گفت و گوی الف با مدیر عامل فولاد مبارکه مثل «فولاد» در برابر تحریم ها/ درآمد از دست رفته ۲۰ هزار میلیاردتومانی به دلیل قطعی برق/ در هیچ کجای دنیا برق مصرفی صنعت قطع نمی شود

گروه اقتصادی الف،   4010315056 ۳۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

صنعت فولاد علیرغم بومی سازی ۹۰ درصدی و شکست تحریم سال گذشته به دلیل قطع برق و گاز از یک درآمد ۲۰ هزار میلیاردتومانی محروم شد.

مثل «فولاد» در برابر تحریم ها/ درآمد از دست رفته ۲۰ هزار میلیاردتومانی به دلیل قطعی برق/ در هیچ کجای دنیا برق مصرفی صنعت قطع نمی شود

این سخن محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه است که در گفت و گو با الف با بیان اینکه صنعت فولاد یکی از حوزه هایی بود که در آن موفقیت های خوبی را کسب کردیم ادامه داد: صنعتی مانند فولاد مبارکه جز صنایع مادر است.هم در بالادست خودش چندهزار کارخانه فعالیت میکنند و هم در پایین دستش محصولاتش در حدود سه هزار کارخانه استفاده میشود.اما در حوزه انرژی با بحران مواجه هستیم.

به گفته وی سال گذشته قریب 20هزار میلیارد تومان درآمد از دست رفته ناشی از قطعی گاز و برق تنها در فولاد مبارکه  وجود داشت.زمانی که این عدد در همه ی بخش های این صنعت حساب میشود ، در مقایسه با بودجه عمرانی دولت عدد بزرگی میشود و بدین صورت خسارت های فراوانی به اقتصاد کشور وارد میشود.دولت ها در این حوزه ها تعهداتی دارند و اقداماتی نیز انجام شده اما رشد مصرف بیش از رشد توسعه هاست.

طیب نیا در ادامه خاطرنشان کرد:  از نگاه یک بنگاه به نتیجه میرسیم که در سال های آتی همچنان این کمبود بواسطه رشد مصرف و عدم توسعه زیرساخت تولید انرژی وجود دارد.لذا هزارمگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی ، 500 مگاوات بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور و 200 مگاوات نیروگاه بادی جز برنامه های فولاد مبارکه است که مراحل اجرایی آن در حال طی شدن است و پیشرفت خوبی نیز داشته است.از منظر دوم هرچه طی سنوات آتی در عرصه تولید انرژی رشد داشته باشیم ،در کنار آن رشد مصارف داخلی و گسترش شبکه مصارف را نیز شاهد هستیم که از یک منظر جزء برکات است و از یک منظر جزء چالش هاست.چراکه انرژی در کشور، یک انرژی یارانه ای است و زمانی که با این قیمت پایین این انرژی بدست مصرف کننده میرسد هیچ زمان نمیتوان با این قیمت ها به بهینه سازی مصرف انرژی رسید. 

وی خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی، راندمان وسایل گرمایشی در دنیا بالای 90درصد است درحالی که در ایران این راندمان 30 تا 45 درصد است.این مساله باعث آلودگی نیز میشود.عمده آلودگی ها بخاطر سوخت و ماشین ها و مصارف خانگی است.اتفاق بزرگی که باید بیفتد تا این معضل حل شود آن است که بحث فرهنگ سازی در حوزه مصرف پیگیری شود. باید زمانی که در تولید برق به مشکل برخوردیم ،مصارف خانگی کاهش پیدا کند نه اینکه شاهد قطعی برق صنعتی باشیم. درحالی که مشکل برق و گاز در همه جای دنیا وجود دارد اما در هیچ کشور توسعه یافته ای  این مساله رخ نمیدهد.قطعی برق مصرفی صنعت یعنی کاهش تولید ملی وکاهش درآمد ملی.

به گفته طیب نیا وزارت نیرو حمایت همه جانبه از این صنعت انجام داده و پشتیبانی های لازم را در جهت ساخت زیرساخت ها در حوزه انرژی بکار گرفته است.انتظار میرود وزارتخانه های دیگر مانند وزارت نفت نیز برای سرمایه گذاری در حوزه فولاد اقدام کند و زمینه را برای کمک این صنعت به دولت ایجاد کند.

او تاکید کرد : این صنعت توانست در حوزه بین الملل از جایگاه سی ام به جایگاه دهم برسد و  ظرفیت ها و زیرساخت هایی که ایجاد شده میتواند باعث آن شود که در سال های بعد بتوان به جایگاه بهتری هم رسید.

وی در ادامه اظهار کرد: در زمینه تامین نیاز ملی تقریبا به خودکفایی رسیده ایم. در کنار آن که محصولات خاص و ویژه نیز تولید شده اند،محصولات تجاری و عمومی نیز در داخل کشور تولید میشوند.

به گفته طیب نیا ظرفیت ایجاد شده در فولاد 40 میلیون تن است و تولید ما 30 میلیون تن در حالی که مصرف کشور20 میلیون تن است که این به آن معناست که صنایع دیگر متناسب با سرعت رشد فولاد رشد نکرده اند و گرنه باید میزان مصرف بالاتر می بود.

با این حال وی گفت: علی رغم ایجاد ظرفیت های بسیار در صنعت فولاد و بالاتر بودن نسبت به مصرف داخل و فراهم شدن زمینه صادرات محصولات این صنعت،متاسفانه امکان تولید متناسب با ظرفیت ایجاد شده نداریم.

وی افزود: در حوزه مواد اولیه این صنعت نیز مشکلاتی وجود دارد.به این معنا که علاوه بر حوزه زیرساختی که خارج از این زنجیره توسط دولت و حاکمیت باید پوشش داده میشد ،حوزه مواد اولیه و بالادست همین صنعت نیز رشد متناسب نداشته است.صنعت فولاد در حوزه صادرات عملکرد خوبی داشته است .البته امکان توسعه صادرات فراهم است به شرطی که زیرساخت های لازم تامین شود مانند راه و بنادر و اسکله ها.زمانی که این زیرساخت ها تقویت نشود نمیتوان از ظرفیت صنعت فولاد به خوبی بهره برد و این باعث میشود در افق های بعدی مانند افق 1404با بحران روبرو شویم.

طیب نیا خاطرنشان کرد: به علت مواجهه با تحریم های بین المللی در مقاطعی همه صادرات و واردات متوقف شد اما صنعت فولاد توانسته مشکلاتش را حل کند.اکنون در کنار آنکه صادرات انجام میشود،واردات کالاهای ضروری نیز انجام میشود و به لطف تحریم ها به درجه بومی سازی رسیده ایم. به طوری که بالغ بر90 درصد ساخت تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت فولاد بومی سازی شده اند.این تحریم ها نه تنها نتوانست آسیب جدی به صنعت فولاد بزند بلکه به یک نقطه قوت در این صنعت تبدیل شد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۵۳۱۷۴۲۰۹:۱۲:۱۵ ۱۴۰۱/۳/۱۷
هیچ کجای دنیا داماد بازی و پسرخاله بازی نیست....
ناشناس۲۵۳۱۹۵۰۱۱:۴۴:۰۹ ۱۴۰۱/۳/۱۷
هست داماد اردوغان داماد ترامپ پسر بایدن
ناشناس۲۵۳۲۱۴۵۱۳:۴۵:۲۱ ۱۴۰۱/۳/۱۷
در کشورهای مترقی افراد بر اساس شایسته سالاری برای پستی انتخاب می شوند. پسر بایدن شغل دولتی ندارد. اردوغان و ترکیه هم مانند خودمان است . البته 100 پله بالاتر!
ناشناس۲۵۳۱۷۴۵۰۹:۱۴:۴۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
رضا شهرستانی، عضو هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد: روسیه با دادن تخفیف‌های ۱۵ تا ۲۰ درصدی برای فولاد خود، توانسته مشتریان بزرگ فولاد ایران یعنی چین، افغانستان، تایلند و کره جنوبی را از دست ایران درآورد.
ناشناس۲۵۳۲۱۹۹۱۴:۲۲:۲۷ ۱۴۰۱/۳/۱۷
بهتر، مجبور میشن به تولید کننده های خودمون با قیمت کمتر بفروشن، اونجوری به نفع ما هم هست
ناشناس۲۵۳۲۶۶۴۲۰:۱۶:۵۲ ۱۴۰۱/۳/۱۷
سلام و عرض ادب تولید کننده ایرانی فولاد را 30 درصد گرانتر از قیمت جهانی می خرد در جریان باشید
ناشناس۲۵۳۱۷۵۲۰۹:۱۸:۵۵ ۱۴۰۱/۳/۱۷
احمد دنیانور،عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران: در سال ۱۴۰۰ صادرات فولاد شش میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته، اما اکنون روسیه بازارهای ایران را یک به یک تصاحب کرده و اقدام اخیر دولت برای افزایش عوارض صادرات فولاد هم به این مشکل دامن زده و تقریبا صادرات فولاد متوقف شده است.‌
ناشناس۲۵۳۱۷۶۷۰۹:۲۷:۰۶ ۱۴۰۱/۳/۱۷
چه خیری از تولید فولاد به مردم رسیده است؟ جز اینکه با ساختن کارخانه های پرمصرف آب در مناطق کویری و کم آب کشور، آب های جاری و سفره های زیر زمینی آب را نابود کرده اند؟
ناشناس۲۵۳۱۹۵۵۱۱:۴۵:۵۷ ۱۴۰۱/۳/۱۷
کلا شما با تولید از ریشه مخالفی!!!! بهتره مذاکره کنیم، نفت بفروشیم بخوریم،
ناشناس۲۵۳۲۱۴۷۱۳:۴۶:۴۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
هیچ می دانی ذخایر سنگ آهن کشور 12-13 سال دیگر تمام می شود؟ یک سرچ تو اینترنت بکن تا حساب کار دستت بیاد.
ناشناس۲۵۳۲۵۱۱۱۷:۵۵:۲۴ ۱۴۰۱/۳/۱۷
اولا با منطق صحبت کن ذخایر سنگ آهن تا ۱۹ سال دیگر با همین ذخایر هست درصورت اکتشافات جدید بیشتر هم خواهد شد طبق پیش بینی ها نصف ذخایر ایران هنوز کشف نشده
ناشناس۲۵۳۱۷۷۸۰۹:۳۲:۳۴ ۱۴۰۱/۳/۱۷
صنعت فولاد، آب مملکت را نابود کرده. حالا گلایه دارند که چرا برق کافی به ما نمی دهید؟ می خواهیم آن را هم مصرف و نابود کنیم!!!!!
کارمند ساده۲۵۳۱۷۸۱۰۹:۳۳:۵۶ ۱۴۰۱/۳/۱۷
این صنعت و آمارهایش زمانی بدرد جمهور ملت ایران می خورد که ۱- پراید ارزان باشد 2-لوازم خانگی داخلی ارزان باشد3- مسکن ارزان باشد و یا بعبارتی یکی از عوامل تورم و گرانی از هر نوعش همین فولادی ها هستند و بس و تو خود بخوان حدیث مفصل از این ....
ناشناس۲۵۳۱۷۸۵۰۹:۳۷:۴۹ ۱۴۰۱/۳/۱۷
ذخایر سنگ آهن ایران ۳.۳ میلیارد تن برآورد شده است. با این روند استخراج و تولید، ایران تنها برای 12-13 سال آینده سنگ آهن برای استخراج دارد. استخراج ذخایر سنگ آهن و صدور آن به صورت خام یا فولاد هنر نیست. هدر دادن منابع است.
ناشناس۲۵۳۱۸۲۱۱۰:۰۹:۴۶ ۱۴۰۱/۳/۱۷
فولادی ها با برق یارانه ای به سود کلان رسیدند قیمت های جهانی فروختند و انرژی را مفت دریافت کردند حالا وقت اصلاح رویه اشتباه گذشته است.
رضا۲۵۳۲۱۰۲۱۳:۱۳:۲۳ ۱۴۰۱/۳/۱۷
عزيز بحث تعرفه برق مصرفي نيست . بحث قطع بودن برق است !! برق را بدون يارانه به صنايع بفروشيد ولي قطع نكنيد و با درآمد حاصله براي ساخت نيروگاه هاي جديد سرمايه گذاري كنيد
ناشناس۲۵۳۱۸۷۶۱۰:۵۶:۳۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
مثل «فولاد» دریافت برق گاز و آب ارزان و فروش به قیمت جهانی در ایران!!! مصرف آب فراوان در مناطق کویری!!! پاداش های نجومی به مدیران به خاطر سودآوری!!!
ناشناس۲۵۳۱۸۸۵۱۱:۰۱:۳۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
شما فولادی ها که خیلی سرمایه دار هستید پس خودتان برای خودتان نیروگاه برق بسازید و کمتر از برق یارانه ای مردم مستضعف ایران استفاده کنید. وقتی حقوقهای نجومی میگیرید حالا نشان دهید که این پولها حلال بوده و به خاطر همت و توانایی شما در رفع مشکلات و رسیدن به خودکفایی صنعت فولاد بوده و نه به خاطر ارتزاق از سفره بیت المال.
ناشناس۲۵۳۱۸۸۸۱۱:۰۳:۲۷ ۱۴۰۱/۳/۱۷
در صنایع فولاد فقط آب و انرژی تلف می کنند.معمولا کارخانه های ۱۰۰ یال پیش را دادهند به ایران. اگر ااینها راست‌می گویند باید با قیمت انرژی دنیا کارکنند ببینیم چقدر سود آورند. با یارانه ملت برای خودشان دفتر و دستکی راه انداخته اند و دلشان خوش است تولید دارند. با حقوق و مزایای عجیب غریب
ناشناس۲۵۳۱۹۴۶۱۱:۳۹:۰۲ ۱۴۰۱/۳/۱۷
اشتباه جانمایی شده این صنعت
ناشناس۲۵۳۲۳۷۰۱۵:۵۸:۵۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
آفرین. تاوان سنگین آن را هم مردم اصفهان می دهند
ناشناس۲۵۳۲۰۳۴۱۲:۲۹:۱۴ ۱۴۰۱/۳/۱۷
یه جمله را باید یاد مدیران داد: مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید. یا هیچ ماست بندی نمیگه ماست من ترشه.
عباس۲۵۳۲۱۰۳۱۳:۱۳:۵۴ ۱۴۰۱/۳/۱۷
در کشوری که سالیانه هفت میلیارد دلار را سرمایه‌داران برای حفظ سرمایه خود از کشور خارج می‌کنند و میلیاردها دلار فرار مغزها را دارد رقم بیست هزار میلیارد تومان که حدود هفتصد میلیون دلار است خیلی قابل توجه نیست.
ناشناس۲۵۳۲۱۱۶۱۳:۲۲:۵۸ ۱۴۰۱/۳/۱۷
در کجای دنیا با درآمد حاصل از فروش نفت فولاد تولید و صادر می‌کنند؟
ناشناس۲۵۳۲۱۶۲۱۳:۵۵:۳۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
هر وقت که اسم سود میاد چندر غاز جلوی سهامدار میندازند ولی ببین میگه با قطعی برق 20 هزار میلیارد تومن ضرر کرده یعنی موقعی که کار کرده چقدر سود کرده و اگر سود بوده چرا به سهامداران نمیدهند
ناشناس۲۵۳۲۵۷۴۱۹:۱۰:۱۱ ۱۴۰۱/۳/۱۷
سلام. یکی جوابی درست به این آقا بده درست میگه شد حکایت فروش نفت به انگلیس که 2ساعت فروش قطع شد گفتند ما خیلی ضرر کردیم درصورتی که قبلش میگفتن خرید نفت برای ما ضرره بعد رضا شاه هم ازموقعیت نهایت استفاده رو کردفولادیها هم لودادن حالا جواب بدن!!!
ناشناس۲۵۳۲۳۶۸۱۵:۵۶:۳۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
جز آلودگی و بیماری و بی آبی هیچ حاصلی برای مردم اصفهان نداشت فولاد
ناشناس۲۵۳۲۵۴۳۱۸:۳۱:۲۱ ۱۴۰۱/۳/۱۷
در هیچ کجای دنیا، صنعت فولاد در منطقه ای که بحران آب دارد بنا نمی شود.
علیرضا۲۵۳۲۵۵۳۱۸:۴۰:۳۲ ۱۴۰۱/۳/۱۷
فولاد مبارکه ب کام یک عده و ب ضرر مردم
ناشناس۲۵۳۲۵۷۶۱۹:۱۲:۴۰ ۱۴۰۱/۳/۱۷
بهترین پیشنهاد برای تولید کنندگان صنایع بزرگ استقلال انرژی برق از دولت و احداث نیروگاههای خورشیدی برای مصارف خود است.دولت نیز قطعا کمک خواهد کرد.
ناشناس۲۵۳۲۵۸۰۱۹:۱۹:۲۳ ۱۴۰۱/۳/۱۷
در هيچ كجاي دنيا صنعت را بدست اقازاده ها وداماد زاده ها وويژه خواران نميدهند
حسینعلی۲۵۳۲۶۴۳۲۰:۰۰:۰۹ ۱۴۰۱/۳/۱۷
برق بدید بهشون مملکت بچرخه
حسینعلی۲۵۳۲۶۶۶۲۰:۱۷:۰۸ ۱۴۰۱/۳/۱۷
باید برق داده شود تا کشور تولید کننده باشد
ناشناس۲۵۳۲۸۷۶۲۳:۵۳:۱۳ ۱۴۰۱/۳/۱۷
فولاد مبارکه وذوب آهن بلای اصفهان هستند عاملی برای خشکسالی ومهاجرت از دیگر شهرها به اصفهان و شهری همیشه آلوده ونابودی فرهنگ واصالت
ناشناس۲۵۳۲۸۸۶۲۳:۵۹:۲۲ ۱۴۰۱/۳/۱۷
تا حالا برق و گاز مفتی می‌گرفتند و سودهای غیر واقعی ثبت میکردند. حالا میگویند برق خانه مردم را هم قطع کنید و باز هم مفتی به ما بدهید چون کم سود کرده ایم.
علی۲۵۳۳۱۴۸۰۹:۰۳:۵۰ ۱۴۰۱/۳/۱۸
ادم دانا! همون تحریم ها باعث شده برق نداشته باشیم البته قیمتهای غیر واقعی سوخت و برق هم.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

آخرین عناوین