امروزه همگام با تحولات دنیای مدرن نیازها نیز تغییر میکنند و متناسب با نیازها محصولات نوین با امکانات بیشتر و بهتری به بازار عرضه میشوند. تلفن همراه یا موبایل یکی از وسایلی است که به سرعت پس از عرضه دربازار مورد استقبال عموم قرار گرفت. هرچه پیشتر میرویم با تنوع و امکانات بیشتری درحوزه قیمت گوشی مواجه میشویم اما آنچه مقدمه خرید مارا فراهم میکند نیاز ما و مقدار پولی است که در دست داریم و همچنین تنوع محصولات بازارکه کدام محصول به کار ما میآید. ازجمله بزرگترین شرکتهایی که به تولید تلفنهای همراه میپردازند: اپل، سامسونگ، نوکیا، شیائومی،... را میتوان نام برد. روی این گوشیهای هوشمند سیستم عاملهایی منجمله: اندروید، ios، ویندوز نصب میشود که به کمک این سیستم عامل ارتباط بین سختافزار و نرمافزار برقرار میگردد.
اجزای مشترک تلفنهای همراهی که امروزه در بازار موجودند به شرح زیر است:
1ـ cpu که پردازنده تلفن محسوب میشود.
2ـ باتری که منبع تغذیه دستگاه است و گوشی به وسیله آن روشن میشود.
3ـ صفحه کلید برای تلفنهای ساده و صفحه نمایش لمس برای تلفنهای هوشمند که برای تعامل با تلفن به آن نیاز است.
4ـ سیمکارت ها و کارتهای R_UIM
با پیشرفته شدن تلفنهای همراه و سیستمهای عامل بسیاری از کارهای روزمره ازجمله: نصب پیامرسانها و اپلیکیشنهای مختلف برای آموزش ، انجام کارهای بانکی، خرید و فروش و رزرو را میتوان انجام داد.همچنین میتواند جایگزین دوربینهای دیجیتال، پخشکنندههای موسیقی ، کنسولهای بازی، همراه بانک و بسیاری از دستگاهها و اپلیکیشنهای دیگر باشد.
تلفنهای هوشمند را میتوان به رایانههای مینیاتوری مانند دانست. حتا میتوان گوشیهای هوشمند را به تلویزیونهایی که قابلیت اتصال به اینترنت دارند وصل کرد و به وسیله یک پورت HdMI تصاویر و امکانات گوشی را بر روی صفحه به نمایش گذاشت.
ناگفته نماند که دوربین این گوشیها روزبه روز پیشرفته تر میشوند و از امکانات بیشتری نسبت به قبل برخوردار میگردند و متناسب با کیفیت دوربین میتوان تصاویر و فیلمها را از فاصله زیادی بزرگنمایی کرد و همچنین هنگام مشخص کردن سوژه از قدرت زوم بالایی برخوردار باشند. همچنین این دستگاهها میتوانند به عنوان یک دوربین حرفه ای در عکاسی مورد استفاده قرار گیرند. و امکان نصب برنامههای موسیقی و ادیت صدا و فیلم را نیز دارا هستند.
اما تلفنهای همراه ساده با گذشت زمان کارایی خود را از دست دادند و از امکانات فوق برخوردار نیستند حتا پاسخگوی بسیاری از نیازها نمیباشند و نهایت استفاده از آنها به برقرای تماس و فرستادن پیامک محدود میشود. امروزه اندازه ظاهری گوشیهای هوشمند نیز تغییر کرده است که از اندازههای بزرگ گرفته تا گوشیهای هوشمند خوش دست دربازارموجودند.
آسان بودن خرید اینترنتی:
از طریق فروشگاههای اینترنتی میتوان در تمام طول روز خرید کرد درحالیکه پیدا کردن فروشگاهی که 24 ساعته و در تمام روزهای هفته بازباشد آن هم در شرایط کنونی فراگیری ویروس کرونا ممکن نیست. کاربر میتواند به راحتی برند موردنظر، رنگ و گارانتی دلخواه خود را بیابد و از موجودی کالا باخبر گردد. پیداکردن بعضی از گوشیها و برندها در برخی شهرها مشکل است که با گزینه خرید آنلاین خرید به آسانی صورت میگیرد.
شیائومی
شیائومی یکی از موفقترین استارتاپهای فناوری محسوب میشود که کار خود را با عرضه گوشی شیائومی MI آغاز کرد و بعدها با تولید لپتاپ شیائومی و تلویزیون شیائومی فعالیت خود را گسترش داد.
برندهای گوشی شیائومی
برند MI: ردمی در آغاز نام یکی از محصولات اقتصادی شیائومی بود.بالا بودن کیفیت ساخت و پایین بودن قیمت گوشی ردمی باعث شد گوشی میان رده شیائومی، سهم عمده بازار میان رده ها را در بسیاری از شرکتها به خود اختصاص دهد.
برند POCO: درسال 2018 از گوشی پوکو با هدف عرضه گوشی ارزان قیمت شیائومی در بازار رونمایی شد. شیائومی با انواع پوکو نیز تواست موفق ظاهر شود و این برند توانست در سال 2020 اعلام استقلال کند.
گوشیهای گیمینگ (بلک شارک): شیائومی تصمیم گرفت با زیر برند بلک شارک پا به عرصهی گوشیهای گیمینگ بگذارد. بلک شارک ظاهری متفاوت از دیگر گوشیهای شیائومی دارد همچنین دارای ویژگیهای خاصی برای جلب نظر گیمرها میباشد که چندان در ایران محبوبیت ندارد.
از برندهایی که در ایران شناخته شده تر هستند میتوان به Huami،Mijia و ZMI اشاره کرد. هوامی وظیفه تولید ساعتهای هوشمند شیائومی را برعهده دارد و میجیا در حوزه دوربینهای نظارتی فعالیت داشته و ZMI مشغول به تولید انواع پاوربانک شیائومی است.
قیمت گوشی شیائومی
قیمت از اصلیترین عوامل خرید گوشی است که متناسب با امکانات و چند عامل دیگر تعیین میشود. مقرون بصرفه بودن قیمت گوشی شیائومی نسبت به سایر برندها با مدلهای مشابه موجب گمانهزنیهای عدهای درمورد کیفیت کاربردی گوشیهای شیائومی شد.
کیفیت گوشیهای شیائومی
در سالهای آغازین فعالیت شیائومی در بازارهای رقابت بینالمللی عدهای کیفیت گوشیهای شیائومی را به عنوان گوشی ارزان قیمت زیر سوال میبردند. درصورتیکه شیائومی از شرکتهای چینی بود که در اکثر مدلهای خود از پردازنده آمریکایی کوالکام بهره گرفت. شرکت چینی به خاطر تاثیرگرفتن از طراحی گوشیهای iphon به مرور اپل چین لقب گرفت. شیائومی امروزه یکی از 4 تولیدکننده مطرح گوشی هوشمند در جهان است.
مزیتهای گوشی شیائومی
1_ قیمت بسیار پایین:
شیائومی تجارتش را با حاشیه سود ناچیز 5%میگرداند درحالیکه شرکتهای اپل و سامسونگ با حاشیه سود 40% تجارت میکنند. این روش تجارت شرکت شیائومی است که انتظار میرود تا سالها باقی بماند.
2_طراحی شیک و مدرن:
طراحی گوشیهای شیائومی بسیارچشمنواز است و تمامی ویژگیهای معمول پرچمداران اندروید را داراست: نمایشگر OLED تمام صفحه، زاویه های خوب،کیفیت ساخت بالا، دوربینهای چندگانه در عقب.
3_سختافزار پرچمدار با قیمت یک میان رده:
تکنولوژی و فناوری گوشیهای شیائومی بسیار پیشرو و شبیه به گوشیهای هم دوره اش در شرکتهای دیگر میباشد اما با قیمت پایینتر و میتواند حداقل تا دو سال بدون قدیمی شدن به کار خود ادامه دهد.
4_امکان دسترسی به Root بدون باطل کردن گارانتی:
معمولا سازندگان گوشیهای اندرویدی از امکان دسترسی کاربران به Root جلوگیری میکنند که با باطل کردن گارانتی گوشی ممکن میگردد درنهایت شما این کار را با مسئولیت خودتان انجام میدهید.
اما شیائومی امکان دسترسی به Root را در اختیار کاربران قرار میدهد و کاربر میتواند بدون باطل شدن گارانتی با mode های مختلف اندروید کار کند.
معایب گوشی شیائومی
1_حرارت بیش از حد:
محدود به مدل خاصی نیست، غیرقابل پیشبینی و تصادفی است. حذف فروشگاه Google play تا دریافت دسترسی به Root گوشی و نصب Rom جدید.
2_مشکلات نرمافزاری:
شیائومی تجربه کاربری مناسب چین طراحی میکند که ممکن است در سطح جهانی با مشکل مواجه گردد. عادت به MIUI شیائومی شاید اندکی سخت باشد اما به معنی نیست که این سیستم بد است. این مسئله نیز با دسترسی بهRoot حل میگردد.
3_مدیریت ضعیف در استفاده از رم:
شاید مدیریت رم این گوشیها ضعیف باشد طوریکه امکان استفاده از 4 گیگابایت رم گوشی ممکن نگردد و فقط بتوان از 1.5 گیگابات استفاده کرد زیرا دستگاه این اجازه را نمیدهد اما با تغییر تنظیمات امنیتی مشکل برطرف میگردد.
4_مشکلات باتری:
پس از چندماه باتری ها دچار اختلال در عملکرد میشوند، این مشکل آنچنان رایج نیست اما موجب تخلیه سریع و ضعف عملکرد میگردد که باید پیش از خرید بررسی شود.
البته اکثر مشکلات گوشی شیائومی با آگاهی و جستجو برطرف میشوند و جای نگرانی نیست.
باجه خرید اینترنتی
از جمله فروشگاههای اینترنتی که کالای دیجیتال میفروشند و همیشه در دسترس هستند فروشگاه اینترنتی تلکام میباشد که محصولات خود را با کیفیت اورجینال و بدون واسطه در مدت زمان اندکی ارسال میکند. از قیمتهای بصرفه و مناسب این فروشگاه متعجب نباشید زیرا این فروشگاه برآن است تا محصولاتی با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار کاربران قراردهد.
در یک سال و نیم گذشته فروشگاه تلکام از نظر شاخص قیمت جزء بهترین عرضهکنندههای بازار موبایل بوده است.