ناگهان چقدر زود دیر می شود!

علی مفتح، گروه سیاسی الف،   4030807096 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار
ناگهان چقدر زود دیر می شود!

۳۱ مرداد سال جاری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد و تا لحظه نگارش این گزارش ۶۵ روز از استقرار احمد میدری و تیم وی در وزارتخانه می گذرد، میدری گرایش عدالتخواهانه دارد، دارای دانش گسترده در اقتصاد است و  فراتر از اعداد و مدل‌های اقتصادی، فهمی عمیق از واقعیات اقتصادی دارند.

در کنار این روحیه تعلل در تصمیم گیری و عدم تعیین تکلیف و عدم اصلاح برخی رویه ها در این وزارتخانه ممکن است در آینده، چهره علمی و روحیه عدالتخواهانه وی را دچار خدشه کند، بخصوص اینکه بدانیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای وزرا"خوش استقبال و بد بدرقه" بوده است. اصلاح برخی رویه های موجود می تواند ضمن ایجاد سرمایه اجتماعی برای جامعه تحت پوشش مانند بهزیستی، مستمری بگیران تامین اجتماعی و بازنشستگان، تاثیری در شرایط اقتصادی نیز داشته باشد.

الف: برکناری انتصابات فامیلی انجام شده دولت قبل در وزارتخانه و زیرمجموعه

در سال های اخیر سیل انتصاب افراد وابسته به سیاسیون، ذی نفوذان و مقامات در زیر مجموعه های این وزارتخانه انجام شده که اکثراً فاقد تخصص و دانش بوده اند.

ب: کوچک سازی صندوق ها، سازمان تامین اجتماعی، شستا و بدنه وزارتخانه

در سنوات گذشته چارت نیروی انسانی ستاد سازمان تامین جتماعی، شستا، هلدینگ ها، صندوق بازنشستگی کشوری و سایر صندوق ها بزرگ و فربه تر شده و متاسفانه جذب فراوان نیرو باعث شده این وزارتخانه و زیر مجموعه با تورم نیرو همراه باشد. حالا خبرها حاکی است که شستا در اقدامی مناسب دست به کار شده و هلدینگ ها را موظف به تعدیل نیرو نموده است که این شرکت می بایست از خود شروع کند، ثمره ایجاد معاونت کسب و کار بین الملل با ۴ نیرو، معاونت نوآوری اقتصادی و دانش بنیان با ۶ نیرو، مرکز اطلاع رسانی و مسئولیت اجتماعی با ۵ نیرو و تبدیل شدن مدیریت حقوقی به رئیس اداره حقوقی با رئیس و مدیر حقوقی، پُست های کارشناس مسئول پیگیری دفتر مدیرعامل، رئیس اداره پیگیری دفتر مدیرعامل، مدیر تطبیق، هم افزایی و امور ویژه، مدیرارتقای شفافیت و پیگیری گزارش های حسابرسی، کارشناس مسئول امور استان ها و مجلس، کارشناس مسئول انتصابات، مدیر فرهنگی و مسئولیت اجتماعی و از این دست پُست های من درآوردی در شستا چه بوده است؟ یکی از علل افزایش ۲۶۰ درصدی هزینه های اداری عمومی را در این جا باید پیدا کرد.

اولین اقدام وزیر و رئیس سازمان تامین اجتماعی تعدیل نیرو در صندوق بازنشستگی، صندوق فولاد، صندوق آینده ساز، شستا و هلدینگ ها است. بهترین راه برای اینکه این تعدیل نیروها با اعتراض کمی مواجه شود این است که تمامی افرادی که حائز شرایط بازنشستگی هستند، بازنشسته شوند، افراد مامور به سایر ارگان ها و خانه نشین هایی که حقوق دریافت می کنند در تمامی سطوح وزارت و زیرمجموعه، نیروهای غیرکیفی و سیاسی که اتوبوسی استخدام شده اند، مرخص شوند. دفتر دستک های شرکت ها در تهران تعطیل گردد و در راستای مولد سازی ساختمان شرکت ها به فروش و سرمایه گذاری ایجاد گردد که چه بسا برخی از این نیروها می توانند در پروژه های جدید مشغول فعالیت شوند. 

ج: انجام و اِعمال تغییرات در سطوح مختلف مدیران وزارت و زیر مجموعه

به عقیده نگارنده ۶۵ روز زمان کمی نیست برای وزیری که خود ۸ سال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده، اما تاکنون همکارانش را انتخاب نکرده است. معاونین اشتغال، روابط کار، فرهنگی و اجتماعی، صندوق آینده ساز و بانک های رفاه و توسعه تعاون نه ابقا شده اند و نه تغییر، این بلاتکیلفی در سایر سطوح نیز به عملکرد وزارتخانه آسیب می رساند. ۴۵ روز از برکناری بابک افقهی از هلدینگ تاپیکو می گذرد و این شرکت با شخصی که جهت تمشیت امور انتخاب شده روزگار می گذراند، این "تمشیت کننده امور" چه کارایی، نوآوری، فعالیت و اقدام مفیدی می تواند برای این هلدینگ بزرگ انجام دهد، پتروشیمی امیرکبیر حتی بدون " تمشیت کننده امور" روزگار خود را سپری می کند، پتروشیمی که حجم عظیم حاشیه را در ماه های اخیر داشته است. 

"انتصاب از طریق کمیته ها" در این برهه جواب نمی دهد، چند صد شرکت و چند هلدینگ در زیر مجموعه آن وزارتخانه بلاتکیلف مانده اند، نه می دانند ابقا شده اند و نه می دانند تغییر، افرادی بر جایگاه هایی تکیه زده اند که هیچگونه تخصصی در آن ندارند. بخشنامه های ممنوعیت هر گونه انتصاب نیز دست مدیران عامل را بسته است، شاید همکاری در حیطه کاری خود ضعیف باشد و مدیرعامل بخواهد آن را تغییر دهد، نمی تواند.

د: تعیین تکلیف شرکت های زیان ده و کاغذی

در سنوات گذشته به بهانه های مختلف شرکت های جدیدی اضافه شده اند، هم اکنون نیز در اقدامی عجولانه در زیر مجموعه آن وزارتخانه به فکر ادغام و انحلال شرکت ها هستند، نه آن ایجاد شرکت ها اقدام درستی بود و نه این انحلال و ادغام. شرکت های کاغذی و زیان ده را فوراً تعیین تکلیف کنید و حتی الامکان با توجه به برنامه هفتم توسعه این شرکت ها واگذار گردند.

می دانیم که در اصول مدیریتی، لحظات و تصمیمات مهم هستند، امروز تصمیم بگیرید تا با تصمیات قوی و با رویکرد دغدغه عدالت اجتماعی، اصلاح را در این وزارتخانه انجام دهید، اگر ۱۰۰ نفر منصوب نمودید و ۱۰ نفر از این افراد پس از مدتی مشخص شود فاقد کارآرایی لازم اند، می توانید آنها را عوض کنید نه اینکه در شرایط فعلی نیمی از مدیران عامل شرکت ها و هیأت مدیره ها از نظر سیاسی با شما همراه نیستند، دانش، تخصص و کارآرایی لازم را ندارند و ثمره وجودشان افت شدید سود در شرکت ها شده است. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۴۴۳۳۹۱۰:۲۳:۳۴ ۱۴۰۳/۸/۸
در زمان احمدی نژاد هم تعداد زیادی از افراد با معدل های پایین از دانشگاه آزاد و بدون تجربه کاری وارد وزارتخانه های مهم شدند و بعد چند وقت استخدام رسمی شدند و با گرفتن مدرک فوق و دکتری از دانشگاه آزاد در هنگام خدمت، هم ارتقا پست پیدا کردند و هم ارتقا حقوق و امروز همگی جزو مدیران هستند !
ناشناس۳۶۴۴۳۷۰۱۱:۰۱:۰۸ ۱۴۰۳/۸/۸
اقای مفتح با این متنی که نوشتید و شواهدی که در این چند دهه میبینیم،نتیجه منطقی اینست که بعضی از دولت هایی که امده اند در وحله اول با کمال قدرت افرادی را به مسئولیت رساندند که هیچگونه تخصص و تجربه ای نداشتند و باعث سردرگمی و بحران در ادارات و سازمان ها شدند و این بهترین موقعیت برای در اختیار گرفتن منابع مالی عظیمی گردیده که نمونه های انرا در اختلاس های چند هزار میلیارد دلاری این مدت دیدیم .
omid۳۶۴۴۳۹۶۱۱:۲۱:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۸
این وزارت خانه تا جایی که من اطلاع دارم حد اقل 4 بانک و موسسه مالی اعتباری مجزا در زیزمجوعه خود دارد و یا به هر حال مدیریت اصلی این با نکها و موسسات با این وزاتخانه است1-بانک رفاه کارگران2- بانک توسعه تعاون 3- صندوق ضمانت بخش تعاون 4- صندوق کار افرینی امید_صندوق مهر رضا سابق) هر جور نگاه کنی یک وزارت خانه و 4 موسسه پولی و مالی خیلی عجیب است و در بهترین حالت می توان گفت این کار از روی نا آگاهی است،از طرفی بغیر از بانک رفاه کارگران که به هر حال قدمتی دارد ، آن 3 موسسه دیگر هیچ تخصصی هم ندارد و مخصوصا بانک توسعه تعاون فقط اسم بانک را یدک می کشد . آیا بهتر نبود 3 موسسه کوچک دیگر اگر کارایی ندارند در بانک رفاه کارگران ادغام نموده و هم کوچک شدن دولت کمک می کند و هم همه ماموریت هایی که ظاهرا دارند در قالب یک معاونت در اختیار بانک رفاه کارگران قرار گیرد که در این صورت هم با استفاده امکانات و لااقل ازنظر تجربه بدنه و مدیریت بانک رفاه کارگران این وظایف را بهتر و بهیته انجام خواهند داد و هم دولت کوچک خواهد شد .
ناشناس۳۶۴۴۴۴۹۱۲:۱۵:۳۶ ۱۴۰۳/۸/۸
میدری گرایش عدالتخواهانه ندارد! که اگر داشت و این همه گرانی را میدید به فکر ترمیم مزد کارگران از طریق ترمیم حق مسکن ناچیز کارگران می افتاد. حق مسکن کارگران را دولت به خاطر عدم امضا نماینده کارگران افزیش نداد و و میدری همان راه صولت مرتضوی را ادامه می دهد و در گفتار و رفتار و عملکرد کوچکترین تفاوتی با صولت مرتضوی ندارد او طرفدار سرمایه داران بی ضابطه است و در حادثه ومعدن و اظهاراتش نشان داد که با چه دقتی حوادث را بررسی کرده و اظهار نظر می کند. مطمئن هستم در زمان صدارت ایشان بالاترین آسیب را جامعه کارگری خواهد دید چون هیچ هدف و برنامه ای برای ارتقا رضایت ارکان کار کشور شامل کارگران و کارفرمایان نداشته و صرفا مجری سیاسیتهای تدوین شده از قبل است!
مرکش۳۶۴۵۶۸۳۱۱:۲۴:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۹
در این خصوص وزیر نقش چندانی ندارد آدرس غلط می دهید: کارگران و بازنشستگان مجموعا یک تشکل و نماینده واقعی ندارند تا دغدغه شان رابه درستی منعکس کنند عرضه دارید یک تشکل قدرتمند درست کنید و حقوق تضییع شده کارگران و بازنشستگان را شفاف مطالبه کنید بااین نمایندگانی که با توضیه بچه های با لا و تشر مقامات خودشان را جمع می کنند و منفعت فردی را بیشتر دنبال می کنند وزیر هم هر که باشد حتی میدری یک نفر تنها خواهد بود و دغده اش از توسعه و رفاه به آرامش و میانجیگری افراد تقلیل می یابد
ناشناس۳۶۴۴۴۸۷۱۲:۴۴:۳۳ ۱۴۰۳/۸/۸
حرفهای درستی است. بویژه که بسیاری سازمانها پستهای خالی دارند و میتوان تعدیل نیروهای این مراکز را برای تکمیل کادر آن سازمانها استفاده کرد. منابع انسانی در دستگاهها بویژه آنها که دارای درامد اختصاصی زیاد هستند واقعا پدیده عجیبی است که نه فقط منجر به افزایش بار مالی غیر ضرور شده بلکه منجر به موازی کاری دستگاهها و درونسپاری خدمات به جای برون سپاری و روند های تمرکز گرایی به جای تمرکز زدایی شده است که خودش یک عامل مضاعف کردن هزینه به مردم خدمات گیرنده و تعدد مجوز ها و ممانعت از کسب و کارهاست.
ناشناس۳۶۴۴۷۴۱۱۵:۵۴:۱۳ ۱۴۰۳/۸/۸
کسانی که دانش و مهارت دارند و می توانند کارها را درست انجام دهند و خوب مدیریت کنند اکثرا در حاشیه هستند و مشغول کارهای خیلی کوچک و یا عطایش را به لقایش بخشیده و مهاجرت کرده اند.
رجبی۳۶۴۵۴۷۶۰۸:۳۸:۴۸ ۱۴۰۳/۸/۹
وزارت کار : درحوزه ستادی ......................... 1- تغییرات متناوب مدیریتی 2- ادغام های نامیمون 3- تورم نیرو های اتوبوسی و غیرموثر ستادی 4- حیات خلوت چهره های سیاسی در زیرمجموعه های وزارت کار 5- دخالت نمایندگان در تعیین وجابجائی مدیران 6- عدم کارآئی نفرات نزدیک به وزیر در سطوح معانین ومدیران درحوزه اجرائی واستانی .................................. 1- انباشت مدیران سفارشی 2- نمایشی شدن امور 3- بی انگیزه گی نیروهای پرتوان ودلسوز 4- ضعف دراجرای درست قوانین ورابطه مداری 5- مخاطبین ( کارگران - شاغلان- غیر شاغلان_ بیمه گری - مهارت آموزان و ..................) کمتر پذیرش شده با توجه به نقش وزارت کار در امور سیاسی - اجتماعی- فرهنگی - اقتصادی - خیلی میتواند کارساز باشد ودانش وبینش وزیر جدید کافی بر امور است اما تنها با انتخاب مدیران لایق از بدنه کارگری وخود وزارت کار بدون پراختن به نگاه سیاسی و مدارک تحصیلی خیلی بالا بلکه تجارب واندوخته کافی وخوش نامی جهت فعالیت ها امیدوارکننده خواهد بود. با احترام به همه
کارشناس نما۳۶۴۵۶۹۱۱۱:۳۰:۰۸ ۱۴۰۳/۸/۹
درجایی شنیدم وزیر کار فعلی نگران عدم بهره گیری وزارت در دولت قبل از جوانان دستیار در امور کارشناسی و تصمیم سازی بودند سوال این است که از این ظرفیتی که بدان ایمان داشتند چرا کمتر استفاده می کنند و چرا به اکثریت نیروهای کم توان و فسیل این مجموعه زورشان نمی رسد!!!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  6. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  7. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  8. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  9. وصله پینه کردن تا کی؟!

  10. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  11. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  12.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  13. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  14. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  15. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  16. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  17. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  18. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  19. امان از این یاغی!..

  20. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  24. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  25. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

آخرین عناوین