۳ نوع حمایت معافیت مالیاتی برای ۳ نوع شرکت

  4030426006

با تغییر رویکرد در ارزیابی شرکت‌ها، در قانون ۳ نوع معافیت مالیاتی برای ۳ دسته شرکت دانش‌بنیان، نوپاها و شرکت‌ها و مؤسسات دارای پروانه بهره‌برداری در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، با هدف جهت‌دهی حمایت­‌های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش‌­بنیان بر اساس بند (ب) ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش‌­بنیان شرکت‌­های دارای فعالیت‌­های تحقیق و توسعه از اعتبار مالیاتی برخوردار می­‌شوند. به این نحو که معادل هزینه­‌های انجام شده در پروژه‌­های تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکت‌­های دارای پروانه بهره‌­برداری یا مجوز فعالیت از مراجع ذی‌ربط اعطا می‌شود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال­‌های بعد کسر می­‌شود.

در واقع معافیت مالیاتی نوعی از حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری از شرکت‌های دانش‌بنیان است که تا به امروز به این شرکت‌ها تعلق گرفته است؛ درآمد حاصل از فروش کالاها و خدمات دانش‌بنیان سطح متوسط تا پیشرفته تا سقف ۱۰ میلیارد تومان معاف از مالیات هستند.

با تغییر در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان بخش جدیدی به قانون اضافه شد که به شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا که در اوایل مسیر رشد و توسعه کسب و کار خود هستند، با اعطای معافیت مالیاتی، کمک ویژه‌تری می‌کند.

بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان مصوب سال ۱۴۰۱، دو نوع حمایت دیگر با عنوان معافیت مالیاتی تحقیق و توسعه و معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاری لحاظ شده است.

اعتبار مالیاتی امتیاز تشویقی برای شرکت در برخی از حوزه‌ها است و با توجه به میزان امتیاز، برای هر شرکت میزانی از پرداخت مالیاتی آنها در بخش‌های تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری کاسته می‌شود.

در این دو بخش معافیت مالیاتی یعنی سرمایه‌گذاری و تحقیق و توسعه امتیاز ویژه‌ای برای شرکت‌های دارای پروانه بهره‌برداری یا مجوز فعالیت در نظر گرفته شده است و در صورتی که شرکت‌ها به آن پایبند باشند، از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند.

اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به شرکت‌های دارای پروانه بهره برداری یا مجوز فعالیت که دارای فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ای هستند، تعلق می‌گیرد. شرکت‌هایی که در بخش تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کنند معادل آن سرمایه‌گذاری از اعتبار مالیاتی بهره‌مند می‌شوند. شرکت‌ها می‌توانند از این اعتبار برای مالیات بر عملکرد همان سال و یا حتی سال‌های بعد استفاده کنند.

شاخص‌های تایید پروژه‌های تحقیق و توسعه شامل «دارا بودن برنامه و خروجی مشخص»، «سطح فناوری محصول نهایی پروژه متوسط و رو به بالا»، «جدید در سطح صنعت مربوط در کشور» و «تسلط فنی در پایان پروژه» می‌شود. بر این اساس این پروژه‌ها می‌توانند در انواع تولید محصولات یا خدمت جدید، ارتقای محصولات یا خدمات فعلی و بهبود فرآیندهای تولید و عملیات باشند.

سرفصل‌های مورد تایید هزینه‌کرد اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به این شرح است:

* تهیه و اجاره فضای کار اختصاصی تحقیق و توسعه
* ماشین‌آلات و تجهیزات
* نیروی انسانی
* مواد اولیه و قطعات مصرفی
* تاییدیه‌ها و استانداردها
* همکاری فناورانه.

اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری برای شرکت‌ها و مؤسساتی که مایل به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، در نظر گرفته شده است.

بخشی از سرمایه‌گذاری‌های این مؤسسات و شرکت‌ها در شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سال‌های آتی در نظر گرفته می‌شود. این حمایت به شرکت‌ها برای جذب سرمایه خارج از زیست‌بوم نوآوری و با هدف تولید انبوه و یا توسعه محصولات دانش‌بنیان کمک شایانی می‌کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  5. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. یارانه‌ها واریز شد

  21. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  22. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  23. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین