حذف "رابرت مالی" و اثرگذاری لابی صهیونیستی بر دولت بایدن

گروه جهان الف،   4020411113 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

«خروج رابرت مالی از تیم سیاست خارجی دولت بایدن، آن هم در شرایطی که وی از همان زمانِ آغاز به کارش، به مثابه فردی طرفدارِ تعامل با ایران و دستیابی به یک توافق با این کشور و در عین حال، مخالف با رژیم اسرائیل توصیف می شد، می تواند تا حدی به این معنا باشد که لابی های صهیونیستی و جریان های مخالف با تعامل با ایران، توانسته اند اثرگذاری مخرب خود را در سیاست خارجی آمریکا داشته باشند.»

حذف "رابرت مالی" و اثرگذاری لابی صهیونیستی بر دولت بایدن

به گزارش الف؛ "رابرت مالی"، نماینده ویژه دولت آمریکا در مساله ایران و مذاکره کننده ارشد دولت بایدن در رابطه با مساله هسته ای ایران، به تازگی و بر اساس آنچه منابع آگاه و رسانه ای در آمریکا اعلام کرده اند، از تیم دیپلماسی دولت آمریکا کنار گذاشته شده است.  اینطور گفته شده که رابرت مالی به دلیل عدم شفافیت امنیتی و اهمال کاری در رابطه با رعایت پروتکل های امنیتی مرتبط با حفاظت از اسناد و مدارک در دسترسش، به مرخصی بدون حقوق فرستاده شده است. 

در این میان، برخی نمایندگان کنگره آمریکا نیز با انتقاد از وزارت خارجه دولت بایدن،  به این نکته اشاره کرده اند که دولت بایدن اطلاعات کافی را به آن ها در مورد برکناری مالی از کرسی و سِمت حساسش ارائه نکرده است. با این همه، خروج رابرت مالی از تیم سیاست خارجی دولت بایدن، در نوع خود حامل پیام ها و معانی عمده و محوری است که توجه به آن ها، آن هم در شرایط کنونی مهم به نظر می رسد و می تواند در خوانشِ تحولات مهم آتی نیز نقش قابل توجهی بازی کند. 

اولا، خروج رابرت مالی از تیم سیاست خارجی دولت بایدن، آن هم در شرایطی که وی از همان زمانِ آغاز به کارش، به مثابه فردی طرفدارِ تعامل با ایران و دستیابی به یک توافق با این کشور و در عین حال، مخالف با رژیم اسرائیل توصیف می شد، می تواند تا حدی به این معنا باشد که لابی های صهیونیستی و جریان های مخالف با تعامل با ایران، توانسته اند اثرگذاری خود را داشته باشند و با حذف رابرت مالی، در نوع خود روند دستیابی به یک توافق با ایران از سوی آمریکا و به طور کلی دستیابی به یک توافق در این رابطه را پیچیده تر از هر زمانی کنند. نباید فراموش کنیم که آمریکا کشور لابی هاست و به طور خاص لابی های صهیونیستی از قدرت و نفوذ زیادی در این کشور برخوردارند. 

دوم اینکه باید توجه داشته باشیم که در چهارچوب سیاست خاورمیانه ای آمریکا، به طور خاص دو طیف عمده در دولت بایدن ایفای نقش می کنند. طیف اول، متشکل از "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا و "رابرت مالی" مسوول سابق مساله ایران در وزارت خارجه این کشور است و طیف دیگر، متشکل از افرادی نظیر "برت مگ گورک" و مخصوصا "جیک سالیوان" است که رویکردهای این دو طیف به مسائل منطقه، تفاوت های قابل ملاحظه‌ای را با یکدیگر دارد. 

در این چهارچوب، رابرت مالی و آنتونی بلینکن معتقدند که آمریکا در تعریف سیاست خود در رابطه با کشوری نظیر ایران، حتما باید روندهای منطقه ای را نیز مد نظر داشته باشد و گام و گام و واقع بینانه در این حوزه گام بگذارد. کما اینکه طرح مسائل حداکثری و جاه طلبانه از شانس چندانی جهت تحقق در جهان واقعی برخوردار نیستند. این طیف به طور خاص به این نکته اشاره می کنند که طرح ایده توافق حداکثری با ایران که در ابتدای دولت بایدن مطرح شد و به شکست انجامید، جدی ترین نمودِ غیرواقعی بودن رویکرد مذکور در سیاست خارجی آمریکا است. 

این در حالی است که در طرف مقابل، جیک سالیوان(مشاور امنیت ملی آمریکا) و برت مک گورک چهره شناخته شده کاخ سفید در حوزه سیاست خاورمیانه ای آمریکا، نگاه های حداکثری و سخت گیرانه ای را در رابطه با منطقه خاورمیانه و مسائل مهم مطرح در رابطه با آن نظیر پرونده اتمی کشورمان دارند و معتقدند که تعامل با ایران نیز باید تابع رقابت های کلان و راهبردی واشینگتن در عرصه بین المللی نظیر رقابت های آن با چین باشد.

 این طیف همانطور که پیشتر نیز گفته شد، در حوزه سیاست خارجی خاورمیانه ای آمریکا کاملا سخت گیر هستند و البته که این مساله در مورد رویکرد آن ها به پرونده اتمی ایران نیز قابل مشاهده است. در این فضا، برخی ناظران و تحلیلگران معتقدند که در مدت اخیر، تیم آنتونی بلینکن در حوزه شکل دهی به سیاست خاورمیانه دولت بایدن تا حد زیادی تضعیف شده و در نقطه مقابل، طیف متحد با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا، قدرت گیری بیشتری داشته اند. 

درست به همین دلیل هم شاهدیم که طیف متحد سالیوان اقدام به حذف رابرت مالی کرده و به بیان ساده تر، یک چالش و مانع در برابر خود جهت پیشبرد دستورکارهایشان در قبال منطقه خاورمیانه را از میان برداشته اند. برونداد این دیدگاه نیز این است که در ادامه راه باید شاهد انعطاف‌ناپذیری بیشترِ دولت بایدن در رابطه با معادله اتمی ایران باشیم. اگرچه که طیف متحد سالیوان تا حد زیادی از دستیابی به یک توافق نانوشته با ایران که اکنون در مورد آن زیاد صبحت می شود، طرفداری می کنند. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۲۲۹۲۱۱۲:۱۴:۲۳ ۱۴۰۲/۴/۱۲
و متاسفانه یک بار دیگر فرصت رفع تحریم و عادی سازی روابط با امریکا و غرب را در شرایطی که افراد معتدلتری مثل رابرت مالی و جوزپ بورل در سیاست خارجی امریکا و اروپا حاضر بودند سوخت.
ناشناس۳۱۲۳۰۳۷۱۴:۰۵:۰۹ ۱۴۰۲/۴/۱۲
حافظه 20 ساله که هیچ سال های اخیر قد ندهد....!! بعله جناب!!
ناشناس۳۱۲۳۰۷۲۱۴:۲۴:۰۷ ۱۴۰۲/۴/۱۲
من از وقتی یادمه فرصت داشتیم و از دست دادیم، خب مگه می‌شه همه آدم‌ها فرصت باشن!؟ اوباما و ترامپ و بایدن و ... در مورد همه‌شون می‌گفتین فرصت رو نباید از دست داد!!!
ناشناس۳۱۲۳۰۷۳۱۴:۲۴:۲۶ ۱۴۰۲/۴/۱۲
اتفاقا این آمریکا بود که فرصت حضور امثال ظریف که حاضر بودن پای هر توافقی رو نخونده امضا کنن از دست داد
ناشناس۳۱۲۳۰۸۳۱۴:۲۹:۲۹ ۱۴۰۲/۴/۱۲
یعنی واقعا اینقدر ساده‌ای که فکر می‌کنی آمریکا دنبال عادی کردن روابط‌ش با ماست!؟!؟
ناشناس۳۱۲۳۲۵۳۱۷:۰۹:۳۹ ۱۴۰۲/۴/۱۲
كشورها دنبال منافع ملى خودشان از راه هاى مختلف هستند و هيچ كشورى در جهان قابل اعتماد نبوده و نيست نمونه آن محمدرضا پهلوى بود كه غرب رهايش كرد و شرق هم رهايش كرد . پس بايد بدنبال تعامل با همه جهان بود امتياز داد و امتياز گرفت قرن ٢١ است و مدل استعمار و استثمار تغيير كرده هنر تعامل با جهان و فهم منافع ملى ملت ميباشد
علی۳۱۲۲۹۲۷۱۲:۲۴:۴۴ ۱۴۰۲/۴/۱۲
مسئولان ما هم خوب فرصت سوزی کردند
ناشناس۳۱۲۳۰۸۰۱۴:۲۸:۱۴ ۱۴۰۲/۴/۱۲
حیف شد!! باید هر چی آمریکا می‌گفت ما بگیم چشم ولی فرصت چشم گفتن از دست رفت
سینا۳۱۲۳۴۰۷۲۰:۰۷:۵۷ ۱۴۰۲/۴/۱۲
مگه کشورهایی مثل عربستان یا ترکیه هر چی آمریکا می گه چشم؟؟!!! رابطه خوب با همه کشورهای دنیا برای تامین منافع ملت یعنی سیاست خارجه. اینکه با روسیه و چین رابطه داریم خیلی خوبه. ولی تا جایی که برای حفط منافع ملت باشه. انشالله انعطافی که برای عربستان نشون دادن رو برای آمریکا و ... هم انجام بدن.
ناشناس۳۱۲۳۵۳۵۲۳:۲۹:۴۸ ۱۴۰۲/۴/۱۲
یک سیاستمدار واقعی بدون‌ گفتن‌ چشم هم می تواند منافع کشورش را کسب کند اگر واقعا الفبای سیاست را بداند !! الان چین را ببینید علارغم اختلافات عمیق با آمریکا هرگز گفتگوی رو در رو و رسیدن به توافق یا رفع اختلاف با آمریکا را کنار نگذاشته.
ناشناس۳۱۲۳۶۰۱۰۰:۳۸:۵۸ ۱۴۰۲/۴/۱۳
چین منافع ملی خود را واگذار نمی کند چه رودرو و چه غیر رودرو!!
ناشناس۳۱۲۲۹۲۹۱۲:۲۶:۵۸ ۱۴۰۲/۴/۱۲
قوی باشن ضعیف باشن برای ما فرقی نمیکنه جوانی ما تمام شد حالا دیگه چه اهمیتی داره نزدیک 20 سالش همینجوری گذشت و کل جونیمون تو این بالا و پایین شدنها سوخت
ناشناس۳۱۲۲۹۴۷۱۲:۴۸:۰۲ ۱۴۰۲/۴/۱۲
رابرت مالی بر خلاف خیلی اشخاص دیگه که ذهن جنگ طلب و ماجراجویانه دارند، نوع تفکر و ذهنیت کاملا بر مبنای یافتن راه حل و حل تعارض هست.
ناشناس۳۱۲۳۰۷۸۱۴:۲۶:۵۷ ۱۴۰۲/۴/۱۲
خیلی هم موفق بود!!!!!!!
ناشناس۳۱۲۲۹۵۲۱۲:۵۳:۲۳ ۱۴۰۲/۴/۱۲
جناب رابرت مالی هرچند نمیشنوی صدام رو ولی دمت گرم تو آدم متعادل و میانه روی بودی .
ناشناس۳۱۲۳۰۷۵۱۴:۲۵:۵۳ ۱۴۰۲/۴/۱۲
میانه روی‌ش به چه درد ما خورد
ناشناس۳۱۲۳۰۷۷۱۴:۲۶:۱۷ ۱۴۰۲/۴/۱۲
اثرش توی سفره مردم ما چی بود!؟
ناشناس۳۱۲۳۰۹۸۱۴:۳۹:۰۵ ۱۴۰۲/۴/۱۲
چطور به این نتیجه رسیدی؟
ناشناس۳۱۲۲۹۵۶۱۲:۵۵:۱۳ ۱۴۰۲/۴/۱۲
فکر می‌کنند با حذف آدمهای میانه رو و آوردن افراطیها کار پیش میره، دقیقا همون اشتباه ترامپ، ولی نمیدونند این رفتارها جمهوری اسلامی رو به غنی سازی بالای نود هرچه نزدیکتر میکنه
ناشناس۳۱۲۳۲۹۵۱۷:۴۵:۲۵ ۱۴۰۲/۴/۱۲
خدا کنه مرگ یکبار شیون هم یکبار ما که این همه هزینه میدیم پس باید بمب هم بسازیم و کار صهیونیسم رو یکسره کنیم
ناشناس۳۱۲۳۵۳۶۲۳:۳۱:۵۹ ۱۴۰۲/۴/۱۲
حالا نه وقتی رابرت مالی بود ما از فرصت استفاده کردیم !!
ناشناس۳۱۲۳۰۳۹۱۴:۰۶:۱۴ ۱۴۰۲/۴/۱۲
کشور را بازیچه دیگران آن هم دشمن اینقدر نکنید آن هم فراقانونی و پذیرفتن حرف زور
ناشناس۳۱۲۳۱۱۲۱۴:۵۳:۳۵ ۱۴۰۲/۴/۱۲
با دیدن اولین نشانه های انعطاف از طرف مقابل دچار خود بزرگ بینی و توهم میشویم
ناشناس۳۱۲۳۱۴۰۱۵:۳۱:۳۸ ۱۴۰۲/۴/۱۲
مساله را خودمون باید اول حل کنیم و ببینیم منافع ما کجاست و بر اساس اون خواسته های ما چیست تا خودمون ندونیم چی میخواهیم و آنرا مشخص بیان نکنیم صد تا دولت تو آمریکا بروند و بیایند هیچ چیز تغییری نمیکنه.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  7. هم فرصت، هم تهدید!

  8. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  9. لطفا جوگیر نشوید!

  10. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  11. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  12. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  13. دیوانه یا عاقل؟!

  14. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  15. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  16. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  17. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  18. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  19. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  20. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  21. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  22. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  23. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  24. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  25. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

آخرین عناوین