۵۰ درصد گرد و غبار شناسنامه‌دار شد

  4030423061

مدیرکل مخاطرات زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ضمن اشاره به کانون‌های بحرانی گرد و غبار در کشور گفت: ۵۰ درصد گرد و غبار داخلی و خارجی را شناسنامه‌دار کردیم.

۵۰ درصد گرد و غبار شناسنامه‌دار شد

به گزارش ایسنا رضا شهبازی در مراسم بزرگداشت روز جهانی مقابله با طوفان‌های ماسه و گرد و غبار که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهارکرد: حدود ۱۵ سال پیش در تیرماه سال ۸۸ نخستین بار گرد و غبار با منشا خارجی ایران را تا مشهد در نوردید. تلاش‌هایی برای مقابله با آن آغاز شد که اجرای طرح جامع فرسایش بادی یکی از آن‌ها بود.

وی ادامه داد: طی ۲۰ سال اخیر آلاینده‌هایی مانند ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرون اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند چراکه در عمق دستگاه‌ تنفسی نفوذ می‌کنند.

مدیرکل مخاطرات زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ادامه دا:د در حال حاضر یک بانک اطلاعاتی از شبکه نمونه برداری کشور داریم که ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی گرد و غبار را نشان می‌دهد علاوه بر آن پایگاه داده برخط ایجاد شده است و در ادامه به چارچوبی در زمینه گرد و غبار در منطقه رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: یک پایگاه اطلاعاتی جامع در اختیار داریم که کمک به اولویت سنجی برای مقابله با گرد و غبار کرده است. استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان دو نقطه بحرانی هستند.

شهبازی افزود: ۵۰ درصد گرد و غبار را شناسنامه‌دار می‌کنیم و در حال تجهیز کشور با دستگاه‌های نمونه‌گیری اتمسفری هستیم.

وی تاکید کرد: رس، فلزات سنگین و گچ در ذرات معلق وجود دارد. کوارتز و سیلیکا موجود در ذرات نیز خطرناک هستند که می‌توانند کیلومترها مسیر را طی کنند. با توجه به تاثیر مخرب این ذرات بر سلامت انسان ما دوبار داده‌های خود را با شورای عالی سلامت به اشتراک گذاشته‌ایم.

فوت سالانه ۷ میلیون نفر در جهان به علت آلودگی هوا

در ادامه این مراسم غلامرضا گودرزی - عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور- درباره ارزیابی و بررسی آثار مخرب طوفان‌های گرد و غبار بر سلامت جوامع گفت: ۹۹ درصد جمعیت دنیا در شهرهایی زندگی می‌کنند که یکی از آلاینده‌های هوا خارج از میزان استاندارد است. ۷ میلیون نفر نیز سالانه در جهان به علت آلودگی هوا فوت می‌کنند.

وی در پایان گفت: متوسط ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در تهران ۳۰ میکروگرم بر متر مکعب است در حالی که باید ۵ میکروگرم بر متر مکعب باشد بنابراین شش برابر بیشتر از حد استاندارد است. این میزان در اهواز ۵۰ میکروگرم بر متر مکعب (۱۰ برابر بیش از استاندارد) است. این ذرات بر سیستم تنفسی افراد به‌ویژه کودکان و سالمندان تاثیر منفی می‌گذارد.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. می‌خواهیم در مخالفت با قانون حجاب تجمع برگزار کنیم؛ ما چنین حقی داریم؟

  2. چرا آمریکا ما را به توسعه نمی رساند

  3. خبر مهم مشاور سردار حاجی‌زاده از عملیات «وعده صادق ۳»/ دلیل محقق نشدن این عملیات مشخص شد

  4. طالبان همکاری نمی‌کند؛ باید فوری اتباع افغانستانی را اخراج کنید!

  5. قانون حجاب را قبول ندارند؟ امام گفته بود غلط کردی قانون را قبول نداری/ استفاده از استیضاح برای ابلاغ قانون حجاب

  6. رویابافی جدید ترامپ در مورد صادرات نفت ایران

  7. روایت نماینده‌ای که در جلسه با رهبری از قانون حجاب گفت/ یک وارونه‌نمایی آشکار

  8. حقه‌بازی ترامپ علیه ایران

  9. چرا نتوانسته ایم؟!

  10. فساد اقتصادی با ما چه می کند؟

  11. نامه لازم نیست؛ توافق آماده است!

  12. آقاتهرانی: ان‌شاالله این لحظات آخر برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب است

  13. پاسخی به خیالبافی های نظامی علیه ایران

  14. جولانی و متحدانش در شوک!

  15. غضنفری: پزشکیان اگر نمی‌تواند استعفا دهد/ ظریف، عضو شاخص انجمن حجتیه است!

  16. قانون عفاف و حجاب پس از گذشت مراحلش برای اجرا ابلاغ می‌شود

  17. حمله رسایی به اظهارات نماینده کاشمر درباره پول گرفتن متحصنین قانون حجاب: بیجا می‌کنی شنیده را بازگو می‌کنی!

  18. رهبر انقلاب: ایران قطعاً زیر بار توقعات تحکم‌آمیز دولت‌های قلدر نمی‌رود/ مسئله مهم کشور، معیشت مردم است؛‌ مسئولان به‌دنبال حل مشکلات معیشتی باشند

  19. بانوی آهنین، خانواده فرو ریخته!

  20. سفره هایی که روز به روز کوچک تر می شود...

  21. نامه مهم بسیج اساتید به پزشکیان در خصوص مذاکره ایران با آمریکا

  22. زید‌آبادی، فاتحه وفاق را خواند/ یک انتقاد تند از پسر پزشکیان/ به خاطر دیده‌شدن، هزینه نسازید!

  23. ترامپ: به رهبر ایران نامه نوشته ام

  24. مذاکره با دولت فعلی آمریکا، گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد/ اگر می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد/ دست به اقدام غلطی بزنند، پاسخ ایران قاطع و حتمی است

  25. توضیحات دفتر «محسن رفیق دوست» درباره مصاحبه جنجالی او و حاشیه‌های ایجاد شده/ اشاره به جراحی مغز وی و عوارض آن

آخرین عناوین