داعش و آمریکاست آیا اسد در آن 50 درصد و دربین پناهندگان سوری هم محبوب هست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۲۰۲۰۸۵۷۱۲:۳۰:۰۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
50 درصد خخخه این برای چند سال قبل بود
ناشناس۲۰۲۰۶۵۵۱۱:۲۸:۵۳ ۱۴۰۰/۳/۱۷
امریکا فقط نفت وپول وطلا و...را دوست دارد حتی نوکرهای خوب و گوش به فرمانش را هم دوست ندارد طبق تاریخ انقضا به اسم حمایت از دمکراسی می گذارد ملت نابودشان کنند
ناشناس۲۰۲۰۷۱۰۱۱:۴۵:۱۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
والا فکر کنم غیر از شماها هیچ کس از اسد خوشش نیاد . اینو که سانسور میکنی فقط برای اطلاع خودت گفتم جناب سانسور چی محترم
ناشناس۲۰۲۰۸۵۱۱۲:۲۸:۴۰ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بشار اسد محبوب مردم سوریه و کشورهای منطقه است.
ماجد۲۰۲۰۷۵۲۱۱:۵۵:۲۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
برگزاری انتخاباتی که یک نفر با 95 درصد برنده است دیگه مسخره است یه دفعه انتصابش کنند و تمام !
ناشناس۲۰۲۰۸۶۰۱۲:۳۱:۱۳ ۱۴۰۰/۳/۱۷
عزیزم چند نفر رقیب هم داشت دارید بدجور می سوزید که مردم مردم می کردین و خواهانش نبودن ولی هستند
ناشناس۲۰۲۰۷۷۲۱۲:۰۲:۱۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
روزی رو می بینم که اسد هم به ایران پشت کنه مثل کشور بوسنی
ناشناس۲۰۲۰۸۸۷۱۲:۳۶:۳۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
کنفرانس بازسازی سوریه با حضور ترکیه و قطر چندی پیش برگزار شد. بدون حضور ایران. سرچ کنید
ناشناس۲۰۲۱۹۴۳۱۷:۲۳:۳۷ ۱۴۰۰/۳/۱۷
توی این کنفرانس خود سوریه هم بوده یا بدون حضور سوریه برگزار شده!؟
ناشناس۲۰۲۱۸۸۹۱۷:۰۵:۲۴ ۱۴۰۰/۳/۱۷
اگه میخواست پشت کنه تا حالا کرده بود! دیگه چه بلایی باید سرشون بیارن که ایران رو ول کنن!؟!؟
رحیمی۲۰۲۰۹۴۲۱۲:۵۰:۲۲ ۱۴۰۰/۳/۱۷
چون بشار اسد آدم خوبی است و آمریکایی ها با آدم های خوب مشکل دارند.....
ناشناس۲۰۲۱۲۱۳۱۴:۰۶:۴۵ ۱۴۰۰/۳/۱۷
ولی اسد امریکا را دوست دارد
ناشناس۲۰۲۲۷۱۶۲۳:۰۸:۳۳ ۱۴۰۰/۳/۱۷
به خصوص اوباما و خط قرمز نامرئیش رو!
ناشناس۲۰۲۱۴۳۴۱۵:۰۲:۵۶ ۱۴۰۰/۳/۱۷
چون اسد فرمانبر روسیه است و امریکا روسیه را دوست ندارد در نتیجه امربر اورا هم دوست ندارد خیلی پرسش ساده ای بود
ناشناس۲۰۲۲۲۴۸۱۹:۲۱:۴۸ ۱۴۰۰/۳/۱۷
بعضی از زندگی چه انتظاری دارند بقول سعدی شیرازی توپنداری خوردن برای زیستن است یا زیستن برای خوردن ؟؟!!!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. پایتخت جدیدایران؛ شهری غیر از شهرهای مهم !

  2. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  5. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  6. ورود کاروان‌های عظیم غذایی به پایگاه «عین‌الاسد»/ این اقدام آمریکا نشانه‌ای از آغاز جنگ است؟

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  10. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  11. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  12. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  13. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  14. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  15. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  16. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  17. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  19. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  20. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. با این کمدی ها حال ما خوب نمی شود!

  23. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  24. دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

  25. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

آخرین عناوین