تیرهای در کمان ایران آماده پاسخ به خطای اسرائیل

  4030801107 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

موشک‌های برد بلند جمهوری اسلامی ایران همانند تیرهای در کمان، آماده پاسخ به هرگونه خطای احتمالی رژیم صهیونیستی هستند.

به گزارش فارس، بعد از اجرای عملیات موفقیت‌آمیز وعده صادق ۲ در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در ترور فرماندهان مقاومت، جمهوری اسلامی ایران موفق شد با شلیک ۲۰۰ موشک به‌سوی اهدافی در سرزمین‌های اشغالی بیش از ۹۰ درصد اصابت موفق داشته باشد.

این موشک‌ها به سه‌ نقطه مهم از جمله پایگاه موساد به‌عنوان مرکز ترور، پایگاه هوایی نواتیم به‌عنوان پایگاه هواپیماهای F۳۵ و پایگاه هوایی هاتسریم هیمنه پوچ این رژیم جنایت‌کار را به جهانیان نشان دهد.

اما به دنبال آن رسانه‌های صهیونیستی ادعا کردند که رژیم قصد پاسخ به این اقدام جمهوری اسلامی را دارد اما باید گفت که جمهوری اسلامی ایران با داران بودن توان دفاعی، موشکی و پهپادی بالا توان مقابله با هرگونه تجاوز را داشته و می‌تواند اهداف مهمی از رژیم را منکوب می‌کند.

در این گزارش قصد داریم موشک‌های برد بلند بالستیک ایرانی که هر کدام قادر است اهداف مهمی در داخل رژیم را با خاک یکسان کند، اشاره کنیم.

موشک «خیبرشکن»

«خیبرشکن» از موشک‌های بالستیک میان‌برد با ۱۴۵۰ کیلومتر برد است. این موشک طول ۱۰.۵ متری، قطر ۸۰۰ میلی‌متری و وزن ۴۵۰۰ کیلوگرمی دارا است، همچنین وزن سرجنگی این موشک ۵۰۰ کیلوگرم و سرعت آن بیش از ۵ هزار کیلومتر در ساعت است.

امکان اجرای مانورهای پیچیده، عبور مؤثر از سد پدافندهای ضد موشکی درون جوی و سرعت فوق‌العاده در اصابت به اهداف از ویژگی‌های این موشک است.کلاهک و سرجنگی موشک خیبرشکن از نوع جداشونده است که تا لحظه اصابت به هدف قابلیت هدایت را دارد و همچنین می‌تواند با اجرای مانور سامانه‌های پدافندی و ضد موشکی دشمن را فریب دهد.

در جریان بازدید رهبر معظم انقلاب اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه در آبان‌ماه سال گذشته، نمونه دیگری از موشک خیبرشکن به نمایش گذاشته شد که سرجنگی آن متفاوت از نسخه اولیه بود و برد آن نیز به ۱۸۰۰ کیلومتر افزایش‌یافته است.

همچنین در بهمن‌ماه سال گذشته، در قالب رزمایش پیامبر اعظم ۱۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شبیه‌ساز پایگاه هوایی نواتیم رژیم صهیونیستی که در عملیات وعده صادق مورد هدف قرار گرفت، مورد اصابت موشک‌های خیبرشکن قرار گرفت.

موشک «عماد»

عماد نخستین موشک بالستیک سوخت مایع و دوربرد ایران است که به سرجنگی با هدایت‌شونده مجهز شد که این موضوع به‌وسیله نصب بالک‌ها بر روی سرجنگی عماد رخ داد. نصب بالک بر روی سرجنگی قابلیت هدایت و کنترل موشک تا لحظه اصابت را فراهم می‌کند.

عماد از جمله موشک‌های دوربرد جمهوری اسلامی ایران با برد ۱۷۰۰ کیلومتر است که تا ۷۵۰ کیلوگرم سرجنگی را می‌تواند حمل کند. طول این موشک ۱۵.۵ متر است و وزن آن هم بیش از ۱۷ تن است.

عماد همچنین قابلیت نصب بر روی سیستم پرتاب خشابی موشک‌ها از شهرهای موشکی زیرزمینی را که تحت عنوان «رگبار موشکی» شناخته می‌شود، دارد.

 

موشک «سجیل»

سجیل همانند موشک قدر مدل پیشرفته و ارتقا یافته شهاب-۳ با برد حدود ۲ هزار کیلومتر است.

این موشک محصول پروژه عاشورا، اولین موشک دوربُرد سوخت جامد ایران، به سرعت و تنها ظرف چند دقیقه آماده پرتاب شده و پس از شلیک نیز پرتابگر آن به سرعت محل را ترک می‌کند. این ویژگی باعث کاهش احتمال نابودی موشک قبل از پرتاب می‌شود.

همچنین به دلیل شتاب بسیار بالای سجیل، امکان ردگیری آن در فازهای اولیه پرتاب بسیار کم و عملاً شانس دشمن برای انهدام این موشک در طی پرواز را ناچیز می‌کند.

 

بُرد سجیل ۲۰۰۰ کیلومتر عنوان و تاکنون در ۲ نمونه سجیل ۱ و ۲ معرفی شده است. این موشک از نوع ۲ مرحله‌ای بوده که پس از اتمام سوخت مرحله اول، این بخش از موشک جدا شده و مرحله دوم روشن می‌شود. با چنین کاری بخشی از جرم بدنه که خالی شده و بار اضافه محسوب می‌شود، از موشک جدا شده و به افزایش بُرد کمک می‌کند.

سجیل با خروج از جو و طی مسیر در چنین ارتفاعی به داخل جو بازگشته و با سرعت حدود ۱۳ ماخ به‌سوی هدف سرازیر می‌شود که انهدام آنرا برای تمام سامانه‌های دفاع هوایی موجود «ناممکن» کرده است.

فناوری سوخت جامد مرکب که در این موشک استفاده شده نیز علاوه بر ویژگی‌های رانشی مطلوب، عمر انبارداری بالایی را نیز برای آن به دنبال دارد.

شلیک موشک سجیل سامانه‌های هدف‌گیری ناوبری و هدایت سجیل دقت بسیار بالایی را برای آن به ارمغان آورده‌اند که برای این موشک ارزش عملیاتی زیادی را ایجاد کرده است.

موشک سجیل ۲ نیز از سوخت جامد استفاده می‌کند که نسل جدیدتری از سوخت موشک به شمار می‌رود همچنین این موشک از سرعت و دقت بیشتری در برخورد باهدف بهره برده و از عملکرد منحصربه‌فردی در سیستم ناوبری به نسبت دیگر موشک‌های زمین‌به‌زمین ایران برخوردار است.

 

موشک‌های «فتاح ۱ و ۲»

موشک «فتاح-۱» در ۱۶ خردادماه رونمایی شده است که در فاز نهایی به سرعتی در حدود ۱۳ تا ۱۵ برابر سرعت صوت دست می‌یابد که سرعت بسیار بالایی برای یک موشک در فاز نهایی است و به این ترتیب موشک فتاح در رده موشک‌های هایپرسونیک دسته‌بندی می‌شود.

به این صورت که با این موشک می‌توان سامانه‌های پدافندی دشمن در فاصله ۱۴۰۰ کیلومتری را منهدم کرده و به این ترتیب راه برای سایر موشک‌ها جهت هدف قراردادن اهداف راهبردی دشمن باز می‌شود.

موشک هایپرسونیک «فتاح-۱» از دقت اصابت فزاینده، سرعت بسیار بالا، قابلیت مانورپذیری فوق‌العاده و همچنین از توان پنهان‌کاری و عبور از سامانه‌های راداری برخوردار است.

این موشک با قابلیت‌های تاکتیکی، به دلیل برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، قابلیت دستیابی به سرعت‌های بسیار بالا و همچنین انجام مانورهای مختلف در داخل و خارج از جو زمین به‌منظور غلبه بر انواع سامانه‌های دفاع هوایی دشمن را دارد.

 

«فتاح-۲» از موشک‌های بالستیک هایپرسونیک با برد بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر است. این موشک دارای طول ۱۲ متر، قطر ۸۰ سانتیمتر در بخش اول ۵۰ سانتیمتر در بخش دوم و وزن حدود ۴۰۰۰ کیلوگرم است، همچنین وزن سرجنگی این موشک ۵۰۰ کیلوگرم و سرعت آن ۵ ماخ است.

از ویژگی‌های موشک «فتاح-۲» می‌توان به‌سرعت هایپرسونیک، مانوردهی بالا و برخورداری از قابلیت پرتاب از زمین، دریا و هوا اشاره کرد.

«فتاح-۲» موشک هایپرسونیکی از انواع موشک‌های بالستیک ایرانی است که مجهز به سرجنگی با قابلیت گلاید و کروز است و در تسلیحات HGV و HCM دسته‌بندی می‌شود. ایران با موشک هایپرسونیک فتاح ۲ به پنجمین کشور دارنده این فناوری بدل شد.

 

موشک‌های «قدر» در سه نسل

«قدر سه‌گانه» از موشک‌های بالستیک میان‌برد با ۱۹۵۰ کیلومتر برد است. این موشک دارای طول ۱۶.۵ متر، قطر ۱.۲۵ ‌متر و وزن ۱۵ تا ۵.۱۷ تن است. همچنین وزن سرجنگی این موشک ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم و سرعت آن حدود ۹ ماخ است.

سرعت بالای آمادگی برای شلیک، هدایت‌پذیری مناسب و قدرت تخریب بالای سرجنگی از ویژگی‌های این موشک است.

 

خانواده موشک‌های خرمشهر

موشک‌های خرمشهر در ۳ نسل خرمشهر ۱ و ۲ و ۴ رونمایی شده است که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:

خرمشهر-۱

جمعه ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۹۶ بود که در مراسم رسمی رژه نیروهای مسلح از جدیدترین موشک بالستیک ایرانی با نام خرمشهر رونمایی شد. این محصول بنابر آنچه که آن روز فرمانده نیروی هوافضای سپاه اعلام کرده بود ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارد.

بررسی ویژگی‌های ظاهری اولین نسل موشک خرمشهر نشان می‌داد این محصول با قطر بیشتر که (در حدود ۱.۵ متر یا بیشتر قابل تخمین بود) اما طولی در حد موشک شهاب-۳ یعنی در حدود ۱۵ متر، در رژه ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۶ نمایش داده شد که نشان می‌داد با توجه به قطر بالاتر این موشک، یک طراحی کاملاً جدید ولی بر اساس تجربیات موفق گذشته به انجام رسیده است.

کلاهکی که در نسل اول موشک خرمشهر مشاهده می‌شد از نوع مخروطی ساده با یک نوک غیر تیز با انحنای کم برای کاهش اثرات مخرب حرارت در سرعت‌های پروازی بالا و هایپرسونیک بود اما امکان نصب کلاهک‌های دیگری که در موشک‌هایی مانند سجیل و قدر از نوع سه مخروطی تعبیه شده، برای موشک خرمشهر نیز متصور است.

خرمشهر-۲

در بهمن سال ۱۳۹۷، با انتشار تصاویری مشخص شد موشک دوربرد خرمشهر به سرجنگی‌های جدید از نوع هدایت‌شونده تا پایان مسیر (با استفاده از بالک‌های نصب شده بر روی سرجنگی) مجهز و این نسل از موشک خرمشهر به نام «خرمشهر ۲» نام‌گذاری شده است.

 

خرمشهر-۴

خرمشهر-۴ از موشک‌های بالستیک برد بلند با ۲۰۰۰ کیلومتر برد است. این موشک دارای طول ۱۳ متر، قطر ۱.۵ متر و وزن ۳۰ تن است. همچنین وزن سرجنگی این موشک ۱۵۰۰ کیلوگرم و سرعت آن در داخل جو ۸ ماخ و در خارج از جو ۱۶ ماخ است.

توان نقطه‌زنی بالا، برخورداری از رادار گریزی، توان اصلاح مسیر و بی‌اثربودن سامانه‌های جنگ الکترونیک بر عملکرد موشک نیز از ویژگی‌های خرمشهر-۴ است.

 

موشک «رضوان»

شهریور ۱۴۰۱ بود که یک دستاورد جدید موشکی متعلق به نیروی هوافضای سپاه، در رژه بزرگ نیروهای مسلح رونمایی و موشک بالستیک زمین به زمین "رضوان" در جوار مرقد مطهر امام خمینی (ره) به نمایش درآمد.

این موشک، بالستیک و نقطه زن است که با سرعت هشت برابر سرعت صوت وارد جو زمین می‌شود. همچنین موشک رضوان تک‌مرحله‌ای و دارای حدود هزار و ۴۰۰ کیلومتر برد با سوخت مایع و سرجنگی جداشونده شدیدالانفجار بوده که ضمن قابلیت پرتاب از سکوهای ثابت و متحرک، از توانایی هدایت‌پذیری و اصابت بادقت بالا به هدف برخوردار است.

رضوان دارای سرجنگی جداشونده بوده و برای انهدام اهداف حیاتی دشمن تا فاصله ۱۳۵۰ کیلومتری استفاده می‌شود. نکته قابل‌توجه دیگر، طول حدوداً ۱۲ متری و قطری معادل ۰.۸۸ متری این محصول جدید است که ابعادی مشابه‌ با موشک قیام را نشان می‌دهد اما در همین وضعیت یکسان، برد این موشک جدید حدود ۵۰۰ کیلومتر افزایش‌یافته که نشان از بهبود چشمگیر کیفیت و ارتقای سامانه‌های مختلف همچون سوخت و موتور رضوان دارد به‌گونه‌ای که با همان ابعاد طول و قطر مشابه موشک قیام ۲ با برد هزار کیلومتر، شاهد برد ۱۳۵۰ کیلومتری هستیم.

آخرین ویژگی مهم این موشک جدید نیز شعاع مرگبار صدمتری آن است که نشان می‌دهد در عین افزایش برد، قدرت سرجنگی نیز کاهش نیافته و نیز از نوع جداشونده شدیدالانفجار است.

موشک «شهید حاج‌قاسم»

«حاج‌قاسم» از موشک‌های بالستیک میان‌برد با ۱۴۰۰ کیلومتر برد است. این موشک دارای طول ۱۱ متر، قطر ۸۵ تا ۹۵ سانتی‌متر و وزن ۷ تن است. همچنین وزن سرجنگی این موشک ۵۰۰ کیلوگرم و سرعت آن ۵ ماخ است.

از ویژگی‌های موشک حاج‌قاسم می‌توان به سوخت جامد مایل پرتاب، سرعت بالای آماده‌سازی و دقت بالا در اصابت به اهداف اشاره کرد.

 

موشک «جهاد»

در جریان رژه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ نیروهای مسلح در تهران، سامانه موشک جهاد برای نخستین مرتبه به نمایش درآمد. آن‌طور که روز گذشته اعلام شد جهاد،‌ یک موشک بالستیک سوخت مایع با برد ۱۰۰۰ کیلومتر است و به خلاف سایر موشک‌های سوخت مایع ایرانی دارای پرتابگر ۲ فروندی است.

با نگاهی به ظاهر موشک جهاد می‌توان دریافت که این موشک در حقیقت نمونه بهینه‌شده موشک قیام است که قبلاً برد آن از ۸۰۰ کیلومتر به ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش‌یافته و سرجنگی آن نیز هدایت‌پذیر شده بود.

 

این موشک جدید که جهاد نام گرفته است به سرجنگی حدوداً ۶۰۰ کیلوگرمی مجهز شده است و متوسط سرعت آن بیش از ۸ برابر سرعت صوت است.

علاوه بر این جهاد از یک سکوی پرتاب متفاوت نسبت به سایر موشک‌های سوخت مایع ایرانی بهره می‌برد که به آن قابلیت شلیک هم‌زمان دو فروند از این موشک را می‌دهد، این امر موجب می‌شود بتوان در مدت‌زمان کمتری تعداد موشک بیشتری شلیک کرد که با توجه به زمان‌بر بودن آماده‌سازی موشک‌های سوخت مایع نسبت به سوخت جامد به افزایش کمّیت شلیک موشک و جبران زمان آماده‌سازی آن کمک می‌کند.

سرلشکر باقری: صهیونیست‌ها اقدامی کنند زیرساخت‌هایشان را می‌زنیم

با وجود تهدیداتی که علیه جمهوری اسلامی ایران توسط صهیونیست‌ها و رسانه‌های منتسب به آنها صورت می‌گیرد اما سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به این گونه تهدیدات گفته بود: در عملیات وعده صادق ۲ پایگاه موساد به‌عنوان مرکز ترور، پایگاه هوایی نواتیم به‌عنوان پایگاه هواپیماهای F۳۵، پایگاه هوایی هاتسریم به عنوان پایگاهی که برای ترور شهید نصرالله عزیز مورد استفاده قرار گرفت، رادارهای راهبردی و همچنین مراکز تجمع تانک‌ها، نفربرها و نفرات رژیم در منطقه پیرامون غزه که قتل‌عام مردم غزه را برعهده داشتند مورد هدف قرار گرفت.

وی تأکید کرده بود: در این عملیات زیرساخت‌های اقتصادی و صنعتی رژیم و مردم آن‌ها مورد هدف قرار نگرفتند درحالی‌که این کار کاملاً امکان‌پذیر بود.

ما در این گزارش تنها به بخش موشکی تجهیزات دفاعی نیروهای مسلح کشورمان اشاره کردیم اما قدرت دفاعی ما تنها به موشک ختم نمی‌شود و وجود تسلیحاتی همچون پهپادها نیز نشان از توان ما در پاسخ به هرگونه تهدید است.