افشاگری "اینترسِپت" از اشتباه محاسباتی بزرگ «سیا» در جنگ اوکراین

گروه جهان الف،   4010716053 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه خبری "اینترسِپت" در گزارشی می نویسد: «شکست فاجعه بار دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در رصدِ مسائل مرتبط با روسیه، صرفا به جنگ اوکراین محدود نمی شود و این نهادها عملکرد نه چندان قابل قبولی را از خود در مورد رصد تحرکات و تحولات اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز نشان داده اند. »

افشاگری "اینترسِپت" از اشتباه محاسباتی بزرگ «سیا» در جنگ اوکراین

به گزارش الف؛ پایگاه خبری "اینترسِپت" در گزارشی بر اساس برخی اسناد و مدارک اطلاعاتی و همچنین گفتگو با مقام های سابق و کنونی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا)، به افشاگری از یک اشتباهِ فاحش سازمان سیا، در ارائه برآوردهای اطلاعاتی از جنگ اوکراین و تبعات آن پرداخته است. ناکامی که تنها با فاصله چند ماه از اشتباه فاحش ترِ این سازمان اطلاعاتی در ماجرای سقوط افغانستان به دست طالبان و ارائه برآوردهای غلط در این رابطه خود را نشان داده است. 

اینترسِپت به طور خاص به این نکته اشاره می کند که سریالی شدنِ ارائه تحلیل های غلط اطلاعاتی از سوی سازمان سیا در مورد مسائل مهم بین المللی، بسیاری از ناظران و تحلیلگران را با این پرسشِ جدی رو به رو ساخته که آیا واقعا دولت آمریکا بخش قابل توجهی از تحرکات بین المللی خود را با اتکا به همین یافته های غلط به پیش می برد؟ 

پایگاه خبری اینترسِپت در این رابطه می نویسد:

«از زمانِ آغاز جنگ اوکراین در ماه آگوست سال جاری میلادی، مقام های آمریکایی سعی داشته اند تا اعتبارِ به ظاهر بالای خود را در چهارچوب معادله جنگ مذکور حفظ کرده و مدام به این نکته اشاره داشته اند که سازمان جاسوسی آمریکا(سیا)، نقشی قابل توجه در موفقیت های میدانی ارتش اوکراین داشته است. 

با این همه، اینطور به نظر می رسد که مقام های آمریکایی تا حد زیادی نسبت به ناکامی ها و شکست های اطلاعاتی خود در چهارچوب جنگ اوکراین بی اعتنا هستند. در این رابطه به طور خاص می توان به اشتباهات فاحش این نهادِ اطلاعاتی در ابتدای جنگ اوکراین اشاره کرد. وقتی این جنگ آغاز شد، مقام های اطلاعاتی آمریکایی به کاخ سفید گفتند که سرنوشت جنگ ظرف چند روز به نفع روسیه رقم خواهد خورد. 

جالب اینکه تحلیل های مقام های ارشد اطلاعاتی آمریکایی مبتنی بر این مساله بود که در بهترین حالت، نیروهای بازمانده اوکراینی خواهند توانست نوعی جنگ چریکی را علیه روسیه مدیریت کنند. حتی سازمان سیا طرح و برنامه های خاصی را تدوین کرده بود تا پس از پیروزی برق آسای روسیه، نوعی جنگ را در داخل خاک اوکراین علیه روس ها راهبری کند. 

آمریکایی ها در آن زمان تاکید داشتند که کیِف پایتخت اوکراین به سرعت سقوط می کند(نهایتا ظرف یک یا دو هفته). حتی بر اساس همین تحلیل بود که دولت بایدن فرمان عقب نشینیِ برخی تجهیزات و تشکیلات حساس اطلاعاتی خود را از اوکراین صادر کرد. مساله ای که اکنون حاکی از آن است که تا چه حد تحلیل های نهادهای اطلاعاتی آمریکایی بی حساب و کتاب و بی پشتوانه بوده اند. 

در این راستا یک عضو ارشد جامعه اطلاعاتی آمریکا به اینترسِپت می گوید: "اساسا سازمان سیا کلیتِ معادله جنگ اوکراین را اشتباه تحلیل و تفسیر کرده بود. آن ها فکر می کردند که جنگ خیلی زود خاتمه می یابد". با این همه، وقتی مشخص شد که پیش بینی های دستگاه های اطلاعاتی آمریکا اشتباه بوده اند، دولت بایدن در اقدامی جالب آن دسته از تجهیزات و امکاناتی را که از اوکراین خارج کرده بود، بار دیگر به این کشور بازگرداند. اکنون، هم سازمان سیا و هم نیروهای عملیات ویژه آمریکایی، بر اساس آنچه مقام های نظامی و اطلاعاتی آمریکایی در گفتگو با اینترسِپت تایید کرده اند، حضور به مراتب گسترده تری را در خاک اوکراین دارند. 

مقام های سابق و فعلی آمریکایی می گویند: "در شرایط فعلی، آمریکا عملیات های مخفی زیادی را بر اساس فرمان ریاست جمهوری این کشور در خاک اوکراین انجام می دهد". منابع آگاه تاکید دارند که رئیس جمهور آمریکا به نحوی بی سر و صدا به برخی از رهبران کنگره نسبت به اراده دولتش جهت انجام عملیات های مخفی در خاک اوکراین اطلاع رسانی کرده است. این در حالی است که این دستورکار حتی با مخالفت های جدی از سوی مدیران ارشد اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا نیز رو به رو شده است. 

باید توجه داشت که شکست فاجعه بار دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در رصد مسائل مرتبط با روسیه، صرفا به جنگ اوکراین محدود نمی شود و این نهادها عملکرد نه چندان قابل قبولی را از خود در مورد رصد تحرکات و تحولات اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز نشان داده اند. جالب تر اینکه فاجعه برآوردهای غلطِ نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد ماجرای جنگ اوکراین، تنها چند ماه پس از عملکردِ مفتضحانه آن ها در قالب عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان و سقوط پُر سرعت دولت مورد حمایت آمریکا در افغانستان به دست طالبان اتفاق افتاده است. مساله ای که حکایت از ناکامی های سریالی در چهارچوب اقداماتِ به خصوص سازمان سیا دارد. 

برخی از مقام های اطلاعاتی آمریکایی اعتراف کرده اند که اشتباهات فاحشی را در برآوردهای اطلاعاتی خود در مورد جنگ اوکراین داشته اند. در ماه مارس، "آوریل هاینز"، مدیر دستگاه اطلاعات ملی آمریکا در جریان یک جلسه استماع کمیته اطلاعاتی سنا اعتراف کرد که "سازمان سیا در چهارچوبِ پیش بینیِ برخی مسائل و مولفه‌های مهم در قالب معادله جنگ اوکراین، عملکرد نامساعدی را از خود نشان داده است". 

مدیر آژانس اطلاعاتی دفاعی آمریکا "اسکات برییِر" نیز گفته است: "دیدگاه من این بود که بر اساس مولفه ها و متغیرهای مختلف، جنگ اوکراین مدت زمان زیادی طول نمی کشد. این تحلیل، یک ارزیابیِ غلط بود و من به سهم خود مسوولیت آن را می پذیرم". 

با این همه، باید توجه داشته باشیم که این قبیل اعترافات، برخی واقعیت ها را که آمریکایی ها مایل به آشکار شدنشان نیستند را نیز افشا می کنند. یکی از مهمترین ضعف هایی که در این رابطه آشکار می شود این است که اساسا دستگاه های اطلاعاتی آمریکا، نظارت دقیق و درستی را بر روسیه و سازوکارهای حکمروایی آن به عنوان یکی از مهمترین رقبای بین المللی آمریکا ندارند. 

مساله ای که در سطحی کلان موجب می شود تا بسیاری از تحلیل هایی که نهادهای اطلاعاتی آمریکا به حلقه‌های مهم تصمیم ساز در این کشور ارائه می دهند، آکنده از اطلاعات غلط باشد. این مساله در شرایطی اتفاق می افتد که آمریکایی ها همواره تاکید داشته و دارند که دقیق ترین نهادهای اطلاعاتی جهان را در اختیار دارند.» 

اعترافات مکرر و بعضا تکان دهنده مقام های اطلاعاتی آمریکایی از سومحاسبات جدی سازمان سیا از تحولات مرتبط با جنگ اوکراین، برای بسیاری از ناظران و تحلیلگران این پرسش را ایجاد کرده که واشینگتن با منابع اطلاعاتی که تا این حد از ضعف و سستی به تحلیل مسائل گوناگون می پردازند، در مورد دیگر مسائل بین المللی مرتکب چه سوبرداشت هایِ فاحش و فاجعه باری می شود؟ 

سومحاسباتی که بعضا می توانند تبعات منفی و ناگوار گسترده ای را برای هزاران نفر از مردم بیگناه در اقصی نقاط جهان ایجاد کنند. گزاره ای که جهان نمودهای فاجعه بارِ آن را در مواردی نظیر حمله آمریکا به عراق به بهانه نابود سازی تسلیحات کشتار جمعی این کشور(در سال 2003 میلادی) به وضوح مشاهده کرده است. 

 

لینک: 

https://theintercept.com/2022/10/05/russia-ukraine-putin-cia/

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۷۱۰۰۲۷۱۳:۳۰:۴۱ ۱۴۰۱/۷/۱۷
آمریکا امپراتوری دروغیه که خودش هم دروغهاشو باور میکنه!
ناشناس۲۷۱۰۰۳۸۱۳:۳۳:۴۳ ۱۴۰۱/۷/۱۷
دقیقا اشتباه کردن فکر میکردن روسیه قویتر از این حرفهاست ولی در عمل دیدن تحلیلشون کاملا اشتباه بوده و روسیه خیلی ضعیفتر از این حرفهاست
yektanetتریبون

آخرین عناوین