واشینگتن‌پست گزارش می دهد: چرا ترور رهبر القاعده بزرگترین شکست سیاست خارجی دولت بایدن است؟

گروه جهان الف،   4010511151 ۲۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

واشینگتن پست در گزارشی می نویسد: «شاید دولت بایدن بخواهد کشتنِ "ایمن الظواهری" را یک پیروزی بزرگ برای خود قلمداد کند با این حال، این حقیقت که رهبر القاعده در کابل حضور داشته، در نوع خود بزرگترین شکست و ناکامی برای بایدن و دولتش به حساب می آید.»

چرا ترور رهبر القاعده بزرگترین شکست سیاست خارجی دولت بایدن است؟

به گزارش الف؛ واشینگتن پست در گزارشی ضمن پرداختن به ترور "ایمن الظواهری" رهبر گروه تروریستی القاعده در کابل پایتخت افغانستان در قالب یک حمله پهپادی به دست نیروهای آمریکایی، به طور خاص به این مساله اشاره کرده که دولت بایدن با این اقدام سعی داشته تا نوعی اعتبار را برای خود در بحبوحه سِیلی از بحران هایی که با آن ها رو به رو است، بخرد. 

با این حال، حضور رهبر شبکه تروریستی القاعده در کابل یعنی همان شهری که آمریکایی ها بیش از 20 سال را در آن حضور داشتند و هدف اصلی خود را از این حضور، پاکسازی افغانستان از نیروهای القاعده و دیگر گروه های تروریستی عنوان کرده بودند، بزرگترین شکست و ناکامی برای دولت بایدن است. در واقع، حضور الظواهری در کابل، جلوه ای عینی از ناکارآمدی سیاست های دولت آمریکا در قبال افغانستان بوده است.

واشینگتن پست در این رابطه می نویسد:  «"جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه گذشته اعلام کرد که خبرِ کشته شدن ایمن الظواهری رهبر القاعده در جریان یک حمله پهپادیِ آمریکا به منطقه ای در کابل، خبری بسیار خوب و خوشایند بوده است. فردی که به گفته بایدن، تروریستی خطرناک بود و تهدیدی جدی علیه هزاران آمریکایی به شمار می رفت. بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا فرمان ترور الظواهری را صادر کرد و از این طریق به نوعی سعی داشته تا اعتبارِ این مساله را در بحبوحه بحران های جاری آمریکا، برای دولتش بخرد. وی تصریح کرده که ایمن الظواهری در منطقه ای در مرکز شهر کابل پایتخت افغانستان حضور داشته است. 

در این نقطه یک سوال اساسی مطرح می شود: ایمن الظواهری در مرکز شهر کابل چه می کرده است؟ 

پس از خروج فاجعه بارِ دولت آمریکا از افغانستان در تابستان سال گذشته میلادی، بایدن مدام تاکید داشت و به افکار عمومی آمریکا این اطمینان را می داد که القاعده از افغانستان خارج شده است. در این راستا بایدن در ماه اگوست سال قبل گفت: "بیایید یک مساله را به صورت جدی مورد توجه قرار دهیم. در شرایطی که القاعده از افغانستان رفته، ما دیگر چه منافعی در این کشور داریم؟ ما به افغانستان رفتیم تا این کشور را از شرِ القاعده نجات دهیم و چنین هم کردیم". در همان ماه، وزیر خارجه آمریکا "آنتونی بلینکن" هرگونه حضور گروه القاعده در افغانستان را تا حد زیادی رد کرد و تاکید نمود که اندک بقایای القاعده در این کشور، هیچ خطری را برای آمریکا به همراه ندارند. 

با این حال تقریبا یک سال بعد، درست زمانی که آمریکا در حال جشن گرفتن به دلیل ترور دست راستِ "اسامه بن لادن" و جانشین وی یعنی "ایمن الظواهری" است، سوالات فروانی مطرح می شوند: الظواهری در کوه های هندوکش مخفی نشده بود بلکه وی در قلب پایتخت افغانستان که در کنترل طالبان است حضور داشت. وی در این شهر چه می کرده است؟ چه کسی او را دعوت کرده بود؟ او با چه فرد یا افرادی دیدار کرده است؟ و در نهایت اینکه حضور وی در کابل چه پیام هایی را در مورد بازگشت القاعده به افغانستان مخابره می کند؟ 

جو بایدن در جریان سخنرانی خود در دوشنبه شبِ گذشته خطاب به ملت آمریکا گفت که "الظواهری در اوایل سال جاری میلادی، در مسیر خود به پایتخت افغانستان رهگیری شده بود. وی به مرکز شهر کابل رفته بود تا با برخی اعضای خانواده خود دیدار کند". یک مقام آمریکایی در این رابطه به نشریه پولیتیکو گفته است که در ماه میِ سال جاری میلادی این مساله به تایید نهادهای اطلاعاتی آمریکا رسید که ایمن الظواهری در کابل پایخت افغانستان حضور دارد. در این نقطه باید پرسید که واقعا این مساله به چه معناست؟ تنها اندکی پس از عقب‌نشینی خفت بار و فاجعه برانگیز دولت بایدن از افغانستان، رهبر القاعده و خانواده اش به کابل پایتخت افغانستان نقل مکان کرده اند. 

روز دوشنبه، بایدن گفت که الظواهری در هفته های اخیر ویدئوهایی را منتشر کرده بود و در قالب آن ها از پیروانش می خواست تا به ایالات متحده آمریکا و متحدان آن حمله کنند. اگر دولت آمریکا از ماه مِی اطلاع داشته که الظواهری در کابل حضور دارد و به قول خودِ این دولت در هفته های اخیر الظواهری در قالب ویدئوهایی از حامیانش خواسته تا به منافع آمریکا و متحدان آن حمله کنند، این بدان معناست که ایمن الظواهری اقدام به برنامه ریزی و تحریکِ عملیات های خارجی علیه منافع ایالات متحده آمریکا از داخل خاک افغانستان کرده است(اقدامی که بر اساس شواهد، با حمایت جدی طالبان از وی صورت گرفته است). البته که اگر بایدن در مساله خروج از افغانستان فاجعه خلق نمی کرد و به توصیه های مشاوران نظامی خود گوش می داد، آمریکا اکنون با یکچنین بحران قابل توجهی رو به رو نمی شد. 

در این راستا، یک سوال اساسی که مرح می شود این است که الظواهری برای چه عملیات هایی برنامه ریزی انجام می داد؟ متاسفانه احتمالا ما هیچوقت در این رابطه مطلع نخواهیم شد. برخلاف حمله سال 2011 نیروهای آمریکایی به مخفی‌گاه سامه بن لادن و قتل وی، عملیاتی که منجر به کشته شدن ایمن الظواهری شد، توسط نیروهای ویژه آمریکایی انجام نشده است. 

دلیل اصلی این مساله نیز این است که به لطف بایدن، ایالات متحده آمریکا دیگر هیچ نفوذ و قدرتی در خاک افغانستان ندارد. الظواهری در قالب یک حمله پهپادی کشته شده که این بدان معناست که آمریکا هیچ دسترسی پس از ترور الظواهری، به اطلاعات همراه با وی نظیر هاردهای رایانه ای، تلفن های همراه، اسناد یا دیگر منابع اطلاعاتی ندارد(برخلاف آنچه در جریان ترور اسامه بن لادن شاهد بودیم). نباید فراموش کنیم که ترور بن لادن میزان قابل توجهی از اطلاعات را به نهادهای اطلاعاتی آمریکا منتقل کرد که این اطلاعات در نوع خود راه را برای آشنایی بیشتر با: اهداف جاریِ القاعده، عملیات های آتی آن، اشخاص گوناگون در قالب گروه القاعده و چهارچوب‌های اطلاعاتی القاعده، هموار ساختند. این در حالی است که ترور رهبر گروه تروریستی القاعده با پهپاد، عملا حجم قابل توجهی از اطلاعاتِ همراه با وی را نیز دود کرد و به هوا فرستاد. 

برخی درس هایی که از این ترور ناشی می شود کاملا روشن هستند: القاعده بار دیگر به افغانستان بازگشته است. مسااله ای که باید با نکوهش شدیدِ دولت بایدن همراه شود زیرا الظواهری عملا به شهری بازگشته بود که آمریکا پس از 20 سال حضور در آن  و آنچه آزادسازی اش از شر گروه های تروریستی نظیر القاعده می خواند، ادعا داشت که دیگر اثری از گروه تروریستی القاعده نه تنها در این شهر، بلکه در کل افغانستان وجود ندارد. 

اگر بایدن به خوبی به توصیه های مشاوران نظامی اش گوش می داد و فاجعه خروج از افغانستان را به بار نمی‌آورد، اکنون الظواهری نیز در افغانستان حضور نداشت. باید توجه داشت که شاید دولت بایدن بخواهد کشتنِ "ایمن الظواهری" را یک پیروزی بزرگ برای خود قلمداد کند با این حال، این حقیقت که رهبر القاعده در کابل حضور داشته، در نوع خود بزرگترین شکست و ناکامی برای بایدن و دولتش به حساب می آید.»

 

*لینک: 

washingtonpost.com/opinions/2022/08/01/killing-alqaeda-leader-zawahiri-doesnt-erase-biden-failure-afghanistan/

دیدگاه کاربران

امید۲۶۰۶۵۱۶۰۰:۴۲:۰۲ ۱۴۰۱/۵/۱۲
چرا به درک واصل کردن رهبر القاعده را ترور می نامید؟
ناشناس۲۶۰۶۹۰۵۱۱:۴۱:۵۲ ۱۴۰۱/۵/۱۲
روزنامه خود آمریکایی نوشته!
ناشناس۲۶۰۶۵۸۶۰۶:۲۳:۱۰ ۱۴۰۱/۵/۱۲
واقعا چرا؟
ناظر۲۶۰۶۵۸۷۰۶:۳۵:۳۹ ۱۴۰۱/۵/۱۲
کشتن یک تروریست که دستش به خون هزاران آدم بیگناه آغشته است برای بایدن شکست محسوب میشود ؟ یه خورده به خودتان بیایید
ناشناس۲۶۰۶۸۹۱۱۱:۳۴:۵۸ ۱۴۰۱/۵/۱۲
اول متن رو بخون بعد نظر بده، ضمنا این مطلب رو الف ننوشته، روزنامه واشنگتن پست نوشته!!!!!!
ناشناس۲۶۰۶۹۰۳۱۱:۴۱:۰۳ ۱۴۰۱/۵/۱۲
خود کدخدایتان عامل اصلی ترور ها و تروریست ها هستند
ناشناس۲۶۰۶۶۰۰۰۷:۱۲:۵۹ ۱۴۰۱/۵/۱۲
از زمان کشتن ایمن الظواهری، یعنی تنها در این 2 روز، میزان محبوبیت بایدن در آمریکا 10% افزایش یافته است.
ناشناس۲۶۰۶۸۹۴۱۱:۳۶:۵۷ ۱۴۰۱/۵/۱۲
دو روز دیگه که دوباره افراد خیالی دست بده دوباره ۱۰ درصد کم میشه!!
ناشناس۲۶۰۶۶۰۲۰۷:۱۴:۱۲ ۱۴۰۱/۵/۱۲
با به درک واصل شدن هر تروریست، دنیا مکان امن تری می شود.
ناشناس۲۶۰۶۹۰۹۱۱:۴۳:۴۲ ۱۴۰۱/۵/۱۲
القاعده را آمریکا درست کرده عزیز به کمک عربستان
ناشناس۲۶۰۶۶۰۹۰۷:۲۳:۱۷ ۱۴۰۱/۵/۱۲
حتماً همان قدر که ترامپ در کشتن بن لادن در پاکستان اشتباه کرد، بایدن هم در کشتن الظواهری در افغانستان اشتباه کرده!!!!!!
ناشناس۲۶۰۶۹۰۸۱۱:۴۳:۲۰ ۱۴۰۱/۵/۱۲
حتما همانقدر که جنابعالی درباره کشته شدن بن‌لادن توسط ترامپ اشتباه می‌کنی، درباره سایر مسائل هم اشتباه می‌کنی!!!!! بن لادن ۱۰سال پیش زمان اوباما کشته شد!!
ناشناس۲۶۰۷۰۰۷۱۳:۱۴:۰۴ ۱۴۰۱/۵/۱۲
حالا اوباما!! اصل مطلب کشته شدن به دست آمریکاست !
ناشناس۲۶۰۶۶۱۲۰۷:۲۶:۲۱ ۱۴۰۱/۵/۱۲
گفته شده که مکان الظواهری به علت مشکل کلیوی و داشتن دستگاه دیالیز در خانه اش، از چندین ماه پیش لو رفته بوده.
ناشناس۲۶۰۶۶۱۳۰۷:۲۹:۱۷ ۱۴۰۱/۵/۱۲
روزنامه واشینگتن پست حامی حزب جمهوری خواه است. مشخص است که با غرض ورزی موفقیت بایدن در کشتن یکی از تروریستهای بزرگ جهان را اشتباه و کوچک جلوه دهد.
ناشناس۲۶۰۶۶۶۰۰۸:۳۱:۳۰ ۱۴۰۱/۵/۱۲
به امید روزی که همه تروریستها در دنیا نیست و نابود شوند.
ناشناس۲۶۰۶۹۴۵۱۲:۱۶:۰۰ ۱۴۰۱/۵/۱۲
تروریستها وبه خصوص آنهایی که به وجودشان آوردندوگرنه هرروز شاهد ترروریستهای جدیدی خواهیم بود
ناشناس۲۶۰۶۶۷۹۰۸:۵۱:۱۲ ۱۴۰۱/۵/۱۲
کلا هر اتفاقی بیافته شکست آمریکا و اسرائیل ا ست !!
ناشناس۲۶۰۶۹۱۰۱۱:۴۵:۰۱ ۱۴۰۱/۵/۱۲
هر اتفاقی نه، ولی بالاخره یه اتفاق‌هایی افتاده که آمریکا مجبور شد دمش رو بزاره روی کولش و از افغانستان فرار کنه
ناشناس۲۶۰۷۰۱۶۱۳:۲۳:۳۸ ۱۴۰۱/۵/۱۲
هیچ اتفاقی نیفتاده آمریکا همچنان در افغانستان حکومت می کنه اما این دفعه با کمک طالبان.
ناشناس۲۶۰۶۶۹۶۰۹:۱۶:۴۴ ۱۴۰۱/۵/۱۲
دوستان خودشان بودن و تاریخ مصرف هم تمام شده بود هرچند الان هم در کشته شدن شک وجود دارد
ناشناس۲۶۰۶۷۷۷۱۰:۱۱:۴۵ ۱۴۰۱/۵/۱۲
دستش درد نکنه. یک تروریست و آدمکش کثیف را به درک واصل کرد.
ناشناس۲۶۰۶۹۰۷۱۱:۴۳:۱۰ ۱۴۰۱/۵/۱۲
دوستان خودشان بودن فقط تاریخ مصرفش تمام شد
تاجیک۲۶۰۶۹۲۳۱۱:۵۴:۳۹ ۱۴۰۱/۵/۱۲
یک تروریست، خودخواه که خود را مسلمان نامیده و هزاران بیگناه را کشته، بدرک واصل شده و باعث خوشحالی است.
ناشناس۲۶۰۶۹۵۱۱۲:۱۹:۴۷ ۱۴۰۱/۵/۱۲
کشتن این تروریستها ازنظر مردم بهترین گزینه است،حالا به هر نیت و هدفی که باشه
ستم دیده۲۶۰۷۰۳۳۱۳:۴۳:۱۵ ۱۴۰۱/۵/۱۲
دست بایدن درد نکنه دمش گرم این آدمکش ها را باید مثل سگ بکشند تا دنیا آرامش پیدا کند....
بینام۲۶۰۷۰۹۴۱۵:۰۱:۰۷ ۱۴۰۱/۵/۱۲
طالبان موقعیت الظواهری رو تو ویلایی نزدیک سفارت انگلیس به آمریکا لو داد
باغچقی۲۶۰۷۵۸۵۰۰:۱۴:۰۴ ۱۴۰۱/۵/۱۳
اللهم اشغل الظالمین بالظالمین.......
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  2. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  3. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  4. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  5.   مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید  

  6. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  7. گرانی‌ها به کشور ضربه می‌زند مسئولان باید به داد مردم برسند

  8. جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت!

  9. حسین شریعتمداری عذرخواهی کرد /انتشار یک مطلب اشتباه و تکذیب آن از سوی عضو دفتر رهبری

  10. پزشکیان:حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست

  11.  یارانه نقدی ۱۴۰۴ با افزایش ۳۵درصدی ارز ترجیحی زیاد می‌شود؟

  12. واکنش عضو شورای شهر تهران به طرح شهرداری برای جداسازی بزرگراه‌ها برای خودروهای پرسرنشین  

  13. راه اندازی بوستان کودکان اتیسم در منطقه ۲/ پیگیری مناسب سازی بخشی از بوستانهای تهران برای معلولان  

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  10. بدهکاران، طلبکار شدند!

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  22. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

      آخرین عناوین